Kväll

axelinaackie.blogg.se / 31 Juli, 2014 - 21:50 / Allmänt
1 kommentarer

Var ute länge nu på kvällen och fixade iordning allt. Städade undan grejer i stallet, från sadelkammaren, lade in tvätt och putsade alla grejer. 
Det blev jätte fint och allt blev kliniskt rent. 
Hoppade Bosse en serie förut idag. Har ju inte hoppat på 3 veckor så målet var bara att han skulle komma igång i kroppen och hoppa igenom sprången. Han var väldigt lugn, nästan lite för lugn faktiskt. Men han var samtidigt försiktig och uppmärksam, rev inte någon gång och var inte i mer än 2 gånger av alla språng. 

Nu sitter jag u soffan och kör wordfeud, hahah, Adda mig på axelpäron. 

Ahahahahhha roligaste idag


Middag

axelinaackie.blogg.se / 31 Juli, 2014 - 19:03 / Allmänt
0 kommentarer

Jag förstår om det blir krångligt!

axelinaackie.blogg.se / 31 Juli, 2014 - 13:17 / Allmänt
2 kommentarer

Kan du förklara hur det fungerar med hur du har dina hästar? Du verkar ha de hos din mamma ibland och din pappa ibland eller? Står de inte på någon ridskola med tanke på att det finns personal som mockar osv. och att ridhuset blir upptaget ibland? Och har för mig att du någon gång fått åka kollektivtrafik till stallet men någon annan gång kan du bara gå ut när som helst till stallet? Du får jättegärna förklara allt hur det funkar kring detta och även med ridhus, hagtider, service osv. om ni nu står på en ridskola. Bor din ena förälder i stan och andra på landet?
 
Svar: 
Mina föräldrar är skillda (eller säger man skiljda?). Mamma bor lite utanför Kungsbacka och där har vi ett litet stall med nuvarande 3 boxar, gräshagar och tillgång till en gräsbana och en galoppbana. Vi håller på att bygga ut stallet här men för nuvarande har jag inte mina ponnysar här förutom om dom är på semester och vill äta gräs lite på sommaren.
Pappa bor en bit utanför Lindome, ca 15 minuter med bil från mamma. Jag bor där varannan vecka från torsdag till söndag.
Han äger en stor anläggning (men det låter mycket roligare att säga ranch) med ridskoleverksamhet på tisdagar,onsdagar och torsdagar under höst/vinter/våren och ridlägerverksamhet under sommaren. 
Det finns 4 stall, ett sommarstall där det bara står hästar på sommaren, ett stall med lektionshästar, ett med lite blandat och så till sist vita stallet där jag och sörran har våra hästar + två andra inackorderingar. 
 
Där har vi en stor paddock och ett litet ridhus kan man säga, haha ;) Eftersom att det är ridskola tis,ons,tors så blir ridhuset upptaget de 3 kvällarna efter ca klockan 6. Men är man bara snabb så hinner man oftast då också.
Hos pappa är det alltid personal som sköter allt med stallet. Mockar, fodrar och tar in & ut från hagarna. För att jag ska hinna med skola och 2-3 hästar så är det ett måste att det jobbet sköts, timmarna på dygnet skulle inte räcka till för att göra en helhjärtad satsning med hästarna, skola till 4 och göra mina läxor. Om jag då skulle lägga en och en halv timme på stalljobb skulle det inte gå ihop. SÅ det är guldvärt att ha det som jag har det, att bara behöva fokusera på själva ridningen och träningen. 
 
Åka buss till stallet gör jag bara när jag verkligen verkligen måste och varken mamma eller pappa kan köra mig. Det är inte speciellt ofta och eftersom att det tar sån fruktansvärd tid med kollektivtraffik är jag glad att jag slipper det! 
Antar att det är när jag är hos pappa som det uppfattas som att jag bara går rakt ut till stallet - vilket jag gör. Så det beror på vem jag bor hos helt ekelt. 
Hos pappa där mina hästar bor så gott som hela tiden har dom varsin sandhage som är stor. Eller inte gigantsik, men dom kan springa i dom och man kan lätt släppa 2 hästar där men mina hästar går själva. På sommaren är dom ute från klockan 9 på morgonen till halv 8 på kvällen och tas in mitt på dagen om det är bajs-varmt. 
På vintern går dom också ut kl 9 men tas in innan lunch, alltså vid 2. 
 
Hoppas att det hela blev lite tydligare för er som inte har förstått, förstår om det blivit rörigt! :)
 


1 stall färdigt

axelinaackie.blogg.se / 31 Juli, 2014 - 12:53 / Allmänt
0 kommentarer

Elenya och Polo gick ut i sina hagar redan vid klockan 7 imorse så vid halv 12 tog vi in dom, jag gjorde iordning Polo och skrittade bort till galoppbanan. Det tar ganska precis 9 minuter att skritta dit i rask takt så det blir en lagom framskrittning! 
Han var superfin för att vara Polo och för att vara på galoppbanan. Alla andra dagar jag ridit där har han trott att han faktiskt var en galopphäst så han har varit väldigt springig och stark. Men det har jag inte brytt mig så mycket om de andra dagarna, tränade på att galoppera fort de dagarna han ville galoppera fort. ;-) 
Men idag red jag kontrollerat från början, galopperade 2 varv runt hela (med en liten skrittpaus) och skrittade sedan hem igen. 
Väl hemma borstade och svampade jag av honom och ställde in honom i den nymockade boxen (som jag(!!) har mockat) med lunch-hö. :))
Pappa kommer och hämtar mig och Polo om 45 minuter så nu ska Polo hem igen, gräs-semestern drar sig mot sitt slut för hans del.
 
i eftermiddag vid 6 tiden kommer mamma och hjälper mig med att rida Bosse och hoppa lite. 
Inte gulle-polo på denna bilden, hahahahh


Frukost

axelinaackie.blogg.se / 31 Juli, 2014 - 10:21 / Allmänt
0 kommentarer

Svar del 3.

axelinaackie.blogg.se / 30 Juli, 2014 - 22:29 / Allmänt
0 kommentarer

Vad är dina mål med Bosse? 
Mitt stora mål med Bosse är att tävla större mästerskap och prestera bra på dom. Sedan har jag såklart många mindre mål som måste uppfyllas innan "mästerskapsmålet" kan nås. Men jag lägger ner all tid jag kan för att nå mitt stora mål, varenda träningspass är en liten bit påvägen. 

Ska du göra en ny header? 
Ja så småningom, men denna gången lutar det mot at bara ha en bild och sedan mitt namn på, men jag vet inte... Gillar också hur den jag har nu är uppbyggd, att bilderna lixom smälter in i varann. Får se hur jag gör, men jag ska iallafall förnya den lite!

Vad är ditt mål med sm? 
Mitt mål med SM är att åka dit och få till så bra rundor jag kan, hitta ett flyt genom hela banan, ha ett bra grundtempo och rida på rätt antal galoppsprång. 
Jag tror att om man åker dit med tanken att "jag ska vinna SM" så är chansen väldigt liten att man faktiskt kommer göra det. Det gäller att ha rätt mental inställning tror jag. 
Så mitt mål är helt enkelt att jag ska rida så bra jag kan, bättre än så går inte. :)

Om du skulle få ha vilken ponny som helst, vilken skulle du vilja ha då? :)
Amy inglis ponny Nils D'hurl'vent. 
 
Har du något speciellt tränings upplägg innan tävling? 
Det beror helt på vad det är för tävling. Men med Bosse innan Falsterbo tränade jag mycket småhinder, lydnadsövningar och v-bommar. Antonia red honom en del också för att han skulle vara i sin ordning. 
Men med Polo till exempel behövs det inte lika mycket planering och träning bakom starterna. Han ser jag mest till att hålla glad i skogen och ha hoppat några dagar innan! ;)
Men jag tycker att det är jätte viktigt att rida noga innan tävling, framförallt på Bosse. Jag hoppar mycket små lydnadshinder för att träna ordning och reda och även med v-bom så att han ska hoppa igenom språnget och bli mer uppmärksam.

Ska du tävla baltic cup iår på Bosse/Polo? 
Japp, vi anmälde häromdagen till Fredensborg i Danmark v.35. Båda två ska med så det blir superkul! Har sett på en film att banan där är väldigt fin, en jätte stor, kritvit fibersandpaddock! Är väldigt peppad inför den tävlingen då det hela blir mycket roligare när det är utomlands! :D

Vilket är det bästa meetinget du har varit på? 
Strömsholm och lag-SM var väldigt kul eftersom att det gick så bra för mig, även Falsterbo var underbart givetvis!
Älskar din blogg, den är bäst❤️
Tack, så roligt att höra ! <3
(kände att lite landskap passade bra här)
 
Är Potter såld? 
Jaa, hänger du inte med i svängarna eller? ;-) Han bor numera en bit utanför Göteborg, inte jätte långt från mig hos en tjej som heter Minna. Dom är jätte gulliga tillsammans och det går superbra för dom! Så himla kul att det går bra med bästaste B-ponnyn i världen!

Hur lägger du upp tränings schema för dna höstar per vecka?
Jag brukar ha som "mall" för Bosse att han trimmas 3 dagar i rad och sedan får en uteritt. Sen börjar det om. Så 3 trim, en uteritt, 3 trim, en uteritt, osv. Men om han sköter sig riktigt bra händer det ganska ofta att det blir 2 trim, en uteritt, 2 trim, en uteritt. Och med uteritt menar jag inte att jag rider värsta långritten, utan då brukar vi vara ute och skritta på små vägar i ca 30-40 minuter. 
Polo har jag som mall att jag rider varannan dag i paddocken och varannan dag i skogen. Hans skogsturer är lite mer krävande med mycket klättring och trav/galopp. :)
Hoppar inte så jätte ofta om det inte är någon tävling på G.
 
Och hur lång är du och hur mycket väger du?
Jag väger mellan 47-48 kg och är 165cm tror jag. Jag är ganska lång för min ålder, eller jag är längre än en del i klassen och då är alla ändå ett år äldre. 
 
 


finallyyyy

axelinaackie.blogg.se / 30 Juli, 2014 - 21:49 / Allmänt
0 kommentarer

Äntligen är jag såpass kry att jag kan rida igen - lättnad! Har fortfarande ont i halsen givetvis men annars är jag helt välmående. 
Eftersom att Bosse har varit på koncentrationsläger hos Antonia i 3 dagar fick han en fin liten tur i skogen idag. Och med koncentrationsläger menar jag inte att Bosse är en jude och Antonia är Hitler, jag menar precis som det låter. Han har varit på läger där han har fått träna på att vara koncentrerad och fin på marken. ;) 
Där tycker iallafall jag att jag fick till det
 
Han uppskattade verkligen turen och njöt av varenda skalman-steg han tog. Rundan som jag och Polo ridit på 35 minuter (dock var vi jätte snabba men ändå) reds idag på 50 minuter. Men vi gick ner till sjön och svalkade benen lite på vägen så det blev ett litet stopp (eller skulle jag skrivit dopp?) där en stund. 
Sedan fick han betforvatten och massor av gräs. En riktig lyxlirare var han idag med andra ord!
 
Polo trimmades här hos mamma på gräsbanan. Mina förväntningar var att han skulle vara pigg och okoncentrerad med tanke på att han har vilat i 5 dagar. Men han var riktigt duktig! Lite stel till vänster i början men det blev mycket bättre mot slutet så det var allt kul. Blir också roligare att rida på gräs än i en paddock, egentligen vet jag inte varför, det bara är så. Jag tränade på att han skulle vara stadig och bra i formen och i handen. Red mycket krumelurer, små volter och raksträckor innanför spåret så att han skulle lyssna på mig och inte göra det han själv ville. Men som sagt skötte han sig toppen. :)
 olleeee <3<3<3


Wiiiihh

axelinaackie.blogg.se / 30 Juli, 2014 - 13:27 / Allmänt
3 kommentarer

Nya ridbyxor, blåa kingsland med gripping system, hämtade även ut mina animochaps som varit på lagning. Det kommer bli så nayyyyyz! 

svar del 2.

axelinaackie.blogg.se / 30 Juli, 2014 - 12:09 / Allmänt
0 kommentarer

Hej 
Jag undrar hur det känns att ta över Bosse från din syster. Känner du någon press från andra & dig själv? 
Varför valde ni att du skulle ta honom, minns att du en stund inte skulle det. 

Och lycka till på SM! 

Kram
I början när jag fick honom gick det inte sådär jätte bra. Det tog ett tag innan jag kom på honom och det började funka för oss. 
I början kändes det inte så värst bra helt ärligt. Det kändes som ett misslyckande att ta över en ponny som precis tävlat två Europa-mästerskap, 4 SM och vunnit dubbelvinst i Falsterbo och göra resultat med 12 fel i MsvB. Så visst har man lite mer press på sig när man rider en ponny som varit så framgångsrik med ryttaren innan. Men efter vintern tillsammans då jag tränade en hel del och ännu mer under våren gav det resultat. Vi blev ett team och jag skulle aldrig kunnat få en bättre ponny som passade mig bättre än Bosse! Nu känns det verkligen som att jag vet hur han fungerar och jag vet vad som krävs inne på banan för att få till en så bra runda som möjligt.  Och att han har presterat så bra under våra senaste 130cm hoppningar känns som ett kvitto på att det funkar för mig också. Skulle aldrig byta ut Bosse mot någon ponny i världen och han är världens bästa gullegubbe<33
 
Mamma ville att Bosse skulle säljas efter det att Antonia ridit honom och att jag skulle få en annan ponny. Han var ute på annons under hösten men då det är nästan omöjligt att sälja ponnyer i Sverige för de pengarna som en ponny som Bosse är värd blev han inte såld. Jag var lika glad för det eftersom att jag fick ta över honom!
 
Tack så mycket, kram <3
 
Nöjd med dina betyg? 
Jovars! Dom är bra tycker jag allt! Med tanke på vilken nivå jag valt att lägga mig på i skolan och vad min satsning i livet går till är jag jätte nöjd med mina betyg! Jag menar, mitt mål är inte att ha A i alla ämnen eftersom att med tanke på sporten jag håller på med skulle jag aldirg kunna (eller vilja) lägga ner så mycket fritid till att plugga som krävs för att få så höga betyg. 

Vad kommer du vilja välja för linje när du börjar gymnasium? 
Ridgymnasiumet 1km från mi casa, perfekt när jag kan åka hem på lunchen <3<3<3 Känns som en passande linje för mig. 
Ska köpa en elcykel också, så kan jag bara fräsa hem på den under lunchrasten, laga mig något nayz och sedan åka tillbaka! Tänk att aldrig mer under skoldagen behöva känna den där starka hungern som tär sönder en inifrån. (Så dramatiskt det blev) 

Framtida mål med dina ponnyer? 
Tävla mästerskap och prestera bra där. Samt  hålla dom friska och glada. :)

Vad tycker du om dom nya ålders reglerna? (Tävla upp till 20 år, två grupper osv) 
Idiotiskt. Vem i hela friden vill tävla ponny som 20-åring? Nej där har svenska ridsportförbundet gjort en miss. Hade varit bättre om dom gjorde så att man bara fick tida ponny tills man var 16 i så fall. Så är det i alla andra länder vilket är bättre tycker jag. 
Eller egentligen hade dom inte behövt ändra något alls. Att ha 18-års gräns var bra tycker jag! 

Vad tycker du om 13-15 åringar som röker o dricker? 
Äckligt, vidrigt, fel, korkat men framförallt töntigt. Tycker verkligen att det är så fel och skulle aldrig i mitt liv röka eller dricka själv. Fattar inte vitsen och dom som håller på med sådant missbruk i så ung ålder är bara osäkra (och störda). 
Din blogg är super bra! :)
Tack så mycket, blir så glad! :D
 
är det någon ponny som ni lånat/ägt som du önskat att du hade fått tävla? 
Förstår inte riktigt frågan då alla ponnyer vi har haft har jag ju tävlat? :) Menar du av dom hästarna Antonia har haft då? För att dem enda hästarna vi har haft har ridits av mig eller sörran och dom som har ridits av mig har jag tävlat på, allihop! 
 
hur gör ni när det är så varmt på sommardagarna står era hästar fortfarande ute på dagarna? och rider du på dagarna? eller på kvällarna? 
 
Mina ponnyer går ut på morgonen och under de riktigt varma dagarna går de in runt 1. Sedan får dom vara ute någon timme på kvällen igen när det blivit skuggigt och svalare! Inte kul för dom att vara ute när värmen steker så. Jag rider oftast på eftermiddagen vid 5. Blir ofta så för att det är mest passande och då har det blivit lite svalare mot hur det är mellan 1-4. Men bäst är det att rida mellan 8-10, helt klart!
 
 
 


Paj och te

axelinaackie.blogg.se / 30 Juli, 2014 - 09:06 / Allmänt
0 kommentarer

Svar del 1.

axelinaackie.blogg.se / 29 Juli, 2014 - 23:24 / Allmänt
0 kommentarer

OBS!! Bara för att del 1 på svaren kommer ut nu betyder det inte att frågestunden är avslutad. Så ni kan fortfarande ställa frågor som jag kommer att svara på! :)
 
Vad har du för bett på dina hästar? 
På Bosse har jag en mjuk pelham-gummistång. Bettet går att vika på mitten så det är jätte mjukt och är inte så starkt som folk tror. Beror dock på hur man spänner kedjan. 
Polo har ett gummipessoa med "cavalo" bettringar. Det är sånna mjuka som går in lite i munnen. Jätte skonsamma för mungiporna! 
 
Ditt favoritmärke (privat och i stallet)? 
Mitt favoritmärke på vanliga kläder är Ralph lauren. Älskar deras kabelstickade tröjor som är jätte sköna och fina. Har tyvärr bara en eftersom att dom är ganska dyra. Sedan gillar jag gant också.
Favvomärket på hästgrejor är nog kingsland helt ärligt. Visst det är kanske lite tråkigt svar men jag gillar deras grejer! Snygga, stilfulla och håller i kvalitén. 
På schabrak är favoritmärket RG. 
 
Vad är dina mål? 
Mina mål med livet är att hålla mig frisk och kry, vara en godhjärtad människa och inte göra dumma saker. :)

Hur länge till kommer du rida ponny? 
Jag hade tänkt att rida ponny hela året ut som 16-åring. Efter 16 år får man ju inte tävla internationellt på ponny och då känns det som att det är time att gå över till storhäst och vara junior.

Ditt bästa häst minne?
Jag tror att det var hela rundan i Falsterbo grandprixen och även vinsten i Strömsholm när vi kvalade till Falsterbo. 
Rundan var ett så härligt minne då Bosse var helt fantastisk och ställde upp. Han ville verkligen vara felfri och det var vi, var så glad när vi gick i mål! 
Och vinsten i Strömsholm säger ju sig självt, att kvala in till Falsterbo är inte något man går och gör varje dag! Så underbara minnen båda två!
 
Favoritlåten?
 
Vem/vilka tränar du för?
Jag tränar för mamma och pappa och det funkar fint. :) 
 

tränar du mycket ?? (själv o me hästarna)                                                                                                 Jag rider 7 dagar i veckan så med hästarna tränar jag mycket - absolut! Men utanför hästarna är det inte många knop kan jag lova. Haha men skulle gärna vilja röra på mig mer förutom ridningen, blir bara aldrig av. ;)

 
Vill du ha kille ? Äre viktigt för dej ?
Nej det vill jag inte faktiskt. Känner att jag inte skulle ha minsta lilla tid med det i mitt fullspäckade liv. När skolan börjar har jag inte en minut över mellan 07.00-22.00. Så det är inte så viktigt för mig för tillfället helt ärligt. 
 
Ska du göra om din header snart? ;)
Ja jag har tänkt på det länge nu. Även om den jag har är väldigt fin känns det som att det är dags med en förnyelse. Har ju trots allt inte kvar någon av ponnysarna i headern förutom Polisen! :)
 
Favorit tävlingsplats? 
Får man svara Falsterbo på den frågan? ;-) helt klart absolut bästa tävlingsplatsen jag varit på.

Favorit meeting?
Bästa meetinget... Oj svår fråga. Gillar änglahoppet väldigt mycket för att Borås är en så mysig tävlingsplats!

Planer med storhäst? 
Jaa, planen är att jag inom snar framtid ska ta över Elenya...! Mer om det. :)
 
Jättebra blogg! :) TACK! :)
 
 
 
 
 
 
 


Åh älskling

axelinaackie.blogg.se / 29 Juli, 2014 - 19:37 / Allmänt
0 kommentarer

Bosse var super fin när Antonia trimmade förut! Nu sitter jag med honom uppe på kullen så att han får äta gräs, skönt för honom att vara ute nu på kvällen utan alla flugor och skit. Har bra utsikt från den stora stenen jag sitter på - hoppning i paddocken rakt framför mig. Förhoppningsvis kan jag rida imorgon vilket jag ser fram imot! Endast 8 dagar kvar till sm nu, räknar ner för fullt! 
Kul att ni kommenterat frågor på frågestunden, svaren kommer antagligen imorgon. :D


Ronaldo och Jocke fick vara med också ;)


Frågestund!

axelinaackie.blogg.se / 29 Juli, 2014 - 16:54 / Allmänt
26 kommentarer

Ställ de frågor ni vill och jag svarar ärligt och seriöst på allt. :D
Här blir det paj!

axelinaackie.blogg.se / 29 Juli, 2014 - 13:36 / Allmänt
0 kommentarer

segt

axelinaackie.blogg.se / 29 Juli, 2014 - 10:51 / Allmänt
0 kommentarer

att jag aldrig kan bli frisk! :( Är jätte förkyld nu, hostar, trött, huvudet känns helt tungt och världens smärta i halsen. 
Åker till stallet sent ikväll när denna jobbiga värmen har lagt sig. Det är skönt med sol så det klagar jag inte på, men 30 grader 2 veckor i sträck börjar kännas lite jobbigt, speciellt för hästarna.. 
 


Fransarrrr

axelinaackie.blogg.se / 28 Juli, 2014 - 20:26 / Allmänt
0 kommentarer

Nu har jag precis varit i Onsala och gjort en refill på fransarna. Skönt att ha det gjort då det är rätt segt, speciellt att ta sig till och från. Pappa var så snäll och skjutsade oss dit men hem måste man gå en massa, 25 min buss och sedan tåg. Lite jobbigt när halsen värker menmen! 
Är snart hemma, har bara den sista kilometern kvar att gå och väl där väntas middag och vila. Kanske en kopp te på kvällskvisten som förhoppningsvis kan lindra smärtan i halsen! 

Så skönt med skugga i hagen! 


Gullet redo

axelinaackie.blogg.se / 28 Juli, 2014 - 13:16 / Allmänt
2 kommentarer

Antonia trimmar idag igen 
Så så så fina

axelinaackie.blogg.se / 28 Juli, 2014 - 10:29 / Allmänt
1 kommentarer

Har ni sett dessa gaalet snygga sporrarna som görs av Evelyn Sander? Tänk er ett par skinande parlanti stövlar och dessa sporrarna till, så fint! Dom kostar dock 800/900kr vilket var lite väl saftigt för min smak, men det ljusblåa paret som är nummer 3 från vänster som dessutom matchar till min manfredi kavaj med ljusblå kant... <3<3<3<3<3<33
 
 
 


åhh

axelinaackie.blogg.se / 27 Juli, 2014 - 23:05 / Allmänt
0 kommentarer

 
Hittade denna vääääldigt fina ryktväskan från PSofsweden. Givetvis kostade den lite för mycket för att vara en väska att ha smutsiga borstar i, men tänk så snyggt det hade varit att ha den hängandes på min nötbruna trust-tränshängare utanför boxen på meetings ovanför mitt vita fina sadelskåp. Åhh! Får se om jag kan söka bidrag ;)


Dessert

axelinaackie.blogg.se / 27 Juli, 2014 - 19:14 / Allmänt
0 kommentarer


Är inte på yoghurtbar, sparade bara burken sist jag var där. ;)


Nu är Bosse...

axelinaackie.blogg.se / 27 Juli, 2014 - 18:29 / Allmänt
0 kommentarer

...friserad, kammad, borstad, ryktad, trimmad av sörran, avspolad, fått frambenen kylda, ryktad igen, kammad igen, betad, matad med godis och till sist - fått lindade ben inför natten! Har han världens bästa skötare eller världens bästa skötare? ;-)

Nu är jag trött av all skötsel, känns som att jag varit ute och motionerat 7km typ. Så blir det väl när man är sjuk men måste säga att jag mår ändå okej jämfört med igår. 
Polo rackarn äter gräs och har det bra, får se hur jag mår imorgon om jag kan motionera honom då eller om det kanske blir i övermorgon. 
Some new things

axelinaackie.blogg.se / 27 Juli, 2014 - 13:50 / Allmänt
2 kommentarer

 
 
 
Sprillans nya dojjor som jag faktiskt fick av mammsen, väldigt snällt! Riktigt Töffa tycker jag och gör sig snyggast tillsammans med mina nya one teaspoon jeans.
 
 
Nolita jeansjacka, snygg på sommaren framförallt. Funkar bra över lite vad som helst!
 
 
Inte lika snygga som plaggen ovan, men om man matchar dom med något fränt funkar dessa också. Köpte dom mer som mjukisar och dom är riktigt sköna. 


Hej, jag lever

axelinaackie.blogg.se / 27 Juli, 2014 - 11:56 / Allmänt
0 kommentarer

Nästan iallafall.
Idag mår jag lite bättre, är piggare men har fortfarande ont i halsen, nacken och det känns som att mitt huvud ska falla isär så fort jag byter nivåskillnad. Alltså när jag ska böja mig ner eller ställa mig upp. Segt att vara sjuk måste jag medge, men man får se det från den ljusa sidan! Man uppskattar livet mer sen när man blir frisk. :) 
 
Jag gör inte så mycket på dagarna och har inte gjort så mycket de senaste två förutom att ligga i soffan, sova, kollat på hannahmontana och spelat wordfeud med Clara. Ja, jag var seriös med det sistnämnda. Haha det är faktiskt roligt fortfarande även om det är 2 år gammalt.
Polo vilar nu när jag är sjuk men Antonia får rida Bosse idag, vare sig hon vill eller inte. Hon red ut honom igår men väldigt kort så idag får hon allt rida honom i paddocken. 11 dagar kvar tills sm :):):):):):):):):):)
 
Har ganska lite inspiration nu när det enda jag ser är mörker och elände, (djupt sagt måste jag säga) 
NU FICK JAG EN SNILLEBLIXT!! Har en del nya kläder som jag inte visat för er, kan ju fota dom och visa! Så får det bli, vare sig ni vill eller inte.
 


Frukost ;)

axelinaackie.blogg.se / 26 Juli, 2014 - 09:46 / Allmänt
0 kommentarerInte mycket som slinker ner när man är sjuk... 
Blir kanske inte så bra uppdatering idag då jag inte har orken att blogga, men ha lite överseende! :)Polo - galoppbanan

axelinaackie.blogg.se / 25 Juli, 2014 - 13:48 / Allmänt
1 kommentarer

hahaha, detta är roligaste bilden på länge
 
 
 
 
 
 


gullegubben

axelinaackie.blogg.se / 25 Juli, 2014 - 12:09 / Allmänt
0 kommentarer

 


Tbt

axelinaackie.blogg.se / 25 Juli, 2014 - 11:38 / Allmänt
0 kommentarer

Falsterbo, så himla rolig och oförglömlig vecka. #ShuBdee 

Sjuk :(

axelinaackie.blogg.se / 25 Juli, 2014 - 07:14 / Allmänt
0 kommentarer

Antonia blev sjuk i fredags förra veckan. Idag natt blev jag smittad. En hel vecka efter vilket är sjukt konstigt. 
Har säkerligen feber, huvudvärk ont i kroppen och jätte ont i halsen. 
Det enda jag kan göra är att sitta i soffan och hoppas på att det går över. 

In the newspaper

axelinaackie.blogg.se / 24 Juli, 2014 - 19:43 / Allmänt
1 kommentarer


Polo blev så gullig på kortet, räcker ut tungan och allt! ;-)


Snyggast att rida i

axelinaackie.blogg.se / 24 Juli, 2014 - 14:07 / Allmänt
2 kommentarer

Har sedan en tid tillbaka ridit i pikètröjor för det mesta. Har dock bara fyra stycken så rider inte med det varje dag men när jag känner för att vara lite extra stilfull har jag alltid det. Gillar framförallt at ha den nedstoppad i ridbyxorna och mitt väldigt snygga, svarta swarovski skärp som pricken över i:et. Så mitt tips till er är att välja pikètröjan istället för tirshan när ni ska till stallet. Har ni ingen behöver man absolut inte köpa HV-polos senaste modell för 799. Finns garanterat på alla klädaffärer och det behöver inte vara något märke. Men den lilla detaljen gör rätt så mycket, tycker jag iallafall !
 
Älskar när utrustningen ser fin ut när jag rider. Allt blir så himla mycket bättre då och det ser också mycket bättre ut. Om jag rider i ridhuset där det finns stora speglar och har på mig en ful utstyrsel känner jag mig helt plötsligt jätte dålig. Men om det ser fint ut i spegeln sträcker jag upp mig lite extra och rider lite bättre - haha! 
Så att se stilfull ut även hemma tycker jag är superviktigt, oftast iallafall !
 
 


Påväg till galoppbanan!

axelinaackie.blogg.se / 24 Juli, 2014 - 09:03 / Allmänt
0 kommentarer

Blir ett morgonpass för Polo idag. Hade tänkt att träna på mycket tempoväxlingar idag så får vi se hur det går, han kommer antagligen vara väldigt pigg! 

I eftermiddag ska vi till Skåne och prova en ponnyhäst så Bosse ska ridas innan också, någon gång under förmiddagen. :) 

En av bilderna som klickades igår 


Bosse from today

axelinaackie.blogg.se / 23 Juli, 2014 - 23:14 / Allmänt
1 kommentarer

Trimmade honom i paddocken, ett redigt pass på 50 min och han var super fin i slutet! Nedan ser ni några bilder från vårat ridpass:
(Polo har jag tagit med hem till mamma. Det är ingen tävling för honom på länge och då passar jag på att rida honom så mycket som möjligt på det fina galoppbanan som finns här. Han får också äta gräs vilket jag är säker på att han kommer uppskatta! Så lite semester för honom med galopp-pass på galoppbanan! Red där på honom idag och han var hur glad som helst, mamma fotade där med men de bilderna kommer ut vid ett senare tillfälle. :)
 
 
 
 
 
 


Sneakpeak

axelinaackie.blogg.se / 23 Juli, 2014 - 20:37 / Allmänt
1 kommentarer

Himla duktig jag blivit på att fota nu, idag var kameran med till stallet igen men kan inte visa er bilderna förren sent ikväll då jag har polo kvar att rida. 
Men här kommer ett smakprov:

Har precis handlat denna älsklingen, kan nästan inte bli bättre! 

att vara tvungen att spendera pengar!

axelinaackie.blogg.se / 23 Juli, 2014 - 17:18 / Allmänt
0 kommentarer

När jag och Bosse fick två placeringar i Falsterbo vann vi också 2 stycken presentkort från mountainhorse. Ett på 1000:- och ett på 3000:- så sammanlagt 4000:- (NÄHA?) ;-)
Det ska bli kul att spendera dessa 4000kr på mountainhorse och köpa massa grejer jag egentligen kanska inte skulle gjort. Fattar ni vinkeln? Jag menar inte att jag kommer köpa massa trams, jag menar bara att jag kanske köper något som jag inte skulle köpt om jag hade behövt betala det med mina "vanliga pengar". 
 
Har kollat runt lite på deras hemsida och lagt märke till att dom har så grymt snygga träns! Jag totalt älskar att köpa träns men jag har redan 2 riktigt bra och väl fungerande träns så jag har bestämt mig för att inte lägga pengarna på det. Men måste visa er mina två favvosar:
 
Det första har Antonia och det är RiKtIgT nayz! Glitter på både nosgrimman och pannbandet och smala fina remmar.
Det andra tränset gillar jag på grund av att det är så simpelt och plain. Grymt snyggt det med, stilrent utan att bli tråkigt. Sedan är dom pannbanden absolut snyggast enligt mig,  B och P har redan varsitt sådant (liknande fast från shockemöhle) 
 
Hittade dessa grymt snygga pikètröjorna också! Så snyggt att ha och rida i och den utan axlar var nästan mest finurlig. Hur trött blir man inte när man kommer hem från stallet med världens bonnabränna? Men båda väldigt snygga och stilrena. 
 
 
Sedan dessa fina sporremmarna. Lackat läder med antingen en glitterkrona, stjärna eller inget alls på. Ser lyxiga ut och skulle nog varit väligt fina tillsammans med ett par välputsade stövlar! Jag gillar de med kronan på mest. Det som också är bra med dom är att det är två öglor att trä stroppen igenom istället för en. Annars måste man snurra fast stroppen runt själva sporren och det är inte speciellt snyggt.
 
 


Ridbyxor

axelinaackie.blogg.se / 23 Juli, 2014 - 11:59 / Allmänt
0 kommentarer

Mina nästa ridbyxor ska vara från Kingsland och klarblåa/mörkblåa. Gillar alla 3 modellerna som ni ser på bilderna, dock är den turkosa färgen svår att matcha till... Vill verkligen ge tumme upp till Kingsland ridbyxornas kvalitet, har haft mina blåa med fjäril på fickan i ett och ett halvt år och dom är i jätte bra skick fortfarande!
Mina nya aprikosfärgade från "montar" däremot som jag köpte för en månad sedan har redan börjat gå sönder på bakfickorna... Blir så trött när såpass dyra grejer inte kan hålla kvaliten!
Mina animo är ine heller särskillt bra i kvaliten, har ponydivision (hur det nu stavas) och de har blivit jätte noppriga på låren. 
Så Kingsland ridbyxor for the win! Grym kvalitet så vitt jag vet och riktigt snygga plus bra passform och super sköna! Inte lika svinigt dyra som Animo heller vilket alltid är ett plus ! 
Snart hoppas jag att några av dessa par kan ligga i min garderob! :)
 
 
 


Frukost❤️

axelinaackie.blogg.se / 23 Juli, 2014 - 11:01 / Allmänt
0 kommentarer

Dagens ridpass, text och bilder

axelinaackie.blogg.se / 22 Juli, 2014 - 21:33 / Allmänt
0 kommentarer

Trimmade båda två i paddocken. Men det hela började med att jag kom till stallet och hittade två mörkbruna ponnysar istället för en vit och en mörkbrun. Tror ni inte att Polo rullat sig 10 gånger i den fuktiga sanden? Jo, så var fallet så det blev rakt in till spolspiltan för honom! 
Medan han torkade trimmade jag Bosse. Mamma hjälpte mig och jag red i 30 minuter. Ett lite kortare pass på grund av att det var så varmt! Han var jätte fin, lite seg i början men när han kom igång blev han väldigt fin! Innan har det alltid känts lite jobbigt att rida Bosse på marken för att han har varit ganska svår för mig att få till. Jag har varit rädd för att rida dåligt och att det skulle gå dåligt och att allt skulle bli förstört. Men nu för tiden har den känslan försvunnit nästan helt och det känns bara kul att trimma honom. Jag har kommit på honom bättre nu och vågar utmana ödet lite mer, gör inte bara det som är enklast och är inte så försiktig om ni förstår mig rätt. 
 
 
 
 
 
 
 
 Sedan var det Polisens tur. Han var seg som ett ägg i början så jag fattade galopp och galopperade 2 varv på lite halvslappa tyglar så att han verkligen fick chansen komma igång. Det gjorde han verkligen och var hur pigg som helst resten av passet. Gick inte så jätte bra då han var inte på ett bra humör idag, allderles för springig och gick inte att påverka så mycket. Men alla har vi dåliga dagar! Spolade av honom och släppte ut honom på en gräsplätt efter ridpasset så han är nog lycklig torts ett mindre lyckat pass! ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 


Bosses olika sidor

axelinaackie.blogg.se / 22 Juli, 2014 - 19:15 / Allmänt
0 kommentarer

Jag har tänkt på att Bosse har 2 sidor. Dom sidorna är helt olika varann och tänkte därför rabbla lite saker som är typiskt för hans bra sida.
Bumbibjörnen Bosse sidan: Snäll att lasta, snäll att borsta, snäll att kratsa hovarna på, snäll att spola snäll att mata, snäll i skogen, snäll i paddocken, hoppar allt man styr på, hoppar i alla lägen, alltid öronen frammåt och snäll att hämta i hagen.
 
Visst låter detta som den perfekta lektionsponnyn/första ponnyn? Så okomplicerad och välriden som han är tror jag vem som helst skulle klara av honom, iallafall när han är bumbibjörnsBosse! ;-)
 
Att hålla rent utrustningen

axelinaackie.blogg.se / 22 Juli, 2014 - 13:20 / Allmänt
0 kommentarer

Det tycker jag är en väldigt viktig del i vardagens sysslor. Så fort jag har minsta lilla tid över i stallet ägnar jag den tiden åt att putsa, tvätta och rengöra. Varesig jag har lust eller inte gör jag det så ofta jag kan, i snitt 5 gånger i veckan. Betten ser jag till att dom är rena varje dag, det tar inte många sekunder extra att gå till närmsta vattenkopp och tvätta av det. Jag känner mig så elak mot hästen om jag stoppar in ett smutsigt bett i dess mun med gårdagens slem och hörester på, det låter ju inge vidare trevligt. 
 
Sadelgjorden ser jag också till att hålla ren så gott det går, Ser till så att det inte är massa små hårstrån på den innan jag använder den och putsar av den när det behövs. 
Salden smörjer jag in när det är tävlingsdax. Den behöver inte samma dagliga rengöring som ett träns behöver men lädret måste ändå hållas mjukt och fint. 
 
Kan passa på att tipsa er om lite bra puts medel! 
När jag rengör tränsen till vardags använder jag mig av curium soap. En flytande spray som gör lädret rent och gör att det bevarar fukten. När jag vill ha extra glans tar jag lite curium balsam på utsidan av nackstycket, nosgrimman och sidostyckerna. Curium balsam är ett fett som gör lädret jätte mjukt och jätte glansigt!
Båda produkterna kommer från Veredus. 
 
Till sadeln är akene krämen den absolut bästa. Den är specialicerad för butetsadlar men funkar utmärkt på andra sadlar också. Lädret absorberar snabbt upp krämen och ger sadeln glans utan att bli minsta lilla hal och en fin, jämn färg. En burk kostar 299:- men värt priset!
 
 
 
 


Frukost

axelinaackie.blogg.se / 22 Juli, 2014 - 10:20 / Allmänt
0 kommentarer
Idag blev det väldigt enkelt, 2 surdegsmackor med kryddost, honungsmelon och ett glas proviva mango ! 


Varför hoppar inte Polo SM?

axelinaackie.blogg.se / 21 Juli, 2014 - 23:09 / Allmänt
6 kommentarer

Hallå, du har ju kvalat med Polo, varför hoppar du inte då?!
Nu när kvalreglerna är ändrade på SM så att i princip vem som helst kan ställa upp som har lyckats ta sig runt två 120cm rundor felfritt känns SM inte alls lika roligt och prestigefyllt att ställa upp i som det var innan. Det är en grej jag bara ville nämna men det har inte så mycket med detta att göra.
 
Även om kvalreglerna är ändrade kommer själva SM-klasserna vara likadana som innan. 120, 130, 130 kommer höjderna att vara (skriver utifrån D-ponny perspektiv) 
Om vi tar förra årets utomhus SM som exempel. Då var reglerna iallafall såpass att man behövde ha minst en felfri MsvA runda för att få delta. Trots svårare kvalregler togs det medalj på 12 fel, är det då rätt att göra det ännu lättare att kvala in om det inte ens gick någorlunda felfritt för de som kvalade in på det lite "svårare" sättet? 
Och eftersom att SM är en så stor grej för många kommer det garanterat starta ekipage som inte ens har hoppat MsvA, men dom har ju ändå kvalat, så det är klart att man ska åka då! Det viktigaste är att kunna säga att man varit med på SM och inte att åka därifrån med en bra känsla och bra självförtroende. Ja ni hör ju hur det låter. Att åka dit och inte känna sig etablerad på de höjderna som tävlingen går i eller att ännu värre, inte ens ha startat de höjderna innan är så osmart det kan bli. 
 
Så. Anledningen att jag valde att inte ta med Polisen är att jag känner att vi inte är tillräckligt etablerade i MsvA. Jag har hoppat det 2 gånger med honom och det gick visserligen bra, men det var förra året. Också att även om det skulle gå bra och jag skulle komma till A-final med både Bosse och Polo hade jag valt Bosse i vilket fall för att han är säkrare i 130cm och jag skulle inte vilja förstöra det förtoendet jag har till Polo genom att gå in i en stor SM-final när vi innan har hoppat en rätt så enkel msvA på en vanlig sandbana. 
 
Bosse har jag inte heller hoppat många 130cm klasser med i och för sig, innan falsterbo hade vi startat 2 stycken MsvA. Men jag har ändå kvalat på det gamla sättet (felfri i MsvA) och haft några riktigt bra rundor på den höjden så det är en annan grej.
 
Att vara med men veta innerst inne att det inte kommer gå så bra ändå, men hoppa bara för att det är SM och för att man har kvalat är korkat, just sayin 
 
Hur ser NI angående den här frågan?? Tycker ni att man kan hoppa även om man inte startat MsvA innan? Att det räcker att man har tränat på den höjden? Hade varit kul att höra era åsikter! 


Atm

axelinaackie.blogg.se / 21 Juli, 2014 - 16:56 / Allmänt
0 kommentarer


Ligger i hängmattan och äter dessa fantastiska bär, precis nyplockade från trädgården ! Vinbär, krusbär, smultron och tomater. 
Har precis kommit hem till mamma, polo gick ett pass i skogen idag så nu står båda ponnyerna i hagarna och chillar. Motionerade och rena efter varsin noggrann avspolning!
Längtar redan tills imorgon när jag åker till stallet igen, det är så kul att rida och speciellt när man har 2 stycken underbara ponnysar! Sedan att det är SM om drygt 2 veckor gör ju det hela ännu roligare att träna! :D 
Bara Bosse som hoppar SM, varför skriver jag i ett annat inlägg. :)Så gott tyckte dom !

axelinaackie.blogg.se / 21 Juli, 2014 - 15:49 / Allmänt
2 kommentarerTrimmat ett förmiddagspass

axelinaackie.blogg.se / 21 Juli, 2014 - 13:04 / Allmänt
0 kommentarer

Nu är Bosse klar, ett trimpass i paddocken där pappa hjälpte mig. Första gången på 1,5 veckor han rids ett ordentligt pass i paddocken och trots det var han jätte fin! Red mycket tempoväxlingar så att han både skulle vara framme för skänkeln och lyssna tillbaka. 
Efter ridpasset var han blöt av svett på grund av värmen så jag spolade av honom länge på kroppen med ljummet vatten så att han skulle kylas ner, kylde frambenen med iskallt vatten, tvättade hans ansikte, oljade hovarna, borstade svansen och ryktade honom. Är man king ska man bli behandlad som en också. ;-)

Han älskar att stå såhär med mulen - haha!


Frukost

axelinaackie.blogg.se / 21 Juli, 2014 - 08:49 / Allmänt
0 kommentarer

En lång dag

axelinaackie.blogg.se / 20 Juli, 2014 - 20:36 / Allmänt
0 kommentarer

Har spenderat i princip hela dagen på Glommen eftersom att jag följde med sörran när hon tävlade. Det gick bra för henne så det var ju kul, men lite för lång väntan i ett lite för varmt klimat dock... Solen har stekt på 30 grader hela dagen och mina ben har blivit jätte bruna! Har ganska lätt för att bli brun men det är bara det att sola är det tråkigaste (och jobbigaste eftersom att det blir så svettigt) som finns så blir det aldrig av att jag gör det.
 
Runt 6 när vi kom hem från tävlingen hade jag ju redan ridit Bosse eftersom att jag gjorde det imorse. Så jag tog med mig Polisen på en skogspromenad. Brukar inte låta dom vila helt efter tävling så antingen går jag ut på en skogstur, rider ut eller joggar lite lätt i paddocken. 
Jag och Polo hade det jätte mysigt, var ute i 25 min på smala små stigar och när vi kom hem fick han beta en stund innan det var dags för kvällsmaten. 
 
Eftersom att jag inte hann fixa så mycket med Bosse efter ridpasset imorse förutom att spola av honom lite snabbt så fick han en lång rykt nu på kvällen. Han fick gå lös uppe på kullen och beta medan jag borstade. Putsade även Bosses träns, Polos användes ju inte idag så det var putsat redan.
Alla grejerna från tävlingen fixade jag iordning igår. Benskydden, magplattan och förbygeln rengör jag alltid när jag kommer hem. Då dom grejerna inte används till vardags är det så skönt att bara behöva packa ihop grejerna när det ät tävlingsdags och dom redan är rena och fina! :)
 
 


Bosse aka Skalman färdig

axelinaackie.blogg.se / 20 Juli, 2014 - 10:02 / Allmänt
0 kommentarer

Antonia ska tävla idag och för att hinna med allt red jag Bosse imorse, red iväg kvart i 9 och nu sitter jag i lastbilen påväg. 
Bosse har kommit på en ny grej när han rids i skogen, att gå långsammare än en mördarsnigel, speciellt i nedförsbackarna. Gärna stannar han mitt i backen, inte för att han är tjurig och inte vill gå utan mer för att ta en liten paus och kolla på omgivningen. Tar mig ungefär 10 min extra på varje sträcka (när jag skrittar) med Bosse - haha! 
Men när terrängen var över och den fina vägen kom så travade jag hela vägen från sjön och tills asfalten kom i princip. Ca 1,5 km uppför, han var väldigt avslappnad och fin när jag travade! 

Polo ska jag hitta på något kul med i eftermiddag efter tävlingen. Kanske gå en promenad och sedan borsta honom ordentligt samt beta honom, det förtjänar han efter igår! 

Min glass igår när vi stannade och åt på laxbutiken, så god!Vilka rundor!

axelinaackie.blogg.se / 19 Juli, 2014 - 14:14 / Allmänt
0 kommentarer

Polo trivs verkligen på Strömstads tävlingsplats. Jag har gjort 4 starter där med honom (3 förra året) och har vunnit 2 av dom och blivit andra placerad i en. 

Idag gjorde vi en riktigt bra runda i grunden, det kändes så himla enkelt, han hoppade super och allt flöt på galant. Vi kom i mål felfria och tror att detta är en utav våra bästa rundor! 
Eftersom att bedömningen var A.1.a var det en liten paus innan omhoppningen. Han fick samla energi i värmen och ladda om. Gjorde en lika bra omhoppning där allt flöt på precis lika bra, första gången jag red snabbt på Polo och det gick ju faktiskt bra! Ännu en felfri runda och det ledde till vinst! Grattis Cajsa också, är extra glad att du höll våran deal. 😏 

Valde att inte starta MsvA'n för att när jag gick vidare till omhoppningen blev det ju som att hoppa 2 rundor. Att då hoppa ytterligare en klass som dessutom är 130cm kändes inte riktigt schysst mot Polo. + att det var 28 grader ute vilket inte gör det enklare precis! Så det sparar vi till en annan gång och så länge glädjer jag mig åt dagens grymma prestationer, både från mig och Polisen! :D

Måste också inflika att jag hade mitt äppelgröna RG schabrak på honom, sist jag hade det vann vi också. ;) fast jag tror inte på skrock men ändå !


Bästa Polisen❤️

axelinaackie.blogg.se / 19 Juli, 2014 - 13:48 / Allmänt
0 kommentarer

Slutdestination, Strömstad !

axelinaackie.blogg.se / 19 Juli, 2014 - 08:35 / Allmänt
0 kommentarer


Gullet hade en stor fläck i manen som jag inte kunde göra något åt för att det blev tidspress - underbart... 
Men för övning var han riktigt vit imorse, ni ser ju på bilden. Till och med alla 4 benen var rena. :) #såstolt

Nu är vi påväg, framme om 2 timmarPerfekt avslut på dagen ❤️

axelinaackie.blogg.se / 18 Juli, 2014 - 22:13 / Allmänt
0 kommentarer


Smält blockchoklad, vattenmelon och jordgubbar. Så sjukt gott samtidigt som man slipper den där äckliga känslan efter att ha ätit en godispåse. 
Nu har jag ridit ut Polo, badat honom noggrannare än någonsin, putsat allting, packat allt i lastbilen, lagt fram hö tills imorgonbitti, packat foder och trimmat Bosse lite lätt i paddocken. Han var mjuk och fin som Bregott havssalt som stått ute i solen i 20 minuter. 

Kollar på horse1 nu på tv, as bra kanal då det bara kommer program som handlar om hästar. Ska snart gå till kojs, uppstigning 07.28 imorgon! 


Lunch i solen

axelinaackie.blogg.se / 18 Juli, 2014 - 14:58 / Allmänt
0 kommentarerMina bästa tips för att få så goda våfflor som möjligt. 

1. Lägg dom absolut inte på varann (vet att dom ligger på varann på bilden men det var endast för fotograferingens skull)
Dom behåller frasigheten bättre om dom får ligga fritt 

2. Gör dom väl gräddade. Blir mycket godare!

3. Ha vanlig ljus sirap på, så otroligt gott! 

Nu har jag precis ätit den goda lunchen ni ser på bilden. Ska packa mina kläder nu för att snart åker jag och Bosse till pappa. 
Väl där ska allt packas inför imorgon, båda ska ridas och Gult ska bli vitt om ni förstår vad jag menar. ;-)

Hittade mitt äppelgröna RG schabrak förut när jag letade! Lyckan som infinner sig alltså!! Så nu har jag 3 st RG (men det tredje är borta, tror något har snott det) Mitt nya favorit !

axelinaackie.blogg.se / 18 Juli, 2014 - 12:45 / Allmänt
1 kommentarer
Ett brunt RG schabrak med guld och brun passpoal, älskar det! Vad tycker ni? :)


Fredag!

axelinaackie.blogg.se / 18 Juli, 2014 - 10:51 / Allmänt
1 kommentarer

Har ni tänkt på vad värdet i en fredag har försvunnit nu under sommarlovet?`Jag menar, en måndag kan vara minst lika bra som en fredag nu när det inte är någon skola. Men jag ska iallafall vara lite snäll mot fredag och visa min uppskattning. Bara vetskapen om att det är just fredag gör ju det hela lite bättre ändå !
 
Inte nog med att det är fredag, jag ska ju till Strömstad imorgon och tävla vilket blir ett extra plus i kanten! Hoppade Polo igår som sagt. Gick OK men inte fantastiskt. Polo var snäll och hoppade hela tiden, det är mer mig själv jag är lite besviken på för att jag red inte så bra och lade in onödiga galoppsprång. Men det blir oftast bättre på tävling för då tar jag det mer på allvar och jag vet ju att Polo alltid ställer upp. Antonia filmade lite från igår och när jag kollade på filmerna såg det så fult ut att jag var tvungen att radera filmerna på dirren. Man är ju alltid mer kritisk mot sig själv så om någon annan hade sett filmen kanske dom inte skulle tyckt att det såg lika fult ut som jag tyckte, men det var inte vackert iallafall. 
Det som såg fult ut var min sits, och att jag satt till innan hinderna. Så slutar jag med det kanske jag kan publicera filmer från träningar framöver, om något år eller två. ;)
Nej nu ska vi inte vara negativa, idag ska Polo ta det lugnt och ridas i skogen, bara ha en skön ridtur. Ska ta med Bosse till pappa också så han ska börja ridas idag. Blev exakt en veckas vila för honom så nu är det hårdträning igen!
 
 
 
 


One teaspoon

axelinaackie.blogg.se / 17 Juli, 2014 - 18:44 / Allmänt
7 kommentarerSäljes

axelinaackie.blogg.se / 17 Juli, 2014 - 15:12 / Allmänt
0 kommentarer


Minnetonkas, blåa storlek 38. Jätte sköna att gå i. Passar både som vår, sommar och höstskor. Använda max 5 ggr. 
Jag köpte dom för 1100kr och säljer dom för 400kr, plus frakt om det skulle behövas. 

Dr denim jeans, storlek XS. Skönaste byxan ever, som ett extra skinn. 
Jag köpte dom för 500kr och säljer dom för 200kr plus frakt 


Ännu ett par denim, också XS. Blommiga denna gången och passar super nu till sommaren. Köptes för 500kr dom med och säljes för 200kr plus frakt. 

Maila till: axelinafenixnova@gmail.com om ni skulle vara intresserade ! :)


Mot kmässan

axelinaackie.blogg.se / 17 Juli, 2014 - 12:02 / Allmänt
0 kommentarer

Är on the trainstation nu och väntar på perren som ska ta mig mot kmässan. Ska ta ut pengar då jag är skyldig sörran en del, köpa ett par jeans och ett par andra swag byxor. 
Ska fota allt sen och visa er såklart, även min nya jeansjacka och mitt nya RG schabrak ska ni få se! 
Gomorron

axelinaackie.blogg.se / 17 Juli, 2014 - 09:47 / Allmänt
0 kommentarer

Godmorgon, ännu en Sommarlovsdag där jag inte har något speciellt planerat förutom att åka till stallet såklart! Det säger ju sig självt att sådana dagar brukar vara väldigt lugna. Kanske hittar på något utomordentligt idag för att bryta mönstret. Men får se vad det blir...! 
Det ser ut att bli en solig torsdag vilket passar perfekt eftersom att jag ska hoppa Polo idag. Senast vi hoppade var tävlingen vecka 26 (3veckor sedan) och eftersom att jag ska tävla på lördag vill jag ha hoppat lite innan. 

Nu får jag ta tag i mitt liv och sluta skriva, hörs sen :)
Polisen

axelinaackie.blogg.se / 16 Juli, 2014 - 23:10 / Allmänt
1 kommentarer

Idag red jag ut med Polo, sörran och Sonja. Vi skrittade mest men travade lite också på de grusvägarna vi red på, finns inte så mycket att skriva om ett uterittspass mer än att han var jätte snäll, pigg och glad!
Igår efter det att jag hade ridit tog jag honom till spolspiltan och duschade bort allt smuts från svansen och bakbenen. Både benen och svansen var som finaste silver idag, dock hade han kompenserat upp det hela genom att rulla sig i kiss så hela hans rumpa var helt gul-fläckig... Sånt är livet när man har en skimmel, bara att inse det. ;-)
 
Sen har jag också promenerat med Bosse i 20 min idag. Tror han gillar livet som inkluderar gräs 6 timmar per dag och 20 minuters långa promenader - haha! Snart är semestern över Bosse ska du se, bara 15 dagar kvar till SM så snart börjar hårdträningen igen! Men jag tror att det har varit nyttigt för honom att ha vilat dessa sex dagarna, blir ju inte så många vilodagar annars. 
SÅ SJUKT LIKT BOSSE, Bosse till höger (rumpan) och hans tvillingsjäl till vänster
 


Och så lunch ;)

axelinaackie.blogg.se / 16 Juli, 2014 - 14:17 / Allmänt
0 kommentarer

Mozzarella, tomater, balsamvinäger, peppar, salt och en varm macka + ett glas vatten ! 
Bom övning

axelinaackie.blogg.se / 16 Juli, 2014 - 11:40 / Allmänt
0 kommentarer

Igår när jag trimmade Polo så red jag en bra övning där man tränar på att få hästen uppmärksam, lydig och snabb i accelerationen. 
Jag använde mig av 6 bommar men det går lika bra att ta 4. Mellan de 3 första bommarna hade jag vanligt galoppavstånd för D-ponny, sedan mellan de 3 sista var det en halvmeter kortare. Så det jag tränade på var att gå från normala steg till korta steg så fort som möjligt. Målet ska vara att man bara ska kunna sträcka på sig till de sista bommarna och lätta på tygeln samtidigt som hästen kortar upp sig. 
I början var jag tvungen att bromsa mig igenom de sista bommarna för att Polo gärna blev lite på, men efter en stund kunde jag ta tillbaka en gång och sedan gick han kvar i den korta galoppen över de sista bommarna. 
 
Det var från ett program "HM we love horses " med Malin Baryard som jag fick idèn från. Har gjort denna övningen innan med Bosse en gång, det ridpasset då jag trillade av och inte kunde rida på en vecka - inte kul. Men det var inte övningens fel ;-)
Tycker att detta är ett bättre sätt att träna än att bara galoppera över vanliga galoppbommar för att detta ger mycket mer och är en större utmaning, så testa gärna detta! :)
 
 
 
 
 
 
tack Lizette Wikander för bilderna!
 
 


Breakfast

axelinaackie.blogg.se / 16 Juli, 2014 - 10:11 / Allmänt
0 kommentarer

Competition with the fluffy one

axelinaackie.blogg.se / 15 Juli, 2014 - 20:46 / Allmänt
0 kommentarer

På lördag ska jag tävla. Denna gången en nationell tävling i Strömstad, det är ett meeting men jag åker och hoppar bara på lördagen en klass. En MsvB som är ett ridsport ponnycup kval vilket gör det extra roligt! Visste ni att jag har rivit sista hindret 3 gånger i ett ridsport ponnycup kval? Hur stora är oddsen lixom... Har alltid haft lite otur när jag hoppat ridsport klasserna men jag känner att det är dags att ändra på det! Så på lördag kommer det att gå bra, har det på känn. För att bara man rider bra så går det ju bra, right? 
Förra året när jag och Polo tävlade i Strömstad gick det jätte bra, vi kom 2a i MsvB och debuterade MsvA och vann. Ett tecken på att han trivs på den tävlingsplatsen så det känns bra att åka dit. 
Bosse åker inte med, hans nästa tävling blir SM så ingen tävling innan det! 
Lunch <3

axelinaackie.blogg.se / 15 Juli, 2014 - 12:59 / Allmänt
1 kommentarer

Deg morgon

axelinaackie.blogg.se / 15 Juli, 2014 - 12:34 / Allmänt
0 kommentarer

Klockan är halv 1 och det jag har gjort är att...? Kollat på disneychannel och ätit 2 mackor. Haha men det är nayz, man måste passa på att ta det piano när man får chansen, för mig blir det inte många sådanna dagar! 

Såg från mitt fönster att Bosse sprang lite i hagen förut, gick ut och kollade vad det var. Säkert 10 blinningar på varje sida av halsen satt och sög blod - fy fasen vad äckliga dom är ! Klädde på honom ett heltäckande flugtäcke och huva och han blev lugn på direkten. Han är jätte känslig mot flugor så han går klädd i ett islandshästflugtäcke (sånt som täcker under magen) hela tiden. Annars får han panik och springer runt, det skulle jag visserligen också gjort om det satt 20 blinningar på mig.. 

<3


Skojar du eller

axelinaackie.blogg.se / 14 Juli, 2014 - 19:43 / Allmänt
0 kommentarer

THROWBACK PÅ DISNEYCHANNEL! 

Chacha måndag eftermiddag

axelinaackie.blogg.se / 14 Juli, 2014 - 15:32 / Allmänt
2 kommentarerNamnbrickorna blev jätte fina på sin plats! :)

Nu är Polo trimmad i ridhuset. Red inne idag för att det kom ett skyfall precis innan jag satt upp och jag ville helst inte plaska runt i paddocken fylld med vatten! 
Han var väldigt fin idag, inte alls spänd och springig utan han lyssnade fint på mig och var bra i galoppen. Gjorde rena och fina byten också. 
Släppte ut honom i hagen sen så att han fick äta lunch och medan han gjorde det putsade jag 2 magplattor, en sadelgjord, 4 par skydd och ett träns. Nu skiner allting i sadelkammaren som även är nystädad! 
Snart åker jag hem till mamma igen och ikväll blir det tacos följt av några avsnitt GodsipGirl, vad skulle jag göra utan serier? ;-) kanske lite vettiga saker haha


Bosse lever livet

axelinaackie.blogg.se / 14 Juli, 2014 - 11:32 / Allmänt
0 kommentarer
Bosse lever livet som en treåring på sommarbete, iallafall för några dagar. ;) 

Började morgonen med att kliva upp i tid, runt halv nio. Käkade god frukost bestående av frallor i ugnen och smoothie gjord på krusbär och hallon. Nu åker jag till stallet så medan Bosse chillar i gräshagen trimmar jag Polisen, uppdaterar mer sen. 


Frulle

axelinaackie.blogg.se / 14 Juli, 2014 - 09:33 / Allmänt
0 kommentarer

Falsterbo-köp

axelinaackie.blogg.se / 13 Juli, 2014 - 19:26 / Allmänt
3 kommentarerHjärtat till hans tävlingsgrimma och brickan till hans träns. 


Ett fuck cancer armband, hoppas att alla som varit på Falsterbo har köpt ett sånthär <3 på bilden är det Jag, Clara, Ida och Linn Så söta sovshorts som matchar till mitt rum. ^^ 

Sämsta bilden, men bruna kingsland stallbandage 


Roeckl handskar med nät överst så dom är svala och sköna och sitter som ett extra skinn över händerna. 

Jätte nöjd med köpen måste jag säga!


Hotellfrukost <3

axelinaackie.blogg.se / 13 Juli, 2014 - 08:40 / Allmänt
0 kommentarer


Tyvärr blev bilden suddig men allt detta gott har jag nu slukat och sitter i bilen påväg till Falsterbo, sjunde och sista dagen! Vi ska se 6-årsfinalen och 160cm Grand prixen. Rullar hem någon gång i eftermiddag men vet inte riktigt vilken tid. :) 
Ha en bra, regnig söndag och bara för att det regnar behöver inte dagen vara förstörd, eller hur? 


Tapas

axelinaackie.blogg.se / 12 Juli, 2014 - 23:58 / Allmänt
0 kommentarer


En svit fick det bli...!

axelinaackie.blogg.se / 12 Juli, 2014 - 21:01 / Allmänt
0 kommentarer

När vi bokade hotell var det enda som gick att få tag på en svit. 2 våningar och väldigt gammaldags i inredningen men fint är det! 
Nu ska vi ner och äta middag och sen blir det förmodligen film i sängen och imorhon hotellfrukost!!! Peppad redan nu. 
Sjukt att se höjdhoppningen, stora hästarna hoppade 190! 
Mot Falsterbo!

axelinaackie.blogg.se / 12 Juli, 2014 - 17:05 / Allmänt
0 kommentarer

Dag, vad blir det nu... Dag 6! 
Godmiddag!

axelinaackie.blogg.se / 12 Juli, 2014 - 14:40 / Allmänt
1 kommentarer

Istället för "godmorgon" blev det "godmiddag" eftersom att jag inte bloggat på hela dagen och klockan är redan halv 3. Men det har varit full rulle hela dagen bestående av att bygga hagar, äta frukost, åkt till stallet, ridit Polisen (som var jätte duktig) och nu är jag påväg hem igen. Om en halvtimme rullar bilen till Falsterbo igen för att se på fourbaren, 6årsfinalen och den stora 160cm klassen imorgon. Vi bor på hotell över natten någonstans i Malmö så det blir nayz, speciellt med hotellfrukost<3<3<3 
Jag blev ju kvalad till fourbaren med Bosse men valde att inte hoppa för att det kändes onödigt. För er som inte vet vad det är så är det en höjdhoppning där den som hoppar högst vinner helt enkelt! Men är lite för chicken för att ställa upp i en sån tävling också. ;-) 

Nu måste jag ta en 5 minuters dusch innan vi åker, hörs sen. 


Fhs
Foto: Tilda Edin 


Hej och hå

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2014 - 23:10 / Allmänt
0 kommentarer

Det började med att Bosse sprang i hagen för att han var irriterad på flugorna. Han hade varit ute i ca 2 timmar då så jag tänkte att det var bättre att ta in honom. Då fastnade han i tråden men som tur var ingen ström på och han kom loss ganska fort så ingen skada skedd.
Sen släppte vi ut dom senare under eftermiddagen fast i grushagarna då vi skulle iväg och inte ville ha dom på gräs då. Bosse som är en hungrig typ sträckte sig under tråden som hagen var stängd med för att nå gräset på andra sidan och kom under tråden. Sprang iväg och fastnade lite i en annan tråd innan jag fick fatt på honom. Änglavakt att han inte har fått ett endaste litet sår och verkar helt oskadd. 
Imorgon ska han ha en lite större gräshage med dubbla staket (en hage i en annan hage) så att han inte rymmer igen. Knäppa, hungriga lilla ponny
 
Polo var väldigt pigg men fin idag. Efter 5 dagar semester hade jag inte förväntat mig så mycket annat så jag är nöjd iallafall! Lite motvillig till vänster i början men sen i slutet blev han mjukare och kändes fin. Duschade av honom efter ridpasset och sedan packade jag upp allt från tävlingen så nu är allt det gjort - så skönt!
 
Klockan är 11 och jag har inte ätit middag än, men såsen står och kokar på spisen, rotfrukterna gräddas i ugnen och oxfilen ligger på grillen så det väntas en fantastisk måltid hoppas jag!
 


New

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2014 - 20:06 / Allmänt
1 kommentarer

 
 
 
 
En oddmolly kofta som jag har bytt mig till - haha! Nej men Cajsa ville köpa min skolavslutningsklänning så istället för att hon behövde köpa den fick jag denna graciösa koftan. Ett bra byte då jag ändå inte skulle ha fått så mycket användning av klänningen förutom de 2 timmarna på avslutningen!


Från igår

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2014 - 15:27 / Allmänt
4 kommentarer

 


en lugn dag

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2014 - 14:58 / Allmänt
5 kommentarer

Sov till strax efter 10 och sedan dess har jag bara tagit det lungt. Bosse håller Elenya sällskap här hos mamma så nu får dom båda gå och äta gräs några dagar. Bosse ska bara få ta det lugnt i 4 dagar tänkte jag och bara få gå och äta gräs! Under de kommande dagarna är Polisen i fokus då han ska tävla i Strömstad nästa helg. 
Det enda jag gjort idag är att ha mockat, ätit frukost och vikt lite tvätt, effektiv dag må jag säga! Haha nej men är trött efter 5 dagar på tävling. :)
 
 
 
 
 


Godmorgon !

axelinaackie.blogg.se / 11 Juli, 2014 - 10:49 / Allmänt
0 kommentarerUnderbart

axelinaackie.blogg.se / 10 Juli, 2014 - 23:31 / Allmänt
0 kommentarerÄr så lycklig att just jag får sitta på din rygg... <3 

Fotograf: Tilda Edin (www.tildaedin.horseworld.se) :)


Så himla rolig helg!

axelinaackie.blogg.se / 10 Juli, 2014 - 17:35 / Allmänt
3 kommentarer

Nu är jag påväg hem från Falsterbo som har varit helt fantastiskt! Inte bara att resultaten var super utan har också umgåtts med roligt folk och ätit massa glass. (Alltid ett plus med glassen ;-)) Att jag fick kvala in till ponnyklasserna tillsammans med Bosse var en dröm jag hade detta året som gick i uppfyllelse.
(Skriver alltid upp mål den 1a januari och denna gången skrev jag 2 drömmar också varav en var att kvala till Falsterbo) 
En tredje placering första dagen i 125cm och sedan en andra placering i våran tredje 130cm och dessutom dubbelnolla! Bosse har hoppat otroligt över alla hinder och inte rört en bom, varken på framhoppningen eller banan. Nu ska han få ta det lugnt och äta gräs i några dagar innan han ska matchas inför SM vecka 32. 
Bästa tävlingshelgen någonsin!
Var tvungen Clara 


Åh vad jag älskar honom!

axelinaackie.blogg.se / 10 Juli, 2014 - 13:48 / Allmänt
4 kommentarer

Dubbelt felfri i 130cm grandprix och 2a!!
Har man ingen brödrost...

axelinaackie.blogg.se / 10 Juli, 2014 - 08:53 / Allmänt
0 kommentarer

Så tar man stekpannan! Testa och stek erat bröd nästa gång, det smakar som nybakat! 

Godmorgon på er, ännu en morgon när klockan ringde 06.51. Det positiva med att gå upp så tidigt är att dagarna blir så långa och man hinner med en himla massa! Nu när klockan bara är 9 har jag redan mockat, fyllt vatten, gett honom hans mat, blandat betfor, ryktat honom och ätit frukost. 
Tror Bosse har käkat upp nu så ska pallra mig till stallet och gå ut och gå med honom nu. Halv 1 börjar våran klass och jag startar som tredje sist eftersom att man startar som man blev placerad i går. Alltså Maja som vann startar sist, hon som kom 2a näst sist osv. 

En av Danskarnas lilla, ja vad ska man kalla det? Hotellrum? ;) 


Snödroppen för mig själv

axelinaackie.blogg.se / 09 Juli, 2014 - 22:22 / Allmänt
0 kommentarer

Eftersom att vår lastbil är helt vit kallas han för snödroppen, anteckna helst. 
Valde att inte göra något ikväll med de andra och istället ta det lugnt, gå ut och beta med Bosse, ta hand om honom, städa snödroppen och chilla. Är väldigt trött efter 4 dagar på tävling med uppstigning klockan 7. 
Har precis tagit mig en dusch i snödroppens sköna men väldigt lilla dusch-utrymme. Mamma och Antonia är någon annanstans så jag har gott om plats för mig själv, gillar att vara själv och gå omkring och fixa med saker. Skulle tycka att det var jätte kul att gå omkring själv i ett rum och städa. Kanske skulle jag bli städare ändå? ;) 

Nu ska jag krypa ner i sängen och ladda upp inför morgondagens 130cm Grand prix. Hörs imorgon ochkom ihåg att det alltid finns folk som har det sämre än dig så klaga inte <3 
(Nackdelen med att gå och lägga sig nu är att success spelas på högsta volym 3 lastbilar bort typ...)
Ja, jag måste dela slaf med sörrisen men jag ser det från den ljusa sidan. Det är bara halva natten eftersom att hon inte kommer hem förrän mitt i nätterna - så nayz. 


Bästabästabäsa Bosse!

axelinaackie.blogg.se / 09 Juli, 2014 - 11:51 / Allmänt
5 kommentarer

Felfria i dagens kval i Falsterbo på den stora gräsbanan. Fick en 3dje placering också och det kändes super bra! 
Idag var det 125cm och imorgon i Grand prixen blir det 130. 
Nu är Bosse avspolad och står och äter krafft och morötter i boxen. Så nöjd!! 


Fullt fokus

axelinaackie.blogg.se / 09 Juli, 2014 - 09:03 / Allmänt
3 kommentarer

Idag är det tävling, MsvB + 5 så 125cm på stora gräsbanan. Bosse och jag är laddade och detta ska bli riktigt riktigt kul!Betar stjärnan

axelinaackie.blogg.se / 08 Juli, 2014 - 09:53 / Allmänt
1 kommentarer

Är ute på morgonpromenad med Bosse nu. När han ska vara här i så många dagar tycker jag att det är viktigt att han får komma ut så mycket som möjligt. 

Imorgon gäller det, då rider jag och Bosse in på stora gräsbanan. Det ska bli så himlahimla roligt ska ni veta! :D 

(Var tvungen att pausa skrivningen för att jag tog ut världens största taggbuske från Bosses mun, haha!)

Idag ska jag mest chilla, kolla på lite klasser och äta massor med glass, det är så sjukligt varmt idag att jag är helt genomsvett fast jag bara står stilla nu! 
Sen ska Bosse trimmas idag också såklart men får se vilken tid det blir. 

Ska visa er bilder sen på vad jag köpt också såklart!!

Bild från igår när vi gjorde en cykelblomma🌸🌸😂


Redo för trimpass nr 2

axelinaackie.blogg.se / 07 Juli, 2014 - 19:12 / Allmänt
2 kommentarer

Bosse älskar sin nya skål ;)

axelinaackie.blogg.se / 07 Juli, 2014 - 16:12 / Allmänt
0 kommentarerDet regnar jätte mycket här i Falsterbo. Han rida en stund under ett uppehåll men inte så värst länge så funderar på att ta ut honom igen sen men får se vad vädret tillåter. Det är bara bra ju fler gånger han får komma ut! 
Nu sitter vi på läktaren och snart hoppar våran 6 åring!


HATAR flugor

axelinaackie.blogg.se / 07 Juli, 2014 - 06:50 / Allmänt
3 kommentarer

I skrivandes stund är jag så fruktansvärt förbannad på alla jävla flugor. Varför ska som små krypen flyga runt och sätta sig på en när man sover så att det kittlas as obehagligt och man måste skaka på hela sig innan dom flyger iväg. (Och kommer tillbaka igen efter 15 sekunder. 

Ni hör ju vilken bra natt jag har haft...  
Vaknade iallafall nu och ska snart bege mig upp för att morgonfodra Bosse, mocka, fylla vatten och gå ut och gå. 
Igår kväll cyklade jag och Clara till campingen och köpte glass och var med några där. 
Livet rullar här i Skåne!Nu är vi påväg!

axelinaackie.blogg.se / 06 Juli, 2014 - 14:12 / Allmänt
0 kommentarer

Gick upp klockan 8 imorse och packade in det sista, red Bosse, badade honom, fräschade upp mig lite och lastade in ponnyn och allt annat!
Bosse var jätte fin när jag red, brukar ta ca en halvtimme att få honom avslappnad och rund i galoppen men idag var han rund och fin redan från början! Tog några skutt i slutet, en studsövning så att han skulle bli lite kvick i benen och sen ett vanligt räcke. Han kändes jätte fin och jag fick en bra känsla. 

Nu står han och njuter över att han får ha hela lastbilen för sig själv och stå lös i en liten box där bak. Vi är framme om ca en timme och då ska alla grejer ut, ska ut och gå med Bosse och sen ska vi gå och kolla på lite hoppning. Hoppas vi ses i Falsterbo! :)

Right now

axelinaackie.blogg.se / 05 Juli, 2014 - 20:16 / Allmänt
1 kommentarer

Har precis duschat så nu sitter jag ren och fräsch samtidigt som doften av grillat förgyller huset. Biffarna ligger på grillen och jag har packat klart det mesta. Lite småplock kvar bara annars är allt finito  :)
Imorgon runt 2 rullar vi och det ska bli så sjukt roligt! 

Lml

Godisskålarna i sadelkammaren, gissa om Bosse blir frestad...! ;-)


Lite om dagen

axelinaackie.blogg.se / 05 Juli, 2014 - 17:24 / Allmänt
0 kommentarer

Tjeena tjena!
Startade dagen med att ta med mig Bosse ut på en timmes powerwalk. Skönt för honom att få en vilodag efter en veckas hård träning och gårdagens hoppning. Ryktade honom länge länge efter det, samt friserade hovskägget. 
 
När jag hade ätit lunch och fixat med Bosse trimmade jag Polo. Började med att skritta ut i kanske 5 minuter bara så att han skulle få en framskrittning. Sedan red jag honom lite i manegen för att paddocken var upptagen. Det gick finfint! Avslutade med att skritta ut i 20 minuter till för att han skulle få en lite roligare avskrittning.
 
Sen har resten av eftermiddagen gått åt till att packa lite grejer, lastbilen rullar ju redan imorgon mot Falsterbo så nu är alla Bosses grejer packade förutom hans sadel och träns som jag ska använda imorgon bitti när han rids. Har också ridit en ponny som är köpt till lägren som verkade jätte tjäck! 
Nu ska jag och Antonia åka till mamma för att packa in allt som ska med till oss själva i lastbilen. Mycket som ska packas när man ska vara borta i 5 dagar!
Fina Lillan och mindre fina Anton :)


1 h powerwalk...

axelinaackie.blogg.se / 05 Juli, 2014 - 11:38 / Allmänt
1 kommentarer

...och nu detta !
jumping with Shu B dee

axelinaackie.blogg.se / 04 Juli, 2014 - 19:22 / Allmänt
2 kommentarer

Här kommer några bilder från idag. Det var mamma som fick agera fotograf och hon hade lite svårt med timingen, haha men det är bättre än inga bilder alls. ;)
 
 
 
 
 
 
 


ATM

axelinaackie.blogg.se / 04 Juli, 2014 - 18:07 / Allmänt
0 kommentarer

Gossip Girl, egenplockade vilda hallon och blåbär, poolen i bakgrunden och jordgubbar. <3


Vardagsridning och träning

axelinaackie.blogg.se / 04 Juli, 2014 - 12:48 / Allmänt
3 kommentarer

När jag trimmar har jag alltid någon som hjälper mig. Eller ja, antingen hjälper mamma eller så hjälper pappa mig. Anledningen att jag nästan aldrig trimmar själv är att jag har så fruktansvärt dåligt tålamod så om någon inte står och ger mig instruktioner och säger hur jag ska göra om det uppstår ett problem så slutar det med att jag ger upp. Inte alltid, ibland kan till och med jag klara ut problemen på egen hand, men om jag är minsta lilla hungrig, känner minsta lilla stress eller är minsta lilla irriterad på någonting är det bäst för alla om mamma eller pappa hjälper mig. 
Haha nu låter det som att jag har ADHD och inte har någon självdiciplin över huvudtaget men riktigt så är det inte. ;) Men tror ni fattar vinkeln iallafall! 
 
Sedan finns det en till anledning att jag aldrig trimmar själv och det är att jag inte riktigt vet när det känns bra och när det känns dåligt. Det kan räcka med att Antonia säger: "Vad fin han såg ut när du travade av" så blir jag mycket nöjdare med avtravningen. Kanska lite luddig förklaring, men jag vill ha någon som kan konstatera när det ser bra ut och när det ser dåligt ut helt enkelt! 
 
Hade varit spännande att få höra hur ni har det när ni trimmar hemma! Har ni en tränare som ni rider för en gång i veckan? Rider ni för lite olika personer? Har ni det som jag, kunniga föräldrar som kan hjälpa till lite oftare eller hur gör ni? hade varit jätte kul att få höra! :)
 


Godmorgon 4/7

axelinaackie.blogg.se / 04 Juli, 2014 - 09:58 / Allmänt
3 kommentarer

Det blev aldrig någon hoppning på gräsbanan i tisdags pga att det har varit så teåkigt väder hela veckan! 
Ska därför åka till grannens stora gräsbana med Bosse idag istället! Ska ta några skutt där och se så att han känns bra. Dagens stora utmaning kommer bli att hålla Bosse på mattan. Bosse + hinder + enorm gräsbana = tiger. Men bara att göra det bästa av situationen och hoppas att han håller sig någorlunda lugn! 

Vi åker efter lunch runt 1 någongång så innan dess ska jag ha fixat broddhålen och ridit Polisen. :) 

Foto: Gilda Blomqvist !


Idag har jag hunnit med mycket!

axelinaackie.blogg.se / 03 Juli, 2014 - 22:15 / Allmänt
2 kommentarer

Först var vi i Varberg och kollade när våran 6-åring hoppade, det såg väldigt fint ut! 
Sedan åkte vi vidare till Ullared. Har inte varit där på över 5 år så det var kul faktiskt. Speciellt när allt var så kolosalt billigt!
Köpte en T-shirt, 3 kg hästgodis, massa kakor att ha med i lastbilen, en borste till Polo och Bosses svansar, våtservetter att torka av tränsen med. Tror det var allt!
Juste, en nybakad munk också som var sjukt god. Den var till och med varm och smakade lukulliskt!
 
Vid 6 åkte vi till stallet och jag trimmade båda 2. 
Med Bosse började jag rida inne då underlaget i paddocken var lite löst på grund av allt regn.
Han var superfin i början, red mycket tempoväxlingar redan i skritten men också i traven för att se till att han lyssnade på mig. Sedan lade jag till övergångar mellan skritt och trav och så småningom kavalettibommarna som låg framme. Gjorde en avsaktning och en igångsätting precis innan travserien så att han skulle träna på att vänta på mina signaler och inte ta egna initiativ. Det gick bra till en början men sedan blev han lite nonchalant med avsaktningarna så jag fick vara mycket mera tydlig ett par gånger innan han lyssnade bra igen. 
Började sedan galoppera på raka linjer i höger varv. Han dampade lite när jag red förbi mamma (som hjälpte mig hela passet) men när han hade galopperat förbi henne ca 7 gånger och förstod att hon inte skulle gå till attack slappnade han av och blev väldigt fin! Bytte då varv men där hade jag inte en så bra känsla i galoppen. Saktade då av och arbetade honom lite i traven istället. När traven kändes bra började jag med övergånger mellan trav och vänster galopp. Galloperade bara några få steg innan jag gjorde en avsaktning igen men ökade sucessivt galoppintervallernas längd. Till slut kunde jag galoppera honom i vänster varv och han kändes lika fin som i höger! 
Då gick vi ut för att stämma av så att han kändes lika fin ute i paddocken och det gjorde han. Red bara en kortis där ute och det gick super!
 
Pappa hjälpte mig med Polo i slutet och han var fin han med. I början var han lite spänd men efter att ha travat honom i ett lugnt tempo och fokuserat på att bromsa honom med mitt överliv och inte dra i tyglarna gick även Magneto Polo lugnt och fint! Han hade inte sin bästa dag idag men jag gjorde det bästa av situationen vilket slutade bra ändå, trots att han inte var på bästa humöret!
 


Fyra dagar kvar !

axelinaackie.blogg.se / 03 Juli, 2014 - 16:22 / Allmänt
2 kommentarer

På söndag, i över-övermorgon med andra ord åker jag och Bosse till Falsterbo. På onsdag & torsdag rider vi in på Falsterbos enorma och fantastiskt fina gräsbana. Det känns så otroligt roligt att få hoppa där inne och delta i en så stor tävling, ännu bättre med vetskapen att Bosse har tävlat där 2 gånger innan. 4 klasser, 4 placeringar varav 2 vinster... ;) 
Tävlingen man åkt och sett varje år, falsterbo ponny grandprix där så duktiga ekipage varit med i, ska jag nu delta i själv !
 
Ni kanske undrar varför jag åker redan på söndag när första starten inte är förrän onsdag. Anledningen är att våran 6-åring som också ska hoppa i Falsterbo startar på måndag och tisdag. Vi vill såklart se den och det blir ogörligt att åka på söndag, stanna tills tisdag, åka 7 h tur och retur för att hämta upp Bosse på tisdag. Så därför tar vi med Bosse redan på söndag! 
Men det är bara kul tycker jag. Fler dagar i Falsterbo och jag kan trimma honom på tävlingsplatsen. 
 
 
Kommer uppdatera er mycket på plats!
 
 


Ny matskål <3 <3 <3

axelinaackie.blogg.se / 03 Juli, 2014 - 09:02 / Allmänt
1 kommentarer

Bosse och Polo har fått en ny matskål som jag bara älskar! Den är otroligt söt eftersom att den är så pytteliten. Rymmer bara 4 liter men den är ändå perfekt storlek att lägga krafft-givan i. Tanken är att jag ska ha med min söta lilla skål till meeting och första tävlingen han får följa med till är Flasterbo. 
Det som är bra med den är att den är gjord av mjukt gummi. Man kan därför lämna den i boxen utan att vara orolig att dom skadar sig på den. Några bilder:
 
 
På detta fotot ser man mer tydligt hur liten han är 
 
 
 


Antonia och Shu B dee

axelinaackie.blogg.se / 02 Juli, 2014 - 19:37 / Allmänt
1 kommentarer

 
 
 
 
 
 
Det är jag som har tagit bilderna och jag måste säga att jag är rätt nöjd faktikst!
 


Godaste <3

axelinaackie.blogg.se / 02 Juli, 2014 - 18:42 / Allmänt
0 kommentarerDenna skönheten har jag precis slukat. Inte bra att frozen yoghurt har öppnat i kungsmässan eftersom att jag kommer äta där typ varje dag... Men Yolo får man inte glömma. 
Jag har varit i stallet hela dagen vilket har varit skoj, det är alltid kul att vara i stallet! 
Antonia trimmade Bosse och sen red vi två ut på Polo och Sonja. Bosse var jätte fin i slutet och lite tittig i början. Men efter att han fick galoppera ett bra tag slappnade han av och såg väldigt beskedlig ut!
Uteritten gick också bra förutom att det började smådugga och att Antonia knödde ner mig i diket flera gånger och galopperade före mig fast Polo måste få vara först. + så slog hon mig i huvudet på min hjälm också så både jag och Polo blev rädda. 
Annars gick det bra. :)


F o t o n

axelinaackie.blogg.se / 02 Juli, 2014 - 09:56 / Allmänt
1 kommentarer

 
Jag tror, att om jag skulle klicka cirka 5 nya bilder med systemkameran varje dag skulle jag ha fler unika besökare. Bilder gör så otroligt mycket i en blogg tycker jag. Nya fina, skarpa och ljusa bilder som publiceras varje dag är minst lika bra som ett välskrivet åsiktsinlägg. Då menar jag inte samma fina, skarpa ljusa bild, utan dagsfärska.
Eftersom att jag har en systemkamera som bara ligger och väntar på att få bli använd (har till och med lärt mig vad den heter nu!!!) Canon eos 600 D. Så tänker ni kanske då: "Men varför tar du inte dagsfärska bilder varje dag då?"
Mitt svar är att jag inte har någon som kan ta bilderna. Jag som individ anser att personligen är jag rätt så bra på att fota. Men det blir desto svårare att ta kort på sig själv när man rider... Då tänker kanske ni: "Men varför frågar du bara inte sörran om hon kan ta kort"? Och mitt svar till det är att hon alltid rider samtidigt som mig och är därför busy när jag behöver hennes fotograferingshjälp som mest. 
 
Sedan kom jag på den brillianta idèn att fråga någon random. Eftersom att det är ridläger hos pappa där ponnysarna står är det ju bara att jag ger kameran till någon som är på ridläger och ser förnuftig ut och frågar sedan om personen skulle vilja vara vänlig att ta några kort. Det tar ju inte mer än max 5 min att göra en sån tjänst!
Ska testa den idèn snart så att min blogg kan förgyllas av fina bilder, för jag älskar fina bilder!
 
 
 


Tvättning och rengöring!

axelinaackie.blogg.se / 01 Juli, 2014 - 17:37 / Allmänt
3 kommentarer

Q: Kan inte du skriva ett inlägg om dina bästa groom tips typ som du gör inför tävling? Jag är en riktig tönt när det gäller sånt så jag tycker det är kul att veta hur andra gör och vilka produker och så. Själv har jag just nu himla svårt att hitta det bästa schampot till min bruna häst som inte kan ha mitt skimmelschampo som jag älskar haha ;)
 
A: Det gör jag så gärna eftersom att jag också tycker att sånt är roligt och intressant!
Om jag tar det från början så ser jag oftast till att hästen har kort päls. Om den inte har det rakar jag den förutom Bosse som är helt CP att klippa. Om pälsen är kortklippt är det mycket enklare att få den ren och det gör att första intrycket av hästen blir bättre, speciellt om man klipper benen och huvudet.
 
Nu till själva tvättningsdelen! 
Duschar alltid hela Polo innan tävling eftersom att han är skimmel och till honom använder jag mig utav lite olika medel. Senast jag tvättade honom hade jag ett nytt skimmelshampoo som jag använde för första gången. Det var bra, bättre än yes diskmedel som jag brukar använda men inte super. Manen och pälsen blev väldigt fint men svansen (som är omöjlig att få vit) blev inte så vit. Men bättre än vad den brukar! Tyvärr kommer jag inte ihåg vad schampoot hette. 
Kan å andra sidan tipsa er om det absolut bästa men också väldigt dyra skimmelshampoot. Kostade på Potter en flaska sådant innan han skulle hoppa i scandinavium och jäklar vad han lyste! + att det luktar underbart.
Blue first heter det.
 
Jag fattar dock inte varför så många tycker att grönsåpa är så bra. För det första får man aldrig fram något lödder och sedan blir pälsen jätte fet efter man använt det. 
Då tycker jag att yes diskmedel funkar bättre. Man behöver inte använda så mycket och det blir jätte mycket lödder. På Bosse som är brun brukar jag ta det jag hittar. Kan vara allt från handtvål till vanligt schampoo. Allt funkar toppen på honom eftersom att han är såpass mörk.
 
Sedan kan man bara låtan hästen torka i solen efter badet och när den är torr, rykta. Rykt är det bästa sättet att få pälsen len och glansig och det blir extra bra efter rykten om hästen är badad innan. Flätar såklart svansen efter den är tvättad och dränker den i pälsglans. Pälsglanset jag använder mig av heter firefox och är en stor orange flaska. Det är ganska bra, men har använt mig av bättre. Men av någon anledning har vi alltid firefox hemma så det får duga helt enkelt! ;)
 
 


Hej, det var längesedan!

axelinaackie.blogg.se / 01 Juli, 2014 - 16:01 / Allmänt
0 kommentarer

Chachaa!
Spenderade morgonen hos Clara eftersom att jag sov hos henne. Vi hade det jätte trevligt och åt jätte god choklad till frukost. ;-) 
Sedan följde Kakan (haha) med mig till stallet när jag red vilket var trevligt det med! Polo fick en skogspromenad vilket gick jätte bra förutom att vi blev utskällda av en tant som sa att man inte fick gå där vi gick. 
Bosse trimmades i paddocken idag igen. Red i 40 minuter och väldigt intensivt med mycket galopp. Han var inte lika dunderfin som igår men han var ändå bra tycker jag. Blev inte arg på honom så jag uppfyllde dagens mål. ;) han var jätte fin när jag travade av och större delen av galoppen iallafall så jag är jätte nöjd! 
Städade undan lite i stallet och sadelkammaren när ponnysarna var motionerade så att det såg lite fräschare ut. Nu sitter jag i bilen påväg hem med och är jätte hungrig. Tänkte laga pasta carbonara när jag är hemma. :)Fotograf: Gilda Blomqvist :)