ridpassen

axelinaackie.blogg.se / 04 Februari, 2013 - 21:46 / Allmänt

Som det stod på schemat så var det longering för Polo och trimmning för Cleo och Ralle. Polo var mycket duktig, han stormtrivs verkligen med pessoa-inspänningen.
Och Ralle skötte sig fint. Jag hade graman och travade honom, 40 minuter i streck, utan något break. Den du! Han var duktig och i slutet började han slappna av lite grann så att gramanen hängde och inte var så spänd. 
 
Cleo, Potter och Ralle har fått skav där bak vid sadeln. Men värst är Cleo, så idag provade jag att ha min pessoa sadel på henne. Det är mindre än den andra så den låg inte och tryckte på skavet som den andra sadeln gör. Och Cleo är väldigt känslig för skav och sådant, så med denna salden var hon såååå himla fin !
Så avspänd hela passet, lyssnade jätte bra och hade ett perfekt sug i munnen, ett stabild stöd, men hängde ändå inte i tygeln. duktig ponny :)
 
Och sedan skulle jag verkligen uppskatta om någon utav er vet ett bra tips och kunde berätta det Om ni vet någto bra sätt att motverka skav bakom salden! Typ någon salva eller nåt man kan lägga på. 


Postat av: Anonym

Man ska inte klippa dom där sadeln ligger. Jag vet inte om du gör det. Men det är ju en sak. Sen kanske det hjälper med nån sorts padd eller salva? Vet inte :)

2013-02-05 @ 00:30:29
Postat av: Ebba

Sån här bebis pulver eller vad det heter hjälper! Sånt pulver sol man har på bebisars rumpor xd

2013-02-05 @ 06:53:05
Postat av: Sandra :)

Hej Ackie! Jag har köpt ett speciellt schabrak med fårskinnsludd på insidan till Della och så länge jag använder det så får hon inte skav. Annars får hon jättelätt skav varje vinter. Om man inte vill köpa ett sånt specialschabrak kan man ta en vanlig fårskinnspadd och lägga närmast hästen. Se till att den är ren och borstad bara :) Good Luck!

2013-02-05 @ 12:59:18
Postat av: Anonym

Jag har typ någon gelé sak under sadeln för min ponny har skav och dy har blivit bättre!

2013-02-05 @ 18:47:16
Postat av: Mathilda

Hej Axel. Det va inte igår din lilla filur:-) min D-ponny fick ofta skav bakom sadeln. Å till en början hade ja fårskinspadden närmast ryggen tills ja såg att jan fick små knölar på ryggen. Det visade sig va ullen från padden som lix trängde dig igenom skinnet. Så han fick typ hårsäcks inflammation. Så ja tycket inte du ska ha padden närmast ryggen. Däremot så pröva att ha en handduk under schabraket. Inte så snyggt men man kan iaf ha det hemma:-) hoppas du kommer på något sätt som passar dina ponnysar :-). Vill ha lite video inlägg på dom snart. Kramizzzzzz

2013-02-05 @ 22:57:28


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: