Påväg...

axelinaackie.blogg.se / 29 November, 2012 - 07:32 /
1 kommentarer

Som dom smarta har räknat ut, men dom osmarta inte har räknat ut är att jag kommer inte kunna blogga på hela helgen för att det kostar en förmögenhet att ha på wifi utomlands, vi hörs kanske en sista gång på färjan, men i värsta fall blir det på söndag kväll/måndag förmiddag. :-)
Potter & Ralle är jätte taggade!My lovley fruits!

axelinaackie.blogg.se / 28 November, 2012 - 21:58 /
0 kommentarerPotter & Ralles nya ryttare inför Danmark ! ;-)

axelinaackie.blogg.se / 28 November, 2012 - 21:51 /
1 kommentarerÄ N T L I G E N !

axelinaackie.blogg.se / 28 November, 2012 - 21:02 /
0 kommentarer

Det är inte alltid så kul att fixa i ordning, tvätta hästar, rida hästar, tvätta täcken och packa ihop allt. Leta efter saker, tappa saker i leran m.m.... Allt detta är klart nu, har precis duschat och nu kommer belöningen! Kladdkaka, bonde söker fru och cola.Ridpassen

axelinaackie.blogg.se / 27 November, 2012 - 20:25 /
0 kommentarer

Har ridit Potter och Ralle idag medan Antonia red Polo. Vi red ut en sväng, jag på Potter och Antonia på Polo. Men Daniel som jag kallade Potter för hela rundan var helt tokig! Han gjorde världens luftsprång och gick och laddade hela tiden... HAHA, Daniel då! Och Dennis som vi kallade Polo var väldigt snäll, lite töntig då han blev rädd för en stubbe, men annars toppen! :-)

Det blev ett riktigt lyckat markarbetespass med Ralle idag. Jag gjorde en övning då man lade 2 bommar bredvid varan (ca 60 cm emellan dem) så att det blev som en oxer fast på marken. Så man byggde 2 "oxrar" på en linje så var man tvungen att ha en jädra galopp för att kunna ha 4 galoppsprång där emellan. Och det funkade jätte bra! Han var väldigt framme för skänkeln idag.
Sen så slappnade han av i halsen väldigt bra i skritt, och stundtals i trav också, flyttade honom lite åt sidan när jag travade av och det var han jätte duktig på. :-)
Kände att detta blev en ypperligt passande bild!En bild på min nya tröja

axelinaackie.blogg.se / 26 November, 2012 - 19:23 /
1 kommentarer

Och en bild på Olles nya tröja, haha 😂Parteyyyy!

axelinaackie.blogg.se / 26 November, 2012 - 19:22 /
0 kommentarer

Imorgon har jag studiedag!
Nu är jag påväg hem till Clara, och mina pållar får vila idag. Men nackdelen med att vara hos Clara är att hon nästan aldrig har saft, och ni vet ju att jag ÄLSKAR saft!! Mamma hämtar mig om typ en timme och då ska vi göra en grej i Varberg. NU BLEV NI NYFIKNA VAAAA?
Idag hade jag på mig min nya tröja som jag köpte i lördags, bild kommer kanske sen.
Potter skrattar!
Vilket bra inlägg.... NotLussekatter !

axelinaackie.blogg.se / 25 November, 2012 - 20:26 /
0 kommentarerRalle tränar på trix

axelinaackie.blogg.se / 25 November, 2012 - 14:42 /
3 kommentarermajsimajsiii

axelinaackie.blogg.se / 25 November, 2012 - 10:04 / Allmänt
0 kommentarer

Har precis kommit hem efter en powerwalk på 7 km. Det låter ju väldigt friskt och sunt tycker nog många! MEN, jag är verkligen inte van vid att vara ute och gå, för att allt kändes jätte stelt och jag fick as ont i benen.... 
 
Detta blev ju ett långt inlägg! Men bara för det så kan jag tipsa er om en väldigt rolig sida, nämligen: blä.se. RIKTIGTROLIG! 


ser fram emot nästa vecka!

axelinaackie.blogg.se / 25 November, 2012 - 09:53 / Allmänt
0 kommentarer

På måndag så är det en helt vanlig skoldag, sedan på tisdag så har vi studiedag! wiihoo! Då måste jag packa allt förutom sadel och träns, för att på onsdag är det ju skola igen och då har jag inte tid. Då är det skrubbning av vita grisar som gäller.Och sen så är jag ledig torsdag och fredag för att det är ju på torsdag vi åker. 
Så sammanfattssvis går jag i skolan bara 2 dagar nästa vecka! 
 
 


rajdpasen!

axelinaackie.blogg.se / 24 November, 2012 - 21:26 / Allmänt
0 kommentarer

eller egentligen borde rubriken heta rajdpaseT, jag var nämligen så slapp att jag bara red Potter idag. Det gick helt okej, det kan ju inte gå bra hela tiden! Det måste ju gå lite sämre ibland för att det sedan ska kunna gå bra. Han var väldigt ojämn i handen så jag hoppade av och kollade om tränset och bettet satt som det skulle. Då upptäckte jag ett litet skavsår som han har fått av kjedjan på pelhambettet, så jag spände upp den så att den nästan inte gjorde någon effekt alls. Då fick han lite mer sug i munnen, men det satt fortförande kvar lite. 
Det som var bra med ridpasset var att han gjorde riktigt bra piruetter idag! Han samlade upp sig bra och lade all vikt på bakbenen, han lyssnade samt mycket bra på skänkeln. 
 
Ralle & Polo longerades och det gick bra. Ralle klipptes oxå, vi klippte till och med huvudet! Men det är inte helt klart än, vi har lite finlir kvar som får färdigställas imorgon för att vi var tvugna att åka hem för att hinna se på så mycket bättre!
 
Detta inlägget skrev jag för 2a gången för att det bara försvann första gången.... @@@ bara så ni vet!! xd
 
bara för att Potter är KUNG


New

axelinaackie.blogg.se / 24 November, 2012 - 13:44 /
1 kommentarer

Palladium dojor! Bruna i skinn med ull i, älskar dem ! :-)5 sanningar om mig

axelinaackie.blogg.se / 24 November, 2012 - 09:37 / Allmänt
1 kommentarer

- Jag älskar saft och jag dricker det hela tiden! ett glas på morgonen, när jag kommer hem från skolan, till  
  middagen och sen ett glas på kvällen. haha!
 
- Jag lägger alltid fram kläderna jag ska ha dagen efter, kvällen innan. 
 
- Jag älskar att ta bilder!
 
- Jag HATAR verkligen kemi, eller egentligen hatar jag NO över huvudtaget.
 
- När jag var typ 4 år så trodde jag att man rufsade sig i håret när man jobbade... HAHAHA! xd
 
 
 


pownisarna, fredag :)

axelinaackie.blogg.se / 23 November, 2012 - 23:03 / Allmänt
0 kommentarer

Red som sagt Potter och Ralle idag och Antonia red Polo. 
Jag hoppade några skutt på Potter, vi ställde fram små grindar, plank och vattenmatta. Han var så fin! Men det som är lite synd är att han inte börjar hoppa ordentligt förren hindret är 110, och det får han ju inte tävla! xd Jag svängde lite snävare på ett räcke som var 110 och han hoppade upp sig väldigt bra idag! 
Efter ridpasset så blev det klippning. Men jag hann inte klippa benen för att det gick en propp så att el-uttaget slutade att fungera!
Jag får helt enkelt klippa benen imorgon, men på kroppen blev han väldigt fin. 
 
När man ska klippa Ralle så måste han äta lungnande för att han är helt CP när man kommer till benen, men när jag läste på sedalin-förpackningen så stod det att det var 14 dagars karens, och det är ju bara 5 dagar kvar till tävlingen så jag kunde inte ge honom det. Vilket betyder att jag måste tävla på ponnyn som kommer ha dem lurvigaste benen av alla... Jaja, jag får klippa kroppen och huvudet snyggt så löser det sig säkert!
 
När jag red på Ralle så gick det så bra som det kan gå, jag red i paddocken, mycket tempoväxlingar i galopp. Jag galopperade på väldigt mycket på en långsida, då kände jag hur han tog större och större galoppsteg, inte bara sprang fortare! Och när man rider Ralle måste man tänka på att man inte kan sitta och samla honom för länge, då till slut så exploderar han i världens bocksprång (jag har provat) ;-)
 
cleo har en liten vila nu, men jag ska ta tag i henne efter Danmark! :-)


Frukost

axelinaackie.blogg.se / 23 November, 2012 - 08:08 /
0 kommentarer

Nybakat scones av mig själv och en kopp choklad, älskar fredagar!Dagens ridpass

axelinaackie.blogg.se / 22 November, 2012 - 21:32 /
0 kommentarer

Jag hann bara rida Potter idag medan Ralle longerades. I början var han väldigt stel, stapplig och springig. Men när han blev lite uppvärmd så var han as fin! I slutet så gjorde jag skänkelvikning, öppna, sluta, försökte mig på en piruett och förvänd galopp. Han var jätte duktig på allt! :-)

Nu ska jag fortsätta och kolla på hela Sverige bakar, älskar matprogram! ;-)Tårta !

axelinaackie.blogg.se / 22 November, 2012 - 18:33 /
1 kommentareridag..

axelinaackie.blogg.se / 22 November, 2012 - 15:46 / Allmänt
0 kommentarer

idag rullade allt på as bra när jag skulle ta mig hem!
först så stod bussen vid skolan så det var bara att hoppa på, sedan så var det bara att kliva på tåget, för det stod där och väntade. Sen så åkte jag med Claras mamma från annebergs station hem! Jag behövde inte gå någonting nästan :-D
 
Vet ni!?
Idag lärde jag mig faktiskt något riktigt intressant och viktigt i skolan! Nämligen att margarin, så som milda, lätta, flora, lätt&lagom osv är cancerframkallande. För att dem "smören" är inte riktigt smör! Det är bara konstgjort på jätte dåliga kemikalier och ger en större chans att få cancer. Dom har till och med fraktat oljan som är i alla margeriner i samma tanker som dom har fraktat BENSIN! 
 
Köp endast bregott eller sånna stora paket som det står Smör på i framtiden! det är dem ända sorterna som är riktigt smör, altså gjort på grädde och lite rapsolja. 
 


wihoo

axelinaackie.blogg.se / 22 November, 2012 - 09:25 / Allmänt
0 kommentarer

Idag efter skolan ska jag hem och rida, sen äta tårta och fira min halv lillebror Alwin som fyller 6 år. :-D
Tårtor är det godaste som finns! (efter marabou förstårs) 
Potter och Ralle ska ridas idag, det är dom 2 som prioriteras eftersom att det är dom som ska tävla.
 
Jag har ju inte berättat vilka klasser det är jag ska hoppa ju!
 
fredag: L.a på Ralle (1m) och MsvB på Potter (1m)
 
Lördag: L.a+5 med Ralle (105) och MsvB med Potter (1m)
 
Söndag: L.a med Ralle (1m) och MsvB på Potter (1m)
 
Som ni ser så kommer jag inte att hoppa några höga klasser med Ralle, men nu har han ju hoppat rätt så många stora klasser, och har dessutom varit felfri i alla, då är det bra att få ett lätt avslut lixom. Och så är det ju kul att man kan rida fort och inte alls behöva tänka på höjden lixom. :-) Och det som är så skönt med Ralle är att han inte nonchalerar  hindrerna även om dem är låga. Som tyvärr vissa andra hästar gör, jag nämner inga namn Potter och Polo.. xd
Ralle kommer älska arenan, han brukar säga till mig att jag ska ta honom till en pampig plats, så nu kommer han bli nöjd! ;-)
Potter därimot hoppar dem högsta klasserna, bra! 
 
superstar!
 
 
 
 


stackars mitt hår..

axelinaackie.blogg.se / 21 November, 2012 - 19:10 / Allmänt
0 kommentarer

egentligen har jag aldrig riktigt blivit 100% nöjd efter färgningen, men här kommer lite färger jag har haft på håret under mindre än 1 års tid:
 
 


@ espresso house

axelinaackie.blogg.se / 21 November, 2012 - 15:22 /
1 kommentarerJAG ska skapa en ny trend.

axelinaackie.blogg.se / 21 November, 2012 - 15:00 / Allmänt
3 kommentarer

Har ni sett dessa pannbanden någon gång? Vi (jag och antonia) har nu beställt 5 stycken för att jag är så sjukt trött på dom svin dyra swarovski pannbanden som ändå går sönder efter 1 minut. Jag köpte ett swarovski pannband till Potter med stora stenar i somras för 800 kronor. Och det har REDAN tappat 2 stenar. Dessa pannbanden med så sjukt dålig kvalitet borde kosta MAX 200 kr på ullared eller nåt. 
 
Så nu är jag väldigt glad att jag har hittat dessa snygga, stilrena (billiga om man gämför med swarovski) och har även bra kvalitet. 
Dom är från märket schockemülhe och kostar 350 kr. Dem är svängda i modellen vilket jag gillar väldigt mycket, och metall stenarna som sitter på kan i princip inte lossna. 
 
Som sagt så har vi beställt 5 stycken så det är dessa pannbanden ni kommer se mina hästar i framöver. Jag tycker att dom är sjukt snygga och att alla borde ta sig en tankeställare innan dom gör samma misstag som jag och kastar 3600 (alla swarovskipannband vi har haft kostar det sammanlagt) i sjön. Dom går bara sönder och blir fula till slut. 
 
 
På tal om utrustning kan jag ju berätta att jag fick en förbygel av mamma (är fortförande helt chockad) ! URSNYGG!
detta är detaljerna på sidan, nu kommer Polo glittra!
 
 


Dagen

axelinaackie.blogg.se / 21 November, 2012 - 10:00 / Allmänt
0 kommentarer

Idag är det en stallfri dag, och det tycker jag inte är skönt, men sånt är livet. 
Så direkt efter skolan tar jag och Clara våra ben och går till kungsmässan. Vi ska fika på espresso house och jag längtar redan efter att ta en klunk av min frapino... ;-)
Och jag ska även köpa en födelsedagspresent till min lillebror (Alwin) Så jag blir nog inte där så länge tror jag inte.  
 


Imorgon kommer det vara fint med uppdatering!

axelinaackie.blogg.se / 20 November, 2012 - 22:04 /
0 kommentarer

Jag har lagt 2 läsvärda inlägg på tidsinställt imorgon, håll koll då ni inte vill missa dom!
Jag kan ge er en ledtråd och berätta att det ena inlägger handlar om att skapa trender och tänka till när man köpet något... Exiting ! ;-)HEJ

axelinaackie.blogg.se / 20 November, 2012 - 20:58 / Allmänt
2 kommentarer

Det är väldigt viktigt att man har en spännade rubrik, då läser nog fler personer själva inlägget. Och med just detta inlägget lyckades jag väldigt bra med att få den där spännade och läsvärda rubriken! NOT ;-)
 
Är det bara jag, eller blir ni också jätte glada om ni får kommentarer på eran blogg? Haha, men mest gillar jag dom kommentarerna på åsiktsinlägg, när ni också skriver vad ni tycker också, om ni håller med eller kanske tycker helt tvärt imot! Det är dom som jag gillar bäst! :-) 
 
Eftersom att potters skada inte har blivit värre, till och med bättre har den blivit även om detta var omöljigt, så har jag beslutat att ta med Potter till Danmark istället för Polo. Varför jag väljer detta är för att Polo kan jag ju tävla i 4 år till och det kan jag ju inte med Potter. 
Så dom grisigaste hästarna är det som får hänga på!
 
Potter var mega super duper grymt otroligt fin idag! Jag hade en ridpiska ( HAHAHAH) när jag red idag, och så höll jag i handtagen vilket gör att han kommer mellan hand och skänkel väldigt bra. Jag gjorde förvänd galopp, det får han 10 poäng på. Jag gjorde skänkelvikning i galopp, det får han också 10 poäng på. Men när jag skulle korta galoppen var han bara fin, så en 8 på den. 
Räser-Ralle (observera räser) galopperade jag på i paddocken, jag tycker verkligen att man ska utnyttja möljigheten att vara ute nu. För snart fryser ju marken och då måste man vara inne i tråkiga ridhuset hela vintern. Jag konditionstränade kan man säga, för att jag galopperade i mycket intervaller och sammanlagt galopperade jag 2 km. :)
men herregud, tror jag att jag har hittat en skatt eller nåt?  xdxd


Potter & Cleo, helt friska!

axelinaackie.blogg.se / 20 November, 2012 - 14:46 /
0 kommentarerhut hoj!

axelinaackie.blogg.se / 20 November, 2012 - 08:24 / Allmänt
0 kommentarer

Just för tillfället har jag en hög med saker att se fram imot!
 
- Studiedag nästa tisdag
 
- Vilhelmsborg nästa helg
 
- Jag är ledig både tisdag, torsdag och fredag nästa vecka
 
- Idag ska Potter och Cleo till veterinären, det ska bli spännande och höra hur det är med dom!
 
Idag så vet jag faktiskt inte vilka som ska ridas. Klockan 6 - halv 8 ska jag räkna matte, så jag hinner nog rida 2 ponnysar innan det. ;-)
cleo ;)
 
 


måndag - avklarad

axelinaackie.blogg.se / 19 November, 2012 - 21:59 / Allmänt
0 kommentarer

Var i skolan till 4, red Polo som var jätte fin i slutet, hem och åt, gjorde 2 engelska läxor och nu avslutar jag denna måndagen med att titta på LOL, vi hörs imorgon! :)
 


Mot stallet!

axelinaackie.blogg.se / 19 November, 2012 - 16:44 /
0 kommentarer

Idag är det Polo som får röra på fläsket!

Brb!
Btw, kolla min awesoma namnskylt jag gjorde!Jag har redan fört in lite julkänsla i mitt rum!

axelinaackie.blogg.se / 18 November, 2012 - 22:46 /
1 kommentarer

Godnatt på er! 😘nya headern

axelinaackie.blogg.se / 18 November, 2012 - 20:30 / Allmänt
3 kommentarer

HISS/DISS?
 
tack snälla http//:www.tildazblogg.blogg.se för att du satte in headern åt mig! :)
 
 


Vi har städat sadelkammaren...

axelinaackie.blogg.se / 18 November, 2012 - 19:09 /
2 kommentarer

Och visst blev det en stor skillnad!kolla in ikväll!

axelinaackie.blogg.se / 18 November, 2012 - 16:40 / Allmänt
0 kommentarer

För att ikväll kommer den nya headern att publiceras!
 
Nu har jag precis kommit in efter en iskall dag ute i stallet.
Jag började med att rida ut på Ralle själv. Han var helt cp. När jag hade ridit 1,5 km så bara vände han, och då när jag kickade till honom sparkade han bakut och gick fortförande inte fram. Då fick jag leda honom en bit. Sen satte jag upp igen och så gick han typ 100 meter innan han stannade igen. Men då när jag sparkade till honom så sparkade han bakut 3 gånger på rad så att jag nästan flög av. Då fick jag hoppa av igen och leda honom en till bit. Och då var jag as nära på att tappa honom. 
Sen så satte jag upp igen, då var han en kanonkula och det kändes som om han skulle bocka av mig när som helst. Men till slut lugnade han sig och jag kunde rida hela vägen hem utan att hoppa av igen! LYCKAD UTERITT!
 
Både Polo och Wendan fick ta det lungt idag. Med Polo skrittade jag till "männskobyn" det är en väg som tar typ 30 min att rida. Och Wendy skrittade jag först på i ridhuset och tränade lite på skänkelvikning. Hon fattade ingenting och blev väldigt frustrerad när jag tryckte med skänkeln! ;-) Sen skrittade jag ut en bit på henne också! :)
 
Nu blir det middag, lax och potatis! Och sedan lite senare ikväll så är det att kolla på solsidan och plugga glosor som gäller! Men glöm inte att kolla in här senare ikväll på headern!
 


outfiter, sticka ut eller inte?

axelinaackie.blogg.se / 18 November, 2012 - 15:00 / Allmänt
5 kommentarer

Nu kommer jag säga emot hur vissa tycker. Men det gör inget.
Jag tycker att det ser typ blaskigt ut när folk har typ rosa, lila
och orange på sin outfit. stilrent ska det vara! Själv andvänder
jag bara stilrena saker, svarta stövlar, svart kavaj och svart hjälm. 
Sedan kan det väl vara kul om man har typ ett schabrak som sticker
ut LITE. Men det som jag inte tycker är speciellt snyggt är när folk har 
te.x ett schabrak som sicker ut, OCH nåt mer, 2 olika färger som inte 
matchar. Men då anser folk det som att "sticka ut". njaaaa! Jag anser det
mer som att man inte kan matcha! ;-)
Vissa tycker kanske att det ser tråkigt ut att bara ha stilrena saker på sig, 
men jag skulle skämmas jätte mycket om jag hade en rosa kavaj... haha! ;-)
 
EN sak som sticker ut, INTE mer! :-)
 


God förmiddag !

axelinaackie.blogg.se / 18 November, 2012 - 13:32 /
1 kommentarer

Idag kommer min nya header sättas in! Hoppas verkligen att det kommer se snyggt ut!
Jag har nu på morgonen skrittat en lång runda med Ralle. Han var sviiin pigg och sparkade bakut typ 7 gånger...Och så har jag även pärlat mina hörlurar också, men eftersom att det tar typ 100 år så har jag bara hunnit göra lite grann...don`t miss it!

axelinaackie.blogg.se / 17 November, 2012 - 19:53 / Allmänt
3 kommentarer

tjo
 
Har skrivit ett inlägg nu ikväll som jag lade på tidsinställt imorgon, det handlar om outfiter, missa inte det ! 
Nä, nu ska jag äta upp min 200 grams marabou och fortsätta kolla på postkod-miljoneren. Jag älskar verkligen alla pensionärsprogram! haha, vi hörs imorgon med bra inlägg :-)
 
coolaste ponnyn i stan! 
 
 


My feelings about you <3

axelinaackie.blogg.se / 17 November, 2012 - 17:52 / Allmänt
3 kommentarer

Jag fick potter för 2 år sedan av Antonia som hade haft honom innan. I början tyckte jag väl sådär om honom kan jag ju erkänna, han var ponny nummer 2 hela tiden. Antonia fick ofta sitta upp  när jag red hemma för att jag aldrig riktigt hittade dem rätta knapparna. Sen när hon red så kom jag ihåg att hon hela tiden visade hur lätt det var att rida honom och frågade alltid: men vad är problemet? Han är ju jätte fin! Hon visste ju hur man fungerade då hon hade ridit honom i många år. 
Dessutom blev han ju C-ponny och jag tävlade honom i kat. C hela 2011. Jag kom ihåg vissa tävlingar då han ballade ur totalt och bara ställde sig i ett hörn och stegrade inne på banan. Jag sa att jag aldrig mer ville tävla eller rida på honom igen. Potter var den ponnyn som prioriterades minst, då han var just C-ponny och inte kunde gå dem högsta klasserna. Men han fick hänga med på ett litet hörn på alla tävlingar och hela innomhus säsongen blev jag oftast placerad i varenda klass. Nu mera var Potter nummer 1 i stallet, men inte för hans prestation på tävlingsbanorna, utan för att jag tyckte om honom mera nu helt enkelt. Vi åkte på bl.a Baltic cup hoppade lilla rundan och vi blev 3a i finalen, änglahoppet, ljungby och massor av andra roliga innomhustävlingar! Och nästan alltd fick vi en rosett med oss hem. 
 
Nu så är han inte bara min ponny, han är även en kompis, ett sådant starkt band som jag har till Potter har jag ALDRIG haft med någon ponny. Även om säkert alla ni som läser detta nu älskar eran ponny över allt annat på denna jord, ungefär som jag gör med mina andra 3 ponnysar. Men med potter känns det som att han alltid har funnits i mitt liv och att jag känner honom utan och innan. Att sälja honom vore som att ens bästa kompis skulle dö, och det känns omöjligt helt enkelt. Potter är den ända ponnyn jag litar på till 100% och jag behöver aldrig vara orolig om man hommer lös eller liknande, jag skulle i princip kunna släppa han lös på gården utan att behöva vara orolig. Vi har ägt honom i 5 år, så han vet sin plats. 
Oftast när jag frågar mina kompisar vilken av mina hästar som är deras favorit, så är det ingen som har sagt potter, för att han är sur och kan bitas i boxen. Men han har aldrig bitit/sparkat mig eller liknande. Han är även den finaste ponnyn på marken, han är alltd lika fin och kan alla små partytrix så som öppna, sluta, galoppombyte, skänkelvikning i galopp, rygga, förvänd galopp osv. 
 
Sedan jag fick honom i slutet av 2010, så har jag trott att jag skulle kunna tävla honom hela min B-ponny tid, tills jag blev 13. Och inte bara tävla dom viktigaste klasserna. Men det blir aldrig som man har tänkt sig. Under HELA detta året har jag och potter gjort 7 tävlingar tillsammans, den ponnyn som jag älskar att tävla mest, har jag bara kunnat göra 7 ynka tävlingar på under ett helt år. Och allt för att han inte ska få ont i sin kota. 
 
Det känns omöjligt att se honom tillsammans med en annan ryttare, även om jag innerds inne vet att potter i grund och botten är en ponny som inte bryr sig så mycket, så är det ändå hemskt... Att någon ANNAN får ta ut honom ur boxen, att någon ANNAN får sätta på honom tränset, att någon ANNAN får rida ut på honom och skratta åt hans glada luftsprång, att någon ANNAN får lasta honom i någon ANNANS transport och åka iväg på tävlingar. Ibland när jag börjar tänka på att han har en skada, som aldrig kommer bli 100% bra, så kan jag börja gråta. Potter betyder otroligt mycket för mig och att gå runt och veta att det kanske aldrig mer kommer stå mitt och potters namn på en startlista igen känns hemskt... 
 
Jag tänker ofta på hur det skulle vara att leva ett liv utan honom, att inte ha någon ponny som man verkligen älskar sådär obeskrivligt mycket. Och jag vill varkligen inte att våran resa ska vara slut redan, jag hade gjort vad som helst för att få tävla honom ett år till, eller iallafall en sista tävling. Att få uppleva den där trygga och glada känslan igen, och veta att man åker på en tävling för att ha roligt, tillsammans med min fantastiska ponny. 
Om jag åker på en tävling så är potter det ända ponnyn jag känner mig absolut trygg på, jag vet att jag alltid kommer i mål.
 
Om jag fick välja en ponny som jag fick tatuera in namnet på, hade det varit HARRY POTTER. <3
 
jag vet att det inte kommer att vara många som orkar läsa igenom allt, men det gör inget, detta skriver jag till mig själv, så att jag kan gå tillbaka och läsa detta.


fina Wendy!

axelinaackie.blogg.se / 17 November, 2012 - 17:12 / Allmänt
2 kommentarer

ÅÅh, Wendy var så duktig idag! I första klassen var vi nolla, och i andra klassen så rev hon ett, men jag kom tokfel så det var inte hennes fel. Men det bästa av allt är att man märker att hon tycker att det är kul att hoppa nu! Hon tvekade inte en ändaste gång. Hon är så fin lilla Wendan, känslan i språnget är riktigt riktigt bra! :-)
 
Det är väldigt roligt att märka att hon utvecklas, haha, första gången jag red henne stannade hon på varje hinder, var så pigg att hon inte ens kunde trava och bara kastade med huvudet. Hon har även utvecklat sitt språng. Och nu kan hon ju till och med trava! xd
 


sa du sten?

axelinaackie.blogg.se / 16 November, 2012 - 22:39 / Allmänt
3 kommentarer

Har suttit nu i säkert en timme och gjort en ny header! Problemet är bara att jag inte vet hur man sätter in den... Är det någon av er läsare som vet hur man sätter in själva headern (men det temat som jag har ska vara kvar) det är bara bilden där uppe som jag vill byta. Om du vet hur man gör och har lust att hjälpa till får du gära säga till!
 
Alla ponnysarna var finfina idag! Speciellt Polo! Jag red honom på goug (stavning) för första gången idag och det funkade super på honom! Han är verkligen som en evighetsmaskin, man kan sitta och galoppera i typ 700 år utan att han blir trött! ;-)
Ralle var jag tvungen att rida i ridhuset på för att det regnade i vanlig ordning... Men det gick bra, jag galopperade över 2 bommar och hoppade över ett litet hinder. ;) Och Wendan var jätte lugn idag! Hon var ju tokpigg igår, så jag red ganska länge igår = hon var nog lite trött idag.. ;-) 
 
Imorgon så måste jag masa mig upp tidigt för att vara med och bygga banan till km... Vi får se hur det blir med banbyggandet, jag kanske RÅKAR försova mig en stund... SKOJA, man måste ju ställa upp för laget! xdxd
 
åh gud, nu måste jag borsta tänderna, jag har chipssmak i munnen och det är den äckligaste smaken man kan ha! -.-'
 
 


Hahaahah

axelinaackie.blogg.se / 16 November, 2012 - 16:35 /
0 kommentarer

Siri är så sjukt rolig ibland!Fredag morgon :)

axelinaackie.blogg.se / 16 November, 2012 - 09:00 / Allmänt
0 kommentarer

Ibland kan det vara ganska coolt att kolla på statistiken, och undra VILKA det är som läser min blogg. Jag kan garantera att jag knappt vem vilka hälften av er är. Att gå in på statistiken kl 9 på morgonen och se att 40 personer redan har klickat in här. DET är coolt! Att en av dem första sakerna vissa personer gör på morgonen är att söka på min blogg. 
 
Idag är det fredag mina vänner! Vilket betyder sovmorgon till halv 10 och slutar halv 2. Sedan åker jag hem och rider, Wendy, Ralle och Polo är det som ska ridas. Potter och Cleo skall vila fram till måndag då dom ska få sig en veterinär check. Jag tycker att det är viktigt att man kollar upp sina hästar regelbundet, det gör jag iallafall! :-)
 
Jag längtar såhääääääär mycket till Vilhelmsborg! Och nu är det bara 2 veckor kvar ! Det är även bestämt nu att Polo och Ralle är det som får åka dit. 
Bild på arenan: 
 
erkänn fint!


idag så var det inget vanligt ridpass....

axelinaackie.blogg.se / 15 November, 2012 - 20:56 / Allmänt
0 kommentarer

... Idag så red jag Wendy i paddocken och hon var såhääääääär pigg! Men jag älskar verkligen pigga hästar, sålänge dem inte bockar. Först red jag henne med det vanliga bettet och remontgrimman, hon var väldigt känslig i munnen (som alltid) så vi provade att sätta på ett hackamore. Det fungerade jätte bra! Jag skuttade över en liten bock och hon var nästan helt stilla med huvudet! Men sen när jag skulle sakta av från galopp till trav, så GICK HACKAMORET AV! Men som TUR var, så har jag så snabba reflexer, så jag slängde mig av innan Wendy körde sitt eget race och ballihooade iväg! 
 
Jag skrittade samt ut på Polo med Felicia. och han var jätte snäll verkligen! Jag gick först hela vägen och trots att det var kolsvart så bara traskade han på. :-) Även om jag hade 4 reflexer på mig fick jag ändå en utskällning för att jag inte syntes, typiskt...! hahaha! ;-)
 
Ralle red jag i paddocken och han hostade ingenting idag! :-) Jag red kanske i 30 min, galopperade runt, gjorde tempoväxlingar och så. Han lyssnade finfinfinfint!! Jag låtsades att jag var en cowboy, men jag kände dirrekt att det inte rikigt var min grej... xd 
åzum bild ju!
 
 


MUSIK

axelinaackie.blogg.se / 15 November, 2012 - 12:47 / Allmänt
0 kommentarer

att ha musiklektioner är nog det mest chilliga man kan ha! För att det ända jag gör är att jag lyssnar på musik = har musik! 
Idag har det varit fint väder hela dagen (peppar peppar) så jag kan rida alla hästar idag eftersom att jahg kan vara i paddocken/ skogen. Jag hade tänkt att ta en skritt och trav tur på Ralle eftersom att han är lite förkyld. Galoppera Cleo mycket i paddocken, Rida Potter i ridhuset och jag får se hur jag gör med Polo. Kanske skulle galoppera han också i paddocken? Det skulle nog behövas med tanke på hur mycket energi han har... ;-)
 
och kom ihåg: imorgon är det fredag :-D
 
 


inte igeeeen....!

axelinaackie.blogg.se / 14 November, 2012 - 20:32 / Allmänt
0 kommentarer

Detta kanske inte låter så förskräckligt som det är... Men förra året i skolan så blev man indelad i olika grupper där man skulle DANSA, hitta på en helt egen koreografi och sedan visa upp det för hela skolan. Och förra året så var våran grupp SÄMST, det tog 5 lektioner för oss att välja låt och vi dansade i onepiece.. (det är tillåtet att skratta) Och i år ska vi göra samma sak igen! -.- Men i år så hamnade jag i en bättre grupp iaf (jätte många i min grupp kan iaf dansa). 
nog om det. 
 
Idag red jag Ralle och Jack. Jag och Antonia bytte så hon red Polo istället. Jag tror att Ralle har åkt på en förkylning eller något, för att han hostade några gånger och var inte lika tokig som vanligt. Han var pigg såklart, men ändå tröttare än vanligt.... Hoppas att han blir bra fort! 
Med Jack så tävlade jag! hahaha, jag och Felicia gjorde en egen tävling där man skulle bl.a svänga så snävt man kunde på ett sockerbits hinder, hoppa så långt till vänster man kunde, rida mellan bommar osv. Jack tyckte det var jätte roligt, och han var jätte bra på det! Han gjorde små glädje "skutt" typ ! ;-)
 
Jack och Antonia
 
 


Fina Cleo !

axelinaackie.blogg.se / 14 November, 2012 - 15:14 /
1 kommentarer

Hahaha, mina och Claras sms konversationer är bara för bra... xdtodayy

axelinaackie.blogg.se / 14 November, 2012 - 08:29 / Allmänt
0 kommentarer

 
hej allihoppaaaaaa!
Idag så går jag i skolan till kl 3. Men jag har dock den oturen att Antonia slutar en timme senare vilket betyder att jag inte kommer att bli hämtad... Men sedan åker jag till stallet och den ponnyn som är prio 1 nu är Ralle. Det är ju han som får följa med till Baltic och Danmark. Längtar så mycket !!!! :)
Men någon mer hinner jag nog med, skulle vilja konditionsträna Ralle idag om vädret tillåter det. :) Så jag kanske rider en pålle i ridhuset först, sedan Ralle i paddocken. Jag får se ;-)
/AXELOTTA
 
 


Frän fakta om Potter

axelinaackie.blogg.se / 14 November, 2012 - 07:00 / Allmänt
2 kommentarer

1. Han kan inte gå förbi en port i ridhuset när man rider i höger varv, men i vänster går det bra...
 
2. På SM så var det några tjejer (kanske mellan 9 och 11) som stog och sa: ÅÅÅÅHH, kolla! Där är HARRY POTTER!! hihi, han har fans'!! ;-)
 
3. När jag rider ut piper han för att han är så glad. 
 
4. Han är väldigt lätt-frusen!
 
5. När han tävlade i scandenavium var han förkyld, men återhämtade sig snabbt!
 
 
 


ååååh

axelinaackie.blogg.se / 13 November, 2012 - 21:52 / Allmänt
1 kommentarer

Jag känner att mina inlägg blir tråkigare och tråkigare. NU måste det ske en förändring! Det kan ju inte alls vara kul att läsa om "dagens outfit" eller nåt liknande. För att man ska lyckas måste man göra något som sticker ut. Jag vet bara inte VAD det ska vara som blir sådär riktigt intressant, och gör så att fler personer vill klicka in på min blogg. 
Nu kanske jag säger imot mig själv lite, men visst är det mycket roligare att blogga när det är bra statistik och mycket kommentarer, ingen tvivel om saken. Och för tillfället så vill jag tacka er som kommenterar och är inne på min blogg, jag har faktiskt fått mycket kommentarer och det har varit en bra statistik det senarse (fast bloggen är tråkig tycker jag) Antingen så är det för att ni som läser inte tycker att inläggen är tråkiga, eller så är det för att ni väntar på något kul. 
Bloggen ska inte vara ett måste, man måste tycka att det är kul för att det ska bli bra. Så är det igentligen med allt. 
 

Dagen har rullat på bra idag. Skolan var riktigt chill förutom kemi lektionen. Seriöst nu, VEM bryr sig om vad en druvsocker-atom innehåller lixom? INGEN. 
Okey, nu ska vi vara posetiva! Men ibland så måste man säga det negativa, annars blir ingenting bra tillslut. (nu fattade inte ens jag själv vad jag skrev, men det får stå kvar ändå) 
Jag red dem små ponnysarna idag, Potter och Wendy! Potter har vilat i en vecka och ni kan ju gissa hur han var... Men han var fin ändå!
Wendy är så himla rolig att rida! Jag fullkomligt älskar pigga hästar, hon har verkligen det prefekta tempramentet. Jag skulle träna på en omhoppningssväng med henne idag, så jag byggde fram ett sockerbitshinder (50 cm) Och svängde jätte snävt på det. Och var snabb och kvick som en iller! Dukitg Wendan! Det känns som att hon är i toppform inför helgens Klubbmästerskap'! ;-) 
 
Är riktigt stolt över mig själv som gjorde 3 sidor matte hemma idag, Heter man Axelina, har 4 ponnysar och har en skola med mycket läxor + en blogg, så hinner man med mycket på en dag! ;-)
 
Nu ska jag sova, ska uppdatera bättre nu, BRA och läsvarda inlägg, godnatt! :*
Denna bilden tänkte jag kunde få detta inlägget lite mer spännande, jag tycker att jag lyckade ganska bra!
 


Rider den bästa !

axelinaackie.blogg.se / 13 November, 2012 - 16:28 /
3 kommentarerGodmorgon!

axelinaackie.blogg.se / 13 November, 2012 - 06:00 / Allmänt
0 kommentarer

Tja alla som är inne på min blogg kl 6 på morgonen, jag tänkte att jag gör ett tidsinställt inlägg bara för er skull, bussigt va! ;-)
Ett tips till er också, ät en stabil och god frukost, då blir dagen mycket bättre! (Y)
 
Like a boss! 


Ralle & Polo °°°°°°°

axelinaackie.blogg.se / 12 November, 2012 - 22:25 / Allmänt
2 kommentarer

Det är ganska så svårt att hinna med att blogga ibland. Bloggen kommer lixom alltid i 3dje hand, jag bloggar när jag får tid över vilket är väldigt sällan. 
Men jag hoppas att ni har förståelse för det! Jag borde göra några tidsinställda på kvällen, det ska jag nog börja göra!
Idag red jag Ralle och Polo, mina 2 vita springare! Polo var jobbig i början så jag satte på en graman, i början så var han jätte fin, sedan kom han på att han kunde hänga i den så att jag fick bära hans huvud i gramanen, skönt tänkte Polo... Men i slutet lossade han bra och var mycket fin. 
Ralle var pigg, och det som kanske ni inte vet är att han är min abslolut piggaste ponny! På tävlingar så kan han börja gå sidvärts och sparka bakut. ;-)
Åter till ridpasset, I galoppen så tränade jag på tempoväxlingar, samla galoppen (inte allt för länge då han han bocka då) Sedan låta honom springa på lite mera osv. Jag gjorde även tempoväxlingar i traven och han lyssnade jätte bra!
 
Jag skrev ju att Potter skulle till veterinären idag, men veterinären var sjuk så vi ska kolla honom nästa måndag istället. Ska rida honom imorgon, sedan någon gång under veckan så ska kanske en tjej på stallet rida honom, och kanske hoppa KMet på honom! Det går ju bara i 80 cm, det gör ju potter baklänges upp och ner med ögonbindel, så det kommer nog gå jätte bra, trots en annan ryttare! ;-)
 
Och på tal om KM så har jag anmält mig och Wendy till Km! Det är på lördag, så jag ska se om jag hinner rida lite på henne på torsdag och fredag. Justeee! Jag lovade ju att jag skulle visa filmen på henne som vi har gjort, här kommer den: 
 
 
Långt inlägg, hoppas att du orkade läsa allt! :)


Dagens frukost 😍

axelinaackie.blogg.se / 12 November, 2012 - 09:38 /
1 kommentarer

Ett glas brämhults hallon juice

2 varma T-kakor med ost. ;-)Jag och Jack hoppar serie!

axelinaackie.blogg.se / 11 November, 2012 - 21:54 / videor
0 kommentarerDagens ridpass

axelinaackie.blogg.se / 11 November, 2012 - 21:47 / Allmänt
2 kommentarer

Ralle: Jag skrittade och travade ut en sväng med Anton och Boo! Och när vi skulle vända så sparkade Ralle bosse! :O Men jag tror inte att han träffade, så det var inte så anmärkningsbart egentligen. Men någonting som var anmärkningsbart var att Ralle var jätte pigg och glad! Han är alltid så positiv till livet den där Ralle! haha, kul att någon är det iallafall... ;-)
 
Cleo-arab: Hon var jätte fin i början, sedan brast linan kan man säga! 
Det stod framme en bana med små hinder som låg på 50 cm. Så jag passade på att hoppa en liten bana av dem hindrerna. De första gångerna hoppade hon jätte lungt, sedan råkade hon nudda en bom (som hon HATAR) då blev hon stressad resten av ridpasset. NU fattar ni hur känslig hon är. Men till slut slappnade hon av väldigt bra när jag travade av henne. 
 
 
denna sjukt fina bild som en tjej gjrde till mig! :-D


Lite bra och dåliga saker

axelinaackie.blogg.se / 11 November, 2012 - 18:52 /
3 kommentarer

Bra saker:
~jag har funnit en exemplarisk ny ryttare till Potter.

~det är solsidan idag, dagens höjdpunkt!

~imorgon ska Potter till veterinären, det positiva med det är att jag får reda på prognosen med hans kota.

Dåliga saker:

~en ponny på ridskolan bröt benet i hagen idag, benet var helt AV, benet bara hängde.... Jag såg det som tur var inte! :(

~det är skola imorgon och helgen har gått jätte fort.En dag i bilen..

axelinaackie.blogg.se / 11 November, 2012 - 08:33 /
0 kommentarer

Nu har vi precis åkt hemmifrån och är påväg till Mjölby tror jag. Antonia ska kolla på en häst och det kommer att ta 3 timmar dit och 3 timmar hem. Sammanlagt 6 timmar i bilen! Där var min söndag förstörd. Haha, Nejdå! Jag får tjata på mamma att vi ska stanna och köpa choklad! Jag ska även se "flicka2" filmen, ettan var jätte bra så jag hoppas att 2an är lika bra! :-)Ponnysarna + lite till :)

axelinaackie.blogg.se / 10 November, 2012 - 20:03 /
0 kommentarer

Idag red jag Cleo och Jack, Ralle blev longerad och Antonia red Polo. Cleo var mycket fin! Jag trimmade henne i ridhuset utan bommar vilket hon tyckte var skönt, haha..! Hon var väldigt fin i galoppen idag, lätt att korta och länga men hon måste fortförande träna på axelireringen i högervarvet.
Jack var mycket fin han också! Jag hoppade en serie några gånger och han var sååå duktig! :-D jag har film på det, men den lägger jag ut imorgon ;).
Jag försöker lägga upp del 3 (den bästa delen) på frågestunden med iPaden dampar sönder just nu, men ska försöka fixa det! :-)Svar på frågestunden del 2

axelinaackie.blogg.se / 10 November, 2012 - 12:51 / videor
4 kommentarerSvar på frågestunden, del 1

axelinaackie.blogg.se / 10 November, 2012 - 12:31 / videor
0 kommentarerkul rubrik

axelinaackie.blogg.se / 10 November, 2012 - 09:22 / Allmänt
0 kommentarer

Igår kväll så filmade jag svaren på frågestunden, men ipaden dampade jätte mycket så jag tror att svaren kommer ut i 3 delar. 
Och om ni vill ha ett tips på en "nyttig" grej ni kan äta framför X-factor, så är det: skurna äpplen, päron, bananer och vindruvor som man doppar i smält choklad (marabou i mitt fall). Det blir jätte gott + att man känner sig inte så tjock när man äter det! (y)
 
nu ska jag gå ner och äta frukost, samt försöka publicera svaren på frågestunden, vi hörs! :)


helgen

axelinaackie.blogg.se / 09 November, 2012 - 09:30 / Allmänt
0 kommentarer

Detta kommer bli en chillig helg! Jag har endast en läxa och det är engelska vilket jag tycker är roligt. Engelska är det ända ämnet som jag känner att jag kommer ha nytta av när jag åker utomlands och blir världs-stjärna. ;-) Därför så är jag ganska bra på det! (om man bortser från grammatiken)
 
ladda ner spelet icecream jump!
det är jätte kul
 
Jag tror att jag rider Cleo-damp i ridhuset idag ett längre pass, sedan galopperar Ralle i paddocken. Jag ska konditionsträna idag och galoppera 2 km. :)
 


Godmorgon!

axelinaackie.blogg.se / 09 November, 2012 - 08:29 /
0 kommentarer

Idag så fick jag ingen sovmorgon för att jag har prov nu om typ 4 min... Och det är eng-grammatik, inte min starka sida precis!
Jag slutar halv 2 idag iallafall! Då åker vi direkt till stallet och om jag har tur så hinner jag rida 2 hästar, Pär-Ola Nyström ska nämligen ha träningar i vårt ridhus från kl 4. Men nu kom jag ju på att det finns ju något som heter rida ute också! ;-)

WENDAAAAN!Ponnysarna

axelinaackie.blogg.se / 08 November, 2012 - 21:14 /
0 kommentarer

Jag hann bara rida Patra idag. Mamma longerade Polo och Ralle, vilket triggade upp Cleo totalt! Tur att bocksprången hon gör är hopp rakt upp i luften, annars hade jag varit risigt ute! Men hon var fin ändå, trots att hon var lite dampig imellanåt... ;-)
Jag har fått väldigt många frågor på min frågestund, och svaren kommer ut imorgon eller lördag. KUL VA! xd och såklart så blir det i ett videoinlägg. :-)grym låt!

axelinaackie.blogg.se / 08 November, 2012 - 13:37 / Allmänt
1 kommentarer

 


Usch

axelinaackie.blogg.se / 08 November, 2012 - 11:27 /
1 kommentarer

Åååh, det var en kille i min klass som spydde och det är seriöst det värsta jag vet på denna jord. Är helt skakig nu och mitt hjärta slår jätte fort...

Filmen vi såg var iaf bra, och det är jätte roligt att jag redan har fått så många kommentarer på frågestunds-inlägget!

Helt cp bild, men det är iaf dagens outfitBIO TIME

axelinaackie.blogg.se / 08 November, 2012 - 08:50 /
0 kommentarerlystring!

axelinaackie.blogg.se / 07 November, 2012 - 19:44 / Allmänt
2 kommentarer

Idag har jag gjort......... är ni berädda?? INGENTING.
Och nu sitter jag och kollar på det mest oseriösa programet på hela tv4, halv 8 hos mig! Men det känns typ som om tv teamet har tänkt på mig när dom har gjort programet, för att jag skrattar åt varje skämt!
 
Jag har bakat kladdkaka idag också förresten, den blev nästan perfekt! Men eftersom att jag inte har några speciella skills när det gäller bakning så brukar det aldrig bli prefekt!
jag har faktiskt varit så duktig och räknat matte också, det gick jätte bra! (sådär) 
 
ååh gud, jag måste ju berätta att imorgon så ska vi kolla på bio med skulan! (lyckovrål) Filmen är 2 timmar lång och vi slipper hela förmiddagen i skolan! Och jag har varit och köpt mega mycket godis som jag ska äta imorgon! lidilidilidili! 
 
 


FRÅGESTUND

axelinaackie.blogg.se / 07 November, 2012 - 15:43 /
14 kommentarerPictures!

axelinaackie.blogg.se / 07 November, 2012 - 10:30 /
1 kommentarerStigbyglar till salu

axelinaackie.blogg.se / 06 November, 2012 - 18:01 / Allmänt
0 kommentarer

När jag kom 2a i finalen med Ralle så vann jag ett par stigbyglar. Varför jag inte vill behålla dem själv är för att jag inte har någon andvändning av själva plattorna som passar med mountainhorse skor/stövlar. Dem är jätte säkra och snygga! Och självklart kan man ha dem till vanliga skor/stövlar också.
 
Nypris är 1000:- Mitt pris: 500:- + frakt

 
Kommentare eller melja om du är intresserad på:  paxelina@spray.se


Heztarna

axelinaackie.blogg.se / 06 November, 2012 - 17:49 / Allmänt
0 kommentarer

Tja! Det var ett tag sen !
 
Nu har jag ridit 1,2 hästar. (en hel häst och en tjugondels häst) Jag red lite på Polo och ett helt ridpass på Jackan! Antonia fick ta över med Polo efter ett tag för att han var jätte pigg eftersom att han har vilat i 3 dagar nu. Han blev jätte fin i slutet när antonia red! Jackan var också duktig, jag kunde till och med göra 3 korrekta galopp-ombyten på gamle gubben! ;-)
 
Snart kommer mamma och ska hämta oss, när jag kommer hem ska jag sätta upp den nya bilden som vi köpte på Ralle från borås på min vägg, äta middag och göra matte. Jag lägger ut en bild sen på väggen när jag har satt upp fotot! :)
 
 
min kung!


Min humor

axelinaackie.blogg.se / 06 November, 2012 - 11:40 /
0 kommentarerIngen fantasi..

axelinaackie.blogg.se / 06 November, 2012 - 11:38 /
0 kommentarer

Så här kommer några saker ni inte visste om mig.
~ frukost är det godaste på hela dagen

~ jag tar hand om min mobil som om den vore en bäbis

~ jag kommer ofta försent på morgonen, men det är ofta bara 1-2 min.

~ jag hatar att få skäll av lärare, men jag ångrar ofta att jag aldrig säger emot...

~ jag tar alltid med mig en macka till skolan som jag läskar Clara med. ;-)åååh.

axelinaackie.blogg.se / 05 November, 2012 - 09:34 / Allmänt
0 kommentarer

Å-N-G-E-S-T
 
Vaknade idag och trodde att det fortförande var lov, men inte då...
jaja, nu är det bara att börja räkna ner dagarna till Baltic CUP! :-D
Det är den absolut bästa tävlingen på hela året, och det är 4 veckor
kvar... 
Jag har egentligen inget vettigt att skriva, tränar på NO nu och det går jätte 
bra! ADJÖ
 
här får ni lite att skratta åt, eftersom att mitt inlägg blev så tråkigt! Clara masserar mina fötter btw... xd


Men det blev en ganska lyckad helg ändå!

axelinaackie.blogg.se / 04 November, 2012 - 18:48 /
1 kommentarerSM resultat...

axelinaackie.blogg.se / 04 November, 2012 - 14:42 /
3 kommentarer

Idag så gick det inte så bra, han hoppade hinder 1-9 utan problem, sen gjorde han en Potter-grej på hinder 10, smet på sidan... Sedan hoppade han det och rev ett i 3-kombinationen + ett tidsfel... Jag slutade på 9 fel och en 14 plats men är inte så nöjd, Potter var dum eller så var det att han hade känningar i ringbandet. Vi får se.<3Söndag morgon

axelinaackie.blogg.se / 04 November, 2012 - 09:29 /
1 kommentarer

Jag gick upp tidigt idag och gav hästarna käk, mockade, fyllde vatten och gick en morgonpromenad med Potter. Sitter nu på läktaren och dricker varm choklad, men den var så varm så jag brände mig på tungan.. -.-
Idag hoppar jag ju A-finalen och är as taggad! Potter sa till mig att hon också var det! ;-)Nu är du NÄSTAN förlåten Potter

axelinaackie.blogg.se / 03 November, 2012 - 21:20 / Allmänt
1 kommentarer

Idag hra jag hunnit med mycket! 
 
Men först och framst så tar vi resultatet i SM kval 2. Det var Msv B idag och det var verkligen tur! Men det hade kunnat vara lite högre, Potter är lite mer seriös då och jag älskar att hoppa högt på honom!
Men jag var felfri idag! Tjohooo! Potter var så duktig även om jag fick hjälpa honom på varje hinder! haha nä, egentligen så gjorde jag bara det på 3-kombinationen. 
Men vi är nu vidare till A-final och står på 5 fel från igår och jag har rätt så bra stilpoäng. Ska bli spännande och se vad resultaten blir imorgon! Jag går ut som start nr 10 och det var 20 som kom till final. 
 
Och jag har kört segway! Det var sa coolt, så om någon kan betala en sisådär 80 tusen och ge en till mig så är det bara att säga till! xd 
 
Nu blir det att äta pesto-pasta och svamp i lastbilen, sean tårta till efterrätt! haha ;-)
 
Potter som 1 år, tur att han har snyggat till sig på äldre dar!
 


Sorry, men jag har en bra förklaring!

axelinaackie.blogg.se / 03 November, 2012 - 20:58 /
0 kommentarer

Min mobil dog så jag har inte kunnat blogga på hela dagen!
Jag kommer att skriva väldigt utförligt om hela dagen snart, så håll er beredda!Inte alltid dåligt att ramla av!

axelinaackie.blogg.se / 03 November, 2012 - 11:28 /
3 kommentarer

Jag fick en tårta när jag ramlade av med Cleo!:-(

axelinaackie.blogg.se / 02 November, 2012 - 22:02 /
2 kommentarer

Är så himla besviken.. Potter smet på sidan av ett hinder + ett tidsfel. Jag fick altså 5fel och det resulterade ju att jag ligger efter alla som har 4. Annars hade jag haft jätte bra stilpoäng... Jaja jag kommer igen imorgon, då jädrar ska jag kötta!Lite resultat

axelinaackie.blogg.se / 02 November, 2012 - 17:59 /
2 kommentarer

Jag startade dagen med att ramla av, scooore! -.- nä, men när jag hade hoppat första hindret med Cleo så skulle man galoppera förbi utgången. Då blev hon helt istadig och stegrade och vände = jag ramlade av PÅ FÖTTER! *stolt*
VÄRLDENS BÄSTA RALLE BLEV 2A I FINALEN, är så sjukt nöjd då jag fick till en klockren runda i grunden (MsvB) och sedan så var det en jätte rolig omhoppning där jag red så fort jag kunde, Ralle är bäst! <3<3 jag blev ju även 2a förra året i änglahopps-finalen! :-)
Polo var sjukt fin även idag, jag var nolla och blev 4a! Nu har jag bara en bolla kvar i L.A för att kvala till Msv B som är mitt mål i år!

Du som tycket att jag satte så höga mål med Polo, är du fortförande säker? ;-)Typ död.se

axelinaackie.blogg.se / 02 November, 2012 - 05:48 /
0 kommentarer

Klockan är nu kvart i 6 och jag trodde seriöst att väckarklockan skämtade när den ringde!
Nu måste jag kliva upp, även om det känns omöjligt just nu...Hutt hoj!

axelinaackie.blogg.se / 01 November, 2012 - 21:30 /
3 kommentarer

Ralle är nu nyklippt inför A-finalen imorgon som går i Msv B. Tack snälla Marie som hjälpte mig!
Potter är skrubbad, svansen är flätad och lindad och står nu med 2 halstäcken, allt för att han inte ska smutsa ner sig! ;-)
Imorgon rullar lastbilen halv 7.... Då tar jag med mig Polo och hoppar L.A, Cleo hoppar också L.A och Ralle hoppar då som sagt Msv B. Sen kommer mamma lite senare med Potter och Bosse som hoppar SM. Då åker Cleo, Ralle och Polo hem och jag, mamma och Antonia sover i lastbilen, även Potter och Bosse sover på tävlingsplatsen. RÖRIGT, jag vet, en applåd till den som fattade upplägget! ;-)Sötis! ;-)

axelinaackie.blogg.se / 01 November, 2012 - 12:57 /
0 kommentarerNolla med Polo och 6a!!!! :-D

axelinaackie.blogg.se / 01 November, 2012 - 11:39 /
1 kommentarerHar hoppat Ralle o Cleo nu..

axelinaackie.blogg.se / 01 November, 2012 - 09:40 /
0 kommentarer

Båda 2 var sååå fina! Jag fick tid 49 på Ralle och 50 på Cleo, altså ungefär lika snabbt! Men TYVÄRR föll SISTA bommen med Ralle, jag kom väldigt nära, om jag hade gått nolla hade jag blivit 3a tror jag! Jaja, sånt som händer, är jätte nöjd btw för att rundan kändes super! :-)
Med Cleo så blev det ett missförstånd på en linje där det skulle vara 4 galoppsprång tillbaka, men jag glömde lixom av det så att jag kom jätte jätte nära på det hindret och en bom föll. Men det var mitt fel helt och hållet! Är supernöjd med Cleo också, jag red lite fortare än vad jag brukar och det är ett + i kanten då jag alltid brukar säkra på henne. :-) så 4 fel med båda, nu aka jag nog hå till den mysiga kafeterian och äta nått, sen hoppa Polo 115!!! :o