bad day

axelinaackie.blogg.se / 31 Juli, 2013 - 20:16 / Allmänt
0 kommentarer

utan andledning, hörs imorrn.
 


HISS / DISS

axelinaackie.blogg.se / 31 Juli, 2013 - 14:45 / Allmänt
1 kommentarer

Tänkte hissa och dissa schabrak, finns väldigt många olika schabrak och det absolut fulaste jag vet är detta JW schabraket, eller snarare tjock dörrmatta.
Eftersom att det är jätte tjockt är det säkert jätte svettigt för hästen att ha på sig och då det är helt rakt där uppe borde det ha väldigt dålig passform.
 
HISSEN går till RG-schabraken, alla säger att annaScarpati är det bästa och snyggaste märket men det tycker inte jag. RG-schabraken har riktigt bra passform och är otroligt snygga! Jag har bara ett än så länge men ska köpa ett till inom kort!
 
 
 
här är det jag har ^
 
 
 


Godmiddag, klockan är 2...

axelinaackie.blogg.se / 31 Juli, 2013 - 10:51 / Allmänt
0 kommentarer

Citat taget av PippiLångstrump! Eller egentligen Annika.
 
Efter en del övertalande så ska Antonia rida ut med mig. Hon på Potter (minigrisen) och jag på Polo. Ska rida en lång tur bort till ett ställe där man kan galoppera väldigt mycket.
Sedan ska Cleosi trimmas och Ralfis ska hoppas! Första gången på över en månad.
 
Jag vaknade halv 11 imorse och det kändes inte bra. Måste börja gå och lägga mig tidigare så jag orkar gå upp.
 
Men nu börjar dagen, har gjort ett tidsinställt men förutom det hörs vi live.
 
 
 


Hälften klara...

axelinaackie.blogg.se / 30 Juli, 2013 - 20:15 / Allmänt
1 kommentarer

...och klockan är kvart över 8, kommer vara klar 10 ikväll! Men det finns ändå inget bättre sätt att spendera kvällen, speciellt inte när det går såhär bra att rida, utvärderar ikväll, här ser ni 2 bilder från dagens pass med Cleo, GRYM kvalitet!



Gillar / Gillar inte

axelinaackie.blogg.se / 30 Juli, 2013 - 14:32 / Allmänt
2 kommentarer

Jag gillar...
# Att se filmer på folks bloggar när dom rider hemma, ett vanligt trim-pass till exempel. Kul o se hur folk rider sina hästar hemma, jag kan ju säga att det är väldigt olika.
 
# Min dator, macBook Air, SÅJÄVLAGRYM.
 
# Att kolla på vines, gapskrattar åt varenda en!
 
# Bloggar med bra uppdatering, typ 5-6 inlägg om dagen, det är najs! 
 
Jag gillar inte...
# Bloggar med många inlägg där det bara står en rubrik och en bild, max ett sånt om dagen, om ens det...
 
# Att mina ponnysar rullar sig hela tiden i hagen vilket medför att alla är jätte smutsiga. 
 
# Smutsiga kök, i köket ska det vara rent och välstädat hela tiden, annars kan jag inte vara där men framförallt inte äta i dom, uäk. 
 
 
 
 


utrustning

axelinaackie.blogg.se / 30 Juli, 2013 - 13:13 / Allmänt
0 kommentarer

Satte ihop ett collage med utrustning jag tycker är sååå snygg! 
 
 
Gillar den blåa färgen som är på kavajen tillsammans med brunt läder, man kan säga att jag har allt på bilden förutom tränset och sadeln. Samlar till ett CWD träns, men eftersom att det kostar 3000spänn får jag samla ett tag... ;-)
Gillar också när det glittrar men inte för mycket. Jag har dom parlanti-roma stövlarna med strass som ni ser på bilden, sedan är min dröm att ha en samshield med glitter över "hela" (se bild). Men den är liiiite för dyr. ^^


Tisdag

axelinaackie.blogg.se / 30 Juli, 2013 - 12:20 / Allmänt
0 kommentarer

Finurlig rubrik, inte sant? Nu har jag kommit hem från Clara, vi hoppade igår kväll och om jag ska vara ärlig så har Clara blivit jätte dålig. Hon såg ut som den där kon man kan se på youtube, den som hoppar. Hahahah!
Jag har fått Clara att börja kolla på TVD också, så nu är hon också fast!
Idag ska alla trimmas igen, att rida ut i skogen känns så slappt och det utvecklar varken hästen eller en själv. Så mitt schema känns bra för denna veckan, 2 uteritter till Polo&Ralle och en till Cleo.
Nu ska jag dricka en kopp chailatte, mmm...



Alla klara!

axelinaackie.blogg.se / 29 Juli, 2013 - 20:54 / Allmänt
2 kommentarer

Nu är alla 4 trimmade, drar lite kort om varje:
Cleo kändes väldigt fin i början, så fin att det kändes som att hon var en annan ponny. Sedan gick det utför. Hahaha, skoja bara, hon var väldigt bra i vänster galopp men till höger blev galoppen lite trasig då jag galopperar väldigt länge. Tog en liten skrittpaus och efter det kändes hon mycket starkare. Hon får 8,5/10 poäng, nöjd med passet!

Ralle hade jag gough på, funkar väldigt bra om man har en stelbent ren till ponny. Som jag! Han gick fint, rejält stel till vänster i början men efter att ha mjukat upp honom blev han mjuk som en bulldeg!

Potter var jätte fin som vanligt, gapskrattade åt honom när han hoppade ca 2 meter över ett hinder som var 40cm. Jag älskar att rida Potter på ett sätt då han är så fin att rida, men på ett sätt gillar jag det inte eftersom att det inte är jag som rider den underbara lilla ponnyn längre... <3

Polo var PIGG. Lät honom till en början få galoppera i en lite större galopp, den galoppen jag har på banan men hade ändå koll på honom, sedan red jag på volten och tränade på att han skulle vara loss från vänstertygeln. Det fungerade jätte bra i slutet!

CREED TILL DEN som hade putsat ALL min utrustning! Alla träns, alla sadelgjordar och båda mina sadlar. Men det roliga är att jag inte vet vem det var som gjorde det... Haha, men TACK iallafall!
Nu är jag påväg till Clara, vi hörs !



På väg till stallet

axelinaackie.blogg.se / 29 Juli, 2013 - 15:24 / Allmänt
0 kommentarer

Ska trimma 4 ponnysar i paddocken på rad, kommer vara trött sen! Ikväll åker jag till Clara, var väldigt längesedan jag såg skymten av den människan.
I denna ordingen ska dom ridas:
-Cleo
-Ralle
-Potter
-Polo

Polo hjälper mamma mig med och resten rider jag själv, ska försöka vara klar om 3 timmar så det är räserackie som får ligga i!



Äntligen hemma!

axelinaackie.blogg.se / 29 Juli, 2013 - 10:57 / Allmänt
0 kommentarer

Kom hem inatt/imorse någon gång, men sov kvar i lastbilen tills nu typ. ^^
Dagens planer är att gå och duscha nu, sen äta en god frukost och sedan tillbringa min dag i stallet. Var väldigt längesedan jag träffade mina ponnysar och jag saknar dem så! Här får ni deras schema för denna veckan:
 
M Å N D A G:
Ralle - trimmas
Polo - trimmas
Cleo - trimmas
 
T I S D A G:
Ralle - trimmas
Polo - Trimmas
Cleo - Trimmas
 
O N S D A G:
Ralle - hoppas
Polo - uteritt
Cleo - trimmas
 
T O R S D A G:
Ralle - uteritt
Polo - trimmas
Cleo - markarbete
 
F R E D A G:
Ralle - trimmas
Polo - trimmas
Cleo - uteritt
 
L Ö R D A G:
Ralle - trimmas
Polo - trimmas
Cleo - trimmas
 
S Ö N D A G:
Ralle - uteritt
Polo - uteritt
Cleo - trimmas
 
Det blir en hård vecka för mig, men eftersom att jag vill att mina ponnysar ska vara top notch på marken gäller det att ligga i! 
 
 
 


Hej in the middle of the night!

axelinaackie.blogg.se / 29 Juli, 2013 - 01:48 / Allmänt
0 kommentarer

Rullar fram i Danmark nu och eftersom att jag har abonnemang 3 så har jag gratis internet här! #älskar3
Bosse-Kosse har tyckt att det var alldeles för varmt med 35 grader varje dag, precis som jag! Men nu är vi påväg hem iallafall, sov typ hela vägen från Italien till Tyskland så det var rätt najs! Men det roligaste var att på färjan var det en kille (en trind sådan) som skulle ta lite pommesfrites, men då brände han sig på skålen dom låg i och tappade ut alla sina 711 korvar han hade på sin tallrik, jisses vad jag skrattade, HAHAHAHAH!

För övrigt händer det inte så mycket just nu, har varit riktigt onyttig senaste dygnet, kakor, glass, cola och godis har stått som huvudmenu... Tur att det inte syns på min mage! Än...



Nya Jackan :)

axelinaackie.blogg.se / 29 Juli, 2013 - 01:41 / Allmänt
0 kommentarer

Love it!
Älskar den!
Me encanta!



Lite sanningar bahh

axelinaackie.blogg.se / 28 Juli, 2013 - 09:53 / Allmänt
1 kommentarer

- Jag betalade min samshield hjälm och min iPhone själv.
 
- Jag har en riktig bonnabränna, mina armar är neger-bruna och axlarna är kritvita, därför tycker jag inte om att ha linne... hahaha
 
- Frukosten är det viktigtste målet på hela dagen enligt mig, äter jag ingen god och bra frukost är dagen förstörd...!
 
- När jag åker bli tar jag alltid bältet automatiskt under armen om ni fattar hur jag menar. Har gjort det hela mitt liv och det är ingen bra egenskap eftersom att om man skulle krocka hjälper inte bältet lika mycket. 
 
- Jag gillar inte yoghurt, räkor och kyckling, det har jag kanske sagt en annan gång? ;-)
 
 
 
 


Lite random, ovisade piCs

axelinaackie.blogg.se / 27 Juli, 2013 - 17:41 / Allmänt
2 kommentarer

 
 
 
hjälp... Den var inte fräsch
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lång hemfärd, resultat, m.m

axelinaackie.blogg.se / 27 Juli, 2013 - 10:12 / Allmänt
0 kommentarer

Tja! Detta är ett live inlägg, så ni vet.
Det har gått dåligt för Antonia, igår fick hon ett nedslag första rundan och 3 andra rundan. Det innebär att hon hoppar consulation idag och vi åker hem på kvällen. Alltså ska jag åka lastbil hem istället för flyg som det var tänkt. Flyget går inte förren på måndag sent på eftermiddagen, då känns det lite tråkigt att vänta i 2 dagar så då åker jag hellre lastbil.
Det var nog allt jag har att säga... Det är fruktansvärt varmt här, låg och solade i typ 40 min igår och det gav resultat, har ganska lätt för att bli brun om man jämför med min albino-syster... ^^ juste! Drömde att jag var med i en dressyrtävling med Cleo, men jag anmälde mig 15 min innan jag skulle rida och jag visste inte programmet, sen vaknade jag, HAHAHA!



kobajs är temat

axelinaackie.blogg.se / 27 Juli, 2013 - 09:15 / Allmänt
0 kommentarer

Men chhaaaa! 
Detta är ett tidsinställt inlägg, bara så att ni vet. Men efter att ha skrivit 5 tidsinställda på en kväll börjar idèerna ta slut, därför skriver jag bara en massa kobajs just nu. Men det kan ju vara kul att läsa om lite kobajs ibland också! 
Ser ut som en kladdkaka, men det är kobajs, bara så att ni vet.
 
Visste ni att jag alltid rider med lindor hemma? Och om jag får säga det själv så tycker jag att jag lindar väldigt snyggt. ^^) 
 
 
 
 


Hur jag gör iordning mina hästar innan ridning.

axelinaackie.blogg.se / 26 Juli, 2013 - 17:30 / Allmänt
0 kommentarer

Om vi nu leker med tanken att jag har jätte mycket tid på mig att göra iordning en av mina hästar gör jag på följande vis: 
 
Börjar alltid med att kamma igenom manen, svansen och pannluggen, är väldigt skonsam när det gäller pannluggen då jag inte vill att den ska slitas. 
Sedan tar jag en jätte hård rotviska och borstar av hästen med, är inte så noggrann med denna borsten. Bara om hästen har fläckar eller torkad lera på sig.
Efter det tar jag en lite mjukare rotviska och borstar av hästen, är lite mer noggrann och ser till så att den mesta smutsen är borta.
Sen är det ryktborstens tur! Ryktar noga hela hästen tills den är len. Och sedan som sista slutfinish borstar jag av hästen med en jätte mjuk ansiktsborste. 
 
wollah!
I bakgrunden ser ni min fantasktiska lilla borstväska som jag har ALLT i! 
 


5 Sanningar om mig!

axelinaackie.blogg.se / 26 Juli, 2013 - 09:20 / Allmänt
1 kommentarer

En riktig klassiker! Men jag tycker att det är SÅ kul att läsa dessa typer av inlägg på andra bloggar, därför skriver jag överdrivet många på min blogg! ;-)
 
- Jag är en kvällsmänniska så in i bomben, blir seriöst aldrig trött på kvällen men inser ändå att jag måste gå och lägga mig för att orka med nästa dag. På morgonen är jag inte lika pigg dock.... *host* ;-)
 
- Jag har oftast jätte lätt för att somna, tar typ 5 minuter sen är jag gone. 
 
- Jag sover alltid med vänster ben uppåt om ni fattar. En speciell sovstil! 
 
- Efter det att jag började vara nyttig (vilket jag började med för ca 2 veckor sedan) har jag inte alls samma godissug som jag hade förr. Eller det kanske jag har, men jag vill verkligen inte äta godis, mår psykiskt dåligt av att äta onyttigt. 
 
- Mamma klipper fortfarande mina naglar, HAHAHAHAH! 
 
Tårtan jag fick när jag tävlade i Borås för att jag ramlade av, oförglömligt minne! 
 
HÄR är avramlingen! hahahahah 


DOLOMITE

axelinaackie.blogg.se / 25 Juli, 2013 - 20:19 / Allmänt
0 kommentarer

Har fått en jätte fin Dolomite jacka! Bild kommer imorgon, nu blir det middag!



Godkväll!

axelinaackie.blogg.se / 25 Juli, 2013 - 19:34 / Allmänt
0 kommentarer

HERREGUD vad varmt det är här! Varmare än när jag har varit i Thailand... Idag har Antonia hoppat första klassen och det gick inge vidare faktiskt. Hon red för mycket tillbaka och han dampade när hon skulle på anridning till sista hindret vilket resulterade med 3 nedslag. Banan är helt otrolig, as stor och jätte fin! Hotellet vi bor på nu är väldigt fint.

Utsikten vi har från vårat rum.



"Viljan drar halva lasset"

axelinaackie.blogg.se / 25 Juli, 2013 - 17:20 / Allmänt
0 kommentarer

-Jag har lätt för mig i skolan, därför har jag hoppat över en klass. Okej, så var det inte. Hoppade över en klass för att mina kompisar som var äldre började i skolan och då fick jag också göra det. (men vi kan ju låtsas att det var för att jag var så över interligent)
Tycker inte att någonting är svårt egentligen, det är bara det att jag inte har någon motivation, ork eller vilja att skriva musikuppsatser eller göra en forskning om hur atomens tjärna ser ut. Men dom ämnerna jag tycker är roliga går det såklart bättre i, är man intresserad i något blir det alltid roligare.
 
-Om man ska göra något riktigt svårt är det viktigt att man verkligen vill göra det. Ett exempel är om jag ska hoppa ett högt hinder med mig själv, då måste jag stå och tänka i typ 2 minuter på just varför jag vill klara det. Oftast tänker jag på människor jag stör mig på, och om jag då klarar hindret så blir alla dom människorna ägda. Hahaha, annorlunda taktik, men den är förjäkla effektiv. 
 
Det jag försöker säga är, att viljan drar halva lasset. Så om du ska göra något du verkligen inte vill kommer det bli dubbelt så svårt än om du gör något du vill. :)
 
 
Inget jätte bra blogginlägg, men det får duga som tidsinställt! ;-)
 
Min nallebjörn i vintras! 


Hur går det till på ett EM?

axelinaackie.blogg.se / 25 Juli, 2013 - 09:00 / Allmänt
0 kommentarer

Heeeeeej på er! Detta är ett tidsinställt inlägg som jag skrev för lääänge sedan. För tillfället äter jag kanske en italiensk pizza, eller varför inte en pasta tallrik? Italienarna är ju specialister på pasta och pizza! 
 
EM = europa mästerskap, de 5 bästa från varje land i europa blir uttagna till EM. 4 stycken som rider i lag och en 5te ryttare.
 
Klasserna som man hoppar går till på följande vis: 
 
På torsdag (idag) hoppar Antonia bara en klass, det är en MsvA alltså 130cm. Inga konstigheter egentligen, bara man är nolla så ligger man bra till. 
På fredag hoppar man 2 klasser, 2 stora 130. Båda rundorna räknas in i laget. Än så länge gäller det fortfarande att vara felfri. Men om det går jätte bra för minst 3 stycken i laget, dvs att minst 3 stycken är nolla blir det antagligen en omhoppning mellan 2 eller fler lag. 
 
Lördagen är fri, ingen tävling. Då får hästarna ta det piano och bara chilla.
 
På söndag är det final, Även då hoppar man 2 rundor men lite mer maxat än tidigare. 135cm. Fortfarande ska man bara vara nolla vilket kanske låter lätt men är svårt. Förra året i Frankrike på EM var det bara EN som var felfri genom hela tävlingen, alltså segraren. 
Men om vi säger att det skulle vara 2 eller fler som har varit felfria genom hela EM-et så blir det naturligtvis en omhoppning. 
 
 
Hoppas att ni som inte visste hur det gick till har förstått nu, ha det bra så hoppas jag att jag är brun när jag kommer hem, det står på prognosen att det ska vara 30 °c :O.
 


In Italy

axelinaackie.blogg.se / 24 Juli, 2013 - 22:33 / Allmänt
0 kommentarer

Hej mina vänner! Fanns WiFi på hotellet vilket var toppen!
Flygningen gick bra, men det gick inte så bra när vi skulle hitta till hotellet. Det låg ca 8 km från flygplatsen men vi irrade omkring i 2 timmar i den här röriga staden! Vi är i Florence nu och imorgon tuffar vi vidare till Arezzo där tävlingen är. Vi var precis och åt på en resturang, åt en italiensk pizza som var jätte god! Har ju skrivit så att det kommer två tidsinställda om dagen, men ska försöka skriva något live också! :)



Det är sånt här som håller motivationen uppe!

axelinaackie.blogg.se / 24 Juli, 2013 - 17:00 / Allmänt
1 kommentarer

http://hannawesterlind.horseworld.se/2013/07/22/basta-bloggen-att-lasa/
Klicka på länken! :) ^^^^^^^^^
 
 
 
 


Nu ska ni inte klaga.... ;-)

axelinaackie.blogg.se / 24 Juli, 2013 - 14:56 / Allmänt
0 kommentarer

 
Alla mina tidsinställda jag fixade på en kväll, skillat!
 


Godmorgon, onsdag

axelinaackie.blogg.se / 24 Juli, 2013 - 09:40 / Allmänt
0 kommentarer

Godmorgon! Den här veckan får mina ponnysar lite sommarlov, vila i hela 6 dagar nu när jag åker iväg... Men det fina är att alla går i stor hage och där motionerar dom sig så bra själva! ^^)
 
Tänkte bara slänga in ett litet godmorgon, hade egentligen inget att berätta. Resväskan är proppfull och klockan 11 åker vi mot landvetter. Fixade jätte många tidsinställda igårkväll, (klapp på axeln till mig själv) 
 
Detta var statistiken här om dagen och jag tror att det var besöksrekord om man inte får räkna med då jag blev länkad på Linnolsson.se eller ponnysanning. 
 


Rostade mackor in my <3

axelinaackie.blogg.se / 23 Juli, 2013 - 21:33 / Allmänt
0 kommentarer

Jag bara älskar rostat bröd med ost på, äter typ 6 stycken om dagen!
Uppdateringen hr vart lite kass idag, men min dag har bestått av att rida och hoppa (med mig själv) 
Ridpassen gick bra, Polo och Potter reds ut, gick mycket bra! Ralle och Cleo trimmades 40 min vardera. Avslutade Ralles pass med att skritta bort till en grusväg och galoppera 2 längor, han har blivit så himla snäll att rida ut på! Men to be oneast så saknar jag den vilda och bockiga Ralle, han har blivit på lam. Cleo var jättefin. 
 
Snabb och tråkig sammafattning om dagen läste ni precis!
Nu ska jag äta min fjärde rostmacka och kolla på TVD, imorgon åker jag till Italien! Tror att det finns WiFi, annars kommer bloggen stå tom, SKOJA! Tror ni jag är helt dum i huvet eller? Såklart att jag ska fixa tidsinställda! <3<3<3<3<3<3<3<3<33! (lite överdrivet med hjärtan kanske...) Jag har fixat tidsinställda så att det kommer upp 2 eller 1 om dagen iallafall, sedan kommer jag blogga live om det finns wiFi som sagt!  
inte igår precis... ;-)
 


MasterS

axelinaackie.blogg.se / 23 Juli, 2013 - 15:15 / Allmänt
0 kommentarer



Snabb update...

axelinaackie.blogg.se / 22 Juli, 2013 - 23:44 / Allmänt
0 kommentarer

Är hos Felicia nu, ska sova här idag. Har precis kollat på dr-mugg, hahahaha, min humor där alltså!
Alla ponnysar gick fint, skrittade ut på C och P, gick mycket bra! Potter var fin också.



shiit vad varmt!

axelinaackie.blogg.se / 22 Juli, 2013 - 14:47 / Allmänt
1 kommentarer

Jag har ridit Ralle i paddocken men resterande 3 sparar jag nog till ikväll när det har blivit svalare. Kanske rider någon skogsslinga med Polo snart så jag slipper rida 3 på rad efter klockan 8. 
 
Ralle var fin idag, jag fokuserade på att han skulle vara fin i skritten och traven, mycket övergångar så att han skulle lyssna. Hade sporrar idag vilket var bra. Hoppade 4 språng idag också, 3 på hela 50cm och ett på 80cm. Det gick väldigt bra, han hoppade fint!
Avslutade med att skritta ut i 20 minuter. 
 
Polo ska ridas ut, Cleo ska ridas ut och Potter ska trimmas i paddocken. 
 


3

axelinaackie.blogg.se / 22 Juli, 2013 - 12:25 / Allmänt
0 kommentarer

Hejsan!

Igår anlände vi hör i Arezzo runt halv nio efter lite vanligt strul med att hitta vägen.. Det är så fint här! Väldigt varmt, speciellt mitt på dagen så om man ska rida så är det bäst att göra det tidigt på morgonen eller sent på kvällen.
Jag red en stund igår eftermiddag och han kändes pigg och fräsch!

Vi låg större delen av dagen vid poolen som finns där, asgrymt är det! ;)

Nu är det inte så mycket som händer idag, sen på onsdag är det warm up, mätning och invigning!

 



Det gäller att vara stark - Mentalt.

axelinaackie.blogg.se / 22 Juli, 2013 - 09:05 / Allmänt
1 kommentarer

Något som är otroligt viktigt är att man har ett starkt psyke. Man måste kunna ta motgångar utan att världen faller samman, är man inte beredd och en motgång kommer som ett slag i ansiktet blir det inte kul till slut, tro mig. 
 
Om vi tar tävlingar som ett exempel. Man har ställt in sig på att man kommer gå nolla men en liten bom faller. Den besvikelsen som kommer över en är obeskrivlig, kanske är det en viktig tävling, man har tränat så mycket och allt slit man lagt ner...
Men varför ställa in sig på det bästa jämt? Varför inte ställa in sig på att man kommer att få 2 ner, då blir man ju posetivt överraskad! Den metoden använde jag mig utav i helgen, i MsvAn i lördags hade jag ställt in mig mentalt redan från det att jag anmälde mig att jag skulle få 8 fel. Jag ville verkligen inte ställa in mig på att jag skulle vara nolla för att då skulle jag bara blivit så himla besviken om det inte gick enligt planen. Och vet ni vad? Efter att ha ställt in mig på att få 8 fel var jag riktigt nöjd med dom 8 felen jag fick. tveksamt om jag hade varit lika nöjd om jag hade ställt in mig på att vara felfri. 
 
Sen måste man vara fokuserad. När jag tävlar är jag alltid väldigt fokuserad, jag kan inte skämta med kompisen på framridningen eller prata med någon innan jag går in på banan. Då blir jag ofokuserad och resultatet blir sämre.
 
Sedan kommer vi till dethär med nervositet. Alla vet att är man för nervös går det oftast inte bra.Tänkte dela med mig av några knep jag använder mig av om jag blir nervös:
 
- Jag tänker att det bara är en träning
- Övertalar mig själv att hinderna är en höjd lägre än vad de egentligen är
- Tänker tyst för mig själv: Men snälla, sluta vara en sån geek. HAHAHAH, jag gör det!
 
Men ibland när man rider är det bra att vara lite nervös, ett ypperligt exempel är, att när jag rider Cleo är det bra att jag är nervös, då skärper jag till mig och rider mer bestämt. Men på Polo rider jag mycket bättre om jag tänker att det är träning, han behöver inte samma bestämda ridning som Cleo behöver, då blir det oftast bättre på honom om jag bara är lugn. 
 
 
 
 
 
 


nöjd över helgen!

axelinaackie.blogg.se / 21 Juli, 2013 - 23:01 / Allmänt
0 kommentarer

Inledde helgen med 2 stycken 2a platser i MsvB, var 3 tiondelar från ettan med Cleo och exakt en sekund långsammare med Polo. 
Sedan debuterade jag MsvA med polo, rev 2 hinder på slutet då mjölksyran började komma, men väldigt nöjd ändå!
Bestämde oss för att åka till tävlingen idag igen och hoppa MsvA med båda, Cleo och jag missförstod varann på en lång oxer men hon försökte. Snäll ponny, mindre snäll ryttare. 
Avslutade helgen med en runda på 4 fel i MsvA med Polo och vinst. Riktigt nöjd! 
 
Visst hade det varit helt perfekt om vi skulle satt nollan idag och varit kvalade till SM, men jag brukar alltid tänka att allt händer av en anledning. Då känns allt mycket bättre! Det var kanske inte meningen att jag och Polo skulle hoppa SM? Det är ju riktigt svårt och maxat och jag har bara hoppat två 130cm så teoretiskt sätt hade det varit lite tidigt. 
Nästa stora tävling är BalticCup i Danmark (tror jag?) :) 
 
Nu ska Ponnysarna få 5 dagars vila från och med onsdag då jag åker till Italien och kollar när Antonia hoppar EM. Skönt för dom att bara gå i stor hage och chilla på livet. Mindre skönt för mig att åka till Italien eftersom att det kommer vara SJUKT varmt. Har vi otur kan det vara 35°C...

Potter var riktigt snäll idag! *förvånad* Han var något tung i handen, men lyssnade bra annars, han var fin, lyssnade bra för skänkeln vilket jag tycker är otroligt viktigt. 
Ralle därimot.... BAMBAMBAAAAAM.... Det gick åt HELVETTE. Slutade med att jag kastade mig av, spolade av honom och släppte ut han i hagen. Snacka om skänkeldöv häst. 
Lovar att jag ska vara snällare mot dig imorgon Ralle, kommer även ta på mig hammar-sporrarna. 
 


Polo :)

axelinaackie.blogg.se / 21 Juli, 2013 - 17:29 / Allmänt
1 kommentarer



Är det detta man kallar nybörjartur?

axelinaackie.blogg.se / 21 Juli, 2013 - 17:22 / Allmänt
0 kommentarer

Skrev imorse att jag var väldigt glad och peppad. Anledningen var att jag fick åka till Strömstad idag igen och hoppa MsvA med både Cleo och Polo.
Cleo kändes fin på framhoppningen, men inne på banan hoppade hon 1an bra, sedan på 2an som var en bred oxer kom jag lite stort, hon försökte men inte tillräckligt så hon rev bakbommen, samma sak på 3an. Utgick sen. Hon hade inte tillräckligt med spänst för att hoppa över de långa oxrarna och det var som att hon låste sig i luften. Men hon smet inte på sidan och FÖRSÖKTE verkligen, man får se det positiva! Hoppade ett räcke och sedan gick jag ut. Får hoppa fler msvB nu, det gör hon ju perfekt med lätthet! :)

Polo var så duktig idag, våran 2a 130cm. Kom helt galet ett språng på framhoppningen så vi typ kraschade, efter det blev han lite tillbakadragen. Men han är så modig i sin personlighet så han är tapper ändå. På banan flöt allt på jätte bra, han var så snäll och fin! Men på 7an kom jag lite stort så han rev det. En lång bana i 26 grader och stekande sol och vi kom imål på endast ett nedslag. 4fel var det bästa resultatet och VI VANN!!!
Jag älskar dig Polo. <3 Cleo, jag älskar dig med. ;-) :*



HEJSAN!

axelinaackie.blogg.se / 21 Juli, 2013 - 08:53 / Allmänt
0 kommentarer

Idag är jag riktigt glad och peppad. Varför får ni kanske veta ikväll.... Tihihihi, nu blev ni nyfikna va,va,va? 
 
Jag ska iallafall gå ut om 8 minuter. Då ska Ralle och Potter ridas. Ska rida Potter denna veckan för att Jennifer ha åkt bort. I'm looking forward! 
 


2

axelinaackie.blogg.se / 20 Juli, 2013 - 19:04 / Allmänt
1 kommentarer

Halloj!

 

Nu är vi on the road again men denna gången med Arezzo som slutdestination…

Igår åkte vi ända till München då vi fortsatte åka hela natten och kom fram halv 7 på morgonen. Då fick han stå i en box på dagen och chilla varvat med några promenader. Han mår fin fint trots värmen.. Det är såå varmt här i Södra Tyskland! Känns som man är i Thailand…

Det är så bra att åka på natten för då kan jag sova hela vägen så känns det som om man tar x2000 istället för spårvagn ;)

 

Idag har jag spelat kubb med Kajsorna och jag vann 4 av 4 matcher, moahahah ANTECKNA! Sen har vi mest tagit det lugnt, solat lite och så! Kommer kanske få lite färg trots att jag fått min käre fars albino pigment… We will see…

Här är dagen i bilder:

 
 
 


8fel...

axelinaackie.blogg.se / 20 Juli, 2013 - 14:41 / Allmänt
2 kommentarer

Debuterade MsvA (130cm) idag med Polo. Han var super fin och kändes riktigt bra, var felfri fram tills 8an där jag kom alldeles för nära så att han inte hade någon chans att nå över på bakbommen. Sedan rev han sista hindret som var en kombination, A-hindret. Det var riktigt varmt och han hade gått en klass innan så han var säkert trött. Men jag är super nöjd, verkligen! Jag menar, det var ändå min debut och 130 ÄR ganska stort.
Men 2 andra platser i msvB fick jag med mig hem och en godkänd debut, duktiga pållar!
Nästa stopp - laxbutiken !



Felfri och 2a!

axelinaackie.blogg.se / 20 Juli, 2013 - 12:55 / Allmänt
2 kommentarer

Felfri och 2a med båda två i MsvB, nu laddar jag om inför msvA.



Nu åker vi :)

axelinaackie.blogg.se / 20 Juli, 2013 - 09:18 / Allmänt
0 kommentarer

Allt är packat och putsat och ponnysarna var VÄLDIGT rena imorse! Lena som små videung. Uppdaterar er med resultat så fort jag kan - som alltid. :D



Doftar som en fräsch vårvind!

axelinaackie.blogg.se / 19 Juli, 2013 - 23:18 / Allmänt
1 kommentarer

Haha!
Nu är iallafall allt klart, Polo var rejält missnöjd när jag tog ut honom på en tur precis när han skulle äta sin kvällsmat och att jag duschade honom länge och med omsorg gjorde inte saken bättre precis! Hans man blev otroligt vit, dock har han typ blivit missfärgad längst ner på rumpan precis där bakbenen börjar. Lår kanske det heter? Jag gnuggade i 7 år typ men det gula gick inte bort, så ifall ni ser mig på tävlingen imorgon ska ni ändå veta att jag har kämpat med fläckarna!

Jag åt ett stort fat jordgubbar och vaniljglass förut och har precis tagit en dusch, så nu doftar jag som en fräsch vårvind!
Nu ska jag ladda inför morgondagen,, vi åker kl 9. :)



snabb update

axelinaackie.blogg.se / 19 Juli, 2013 - 18:17 / Allmänt
0 kommentarer

Nu är jag nästan klar med allt, har bytt om nu och ska snart åka in till kungsbacka och äta på Ester, bästa resturangen! 
Det tar sån sjukt lång tid för mig att fixa allt innan en tävling eftersom att jag är så noga med allt. Jag lägger ner en kvart på varje träns vilket betyder att det tar 30 minuter att bara smörja tränsen! haha, långsammare får man leta efter... Först plockar jag loss bettet och stättar det jätte noga, sedan putsar jag tränset väldigt noga med leader-cleaner, det rengör tränset jätte bra. Sedan smörjer jag på läderfett så att det blir mjukt. 
 
Ralle är riden också, trimmade honom och han var riktigt fin! Det räcker att man bara hänger på gramanen så går han som en liten dressyrponny!
 
Förutom att ha gjort iordning all utrustning har jag duschat Cleo och gått en powerwalk på 54 minuter. Hon blev väldigt ren och VÄLDIGT len! Diskmedel ska man inte underskatta mina vänner!
Sedan måste jag berömma Cleo att hon var så snäll när jag var ute och gick. Mötte en mini-kross (en sån som pruttar as högt) på en STIG och hon brydde sig inte. Mötte även ett gäng hällesåkers-dårar som kör 200km/h med sina gamla volvo 7-40 och dom brydde hon sig inte om heller. :)
 
När jag kommer hem ikväll ska jag rida ut på Polo en sväng, bada honom och packa in sadlarna. Sedan är allt finish! 
 
Btw, mitt hår har blivit lätte långt!!! *exalterad*
 
 


Bosse & Antonia

axelinaackie.blogg.se / 19 Juli, 2013 - 15:55 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
 


Europamästerskapen 2013

axelinaackie.blogg.se / 19 Juli, 2013 - 11:30 / Allmänt
0 kommentarer

Tjeeeenare
 
Det sägs att jag ska våldgästa bloggen den närmaste veckan so let's start.
Som Ackie skrivit så ska jag blogga om min resa till EM som går i Italien, Arezzo närmare bestämt. Man kan säga att min resa börjar idag men min "resa" dit började egentligen redan förra året då vi efter en utvärdering av EMet i Fontainebleu la upp en ny plan hur jag och Bosse skulle vara som bäst förberedda till nästa EM och förhoppningsvis kunna göra ett ännu bättre resultat där. 
I år har jag främst focuserat på att få Bosse att använda sig av sin kropp och inte bara hoppa på "vilja" och kapacitet. Jag har även sen förra året gjort lite små ändringar så som val av bett, tränare och andra förberedelser. 
Så förhoppningsvis skall vi hoppa dessa kaninhinder som råkar ligga på 135 cm...med style ;)
 
För er som inte är så haj på kartan så är det 210 mil till Arezzo. Vi kommer sprida ut resan på 3 dagar. Idag åker vi hela dagen lång och övernattar i Berlin. När man åker så långt är det otroligt viktigt att hästarna mår bra under resan. Bosse står till exempel lös som i en box för att få bästa möjliga trivsel. Om han får känna sig fri och inte behöver stå fastbunden så stormtrivs han! ;) Han har också fri tillgång till vatten såklar och då brukar jag ge honom betforvatten och jag har även vant han vid att dricka äppeljuice för att han ska dricka så mycket som möjligt. 
Nästa stopp blir om en liten stund då Bosse ska få lite nålar i ryggen. Haha han tycker faktiskt det är väldigt skönt, även om massören får passa sig noga då han sparkar vilt omkring sig om han är det minsta missnöjd.
 
Men jag skriver mer under resns gång! Ska försöka hitta wifi vilket inte alltid är så lätt dock... 
Mitt nöje de närmaste dagarna!
 
 
 
 


Planer för dagen

axelinaackie.blogg.se / 19 Juli, 2013 - 10:09 / Allmänt
0 kommentarer

Åh, hej på er! Imorse var mitt mål att sova, bara njuta av att ha sommarlov och SOVA. Underbart!
And there you have the explation for the bad update this morning.

Idag ska Ralle trimmas med graman tror jag, det var riktigt längesen sist! Cleo och Polo ska skrittas ut idag, dagen innan tävling. Men eftersom att Antonia, min främsta uterittsvän påbörjar sin färd till Italy idag och Cleo får stora problem när man rider ut själv så kommer jag nog gå en lång och snabb powerwalk med henne. Jag har hört från en kiropraktor/kotknackare att det är väldigt bra för hästen att man leder den i raskt tempo 1 timme i veckan, så jag får väl se till att göra det! :) Bra för mig också att gå ut och gå eftersom att jag åt 2 hallongrottor, en bulle och glass igår... Vilken syndardag!

Allt ska putsas, smörjas, rengöras och packas också. Framför allt ska MR-gul (polo) och MRS-Grå (Cleo) skrubbas rena ordentligt!
Men jag får väl ha en så trevlig dag med diskborsten i högsta hugg, vi hörs senare älsklingspluttinuttiskruttisar! HAHAHAHAAH, kul...!



Jordgubbar ! 😍

axelinaackie.blogg.se / 18 Juli, 2013 - 22:56 / Allmänt
0 kommentarer



Nya pjucks! ;-)

axelinaackie.blogg.se / 18 Juli, 2013 - 22:15 / Allmänt
0 kommentarer

Eller ah, fick dom av mamma för att hon inte gillar att gå i dom. Men visst är dom fina!? :-D

Övrig fakta:
Har precis ridit klart Cleo och Polo. Polo var jätte fin, hoppade över ett litet hinder på 50cm några gånger för att få in rätt känsla och komma rätt, och det gjorde jag, alla gånger. ;)
Cleo hoppade jag på efter att ha trimmat lite. Hon kändes väldigt fin i själva trim-jobbet, Antonia min berömda beridare red ju henne igår så det är inte så konstigt.
Hon var väldigt fin när jag hoppade också, kom rätt hela tiden, lite stort ett par gånger men annars kom jag bra. Avslutade med språng på 120 och det gjorde hon galant!

Nu ska jag rensa jordgubbar och sedan äta dom framför burlesque som går på 8an. :-)



Mästerbagarna!

axelinaackie.blogg.se / 18 Juli, 2013 - 19:55 / Allmänt
0 kommentarer



morsning

axelinaackie.blogg.se / 18 Juli, 2013 - 12:50 / Allmänt
1 kommentarer

Skrittade bort tillgaloppbanan imorse och trimmade Ralle där, var ute i 45 minuter om man räknar med skrittvägen dit och hem. Det är ca 700 meter bara så det är inte långt alls. Han var fin när jag red, började med att flytta honom för skänkeln och gjorde tempoväxlinger i trav, sedan i galoppen gjorde jag mycket tempoäxlingar också och han lyssnade SÅ bra. Det var bara att vicka lite på lillfingret så samlade han sig. Skönt att ha en ponny som är så okomplicerad i munnen, han tar alltid stöd men blir aldrig stark. 
 
Polo och Cleos schema innan tävlingen på lördag är att dom ska trimmas idag och skrittas/travas ut imorgon. Och så kommer jag ställa dom i varsin hage idag eftersom att annars kommer Cleo bli helt bananas på tävlingen om hon inte ser Polo hela tiden. Det negativa med ston, tur att hon inte är ett tjurigt sto. ;-)
 
 


bilder från gårdagen

axelinaackie.blogg.se / 18 Juli, 2013 - 09:00 / Allmänt
3 kommentarer

Duktig som jag var så tog jag med systemkameran till stallet igår, gillar bloggar med fina bilder som det har lagts ner mycket tid på. Så jag tänkte att jag kan bli en sån som alltid har vackra bilder! 
 
Dock kan jag meddela att det varken kommer komma upp bilder eller filmer efter tävlingen på lördag, det är bara jag och pappa som åker och han vet inte ens vart man trycker om man ska ta en bild på en iPhone. Hahahah, där överdrev jag, men kan är inte teknisk. ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


FAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!

axelinaackie.blogg.se / 17 Juli, 2013 - 20:12 / Allmänt
3 kommentarer

Ursäkta rubriken, lite väl brutal. Men jag uttrckte bara mina känslor. Mamma har glömt att betala telefonräkningen så nu kommer min mobil vara avaktiverad i 24 timmar! Inget internet alltså. Där har ni förklaringen till varför bloggen har stått tom hela dagen.
 
Idag tog jag med kameran till stallet och klickade lite bilder! Publicerar mina favoriter i detta inlägget. Antonia red Cleo idag som ni ser på bilderna nedan, hon gick väldigt fint! Antonia berömde henne mycket och det är väldigt ovanligt. Såg verkligen jätte bra ut! Sedan kollade vi henne (böjde frambenen) och hon travade helt rent - skönt!
 
Polo trimmade jag och han var fin. Jätte,jätte bra i höger varv men ganska stark i innertygeln till vänster. Red inte så mesigt, utan jag utmanade ödet litegrann och gjorde saker han tycker är svårt och det var han ändå duktig på. Red i 1 timme men 30 minuter av den timmen skrittade jag fram, det gäller att hästen är mjuk i musklerna innan man börjar trava. Hahaha, bara skoja, vattenspridarna var på i paddocken så jag var tvungen att skritta ut en sväng. 5 minuters framskrittning är mer min stil. ;-)
 
Some of my favourite pics:
Om polo skulle varit en människa skulle han ha jobbat som en modell.
 
Cleo hade nog jobbat på Tara, möjligtvis Raglady. ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vad händer på onsdag? Viktig information!!

axelinaackie.blogg.se / 17 Juli, 2013 - 14:42 / Allmänt
0 kommentarer

Jo, på onsdag om exakt en vecka flyger jag till Italien eftersom att Antonia ska rida EM-et som går där. Utomlands = svindyrt med internet = inget internet = ingen bloggning. 
 
MEN VET NI VAD? Nu kommer vi det fina med det hela. Antonia kommer att blogga. Ja ni läste rätt. Hon har fått i uppdrag av Robert (skrivaren av hästmagazinet) att dokumentera om hur allt går till, om resultat, hur hon förbereder sig osv.osv. 
Och det BÄSTA av allt är att min blogg kommer att bli länkad på hästmagazinets sida! = mycket fler läsare. :-D
 
    
Han höll på att äta upp mig, seriöst!
 
 
 


god lunch!

axelinaackie.blogg.se / 17 Juli, 2013 - 13:15 / Allmänt
0 kommentarer

Hej på er!
Nu ska jag äta denna delikata måltid som ni ser på bilderna nedan. Surdegsbröd med ost som har varit inne i ugnen och ett stort glas proviva mango, samt lite skivad banan. Mums!
 
Ralle är riden, jag och Antonia red ut en sväng först, sedan tog vi 2 varv på galoppbanan så att ponnysarna fick galoppera lite. Uteritten gick väldigt bra, red våran hemliga väg som verkligen är jätte mysig! Man skrittar först på en stig, sedan kommer man till stora fält man kan rida på. Dock hade dom inte slagit gräset på länge så man kunde bara rida i traktorspåren, men när gräset är slagit är det jätte bra att rida där. :)
 
 
 
 
 


sanningar om mig

axelinaackie.blogg.se / 17 Juli, 2013 - 09:45 / Allmänt
0 kommentarer

- Rosetten jag är mest nöjd över i mitt liv är när jag kom 3a i BalticCup finalen med Potter som C-ponny. En internationell tävling och rundan var så bra. Ledde enda fram tills de 2 sista ekipagen. 
 
- Jag saknar ingen av de ponnysar jag har sålt, det enda jag saknar är att med säkerhet kunna kalla Potter för min ponny. Jag saknar Potter helt enkelt, även om jag träffar honom varje dag. <3
 
- När jag är sjuk (väldigt sjuk, typ 39 graders feber) så är det enda jag kan äta stekt ägg och brända bacon. 
 
- När jag sitter och rider tänker jag på hur jag ska utvärdera passet här på bloggen, hahaha, är det någon av er som också gör det? :)
 
- Nu kom jag inte på någon mer sanning, men det ser bättre ut om det står 5 saker än 4. ;)
 
 


Godmorgon!

axelinaackie.blogg.se / 17 Juli, 2013 - 09:13 / Allmänt
0 kommentarer

Homemade smoothie och surdegsbröd framför ranchen nu på morgonen.



Haha

axelinaackie.blogg.se / 16 Juli, 2013 - 19:23 / Allmänt
0 kommentarer

"Men då är det väl dags att börja öva på att rida i skogen…"

Svar: Sant! Men jag ser det inte som något man måste öva på. Det är inte direkt så att jag typ: Kom igen nu Cleo, nu ska vi ut och öva på att gå i skogen, åhnej, nu när du snubblade några gånger på den här raksträckan tar vi den igen, nu jädrans ska vi öva!
Då accepterar jag hellre att hon suger på att gå i terräng och eftersom att hon är så skör så håller jag mig till de jämna grusvägarna!

För övrigt går det sjukt bra med att vara nyttig! Ni ska bara veta hur många tillfällen jag har tackat nej till choklad, kakor, godis m.m. Igår smakade jag på en geisha och jag tyckte att den smakade FÖR sött...! Så det går åt rätt håll iallafall. Jag tillåter mig själv att äta max en glass om dagen, men det blir oftast en glass var 3dje dag. Eftersom att det är sommarlov. ;-)



Ute i terrängen!

axelinaackie.blogg.se / 16 Juli, 2013 - 15:57 / Allmänt
1 kommentarer

Är ute och rider på Cleo nu, hittills har det gått dåligt, hästarna vägrade att gå förbi ett litet vattenbryn så jag var tvungen att hoppa av och gå i vattnet + att Cleo håller på att ramla hela tiden, snubblar på varenda jävla sten. Ska bara rida i paddocken på henne härdan efter, usch vilken dålig skogshäst. Den enda jag kan lita på är Polo.



Emerlad pride - summer pics del 2

axelinaackie.blogg.se / 16 Juli, 2013 - 13:00 / Allmänt
1 kommentarer

 
 
 


Helgens tävling.

axelinaackie.blogg.se / 16 Juli, 2013 - 11:59 / Allmänt
0 kommentarer

Till helgen, på lördag närmare bestämt ska jag åka till Strömstad och tävla med Cleopatra och Magneto Polo. Det känns som att båda 2 är i toppform så det ska säkert gå hyfsat!
 
Klasserna jag ska hoppa är:
Cleo: En msvB bara, ska ha fokus på att faktiskt bara gå nolla och hon ska lyssna på mig och inte smita ut till vänster, sen ska jag såklart inte rida i pensionärstakt, det kan jag inte ens. ;-)
 
Polo: MsvB, MsvA. I MsvBn ska jag rida avvägt, bara försöka få till en trevlig runda. Eller ja, lite fort kan jag ju försöka rida, det blir lite mer spänning då. ;-) Går det bra i MsvBn så hoppar jag MsvA. Och med bra menar jag att det ska kännas bra, annars är man bara dum i huvudet om man hoppar en till klass som dessutom är högre om det inte känns bra. 
I MsvAn (som är min debut) ska jag bara rida för att vara felfri, men det känns ändå stabilt att hoppa 130 på Polo eftersom att han är världens snällaste ponny. 
 
hhhahahahaah, jag ser ut som en clown!
 


god JUL ALLESAMMANS!

axelinaackie.blogg.se / 16 Juli, 2013 - 10:39 / Allmänt
0 kommentarer

God"morgon" på er ! Idag ska jag se till att uppdateringen är på topp, även om det inte började så bra eftersom att jag inte har skrivit något morgoninlägg...
Dagen började med att jag gick upp kvart i 8 och fodrade, samt släppte ut hästarna. Sedan gick jag in och la mig och sov igen - lathet på hög nivå! 
 
Nu ska jag gå ut och sadla på Ralle (hahahahaha, lät som att jag var med i en film eller något, där sadlar dom ju bara på och galopperar iväg i full galopp!) 
Ska skritta bort till galoppbanan och rida någras varv, nu när det blåser så mycket går det inte att trimma honom p.g.a att han headshakar något förj*vligt. Men jag tänkte sätta på honom masken när jag rider så får jag se om det blir bättre.
 
 
Innan jag går ut ska jag skriva lite tidsinställda som kommer upp under dagen, så räkna med muybien uppdatering! 
HAHAHAHAHA, så ful!
 


Nya flughuvan! ;-)

axelinaackie.blogg.se / 15 Juli, 2013 - 17:06 / Allmänt
0 kommentarer



Dagens ridpass

axelinaackie.blogg.se / 15 Juli, 2013 - 13:16 / Allmänt
3 kommentarer

Började med att rida Cleo, kände att jag behövde lägga ner mycket tid på henne idag och jag kände mig väldigt motiverad till passet. Det gör så otroligt mycket att man har lust att rida ett seriöst pass i paddocken. Annars blir det lätt så att om man får minsta lilla motgång så blir man arg och rider dåligt. Känner ni igen er?
Cleo var väldigt fin idag, avslappnad trots att jag red i paddocken och väldigt fin i formen. Men hon orkade inte riktigt samla sig i galoppen i höger varv, hon har aldrig varit så bra på att samla sig, hon gillar mera att gå på fart. ;-) Men i slutet kändes även den samlade galoppen stabil! Så jag är mycket nöjd med min prinsessa!
Efter att ha ridit henne hade jag inte lust att trimma Polo också, kände att om jag inte hade lust skulle det bara sluta med att jag blev arg + att jag var hungrig. Så det blev en härlig uteritt istället! Det uppskattade Polo. ;-)
Travade/galopperade hela vägen från sjön till bommen.

Men vet ni vad?! Man måste (tyvärr) rida förbi ett as äckligt hus när man ska rida den rundan jag red. Han som bor i huset säljer droger och han har typ inget tak på sitt hus så han har lagt en presenning över... Men på vägen precis utanför hans lilla hydda låg det en spruta med BLOD i!!! Riktigt äckligt.



"God"morgon!

axelinaackie.blogg.se / 15 Juli, 2013 - 08:49 / Allmänt
0 kommentarer

Blev uppjagad klockan 8 idag för att vi skulle åka halv 9 till stallet. Släppte ut en taggad Ralle i hagen och nu är vi på väg.
Eftersom att det blåser så sabla mycket idag rider jag i ridhuset, ett trimpass på båda. (Cleo och Polo)

Så mycket mer har jag nog inte att säga denna molniga, gråa måndag! Vi hörs sen helt enkelt!



Parteyyyyyy

axelinaackie.blogg.se / 15 Juli, 2013 - 00:38 / Allmänt
1 kommentarer



Godkväll!

axelinaackie.blogg.se / 14 Juli, 2013 - 22:12 / Allmänt
0 kommentarer

Felicia är hemma hos mig och ska sova över, har inte bloggat för att jag vill ju inte vara tråkig och sitta framför datorn när jag har fin besök!
Ponnysarna var snälla idag, red ut på både Polo och Cleo. Ralle är som han är.... ;-) men han var duktig! Nu ska vi ut och hoppa och sedan kolla på en film med frukt och nötter, går kanske ut på en powerwalk också!



Frukost!

axelinaackie.blogg.se / 14 Juli, 2013 - 10:48 / Allmänt
1 kommentarer



Allt klart

axelinaackie.blogg.se / 13 Juli, 2013 - 20:35 / Allmänt
0 kommentarer

Alla ponnysarna gick bra idag, speciellt Polo. Red till galoppbanan med Ralle vilket han uppskattade!
Nu är det grill-time, homemade hamburgers, yummi! Sedan avslutar jag kvällen med frukt, tacoChips och mitt älskade The vampire diaries!



BajsätarN

axelinaackie.blogg.se / 13 Juli, 2013 - 14:14 / Allmänt
1 kommentarer

Stallet är mockat och klart nu och jag säger bara en sak, det är tur att det vanligtvis inte är jag som mockar åt mina ponnysar. Mockade en box på 25 minuter så ni kan ju tänka er hur noggrann jag var, perfektionist som jag är. ;-)
 
Nu ska jag äta lunch och sedan rida.
 
Måste bara berätta vad Elenya gjorde igår! Antonia gjorde halt framför en bajshög som låg i paddocken, då drog Elenya ner huvudet och åt en tugga av bajset, sen när Antonia skulle skritta därifrån VÄGRADE hon att gå! Hon snurrade runt bajshögen och stegrade för att hon ville stå kvar där och äta, hahaha! Äcklig häst.... ;)
 
 


Emerald Pride - summer pics

axelinaackie.blogg.se / 13 Juli, 2013 - 11:09 / Allmänt
1 kommentarer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tjenaretjenare!

axelinaackie.blogg.se / 13 Juli, 2013 - 09:24 / Allmänt
2 kommentarer

Har precis varit ute på en powerwalk på 7km idag igen, tog en snabb dusch och snart ska jag äta frukost. Släppte ut hästarna klockan 8 imorse och Ralle blev så glad när han fick springa ut i sin stora gräshage! Tror att jag trimmar honom på gräsbanan efter frukosten när solen fortfarande står lågt. 
 
Kommer lägga upp lite somriga hagbilder på Ralle under dagen som jag klickade igår. Tro det eller ej, men vissa blev faktiskt väldigt bra!
 
btw, min "finn 5 fel" lek var lite för enkel då ALLA hade rätt, haha! Får nog göra den lite svårare nästa gång. ;)
 


RalleBalle!

axelinaackie.blogg.se / 12 Juli, 2013 - 22:02 / videor
1 kommentarer



Vilken härlig dag på något sätt...!

axelinaackie.blogg.se / 12 Juli, 2013 - 20:03 / Allmänt
0 kommentarer

Nu har jag ridit Cleo och Polo, red markarbete idag istället för att trimma. Det är ju så mycket roligare att träna med små hinder och bommar än att bara rida runt. Båda 2 var riktigt fina.
Cleo var okej när jag red fram, lite spänd och på tårna, men efter att ha vilat i 3 dagar är det ganska naturligt. Sedan när jag började med markarbetet gick det jätte bra, man övar så mycket när man rider över små hinder, det behöver inte alls vara högt, 60cm räcker gott och väl. Det jag övar på är min avståndsbedömning, och det kändes mycket bra idag. När jag sedan travade av henne gick hon super!
Polo var fin i början men lite stiff och stel men var ändå samarbetsvillig. Sen när jag red över de små hindrena gick super. när jag travade av var han mycket mjukare än i början av passet och var till och med eftergiven i vänster tygel!
Släppte ihop Polo och Cleo sen i bakhagen och det gick bra, Cleo var så exalterad att hon inte ens hälsade på Polo så han fattade ingenting, haha! Cleo lekte att hon var världens vackraste anglolarab och var jätte glad. Men det är klart eftersom att hon bara gått i liten hage innan.

Nu sitter jag i bilen på väg till mamma med Ralle i bagageluckan, lite trångt men det fick gå. ;-) Ska stanna och handla middag nu. lite olika sorters skinkor, vattenmelon och sånna krispiga sticks. Mmmm... Sedan ska jag trimma Ralle på våran fina gräsbana eller så skrittar jag bort till galoppbanan.



Jultomten är ute och rider på sin ren!

axelinaackie.blogg.se / 12 Juli, 2013 - 17:42 / Allmänt
0 kommentarer



:)

axelinaackie.blogg.se / 12 Juli, 2013 - 16:03 / Allmänt
0 kommentarer

Fick just en såå snäll kommentar! Blir så glad av dom små snälla kommentarerna! :,) 
 
Om ca en halvtimme åker jag till stallet och trimmar Cleo och Polo. Sedan ska jag prova om dom 2 kan gå tillsammans i bakhagen så Cleo slipper ha ett tråkigt liv i en liten rasthage. Det kommer nog inte vara några som helst bekymmer att släppa dom 2 i samma hage eftersom att Cleo är världens mest givmilda ponny och Polo gör inte en fluga förnärr. 
 
Ralle ska jag ta med till mamma så Bosse får lite sällskap. Tror Ralle kommer uppskatta att få gå i en stor gräshage och så kan jag rida honom på galoppbanan. Han är inte den man gärna sitter och trimmar på i en paddock precis... ;-)
 


finn 5 fel

axelinaackie.blogg.se / 12 Juli, 2013 - 12:00 / Allmänt
5 kommentarer

 
Vinnaren utses imorgon!
 


goodmorning sunshines!

axelinaackie.blogg.se / 12 Juli, 2013 - 09:09 / Allmänt
1 kommentarer

Ställde klockan på kvart i 8 imorse, gick ut och släppte ut Bosse och gick sedan ut på 7km rundan. Jag har precis kommit hem från powerwalken (och då menar jag verkligen POWERwalk) 
Ska ta en snabb dusch nu och sedan äta en god frukost. Med andra ord - en bra start på denna soliga fredag!
 
Pållarna har vilat i 3 dagar när jag har varit i Falsterbo, så dom kommer vara väldigt pigga kan jag tänka mig. På mitt lilla schema står det att alla ska trimmass så det blir en riktigt aktiv dag idag!
 
Snart ett år sedan denna bliden är tagen, eller kanske 10 månader. Har jag förändrats? svar: Nej. Inte till det bätte iallafall! hahahahah!
 
 
 


Tjollahej!

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2013 - 22:40 / Allmänt
2 kommentarer

Nu ska jag ut på en springrunda, tänkte ta en sån där fit-inspo bild på mig själv i spegeln i sportiga kläder, men..... Med min pösiga Sveland T-shirt och de sladdriga juicy mysbyxorna tror jag inte skulle gett er någon motivation till något. Nu SKA jag verkligen bli hälsosammare, vet att jag skriver det hela tiden, men det blir aldrig av. Som en alkohol-missbrukare känner jag mig som. ;-)

Tänkte avsluta lite negativt.
Det är knappt 5 veckor kvar på sommarlovet, sen kommer hösten. Bara ordet höst ger mig rysningar - seriöst.
Det blir mörkt jätte fort nu, vi går mot mörkare tider.
Känner ni hur hoppet om livet försvinner?

JAG ÄR FAKTISKT GANSKA GLAD.
Randomt sagt.

Kom ni ihåg hur mycket jag tjatade om att jag saknade GP-ponnyn för ett ganska långt tag sen? Men jag har kommit över det nu. Helt.

Snart kommer det hända något STORT här på min lilla blogg... Wait (stavas vänta så) and see....



Equestrian - easy?

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2013 - 18:00 / Allmänt
2 kommentarer

 
Jag tycker att filmen är lite.......Brutal. jag vet inte riktigt om jag håller med eller är emot. Visst skulle det vara bra om alla som säger att det bara är att sitta på hästen och det är den som gör jobbet, skulle se denna filmen.
Men samtidigt är det ju ingen sport där man måste vara stålmannen för att överleva - vilket det framstår som i filmen. Det är inte så att man utsätter livet varje gång man sitter upp på en häst, att man går omkull och får hästen över sig varje dag. Inte konstigt att folk inte vågar börja rida när det kryllar av sånna här videosar. 
 
Men filmen är väldigt bra gjord och jag tycker att alla som säger att man bara sitter på en häst och åker med borde kolla och ta till sig. 
Samtidigt är den lite för brutal... 
 
 


Vinst i finalen !

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2013 - 13:15 / Allmänt
4 kommentarer



Falsterbo shopping, dag 1.

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2013 - 10:26 / Allmänt
1 kommentarer

ett par vita john witaker byxor med glitter på fickan, sitter sjukt snyggt! 700:- 
 
 Ett jätte fräckt spö, zebra mönster såklart! 49:-
 
En nummerlapp, 10:- 
 
 
Hästgodis, 30:- 
 
 
 Kassa bilder, men det är det enda jag kan erbjuda.
 


Hej allihop!

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2013 - 10:23 / Allmänt
2 kommentarer

Vet att inlägget om vad jag hade köpt blev helt fucked up, men jag ska försöka fixa det när jag skrivit klart detta inlägget.
Igår kväll kollade jag på the vampire diaries hela kvällen, helt sjukt bra, verkligen! Tyvärr tycker jag inte att PLL är lika bra längre. Det är bara för att i PLL händer det ingenting! Det har gått 4 säsonger och man vet fortfarande inte vem som dödade Ali, OM hon ens är död eller vad som hände.
Och Damon är ju bara så sjukt grym😍😍😍

Blid på mitt skal jag gjorde igår<3



Dagens skämt!

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2013 - 09:15 / Allmänt
0 kommentarer

Katt åt lampa, lös i magen.
 
Katt åt stege, blev hög.
 
Katt åt stol, satt i halsen. 
 


Falsterbo shopping, dag 1.

axelinaackie.blogg.se / 10 Juli, 2013 - 20:40 / Allmänt
1 kommentarer

 


Visste du att...?

axelinaackie.blogg.se / 10 Juli, 2013 - 18:00 / Allmänt
2 kommentarer

 -Elenya, Antonias storhäst är släkt med NinjaLaSilla.
 
- Jag har aldrig provat ut en sadel till någon utav mina ponnysar. Går hästen bra och det känns bra är det ingen big deal. Folk provar sadlar hit och dit, för trånga, för vida m.m. Har man bara bra sadlar, (bra märke och bra kvalitet) vilket jag har, då ligger dom ofta bra på alla hästar. 
 
- Pink lady äpplen är världens godaste äpplen och även dom enda goda.
 
- Jag äter inte kyckling.
 
- Jag tycker att TheVampireDiaries är bättre än PrettyLittleLiars...... :o
 
 


Vinst i första kvalet !

axelinaackie.blogg.se / 10 Juli, 2013 - 11:33 / Allmänt
1 kommentarer



Fact about my ponies. (svar på kommentar)

axelinaackie.blogg.se / 10 Juli, 2013 - 09:15 / Allmänt
0 kommentarer

Hej! Kan inte du skriva lite mer info om dina ponnysar? Typ storlek, speciella bus personligheter och sånt.
 
Svar: Självklart kan jag göra det! :) Men jag skriver bara dom lite mer speciella sakerna om varje ponny!
Vi börjar med Polo: Han är en maxad D-ponny som är ganska rädd av sig. T.ex kan han bli rädd för en borste om man inte har visat honom den.
Han är väldigt kelig, men det tar lite tid innan han litar på en. I början när jag precis hade fått honom kunde jag inte ens fånga honom i en mini-hage, men nu kommer han till mig i en stor hage. Han är låg i rang, och försöker alltid få igång Ralle i hagen men han lyckas inte så bra... ;-) Han dricker inte ur vattenkopp och är 7 eller 8 år och kommer från Irland. 
 
Cleo: Cleo är en maxad C-ponny som vi köpte av Sven 2009. Då var hon 6 år och såg ut som någonting katten släpat in ;) Hon var smal som en vandrande pinne och såg ut som ett föl. 
Då hade hon gått någon 110. 
Cleo är en liten prinsessa som älskar att bli klippt, borstad och pussad på. Men när man rider henne får man ibland ta till med hårdhandskarna då hon måste ha bestämda ramar för att fungera.
Hon kan hoppa hur högt som helst men kan absolut inte gå över bommar. Hon har gått msvA med ett ner när Antonia hade henne. Cleo är 10 år och är från Belgien. 
Cleo är väldigt känslig för flugor (runt ögonen) och är väldigt sällskaplig, hennes bästa bästa vän var Rico. 
 
Ralle: Fullständiga namn: Emerald Pride. 
Ralle är as cool, han äter allt, han beter sig som en fet mini-shettis när det gäller mat. Han går helst inte på tygeln, men om man måste kan han det också. Han trivs väldigt bra på meeting när man står uppstallad. Han sover middag väldigt ofta, alltså ligger ner i boxen efter det att han har ätit lunch. Han är en 14 årig connemara from Ireland! 
 
 
 


Charmigt Bosse... ;-)

axelinaackie.blogg.se / 09 Juli, 2013 - 18:10 / Allmänt
0 kommentarer



In the truck, the truck , oh-oh

axelinaackie.blogg.se / 09 Juli, 2013 - 14:10 / Allmänt
0 kommentarer

Läs rubriken med melodin: "in the club" 
 
Nu är vi påväg till falsterbo, sitter med datorn framför mig och tänkte passa på att skriva lite tidsinställda som kommer pubbliceras uder veckan då jag förmodligen inte kommer ha så mycket tid att blogga när jag är i falsterbo. 
Denna 3,5 timmars långa resan kommer inte bli så långtråkig då vi har satt in en TV i lastbilden som även funkar när man kör + att jag kan kolla på TheVampireDiaries hela vägen! 
Pringles rullen är framme jaooooo
 


Varför ska det vara så satans varmt?

axelinaackie.blogg.se / 09 Juli, 2013 - 11:36 / Allmänt
0 kommentarer

Detta var ingen bra natt. För det första var det som en tropisk djungel i mitt rum och för det andra var jag tvungen att gå på toa mitt i natten och toan ligger typ 1 km från mitt rum.
Så när jag vaknade (halv 11 -.-) tog jag en dusch och sedan åt jag frukost. Har packat litegrann inför Falsterbo, vi åker ju idag.

Kommer nog mest bli bilduppdatering från Falsterbo, men det är bättre än ingen alls!
Kom ihåg att jag skrev exakt likadant förra året innan jag skulle till Falsterbo! Haha, det känns som om det vore igår, detta året har gått rekordfort.



MästerflätarN

axelinaackie.blogg.se / 08 Juli, 2013 - 20:07 / Allmänt
3 kommentarer



Skrittar av...

axelinaackie.blogg.se / 08 Juli, 2013 - 17:11 / Allmänt
1 kommentarer

Skrittar av Ralle nu efter ett bra pass i paddocken, red väldigt ordentligt idag så det känns bra!
Han kan luras väldigt mycket, för att i början av passet är han hur seg som helst, när man kortar tyglarna så stannar han typ. Sedan när han har kommit igång (när jag har smällt till honom med spöet en gång) så kommer hans riktiga jag fram, det är som att han går och sparar sig. Men idag var han väldigt pigg, nästan het, iallafall när jag galopperade. ;)
Red ut till sjön med Cleo och badade, hon tyckte att det vart ganska kul om Bosse gick i före. ;)
Red en ny väg på Polo och den var as grym! Tack Annie för vägbeskrivningen! ;-)
Det var en lång gräs/jord väg där man kunde galoppera väldigt långt, det som saboterade var att det var kor på ett ställe, Polo var inte rädd, men Elenya dampade sönder, annars gick det bra!
:-D



there you have it!

axelinaackie.blogg.se / 08 Juli, 2013 - 08:14 / Allmänt
0 kommentarer

SCHEMA FÖR PONNYSARNA DENNA VECKAN. Capslock var på och jag orkade inte stänga av det. Jag har lagt ner väldigt mycket tid för att göra varje schema så fint med massa rosor och grejer, så var glada. ;-)
 
 
 
 
 
 
 


jag är fast...!

axelinaackie.blogg.se / 07 Juli, 2013 - 21:13 / Allmänt
1 kommentarer

Snacka om att serier kan vara beroende framkallande! Har suttit och kollat på TVD hur länge som helst nu!, så sjukt bra!
 
Nu ska jag ut och springa, ska sluta vara så ohälsosam. Synd bara att det ligger 6 paket geisha och 13 stycken marabou under min säng, ni skulle bara veta hur svårt det är att motstå, typ som för en vampyr som inte får dricka blod... haha! ;-)
 
Utvärderingen av hoppassen kommer ut när jag har kommit hem efter min löparrunda! 
Tog en blid i spegeln nu innan jag ger mig av, känner mig riktigt fit faktiskt!
 


some fun stuff

axelinaackie.blogg.se / 07 Juli, 2013 - 18:00 / Allmänt
0 kommentarer

 


ombyggnad av stallet !

axelinaackie.blogg.se / 07 Juli, 2013 - 15:00 / Allmänt
1 kommentarer

Skrev ju för ett tag sedan att jag skulle berätta för er hur vi skulle bygga om stallet här hos mamma, så det tänkte jag berätta nu. 
Där paddocken befinner sig nu, ska vi bygga 4 stora, fina uteboxar. Själva dörrarna ska vara frammåt så att hästarna kan kolla ut mot "innergården". På baksidan ska det vara en grus-hage till varje box som sitter ihop med boxen så att det bara är att öppna boxdörren så kan hästarna gå ut. Hagarna kommer bli ganska långa och ganska smala, väldigt praktiskt om man te.x har bråttom på morgonen när man ska släppa ut eller om det är oväder kan boxdörren vara öppen så att hästen kan gå in och ut som den vill. Sedan finns ju fortfarande gräshagarna. 
Där mitt lilla stall befinner sig nu ska det byggas om till en sadelkammare och 2/3 gångar där man kan ställa upp hästarna. Det rummet ska vara uppvärmt så att man även kan vara där på vintern utan att frysa ihjäl. 
 
Eftersom att uteboxarna + hagarna kommer vara där paddocken är nu, ska det byggas en större paddock lite längre bort med fibersand. 
 
Tror att det var allt, sedan när eller om (haha) detta bygget kommer bli av är oklart, kommer antagligen mest vara Antonias hästar som står där vilket jag säkert har nämt tidigare p.g.a att hon ska gå i skolan här. 
 
 


Häj!

axelinaackie.blogg.se / 07 Juli, 2013 - 14:07 / Allmänt
0 kommentarer

Jag har ridit alla och hoppat lite på Cleo och Polo, utvärdering skriver jag när jag kommer hem och har en dator framför mig.
Har skrivit 2 tidsinställda som kommer upp under dagen också. ;)



Polo<3

axelinaackie.blogg.se / 07 Juli, 2013 - 13:33 / videor
1 kommentarer

130cm



5 Sanningar om mig

axelinaackie.blogg.se / 07 Juli, 2013 - 09:33 / Allmänt
1 kommentarer

- Jag är anti hovskägg, klipper hovskägget och längs kronranden på mina ponnysar väldigt ofta. 
 
 
- Jag hade ganska svårt för min avståndsbedömning i början, men nu när jag haft Polo ett tag känner jag att jag kommer nästan aldrig fel på ett hinder. Det är en väldigt bra känsla då jag slipper oroa mig över att komma fel. 
 
- Jag gillar inte när andra sitter i min säng. :3
 
- Jag har 6-pack 
 
- Jag har faktiskt ingen favorithäst av mina ponnysar, gillar alla precis lika mycket. Förr hade jag lixom en ordning hur jag gillade dom och Potter var alltid först, men nu gillar jag alla precis lika mycket, som sagt. ;-)
 
 
 
 
 


NY HEADER!

axelinaackie.blogg.se / 06 Juli, 2013 - 23:18 / Allmänt
2 kommentarer

Hade inte sett headern innan den blev insatt, och jag blev väldigt posetivt överraskad kan jag ju säga, GUD vad fin den var!!!! TACKTACKTACK snälla Tilda som har gjort den, gå in på hennes blogg som för övrigt är jätte bra! 
 
http://tildaedin.webblogg.se 
 
VAD TYCKER NI? :)
 
 
                                      VS
 
 
 


The vampire diares

axelinaackie.blogg.se / 06 Juli, 2013 - 16:54 / Allmänt
2 kommentarer

Jag har precis börjat kolla på TVD nu när mitt älskade PLL bara kommer ut 1 gång i veckan. Det är väldigt bra faktiskt, men inte lika bra som PLL, men det blir det säkert ju mer jag kollar.

På tisdag rullar jag till Falsterbo, eftersom att Antonia ska tävla med Bosse där på ons & tors kommer jag bo i lastbilen på tävlingsplatsen och ha VIP-band. Kommer fram tisdag eftermiddag/kväll. Tror Clara ska bo på nån camping väldigt nära, så vi ska spela minigolf har vi bestämt. ;-) kommer bli grymt kul iallafall! (Falsterbo alltså, inte minigolfen, eller det kommer också bli kul eftersom att jag kommer vinna!)

Red ut en lång tur på Cleo helt själv, hon var så jävla dum rent ut sagt den första biten, men efter att ha hoppat av henne och och gått en bit och gjort så typ 4 gånger så var hon jätte snäll resten!
Polo trimmades och han var GRYMT fin, min lilla dressyrponny!



Ralle klar

axelinaackie.blogg.se / 06 Juli, 2013 - 12:51 / Allmänt
1 kommentarer

Jag har precis trimmat Ralle i paddocken. Men innan jag red gjorde jag honom jätte fin! Borstade honom med 4 olika borstar, ryktade, kammade igenom hela svansen och skrubbade och oljade in hovarna. Jag kan ju inte direkt säga att han uppskattade det, han är ingen ponny som tycker om att bli ompysslad precis. Men han blev fin iallafall!
Det gick bra när jag red, det kan egentligen inte gå så dåligt när jag rider Ralle. Men idag satte jag lite krav på honom iallafall, han skulle åtminstone vika in huvudet och inte gå som en stjärnkikare, sen att han inte gick på tygeln gör inget, för jag gillar Ralle ändå. ;-)
Nu sitter jag i sadelkammaren och äter min lunch som ni ser på bilden. Nu kommer mamma inte bli glad..... :3

Jag ska åka till Strömstad på lördagen istället, då ska jag hoppa MsvB med Cleo och MsvB&MsvA med Polo.



Dagens skämt

axelinaackie.blogg.se / 06 Juli, 2013 - 12:31 / Allmänt
0 kommentarer

Det var en ryss en tysk och Bellman som var på semester på Mallis. På morgonen skulle de ta ett dopp i bassängen utanför hotellet. Precis när de skall hoppa i kommer det en god fe och säger att de alla skall få varsin önskan. Dom fick välja vad dom ville att bassängen skulle fyllas med som de kunde bada i. 
- öl, säger ryssen.
Hej hå så fylldes bassängen med öl och ryssen hoppade i och drack av ölet i stora klunkar.

Sen var det tyskens tur och han önskade sig glass. Direkt fylldes bassängen med glass och tysken åt sig proppmätt.

Sen kom turen att välja vad han ville bada i till Bellman. Precis när bellman tagit ett skutt på trampolinen och är på väg ner i vattnet ser han att han inte tagit av sin dyra klocka.
- Skit, säger Bellman.
 


Hööks - en mästare på kopior?

axelinaackie.blogg.se / 05 Juli, 2013 - 18:00 / Allmänt
4 kommentarer

Har ni tänkt på att hööks har en väldans massa kopior av saker och ting? Jag tycker att det är fel att de kopierar så mycket, jag menar, kolla bara på Stövlarna och tränsen! Dom är ju nästan exakt likadana! Nu menar jag inte att jag har något emot hööks, det är en jätte bra affär med lite billigare priser, men jag gillar inte att det kopieras så mycket, och speciellt inte när prisskillnaderna på originalet och kopian är väldigt hög. 
 
Några exempel jag satte ihop:
 
 
 
 
 
Vad tycker ni om dethär? Tycker ni att det är bra att man kan köpa en nästan likadan vara för ett billigare pris eller tycker ni som jag? Berätta, hade varit kul att läsa! :)
 


O M G !!

axelinaackie.blogg.se / 05 Juli, 2013 - 16:30 / Allmänt
4 kommentarer

STJÄRNVINST !!!



Some pics of my house

axelinaackie.blogg.se / 05 Juli, 2013 - 15:00 / Allmänt
3 kommentarer

 
 
 
 
 
 


Ponnysarna klara

axelinaackie.blogg.se / 05 Juli, 2013 - 14:47 / Allmänt
0 kommentarer

Jag hann bara rida Ralle och Cleo för att vi skulle ju till Liseberg sen. Men det är ingen tävling nu så det gör inte så mycket förutom att Polo blir väldigt pigg då han har vilat. Men han fick gå på bandet i 30 min och gå i stor hage med Ralle. :) Cleo trimmades ordentligt i paddocken, hon gick okej fast åt det bra hållet, fin i galoppen, avslappnad och fin men lite hög i formen. I traven spände hon sig på ena långsidan hela tiden men när jag inte red på den långsidan var hon fin, jag red väldigt konsekvent idag.
Ralle var fin, pigg och frammåt och mamma sa att han såg jätte fräsch ut, hans behandling fungerade susen!

Nu har vi precis ätit i Gothia towers och ska snart gå till Liseberg! :)



Detta ska jag göra innan 2013 är slut...

axelinaackie.blogg.se / 05 Juli, 2013 - 12:00 / Allmänt
4 kommentarer

- Ha startat en L.B1 Dressyr med Cleo. 
 
- Hoppat innomhus SM med Polo & Cleo.
 
Hoppat 130, utan häst då. omg, det kommer jag aldirg klara....
 
- Ha badat minst en gång. Jag fullständigt hatar att bada, men man måste ju ändå ha badat någon gång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Goodmorning!

axelinaackie.blogg.se / 05 Juli, 2013 - 09:46 / Allmänt
0 kommentarer

Detta blogginlägget skriver jag bara för att uppdatera. Så om ni inte orkar läsa mer kan jag ju berätta att det inte kommer stå något viktigt alls här, så det är bara att hoppa över.
Idag ska de små ponnysarna ridas, men inte så som det står på schemat, eftersom att jag red ut igår så ska dom trimmas idag.

Fick en kommentar som undrade vilka klasser jag skulle hoppa i Strömstad. Svaret på det är att jag åker dit bara en dag, söndag och hoppar MsvB med Cleo och MsvA (130) med Polo.

idag kommer uppdateringen vara på topp kan jag lova, 3 välgjorda tidsinställda och så kommer jag blogga några dåliga live-inlägg såklart! ;-)



Spontan sörra

axelinaackie.blogg.se / 04 Juli, 2013 - 21:36 / Allmänt
1 kommentarer

Nu blir det kladdkake-muffins-bak, sedan film, vilken fezzt det kommer bli!



Usch och fy på mig!

axelinaackie.blogg.se / 04 Juli, 2013 - 18:20 / Allmänt
1 kommentarer

Uppdateringen har varit S Ä M S T idag. Men jag fattar inte vad som är mitt problem! Dom enda ansvaren jag har på sommarlovet, det är att ta hand om mina 3 ponnysar och blogga. Så att jag inte har tida till att blogga kan jag inte skylla på iallafall! Men jag lovar att jag ska hålla upptateringen på topp nu. Tog bara en liten paus. ^^
 
Fick reda på att jag kan åka till strömstad tävlingen ändå, trots att jag inte trodde att det var möjligt! Så nu är jag lite gladare även om tävlingen denna helgen rykte. Men det stämmer det ni kommenterar, när det inte är tävlingar så finns det massa plats för träning och träning ger färdighet, right? Det är synd bara att mina ponnysar inte går så bra på träning, men på tävling vet dom vad som gäller!
 
Jag har varken berättat om dagens eller gårdagens ridpass, men vem orkar läsa om hur det har gått på 6 stycken ridpass lixom? Några kanske. Men jag fattar mig kort och säger att det har gått jätte bra alla pass, idag och igår. Och nu säger jag inte bara så för att jag inte orkar skriva något annat, jag menar det verkligen!
 
Nu ska vi grilla, vi har några släktingar på besök över helgen och imorgon ska vi gå på liseberg, men jag kommer nog inte åka så mycket, bara typ balder, kanonen och atmosfear en gång. Men jag ska spela som tusan på geisha och marabou hjulet! 
 
 


KLARADE 125 CM!!!!

axelinaackie.blogg.se / 04 Juli, 2013 - 17:10 / Allmänt
0 kommentarer



kjlbnk

axelinaackie.blogg.se / 03 Juli, 2013 - 17:05 / Allmänt
2 kommentarer

Till helgen (vecka27) var det en tävling jag skulle åka till, men det fick jag inte. 
nästa helg, vecka28) är det tomt.
Vecka 29 skulle jag åka till en tävling, men det gick inte nu.
vecka 30 är det em för antonia. alltså ingen tävling för mig.
 
kul sommar. :(
Ni kom väl ihåg att jag skrev här om dagen att det är väldigt viktigt att ha något att se fram emot och träna för? Det har jag inte nu vilket känns... Förjävligt.

Jag har precis kollat klart på PLL, det senaste avsnittet. Sjukt hur man kan göra en sån bra serie!
Är inte i ett bra mood för tillfället, hörs kanske sen...
 


Lite småtjafs!

axelinaackie.blogg.se / 03 Juli, 2013 - 12:07 / Allmänt
1 kommentarer

Var på svensk ridsport och köpte 3 behövande saker:
-En borste från Boristo Farm, bästa märket på borstar
-en ryktskrapa
-VÄRLDENS bästa läderbalsam.



Goodmorning!

axelinaackie.blogg.se / 03 Juli, 2013 - 10:47 / Allmänt
0 kommentarer

Jag har skrivit de senaste rubrikerna på engelska, det känns tuffare.
Idag ska mamma hjälpa mig med båda hästarna, eller det sa hon iallafall i måndags, sen om hon har glömt det nu är en annan femma.
Ralle får även travas idag! Mitt mål är att han ska vara i god kondition och i topptrim tills Grevagårdsderbyt vecka 31. Ralle sa att han ville vinna i år igen. ;-) Jag måste börja konditionsträna honom som jag gjorde mycket förut innan han vrickade sig och allt detdär.

Alla kläder jag har på mig nu är kingsland. Kingsland-ridbyxor, kingsland-strumpor och en långärmad kingsland-tröja. Känns stabilt!



I'm so sorry my friends!

axelinaackie.blogg.se / 03 Juli, 2013 - 00:57 / Allmänt
1 kommentarer

Bjöd hem Felicia som kom vid 8 och då vill jag ju umgås med henne och inte sitta framför datorn! Vi har varit ute och hoppat på gräsmattan, hoppade ett derby med mur, bank och vattengrav, sedan gick vi in, kollade på em film och åt godis! Jag har kommit på en sak, det är att det har redan gått 3VECKOR på mitt sommarlov, och det är helt sinnessjukt. Därför ska jag vara vaken så länge jag kan ikväll, då kommer denna dagen kännas jätte lång! Sova kan man göra i graven.
Usch, tänk att bli levande begravd, ligga i en kista nergrävd 10 meter under marken, fyfan rent ut sagt!

Ridpassen idag gick jätte bra, Cleo hade fått Sedalin (lugnande) eftersom att hon blev skodd idag, var tvungen att rida henne bara 2 timmar efter det att hon hade fått medlet vilket gjorde att hon var lite trött, hon orkade knappt galoppera plutten! Eller jo det gjorde hon, men hon kändes lite matt lixom, så det blev ett väldigt lugnt pass i 25 min. Polo och Ralle var jätte fina. :)



Silviakaka....

axelinaackie.blogg.se / 02 Juli, 2013 - 18:20 / Allmänt
1 kommentarer

Bakade precis en silviakaka och den blev så sjukt god! Tror dock inte att ni kan göra en lika god kaka även om ni använder er utav samma recept eftersom att jag är the masterchef! ;-) 

 


Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Tilllagning:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret

Grädda I långpanna med bakplåtspapper i 15 minuter. Om man väljer att göra den i gratängform blir gräddningstiden dock längre. Kolla med sticka att smeten stannat.

Låt kakan svalna

Koka ihop krämen i en liten kastrull.  Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. (Tänk på att det är ägggulor i smeten , så att du inte har för hög värme.)

Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.



Min fina ponny<3

axelinaackie.blogg.se / 02 Juli, 2013 - 16:36 / Allmänt
2 kommentarer



SCHEMA

axelinaackie.blogg.se / 02 Juli, 2013 - 14:16 / Allmänt
2 kommentarer

M Å N D A G:
- Cleo - kort uteritt
- Polo - bandet
- Ralle - Skritt 1 h
 
T I S D A G:
- Cleo - trimmas
- Polo - Trimmas 
- Ralle - Skritt 1 h
 
O N S D A G:
- Cleo - Trimmas
- Polo - Trimmas 
- Ralle - Skritt + 5 varv trav i paddocken
 
T O R S D A G:
- Cleo - Uteritt
- Polo - Uteritt
- Ralle - skritt + 10 varv trav i paddocken
 
F R E D A G: 
- Cleo - markarbete 
- Polo - Konditionsträning
- Ralle - 3 varv galopp  paddocken 


Svettigt men grymt pass!

axelinaackie.blogg.se / 02 Juli, 2013 - 13:54 / Allmänt
0 kommentarer



En helt vanlig dag.

axelinaackie.blogg.se / 02 Juli, 2013 - 11:07 / Allmänt
0 kommentarer

Jaha, inget speciellt eller kul händer idag,                               
 
eller det vet jag ju inte förstårs eftersom att
inget blir som man tänkt sig. Men mina planer
för dagen är att trimma Polo ordentligt, samma
med Cleo, hoppas pappa kan hjälpa mig.
Ralle ska skrittas ut i 1 timme. Sedan ska jag
städa lite i sadelkammaren, putsa alla träns,
tvätta betten m.m. 
Vi får höras senare helt enkelt, jag har inga ideer
för tillfället. Tror att jag skriver ett schema för ponnysarna
denna veckan och lägger upp här på bloggen,
samt skriver lite om hur vi ska bygga om stallet här hos
mamma! 


Polos rundor!

axelinaackie.blogg.se / 01 Juli, 2013 - 22:51 / Allmänt
2 kommentarer



snäll mamma ;)

axelinaackie.blogg.se / 01 Juli, 2013 - 20:21 / Allmänt
2 kommentarer

Fick ett par boyfriend jeans idag från Tara, riktigt fina! Vad tycker ni mina vänner? :)
 
 
 
Håller på med att fixa alla filmer på Polo från helgen, redigerar på iMovie, kommer upp imorgon/ikväll!


I bilen...

axelinaackie.blogg.se / 01 Juli, 2013 - 16:21 / Allmänt
0 kommentarer

Efter helgens tävlingar fick Polo gå på bandet i 50 minuter, han är verkligen bra på att gå där, helt avslappnad och lugn!
Cleo skrittades/travades ut. Hon blev istadig ett par gånger, vände, stegrade och ville inte gå, så det var väldigt bra att JAG vann den striden och fick henne att gå, det händer inte så ofta då Cleo brukar vara väldigt bestämd!
Ralle skrittades ut i en timme. Han är en plåga att rida ut på. Haha, bara skoja, jobbigare häst har jag väl ridit ut på, men han ska försöka äta på ALLT. Men idag var han duktig (efter det att jag hade gett honom några ponnysparkar när han drog tyglarna ur händerna på mig) ;-)

Nu sitter jag i bilen påväg till Gbg, vet inte riktigt vad jag ska göra, eller jo. Hålla tummarna på att mamma är på shoppinghumör och vill köpa något fint till mig!



Det är viktigt att ha något att se fram emot...

axelinaackie.blogg.se / 01 Juli, 2013 - 11:31 / Allmänt
1 kommentarer

Det är så otroligt viktigt att ha ett mål eller något att se fram emot. Något att träna inför och lägga upp en plan. Det har jag nu, kommer inte berätta vad/när/hur/var mitt mål är. Det får ni reda på tids nog.... ;-) 
Det var bara det jag ville säga. 
 
Godförmiddag på er! Startade dagen på bästa sätt - satte på tvn och upp på tv-rutan kom ranchen! Haha, bästa programmet! ;-) Sedan åt jag frukost och nu sitter jag på mitt rum i min rosa plysch-fåtölj och bloggar...
Denna veckan ska jag vara lika duktig med att vara nyttig som förra veckan, under helgen spårade det ut lite kan man väl säga... Ska Ut och gå i 1 timme idag, men jag gör det inte frivilligt om ni trodde det! Ralle måste ut och gå 1 timme, men nu kom jag på att jag får skritta på djuret! ScOrE. 
 
Cleo och Polo ska få varsinn uteritt, lite tradigt att rida ut på 3 ponnysar, men jag kommer iallafall få sällskap på 2, förhoppningsvis 3. 
till helgen/början på nästa vecka kommer det bli en liten ändring på bloggen.... Gissa vad det är! ;)