Hos clarisen❤️

axelinaackie.blogg.se / 30 Juni, 2014 - 23:17 / Allmänt
3 kommentarer










Godmorgon!

axelinaackie.blogg.se / 30 Juni, 2014 - 10:03 / Allmänt
0 kommentarer





Resultat

axelinaackie.blogg.se / 29 Juni, 2014 - 17:30 / Allmänt
2 kommentarer

Hoppade 2 st MsvB idag. Första klassen var en A.0 och jag red inte snabbt eftersom att polo inte är en "rida snabbt häst". Inte så bra runda från min sida då jag backade och lade in extra galoppsprång. Sjukt onödigt men ibland gör vi sämsta rundor och ibland bättre. Slutade på 4fel tack vare min schyssta pownie. 

I andra klassen var bedömningen A.0.a0 med totalfel. Var helt felfri på hinder men i svängen till absolut sista hindret blev han frustrerad när jag höll i innertygeln och skakade upp med huvudet och gick inte att svänga. Var därför tvungen att lägga en volt och göra en ny anridning. Detta hade inget med hindret att göra utan ett rent missförstånd i svängen helt enkelt. Kunde undvika att det blev ett sådant missförstånd genom att vara mjukare i innerhanden och vara mer bestämd med ytter skänkel. Dock har han aldrig reagerat på det viset innan så det var inte så lätt att veta.

Polo har iallafall varit jätte duktig i båda klasserna, jag var bara duktig i den sista klassen. ;)




Mot tävling!

axelinaackie.blogg.se / 29 Juni, 2014 - 11:40 / Allmänt
0 kommentarer

Polo är laddad och jag med, MsvB ska vi hoppa. :)




❤️❤️

axelinaackie.blogg.se / 28 Juni, 2014 - 17:35 / Allmänt
1 kommentarer





Bygga hage

axelinaackie.blogg.se / 28 Juni, 2014 - 15:57 / Allmänt
0 kommentarer

Har varit ute nu i över en timme och hjälpt till att bygga en gräshage till Elenya. Hon kommer hem idag och måste få äta gräs nämligen! 

Polo var jätte duktig idag. Tog några skutt och allt kändes super! Är riktigt taggad inför tävling imorgon! 
Bosse var snäll han men men fick ändå ingen bra känsla. Red inte sådär jätte bra och han var väldigt seg. Inga katastrofer hände men inte något jätte bra heller. 
På tisdag åker jag och Bosse till Kicki sanders gräsbana och tränar där. Ett bra genrep inför Falsterbo!

Ikväll ska jag till Clara några timmar. Vi ska ha filmmys med massa godis så det blir toppen!





Ingen tävling idag...

axelinaackie.blogg.se / 28 Juni, 2014 - 11:09 / Allmänt
1 kommentarer

...avvaktar tills imorgon och ser hur vädret har varit tills dess. Såklart tråkigt att stå över en tävling när man har siktat in sig på att åka, men för Polos skull är det bättre att avstå. Han som var så ren och redo för tävling...!
Trimmar hellre i mitt egna lilla ridhus än att åka och tävla i en sjö i ösregn faktiskt. Sitter i bilen nu påväg till stallet, båda ska trimmas i ridhuset vilket ska bli kul! 

Bossi <3


Some update

axelinaackie.blogg.se / 27 Juni, 2014 - 18:05 / Allmänt
2 kommentarer

Sörran hoppade aldrig idag även om det var tänkt så. Lillan ville ju hoppa och inte simma så bättre att hon avstod!
 
Som det ser ut på väderprognosen ska det vara dåligt väder på förmiddagen men klarna upp på eftermiddagen när jag hoppar. Frågan är bara då hur mycket stryk banan har fått ta på förmiddagen. Även om det inte regnar när jag hoppar vill man fortfarande inte hoppa runt i en sjö. Time will tell helt enkelt. Polo är iallafall redo för tävling. Han står och skiner i sin box helt nyduschad och nyklippt! Han blev jätte fin verkligen.
 
Påväg hem från stallet stannade vi till på Kungsmässan och köpte varsin frozen yoghurt på den nya yoghurt baren som har öppat där. Samma kedja som den inne i Göteborg och det smakade himmelskt! Frozen yoghurt är det godaste jag vet näst efter choklad och ben&jerry. 


 


Nyklippt och nyduschad!

axelinaackie.blogg.se / 27 Juni, 2014 - 16:02 / Allmänt
1 kommentarer





Snabb idag!

axelinaackie.blogg.se / 27 Juni, 2014 - 12:24 / Allmänt
1 kommentarer

Klockan 11 var jag helt klar med ponnysarna och hade putsat båda tränsen jätte noga. Det kallar jag effektivitet! Polo skrittades och travades ute i skogen och Bosse fick sig ett trimpass. Red lite markarbete med honom och det gick jätte bra. När jag sedan galopperade honom i slutet kändes han väldigt avslappnad och fin + att han gjorde alla avsaktningar kanon. 

En tråkig nyhet är att jag kanske inte kommer tävla Polo imorgon. Det regnar, åskar och blixtrar som aldrig förr och det vädret ska hålla i sig hela helgen. Onödigt då att utsätta Polo för att hoppa på en tung, genomblöt bana i ösregn. Men inget är bestämt så vi får se imorgon helt enkelt! 




Up with the tup

axelinaackie.blogg.se / 27 Juni, 2014 - 08:47 / Allmänt
2 kommentarer

Idag gick jag upp klockan 8(!!!) men jag var illa tvungen. Antonia ska tävla med Lillan idag och då ska jag ha hunnit rida mina kusar innan. Polo ska ridas i skogen då han ska tävla imorgon och Bosse ska trimmas lite lugnt. Domesedanet han fick igår kan fortfarande sitta kvar i kroppen nämligen. 

Dagens frukost:




Och så efterrätten <3

axelinaackie.blogg.se / 26 Juni, 2014 - 22:13 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
 
 


Middag !

axelinaackie.blogg.se / 26 Juni, 2014 - 22:02 / Allmänt
0 kommentarer

Till middag idag åt vi halvt hemmagjort potatis-pizza. Köpte färdig botten men gjorde resten. Gillar inte vanlig pizza sådär jätte mycket men denna potatispizzan är verkligen supergod!
 
 
 
 
 
 
 
 


2 dagars tävling väntas!

axelinaackie.blogg.se / 26 Juni, 2014 - 18:38 / Allmänt
2 kommentarer

Både på lördag och söndag är det tävling igen. Känns som att det var evigheter sedan sist även om det bara var 3 veckor sen.
Bosse får stå över denna gången. Med honom läggs all planering och träning upp så att han ska vara på topp inför falsterbo-veckan. Och för att få honom att vara i toppform är det träning som krävs, inte tävling.
 
Men Polo därimot vill jag bara få bra rundor på innan SM vecka 32. Han och jag ska därför bege oss till Ale-jennylund och hoppa en 120cm på lördagen och en 120 cm på söndagen. 2 klasser, 2 dagar. 
Då ska jag som sagt bara koncentrera mig på att få till 2 bra rundor. Nästa tävling med Polo-gubben blir troligtvis i Strömstad vecka 29. Om allt går som planerat och om han känns bra hoppar jag MsvA där, precis som förra året. Vann den 130'n förra året så jag tänkte göra en repris på det. När man säger så brukar det gå åt skogen dock... haha
 
På tal om det. Anledningen att jag vill hoppa MsvA i strömstad är att jag vill ha hoppat en 130cm klass innan SM'et. Tyvärr tror jag att allderles för många ekipage kommer att åka dit utan minsta rutin på dom höjderna som själva SM går i men deltar ändå eftersom att kvalreglerna är så katastrofala. 
Man ska aldrig starta en klass ellet tävling om man vet på förhand att man inte har någonting där att göra, oavsett om det är SM eller en regional L.A klass. 
en taggad Bosse innan start!


tandläkarN - check

axelinaackie.blogg.se / 26 Juni, 2014 - 12:27 / Allmänt
4 kommentarer

Kom nyss hem från tandläkaren. Dom sa att jag hade jätte fina tänder förutom att jag hade ett hål i en mjölktand. Men eftersom att jag brukar ha ca 4 hål när jag går till tandläkaren var detta en bragd! Har dålig tand-kvalitet ochdet är inget jag kan hjälpa tyvärr. Har redan dragit ut 3 tänder (mjölktänder) för att hålen var så stora, hahaha! Dom sa också att jag hade borstat mina tänder jätte bra, då blev jag stolt!
 
Nu ska jag chilla med gossipgirl i knäet innan pappa kommer och hämtar oss. Väl i stallet ska Bosse få en lugn dag bestående av en skogspromenad och domesedan. Fattar ni vinkeln? Domesedan = helt drogad = lugn dag, haha jag tyckte att det var kul iallafall! 
Han ska rakas idag, finally. Måste vara snygg inför falsterbo och nu är det bara 12 dagar kvar juuu!
Polo reds i paddocken igår, alltså skulle han behöva ridas ut idag. Men jag tycker att det är så himla tradigt att rida ut 2 hästar i rad så han får gå ett trmpass idag istället. Det känns som en bra plan! Så får Polo ridas ut imorgon istället!
 


"Tidig" morgon ;)

axelinaackie.blogg.se / 26 Juni, 2014 - 09:23 / Allmänt
0 kommentarer

Idag väcktes jag kl 9 och var hur trött som helst. Måste verkligen börja gå och lägga mig tidigare än halv 1. Men ändå skönt att komma upp i rimlig tid känner jag! 
Nu ska jag ge mig ut på 7km rundan i snabb takt. Om en timme när jag är tillbaka blir det frukost och efter det tandläkaren.....




Markarbetspass

axelinaackie.blogg.se / 25 Juni, 2014 - 22:43 / Allmänt
0 kommentarer

Både Bosse och Polo fick gå markarbete idag. Småhinder som var uppställda i en liten bana där det var ordning och reda som gällde. Med Bosse lade jag en volt efter varje hinder så att han skulle komma tillbaka till ordningen.  Båda två gjorde övningen super förutom att Bosse blev lite FÖR lugn. Men det är inte ofta han beter sig på det viset så jag ser det posetivt. 
Polisen var väldigt pigg så med honom låg fokuset på att få honom lite mer tillbaka. Han lyssnade samtidigt bra på mig även om han spang på så det var inga problem!
 
Idag är mitt mål att gå och lägga mig i tid. Inom 20 min ska jag ligga i sängen, punkt
 
han är så gullig <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


Grattis faderrr !

axelinaackie.blogg.se / 25 Juni, 2014 - 15:47 / Allmänt
0 kommentarer

Idag fyller Pappa år, stort grattis till honom! Bakade hans favoritkakor (bondkakor) + drömmar. Blev extra nöjd med drömmarna då dom smakade himmelskt enligt mig. Dock älskar jag alla kakor så mig är det inte så svårt att imponera på i kak-väg... ;-)
 
 
 
 
 


Frukost <3

axelinaackie.blogg.se / 25 Juni, 2014 - 12:06 / Allmänt
2 kommentarer

 


God"morgon"

axelinaackie.blogg.se / 25 Juni, 2014 - 11:41 / Allmänt
1 kommentarer

Var uppe alldeles för sent igår vilket resulterade i att jag sov alldeles för länge idag. Vaknade kl 11, gick upp och tog mig en dusch. Är egentligen ingen morgonduschare men jag tycker att man känner sig så äcklig om man går upp från sägen och är lite svettig, håret helt tovigt och känner sig skabbig. Sedan ta på sig rena kläder på det är ofräscht. (Anteckna gärna att jag tycker så) ;)

Men nu har jag iallafall duschat så mitt hår är utan tovor, jag är ren men framförallt känner jag mig fräsch! Ska klä på mig nu och gå till köket och äta frukost. Idag ska jag försöka få till en jätte bra blid på det jag äter men det kan bli tufft... 




Dagens ridpass, tisdag, 24/6 - 2014

axelinaackie.blogg.se / 24 Juni, 2014 - 22:32 / Allmänt
1 kommentarer

Åkte till stallet lite senare idag, under kvällen. Klockan blev så mycket när vi väl kom fram så hann inte rida. Åkte hem på direkten. skoja.
 
Red ut på Polisen i vanlig ordning. Jag, mamma och sörran red bort till sjön och tillbaka. Han var döglad och dösnäll och döschysst och döcool. Men inte död! När vi kom tillbaka från våran lila trip trimmade Antonia Bosse i paddocken. Det är bra att hon rider honom så mycket som möjligt nu innan falsterbo. Det är bara 14(!!!) dagar kvar! Dökul ju. 
Ska skypa resten av kvällen nu, hörs imorrn med bättre update - lovarr :)
 
 
 
Bild på mina nya jeans från annina ;)
 


Typiskt jag...

axelinaackie.blogg.se / 24 Juni, 2014 - 15:35 / Allmänt
1 kommentarer

...har alltid ordning och reda på mitt rum. Och då menar jag tiptop

...snubblar på alla trottoarkanter. En gång ramlade jag rakt ut i vägen och skrapade upp knäet.

...presterar bäst på tävling när jag inte är nervös

...lägger en volt innan hindret på framhoppningen 

...att aldrig bli trött på kvällen och är vaken till 1 på natten.

...sova till halv 10 och få ångest att jag i te vakande tidigare. ;-)

...tycker att det blir roligare att rida om jag ska testa något nytt. En ny tröja, nytt bett, nya lindor - vad som helst.

Här var jag glad! 


some better pics

axelinaackie.blogg.se / 24 Juni, 2014 - 13:20 / Allmänt
5 kommentarer

Snart åker jag till stallet i mina nya älskvärda bralls. Här kommer några bättre bilder på dom när de sitter på. 
 
Fotograf: Clara Lindgren ;)
 
 
 
 
 
 
 


ÄlskarT

axelinaackie.blogg.se / 23 Juni, 2014 - 21:41 / Allmänt
4 kommentarer

Dagens middag: 

Dagens efterrätt:

Jävligt nayz måste jag säga azz. Nu kollar vi (jag, sörran, Cajsa, Clara) på Beck. Obehaglig film haha ;) 




" Montar "

axelinaackie.blogg.se / 23 Juni, 2014 - 18:07 / Allmänt
5 kommentarer

Några snabba foton på mina nya ridbyxor med gripping system från märket montar som klickades när dom bara låg på golvet. Dom är mycket snyggare när dem sitter på måste jag säga! Sen blev dom väldigt bleka i färgen på bilderna, är en nyans mörkare och "klarare" irl.
 
 
 
 
 
 


colouring

axelinaackie.blogg.se / 23 Juni, 2014 - 17:06 / Allmänt
0 kommentarer

Sitter med färg i håret i hopp om att det ska bli mörkare. Har färgat det 2 gånger tidigare utan något resultat över huvudtaget men nu är det en annan sorts färg så jag hoppas att det blir bra denna gången. Tanken är att jag vill ha mörkare brunt än det jag har. Nu har jag blekt, fult mellanbrunt hår vilket är så fult! 
 
 
Denna färgen tycker jag är perfekt! Tror inte att mitt hår går att få såhär dock... haha
 
Är iallafall nyss hemkommen från en lunch på ett cafe inne i kungsbacka. Var där tillsammans med Moa, Gilda, Ebba, Alice och Clara. Så härliga personer och vi hade det jätte trevligt!
På vägen hem stannade vi till på SvenskRidsport. Köpte mig ett par (aprikosfärgade) ridbyxor - haha. Riktigt snygga om man matchar rätt vilket jag hade tänkt att göra. Visar er bild på som senare! 
Snart kommer Clara hem till mig och ska sova här. Jag ska göra mitt yttersta för att hon ska trivas så bra som möjligt. ;-)


Myslunch !

axelinaackie.blogg.se / 23 Juni, 2014 - 14:44 / Allmänt
0 kommentarer









Sadel

axelinaackie.blogg.se / 23 Juni, 2014 - 12:36 / Allmänt
1 kommentarer

Det är viktigt det där med sadel. Men jag tycker att de flesta överdriver en smula när det kommer till att köpa en ny. Då ska man ringa till en speciellt utbildad sadelprovare som ska känna, klämma och se att sadeln ligger rätt. 20 olika sadlar ska testas innan den 21'a ligger någorlunda. Känns inte som att folk tar så mycket hänsyn till hur man själv känner sig i sadeln - bara den ligger bra på hästens rygg. 
Det är lite fel tycker jag eftersom att det är i just detdär bekväma lädersätet många timmar ska spenderas och visst vill man sitta bekvämt då.? Och om man har en sadel som man sitter dåligt i och som främjar dålig ridning betyder det att i slutändan kanske man behöver byta sadel ändå. 

Sedan gör många felet att dom köper en halvbra sadel. Specialanpassar en pessoa för ca 9.000 vilket kan vara en schysst sadel - absolut. Men sedan när man köper en annan ponny som säkerligen är byggd på ett annat sätt passar antagligen inte den specialanpassade sadeln längre. Då behöver det investeras i en ny sadel för kanske samma valuta.
Utifrån mina egna erfarenheter tycker jag att man ska lägga mer pengar på en riktigt bra sadel. Köper man en bra sadel från ett bra märke behöver man heller aldrig oroa sig över att dom ska ligga kasst på hästens rygg. Polo och Bosse är ganska olika byggda, speciellt på överlinjen. Har ändå samma sadel på dom (equipe expression) som har funkat utmärkt under en lång tid. Aldrig några ryggproblem eller liknande på någon utav dom.
Equipe är ett sadelmärke jag rekommenderar starkt. Mjukt fint skinn, ligger bra på alla hästar utan att man behöver Specialanpassa och otroligt sköna. 
Så köp en riktigt bra sadel även om det kostar någon tusenlapp extra, det är värt det! 
Jiiihaaa


Tjännnaaa

axelinaackie.blogg.se / 23 Juni, 2014 - 08:41 / Allmänt
1 kommentarer

Mina favorittimmar på dygnet är mellan 7-9 på morgonen. Gillar att vakna i tid och ta det lugnt på morgonen. Det är därför jag tycker att det är waste att sova länge på morgonen eftersom att mina favorittimmar försvinner då! Ställde klockan på 07.59 idag så att jag iallafall får uppleva en av timmarna, haha! 

Har ordnat lite frukost nu, brödälskare som jag är blev det två Tekakor med ost och ett stort glas proviva-hallon-björnbär. 


När detta är uppätit går jag ut och rider direkt, Polo i skogen eftersom att han trimmades igår och Bosse i paddocken. 



FY FAN

axelinaackie.blogg.se / 22 Juni, 2014 - 22:54 / Allmänt
0 kommentarer

Bästa, finaste Elenya fick kolik i förmiddgas. Ringde på distriktsveterinär som sade att vi skulle åka in med henne till Slöinge. 
Väl på djursjukhuset konstaterades det att hon var tvungen att buköppnas. Självklart gjorde vi det trots den enorma risken att hon kanske inte skulle klara det. En så stor operation på en häst är givetvis väldigt riskabel, speciellt när detta är tredje gången hon buköppnas. Eller det är inte operationen som är riskabel egentligen. Det svåra är första dygnen efter operationen. 
 
MEN, det jag ville komma till var att vi fick komma in till operationsrummet under operationen vilket man i vanliga fall  absolut inte får. Vi fick även se iiii Elenyas mage  när den var uppskuren. Vi fick se alla hennes inälvor, hela magen. HELT sinnessjukt. Det låter kanske inte så konstigt men det kan ni skriva upp att det var. Att se sånt här på film typ är inte så jätte konstigt men att se sin egna hästs mage på insidan var sjukt och äckligt.
Jag som är så känslig för sådant kollade bara i typ 2 sekunder innan jag blev helt likblek i ansiktet och helt snurrig. Var tvungen att sätta mig ner där inne och frös hela vägen hem. Klarar inte ens av att se blod så det var kanske inte så konstigt att jag tyckte att detta var äckligt.
 
 
Men nu håller jag alla tummar och tår som går för att den bästa storhästen i världen överlever. <3
 


Experiment

axelinaackie.blogg.se / 22 Juni, 2014 - 15:28 / Allmänt
8 kommentarer

Polo har alltid varit ganska gallig på bakbenen. Jag kan inte så mycket om gallor men det jag vet är, att det är ganska vanligt och inget farligt. Men han har ändå såpass stora gallor att jag vill försöka få bort dom så nycket som det går. Det är lite olika från dag till dag, vissa dagar känner man dom inte alls och vissa dagar är dem betydligt större. Det är inget speciellt som jag märkt när dom blir större. På vissa hästar kan det ju vara efter lite hårdare ansträngning men inget sådant har jag märkt på Polo. Dom är ganska så mjuka men inte som bomull. 
Tänkte därför testa att ha bakbenen lindade under natten. Ska bli spännande att se sen imorgon om det blivit bättre. 
Använder mig av ett par eskadron-paddar och vanliga stallindor. Det ser ut som att det är fleece på bilden men det är det inte! 

Vet ni någonting om gallor? Skulle vara jätte tacksam om ni ville dela ned er av egna erfarenheter och om ni vet någonting som hjälper! 


Polo aka Sverige-karta

axelinaackie.blogg.se / 22 Juni, 2014 - 12:59 / Allmänt
1 kommentarer

Förra året under ridlägerveckorna var det en tjej som kom fram till Polo och tyckte att hans rosa fält på mulen liknade en Sverigekarta. Höll inte riktigt med henne då men nu på senare dar när jag blivit lite klokare (haha skämt åsido) så tycker jag faktiskt att jag kan tyda Sveriges konturer i hans mule. Rätt fräsigt ändå med en Sverige-ponny som dessutom är från Irland. Guds tecken på att det var menat att Polo skulle bo här eller vad tror ni? ;-) 
Tycker ni att det är likt en Sverigekarta?
Det är världens lenaste och gulligaste mule iallafall! 


Frukost <3

axelinaackie.blogg.se / 22 Juni, 2014 - 09:39 / Allmänt
0 kommentarer


Proviva, tekaka, jordgubbar och havregrynsgröt får äran att stara upp min dag. 
 
Jag har från och med nu bestämt mig för att det är slut med dålig uppdatering. Har känt ett tag att jag skriver bara korta inlägg hela tiden som jag sabbt fixat från mobilen. Men nu ska det bli bättre. Minimum ska vara 3 inlägg om dagen och dem 3 ska vara bra och välskrivna. 
Så titta in igen snart för idag och framöver kan ni förvänta er bra bloggning igen!


Kvällen...

axelinaackie.blogg.se / 21 Juni, 2014 - 20:46 / Allmänt
0 kommentarer

Har precis satt mig tillrätta i sängen efter att ha varit ute och betat båda ponnysarna en lång stund var, samt ryktat Bosse noggrant på hela kroppen. Kvalitetstid med andra ord! Så härligt att vara ute själv tillsammans med hästarna  och bara umgås med dom. 
Nu rullar gossipgirl på datorn resten av kvällen, ni får ha det så bra❤️





Så hurtig !

axelinaackie.blogg.se / 21 Juni, 2014 - 13:38 / Allmänt
0 kommentarer

Gick upp strax efter klockan 7 för att halv 8 började dagens stalljobb. Jag och Antonia hjälptes åt med allt idag så det gick ganska fort. Allt är klart + att Bosse är trimmad och klockan är drygt halv 2. 
Nu ska Polo ridas ut och sedan är allt klart för dagen - sorgligt men sant. 
Anledningen att jag rider ur så mycket på Polo är att han trivs med det och jag undviker förslitningsskador. Samt att om jag har ridit ut 3 dagar i rad säger vi och sedan trimmar honom känns han så mycket bättre än om jag har trimmat flera dagar i rad. 




Idag är det midsommar!

axelinaackie.blogg.se / 20 Juni, 2014 - 18:40 / Allmänt
0 kommentarer

Shit vad fort tiden går nu för tiden. Känns som att det var en vecka sedan jag fyllde år typ. (Och det var februari ;-)) 

Hoppade Polo och Coolman idag. Polo var riktigt fin och det gick superbra! När han är i bra form är han så himla trygg och enkel att hoppa, fina powninn. Coolis var duktig han med och vi tog oss igenom en hel bana utan dumheter, stolt azz. 
Trimmade Bosse och det gick inte speciellt bra i början för att han hängde så i munnen. Bytte bett till ett vanligt tränsbett och det funkade faktiskt bra! Han var lite osäker i början men ju mer jag red på det desto bättre gick han så jag är nöjd med ridpasset. Ska bli spännande att se hur han är på det bettet imorgon när jag rider. 

Måste sluta skriva för att nu vankas det midsommar-firande-tårta. Ni kan ju få en liten läskande bild på dom... ;) 




my babyboyy

axelinaackie.blogg.se / 19 Juni, 2014 - 16:32 / Allmänt
2 kommentarer

 
 
 


Sadeln jag vann!

axelinaackie.blogg.se / 19 Juni, 2014 - 09:22 / Allmänt
2 kommentarer

När jag van MsvA'n i Strömsholm var det en sadel som var första pris. 
En brun Bates sadel - cushion system. Ska inte behålla den då jag har min equipe-sadel som funkar toppen och därför ska denna säljas. En väldigt fin sadel måste jag säga med mycket fina detaljer.




Ljuset blev lite olika på varje bild men den är nötbrun i färgen, ungefär som på första bilden!


Dagens ridpassssssss

axelinaackie.blogg.se / 18 Juni, 2014 - 22:37 / Allmänt
2 kommentarer

Bosse var sjukt fin idag, avslappnad och mjuk hela ridpasset i båda varven. Gött att han känns bra efter hans lilla vila med endast skogspromenader. 
Polo var pigg och glad i skogen, trippade på i snabb fart och allt gick bra tills jag råkade rida in i ett träd så att det rasade 6382 mega stora myror över oss som bet mig på armen så att det gjorde ont som in i helvette. Fatta paniken när det kryllar av myror på en! 
Sen har jag lärt mig en sak från den uteritten. Jag hatar tjocka fula killar på cykel som kommer i full fart mot en häst som redan är lite på tårna. Dom var typ 12 år och luktade kiss men i detta fallet är det ingen giltlig ursäkt. 

Coolman fick sin första skogstur idag han med och det gick kanon! Hur snäll som helst var han. 

Har fixat iordning lite i mitt rum nu på kvällskvisten. Tagit ner lite tavlor från väggarna och så. Nu ser det mycket luftigare och fräschare ut!

Alla mina smycken som ligger i det finaste smyckeskrinet man kan ha, om man stänger den blir det en rosa plysch-soffa. :)


Hollywood-tänder

axelinaackie.blogg.se / 18 Juni, 2014 - 16:58 / Allmänt
0 kommentarer




Polo kom precis hem från Alexis-kliniken där han har varit och blekt sina tänder. Blev riktigt snyggt tycker jag, rena och vita som det ska vara! 
Vad tycker ni, hiss/diss till hans nya Hollywood smile? 



Ännu en solig dag !

axelinaackie.blogg.se / 18 Juni, 2014 - 10:55 / Allmänt
5 kommentarer

Hur mycket jag än försöker kan jag inte sluta längta till FAlsterbo som inträffar om exakt 20 dagar. Inte så långt kvar nu och det ska bli så himla kul! :D Självklart är det extra kul när jag ska vara med och tävla där, men allt annat är också väldigt roligt. 
Kännns bra att ha ett mål och någontig att längta efter. Då kan jag lättare lägga upp ett bra träningsschema för Bosse innan dess så att han får chansen att prestera så bra som möjligt. Har till exempel valt att inte åka till Vetlanda nu på söndag som det var tänkt. Han känns inte riktigt i form för det eftersom att han har behövt ta det lugnt i några dagar pga hans mage. Då blir det nog bättre om jag tränar lite mer istället. Träning ger färdighet! ;)
 
Polo ska gå en tävling nästa helg (vecka 26) i Ale Jennylund. Inte en jätte bra tävling enligt mig då underlaget är rätt så tungt, men Polisen gick väldigt bra på den banan förra året och det är en nationell, närliggande tävling. 
 
Nu åker jag till stallet. Pappa hjälper mig med Bosse, Polis och coolis har jag ingen ide om än.
Fin Clara när hon fick vara med på en så klallad överraskningsbild! <3<3


Softar i skogen...

axelinaackie.blogg.se / 17 Juni, 2014 - 15:23 / Allmänt
0 kommentarer


Antonia och jag red ut en kul liten tur, hon på Bosse och jag på Polo. Båda var jätte snälla och glada! Sista dagen på semestern för Bosse så imorgon börjar hårdträningen igen. 
Började coolmans pass med att skritta ut en tur. Första gången och han var väldigt terräng-gående! Sen trimmade jag lite i paddocken och det gick bra i slutet men i början var han lite stark. Lät honom galoppera ett tag "fritt" innan jag red seriöst vilket jag tror är bra för honom. Då får han göra sig av med sin energi så att han sen efter det kan fokusera på rätt saker och inte på att springa. :) 

Antonia var felfri med Lillan imorse, eller nej förresten. Ett tidsfel men felfri på hinder. ;) nu är vi påväg till Åby igen men denna gången med Sonjaaa
När hon har hoppat åker jag direkt till Malin som gör mina fransar, en påfyllning är just vad som behövs kan jag säga...!
Sonja😂


Mot tävling

axelinaackie.blogg.se / 17 Juni, 2014 - 09:09 / Allmänt
6 kommentarer

Fast det är inte jag som ska hoppa. Sörran ska tävla med båda sina hästar (Lillan 6 år) och Sonja. Det är Antonia och Lillans andra start så hon går 110cm nu på morgonen och Sonja hoppar en 135cm runda. 

Jag ska rida ponnysarna när jag får tid, antagligen under de 2 timmarna som vi är hemma mellan klasserna. 
Då vet ni vad jag ska göra idag, hörs sen!




Så cozy azz

axelinaackie.blogg.se / 16 Juni, 2014 - 20:58 / Allmänt
1 kommentarer





Dinner time !

axelinaackie.blogg.se / 16 Juni, 2014 - 17:49 / Allmänt
0 kommentarer



Love tacos azz


Så arg...

axelinaackie.blogg.se / 16 Juni, 2014 - 12:42 / Allmänt
2 kommentarer

Igår när jag var ute och red Bosse skulle jag ge honom en kram. Hade en hoodie med stora fickor på mig och där i låg min iPhone. Ni kan ju gissa vad som hände... Givetvis skulle den ramla ut och spräcka sönder skärmen ännu en gång. Andra gången inom 2 månader - stabilt. Blev inte så stora sprickor denna gången men ändå. Att jag, Axelina Petterson Häggström tappar min telefon så att den spricker 2(!!) gånger händer bara inte. Menmen, life is tuff

Har redan ridit både Bosse och Polo, båda fick ta det lugnt idag. Bosse för att han är dålig i magen (äter bajs och beter sig skumt, ska få pulver av veterinären) och Polo för att han behöver vila upp sig lite. 
Red ut i skogen på båda och dom var jätte lugna, harmoniska, avslappnade, softa och coola. Haha
När jag är hemma igen ska jag putsa lite, rida Coolman och låta Bosse beta. 

Vet att det blir lite enformigt när jag bara skriver om hästar, men just nu innefattar mitt liv bara det vilket gör mitt liv roligare, men bloggen lite för ovarierande. 
Bild från min och Polisens uteritt imorse. <3


Details innan ridpasset

axelinaackie.blogg.se / 15 Juni, 2014 - 15:16 / Allmänt
5 kommentarer













Jobb idag !

axelinaackie.blogg.se / 15 Juni, 2014 - 09:52 / Allmänt
1 kommentarer

06.58 (kan inte ha klockan på jämna tider) ringde alarmet för att 07.30 började mitt stalljobb. Alla hästar skulle fodras, mockas åt, släppas ut, ta på flugskydd, sopa/kratta stallet, fylla höpåsar och fylla vatten. Nu är klockan snart 10 och jag håller på med sista sysslan - fylla vatten. När det är klart tänkte jag börja rida lite, antingen en eller två ponnyer innan jag fodrar lunch vid halv 1 - 1 någonting. 

Riktigt varmt idag också, så härligt det kan bli! :D






Gossipgirl och smågodis <3

axelinaackie.blogg.se / 14 Juni, 2014 - 20:34 / Allmänt
0 kommentarer





Bosse enjoying the grass

axelinaackie.blogg.se / 14 Juni, 2014 - 15:14 / Allmänt
0 kommentarer






Låter Bosse få beta uppe på kullen medan jag och Alwin borstar iordning honom. Han är bra lycklig nu, världens finaste ponny. <3 


Klockan är ett

axelinaackie.blogg.se / 14 Juni, 2014 - 13:15 / Allmänt
1 kommentarer

Och jag har redan ridit både Polo och Coolman! 
Polo var lite stel i vänstersidan till en början, lite stark i tygeln och ville inte riktigt. Men efter ett tag när jag hade travat kanske halvvägs mjukade han upp sig lite och sista biten var han riktigt fin faktiskt! Inte lika avslappnad och soft som han är i paddocken eftersom att när man rider ut blir det mer att kolla på och fler intryck. Red rundan runt sjön - min och Polisens standardrunda.

Coolman var faktiskt duktig också. Inte när jag hoppade över plastpluttarna men när jag trimmade skötte han sig. Enkel och okomplicerad! Ska bara lära honom att man ska hoppa över hinderna när det kommer framför fötterna och inte hitta på andra hyss. Haha
Lilla älsklingen från Strömsholm. Bilden är från lördagen då det regnade, ni kanske ser på hans ben hur geggigt det var på framhoppningen...


Lindor VS skydd

axelinaackie.blogg.se / 14 Juni, 2014 - 11:40 / Allmänt
1 kommentarer

Alltid när jag rider hemma har jag lindor. Jag tycker att det känns både bekvämare för hästen, ser proffsigare ut och mycket finare. Tycker även att lindor skyddar bättre när man rider ut och dem täcker större yta än senskydden. 
Sedan tror jag att om hästen skulle råka sparka sig på senan skyddar inte lindorna så värst bra i jämförelse mot skydden. Jag har aldrig padd under när jag lindar då det blir så klumpigt, men har man tjocka fleecelindor känns det inte så nödvändigt.
 
Har och andra sidan alltid skydd när jag tävlar eller ska hoppa lite större hemma. Har det för att om dom river på tävling och har lindor på sig känner dom knappt det och rättar sig inte lika bra. Detta kan då leda till att ma får två nedslag istället för ett. 
Sen är senskydd mycket säkrare än lindor i hoppningen. Om vi ska ta som exempel när jag och Ralle gick omkull i Ljungby så var det väldigt tur att jag hade just skydd. Han fick sig en rejäl smäll på senan och om jag inte skulle haft benskydd på honom hade det kunnat gå mycket värre än vad det redan gick. 
 
Så lägg hellre 30 sekunder extra på att linda eller ta på skydd på din hästs ben, du kommer tacka dig själv när oturen väl är framme. 
 
2 härliga prisutdelningsbilder !
 


Tredje dagen på sommarlovet...

axelinaackie.blogg.se / 14 Juni, 2014 - 08:54 / Allmänt
0 kommentarer

Hej och godmorgon, idag är det redan den tredje dagen på sommarlovet så ni kanske fattar hur snabbt det kommer ta slut. Men det gäller att leva i nuet och försöka att inte längta till något eftersom att då går massa tid till spillo. 

Har skrivit en "att göra" lista för dagen vilket jag borde göra varje dag. Annars tar jag det så himla lugnt hela dagarna att jag inre får någonting gjort. Igår till exempel fick jag typ inte gjort ett dugg. Men idag känner jag mig mer hurtig och tänker ta tag i allt som ska göras, högst på prioriteringslistan står att rida såklart. Polo i skogen och Bosse & Coolman på banan. Sen efter det ska all utrustning putsas och så kanske jag borde tvätta polisens svans... Även om vi inte ska tävla tycker jag att det ser så äckligt ut om svansen skiftar i gul-brunt. 

Känns bra också att jag ställde alarm idag, annars får jag dåligt samvete över att jag sover bort hela dagen så halv nio tycker jag är en bra tid att gå upp. 
Nu måste jag kliva upp från sängen, äta frulle och sedan starta dagen! Hoppas ni får en fin lördag. :)





❤️❤️❤️

axelinaackie.blogg.se / 13 Juni, 2014 - 12:40 / Allmänt
1 kommentarer





Frukost 💓

axelinaackie.blogg.se / 13 Juni, 2014 - 09:22 / Allmänt
0 kommentarer





Yesterdays

axelinaackie.blogg.se / 12 Juni, 2014 - 20:54 / Allmänt
1 kommentarer

 
 
 
 
 
 
 


Över...

axelinaackie.blogg.se / 12 Juni, 2014 - 20:32 / Allmänt
1 kommentarer

Försökte få till en lite exciting rubrik, lyckades kanske sådär men värt ett försök. 
Det jag menade var att dagen nästan är över och den gick allderles för snabbt. Första dagen på sommarlovet är över med andra ord. 
Kom nyss hem från stallet där jag har tillbringat hela min dag. Trimmade alla 3 och det gick finemang. Med Bosse tränade jag på övergångar och rakriktning, det gjorde han bra. Potter red jag mitt näst sista ridpass på då han åker till sin nya ägare imorgon vid 1. Han var jätte snäll och skötte sig prima. Lät honom galoppera av sig en rätt så lång stund i början utan några krav, det tyckte Potter var väldigt roligt för att då kunde han skutta omkring bäst han ville. ;-)
 
Sitter i köket nu med regnet utanför och väntar på att maten ska bli klar - pasta med quornfärs. Gillar det mer än vanlig köttfärs faktiskt. Vattenmelon till efterrätt och sdan kallar duschen och några avsnitt gossipgirl i sängen. Soft avslut på dagen så att säga !
 
Kolla broddarna på hans bakhovar. Eftersom att han är så vild inne på banan måste han ha det stabilt under hovarna, så borddarna som han hade var enorma verkligen!
 
 

Världens sötaste bumbibjörn från idag<3




Bosses bakben

axelinaackie.blogg.se / 12 Juni, 2014 - 18:26 / Allmänt
0 kommentarer

Får ibland frågor om Bosses ena bakben som ser lite annorlunda ut. Faktum är att han har ett fläckigt bakben som han har haft hela livet. Väldigt coolt och originellt tycker jag, man känner verkligen igen honom!
 
Haha, så gulligt azz 


Nu är han trött...

axelinaackie.blogg.se / 12 Juni, 2014 - 13:40 / Allmänt
5 kommentarer



Har man energi som en yber-het B-ponny så har man. 
Vissa dagar är Polisen piggare än vanligt och med pigg menar jag inte att han travar lite för snabbt till en början. Jag menar att han helst vill galoppera full fart 40 varv och om jag bromsar står han helst och studsar på stället. Lägger jag på skänkeln gör han ett skutt rakt far över istället för att flytta sig åt sidan. Tror ni fattar vinkeln. 
I de lägena gäller det att inte bli arg på honom utan istället vänta ut honom tills han coolar ner. Efter 25 minuter i paddocken där jag jobbade med tempoväxlingar i traven utan något större resultat gav jag upp och gick in i ridhuset. Vanligtvis brukar han vara lugnare där men inte idag inte! Men det var ändå skönare att stanna i ridhuset eftersom att det blåste så mycket utomhus. 
Efter ett ridpass på en timme varav största delen galopp rakt fram innanför spåret blev han ganska så behaglig faktiskt! Kände att jag hade större kontroll över honom och jag kunde galoppera omkring utan att han sprang iväg från mig. 
Även om han inte var helt perfekt tror jag att han kan bli det imorgon när jag rider, då är han nog lite avrastad redan i början av passet eftersom motionen idag var ganska krävande. 

Nu är han iallafall avspolad och står ute i hagen och äter lunch-hö, som ni ser på bilden där uppe blev han helt genomsvettig! 



Grades

axelinaackie.blogg.se / 11 Juni, 2014 - 21:58 / Allmänt
0 kommentarer

Här är mina betyg för denna terminen. Är ganska nöjd men hade förtjänat ett C i engelska ( engelskaläraren har sjukliga krav så det är jätte svårt att få bättre än D) och ett A i svenska borde jag verkligen haft. Annars nöjd!
Så skönt att jag har B i spanska igen, hade C en termin vilket inte var okej någonstans. Är nöjd att jag inte har något E iallafall, nästa termin är målet att inte ha några D´n heller! 
 
 
 


Lite bloggning jaooo

axelinaackie.blogg.se / 11 Juni, 2014 - 21:52 / Allmänt
1 kommentarer

Nu är det äntligen sommarlov på riktigt! Känns så himla skönt azz. 
Jag och ganska många till av mina och Claras kusiner (vi kallar alla i våran klass för kusiner) drog till liseberg direkt efter skolavslutningen. Det var jag, Clara, Gilda, Ebba, Tova, Linnea, Emilia, Adde, Alice, Olle, Lisa, Alex och Embla som var där. (Om jag har glömt någon nu känner jag mig riktigt elak mot den personen)
Jag och Clara gick ifrån alla andra till att börja med och åt ben&Jerry. Det bästa på hela liseberg verkligen! Det var så sjukt gott och jag tog väldigt goda smaker. 
Sedan catchade vi upp med alla andra kusinerna, åkte Helix och kanonen x2. Kände mig lite hängig då jag inte är helt kry än så jag åkte hem ganska tidigt medan resten stannade kvar. Inte så kul att vara på liseberg om man inte mår helt bra så att lägga sig i soffan med gossipgirl och en stor skål jordgubbar framför sig kändes mycket mer läskande faktiskt.
 
Amen ser ni eller? Drömglassen helt klart!
 
Ridpassen gick väldigt bra imorse, Bosse var kanon när han trimmades och de andra 2 jökarna var finfina dom också! Har bestämt med Bosse att vi ska starta en tävling innan Falsterbo och det får bli en klass i Vetlanda. Den tävlingen ligger bra till, en bra gräsbana och bra att ha ridit där innan SM. 
 


Frukost

axelinaackie.blogg.se / 11 Juni, 2014 - 08:38 / Allmänt
3 kommentarer



Godmorgon allihop! 
Idag är det skolavslutning för min del men eftersom att den inte börjar förrän klockan 3 passar jag på att åka till stallet innan. 
Då båda reds ut igår behöver dom trimmas idag så så får det bli! 



Bosses vinnarrunda

axelinaackie.blogg.se / 10 Juni, 2014 - 22:15 / Allmänt
0 kommentarer

 


Förlåt för uppdateringen!

axelinaackie.blogg.se / 10 Juni, 2014 - 15:25 / Allmänt
2 kommentarer

Ingen skola idag för att jag kände mig inte riktigt kry imorse. Allmänt hängig och ont i halsen. Sov i 12 och en halv timmar inatt också, haha! 
Men nu har jag iallafall tagit tag i mitt liv, städat ur hela lastbilen, duschat och tagit en sväng in till Kungsbacka. Köpte en skolavslutningsklänning tills imorgon på design only och 2 T-shirtar. Visar er bild på klänningen imorgon! 

Nu sitter jag och sörran på tåget påväg till stallet. Får se vad jag hittar på med ponnyerna idag, jobbigt att jag känner mig hängig men ändå inte sjuk, och inte frisk. 
Ska iallafall ta tag i högen med saker från tävlingen. Saker ska tvättas, putsas och läggas undan. 

Winners 


Måndag kväll there is

axelinaackie.blogg.se / 09 Juni, 2014 - 22:18 / Allmänt
0 kommentarer

Blev en ganska sen kväll i stallet idag då jag inte var hemma från klassens dag förren halv 6. Det var en väldigt trevlig dag hos Tova med hela klassen på plats. Vi har en väldigt bra sammanhållning i klassen där alla kan vara med alla så det är änna bra azz.

Ryktade både Bosse och Polo en lång stund, matade dom med äpple-godisar och kammade igenom deras tjocka manar. Båda två har riktiga ponnymanar som är en decimeter tjocka, fluffigt och gulligt. ;-)
Joggade Bosse lite i paddocken också, bra att göra det dagen efter han tävlade och att han inte bara står. Då känns det som att dom lätt blir stela i muskulaturen om dom inte får röra på sig efter en helg med stora hinder som tar på krafterna. Då låter jag hellre ponnyn vila imorgon (alltså 2 dagar efter tävlingen när dom har fått "varva" ner en dag med lite lättare arbete. 
Han kändes i vilket fall mjuk och fin, höll mig innanför spåret och tränade på att ha honom rak och loss från vänstertygeln. Han kändes pigg och glad! 

Vaknade imorse med lite halsont och tät i näsan, känner mig väldigt frusen nu och varit lite trött stora delar av dagen. Kanske får jag feber, inte så kul :(
Gullegubben med sin (väldigt långa) blanka päls! 


Pottergubben

axelinaackie.blogg.se / 09 Juni, 2014 - 21:05 / Allmänt
1 kommentarer



Som många kanske redan vet så är Potter såld nu till en gullig liten tjej som inte bor allt för långt bort. Tror han kommer få det jätte bra där och på fredag åker han. Första gången han flyttar på 6 år... 
Lila/rött/oranget hår japp


I övermorgon smäller det!

axelinaackie.blogg.se / 09 Juni, 2014 - 10:07 / Allmänt
1 kommentarer

Vi kom inte hem förren 12 igår kväll så därför var det väldigt passande att vi har klassens dag idag så att vi börjar kl 12. 
Sov ända tills nu så jag tror att jag är utvilad även om jag lätt skulle kunnat sova 3 timmar till... ;) 

I övermorgon är det skolavslutning och det ger mig lite blandade känslor. När sommarlovet väl har börjat går det så sjukt fort att det nästan är slut på en gång. Har heller inte planerat in någonting speciellt under sommaren förutom tävlingar, framför allt Falsterbo! Men det ska bli så otroligt härligt att vara ledig och slippa alla stressiga läxor och behöver gå upp 7 varje morgon. 

Nu sitter jag iallafall i badrummet och har precis duschat. Ska snart gå och klä på mig, äta frukost och fixa håret. Om en timme måste jag vara klar för att då kommer Clara förbi och hämtar upp mig så bäst att sätta igång!

Underbar bild tycket jag, han lämnar gott om plats över den 130cm höga trippeln. 


what a weekend!

axelinaackie.blogg.se / 08 Juni, 2014 - 19:46 / Allmänt
2 kommentarer

4 rosetter fick följa med hem från denna fantastiska tävlingen. En blågul, en blå, en röd och en vit.
 
Polo har gått som en klocka och han känns bättre än aldrig förr! Ett förargligt pet på första hindret idag var allt, annars 2 placeringar från hans sida! En fjärdeplats i 115cm och bidrog så att vårat lag blev sjätte placerade i lag SM.
 
Bosse och jag gjorde våran livs runda idag i våran andra MsvA. 12 hinder, 15 språng och en ynka bom föll. Det var en linje med 2 räcken där det var lite trångt på 7 galoppsprång, jag tog tillbaka honom för mycket och gick på 8 och kom därför allderles för nära. Slutade på 4 fel när vi gick i mål efter en svår bana. Är så stolt över gullegubben att han klarade både vattengraven utan att trampa i och båda kombinationerna! 
Eftersom att jag var den enda med 4 fel vann jag och Bosse. Förutom att vi fick rosett, plakett, friends-gehäng superfint täcke, blommor och en sadel värd 17.000 blev vi också direktkvalade till falsterbos ponny grandprix. Jag tror att ni förstår att jag är världens lyckligaste nu...! 
 
Underbart fina ponnysar, underbar helg och underbart liv. <3
 
 


Falsterbo here I come 😊

axelinaackie.blogg.se / 08 Juni, 2014 - 15:44 / Allmänt
1 kommentarer





Ett förargligt pet

axelinaackie.blogg.se / 08 Juni, 2014 - 11:13 / Allmänt
1 kommentarer

Rev första hindret med Polo i MsvB'n men felfri resten av banan så jag slutade på 4fel. Jätte nöjd med rundan i sig då han hoppade fina språng och det kändes tryggt och bra. 
Nu väntas sista klassen för mig, MsvA med Bosse! 

Fin sörran (nu kommer hon bli jätte arg men hon ser inte ut så irl)


6a i lag SM

axelinaackie.blogg.se / 07 Juni, 2014 - 20:35 / Allmänt
1 kommentarer

Polo var så fin i första rundan och felfri, gick vidare till andra rundan som sagt. Men i andra rundan hade mina lagmedlemmar väldigt otur så det hade inte spelat någon roll om jag skulle hoppat eller inte. (Det hade inte påverkat vårat resultat) så jag avstod från andra rundan och sparade på polisen lite. Så han får gå en MsvB imorgon istället! 
Laget slutade på en 6e placering vilket jag tyckte var jätte bra! Är glad över att mina ponnysar inte har rivit en bom på hela helgen och hoppas att det håller i sig tills morgondagen! 

Är ute och betar Bosse nu efter att ha diskat rent Polos utrustning. Allt var jätte lerigt och äckligt eftersom att det ösregnade förut. Men nu skiner allt igen och ikväll blir det grillning - igen. ;) 

Imorgin hoppar Bosse 130cm och Polo 120cm. :)




Nollade!

axelinaackie.blogg.se / 07 Juni, 2014 - 16:36 / Allmänt
1 kommentarer

Polo var helt otrolig i lagklassen, en maxad bana med många språng och alla bommar låg kvar! Vårt lag ligger nu 3a inför nästa omgång. Ska försöka få till en likadan runda igen. 




Godnatt efter en bra dag!

axelinaackie.blogg.se / 06 Juni, 2014 - 23:50 / Allmänt
1 kommentarer










Beata, Magda, Fanny och Alice, Ellen

axelinaackie.blogg.se / 06 Juni, 2014 - 19:34 / Allmänt
0 kommentarer

Hej☺️

Beata: hej nu tittar jag på Strömsholm tävlingar med Ackie, Magda, Alice,Antonia och Fanny. Idag har jag hoppat lätt A+. Jag rider en B-ponny som heter Jocke II! Vi kom tvåa idag! Han är bäst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Imorgon ska jag hoppa laget med Ackie,Fanny och Magda👏 ikväll ska vi grilla🍖🍗🍷🍴
 

Följ mig på instagram 

@beataliander


Hej🌸

Fanny: hejsan nu tittar vi på hopp tävlingarna på Strömsholm🌳🌲 Dom är jätte bra på att hoppa imorrn så ska vi hoppa LAG🌷💐🌺 Vi taggar MSVB imorgon med LAGET🌲🌴 Frästen jg har en C-ponny som heter Dream Boy han ägs av Erika Wenderyd🌹och en B-ponny som heter Give Us A Buzz🌲 en helt annan sak ikväll ska vi GRILLA! 🍖🍗🍔🍤

Magda: Nu sitter jag och kollar på Strömsholm tävlingar 135👍 Idag hoppade jag LA+ förklassen inför imorgon lag SM med min Bponny som snart ska tas över av min lilla syster Amadeus V (Dudde)❤️ Hemma i stallet har jag en B-ponny som heter Nikita och en C-ponny som heter Hembys Ronaldo😄 Följ mig på instagram @magdaliander taaaaack🌸

EllenLouise: Hej jag sitter och kollar på Strömsholm tävlingarna med Magda, Beata, Fanny, Ackie och Antonia. 😄  Jag har två små B-ponnysar som heter Amadeus V och Jerry. Igår hoppade jag Jerry i Lätt A. Snälla följ mig på instagram @ellenlouiseliander 💖💜🌸🌺



Duktiga pojkar!!!

axelinaackie.blogg.se / 06 Juni, 2014 - 16:03 / Allmänt
1 kommentarer

2a med Bosse, 4a med Poli. Båda nollor och höjden var 115cm. Jätte nöjd!




Bosseponken felfri!

axelinaackie.blogg.se / 06 Juni, 2014 - 14:17 / Allmänt
2 kommentarer


Felfri i warm up 115 


Strömsholm

axelinaackie.blogg.se / 05 Juni, 2014 - 22:48 / Allmänt
4 kommentarer

Nu sitter Jag in the truck och äter chocolate. Marabou - oreo there is! Sjukt god

Har fixat det fina utanför the boxes, ridit på båda ponnyerna och putsat iordning all utrustning. Båda var jätte pigga och glada! Det är så fint här men tar 30 minutes att walka from the stable to the arena. 
Uppdaterar mer imorgon, puss och kram <3<33333333<3<3333<3 




Nu kör viiiii

axelinaackie.blogg.se / 05 Juni, 2014 - 11:50 / Allmänt
1 kommentarer



Cymrosarna kom på världens bästa hejjarramsa, så vi kommer ha bästa ramsorna iallafall!



Hahaha!

axelinaackie.blogg.se / 04 Juni, 2014 - 21:23 / Allmänt
0 kommentarer

Ponnyridningen gjorde succé, minst sagt! Alla små barn ville rida och efter att ha gått runt i 2,5 h var vi tvugna att säga nej till några. Lät ett par stycken från våran klass rida i slutet också, Haha så himla kul!







Potter aka ponnyridning ;)

axelinaackie.blogg.se / 04 Juni, 2014 - 17:32 / Allmänt
6 kommentarer





Panncakes

axelinaackie.blogg.se / 03 Juni, 2014 - 19:56 / Allmänt
0 kommentarer

2 väldigt bra ridpass är gjorda på 2 väldigt bra ponnysar. Red ganska länge för att verkligen få igenom det jag ville, speciellt på Polo. I slutet funkade han väldigt bra må jag säga! 
Bosse fick gå lite gymnastikhoppning. En övning så att han blir kvick i benen och en serie. Han var väldigt noggrann och försiktig så det kändes bra! Sen var han riktigt fin när jag travade av. 

Nu står jag och steker pannkakor. Imorgon har vi på vår skola något som kallas "operation dagsverke" så man ska göra något och få en slant. Alltså ingen skola imorgon!!! 
Får se vad jag kan hjälpa till med och göra, måste lägga mycket tid på att packa allt imorgon eftersom att vi åker på torsdag morgon mot Strömsholm! Och då jag och Clara ska ha ponnyridning imorgonkväll på skolan (sommarkalas) så behöver vi fixa lite med hästarna också! 

Slänger in en ATM bild ;)





Frukost

axelinaackie.blogg.se / 03 Juni, 2014 - 08:35 / Allmänt
3 kommentarer


Yoghurt blandat med hallon toppat av pauluns musli. :) 


hallåhallå

axelinaackie.blogg.se / 02 Juni, 2014 - 21:51 / Allmänt
2 kommentarer

Nu är jag hemma efter att ha varit i stallet och tränat med Polo och gått en promenad med Bosse. Han fick ha det soft idag med tanke på gårdagens tävling.
 
Polo var jätte duktig på träningen, hoppade lite lydnadsövningar och sedan en studs-serie. Något pigg men han lyssnade ändå bra på mig! Det jag måste öva stenhårt på är övergångar och avsaktningar. Det blir lätt att han bara "dör" när jag ska sakta av. Samt att jag ska göra mer tempoväxlingar när jag rider, blir lätt att jag sitter i "bekväm-tempot". 
Införskaffade ett nytt träns till Polo också! Ett Rambo-Micklem träns fick det bli. Tydligen ska dem vara sköna för hästen att ha på sig och dom är väldigt lätta så jag hoppas att han gillar det. Väldigt gullig blev han i det iallafall!
 
Mathilda var snäll och tog lite kort och filmade!
Trött polisen
 
 
 


waste of time

axelinaackie.blogg.se / 02 Juni, 2014 - 10:59 / Allmänt
3 kommentarer

Att befinna sig i skolan nu under de sista dagarna innan sommarlovet börjar är så sjukt onödigt bara. Man gör ingenting vettigt förutom att kolla på gossipGirl och bloggar då. ;) Inga planerade lektioner ochalla får göra vad dem vill. Men det är bara skönt, då har jag tid på mig att planera saker kring hästarna. Vilka tävlingar jag vill åka på, hur dem ska ridas, vad jag behöver köpa till dom osv. Mycket roligare än skolarbete ska ni veta!
 
Fick iallafall reda på att jag får B i biologi. Så nöjd eftersom att NO inte är favoritämnet precis. Egentligen är det något utav det värsta jag vet men jag vill inte skriva det eftersom att TÄNK om min lärare jag har i NO skulle läsa detta någon gång. Det känns ganska orealistiskt men ändå, (eller nästan värre om min mamma läser, haha) Biologi är mitt bästa NO-ämne iallafall!
 
Till helgen är det final i lag SM i strömsholm. Har inte bestämt än om jag hoppar Bosse eller Polo men det lutar åt Polisen. I MsvB är Polo nästan säkrare eftersom att Bosse kan bli lite slarvig om hinderna inte kommer upp en bit. 
Träning idag för Malin med Polo också!
HAde bara behövt komma runt båda rundorna i JumpClub så skulle vi varit kvalade till Falsterbo... Hatar stenar


MsvA, nöjd

axelinaackie.blogg.se / 01 Juni, 2014 - 14:22 / Allmänt
0 kommentarer

Valde att hoppa utan teknikskydden idag vilket jag har gjort ett tag nu. Det resulterar i att han inte öppnar ut riktigt så bra som han kan. Vi har bestämt att jag ska ta på skydden i varje MsvA men inte oftare än så. 
Hur som helst, åter till resultatet! Han kändes trygg och bra trots att det var högt och maxat. Klarade vattengraven (!!) utan att trampa i vilket är en vinst i sig. Men jag red inte optimalt i kombinationerna så vi fick bakbensfel. (Han rev med bak alltså)

Men det som är så bra med Bosse är 
att, för att få honom att göra sitt yttersta och vara helt felfri måste jag rida helt optimalt också. Därför lär jag mig otroligt mycket på honom till skillnad om jag skulle ha en ponny som ordnar upp det även om jag inte rider perfekt. Det kan jag sedan ta med mig i större sammanhang och till andra hästar. 

Men med lite mer teknikträning, fler 130-hoppningar i bagaget och att jag kommer på honom mer så blir det as bra ! ;)





Ett pet i omh

axelinaackie.blogg.se / 01 Juni, 2014 - 11:42 / Allmänt
1 kommentarer

Jag rev ett hinder i omhoppningen så 4 fel i 120'n. Nöjd eftersom att detta bara var en uppvärmnings klass. Lade honom alldeles för långt på ett hinder så mitt fel. 
Nu laddar jag och Bosse om till MsvA! 




Mot tävlingsdag 2 !

axelinaackie.blogg.se / 01 Juni, 2014 - 08:03 / Allmänt
3 kommentarer

Denna gången med Bosse. 120cm & 130cm!