Första sprången på en månad...

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2013 - 21:39 / Allmänt

Som sagt hoppade jag Ralle och Cleo idag, så jag kommer att berätta nu hur det gick.
 
Ralle: Jag tränade på att hoppa en kombination idag för att det var ju en kombination som jag hoppade sist jag hoppade när jag gick omkull. 
Jag började med att hoppa fram på små sockerbits-hinder, och shiit vad pigg han var! Det märks att han tycker att det är roligt att hoppa! :)  Han fick galoppera av sig lite innan jag började hoppa lite högre men uttröttnings-metoden funkade sådär.. ;-)
Jag började med att hoppa räcke - räcke kombination, och det viktigaste var att sätta upp ett högt tempo genom svängen. Jag skulle ha en bra galopp genom svängen så att det bara var att hålla ett jämt stöd i tygeln dem sista galoppsprången innan hindret. Och Ralle trivs mycket bättre i ett högt tempo och hoppar mycket mer kapabla språng om han får komma i ett bra tempo. När jag hade hoppat räcke - räcke kombination några gånger så höjde vi och gjorde B-hindret till en oxer. 
Och det gick jätte bra. :) Han hoppade riktigt fina språng och bjöd mot hindret väldigt bra! Så sammanfattsvis var han superfin idag min lilla stjärna!
 
Cleo: Cleo blir ofta stressad när man tränar på att hoppa kombinationer, och hon gör det ju bra på tävling så det är ingen vits att traggla me det då. Så istället byggde vi om, så att det blev 2 separata hinder istället, ett räcke och en oxer. Och det gick över förväntan med henne! Visst, hon sprang litegrann efter hindrerna, men inte alls något att haka upp sig på. Hon var lugn och fin innan hindrerna och väntade på mina signaler. Jag hoppade tillslut en oxer som var 110cm och ganska bred. Vanligtvis gillar jag inte att hoppa breda hinder, men på Cleo så känns det väldigt tryggt att rida mot ett stort hinder. :)
 


Postat av: Matilda

Har du någonsin tävlat dressyr?

2013-01-13 @ 02:17:30


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: