mina bästa skötseltips!

axelinaackie.blogg.se / 16 April, 2014 - 08:24 / Allmänt

- Om du har fibersand som underlag hemma eller bara har ridit på fibersand, se då till att borsta av benen jätte noga efter du ridit. Annars kan din ponny/häst få små "skrapsår" av sanden.
 
- Putsa tränset varje dag. Om du håller efter tränset och putsar rent det varje dag blir det mycket enklare att rengöra det eftersom att det aldrig hinner bli lika smutisgt. Sedan blir det 100 gånger roligare att ta ner ett rent och mjukt träns från korken än ett smutsigt och stelt.
 
- Om du bara ska borsta av hästen lite snabbt med rotviskan, välj istället ryktborsten. Även om du inte tänkte stå och rykta i 30 min så tycker hästen att det är skönare och den blir blankare av ryktborsten. Det är egentligen lika enkelt att rykta som att borsta. 
 
- Även om det inte är tävling dagen efter är det ändå viktigt att hålla hästen ren och fräsch. Så om svansen och benen är smutsiga - tvätta dom. Allt blir så mycket roligare när sakerna är rena, speciellt hästen. Och visst är det mycket roligare att hämta sin häst i hagen om den är ren? 
 
- När hästen är helt ren brukar jag som sista finish ta en mjuk borste med lite pälsglans på och bara borsta av hästen på halsen och över rumpan. Då får pälsen den där extra len-heten och glansen!
 
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: