svar - hur gör jag på tävlingar ?

axelinaackie.blogg.se / 26 Maj, 2013 - 10:12 / Allmänt

hej! 
kan du typ berätta i ett inlägg hur det går till på tävling osv, altså hur du packar, vad du har med dig, hur du gör på framhoppning,vad du gör inne på banan innan du får startsignal osv. Alltså lite allmänt hur det fungerar på riktiga tävlingar :) btw din humor är ganska rolig haha
 
SVAR: Självklart kan jag göra det!
Jag packar alltid in allt dagen innan tävlingen och ser till så att ponnysarna är rena. Så att det bara är att lasta på dom på morgonen. 
Jag är väldigt noggrann med min utrustinig, putsar alltid ALLT som ska med. Och dom ponnysarna som ska med FÖRSÖKER jag göra rena, men under natten brukar dem oftast bli gula. -.-' Sedan åker mina hästar alltid utan transportskydd.
Det jag har med mig på en endagars-tävling är:
-sadel - sadelgjord
-träns
-martingal
-schabrak
-padd
-nummerlapp
-borstväska
-hö &krafft/betfor
-Vattenhink
täcken efter väder
-skydd
 
Sedan när jag väl kommer fram brukar det vara ganska bråttom om jag åker med pappa, de gillar jag. Jag hatar att ha massa tid över. Så det brukar gå till såhär:
Pappa går och anmäler
Antonia går och Besikigar
Jag går banan.
Sedan sitter jag upp. Det beror lite på vilken ponny jag sitter på eftersom att jag rider fram väldigt olika på alla. Men om vi börjar med Polo så brukar jag först rida fram lite lagomt, ställer inga krav att han ska gå som en dressyrhäst eftersom att jag är på en hopptävling. ;-)
När jag hoppar fram brukar jag först hoppa ca 3 räcken, sedan 3 oxrar och sist 1 eller 2 räcken, det beror lite på hur jag kommer. Sista räcket brukar jag hoppa på det viset att jag lägger honom lite nära så att han får ta reda på sig själv. Jag har väl ungefär samma upplägg med Cleo också, förutom att det sista räcket behövs inte på Cleo. 
Ralle hoppar jag väldigt lågt på på framhoppningar, ungefär samma antal språng som med de andra 2 fast lägre. Det är bara för att jag gillar verkligen inte framhoppningar, för att om det skulle hända något (typ att jag kraschar) så är Ralle såpass försiktig så att hela tävlingen skulle vart förstörd. 
När jag har fått startsignal brukar jag starta ganska direkt, Ralle snurrar jag upp i ett högt tempo, det är då han trivs som bäst. Och de andra galopperar jag bara i en skaplig takt. ;-) Sen när jag väl är inne på banan tänker jag väl inte så mycket, jag bara kör. ;-)


Postat av: Elina

Varför åker dina hästar alltid UTAN transportskydd?

2013-05-26 @ 13:24:04
Postat av: anonym jävel (stammis på din blogg)

tack!

2013-05-26 @ 19:13:11


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: