3 olika ponnysar:

axelinaackie.blogg.se / 26 Augusti, 2013 - 12:00 / Allmänt

 Tänkte skriva hur mina 3 ponnysar är att rida, både i paddocken och i skogen.
 
Vi börjar med favoriten Polo! 
Han är hur snäll som helst att rida ut på, han går alltid först och är inte rädd för något. Skitgrym när det gäller att gå i terrängen, en riktig turridningsponny! ;-)
I paddocken har han blivit väldigt fin. Galoppen är hans bästa gångart, där är han grymt bra. det räcker att jag klämmer om med vaderna så samlar han sig. I traven kan han bli lite springig och tar inte stöd på bettet dock. Han är väldigt pigg. Eller det är inte så att han springer iväg, men han har egen motor vilket är positivt eftersom att jag inte kan rida sega hästar. 
 
 
Cleo är jätte snäll att rida ut på också men man kan inte rida ut själv med henne. Men så länge man rider ut med någon är hon verkligen världens snällaste! Dock är hon inte jätte bra på att gå i terrängen.
I paddocken är hon rätt så varierande då hon kan vara HELT underbar ena dagen och jätte spänd andra dagen. När hon har en bra dag finns det inget att klaga på och när hon har en dålig dag kan man klaga på allt. ;-)
Hon är född på tygeln så det är bara att korta tyglarna så går hon i form och hon är lagom pigg. Inte lika pigg som Polo men ändå självgående. 
 
Ralle var till en början en dum jävel att rida ut på. Men i vintras bestämde jag mig för att han skulle sluta med sina dumheter när jag red ut så jag övade på det. Sen efter ett tag blev han hur snäll som helst. Nu kan jag rida ut själv utan problem och han bockar nästan aldrig längre. 
I paddocken är han seg när man travar fram. Men när man har galopperat igång honom en stund blir han som en uppsnurrad leksak. ;-) Han går helst inte på tygeln men han kan göra det om man rider lite bra. 
 
 
Svårast att rida är nog Polo, han är såpass känslig så man måste vara försiktig men samtidigt konsekvent när man rider honom. 
Svårast att hoppa är Cleo tror jag. Men hon är samtidigt väldigt trygg att hoppa på. 
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: