svar på kommentar :-)

axelinaackie.blogg.se / 29 Januari, 2013 - 09:35 / Allmänt

Kajsa

Hej! Jag har lite frågor till dig, hade varit jätte kul om du hade kunnat svara i ett inlägg! 
Vad får dina ponnysar för kraft? Havre,mineraler,betor osv och gärna hur Mke dem får, tycker det hade varit väldigt intressant. 
Och vad dina hästar går på för bett :)

Hej Kajsa!

Sjävklart kan jag svara i ett inlägg! Mina ponnysar äter faktiskt inget tillskott/vitaminer/miniraler. Det har dem aldrig gjort och kommer aldrig att göra. :) Och vet ni vad? Dem har hållt sig friska och krya hela tiden! Haha, aja, det enda krafft-fodret dem äter är krafft grund. 

Polo får 1,5 kg om dagen och resterande ponnysar får 1 kg om dagen. Men det finns faktiskt vissa undantag då dem får betfor, det är när vi reser (ser ni att ordet reser heter samma sak baklänges?) haha, coolt! Iallafall, det är när vi reser långa resor med ponnysarna (över 6 timmar dvs) som dem får betfor. För att när man åker långt så dricker dem gärna inte och då är det bra att ge dem betfor med mycket vatten i. 

Betten då. På Polo har jag ett Pessoa bett, egentligen gillar jag inte att rida på pessoabett. Men Polo är den enda ponnyn jag har haft som funkar bra på det. Och väldigt många är imot just pessoa-bett (även jag själv) men har man en ponny som funkar bra på det så ser jag ingen andledning till att rida med någonting annat. Ralle har jag ett vanligt 3-delat bett på. Han skulle nog funka bra på vad som helst, han är inte så kinkig av sig. ;-) 

På Cleo varierar jag bett mellan ett mjukt gummi-pelham och ett vanligt 3-delat tränsbett. Om jag bara rider på det 3-delade varje dag så blir hon väldigt stark. Då är det bra att rida på ett lite skarpare bett (men ändå ett snällt bett) ca 1 gång i veckan. Även på Potter har jag ett mjukt gummi-pelham. Och det är verkligen ett bett som jag rekomenderar! Man kan ju tro att det är ett väldigt skarpt bett, men i själva verket så är det väldigt snällt och hästarna älskar det! :-)

 

 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: