Dagen !

axelinaackie.blogg.se / 31 Maj, 2013 - 23:10 /
0 kommentarer

Idag gick jag från skolan halv 12 för att Antonia skulle iväg och tävla och då ville jag såklart färja med! Hon debuterade 130cm med Elenya och rev första hindret, annars nolla. Klantigt. Och eftersom att vi ändå pratar om Antonia kan jag berätta att hon fyller år imorgon! Men en ännu bättre sak är att jag hittade 2 paket i sadelkammaren idag, ett till Antonia och ett till mig. Dom var från Jennifer (potters lilla ryttare) och i mitt paket låg ett par jätte coola DRdenim zebra-shorts! Tacktacktack! Att hitta paket i sadelkammaren när det inte ens är julafton är inte dåligt!
Annars har jag ridit idag. Det gick galant! Badade Polo också inför imorgon då vi åker till Åstorp och hoppar ridsport ponnycup. Och han var inte snäll att bada, för att han kunde inte stå still och man fick ABSOLUT inte röra hans bakben... -.- men till slut blev han ren iallafall!Min uteritt i en film ;)

axelinaackie.blogg.se / 31 Maj, 2013 - 07:15 / videor
0 kommentarer

Www.axelinaackie.blogg.seStädade till kvart över 10...

axelinaackie.blogg.se / 30 Maj, 2013 - 23:06 /
0 kommentarer

Glömde min dator hos mamma tror jag, jag hittar den iallafall inte. Så detta blir ett ganska kort mobilinlägg. En film håller på att laddas upp som handlar om min underbara uteritt, men tills dess tänkte jag ge er detta kärleksfulla inlägg. Red Potter litegrann idag, han var lite dum i början, men sedan skötte han sig mycket bra! Cleo skrittade jag ut på i 30 minuter. Det blev ingen trav i dag för att jag vill helst inte rida henne längre än 30 min såhär i början och vägen jag skrittade ut på är ganska hård så där ville jag inte trava. Hon var jätte snäll hela vägen min plutt!
Kl 8 red jag ut en kvällsrunda på Polo, ni kommer se i filmen lite från uteritten. :)
Sedan städade jag sadelkammaren i 1 timme och 45 min! Så rent som det är nu har det nog aldrig varit!What a beautiful dayy!

axelinaackie.blogg.se / 30 Maj, 2013 - 16:07 /
0 kommentarer

Skolan klar nu, bara 3 dagar + avslutning kvar... SJUKT härligt! :-D
Idag ska jag faktiskt ut på en tur med Cleo, skritt och lite trav. Polo ska också ridas ut i det härliga vädret! Kommer kanske nya bilder ikväll så Holl koll!DETTA FÖRGYLLDE MIN DAG! HAHAHAHAH!!

axelinaackie.blogg.se / 30 Maj, 2013 - 08:04 / Allmänt
0 kommentarerridpassen M.M

axelinaackie.blogg.se / 29 Maj, 2013 - 22:41 / Allmänt
0 kommentarer

Plågar mig själv genom att sitta på mitt rum som är helt mörkt och lyssnar på sån musik som man får dåliga tankar av och väcker massa gamla minnen. Hatar det. Hatar sorglig musik. Hatar att tänka tillbaka på det förflutna. Men kommer på att det var bättre förr. Eller så är det bara så att när man tänker tillbaka kommer man bara ihåg de bra sakerna som har hänt i livet och det dåliga har man förträngt? 
 
HEEJ!
Nu bytte jag låt så nu är jag inte lika djup längre. 
Red Potter, Cleo och Polo today. Polo was really nice, he was nice from the beginning so i rode him only 30 min in the paddock. 
Cleopatra was very fresh today, but only one random-damp-attac. I trot her 7 (varv) today. It went well. 
Potter was stupid in his head (dum i huvet) in the begining. Bad boy. But after a while he cool down and was kind to me. Good pony. 
 
 
 
 
 
 
 


kommer man inte på nån rubrik, handlar inte inlägget om något vettigt.

axelinaackie.blogg.se / 29 Maj, 2013 - 11:27 / Allmänt
2 kommentarer

True story! ^
Det känns väldigt bra nu när vi inte har några läxor. För att då går läxtiden till bloggen! Tänkte ta lite fina blider med systemkameran så att det alltid finns nya och fina blider! 
Och vet ni vad? Till helgen ska jag ju tävla, och då ska jag ta med systemkameran och be Antonia filma. Så räkna med proffsfilmning och proffsredigering! 
 
Men ska försöka ta lite vackra bilder med kameran. Vet bara inte VAD jag ska ta på eftersom att 100 nästan likadana ridbilder är väldigt tråkigt att kolla på... Men jag ska fråga min idèrika vän Clara! 
-Hennes svar var: Ett träd! eller blommor!! -.-' 
 
Övrigt idag:
-engelskaprov 
-Polo ska trimmas
-Cleo ska ridas i paddocken
 
Så när denna skoldagen är över är jag F R I.  Bara ett f*cking engelskaprov kvar. :)
 


tandläkarN

axelinaackie.blogg.se / 28 Maj, 2013 - 22:47 / Allmänt
7 kommentarer

Idag kom tandläkaren till Polo och Ralle. Jag fick reda på en hel del spännande saker, men jag ska ta allt från början.
Det började med att jag kom hem från skolan och det ÖSregnade. Ni vet den skuren som kom runt 3-halv4 tiden. Just DÅ var jag tvungen att springa ut i regnet 4 gånger för att ta in alla blöta pluttisar. Först kollade Benny som tandläkaren heter på Ralles tänder. Det gick bra, han var jätte snäll och var vass på höger sida och hade små sår eftersom att det vassa hade skavt. Så det vassa slipades bort och nu är han som ny fast bättre. ;-) Benny sa även att Ralle hade perfekta tandrader, då blev Ralle stolt! 
 
Sen var det Polos tur. Även han var jätte snäll och lugn - till min stora förvåning! Min förväntning var att han skulle krypa ur sitt eget skinn men icke. Han var väldigt vass på höger sida han med och hade typ "hakar". Jag fick även stoppa in handen och känna hur det kändes, det var slemmigt och vasst. ;-) Han har ju varit lite jobbig i munnen och bitit sig fast i bettet, så det var bra att detta blev gjort! :)
MEN VET NI VAD?! OBSOBSOBS! Jag frågade även hur gammal han såg ut att vara på sina tänder och han sa att  han abslout inte var över 8. troligen 7-8 år. Tänk då att han tävlade 130 som 6 eller 7 åring! Och de som ägde Polo innan trodde också att han var yngre, eller dom var rätt säkra på det. Så det är väldigt coolt!
 
Red Cleo idag i 25 minuter, skritt med inslag av trav. Första gången jag travar henne idag! Hon fick bara 2 dampattacker under 25 minuters lång tid vilket är väldigt bra! 
Polo fick en behövlig uteritt efter 2 intensiva dagar. Hade hackamore bara för att jag inte orkade tränsa - CLEVER! Nej men då slapp han ju ha ett bett tänkte jag. Travade bara, på en lååång grusväg som är väldigt mysig. 
 
Polo! <3
Cleo!<3
Ralle!<3
 
 
 


Coffee caramel ❤

axelinaackie.blogg.se / 28 Maj, 2013 - 14:14 /
1 kommentarersvar angående transportskydd

axelinaackie.blogg.se / 28 Maj, 2013 - 08:50 / Allmänt
0 kommentarer

Postat av: Elina
Varför åker dina hästar alltid UTAN transportskydd?

Svar: Därför att jag anser att det förekommer mer skador med än utan transportskydd. Om de kasar ner irriterar sig hästen bara på dom. Och våra hästar har åkt 7 år utan transprtskydd utan att någon ponny har fått minsta lilla skråma. :)

 Ibland blir det inte som man tänkt sig...

axelinaackie.blogg.se / 27 Maj, 2013 - 22:23 / Allmänt
0 kommentarer

Mamma kollade både Ralle och Cleo idag, och Cleo såg bra ut. Så henne ska jag sätta igång, sakta men säkert! Så himla roligt!! :-D
Ralle därimot fick åka till Florian idag. Och ni kom ihåg att jag berättade att när jag red ut för ett tag sedan så snubblade han till ganska kraftigt sedan var han halt. Det visade sig att han hade vrickat vänster kota. Han fick en liten behandlig mot det och ska vila denna veckan, till helgen ska vi kolla honom igen och Florian trodde att han skulle se bra ut då eftersom att det inte var någon stor skada. Både bra och dåligt, men väldigt surt att missa tävlingen på lördag. :( Om han då är frisk till helgen så kommer han vara fit for fight till derbyt helgen efter. Man får se det från den posetiva sidan.
 
Skrittade Cleoo 25 min i paddocken, hon var riktigt chill idag faktiskt! Lugn och fin. 
Polo red jag i typ över en timme. Ett riktigt hårt pass och han var jättejätte fin i slutet!
 
Bloggningen är usel nu för tiden. Men jag har inte riktigt tid. 
 
Men kan ändå skriva en kul sak! Gjorde 2 pannband och ett par rosa lindor i slöjden idag! Ett pannband till Cleo och ett till Bosse, jag kan visa er bilder imorgon! Lindorna blev jätte bra :)
One year ago...


Fika i skolan ;-)

axelinaackie.blogg.se / 27 Maj, 2013 - 10:20 /
0 kommentarerJensens!

axelinaackie.blogg.se / 26 Maj, 2013 - 18:26 /
0 kommentarer

Har ridit Polo, Potter och Cleo, gick bra med alla.
Nu är jag på Jensens boffhus (med ett sånt danskt ö)

 svar - hur gör jag på tävlingar ?

axelinaackie.blogg.se / 26 Maj, 2013 - 10:12 / Allmänt
2 kommentarer

hej! 
kan du typ berätta i ett inlägg hur det går till på tävling osv, altså hur du packar, vad du har med dig, hur du gör på framhoppning,vad du gör inne på banan innan du får startsignal osv. Alltså lite allmänt hur det fungerar på riktiga tävlingar :) btw din humor är ganska rolig haha
 
SVAR: Självklart kan jag göra det!
Jag packar alltid in allt dagen innan tävlingen och ser till så att ponnysarna är rena. Så att det bara är att lasta på dom på morgonen. 
Jag är väldigt noggrann med min utrustinig, putsar alltid ALLT som ska med. Och dom ponnysarna som ska med FÖRSÖKER jag göra rena, men under natten brukar dem oftast bli gula. -.-' Sedan åker mina hästar alltid utan transportskydd.
Det jag har med mig på en endagars-tävling är:
-sadel - sadelgjord
-träns
-martingal
-schabrak
-padd
-nummerlapp
-borstväska
-hö &krafft/betfor
-Vattenhink
täcken efter väder
-skydd
 
Sedan när jag väl kommer fram brukar det vara ganska bråttom om jag åker med pappa, de gillar jag. Jag hatar att ha massa tid över. Så det brukar gå till såhär:
Pappa går och anmäler
Antonia går och Besikigar
Jag går banan.
Sedan sitter jag upp. Det beror lite på vilken ponny jag sitter på eftersom att jag rider fram väldigt olika på alla. Men om vi börjar med Polo så brukar jag först rida fram lite lagomt, ställer inga krav att han ska gå som en dressyrhäst eftersom att jag är på en hopptävling. ;-)
När jag hoppar fram brukar jag först hoppa ca 3 räcken, sedan 3 oxrar och sist 1 eller 2 räcken, det beror lite på hur jag kommer. Sista räcket brukar jag hoppa på det viset att jag lägger honom lite nära så att han får ta reda på sig själv. Jag har väl ungefär samma upplägg med Cleo också, förutom att det sista räcket behövs inte på Cleo. 
Ralle hoppar jag väldigt lågt på på framhoppningar, ungefär samma antal språng som med de andra 2 fast lägre. Det är bara för att jag gillar verkligen inte framhoppningar, för att om det skulle hända något (typ att jag kraschar) så är Ralle såpass försiktig så att hela tävlingen skulle vart förstörd. 
När jag har fått startsignal brukar jag starta ganska direkt, Ralle snurrar jag upp i ett högt tempo, det är då han trivs som bäst. Och de andra galopperar jag bara i en skaplig takt. ;-) Sen när jag väl är inne på banan tänker jag väl inte så mycket, jag bara kör. ;-)


Run, run away. But promise, come back one day

axelinaackie.blogg.se / 25 Maj, 2013 - 21:57 /
0 kommentarer

Djupt! ^
|Pigg pillimarisk ponny ;-)

axelinaackie.blogg.se / 25 Maj, 2013 - 17:16 /
2 kommentarer

Skrittade på Cleo i paddocken idag. Hon var PIGG! Hon fick random damp-attacker och kastade sig, haha! Men det kunde gått värre, för att hon skrittade faktiskt mestadels!

Skulle försöka mig på att rida litegrann i paddocken på Polo, men precis bedvid paddocken högg dem ner träd?! Det säger ju sig självt hur det gick att rida... -.- Gick till en äng, galopperade och sedan gick jag hem - stabilt!

Ralle skrittade jag ut, det gick mycket fint.
Nu är jag faktiskt på en dressyrtävling! Det trodde ni inte va, men jag tävlar faktiskt dressyr på elitnivå.
Bara skoja, jag är och kollar på en i stallet som tävlar, hon kom 2a i första klassen!! :)Nostalgi

axelinaackie.blogg.se / 25 Maj, 2013 - 15:22 /
0 kommentarerHelgen börjar bra.

axelinaackie.blogg.se / 25 Maj, 2013 - 11:13 / Allmänt
0 kommentarer

Var ute och kollade Cleo för en liten stund sen. Vi longerade henne på hårt underlag och i höger varv travade hon helt rent men i vänster varv så.... Jag vet inte hur jag ska förklara men hon travade bra, men hon sparade sig lite. Det var inte det att hon gick och haltade, men hon tog inte för sig lika mycket som hon gjorde till höger. Och på hårt underlag är det väldigt bra att hon travade så bra som hon gjorde. Men det har verkligen blivit en stor stor förbättring på dessa 3 veckor hon har vilat. Jag ska skritta på henne idag och imorgon, sen på måndag när mamma har kommit hem så ska hon kolla på henne hur hon travar. Jag hoppas verkligen att jag kan börja sätta igång henne nu eftersom att nu när hon bara vilat i 3 veckor har hon fortfarande inte tappat någon kondition. 
 
Annars kommer detta bli en chill helg, Ralle ska skrittas ut idag och imorgon, sen får mamma kolla honom också på måndag, men jag tror att han är helt bra nu, vill bara vara på den säkra sidan. Igår när jag skrittade ut travade jag en pytte bit på en hård väg, då kändes han helt bra, och jag är väldigt bra faktiskt på att känna om hästarna är halta när jag rider. 
 
Polo ska jag intervall-träna idag. Det blir fint. 
Sedan ikväll ska jag göra egen frapino, receptet som jag fick av Felicia kommer jag att lägga ut här om det blev gott, jag vill ju inte tipsa om något äckligt!


VideoBlogg

axelinaackie.blogg.se / 24 Maj, 2013 - 21:09 / videor
0 kommentarerAloha!

axelinaackie.blogg.se / 24 Maj, 2013 - 20:50 /
0 kommentarer

Alla 4 ridna, Potter, Polo, Ralle och Bosse. Lägger ut en film snart ;)FREDAG

axelinaackie.blogg.se / 24 Maj, 2013 - 11:40 /
0 kommentarer

Vissa skriver typ: äntligen fredag! Wihooo! Och vissa skriver: nej nu ska jag inte skriva så mycket om fredagar eftersom att ni redan har läst så mycket om det.
Jag stör mig på båda typerna.

Nu vet ni det.
Dagens outfit är en ljusblå Lexington tröja och chinos.

Nu vet ni det.
Idag ska Bosse trimmas, Polo ska ridas ut och Ralle ska skrittas ut.

Nu vet ni det.

Igår såg jag ett rådjur när jag red ut!
Nu vet ni det.questions about Cleooo

axelinaackie.blogg.se / 23 Maj, 2013 - 21:55 / Allmänt
0 kommentarer

Nej hon är inte såld, hon är halt. Men veterinären hittade inget fel på henne så vi vet inte riktigt vad det är. Men efter att hon nu har vilat i 3 veckor har hon blivit bättre, så jag hoppashoppashoppas att hon blir helt bra snart. 


PUUUHH!

axelinaackie.blogg.se / 23 Maj, 2013 - 14:26 / Allmänt
2 kommentarer

NO - förhöret gick ÖVER förväntan! As bra verkligen, matten gick bra. Jag tror att jag fick ett fel annars är jag mycket nöjd. Det grymma är att vi bara har ett engelska prov kvar som är tills nästa onsdag, sedan är allt det jobbiga gjort! Inga mer prov eller läxor!
 
Lite ranom bilder bara för att detta var ett tråkigt och kort inlägg. 
saknar att rida min prinsessa!


stabilt.....

axelinaackie.blogg.se / 23 Maj, 2013 - 12:28 / Allmänt
0 kommentarer

ÅÅhh, Snart har jag förhör på Kemi, känns ungefär lika illa som att jag skulle vara tvungen att äta en snigel. Kanske inte riktigt, men nästan! 
Och efter det förhöret har jag matteprov. Inför det känner jag mig peppad. Matte är jag iallafall bra på, kan inte säga detsamma om kemi... ;-)
 
Sedan när jag kommer hem ska jag rida ut på Polo och Bosse ska jag gå en powerwalk med tror jag eftersom att det inte går att rida ut själv på det mongot. ;-) 
Får se hur Ralle ser ut på volten idag, kanske ska skritta ut på honom. 
 
Nej nu får jag avsluta. 
Shana och Cleo ")


Jag hatar NO, punkt.

axelinaackie.blogg.se / 22 Maj, 2013 - 19:50 / Allmänt
1 kommentarer

Shit vad svårt det är altså! Jag fattar verkligen ingenting. Biologi tycker jag är helt okej, men Kemi... Altså wtf? En fråga i min bok lyder såhär: 
-Ge ett exempel på ett karboxylsyrasalt. 
Jasså! Du menar ett karboxylsyrasalt! DÅ fattar jag! -.-'
Med andra ord, Kemi är inte min starka sida. 
 
Nu ska jag berätta en tragedi. 
Igår var jag ute på en helt vanlig skogstur med Ralle. Red inte den vanliga rundan utan red till galoppbackarna. Jag galopperade upp för en backe där det egentligen var lite FÖR stenigt. Men det brukar gå bra tänkte jag. Men icke. Tror att Ralle snubblade på en sten, för att han snubblade till och plötsligt var han halt. Hoppade av och kollade så att det inte hade fastnat en sten i hoven men det hade det inte. Ingen svullnad, inget sår, ingen värme, INGENTING! Men ont hade han. Han haltade både på böjt och rakt spår. Jag kylde benet, tog på honom stallbandage och ställde in honom i boxen. 
Idag hade det blivit bättre som tur var. Han travade helt rent på rakt spår, även i höger varv. Men i vänster varv var det något som störde honom. Han tog inte för sig riktigt i traven med väster ben (som är det han har ont i) Ett otränat öga hade inte sett hältan, så det var inte mycket. Antagligen trampade han på en vass sten och fick som ett blåmärke i hoven. Måste tyvärr skippa tävlingen i helgen. Ska ta det lungt resten av veckan. Även om han nu kanske skulle kunna varit ohalt imorgon vill jag vara på den säkra sidan, för att om det är en vrickning som det också han vara är det inte bra om han anstränger sig. 
Jag brukar tänka att allt händer med en mening. Det var kanske inte meningen att jag skulle tävla med Ralle i helgen? 
Kanske skulle jag börja bli en mes? Ni vet en sån som inte vågar galoppera där det är lite stenigt. fast nä. 
 
Polo och Bosse var mycket fina båda 2 idag!
 
 


Mitt tal...

axelinaackie.blogg.se / 22 Maj, 2013 - 19:30 / Allmänt
0 kommentarer

i skolan ska vi skriva ett tal, jag valde att göra ett lite roligare tal än alla andra (de flesta skriver värsta deepa texten till sin mormor/farfar/mamma/pappa/syster/bror) Men jag skrev ett om när Clara ska gifta sig! Hahaha, Läs och njut. ;-)
 

Dagen är inne! Dagen då ni, Clara och Rasmus blir ett äkta par och älskar varandra i nöd och lust. Att ha följt eran kärleksresa har varit en riktig ära och under tiden har jag kommit er mycket nära.

Ni har haft sex...... år tillsammans och denna dagen har ni längtat efter under en lång tid. Clara, jag kommer nu berätta saker som bara jag har fått chansen veta, till exempel att du är en klippa på att meta. jag har känt dig sedan första klass, då du var en liten flicka som älskade godis och glass. Med ditt vita fina affro-hår, som nådde nästan ner till dina lår. Något längre är du idag, dock har du brutit mot en och annan lag. Som när du bajsade i skogen en varm sommar dag. Aldrig har du varit någe vidare på att göra dina läxor, men du har alltid trott på troll och häxor. 

Ganska tyken, hård och sarkastisk, men på matte var du allt fantastisk!

Men Rasmus har du älskat i alla år. Du har fått ont, men det är han som läkt alla dina sår. 

Du släpper ofta mycket gaser, men gäller det skolarbetet är du grym på att lära in engelska ord och fraser. 

Nej nu får jag nog börja avrunda, jag ser att en och annan har börjat blunda. Nu ska jag inte stå här och tjata, på med ringen och gå ner med Rasmus hand i hand på gatan. Juste, jag har ju glömt att berätta, om dagen då du skulle försöka klättra, högst upp i trädet skulle du allt, efter att tag började du klaga på att det var väldigt kallt. Brandkåren fick komma och lyfta ner dig, väldigt pinsamt, framförallt för mig. Nej nu får jag allt önska er all lycka till, att ni ska få det toppen är det enda jag vill!

 Do you know...

axelinaackie.blogg.se / 22 Maj, 2013 - 11:11 /
0 kommentarer

- ställer man fram en vattenhink och en vattenkopp till Cleo dricker hon hellre ur vattenkoppen.

- jag har 146 rosetter (satt precis och räknade dom) ;-)

- Jag saknar Wendy och Mix

- jag gillar inte kyckling och visst kött. Typ oxfilé är det enda goda köttet.

- jag är beroende av instagram, är inne där säkert 30 ggr om dagen!

- Jag läser 11 bloggar

- Jag gillar faktiskt inte lösgodis längre. När jag köper lördagsgodis köper jag typ choklad.

- När jag var typ 2-3 år trillade jag i våran pool.

- jag fantiserar ofta om att rida in en älg, fatta hur Coolt det hade varit!!Gick tillbaka i bloggen...

axelinaackie.blogg.se / 21 Maj, 2013 - 20:44 /
3 kommentarer

Och gick in och läste mitt absolut första inlägg här på bloggen där det stod såhär:

Hej, jag heter Axelina och tänkte starta en blogg. Den kommer handla om mig och mina hästar och framförallt min HUMOR! såå om ni inte gillar min humor så försvinn, stick iväg och plocka upp din skit! ( om du inte skrattade åt detdär så ska du nog inte läsa min blogg) xD

Detta är snart 3 år sedan! Tiden går fort...Fml

axelinaackie.blogg.se / 21 Maj, 2013 - 18:12 /
2 kommentarerRalfis!

axelinaackie.blogg.se / 21 Maj, 2013 - 15:37 /
3 kommentarer

Foto: Matilda Sjöberg
(Hoppas det var ok att jag tog bilderna, säg till annars!) :)Miiiiiiihh!!

axelinaackie.blogg.se / 21 Maj, 2013 - 07:05 / Allmänt
2 kommentarer

ÅÅh, har just anmält mig och Ralle till årets höjdpunkt, ett derby! Kommer bli så sjukt kul! Nu till helgen ska jag ju hoppa 2 st L.A rundor och helgen därefter åker jag till Alingsås och hoppar derbyt där. Ralle är en perfekt derby häst, hoppar allt man styr på. 
 
Och ni vet väl hur det gick i förra derbyt jag hoppade med Ralle? ;-)
bild från grevagårdsderbyt vi hoppade och vann 2011. uthopp och inhopp från banan, pulvermangrav, bank och upp och ner för en ashög kulle och som avslutande hinder på den 17 hinder långa banan var en 3 kombination som ingick i banan. 


goderafton!

axelinaackie.blogg.se / 20 Maj, 2013 - 21:52 / Allmänt
4 kommentarer

Orkar inte skriva om ridpassen. Sammanfattar mig kort. Det gick jätte bra!
 
Byggde upp en hinder på gräsmattan och hoppade (jag älskar att hoppa med mig själv) och eftersom att jag inte har hoppat på hela vintern så sög jag! Jag faceplantade på ett hinder som var 1m lixom? Det gjorde väldigt ont... Men i slutet hoppade jag 110 så jag är hyfsat nöjd. 
 
Har just gjort mina glosor så att jag kan dem as bra. Och nu känner jag att jag måste ta en dusch och gå till kojs. Imorgon ska jag åka till svensk ridsport och köpa 2 väldigt intressanta saker. Vad får ni veta imorgon.... mihihihi! 
 
hahahahahhaha! Den som ser vad detta är är grym! Ni måse kommentera vad ni tror att det är! 
 
 


Jag är en mästare på syslöjd...

axelinaackie.blogg.se / 20 Maj, 2013 - 15:53 /
0 kommentarer

Nu kommer Ralle bli snygg! ;)Schema!

axelinaackie.blogg.se / 20 Maj, 2013 - 15:45 /
1 kommentarer

Måndag
Ralle: trim i paddocken 40 min
Polo: trim i paddocken 30 min, sedan skritta ut i 10min.


Tisdag
Ralle: uteritt 45 min
Polo: trim


Onsdag
Ralle: trim i 20 min, skritta ut i 20
Polo: uteritt

Torsdag
Polo: uteritt
Ralle: uteritt

Fredag
Polo: Konditionsträning
Ralle: skritta ut, mata honom med dextrosol. Bara skoja, men han måste vara pigg tills lördag, fortsätt läs så förstår ni varför.

Lördag
Ralle: tävling, en L.A och en L.A+5 i Stenungsund.Svar :)

axelinaackie.blogg.se / 20 Maj, 2013 - 15:14 / Allmänt
0 kommentarer

Hej! Vad kan man göra för ponnysar som tvärstanar innan hindren? Och vad kan man göra för Hopprädlsa? Alltså om man inte vågar hoppa högre än 50 typ. Kan du ge lite tips? Bästa bloggen har du!
 
svar: Om du har en ponny som stannar är det inte så konstigt om du är rädd för att hoppa. Att ens ponny stannar är inte roligt och det sänker självförtroendet, jag har varit med om det själv. Och om din ponny stannar kan det antingen bero på att den har ont någonstans eller att den bara är dum. Men testa att hoppa lite lägre ett tag, gå ner i klasserna och känn att det är lätt och roligt. Både du och din ponny ska känna det det är roligt att hoppa Och styr aldrig på ett hinder om du är osäker. Sänk ner istället, hoppa en bana på 50 cm om du känner dig trygg på den höjden. Sen kan du hoppa lite högre. Det ska aldrig kännas jobbigt eller läskigt att hoppa, det ska vara kuL!
 
 
 


Måndag !

axelinaackie.blogg.se / 20 Maj, 2013 - 11:03 /
0 kommentarer

Tjaaaa! Nu sitter jag och väntar på att aranäs teatern ska börja som våran klass ska kolla på. Den ska handla om vampyrer... ;-)
Jag har ingen plan för hästarna idag, men jag ska skriva ett schema som jag kommer lägga ut här sen!
Motherfucker facet Clara kom inte till skolan idag, det gjorde inte den här dagen bättre precis. 😒Bosse

axelinaackie.blogg.se / 19 Maj, 2013 - 19:15 / Allmänt
0 kommentarer

Shu B dee - Bosse med ett lite fulare namn är min systers D-ponny. NÄHÄ? Jag har iallafall fått äran att rida honom denna veckan som kommer för att Antonia ska på klassresa. So he is my responsubillity this week. Jag måste ge honom mycket godis, bada honom om han blir svettig, mitt mål ska alltid vara att ha honom avslappnad och alltid ha lindor. Det var dom ända kraven så det ska jag nog klara! 
Om allt går enligt min plan ska jag ta över honom i slutet på detta året.  Det är fint att ärva Antons välrida EMponny! Vilken lyx va? ;-)


mycket att berätta!

axelinaackie.blogg.se / 19 Maj, 2013 - 18:29 / Allmänt
1 kommentarer

 
Resultatet från igår: Tävlingen var på gräs, första gräs för i år och första gången med Polo. Han verkade gilla det eftersom att han kändes SÅ fin! På framhoppningen var allt perfekt, samma på banan. 3 kombination och vattengrav var med. Tyvärr kom jag lite nära på hinder nr 8 som var ett räcke. Jag tog inte tillbaka i tid och la inte om benen så ett pet. Men är mycket nöjd!
Är så glad att Polo är precis som han är, inte FÖR försiktig. Med det menar jag att man kan krascha i ett hinder, men han hoppar hindret efter som att inget har hänt. Och samtidigt är han tillräckligt försiktig för att vara felfri om man rider bra. 
 
Idag intervall tränade jag Ralle, gick fint! 2 min galopp och sedan 2 min skritt. Så gjorde jag några gånger. Sedan red jag ut på Potterbäbis. Till sjön och tillbaka. Gick i ganska långt i sjön vilket resulterade att jag red hem med väldigt blöta fötter... ;-) Travade och galopperade på vägen hem, det tyckte Potter var kul! Sen fick Ralle och Potter gå ut i gräshagen och chilla på livet. 
 
Gick ut och gick en powerwalk med Polo och betade honom efter det. gick eller joggade med honom, det tyckte han var roligt! Vi var lika trötta båda två efter att ha sprungit upp för en backe - haha!
<3


Middag ;)

axelinaackie.blogg.se / 19 Maj, 2013 - 16:54 /
0 kommentarerPotter time!

axelinaackie.blogg.se / 19 Maj, 2013 - 12:38 /
0 kommentarerSnabbresultat

axelinaackie.blogg.se / 18 Maj, 2013 - 20:19 /
0 kommentarer

Fick ett förargligt nedslag på hinder 8. Men jag är jättejätte nöjd, verkligen. Han kändes så fin och jag kom rätt på varje hinder. Min mobil har bara 1% så jag måste avsluta!Go dag!

axelinaackie.blogg.se / 17 Maj, 2013 - 22:57 /
1 kommentarer

Där lät jag som en äkta göteborgare... Red båda pållarna när jag kom hem från skolan, gick fint. Sedan grillade vi och några fler från stallet. Marsmallowsarna var helt klart bäst! Sedan pillade jag (eller egentligen inte jag, Marie hjälpte mig) rent broddhålen och stoppade ner små skumgummi pluppar i hålen, badade därefter Polo grundligt. Sedan hoppade jag och många fler i ridhuset och körde stafett. Mitt lag vann btw. ;-) Och jag måste verkligen börja träna på att hoppa nu igen! Senast jag hoppade var förra sommaren! Hoppade bara 110 idag, men eftersom att det var första hoppasset på hela vintern efter min vintervila är jag nöjd. ;)
Och plötsligt var klockan 9. Så det ända som jag har fixat är skydden, tränset och förbygeln, resten får jag putsa och packa imorgon bitti! Vi åker inte förren kl 10 och innan dess måste jag ha hunnit trimma Ralle och packa allt. Så det blir en tidig morgon!Lyckliga Ponnysar!

axelinaackie.blogg.se / 17 Maj, 2013 - 18:29 /
0 kommentarer

Ralle och Polo är uteridna och det gick kanoners, nu går Ralle och Potter i gräshagen tillsammans. Snacka om att Potter var overexited!Fredagsnöje!

axelinaackie.blogg.se / 17 Maj, 2013 - 13:54 /
0 kommentarerFredag - "sommar" - tävling imorgon - går bara 4 h i skolan

axelinaackie.blogg.se / 17 Maj, 2013 - 09:44 /
1 kommentarer

KAN DET BLI BÄTTRE?
Svar nej.
Dock började min dag med att jag missade bussen och blev en kvart sen till skolan.
Men jag tänkte berätta om min händelserika dag nu!
Jag tänkte ju galoppträna Ralle, Men jag hoppade istället. Och det gick ASGRYMT!
Nyckeln till framgång med Ralle är att ha en jädra grundgalopp och inte tänka på att man ska komma rätt på hinderna, för att när jag inte gjorde det kom jag ändå rätt på varje hinder, till och med oxrarna. ;-) Som belöning släppte jag ner Ralle i stora gräshagen där han fick springa fritt. Han gick där i en timme ungefär, sedan släppte Antonia ner Bosse i en liten hage bredvid. Men eftersom att Bosse är VÄRLDENS klumpigaste häst så rullade han sig och på nåt jädra vänster fick han in benen under staketet, så när han skulle ställa sig upp fastnade han och rev med sig en bit av staketet! Han fick ett litet sår, annars mår han bra. Men eftersom att Staketet gick sönder fick jag ta in Ralle igen. Men en timme fick han gå iallafall.

Polo trimmades på Kvällen, jag red riktigt ordentligt och det gick bra i mitten och i slutet men i början gick det inte bra. Men jag är nöjd med passet! Idag ska vi ut i skogen, kommer bli grymt i det fina vädret!tävlingshelg igen!

axelinaackie.blogg.se / 16 Maj, 2013 - 12:25 / Allmänt
0 kommentarer

På lördag är det dags för tävling, Jag och Polo ska till Fjälkestad och hoppa ridsport ponnycup. Bara en klass för att spara på min fina ponny. :) Jag är inte den som brukar hoppa förklass. Det känns bara onödigt och att man sliter på hästen. 
Jag räknade ut att min klass kommer att börja ca 4, så vi behöver inte åka så tidigt - skönt! 
Det är en stor gräsbana jag kommer hoppa på, första gången jag tävlar Polo på gräs! Personligen gillar jag inte att hoppa på gräs, det känns bara så stort och vädret måste vara perfekt för att banan ska vara bra. Men eftersom att 66% av mina ponnysar kommer från irland så får jag lita på att dom gillar att hoppa på stora gräsfält. Det är ju trots att irländrarnas natur! 
 
Polos upplägg innan tävlingen är att tirmma honom idag (torsdag) och rida ut imorgon till galoppbackarna, det var allt för längesen jag red där! 


Här ligger jag och har det bra!

axelinaackie.blogg.se / 16 Maj, 2013 - 11:17 /
0 kommentarer

Fick med mig ett paket digestive kex och saft till skolan, ligger i solen och smaskar på min matsäck... 😍Vilken snabb vecka!

axelinaackie.blogg.se / 16 Maj, 2013 - 08:32 /
0 kommentarer

Redan torsdag! Men jag känner mig inte peppad alls till den här skoldagen. Jag har ingenting hemma att ta med mig, vi slutar kl 3 och vi har Musik, No och Matte som sista ämnen, kan det bli sämre?
Hoppas att ni har en bättre skoldag framför er!
När jag kommer hem ska Polo trimmas och Ralle konditionstränas!

Hahaha, världens roligaste bild!axelinaackie.blogg.se / 15 Maj, 2013 - 21:15 /
0 kommentarerBuenos noches!

axelinaackie.blogg.se / 15 Maj, 2013 - 20:45 /
0 kommentarer

Ralle fick en frisk uteritt. Gick fint. Vi badade lite i sjön, han drack jätte mycket och sörplade så mycket som gamla människor gör när dem dricker sitt morgon kaffe!
Polo trimmades. Han hade en dålig dag men det har vi ju alla någon gång! Men det gick inte dåligt tycker jag, det gick ändå okej. När han har sina dåliga dagar ska man bara klistra på ett leende och försöka nästa dag!
Putsade Ralle och Polos träns också. SKRUBBADE bokstavligen tränsen rena. Först med leader cleander och skrubbade tills det löddrade och sedan conditoner så att tränsen blev mjuka. Nu känns det bra!Ang Ralfis!

axelinaackie.blogg.se / 15 Maj, 2013 - 16:44 /
0 kommentarer

Ralle mådde prima från topp till tå, inte ont någonstans. Men jag tror att han är lite deprimerad. Sounds wierd i know. Men efter att ha gått på en stort fält på Irland, blivit riden några få dagar i veckan till att gå i en liten grusruta på 2 gånger 2 millimeter och bli riden i en paddock med graman. (Rider dock bara på graman 1 gång i veckan men ändå) Det låter som att han har kommit från himmelen till helvettet men riktigt så är det kanske inte. ;-) Men tror att han skulle må bättre av att leva friare.
Enligt mammas teori.
Jag ska släppa honom i gräshagen nedanför backen med sin bff Potter, då har vi löst hagproblemet!Lite text, mycket bilder

axelinaackie.blogg.se / 14 Maj, 2013 - 20:00 /
0 kommentarer

Red ut Polo en härlig tur idag, mycket backar. Det gick skitbra. Putsade av lite utrustning, gjorde mycket läxor och nu chillar jag på livet.När är man för rädd om sin häst?

axelinaackie.blogg.se / 14 Maj, 2013 - 08:25 /
2 kommentarer

Boots,
Flugtäcken,
lindor,
stallbandage,
duntäcken,
senskydd,
flugspray,
flughuva,
back on track.

Tänk vad mycket vi klär på våra hästar. Djuren som i grund och botten springer fritt i skogen och på stora fält.

Jag tycker såhär.
Man ska absolut inte vara FÖR rädd om sin häst. Men inte använda den som en leksak heller. Klart att man ska vara försiktig om sin ponny, sin bästa vän som är köpt för pengar, det är inte det jag menar. Men i vissa fall går det lite långt. När man inte vågar galoppera i skogen för att det är lite stenigt, eller att hästen alltid står med stallbandage i boxen, eller att man inte vågar släppa hästen i en stor hage. DET är överdrivet. Mina hästar går i små hagar BARA för att jag inte har möjligheten att låta dem gå i någon större. Men på somrarna går dem alltid i stora gräshagar (om dom vill dvs. Cleo hoppar alltid över staketet)
Och så tycker jag att om ponnyn inte behöver ha boots till exempel, varför i hela friden sätta på det då?

Sedan kan jag inte sitta här och säga att jag är orädd om mina hästar. Jag skulle aldrig släppa dom i en stor stenig och geggig hage med massa andra hästar, jag har alltid magplatta och skydd när jag hoppar och jag använder allt för att skydda mina ponnysar från sommarens plågor. Men jag stör mig på sånna som är hyper försiktiga med sin häst, punkt.Do you know...?

axelinaackie.blogg.se / 13 Maj, 2013 - 21:46 /
0 kommentarer

- jag sover ALLTID med fläta. Om jag har det utsläppt eller uppsatt på något annat sätt blir mitt hår som svinto.

- Jag ligger ofta och längtar till frukosten kvällen innan om jag vet att det finns goda grejer i kylen. Haha!

- Jag kan inte vara bra kompis med någon som är känslig för vad man säger då det händer att jag säger rätt elaka saker. (Vilken bra egenskap Ackie!) Det är därför jag och Clara är så bra vänner, hon är inte så knusslig hon!

- Får rabies när någon härmar mig, även om det kanske inte är bara jag som har just det klädesplagget till exempel, så gillar jag inte om jag köpt en ny sak, så kommer en kopieringsKatt dagen efter med samma sak.

- Jag är rädd för avundsjuka människor.

- Riesen är det absolut godaste godiset, jag gillar inte lösgodis längre.. :/Dirty mirror

axelinaackie.blogg.se / 13 Maj, 2013 - 20:27 /
0 kommentarer

Kände att rubriken lät väldigt tuff. Typ som att en låt skulle kunna hetat det.
Åkte till stallet och red bara Polo idag. I ridhuset eftersom att det regnade så. Ralle ska till veterinären på onsdag klockan 2 så han får vila tills dess. Polo var jätte fin idag, travade honom i låg form, avslappnat i ca 30 min. Vill helst inte att mina hästar ska vila dagen efter en tävling, men inte gå för hårt. Så detta var ett perfekt pass!

Lagade precis en festlig måltid som smakade utsökt! Falukorv och stuvade makaroner, otroligt avancerat!Haha, woopsi!

axelinaackie.blogg.se / 13 Maj, 2013 - 08:55 /
1 kommentarer

Försov mig idag kan man säga, vaknade 5 över 8 och vi skulle åka kvart i 9. Altså hade jag bara 40 minuter på mig och i vanliga fall brukar jag ha en timme och en kvart på mig. Sen att det resulterade i att jag ser ut som en överkörd bäver, att jag var tvungen att springa in igen och hämta min gympapåse när jag redan hade satt mig i bilen och att jag glömde min dator gör ju inget... -.-
Känner att dagen börjar bra. I eftermiddag skrittar jag ut på Ralle medan mamma går med en lång tur med Polo i koppel. Det blir ju bra!Music

axelinaackie.blogg.se / 12 Maj, 2013 - 21:29 /
1 kommentarer

Det är lite konstigt att musik kan göra en så peppad. Känner mig faktiskt riktigt glad trots att det är jävulsmåndag imorgon!
-det är bara 29 fucking dagar kvar till sommarlov, FATTAR NI?!?!
-det ligger 100 gram Marabou i min skolväska som väntar på att bli uppäten imorgon i skolan.
-jag blev placerad i mina 2 första MsvB med Polisen.

Och nu till de negativa sakerna:
- Cleo är halt och veterinären hittade inget fel på henne. Men hon har blivit bättre, så jag håller tummarna för att hon ska trava bättre nu också.
-jag har glömt att göra min spanska läxa, och jag behöver Antonias hjälp med den men hon är inte tillgänglig för tillfället. Men du kan vara lugn mamma, jag är PRO på spanska och jag ska försöka göra läxan utan Antonias hjälp! och eftersom att min lärare älskar mig kommet hon inte sänka mitt betyg. ;-)

#thatPOWERWihooo!

axelinaackie.blogg.se / 12 Maj, 2013 - 19:21 /
0 kommentarer

Eftersom att jag hade snabbast tid av 4-felarna så blev jag 8a och placerad! Väldigt roligt eftersom att mitt mål är att komma till final!Herregud vilken fantastisk ponny jag har!

axelinaackie.blogg.se / 12 Maj, 2013 - 18:55 /
0 kommentarer

Polo var den snällaste ponnyn i världen idag. Jag kom lite tokigt på 1an, och då sitter det i hela banan. Jag måste verkligen öva på att släppa det och tänka att nästa hinder är det första. Jag såg inget avstånd nånstans typ. Men han hoppade allt och jag var felfri fram till sista hindret. Jag såg att jag låg perfekt, det var ett lågt litet räcke och jag slappnade av. Men då petade han det med baktån. VÄLDIGT förargligt! Men jag är så himla tacksam över att Polo alltid ställer upp, kom jätte fel in i 3-kombinationen men det struntar han i och bara hoppar. Surt med sista hindret men sånt händer!
Nu laddar vi om med uteritter och några trimpass, nästa helg åker vi troligtvis till fjälkestad och hoppar bara en klass, ridsport ponnycup!Buenos dias!

axelinaackie.blogg.se / 12 Maj, 2013 - 14:13 /
4 kommentarer

Sitter och tittar på storhäst klassen nu, men för tillfället har de tagit en paus för att det var en tjej som kraschade i ett hinder och ramlade av. Tycker synd om tjejen då jag vet hur det känns eftersom att jag har varit med om det ett par gånger.
Idag har det kommit 2 ambulanser hit, alla doktorer måste undra vad vi håller på med för sport! ;-) Tur att jag har en sån skicklig ponny som alltid tar sig i mål!
Bild på mina långa svarta skor. (Säg det på turksvenska)Chillar...

axelinaackie.blogg.se / 11 Maj, 2013 - 23:15 /
1 kommentarer

...på hotellrummet. Vi bor på ett litet jätte fint hotell med ett väldigt spejsat badrum. Och det är ju där inne jag håller till mest! Hahaha, vad rolig jag var där!
Är grymt taggad inför ridsportponnycup imorgon! Om jag kommer till omhoppning ska Polo få Pinna på ordentligt med sina små ben. Vinna eller försvinna, det är ett av mina motton.

Är lite ledsen över Ralle, men det kunde faktiskt varit värre! Jag skulle kunnat trilla av eller vi skulle ha kunnat krascha. Jag tror dock inte att det är något större fel på honom, jag kände att jag kom i ett mellanläge, lutade mig lite framåt och signalerade till honom; "varsågod och gör vad du vill" typ. Men OM han nu skulle ha ont någonstans vill jag ju inte tävla på honom! Han är ju trots allt min guldklimp! (Bokstavligt talat eftersom att han alltid är gul) ;)

Godnatt allihop, imorgon blir det sovmorgon och sedan hotellfrukost. Nice!

Cleo, jag saknar att tävla dig! ❤RESULTAT!

axelinaackie.blogg.se / 11 Maj, 2013 - 17:04 /
1 kommentarer

MsvB Ralle: han kändes helt okej på framhoppningen. Underlaget var STENhårt och han var inte riktigt framme för skänkeln. Väl på banan stog jag bara stilla medan ekipaget innan hoppade. Sedan när jag fick startsignal fattade jag galopp direkt och styrde mot första hindret. Det for genom huvudet att jag skulle lägga en volt och "snurra" upp honom lite. Men det var för sent så jag red mot första hindret i en liten klen galopp, såg ett stort avstånd och red på det. Inte bra eftersom att Ralle gärna inte hoppar av långt på oxrar. Han stannade. Och eftersom att Ralle aldrig stannar valde jag att hoppa ett räcke och sedan gå ut. Väljer att åka till veterinären med Ralle och inte starta imorgon.

Polo MsvB: Debut, jätte jätte nöjd med rundan, felfri och 5a!! :-D Polo är grym!

Vann godis också btw, lyckan idag!Laddar...

axelinaackie.blogg.se / 11 Maj, 2013 - 13:06 /
0 kommentarerSoon Norrköping med en gul och en prickig häst.

axelinaackie.blogg.se / 11 Maj, 2013 - 10:09 /
0 kommentarer

Mitt easy white är i stora skåpet som Antonia har med sig. Därför är Ralle något gul... Men det får jag fixa när jag kommer fram!
Nu blir det 4 timmars bil. kul! NotThey see me rollin'

axelinaackie.blogg.se / 10 Maj, 2013 - 22:41 /
0 kommentarer

Nu är allt packat och klart och ligger prydligt i lilla lastbilen. Mamma och Antonia har den stora så jag och pappa ska bo på hotell imorgon. :)
You se me rollin from the gårdsplan at 10.00 am. My class starts around half past 4 tomorrow, so its very chill. I want to be there in time because we dont know how the traffic will be, and it takes 4 hours to drive.

Goodnight readers, now i have to pack all my stuff and than go to bed.Bada bada varje fredag och så varje jul...

axelinaackie.blogg.se / 10 Maj, 2013 - 17:46 /
2 kommentarer

Det tycker mina hästar är kul!

Båda 2 är ridna och badade från topp till tå. Ralle red jag ut i 45 minuter, en jätte bra runda men jag skritta och travade bara.
Polo trimmade jag först lite i paddocken och sen skrittade jag ut. Han var jätte fin! Provade även masken på honom och den fungerade jätte bra. :D

Har precis duschat och ska ta på mig myskläder och gå ut och packa. Ikväll blir det thaimat, fredagsmys och let's dance. ❤åh vad duktig jag är!

axelinaackie.blogg.se / 10 Maj, 2013 - 09:57 / Allmänt
0 kommentarer

Satt igår (på en lovdag) och räknade matte och gjorde min engelska läxa. (ler åt mig själv i spegeln och klappar mig själv på axeln) 
 
Idag är det ingen vanlig dag för det är dagen innan tävling idag, hurra, hurra, hurraaa! Imorgon åker jag på tävling igen. Gött när det är tävlingar 2 helger på rad! Imorgon bär det iallafall av till Skogslotten. Hoppar lördag och söndag. Så idag blir det till att packa och tvätta 2 gula skimmlar!
 
POLIS: MsvB (debut) på lördagen och MsvB (ridsport ponnycup) på söndagen. 2 msvb (120) altså. 
RALLIS: Msvb på lördagen och ridsportponnycup på söndagen. Mitt mål på söndagen är att bli placerad. Tror inte att jag har någon chans att vinna då alla rider som galningar efter det röda täcket... Även jag! ;-) Tur att jag och Ralle är ett sånt bra team i omhoppningar! 
 
 


nu är alla djur motionerade!

axelinaackie.blogg.se / 09 Maj, 2013 - 17:58 / Allmänt
0 kommentarer

Polo var så fin idag! Och en sak jag verkligen uppmärksammade var att det är väldigt stor skillnad att rida på ett vanligt pessoa och ett gummipessoa. Eftersom att jag glömde mitt träns med mitt gummipessoa hos Rickard var jag tvungen att rida på ett vanligt och det kändes mycket skarpare. Han funkade bra på det, det är inte det. Men jag visste bara inte att det var sån skillnad! 
Men jag ska ha det med gummi då jag tycker att det funkar finemang när jag hoppar. Red i 35 minuter, ganska kort för att han var så duktig! Det jobbiga med Polo är att han är så ojämn, han kan lixom vara jätte fin enda dagen, men sen nästa dag är han så jobbig att jag bara vill hoppa av efter första travsteget. Han är lite konstig den där Polo! ;-) 
 
Red älsklingspotter idag också. Han kändes jätte fin like always. Snacka om perfekt ponny! Jag är så glad att just Jennifer har honom eftersom att jag får träffa honom varje dag och rida på honom ibland och att han alltid känns så fin! :)


godmorgon typ... ;-)

axelinaackie.blogg.se / 09 Maj, 2013 - 14:32 / Allmänt
0 kommentarer

gick och la mig kl 10 igår och gick upp halv 11 imorse. Snacka om att jag var trött, haha! Har varit allmänt seg hela dagen, ridit Ralle har jag gjort också. Trimmade honom 50 minuter i ridhuset. Han var jätte fin förutom att han stog imot när jag skulle fatta galopp i vänster varv. Han kan vara lite sån ibland, att han går imot skänkeln. Men han var jätte fin förutom galoppfattningarna i vänster varv. 
 
Känner att jag skulle kunna somna precis här och nu, i sittande position på golvet... Jag är väldigt väldigt trött med andra ord. 
Nej nu måste jag ta mig samman, måste gå ut och rida Polo.
 
Är #såargpåmigsjälv för att jag glömde min sadel, mitt träns, min förbygel och mina veredus skydd i Rickards lastbil. HUR LYCKAS JAG ? -.- Som tur är så är Clara kvar där och tar med mina grejer men hon kommer inte hem förren imorgon... Så nu måste jag pussla ihop ett träns till Polo. Eller om jag är smart letar jag bara upp ett pessoa bett och använder Ralles träns. Skönt att min hjärna funkar lite iallafall!
 
 
 


Nao aj äm her agen

axelinaackie.blogg.se / 08 Maj, 2013 - 18:04 /
0 kommentarer

Tycker att det är lite förbryllande att använda sånna ovanliga ord, så det ska jag göra nu i hela detta inlägget.
Nu är jag påväg hem från en intensiv och lärorik prao. Mestadels fick vi rida, allt från ponnyer som det knappt gick att sitta upp på till fina rutinerade storhästar. Idag har jag bara ridit 4, men där hemma står min 5te häst, lille Ralle och väntar på att bli riden.
Idag hoppade jag Polo för Rickard. Vi befann oss i en utomordentligt fin paddock med fibersand. Vi hoppade en riktigt svår bana som var 120cm, ville hoppa den höjden på en bana innan tävlingen. Bl.a 3kombination, vattengrav, trippelbarr och räcke-räcke kombination med en vit planka högst upp. Och jag måste berömma min entusiastiska ponny som var jätte fin och det gick as bra! MEN....... Igår när jag red honom så började han headshaka, jag överdriver inte om jag säger att han gjorde det 100 gånger på en halvtimme. INTE EN TILL tänkte jag bara. Rico, Ralle och nu Polo. Samt Bosse är likadan.
Som tur var så gjorde han det inte alls idag, antagligen så är det solen han irriterar sig på. Jag får helt enkelt rida honom med Bosses mask tills vidare och hoppas att den fungerar på honom!

Nu ska vi stanna på laxbutiken och äta den lukulliska maten och glassen, standard!Nej...

axelinaackie.blogg.se / 07 Maj, 2013 - 15:38 /
0 kommentarer

Nu har bloggningen varit sådär dålig på sistone. Men jag hatar att bara kunna blogga från mobilen då inläggen blir så korta och fula. Sätter igång med bloggen när jag kommer hem istället. Altså imorgon kväll. Hoppas ni har förståelse för detta. :)On our way...

axelinaackie.blogg.se / 06 Maj, 2013 - 09:37 /
1 kommentarer

Ambra och Polo står nöjda och glada där bak i lastbilen medan jag och Clara sitter här fram,nöjda och glada! ;-)
Vi är påväg till Båstad till våran prao för dom som missat det. Vi ska praoa hos Amanda Ericsson och Richard Rådås. Samt träna för dom.
Polo var så söt imorse för att han galopperade på lastbilen! Nu är han en van resare!En rubrik

axelinaackie.blogg.se / 05 Maj, 2013 - 11:34 /
0 kommentarer

Idag ska både Ralle och Polo ridas ut. Med Polo ska jag rida en mycket bra runda där man först måste klättra upp för en lång backe, sedan skritta på lite stigar och gå igenom vatten och sist kommer en lite bredare väg där man kan galoppera. Det är bara älgarna jag är lite orolig för i vanlig ordning... ;-)
Ralle får sig nåt mer chill. Vet bara inte var jag ska rida på honom... Dagens mysterium!
Mysteriet löser du och jag med Ralle, i sysselstan!

 2 samtalsämnen i 1 inlägg ;)

axelinaackie.blogg.se / 04 Maj, 2013 - 21:22 /
0 kommentarer

Jag läser ofta åsiktsinlägg som handlar om mobbing, hur man ska stå upp och säga emot när folk snackar skitsnack och hur hemskt det är.
Men jag har aldrig varit med om mobbing eller att någon har varit extremt elak mot mig. Eftersom att jag inte har några erfarenheter om det så kan jag inte skriva om det!
Men något jag är med om i princip varje dag är avundsjuka. Och avundsjuka går oftast över till elakheter. Varför är man så avundsjuk på andra människor? Kan man inte bara vara glad över vad man har? Varför ska man alltid jämföra sig med dem som har det bättre än sig själv? Det finns ALLTID någon som har det bättre än en själv så att börja jämföra sig med andra är ingen bra idé. Eller jo, att jämföra sig med dom som har det sämre kan man göra, då kan man glädja sig över det man har.

~ På tal om nåt annat! ~
Trimmade Polo när jag kom hem. Antonia var min tränare idag och det gick mycket bra! Provade det mjuka gummipelhamet på honom och det fungerade super. Han var lite stark ibland, men han gick i en mycket bättre form och tog bättre stöd på tygeln. När man rider på pessoa finns det risk att hästen bara knäcker av och viker in huvudet. Men på detta bettet gick han jätte fint. Vet dock inte om jag ska tävla på det eftersom att det är ett väldigt snällt bett, och mitt problem i Belgien var att han var alldeles för stark på vanligt bett. Men jag får prova att hoppa lite grann hemma på det och se.

Dat feeling when you går i mål without any faults is obeskrivlig ;-)Ralle MsvB nolla :)

axelinaackie.blogg.se / 04 Maj, 2013 - 16:36 / videor
0 kommentarerJag älskar dig Ralle ❤

axelinaackie.blogg.se / 04 Maj, 2013 - 16:21 /
0 kommentarer

Framhoppning: hoppade bara 6 språng på framhoppningen och inget språng över 90cm. Jag gillar inte framhoppningar och speciellt inte att hoppa högt på dem. Så då är det ju ingen vits att göra det! Han kändes pigg och fin.
Sedan kan man ju tänka så att det blir en stor omställning då hinderna är 110cm på banan, men det där med att hästarna måste ha hoppat ett språng på den höjden innan man går in banan tror jag inte på. Ponnyn ser väl hur högt hindret är och hur högt den behöver hoppa eller? ;-)
Han var hur fin som helst, jätte nöjd med rundan och jag var nolla. JAG HAR FILM!!! (För en gångs skull) så den kommer jag lägga ut snart.
Alla andra i mitt lag var jätte duktiga också och vi slutade på en 2a plats!Ralle gjorde det igen, nolla i MsvB!!!

axelinaackie.blogg.se / 04 Maj, 2013 - 14:56 /
0 kommentarerReady to go!

axelinaackie.blogg.se / 04 Maj, 2013 - 12:12 /
1 kommentarerRalle ren och fin, laddar med havre och betfor!

axelinaackie.blogg.se / 04 Maj, 2013 - 10:56 /
0 kommentarerMästerduscharN!

axelinaackie.blogg.se / 03 Maj, 2013 - 22:33 /
0 kommentarer

Duschade på 2,5 minuter idag, det ni! Och ändå gjorde jag inte mitt snabbaste.
Ralle står klinisk i sin box med fläta i svansen. En riktig tävlingsponny. Undra om Ralle vet vad som gäller när man badar honom och gör honom extra ren? Putsade hans träns med både rengöringsmedel och läder olja så det är både rent och mjukt nu. All utrustning skiner så nu inväntar vi morgondagen. Planen för imorgon ser ut som så att vi åker kl 8 till Åby med Elenya i lastbilen. Antonia ska debut tävla med henne en 120 klass. När hon är klar åker vi hem, byter ut Elenya mot Ralle och åker till Lilla Edet.
Jag och Clara har pratat i telefon i 6 timmar sammanlagt idag. Den slår ni inte!Yooo

axelinaackie.blogg.se / 03 Maj, 2013 - 18:29 /
0 kommentarerÄnnu en fin dag!

axelinaackie.blogg.se / 03 Maj, 2013 - 09:09 /
0 kommentarer

Hej på er!
Är ledig idag med som sagt eftersom att jag ska praoa hela nästa vecka istället. Dagens planer ser ut som så att jag går ut alldeles strax, putsar Ralles utrustning, ringer sedan Clara så att jag har någon att prata med medan jag ska skritta ut. Sen blir det bad för Ralle och sen rider jag Polo.
Sov verkligen som en liten gris idag, kom inte ihåg vad jag drömde och det är ett tecken på att man sover djupt. ;-)

AHAHAHAHA, kolla Polo!!Snart är det tävlingsdags!

axelinaackie.blogg.se / 02 Maj, 2013 - 21:40 /
1 kommentarer

Skulle egentligen följt med Jennifer och Potter till castingen till ponnyakuten imorgon, men det var några som tog min plats i bilen så jag kunde inte följa med min ponny.
Kan ni gissa vad deras problem är? Hihi, kommer inte att berätta men något jag lovar att dem inte har problem med är lastningen. Eller jo, isåfall skulle problemet vara att han sprang på och gillade att åka lastbil lite för mycket...! ;-)

Polo reds ut, det har jag ju berättat. En lång och mysig tur.
Sedan red jag ut på Bosse med pappa som red Elenya. Det gick jätte bra och Bosse var jätte snäll + att jag hoppade över en stenmur! Det var helt klart höjdpunkten på hela turen.
Ralle var sist ut, hoppade lite idag men väldigt få språng. Hoppade 2 oxrar på en båge och det gick jätte bra. Känner mig mycket tryggare när jag hoppar Ralle nu. Måste se till att rida bra på lördag, jag vet ju att min fantastiska ponny gör sitt jobb (tar sig över hinderna felfritt) medan jag fixar resten. ;)
Jag är så glad över mina fina ponnysar, måste tänka på ibland hur bra jag har det och vilka fantastiska möjligheter jag har.vårinspo

axelinaackie.blogg.se / 02 Maj, 2013 - 19:26 / Allmänt
0 kommentarer

Duktig som jag är har jag suttit och klippt ihop ett collage med vårkläder jag tycker är snygga. Detta är verkligen min stil, simpelt & classy.   


Har man inte varit med om det, så vet man inte hur det funkar.

axelinaackie.blogg.se / 02 Maj, 2013 - 15:16 / Allmänt
2 kommentarer

Fick en ide från Tildas blogg vad jag skulle skriva :)
 
Alla som rider har säkert varit med om att killarna som tror att dom är coola i klassen kallar hästar för hamburgare, havremoppar, att det är en töntig sport m.m.
Det kan jag förstå att dom säger. Jag menar, killar i den åldern jag är i har inte mycket vett och hamburgare är ju faktiskt gjort av hästkött ibland, hästarna använder havre som bränsle och visst låter det lite töntigt att man rider runt på en häst i ett bekvämt lädersäte. ;-)
 
MEN, det jag tycker är helt ur gängorna är när tjejer, som borde ha lite mer vätt i skallen när det gäller ridning säger att hästen gör allt jobb, att man bara sitter där på deras ryggar och åker med. Att det är synd om hästen för att man rider på den och att dom skulle göra det minst lika bra själva. Och detta är inte killar som jag hört säga dessa orden. Det är tjejer.
Svaret jag har gett är att dem gärna får komma hem till mig och rida någon dag. Dom får rida på exakt samma häst jag rider på och visa för mig att det är hästen som gör jobbet.
Visst, hästen gör en del av jobbet. Den är hästens uppgift att ta sig över hinderna. Sedan tycker jag att resten är upp till ryttaren. Man måste lägga hästen rätt framför hindret, se till så att den håller galoppen, rida den så att den är i bra kondition osv. 
Det dumma med ridsportden är att man kan köpa sig framgång. MEN, rider man tillräckligt illa finns det ingen häst i världen som kommer att bära runt dig på en högre nivå.
1a gången på Ralles rygg!


2a maj ...

axelinaackie.blogg.se / 02 Maj, 2013 - 13:14 / Allmänt
0 kommentarer

....Och fortfarande är det inget varmt och skönt vårväder ute. VART ÄT VÄRLDEN PÅVÄG? Jag tror att vi är påväg till en ny istid.
bara skoja. 
 
Det är väldigt skönt att vara ledig idag måste jag medge. Känner såhär: 


Detta var allt en intressant kommentar!

axelinaackie.blogg.se / 02 Maj, 2013 - 12:08 / Allmänt
1 kommentarer

Hej, jag undrar om du vet några bra övningar för att få min ponny kvickare i frambenen? 
Förut var hon jätteslarvig med bakbenen men nu när dom blivit bra så är hennes framben inte så snabba;) 

Skulle också vilja veta din åsikt om teknikskydd? När vi tog på henne dom så blev hennes bakben jättebra och hon verkligen 
Drog ihop dom men jag har hört att det inte är bra att använda 
Dom för ofta,skulle bara vilja veta vad du tycker:) 

Svara gärna i ett inlägg!
 

svar: Att hoppa studs är en väldigt bra övning att rida om du har en ponny som inte är så snabb i frambenen. Då måste ponnyn ta reda på sig själv och kan inte bara plöja igenom allt. 
 
Personligen gillar jag teknikskydd. Men det beror helt på hur känslig ens ponny är. Om din ponny reagerar lagom mycket på skydden, dvs att den flashar lagomt mycket men inte överdrivet så tycker jag abslout att du ska använda dem om du känner att hon hoppar bättre med dem. Och på en del hästar kan faktiskt teknikskydd göra så att dem hoppar bättre med hela kroppen, till och med med frambenen. 
Sedan tycker jag inte att du ska använda teknikskydd när du hoppar hemma. Hästarna vänjer sig lätt vid dom. Vi brukar göra så att vi sätter på skydden efter det att vi har hoppat fram, tar ett räcke med skydden och går sedan in på banan och tar av dem direkt när man kommit ut från banan. Om ponnyn vänjer sig vid skydden kommer den till slut inte bli uppmärksam på dom. 
 
Lite exempel: Potter som inte är så jätte känslig fungerade skydden otroligt bra på. När han tävlade som C-ponny förra året hade han skydden och jag var felfri i princip varenda start. Tyvärr får inte b-ponnyer ha teknikskydd!
Samma med Polo, han hoppar 1000 gånger bättre med skydden på. 
Ralle därimot som är lite känsligare har jag slutat att ha teknikskydd på. Han är otroligt försiktig även utan skydden och då finns det ingen anledning att ha det. Istället har jag en mindre variant, sånna vanliga bakskydd som går runt bakbenen. Dom ger samma effekt fast inte lika mycket.
 
Hoppas att du fick svar på din fråga! :)
 
 


Lyxliraren!

axelinaackie.blogg.se / 02 Maj, 2013 - 10:36 /
0 kommentarer

Följde med mamma till Ikea, men nu är vi på väg till stallet. Rider ut en sväng på Polo och Bosse. Det vet du kanske inte Antonia, men du hinner inte rida honom idag eftersom att du måste göra din SO läxa. Men jag lovar att linda hans ben, trava långsamt, inte galoppera där det är stenigt och jag kommer att ta det lugnt. :)
Kör på standard vägen.let's this day be something beautiful!

axelinaackie.blogg.se / 02 Maj, 2013 - 07:00 / Allmänt
3 kommentarer

Ett tips till er som ska till skolan idag: Ta vara på tiden i skolan, var med och lyssna på lektionerna, gör det som ska göras, gör lite läxor på raster eller när du får tid över. Gör det där lilla extra på matten, det kommer att kännas så skönt efteråt! Var trevlig och glad mot lärarna och LE. Det känar man otroligt mycket på, Tro mig. ;-) ALLT FÖR BETYGEN! xd
 
Kände att jag försökte göra er som skulle till skolan lite peppade, men själv ska jag chilla på livet och vara hemma idag. Egentligen har vi ju prao, men eftersom att jag ska praoa i Båstad och det är en bit att åka kommer jag att praoa måndag till fredag nästa vecka. Även om det inte blir de dagarna som vi skulle praoa så blir det ju ändå 5 dagar sammanlagt. 
 
Nåt mer har jag väl inte att tillägga denna torsdagsmorgon. Eller jo, detta inlägget är tidsinställt. För ni trodde väl inte att jag gick upp kl 7 när jag är ledig? 
Men nu när jag sitter häsr och skriver klurar jag ut ett bra upplägg på dagen. 
-Först ska jag vakna och sätta på tv'n i mitt rum.
-Sedan går jag ner och fixar iordning ett god frukost.
-Sen åker jag till stallet.
 
jisses, tur att jag har fixar mina ögonbryn nu på äldre dar!
 


Imorgon...

axelinaackie.blogg.se / 01 Maj, 2013 - 22:28 / Allmänt
0 kommentarer

Imorgon kan ni räkna med GRYM uppdatering! Jag har skrivit 4 tidsinställda som kommer ploppa upp lite under dagen + att jag kommer blogga live också. Så klicka in här ofta, för att du kommer nästan alltid ha något nytt att läsa. :)
 
 


Jag bajsar småsten.

axelinaackie.blogg.se / 01 Maj, 2013 - 20:35 / Allmänt
1 kommentarer

                                        Det var Klyftiga-Clara som kom på rubriken. 
 
Idag red jag Ralle först. Nej, det lät tråkigt. Ralle reds först idag. Nejnejnej! Usch så tråkigt! 
Först in på arenan var Ralle. Det lät roligt! Skrev ju att jag skulle hoppa, men det blev mest markarbete. Hoppade över 2 väldigt låga, men breda oxrar som stog på en linje. Det gick jätte bra. Men varför gick det bra? jo, det var bara för att han var otroligt pigg idag, precis som jag är van vid. Att han är jätte pigg, nästan het, tar upp huvudet, spänner halsen och hela tiden vill framåt. Det lät ju bra - not. Men jag älskar verkligen pigga hästar. Har otroligt svårt för att rida hästar som inte är pigga. Dom andra dagarna som jag har hoppat har han känts lite loj. 
Åter till ridpasset. Han kändes väldigt fin och var verkligen på hugget. Ska träna på samma sak imorgon och på fredag ska han få ett chill pass så att han är extremt pigg tills på lördag. Ralle är en sån häst som vilar sig i form nämligen. Ett tecken på att Ralle är på hugget är när han travar i sidled och inte kan sakta av. Den Ralle gillar jag! 
 
Idag Fick jag även reda på att det som kan ha orsakat Cleos hälta kan vara att hon är felskodd. Hon har väldigt sköra men framförallt små hovar. Men på måndag ska Florre (Florian, haha) kolla på henne. 
 
Polo tänkte jag rida ut på, men kände istället för att trimma honom ordentligt i paddocken. Det gick väldigt bra! Något stark i vänster tygeln, men i slutet blev det bättre. Galopperade mycket raka spår innanför spåret för att träna på att han ska kunna vara rak och hålla balansen utan ett staket att ha som stöd. Det var han åzum på! Han har även blivit åzum på att samla galoppen, det räcker att jag bara håller om med benen så samlar han sig på dirren.  
 


allmänt, ganska ointressant blogginlägg.

axelinaackie.blogg.se / 01 Maj, 2013 - 13:33 / Allmänt
2 kommentarer

Min dag började med lite sovmorgon, gick sedan upp och åkte in till kungsmässan och åt frukost på espresso house samt kollade i lite affärer. Hate it, men det lät väldigt mysigt när jag skrev det!
Idag ska jag hoppa lite grann på Ralle, bara några språng så att allt känns bra innan tävlingen. Polo ska jag rida ut på om Antonia vill följa med. Även om hon är jordens töntigaste människa när man rider ut så är det bättre än att vara själv. Eller egentligen älskar jag att rida ut själv, men idag känner jag inte för't.
Om Cleo är lika halt idag som hon var igår ska vi kalla på en veterinär. Hoppas att hon får en tid så fort som möjligt!
 
Btw, om du kommenterar anonymt kan jag ju inte gå in på din blogg och svara, då kommer jag göra så att jag svarar som en kommentar på samma inlägg du kommenterade. Vill helst inte svara i inlägg på kommentarer! :)


Breakfast 😊❤

axelinaackie.blogg.se / 01 Maj, 2013 - 10:45 /
0 kommentarer