Gårdagens träningar!

axelinaackie.blogg.se / 05 Februari, 2014 - 07:00 / Allmänt

Förlåt för uppdateringen igår, inte på topp men jag hade fullt upp hela dagen kan jag lova !
Vill berätta för er utförligt om markarbetsträningen igår. Lite om övningarna, vad dom är bra för och samt hur det gick.
 
Vi började med att värma upp genom att rida en övning där konor stod utställda som en diamant/parallellogram/utdragen kvadrat/kalla det vad du vill. Denna övningen gjorde vi både i trav och galopp och vi tränade på att hästen skulle vara spikrak ända fram tills böjen kom och i böjen var det viktigt att vända med ytterskänkeln så att hästen inte gled ut med bakdelen. Jag hade väldigt bra koll på både Bosse och Polo under denna övningen! Att ha hästen helt rak är svårare än vad det låter.
 
Sedan gick vi över till en annan övning. 3 hinder stod uppställda på långsidan med knappt 14 meter i mellan. Här skulle man få in ett flow så att jag i mitt fall som har D-ponny skulle kunna rida på 3 eller 4 galoppsprång mellan både första, andra och tredje hindret. (samma antal galoppsprång till att börja med)
Sedan för att försvåra det hela skulle jag först galoppera på och rida på 3 galoppsprång mellan första och andra och sedan ta tillbaka och rida på 4 mellan andra och tredje. Denna övningen är jätte bra för att få kontroll på galoppen och träna på att hålla rytmen, samt att kunna gå från stora steg till kortare och tvärt om. Det är ju väldigt viktigt att kunna inne på banan.
För mig gick den övningen super på båda 2, men Polo var kanske snäppet bättre!
Med Bosse avslutade vi med att hoppa 2 oxrar snett. Man skulle vända upp på så sätt att man hoppade hindret lite snett - ungefär som det kan bli i en omhoppning. Eftersom att Bosse är grym på omhoppningar och verkligen suger tag i varje hinder gick det galant!
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: