Gott nytt år! :)

axelinaackie.blogg.se / 31 December, 2012 - 20:32 /
0 kommentarer

Var ba tvungen att visa er kamelen vi hittade på gatan idag, visst är den lite lik Potter, eller vad säger ni? ;-)

Jag åt just världens största macarone btw.. ;)Nyår

axelinaackie.blogg.se / 31 December, 2012 - 12:02 /
1 kommentarer

Imorgon börjar ett nytt år med nya tag. En nollställning på allt man gjort och man kan börja med nya saker, sätta upp nya mål och försöka nå dem.
När jag kommer hem så ska jag lägga ut mina mål inför 2013 här på bloggen. Olika mål för varje ponny. Jag brukar sätta upp ca 3-5 mål på varje ponny som jag försöker nå varje år. Så dem kommer jag lägga ut om några dagar. :-)Hejhej

axelinaackie.blogg.se / 31 December, 2012 - 10:06 /
1 kommentarer

Våran kompis som bor i utemöblerna...blogglek

axelinaackie.blogg.se / 31 December, 2012 - 10:00 / Allmänt
1 kommentarer

58. Veterinär, hovslagare, massör osv..
Hovslagare: Eva (vet inte efternamnet, hon kallas bara för hovslagar-Eva) xd
 
Veterinär: Florian Lackner, en väldigt bra veterinär enligt mig. Vi har haft många olika som har kollat våra hästar tidigare, men nu andvänder vi oss bara av Florian. 
 
kiropraktor: Jag kommer inte ihåg vad hon heter, men hon ger en liten speciell massage. Hon andvänder nämligen typ som en pinne och sätter den på en punkt, sedan tar hon en gummi-hammare och bankar på pinnen, fattar ni? Det låter jätte konstigt, jag vet. Men både Bosse och Ralle har varit där och fått den "behandlingen" Och blev bättre efter det! 

59. Idol inom ridning
Rolf-göran bengtsson rider ju bäst såklart. Sen tycker jag att Angelika Augustsson rider otroligt bra också. 
Men har ni tänkt på att det oftast är dem som inte har haft jätte dyra ponnysar från början och fått allt servat på silverfat som har lyckats bäst? Om du inte har tänkt på det, nu vet du det! ;-) Jag tror att det är så för att dem har lärt sig att kämpa från början. 
 
Ralle 2a dagen i sverige. 
Ralle 2a dagen i Sverige. 
 
 
 
 


blogglek

axelinaackie.blogg.se / 30 December, 2012 - 14:56 / Allmänt
2 kommentarer

56. Om jag skulle vara tvungen att byta häst med någon skulle jag välja...
- Svår fråga eftersom att den personen jag byter häst med måste rida min häst bra, och jag måste passa bra med hästen jag byter till... Och då kan jag ju lixom inte säga Rolf-göran Bengtsson eftersom att han skulle nog inte passa så bra på Potter t.ex... xd Och jag skulle nog inte rida hans hästar så bra heller.
......... Nu när jag har funderat en lång stund så kommer jag ändå inte på någon. Tråkigt svar, men sånt är livet. ;-)
 
57. En häst jag saknar
-Jag saknar alla mina egna hästar, Polo, Cleo, Ralle & Potter, eftersom att jag inte har träffat dem på 4 dagar!
(4 dagar lät fjuttigt, med det känns som en evighet!) 
 
 
Bästa vinsten någonsinn, Derby med Ralle. :) <3


Chilli'n on the beach

axelinaackie.blogg.se / 29 December, 2012 - 11:49 /
1 kommentarerBlogglek

axelinaackie.blogg.se / 29 December, 2012 - 11:43 /
0 kommentarer

54. Det här har jag med mig på tävling

Jag berättar nu vad jag har med mig på 1-dagars tävlingar (det är så jobbigt att rada upp allt man har med sig på meetings)
- hästen (såklart) ;-)
- sadel
-träns + martingal
-skydd
-nummerlapp
-borstar
-vattenhink
-schabrak
-padd
-sadelgjord
-hö
-regntäcke
-luva + öronproppar till Cleo.
Och till mig själv har jag med mig:
-hjälm & väst
-kavaj
-stövlar
-regnjacka
-sporrar
-spö
Det var nog allt tror jag. :)

55. En perfekt dag i stallet

- jag vaknar och kollar ut genom fönstret och ser mina hästar gå i gräshagen redan utsläppta, jag tar in en av dem och rider ut i skogen en lång tur med mycket galopp. Kommer hem och det luktar grillat, spolar av hästen lite och ställer in den i boxen, går in och äter grillad kyckling med potatis och gräslök. Och dagen efter är det tävling. ;) (och det är Sommar såklart)
Eller egentligen så är alla dagar på sommarlovet som jag är i stallet perfekta! 👌👌👌👌👌Hotellet

axelinaackie.blogg.se / 28 December, 2012 - 14:27 /
0 kommentarerdumma internet!

axelinaackie.blogg.se / 28 December, 2012 - 14:05 / Allmänt
0 kommentarer

När vi kom fram till hotellet så sa dem att det inte alls fanns gratis internet vilket det stod i borschyren! -.- Men nu fungerar det iallafall en stund och som ni ser i inlägget under så har jag publicerat Claras gästbloggsinlägg! 
 
Det kanske inte blir lika mycket uppdatering som vanligt, men jag ska försöka så fort jag får möjlighet till nätet. :)
 
Här är det solig och varmt iallafall, jag har nu på förmiddagen legat på stranden och blivit lite brunare hoppas jag! Sen gick jag till poolen som var jätte varm! Det är en uppvärmd pool så att det var säkert 35°C där, väldigt skönt! Och när vi flög hit så fick vi reda på att vi fick flyga med buissnes class, det betyder att det är skönare stolar, mer att dricka, bättre service och bättre mat! + att man fick sitta längre fram i planet som vanligtvis är mycket bekvämare. :)
 
jag ska se om jag kan få internet att fungera från iPhonen så att jag kan lägga ut lite bilder från hotellet! 
 


Clara lindgren gästbloggar! ;-)

axelinaackie.blogg.se / 28 December, 2012 - 13:57 / Allmänt
1 kommentarer

HAHAHAH!

Min första order är att ni ska kolla vad klockan är exakt! Sen är det bara att läsa och njuta av denna intressanta och lärorika texten om Axelina Olivia Margareta Petersson Häggström.

Hej alla små råttor här på Axelinas blogg. Jag är Clara Lindgren, Axelinas .... Jag brukar kalla Axelina för Ackie och ibland kan det hända att det slinker ut mig ett Fittelina. Tycker att det är ett passande namn till henne.

Jag känner ju Fittelina ganska bra eftersom vi har känt varann ett tag och så går vi ju i samma klass. Ni alla här kanske inte känner henne så bra så nu ska jag berätta lite för er.

Hon är en väldigt snål person om hon inte är på bra humör. Fjäsk kan man slänga i sopptunnan när man är med henne för det fungerar inte alls. Innerst inne är hon nog väldigt snäll och generös men det gäller att få ut det (jag har inte lyckats än och vi har kännt varann i 7år) Nej men nu ska vi inte vara elaka. Hon är faktiskt ganska snäll men man ska inte ta allt hon säger seriöst för ibland säger hon ganska elaka saker. Fast det gör vi väl alla nån gång.

Jag och Axelina har väldigt roligt tillsammans för vi har ungefär samma humor (jag har lite bättre bara MOHAHAH, glöm inte att det står Mohah och inte hahah) Jag har i alla fall kul med henne!! En gång på rasten satt jag och berättade historier om när jag ramlade ner i baja major sen så satt vi så ett tag. Nu tänkte jag skriva en berättelse om baja majorna för er men när ni läser det här så får ni inte läsa det som en lärare (högt och seriöst) utan mer lite flammsigt.

En gång när jag var på en baja maja så ramlade jag ner i allt bajs. Sen när jag skulle gå så blev det bajs spår efter mig. slut

Så här brukar det flesta rasterna i skolan vara, eller så ser vi på film men då brukar vi se på barbie, och ja den är faktiskt bra.

Sen måste jag bara ta upp att hon är rätt så speciell. För som ni säkert har läst på hennes blogg så ska hon ju till Egypten. Eller hon är där nu. Hon bor på ett 5 stjärnigt hotell i Egypten, som jag hoppas ni alla vet att det är varmt. 
Nu sitter hon säkert vid polen under en palm med massa snygga killar som masserar henne och hon har en kall god dricka i handen, vem mer än Ackie skulle inte vilja göra det nu?!?! När hon kommer hem kommer hon vara brun som en pepparkaka (tänkte skriva neger men det kanske inte är så smart)

Sen så finns det säkert någon där ute som sitter och tänker, vem fan är Clara?!
Nu ska jag berätta för dig flicka lilla, eller kanske en liten pojk. Ja i alla fall, jag är Axelinas flickvän. Nej nu skojade jag bara, jag är inte Axelinas flickvän, hon är ledig till dig! Puhh! Ja just, vem är jag? 
Jag är en tjej som heter Clara. Jag är 13år och går i samma skola som Axelina. Jag har 4 hästar som jag rider och tävlar. Jag brukar vara på ungefär samma tävlingar som Axelina. 
Det var lite om mig, jag är lite sammanfattat Axelinas friend. Coolt med lite engelskt inslag. 


Nu vad det så att jag satt till klockan 2 på natten och skrev det här, sen när jag skulle sova så låg jag och tänkte och då kom jag på att jag måste bäretta om Axelina när hon sover. Som ni alla säkert har sett så sov ju jag hos Axelina för ett ganska långt tag sen. Då väckte hon mig hela tiden med att t.ex hälla gröt på mig. Sen på morgonen så väckte jag Axelina för att vi skulle släppa ut HENNES hästar. Ja då var hon sur hela morgonen för att jag väckte henne. Bra morgon humör har hon ju inte. Hon sover alltid med kaninis också, en liten sliten kanin. förresten på tal om kanin, i skolan skrev jag ett tal till Ackie och O-T när dom ska gifta sig och ni kanske vill läsa det? Det får ni göra nu i alla fall:

Oj oj tiden den går fort. Idag är det redan den stora dagen då ni, Axelina och O-T blir ett äkta par. 
Sen 6 klass har ni drömt om att leva resten av era liv med varann, nu efter 3år har eran dröm äntligen gått i uppfyllelse.
Axelina vi har känt varann sen du var barn, när du sov med din kanin, så liten och fin. 
Stackars O-T kommer alltid behöva höra Axelinas tjat, om att han måste äta hennes äckliga mat. 
I morgon åker ni på ett flak, på bröllopsresa till Irak. 
Väl framme i Irak ska ni snorkla efter vilsna vrak. 
Hoppas ni får det varmt och gött, nu ska jag ta en bit kött med potatis till, kanske skulle jag slå mig en drill, och önska er lycka till!

Nu ska jag också som lite slut på detta långa inlägg berätta lite om Axelinas ponnysar.

Polo: Han är en fin liten prick. Jag kan inte säga så mycket om honom för jag har bara träffat honom en gång och vet ni vad, då red Ackie fel väg, tihihi!

Cleo: Hon är en fin hezt.

Potter: En sur hezt. Fast han är väldigt söt.

Ralle: Ja som man säger, man sparar det bästa till sist. Ralle kan man beskriva med ett ord och man får med allt om honom, B Ä S T!

Hoppas ni har haft en lärorik och rolig stund. Ni har, om ni har läst hela inlägget läst 1051 ord exakt! Och ni patetiska små barn där hemma behöver inte räkna för jag kan räkna!!

Det här var nog allt för mig men jag hoppas vi ses någon mer gång Axelinas kära läsare. Ni är ju för bra! Glöm inte kommentera för det vet jag att både jag och Ackie gillar!

// Clara Lindgren, Axelinas friend. Ta och läs min blogg också, hoppas ni gillar den för det är fullt tillåtet att stanna kvar och läsa den! claralindgren.blogg.se

Tack och hej!Blogglek

axelinaackie.blogg.se / 27 December, 2012 - 09:36 /
1 kommentarer

51. 5 saker du måste bli bättre på inom ridning:

* sitta mer upprätt, jag lutar mig ganska mycket frammåt när jag rider.
* vara mer konsekvent när jag rider.
* göra skänkelvikningar, för att när jag gör det så blir mina hästar väldigt sneda i halsen, dem flyttar sig bra för skänkeln men böjer halsen väldigt mycket. Och så vitt jag vet så ska halsen vara rak i en skänkelvikning? Stämmer det alla dressyr-tanter som läser min blogg? ;-)
* sedan kan man alltid bli bättre på sin avståndsbedömning, samt bli bättre på att förbättra språnget med hjälp av skänkel, överliv och hand.
* inte bli arg när jag rider, det händer rätt ofta om hästen inte lyssnar, men jag blir aldrig arg när jag rider Ralle, det är nog bara för att han är så CHILL! :-)

52. Ridturens outfit

* pass på den eftersom att jag inte kommer rida på 1 vecka... :-(

53. Det här äter hästen/hästarna

* ingen av mina hästar äter något speciellt, det har dem aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Det ända dem äter är ca 1 kg krafft grund om dagen. Sedan hösilage!
Vissa ger ju sina hästar massa tillskott och vitaminer och sådant, jag säger inte att det är något fel med det, men eftersom att hästarna klarar sig bra utan så är det lite överskattat att ge dem det tycker jag. Krafft är bra eftersom att det innehåller redan alla vitaminer som hästarna behöver! :)OBS!

axelinaackie.blogg.se / 27 December, 2012 - 08:57 /
0 kommentarer

Ikväll när jag har kommit fram i egypten så kommer jag publicera ett VÄLDIGT ROLIGT GÄSTBLOGGS-INLÄGG!!! Det vill ni inte missa, så kika in här ikväll :-)


Jag smygfotade dig Clara och jag var tvungen att visa dig!Titta vad vi fick hem i brevlådan!

axelinaackie.blogg.se / 27 December, 2012 - 08:53 /
4 kommentarer

En kalender som jag & Antonia var med i! Det var olika ryttare varje månad, så denna ska jag sätta upp på väggen och fylla i varje tävling jag åker på. :-)Äntligen framme!

axelinaackie.blogg.se / 26 December, 2012 - 19:05 /
0 kommentarer

HEJHEJ!
Nu har vi äntligen landat i Göteborg efter 3 timmars väntetid i Stockholm och ha flugit runt i cirklar för att det inte gick att landa... xd
Nu ska jag förbi stallet och säga hej och hejdå till ponnysarna, och sen imorgon kl 9 går flyget till Egypten. :(Blogglek

axelinaackie.blogg.se / 26 December, 2012 - 16:14 /
2 kommentarer

47. 10 bra bloggar du läser

- jag tror inte ens att jag läser 10 bloggar, så vi kör på 5 bra bloggar istället!
*linnolsson.se
*tildazblogg.blogg.se
*ponnyteamets.blogg.se
*ponnysanning.se
*nattstad.se/claralindgren (när du uppdaterar Clara!!) ;-)

48. Senaste hästsak du köpt

- hmm.. Om vi inte räknar med julklappar så var det nog hästgodis!

49. Vad du vill ha inom hästväg

- hade varit åzum att ha en equipe-sadel! Men annars tror jag att jag har allt nödvändigt. Kanske något snyggt schabrak + luva, Linn Olssons nya kollektion tycker jag var sjukt snygg och skulle vilja ha den! :-)

50. Visa din hästs schema inför denna/nästa vecka.

- vila eftersom att jag måste åka till f*cking Egypten.5 sanningar om mig

axelinaackie.blogg.se / 25 December, 2012 - 23:27 /
0 kommentarer

- när jag har tvättat ansiktet på kvällen kan jag bli rädd för min egen spegelbild. HAHAHA!

- När man kollar på mitt kort vad jag har handlat så står det espresso house på 10 av 15 köp typ... ;-)

- jag har väldigt mycket bacillskräck.

- Jag hatar att åka utanför Europa, på min hat-skala ligger det högst upp att åka på semester.

- När jag var 4 (eller 5) så skulle jag skritta på pappas storhäst. Men då började den galoppera och jag fick inte stopp, så hon galopperade i full fart 8 varv i ridhuset, sen stannade hon och på nåt jädra vänster så hamnade jag på rumpan, sen i sadeln igen och sen ramlade jag av. Och jag minns att det ända jag tänkte var att hon hade väldigt stora öron! Hahaha!Godnatt

axelinaackie.blogg.se / 25 December, 2012 - 23:18 /
0 kommentarer

Det har inte varit sådär toppen bra uppdatering idag... Och tyvärr hann jag inte med min blogglek idag heller... Men det resulterar ju att det blir 4 imorgon istället! :)
Imorgon åker jag hem igen, men jag ska ändå uppdatera bra har jag bestämt!Gör detdär om du kan! ;-)

axelinaackie.blogg.se / 25 December, 2012 - 10:56 /
2 kommentarerPresenter!

axelinaackie.blogg.se / 24 December, 2012 - 22:52 /
0 kommentarer

-En ljusblå Animo kavaj (nu har jag 2 eftersom att Antonia hittade min svarta!) men det är kul att kunna variera sig!
-två böcker
-ett bio-presentkort
-500:-
-ett kit för att sköta mina händer och naglar
- en rosa kl skjorta med blommor som knappar
- En militär-grön sjal som ser ut dom en pengar-sedel när man viker upp den.
- en vit skjorta med "disco" dragtjedja.
- 3 armband

Jag är mycket nöjd över mina presenter! Men jag har inte öppnat mina paket från pappa eftersom att han är i Thailand. Så det blir en till julafton när han kommer hem ! :-DFavoriten, lady&lufsen

axelinaackie.blogg.se / 24 December, 2012 - 15:27 /
0 kommentarerFavoriten, lady&lufsen

axelinaackie.blogg.se / 24 December, 2012 - 15:25 /
0 kommentarerblogglek, inlägg 21

axelinaackie.blogg.se / 24 December, 2012 - 10:00 / Allmänt
1 kommentarer

45. Har du några andra djur ? Berätta om dom
Jag har 1 hund som heter Olle. Han fyller 6 år den 21 Januari, eller så var det den 10 onde, jag är inte säker... ;-) Han är världens snällsate och roligaste hund. 
 
Sen har jag 2 katter som bor hos mamma, lillen och Uno heter dem, finurliga namn va? ;-) Dem bor ute i stallet eller hos grannen. Jag har ingen bild på dem tyvärr . 

46. Hur är din häst att rida ? (jag berättar hur dem ör att rida hemma på backen, inte att hoppa)
 
Cleo: Mycket bra! Hon är så som en häst ska vara. Eller asså det jag menar är att hon är väldigt mycket på tyyertygeln som mamma&pappa tjatar på mig att hästarna måste vara hela tiden. Jag tycker att det är väldigt roligt att rida henne hemma faktiskt! Hon är hästen jag sparar till sist förutom Potter då. ;-) Hon är lagom pigg, personligen gillar jag pigga hästar, temperamentet som Wendy hade älskar jag, hon var så pigg att hon hoppade fram! haha ;-) 
Hon kan bli lite stark ibland, därför varierar jag bett. Jag sätter på den mjuka pelhamstången ca 1 gång i veckan och dem resterande dagarna rider jag på vanligt 3-delat bett. 
 
Polo: Han kan bli väldigt stark. Jag har inte riktigt klarlagt vilket bett jag ska andvända på honom när jag rider hemma. På tävling och när jag hoppar ska jag helt klart ha vanligt 3-delat bett. Han blir väldigt känslig och inte alls stark när man hoppar. Det är väldigt konstigt att han blir som en annan häst när man hoppar! 
Så när jag rider hemma är han väldigt känslig för skänkeln och stark, jag tycker att gummipessoat fungerade bäst hittills. På det går han väldigt bra förutom att han tar inte riktigt stöd. Så något bett som är lite snällare än pessoa, men skarpare än ett vanligt tränsbett då han fortförande är väldigt stor för mig och det är lite svårt att hoppa åt honom. ;-)
 
Ralle: Ralle är riktigt chill. Han går inte på tygeln och det kommer han nog aldrig att göra. Eftersom att han har bott på Irland i hela sitt liv så kräver jag heller inte att han ska omvandla sig till en dressyrponny. Och heftersom att han lyssnar fantastiskt bra på gas och broms och är väldigt känslig och inte stark alls så spelar det ingen roll om han knölar in nacken eller inte. Jag har ett vanligt tränsbett på Ralle som funkar utmärkt. 
 
Potter: Potter är alltid lika fin, han är min barbiehäst. Jag har typ inget speciellt att berätta. Han kan alla små partytrix som finns när det gäller rörelser, allt förutom piaff & passage, men vi jobbar på det! xd Jag har ett mjukt gummipelham på honom, och han älskar det bettet! Vi har alltid haft ett vanligt tränsbett på honom, men han har alltid varit jätte hackig i handen. Och när jag provade gummistången på honom första gången så var det en fantastisk känsla! Så det bettet är ultimat för honom. 
 
skönheten själv ;-)
 
 
 


GOD JUL ALLESAMMANS!

axelinaackie.blogg.se / 24 December, 2012 - 08:00 / Allmänt
0 kommentarertudeluuu

axelinaackie.blogg.se / 23 December, 2012 - 22:03 / Allmänt
0 kommentarer

tjing pling alla tomtar! 
Jag har precis ätit lite skumtomtar, tagit mig en skön dusch, skrivit några tidsinställda som kommer upp imorgon och ligger nu i sängen med bra musik och ska snart kolla några avsnitt av Pretty Little liars. Det där lät riktigt mysigt och härligt, inte sant?
 
Men man kan också beskriva min livssituation såhär: 
Jag ligger i sängen i en obekväm ställning och mitt hår är blött så min t-shirt är väldigt blöt på ryggen. Jag gruvade mig väldigt mycket inför att ta en dusch då jag hatar att duscha. Om 3 dagar åker jag till Egypten och att resa utomlans är det värsta som finns och jag har haft ångest över att åka i 2 veckor. Musiken som är på är egentligen dålig eftersom att det är Antonia som bestämmer musik. 
 
Samma liv, bara att man gör om historien lite. Varför skriver man så egentligen? Jag tror att det är för att det är ju inte så roligt om jag går in som läsare på någons blogg och så har personen skrivit värsta deprierande inlägget. 
 
Men för tillfället så stämmer nog den positiva historien bäst. Eller det där med att jag har ångest inför att åka till egypten stämmer ju, men annars är det prima! 
 
Och glöm inte att kolla in här på bloggen imorgon då jag har gjort några tidsinställda och självklart kommer jag göra några mer inlägg, vad jag får i julklapp till exempel! 
 
JUSTE! En fråga; får ni huvudverk när ni går in på min blogg? Antonia säger hela tiden att hon får det! hahaha, får ni det? XD
 
 
sjukt lik Ralle! 
 


blogglek, inlägg 20

axelinaackie.blogg.se / 23 December, 2012 - 19:29 / Allmänt
0 kommentarer

jag har ju helt och hållet glömt av min blogglek de senaste 3 dagarna, därför kör jag 4 stycken idag för att åtgärda detta! ;-)
 
41. Padock vs. Uteritt ? Varför ?
Uteritt! jag älskar att rida ut! Jag kanske kan verka som en sådan person som är rädd om mina hästar och helst rider i paddocken med mina fina ridbyxor. Men så är det inte! Jag älskar att galoppera i skogen! Mina hästar med btw.. ;)

42. En film när du rider
Jag tänkte att jag visar er en film här som ni nog aldrig har sett, det var när jag var 9 år och var i Danmark och provade B-ponnysar. Denna ponnyn som ni ser på filmen skulle vi köpt, men den blev såld innan vi hann köpa den... :( Som sagt var jag bara 9 år, haha ni diggar väl min skrik-gröna tröja?

43. Vad är det viktigaste du har med dig på tävling ?
Hästen jag ska tävla! haha ;-) 

44. Hur viktigt är det med märkessaker ?
hmm... Jag tycker nog inte att det är sådär jätte viktigt med märkeskläder, eller asså jag vill ju hellre ha en Kingsland jacka än en hööks-jacka. Så lite viktigt tycker jag nog att det är. Jag tycker även att märkeskläder över lag är snyggare och har bättre kvalitet för det mesta. Sen finns det ju undantag då man hittar värsta fyndet som inte är en märkespryl men är billig och snygg! Te.x tränset jag har på Potter ser EXAKT ut som ett dyonträns som kostar 3000, medan jag hittade mitt träns i falsterbo för 200. FYND!! :-D


Cupcakes

axelinaackie.blogg.se / 23 December, 2012 - 14:10 /
0 kommentarer

Här ser ni våran "talang" i bakning. Haha! 3 av 5 toasts, KANONKUL!Betyg

axelinaackie.blogg.se / 23 December, 2012 - 09:44 /
2 kommentarer

Haha, jag gillar att jag fick E i musik... Men jag kan ju inte direkt säga att jag har någon begåvning i att sjunga eller spela instrument.
Och sen så är jag väldigt besviken på att jag fick D i engelska! Jag borde faktiskt förtjänat ett C iaf!En fråga!

axelinaackie.blogg.se / 22 December, 2012 - 19:38 /
11 kommentarer

Vill ni att jag ska lägga ut mina betyg här på bloggen? Kommentera ja/nej Isf! :-DInge bra uppdatering

axelinaackie.blogg.se / 22 December, 2012 - 16:55 /
0 kommentarer

Hutt hoj! Jag har precis kommit fram i Skellefteå där vi brukar fira jul. Igår var jag i Umeå och sov där en natt hos min moster. Ser verkligen fram emot att se Zeb. Det är mammas stos föls föl. Fattar ni? ;-) Zeb är släkt med min blivande OS häst Chickflick!Powerwalk i 1 h, hurtigt värre!

axelinaackie.blogg.se / 21 December, 2012 - 19:09 /
0 kommentarerhajhajhaj

axelinaackie.blogg.se / 21 December, 2012 - 16:55 / Allmänt
1 kommentarer

har inte gjort nånting idag känns det som.
Förutom att flyga och varit på "stan" här i umeå. Men väldigt tråkigt att jag inte kan rida och jag saknar mina hästar redan. <3
Snart ska jag baka lite julgodis, typ citronkola. :) Och jag vill bara att ni ska veta att pretty little liars är såååååå bra! Jag har kollat på 3 avsnitt idag, men jag ska nog kolla på några till sen ikväll!
 
Och visste ni att redan halv 3 så är det mörkt här?? erkänn hemskt! 
 


På flyget

axelinaackie.blogg.se / 21 December, 2012 - 06:41 /
0 kommentarer

Nu sitter jag på planet efter att ha stressat väldigt mycket. Vi var så sena att dem skickade ett sms till mammas mobil! 😂😂
Jag kommer att blogga som vanligt eftersom att Norrland ligger i Sverige, NÄHÄ?? ;-) haha, nu måste jag nog stänga av min telefon brb!Lunch med las amigas!

axelinaackie.blogg.se / 20 December, 2012 - 11:45 /
0 kommentarerPresent :)

axelinaackie.blogg.se / 20 December, 2012 - 08:32 /
0 kommentarer

När jag kom imorse hade tomten (Clara) lagt ett paket i mitt skåp! Det var inslaget i 5 olika papper så det tog 100 år att öppna. Och i den låg en handkräm som luktade jätte gott! Och eftersom att jag har rövtorra händer så var det precis vad jag behövde!blogglek, inlägg 19

axelinaackie.blogg.se / 20 December, 2012 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

39. Första gången du tävlade ? Hur gick det ?
Första gången jag tävlade på riktigt (en riktig lokal tävling) var på Rusty när jag var 7 år någon gång på våren. Jag tävlade en L:C och kom 3a! :-)

40. Din drömhäst
Jag tror inte att jag har någon speciell drömhäst. Jag älskar dem hästarna jag har och självklart så skulle man vilja ha varenda en man ser på TV som hoppar världscuppen, men ingen av dem är min drömhäst för det. :-)
 
 


five truth about me

axelinaackie.blogg.se / 19 December, 2012 - 16:57 / Allmänt
3 kommentarer

stavas sannigar så på engelska? jaja ;-)
 
1. Jag är LIVRÄDD att någon ska stå utanför och kolla på mig genom fönstret när det är mörkt ute. Tex på kvällen så får jag panik när jag ska tvätta ansiktet för att jag är rädd att någon ska stå bakom mig. 
 
2. jag tycker fortförande att hästböckerna från 6-9 år är dem bästa, hahaha! 
 
3. Om jag inte äter något onyttigt på en hel dag blir jag typ nedstämd och tappar livsglädjen. Så om vi säger att jag har bestämt att äta en marabou i slutet av veckan så kan jag gå runt och vara glad för det hela veckan. (engubbesomskrattarjättemycket) Jag lever på en sockerkick
 
4. Jag hatar att åka på semester. 
 
5. Jag är en riktig kvällsduschare och kvällsmänniska. Jag duschar bara på kvällen, inte på morgonen och jag kan vara uppe hur länge som helst på kvällen, jag har dock liiite svårare att gå upp på morgonen...
 
Nu ska jag nörda pretty little liars i sisådär 3 timmar med några hembakta kolor :)
 
 
 
 
 


Nello

axelinaackie.blogg.se / 19 December, 2012 - 15:13 /
0 kommentarer

Sitter på nello nu och väntar på min mat. Inget stall idag för att mamma jobbar... :( ooh, nu kom min mat !2 saker jag stör mig på.

axelinaackie.blogg.se / 19 December, 2012 - 15:00 / Allmänt
0 kommentarer

På tok för höga priser innom hästvärlden
 
Har ni någon gång tänkt på att 2000 kr är väldgt mycket pengar. Men ska man köpa ett märkesträns så är 2000 kr helt plötsligt inte tillräckligt. Att märken som animo, dyon, JW, men framför allt kingsland har lyckats så bra, är inte det kostigt? Att dem kan sätta så höga priser, och VARENDA hästmänniska köper dessa sakerna. Jag tror inte att jag har sett en ända människa som håller på med hästar frukter, som inte har något i kingsland. Ett träns för 3500 och ett schabrak för över 1000 kr, hjälmar för 15 000 som i själva verket kostade 1 fjärdedel av pengarna när dem tillverkades, om ens det. Och på grund av allt detta, har jag själv tappat bilden av pengarnas värde typ. Förr (låter som att jag är typ 50 +) men iallafall. Då tyckte jag att 100 kr var väldigt mycket. Och det tycker jag verkligen inte nu. 

Alla klämkäcka tjejer som jobbar i affärer....
 
Om man går in i en affär för att titta (som man oftast gör) så kommer det nästan alltid fram en tjej med sitt blonda hår och sin extermt ljusa röst och berättar om nåt special erbjudande dem har eller något liknande. Och då kännder man sig typ otrevlig när man bara säger okej eller nåt. 
Och jag fattar inte om dem gör till sin röst eller om alla pratar så. Har ni hört dem prata på espresso house? klämkäcka.
 


skolarbete - mitt tal om Ralle

axelinaackie.blogg.se / 19 December, 2012 - 10:19 / Allmänt
0 kommentarer

Jag vill bara börja mitt tal, med ett tack. Ett tack till min ponny som alltid har ställt upp, som en vän, som en familjemedlem. Att ha en ponny som du, är en ära. Du är nästan mänsklig på något sätt, när du stirrar in i mina ögon som att vi har världens djupaste diskussion, eller när du lyder mina order som en liten hund. 

I och för sig, du har gett mig 2 hjärnskakningar, en blåtira, bitit mig, sparkat mig, vi har gått omkull, och några fler rejäla smällar. Men det har det varit värt. Du har alltid försökt, du är en riktig tryer. Man jämföra dig med en målsökande micil, du kan hoppa högt, till och med över en bil. All framgång du gett mig, alla blå-gula rosetter, alla segertäcken, det är dem jag minns när jag tänker tillbaka på våran resa. 

Att ha en ponny som du är bättre än att ha en vän.

Detta ska jag säga inför 12 personer, jag lovar att jag kommer skratta 50% av framföringen. ;-), haha, nejdå!blogglek, inlägg 18

axelinaackie.blogg.se / 19 December, 2012 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

37. Hur länge har du ridit ? Vilken var första hästen du red?
Jag har ridit seriöst (lixom varje dag) sedan jag var 6 och ett halvt. Det var då jag fick min första ponny Rusty, men han var inte den första hästan jag red!
Utan den första hästen jag red var en storhäst som var,,,, Håll i er nu.........  185 cm hög! (tror jag?) någonting på 180 iallafall! Henne red jag på när jag var 4-5 år och galopperade! Dock så blev jag alltid longerad men ändå. Och jag gjorde små konster, tex så stod jag upp på henne! DET var den snällaste hästen i världshistorien tror jag. Det var där mitt intresse för voltige började! hahaha, skämt åsido! 

38. Vad tycker du är viktigt när man köper häst?
Att den är göllig!  Nä, jag hoppas att vi människor har lite sunt förnuft iallafall och begriper att man inte köper en häst för att den är söt. 
Det absolut viktigaste när man köper en häst är att den är frisk. Om du inte är 100% säker på att din häst är frisk borde du kolla upp den. För att utan en frisk häst kommer du inte långt kan jag garantera. Och att stå där med en nyinköpt häst som det visar sig har en skada är inte kul. 
Sen så är det ju såklart viktigt att du tycker om hästen, inte din tränare, din mamma eller din pappa, utan DU ska tycka om din häst. Det är nog dem 2 viktigaste sakerna. 
 
 


Nu ska ni inte klaga! ;-)

axelinaackie.blogg.se / 18 December, 2012 - 22:12 /
2 kommentarer

Jag har nu suttit och skrivit 1 åsiktsinlägg och lagt ut det på tidsinställt imorgon. Vilken tid får ni se själva... ;-) och så har jag gjort min dagliga blogglek och lagt det på tidsinställt klockan 7 på morgonen. Lagom att läsa det när väckarklockan ringer. ;) Och så kommer jag säkert att skriva nåt mer imorgon. Jag kanske publicerar mitt tack-tal jag har skrivit till Ralle? :D (det var en läxa) vi får se, men missa inte dem 2 tidsinställda!!blogglek, inlägg 17

axelinaackie.blogg.se / 18 December, 2012 - 20:24 / Allmänt
0 kommentarer

34. 3 saker du gillar och ogillar hos din häst
CLEO:
det jag gillar:
- Hon är världens vackraste ponny.
- Snällast i världen i stallet, när man rider ut osv. 
- Hon kan hoppa av hur långt ifrån ett hinder som helst.
det jag Ogillar:
- Hon är cp när man ska gå över bommar.
- På framhoppningar på tävlingar kan hon tjura och inte vilja gå, bara vända och stegra.
- Hon har så stora öron så att ingen av mina söta små john witaker luvor passar henne! 
 
RALLE:
Det jag gillar:
- Jag kan komma i full fart mot ett hinder och han klarar det alltid. Jag behöver aldrig vara orolig att han ska riva helt enkelt.
- Man behöver inte trimma honom så mycket hemma, alltid en fördel! haha ;)
- Han har en sådan enorm personlighet, det känns verkligen som han förstår vad jag säger om jag pratar med honom. + att han kollar en i ögonen som att man har värsta djupa diskutionen ! 
Det jag Ogillar: 
- Han är vit... -.-
- Han bockar när man rider ut. 
- han kan bitas! 
 
POLO:
Det jag gillar:
- Han hoppar i alla lägen, han har nog aldrig haft en tanke på att stanna. 
- Han är så himla biff! (under den tjocka vinderpälsen så att säga) ;-)
- Jätte snäll att rida ut på, nästan snällare än Cleo! 
Det jag Ogillar: 
- Han kan inte ha rosett på sig och man kan inte ta av sig jackan när man sitter på, då får han panik. ;-)
- Han är vit... 
- Han står inte still bredvid min lilla pall jag har när jag ska hoppa upp... 
 
POTTER: 
Det jag gillar:
- Han är en riktig trier, det spelar ingen roll hur högt hindret är, han skulle försökt i alla lägen. 
- Världens finaste att rida hemma
- Han gör världens roligaste bockar! 
Det jag Ogillar:
- Han är vit
- När han går i en stor gräshage på sommaren så ska han alltid jävlas och springa iväg när jag kommer. Och eftersom att han och Ralle brukar gå tillsammans så jagar han alltid bort Ralle också, även om Ralle egentligen brukar komma när han ska bli hämtat så säger typ Potter till honom att han ska springa iväg. 
- Han hoppar inte vattengrav. 
 

35. Ditt favoritmärke

ANIMO :)
 
cleo
potter
ralle
polo


Strömavbrott

axelinaackie.blogg.se / 18 December, 2012 - 14:24 /
0 kommentarer

Jag skulle ha bloggat jätte mycket igår! men jag blev helg beroende av att kolla på Pretty little liars. jag såg på 10 avsnitt och varje avsnitt är 40 min. altså kollade jag på film i 7 timmar igår! *stolt*
Igår när jag kom till stallet och var riktigt taggad på att rida så var det såklart strömavbrott i ridhuset... TYPISKT! Så ingen ridning igår inte. Men hästarna fick sig en liten promenad i det Bäcksvarta ridhuset! Fast lite såg man eftersom att Felicia hade en pannlampa och det lyste från stallet.
Nu är jag på kungsmässan och snart kommer mamma då vi åker till stallet. Brb!blogglek, inlägg 16

axelinaackie.blogg.se / 17 December, 2012 - 13:38 / Allmänt
2 kommentarer

 
32. Din favoritoutfit
Hmm, min favorit-outfit till vardags är nog den som ni ser på bilden. Franströja från CC och tighta svarta byxor från gina. :)
Min favoritoutfit i stallet är mina animo-gripping system som för tillfället är på reklamering xd. Och sen min rosa lexington trjöa, ljusblåa kingsland strumpor, samshield hjälm och parlanti stövlar. :) (har tyvärr ingen bild på det)
eller jo, här är ju en bild på ridbyxorna, strumporna och tröjan iaf! Men bilden var så groteskt ful så den fick vara i miniatyrstorlek. 

33. Din första favorit häst
Min första favorithäst var såklart min allra första egna ponny Rusty. Jag hade han i kanske 1,5 år? Tror det iallafall. Jag fick hoonom när jag var 6 och ett halvt och han var världens bästa ponny att lära sig på! Jag tävlade upp till L.C och hoppade en clear round på L:B med honom, då tyckte jag att det var JÄTTE högt!
  det är jag och Rusty till vänster och Antonia och Sharmör till höger! hahaha :)
åzum låt :-D

axelinaackie.blogg.se / 17 December, 2012 - 10:00 / Allmänt
0 kommentarer

 


blogglek, inlägg 15

axelinaackie.blogg.se / 16 December, 2012 - 19:38 / Allmänt
0 kommentarer

30. Någon jag skulle riskera livet för
Min familj och mina hästar.

31. Mitt mål med ridning

har inte den frågan varit förut? Jag har ju berättat att mitt framtida mål är att bli världsstjärna. Men om vi ska ta ett lite mer kortsiktigt mål är det att rida EM på min blivande ponny Bosse. :)
 
VISST ÄR HAN SPORTIG!? ;-)


Ridpasset

axelinaackie.blogg.se / 16 December, 2012 - 14:53 /
0 kommentarer

Det gick käpprätt åt skogen idag när jag red. Cleo blev jätte stressad när jag skulle hoppa över små "hinder". Men det posetiva var att hon var väldigt fin när jag red fram, innan bommar blev inblandade! ;-) när jag hade ridit klart hoppade jag av och ledde henne över en bom 50 gånger. Samma visa varje gång, hon tar sats och trava mot, gör ett hopp över bommen och landar i panik. Bara att fortsätta att nöta.Namnbricka

axelinaackie.blogg.se / 16 December, 2012 - 12:03 /
0 kommentarer

När jag var i Falsterbo i somras köpte jag en namnbricka med mitt namn på som jag ska sätta på sadeln! Jätte snyggt tycker jag att det är och den kostade 250;-Nyttig Dessert !

axelinaackie.blogg.se / 16 December, 2012 - 11:56 /
0 kommentarerblogglek

axelinaackie.blogg.se / 15 December, 2012 - 18:46 / Allmänt
1 kommentarer

28. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
Om 20 år är jag 32, då hoppas att jag bor kanske i skåne på en fin gård med 3 stycken absolut topphästar i stallet, och 3 stycken lovande hästar. Jag ska bo nära en vän, vi ska bo i varsitt hus som står berdvid varann men ha samma stall. Jag ska ha tävlat några stora mästerskap och ha fetaste lastbilen ever. Gött liv jag kommer ha! ;-)
 
29. En outfit du aldrig skulle ha

När jag rider hemma kan jag ha på mig vad som helst, men på tävling skulle jag aldrig kunna ha på mig: tretorn stövlar, gpa-hjälm, ful kavaj och nån random väst. Och jag vet att jag har haft en GPA-hjälm, men dem är såååå fula! tur att jag har bytt upp mig lite. Och tretorn stövlarna (den gamla modellen är så sjukt fula tillsammans med gpa- hjälmarna, usch!
 
Potter gör sig vacker inför GP-ponny finalen. Miss! <3


hej !

axelinaackie.blogg.se / 15 December, 2012 - 18:34 / Allmänt
1 kommentarer

lite food-inspo här jao: 
Till middag idag ska jag äta rotfrukter i ugnen som består av rödbetor, potatis, morötter, purjolök och palsternacka. Till det blir det stekt kyckling. Till efterrätt sedan blir det massor av olika exotiska frukter. Tänkte lägga upp dem riktigt fint på ett fat och ta bilder på det sen. Jag ska andvända mig av mango, granatäpple, passionsfrukt och honungsmelon. Och sen till kvälls"mat" blir det en jädra massa halstabletter och en kopp vanilj te. Men nu när jag känner efter så känns min hals lite bättre. Jag håller fortförande på att dö när jag sväljer och jag pratar som en falsk spindel, men när jag inte sväljer gör det inte ont längre! (för tillfället iallafall.) Eller jag tar nog tillbaka det där, det för fortförande lika ont. Men det är nog på bättringsvägar hoppas jag! 
 
När jag var i stallet idag så satte jag och Felicia upp lite granris på alla boxdörrar och mamma longerade Polo och Ralle eftersom att jag inte fick rida.. :I
Man kan säga att Polo och Ralle har vintervila. Även om jag inte har tävlat på Polo så mycket så har han ju tävlat hela året med ryttaren innan, så han har en chill tid. Jag ska sätta igång honom igen när jag kommer hem från Egypten. Fattar ni, jag ska åka till Egypten! :( :( Jag hatar att vara utomlands och trots min protest under ett halvår så har mamma bokat en resa. Jag ska bara borta i 1 vecka bara som tur är. Ni kanske tycker att jag är konstig som inte vill resa utomlands, men sån är jag. ;-) 
 
Cleo fick vila idag, hon ville inte bli longerad sa hon till mig. Cleo kan nämligen prata! xd 
Och idag uppe på stallet var det lite roliga aktiviteter, bla gymkhana, och jag kunde inte vara med! buhuhuuu ! Jag och Potter hade för tusan varit oslagbara! (potter är åzum på gymkhana) är så arg! Men men, jag och Felicia ska snart annorna en showtävling som ska vara till våren. DET kommer bli årets höjdpunkt!
like a boss!
ahaha!
 
 


aj aj aj !

axelinaackie.blogg.se / 15 December, 2012 - 11:20 / Allmänt
1 kommentarer

Min hals mår inte alls bättre idag! :( Men jag tror inte att jag har halsfluss eftersom att jag inte har feber (tror jag inte iallafall) jag hittar nämligen inte febertermometern... ;-) 
Jag vaknade typ 6 gånger inatt bara för att svälja, för det kunde jag tydligen inte göra i sömnen... -.- och det gör såååå ont att svälja... Så när jag vaknade i morse drack jag ännu en kopp te, och nu så äter jag halstabletter igen och väntar på att mamma ska komma hem med ett granatäpple. (avis Clara?) ;-)
 
Vi ska åka till stallet idag, men jag får inte rida för mamma... @@@ Isf ska jag säga attt hon ska longera mina hästar, som straff ! xd Jag är nämligen rädd för att longera hästar, tycker att det är så läskigt att lixom släppa ut dem på volten då jag har blivit sparkad en gång. Töntigt, jag vet! ;-)
 


jag tror jag avlider... :(

axelinaackie.blogg.se / 14 December, 2012 - 22:28 / Allmänt
1 kommentarer

shiit vad ont jag har i halsen altså, har nog aldrig haft såhär ont i hela mitt liv. Om det inte har blivit bättre imorgon så måste jag nog åka till sjukhuset och se om det är halsfluss eller något. Men samtidigt så känns det inte som det eftersom att jag har ingen feber eller så. Bara så sjukt ont i halsen, ni fattar nog inte hur ont det gör. :-(
Jag drack för en stund sen en kopp te med mild vanilj och massa honung i, det var verkligen jätte gott, det tyckte min hals också och smärtan försvann i typ 10 min sen kom den tillbaka igen... 
 
Jag var ändå i stallet idag och red Cleo. Ett ganska lungt pass såklart och hon skötte sig finfint. Inga bommar idag, jag red mest runt lite planlöst, men trots det var hon fin ändå! :-) 
Ralle hade väldigt roligt med sig själv i paddocken idag, jisses vad han sprang! Och sen försökte han lixom äta upp snön som hade fastnat på hans mule typ, ni kan ju tänka er hur det gick... haha, Ralle är så underhållande!
 
 
Nu ska jag försöka sova i sittande position, för att om jag ligger ner så hostar jag och min hals kommer typ börja brinna då. Detta kommer bli en hemsk natt
 
finaste!


My hero!

axelinaackie.blogg.se / 14 December, 2012 - 19:30 /
0 kommentarerGod jul mig själv !

axelinaackie.blogg.se / 14 December, 2012 - 14:52 /
1 kommentarer

Undra vad det kan vara i detta paketet? ;-)spanskiii

axelinaackie.blogg.se / 14 December, 2012 - 13:00 / Allmänt
1 kommentarer

vi bakade ju igår som "läxa" och nu har jag precis smällt i mig 2 muffinsar. 
Och bara så alla vet så har jag svin ont i halsen, jag håller på att dö typ. Men 
vad gör det när det är fredag? Jag sluat halv 2 idag som vanligt, då ska mamma hämta 
mig eftersom att det inte är bra att frysa när man har ont i halsen. (skämt åsido) ;-) 
Då ska vi åka förbi svensk ridsport och köpa en ny animo kavaj till mig som julklapp 
har jag bestämt. Jag har nämligen tappat bort min andra... :( buhuhu! Jag har inte berättat
min finurliga idé för mamma än, men det går hon säkert med på..... xd
 
Sen åker jag till stallet med en tjock halsduk och doctor D, halstabletter. Nivet dem i en brun 
liten påse. jätte gooda!
Jag ska rida Cleo idag medan Ralle motionerar sig själv i paddocken och mamma kommer 
antagligen longera polo. SEE YOUUU!
här är dem! <3<3<3
 
 


blogglek, inlägg 13

axelinaackie.blogg.se / 14 December, 2012 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

26. Någon jag träffar vardagligen
Min kära syster.
27. Hur mina vänner beskriver mig
 

Hur Clara beskriver mig:
*lite smålustig
*väldigt speciell humor
*skrattar alltid åt sina egna skämt
*det finns 3 olika ackie, på bloggen, mot mig och mot lärarna.
*en liten fegis mot dem små bakterierna.
 
hur Moa beskriver mig:
*liten som en iller
 
Hur OT beskriver mig: 
*dum i huvet. :-D
 


doing my homework

axelinaackie.blogg.se / 13 December, 2012 - 19:00 / Allmänt
0 kommentarer

hard work work!
 
morgonrocken på och allt ! ;-) 
 
bästa låten !


blogglek, inlägg 11 och 12

axelinaackie.blogg.se / 13 December, 2012 - 13:53 / Allmänt
2 kommentarer


eftersom att det inte blev någon blogglek igår så gör jag 4 idag istället!
 
22. Någon jag vill träffa
en levande bajskorv!
 
23. Någon jag vill träffa igen
Rolf-göran bengtsson

24. Hoppning eller dressyr?
Hoppning, heelt klart!

25. Mitt motto
Man kan aldrig lita på någon. 
 


ridpasset igår

axelinaackie.blogg.se / 13 December, 2012 - 12:02 / Allmänt
0 kommentarer

Igår så red jag inte fullt så länge som i förrgår. Jag red i 50 min igår. Det låg 2 bommar framme som jag red över. Och det gick MYCKET bättre igår än i förrgår! Hon dampade bara 1 gång, och med dampa menar jag att hon stannade (framför bommen) och backade. Eller det gjorde hon 2 gånger förresten. Självklart så hoppade hon över bommen, men några gånger så travade hon som en normal häst! Och eftrsom att det låg 2 bommar framme så galopperade jag över båda på en linje. Jag provade att få in så många galoppsprång som möjligt och så få galoppsprång som möjligt. Hon var jätte duktig på det! Hon tyckte nog att det var roligt också eftersom att hon gjorde några glada bocksprång efteråt, haha ;-) 
 
Ralle och Polo longerades. 
 
jag är en vampyr... typ


Sörry!

axelinaackie.blogg.se / 13 December, 2012 - 10:09 /
1 kommentarer

Jag skulle ha bloggat igår kväll men jag blev DÖDStrött. Men nu är jag pigg igen!
Jag sitter i skolan nu och kollar på en film. Som vanligt... Vi gör verkligen INGET vettigt såhär innan jul. Jag kan ju lika väl vara hemma !
Och jag har endast 1 läxa kvar att göra, och det är att baka muffins. SERÖST, vi fick i läxa att baka muffins?!
Men nu måste jag återgå till filmen, brb!likadant....

axelinaackie.blogg.se / 12 December, 2012 - 07:00 / Allmänt
5 kommentarer

okeyy, detta inlägget kommer bli flummigt och ganska kort, men jag ska ändå få sagt det jag vill säga. 
jo, jag hatar att härma andra, och jag hatar folk som härmas. Eller vi säger Ogillar istället, hatar är ett så starkt ord. Copycats är det värsta som finns. Först trodde jag att det var nolmalt att tycka så, men jag är nog exterm, haha! Men te.x om någon i min klass säger vi, har köpt en tröja som jag länge har tänkt köpa, då skulle jag aldrig kunna gå och köpa mig en sån. Det känns så sjukt elakt, eller inte elakt, bara dåligt. att lixom en dag efter komma där med en likadan tröja och bah: hejhej här kommer jag och härmas!
Men om någon köper likadana saker som mig så måste jag lära mig att se det posetivt, jag har blivit bättre på det nu för tiden. Att tänka typ att det inte bara är jag som har den (tröjan) i hela världen. Och att folk härmas för att dem tycker att din (tröja) var så fin att dem måste köpa sig en själva. 
 
drogmongo, men jag saknar min blåtira ! 


blogglek, inlägg 10

axelinaackie.blogg.se / 11 December, 2012 - 20:00 / Allmänt
1 kommentarer

20. Din åsikt om hjälptyglar
Jag tycker att hjälptyglar är bra om man andvänder dem rätt. Och man kan ju verkligen ha olika syn på det här med hjälptyglar, att man tvingar hästen till någonting, att det är fusk och lalala. Men man måste se på det från båda hållen. Om hästen går och spänner sig med sänkt rygg och har huvudet i taket och går på sned så är det givet att den hästen kommer att få problem med både rygg och ben. Då kan man istället kanske sätta på en gough eller en graman. Men det är en liten konst att rida med just graman, det gäller att vara flexibel och känslig. Men personligen har jag blivit lärd att ha ganska kort graman, inte hela tiden, men jag kan korta upp den ibland om hästen inte slappnar av ordetligt, och självklart beror det på vilken häst jag rider. 
så hjälptyglar är okey, om man andvänder dem på rätt sätt. :-) 

21. Något jag vill göra

Bygga upp värsta hinderbanan i våran idrottshall och bara hoppa.... hahah, jag är konstig jag vet, men jag älskar verkligen att hoppa (nu menar jag utan häst, men ni fattar kanske att jag inte skulle ta in en häst i idrottshallen) ;-)
 
En till sak jag vill göra är att skolka imorgon. Vi har dansuppvisning och vi i våran grupp har inte ens kommit på hela koreografin, men ni såg ju hur bra jag dansade i videon som jag lade upp igår! HAHA" ;-)
 
 


Dagens ridpass

axelinaackie.blogg.se / 11 December, 2012 - 19:36 / Allmänt
1 kommentarer

Jag rider bara en häst för tillfället. Potter har nämligen vila på heltid, Ralle hålls igång lite lätt med longering och så får att springa i paddocken några gånger i veckan, mamma tar hand om Polo, longerar med inspänning eller rider och jag rider Cleo. 
Och eftersom att jag bara har 1 häst att rida så kunde jag lägga jätte mycket tid på ridpasset idag, jag red i 1 timme och 15 min. *stolt* ;-) Cleo är verkligen som en evighetsmaskin. Jag kan rida hur länge som helst utan att märka någon större skillnad. Jag tror att det beror på hennes temperament och hennes långa ben. Men som ni kanske förstår så brukar jag inte rida såhär länge, vanligtvis rider jag approximately 40 min. :)
 
Ridpasset då: Jag började med att bara skritta och trava över en bom i 55 minuter. Det började med att hon stannade, blev istadig, backade, stegrade, kastade sig över osv. (hon har stora problem) xd Men efter det att jag hade gått över bommen typ 711 gånger så lugnade hon sig en aning, men hon betedde sig fortförande inte som en normal häst, hon skulle fortförande göra en grej av det och hoppa över. 
Men det är bara att fortsätta traggla och traggla tills dess att hon kan gå över en bom normalt. 
 

Dem sista 20 minutrarna trimmade jag henne utan bommen. Hon var jäääätte fin verkligen! Kanske något stark, men eftersom att jag hade det vanliga bettet så är det okey. Och i sista traven så hade hon ett jätte bra stöd på yttertygeln och jag kunde nästan släppa innertygeln och hon skulle ändå varit kvar i samma form. :-) 
 
bilder på världens vackraste ponny ! 
 
 


HEMSTUDIEDAG

axelinaackie.blogg.se / 11 December, 2012 - 09:27 / Allmänt
1 kommentarer

Idag har vi hemstudiedag. Vilket betyder att vi har fått uppgifter av skolan som vi ska jobba med hemma = ingen skola! Jag tycker att man borde ha hemstudiedag 1 gång i veckan. Man gör ju ändå skolarbete + att man får MYCKET mer gjort hemma. 
Så nu sitter jag och Clara i köket och har redan gjort 1/3 uppgifter. Och snart kommer mamma hem och vi ska baka julgodis! Jag ska berätta i ett inlägg en sak som är så sjukt god och sjukt lätt att göra! :)
 
Nu måste jag writa lite english, brb!


Jag kör några goa moves!

axelinaackie.blogg.se / 10 December, 2012 - 23:10 / videor
1 kommentarerHAHAHA, omg... Hoppas ni fattar!

axelinaackie.blogg.se / 10 December, 2012 - 21:58 /
2 kommentarerdagen

axelinaackie.blogg.se / 10 December, 2012 - 21:50 / Allmänt
1 kommentarer

Idag efter skolan följde jag med Clara hem, vi red på galoppbanan och jag red på Ambra. :-) Det gick mycket bra, och om jag ska beskriva henne med 3 ord så är det: frusen, pigg och söt. Hon skakade när jag hoppade upp trots att hon hade 2 täcken på sig! 
hon var väldigt pigg i början och nästan hoppade fram, men sen så lugnade hon sig och blev jätte lugn och fin och var nästan helt stilla med huvudet ;-)
 
Efter det att vi hade ridit så skev vi Clara & Ackie i snön, det blev huuur coolt som helst men det var så mörkt så att det inte gick att ta en bild på det... 
 
Sen så följde Clara med mig hem, jag bäddade åt henne jätte vackert och vi gjorde en riktigt avancerad middag, nudlar i micron. (Y) Och nu sitter Clara och drömmer att hon hoppar en MsvA på Ralle ( Ralle är hennes favorithäst) Och nu sa hon just: Nu är det prisutdelning, jag vann, 2 varv med segertäcke och bukett, jävlar vad han bockar! Clara är sick... xd 
 
redan 14 kommentarer på min och Claras lilla tävling.... COOOLT!
 
 
 


VILKEN ÄR FINAST?

axelinaackie.blogg.se / 10 December, 2012 - 15:23 /
22 kommentarer

Jag och Clara har gjort varsin slev, men jag berättar inte vem som har gjort vilken. Så nu får NI avgöra vilken som är finast, kommentera tex: den till höger är finast, eller: Den till vänster är finast. Vinnaren dras imorgon. GOO!blogglek, inlägg 9

axelinaackie.blogg.se / 10 December, 2012 - 08:12 / Allmänt
1 kommentarer

18. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
Jag lyssnar nog på samma låtar hela tiden. Och jag gillar typ remixer och skrilex, fast inte FÖR mycket. Men några exempel på låtar som jag lyssnar på är:
detta är mer en vanlig låt, ingen remix
 
 
 
favoriten ;-)

19. En bild jag aldrig publicerat förut
 
HAHAHAHAH, lägger mest ut denna bilden som hämnd, eftersom att Barry skickade in en film på när jag dansade till ponnysanning! 
Slänger in en till bara för att vara elak! ;-)
omg..


blogglek, inlägg 8

axelinaackie.blogg.se / 10 December, 2012 - 07:50 / Allmänt
0 kommentarer

16. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
Hästar är tvärt emot människor. Hästar kan aldrig ljuga eller svika. Eller asså jag vet inte, det där första lät ju bara töntigt, men det stämmer till viss del. Jag tycker bara att det är så himla roligt att rida. Det är typ som att umgås med sin kompis varje eftermiddag efter skolan, fast kompisarna är i hästformat om ni fattar. ;-)

17. En bild som gör dig lycklig
 
Detta är kanske inte en blid som gör mig lycklig, utan mer en bild som väcker minnen. SHIIT vad jag saknar sommaren när jag ser denna bilden altså, att bara kunna gå utanför dörren i t-shirt och shorts, rida barbacka till sjön och sedan galoppera upp för backarna... Tror att jag kommer dö om det inte blir sommar fort. 


Ridpassen

axelinaackie.blogg.se / 09 December, 2012 - 20:18 / Allmänt
1 kommentarer

Cleo: Hon var hur fin som helst idag! Red igenom henne och hon fick ett ordentligt pass i 50 min. Jag tror faktiskt att hon har en riktig naturbegåvning, för att såvitt jag kan minnas så har aldrig jag ridit henne så att hon har blivit såhär bra. ;-) Hon lyssnade perfa på mina hjälper och var riktigt bra i handen. Hon var sammanfattsvis muy bien! Och när vi nu har blandat in spanska i texten så kan jag berätta att det gick fjasko på mitt spanskaprov. Eller altså det gick bra på alla delar förutom geografi delen, då chansade jag på 23 frågor, det ni! xd Men eftersom att typ alla i min spanskagrupp failade på den delen så tror jag inte att jag kommer få omprov. 
 
Tillbaka till Cleo. Det jag tränade idag var min avståndsbedömning. Men jag hoppade inte. Hmm tänker ni då, hur kan hon ha tränat på sin avståndsbedömning mot hindret om hon inte hoppade? Jo förstår ni, i vårat ridhus så är det väldigt mycket skarpa skuggor överrallt, så jag låtsades att alla skuggor var hinder. En jätte rolig övning faktiskt! Nästan som att hoppa fast ändå inte. ;-) 
Min outfit idag kan däremot diskuteras... MEN, jag frös inte! och för att inte frysa ska ni göra såhär: Unders tar ni ett par vanliga typ kingsland strumpor, sedan världens tjockaste stickade strumpor och sen dem största, fulaste och klumpigaste skorna ni hittar. wallah så fryser ni inte om tårna! 
 
Ralle, Potter och Polo longerades. Longering är förjädra effektivt altså! Och efter Ralle hade blivit longerad lekte jag att han var en hund, våran lek gick jätte bra och Ralle gick in i sin roll till 100% :D
 
min hund och jag efter våran vinst i Danmark!
 
 


blogglek, inlägg 7

axelinaackie.blogg.se / 09 December, 2012 - 09:00 / Allmänt
0 kommentarer

13. Min favoritgren
eh, Jag totalälskar distansritt, så min grej! Hoppning såklart! Men om jag inte skulle tävla hoppning, så hade jag velat rida voltige. Och jag skojar inte! Tänk vad coolt ändå!

14. Min högsta dröm

Inte få cancer. Min högsta dröm är att kunna leva på hästar, eller egentligen är det att bli lika bra som Rolf-göran bengtsson. DET är min högsta dröm, men även mitt mål, viljan drar halva lasset vet ni! ;-)


bilder på min nya Jacka!

axelinaackie.blogg.se / 08 December, 2012 - 19:00 / Allmänt
3 kommentarer

är riktigt nöjd med detta köpet, och om man ska ha en tjock och bra jacka så brukar dem ju kosta runt 3000 men denna kostade endast 1000 :- (okey, 999 om vi ska vara exakt) Det är både varm och riktigt snygg! :-D och så gillar jag kragen väldigt mycket, tycker bara att det ser billigt och B ut att ha någon slags fejk-päls på kragen. Antingen ska det vara äkta (fast jag tycker att det är ekalt mot djuret) eller inget alls. 
 
 
 


Dagen

axelinaackie.blogg.se / 08 December, 2012 - 16:24 / Allmänt
1 kommentarer


Idag så fick Ralle motionera sig själv i paddocken, klickade några riktigt söta bilder på honom som ni ser nedan. Ralle är exakt som en hund. Igår när han också hade varit i paddocken och jag skulle ta in honom så låtsades jag att han var en hund. så jag ropade: Kom då Ralle, ja kom då! och då kom han i FULL fräs!
 
Sedan tog jag mig samman, tog på mig lite extra strumpor och gick ut och red på Cleo. Jag satte på den mjuka pelhamstången.
Och nu under en period ska jag rida över upphöjda bommar med Cleo varje dag. För er som inte visste det så blir Cleo jätte spänd så fort man rider över en bom. Och hon KAN verkligen inte skritta över en bom, då gör hon väldens hopp eller så stannar hon och ställer sig på bakbenen. Och hon kan inte fortsätta såhär om hon ska få följa med på tävlingar. ;-) Så hon får helt enkelt vänja sig vid bommar och låga hinder.
 
Dagens ridpass med Cleo gick till såhär:
först red jag fram lite, då var hon väldigt fin, jag krävde inte så mycket av henne eftersom att detta var 2a gången jag red henne på 5 veckor. Sedan red jag över en bom som låg på 20 cm. (är så stolt att jag klarade det! ;-)) Hon gjorde 50% lugna språng och dem andra 50 procenten så stannade hon/hoppade spänt. Men jag är ändå nöjd med dagens ridpass då hon brukar vara mycket värre! :)
 
IKVÄLL KOMMER DET UT BILDER HÄR PÅ BLOGGEN PÅ MIN NYA j**** JAG KÖPTE IGÅR, MISSA INTE DET!


blogglek, inlägg 6

axelinaackie.blogg.se / 08 December, 2012 - 08:59 / Allmänt
0 kommentarer

 
11. 10 saker du inte visste om mig

1. jag sover alltid med ett gosedjur, inte vilka som helst. Isis hos pappa och Kaninis hos mamma. ^^)
2. Jag kollar mig i spegeln 24/7 när jag rider
3. Jag tycker att det är jätte kul att skriva sånt här
4. Jag äter aldrig i skolan, jag tar inte ens en tallrik
5. Jag är jätte blyg mot nya personer. Det är lixom aldrig jag som blir kompis med personer och kommer fram och snackar, det är alltid dom. 
6. Jag har aldrig sett en riktig skräckfilm, men jag skulle gärna göra det!
7. Typ alla jag känner kallar mig för Ackie.
8. Jag äter med kniv och gaffel som vänsterhänta, fast jag är högerhänt
9. Jag skämtar om ganska elaka saker hela tiden, men vissa personer tar mig på allvar och tror då att jag är jätte elak... ;)
10. Jag hade jätte svårt för att lära mig digitaltid, jag kunde den typ inte förren i 5an. DUKTIGT! 
 

12. En person som inspirerar dig

Någon som inspirerar mig är Linn Olsson. Jag tycker att hon verkar som en väldigt grym person och man får väldigt mycket inspiration av hennes blogg. 
 
 
Vilken liten bild, så ville jag ju inte ha den! xd
 


blogglek, inlägg 5

axelinaackie.blogg.se / 07 December, 2012 - 22:33 / Allmänt
0 kommentarer

9. Min största rädsla inom ridsporten?
hmm.. det var en väldigt svår fråga faktiskt. Men det är nog om sin häst skulle vara tvungen att avlivas akut. usch vad hemskt! Eller att gå omkull är inge vidare heller... 
här ser ni en video på när jag och Ralle gick omkull i ljungby i våras, den gången klarade jag mig finfint men Ralle fick en senskada och var tvungen att vila i 6 månader. Det kan verkligen gå riktigt illa! 
hatar att se denna videon!
 
 
10. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Jag skulle helt klart vilja byta liv med en grym artist för en dag, jag skulle nämligen göra vad som helst för att kunna sjunga bra! ^^)
 


Fredagslyx

axelinaackie.blogg.se / 07 December, 2012 - 14:09 /
1 kommentarerCITAT

axelinaackie.blogg.se / 07 December, 2012 - 06:59 / Allmänt
0 kommentarer

* Don't change for anyone, change because you want to change. No one is worth changing for, if they cared, they would accept you for who you are. 

* Im not quiet or shy, I just choose to keep what I´m thinking to myself. 

* 'Nothing' usually means I don't want to tell you.

* Att dricka dränker inte bekymren, utan vattnar dem. (KUL)

ååh, stämmer så bra in på mig! 
 


Gothen abern

axelinaackie.blogg.se / 06 December, 2012 - 21:40 /
0 kommentarer

Rubriken betyder godnatt på tyska, dock så är jag 100 på att det inte stavas sådär.
Imorgon väntar en härlig dag, fredagar är alltid härliga vetni! ;-) För att jag har sovmorgon till halv 10, sen efter skolan ska jag och Bajsetonia (Antonia) gå till kungsmässan. Eftersom att mamma inte slutar jobba förren kl 4 så finns det ändå inget annat att göra.
Här på bloggen imorgon så har jag lagt ett tidsinställt inlägg så publiceras på morgonen, bara en liten kul grej. Sedan har jag ju min blogglek, dagens ridpass + lite läskande bilder på mitt espresso house fik. ^^)

Bild på mitt underbara silkestäcke! Sjukt skönt ska ni veta! ;)att alltid tänka på sig själv i slutändan?

axelinaackie.blogg.se / 06 December, 2012 - 19:33 / Allmänt
1 kommentarer

Jag tror att folk för det mesta alltid har en baktanke bakom vad dem gör, som leder till att det öppnas en ny dörr för dem själva. Att man te.x vill umgås med kända personer, för att man ska bli känd själv. DET är att utnyttja någon. Ett till exempel är att på sommaren då vi har ridläger på gården, många vill vara kompis med mig. Men inte för att dem över huvudtaget känner mig som person, utan för att min pappa äger hela verksamheten, att jag bor på gården och för att jag har 4 egna ponnysar. 
Och ni skulle bara veta hur många nya vännförfrågningar och hur många det var som skickade pm till mig när jag gick på bio med Nellie. ;-) 
 
 
 
*Bre er en egen smörgås, istället för att glida med på någon annans*
 


blogglek, inlägg 4

axelinaackie.blogg.se / 06 December, 2012 - 09:04 / Allmänt
2 kommentarer

7. Alla hästar i stallet
ÅÅh, jobbig fråga! xd Nä men eftersom att det står 10 st hästar i stallet (varav typ hälften är mina men ändå) ;-)
okey, 1a boxen står Bosse i (Antonias D-ponny)
i 2a boxen står Potter the king!
1 3a boxen står Ralle, min superstar!
i 4a boxen står Cleo Potatis! XD hihi, världens finaste Cleopotatis!
den 5te boxen är tom eftersom att Jack har flyttat till en ny ryttare, men antagligen så kommer en ny storhäst till Antonia kanske flytta in där snart!
 
Powlowwww står i 6e boxen, min vita matta! ;-)
i 8onde boxen står en pensionerad ponny som har gått på ridskolan, hon är faktiskt förr 1987! altså är hon.... vänta.... 25 år! eller? xd
 (ponnyn till vänser)
i 8 onde boxen står Spotty, Felles ponny:
1 box nummer 9 står Nathalies häst Sebbe 
och i sista boxen står Sune, Mattebajs (mathilda) och Fillippas dinosaurie! (han är en häst, fast stor som en dinosaurie!)
 
8. En sak som aldrig får hända!

självklart så får det ju aldrig hända att någon av mina ponnysar dör eller något, men om vi ska ta något mer konkret så är det att när jag klipper en häst på huvudet, så får det aldrig hända att jag slinter och råkar klippa hästen i ögat! Det har varit min mardröm sedan långt tillbaka! 


LYCKA

axelinaackie.blogg.se / 06 December, 2012 - 08:41 /
1 kommentarer

Våran svenska lärare sa just att vi ska kolla på i taket lyser stjärnorna, världens bästa film och världens bästa lärare, haha;-)*host*

axelinaackie.blogg.se / 05 December, 2012 - 21:24 /
0 kommentarerVinterbilder på Ralle <3

axelinaackie.blogg.se / 05 December, 2012 - 18:13 /
0 kommentarer

Släppte honom i den stora snötäckta paddocken vilket han tyckte var jätte kul ! :-)blogglek, inlägg 3

axelinaackie.blogg.se / 05 December, 2012 - 09:00 / Allmänt
1 kommentarer

5. Det här är jag bra på
Något jag är bra på är att springa snabbt. Jag är as bra på att springa 60 meter! Sen är jag ganska bra på att hålla ordning, städa mitt rum, slöjd, göra extremt fula miner och härma dialekter.

6. Favoritbilden jag tagit
HAHAHAHAH, asså herregud, snacka om absolut roligaste bilden ever! 


Hutt hoj!

axelinaackie.blogg.se / 04 December, 2012 - 19:50 /
2 kommentarer

Det är helt sjukt att det bara är 20 dagar kvar till julafton! Jag som fortfarande går och väntar på sommaren... Fast julen är väldigt mysig ändå, med alla lampor, pepparkakor, lussekatter och julmust.
Och det är så jävligt vidrigt äckligt kallt så att det nästan inte går att vara ute. Och eftersom att jag har ont i nacken från när jag gick omkull så åkte jag till doktorn idag och kollade upp det. Men det var inget farligt, bara en muskelsträckning. Men istället för att åka tillbaka till skolan så åkte jag till kungsmässan. BUSIGT! xd Jag drack en jätte god frapino och åt en tripple Chocolate cookie från Espresso house. Yammi! Jag fick ju också en lätt hjärnskakning efter min omkullridning så jag red inte idag. Men jag klädde på mig hela garderoben och gick ut och hälsade på alla ponnysar, fyllde vatten till Polo, slängde in lite tvätt i tvättmaskinen, rengjorde träns, kollade så att alla hästarna var varma och bytte täcken på Potter. Så lite vettiga saker fick jag gjort idag.
En till vettig sak som jag gjorde idag var ett engelska Prov. Jag hade typ inte tränat någonting, men trots det så gick det jätte jätte bra ! Bästa hittills tror jag nog. Jag har även blivit klar med mitt svenska reportage om Antonia. Shiiit vad duktig jag har varit idag altså! ;-)Ralle från Danmark <3

axelinaackie.blogg.se / 04 December, 2012 - 15:03 /
0 kommentarerVardagslyx !

axelinaackie.blogg.se / 04 December, 2012 - 13:32 /
0 kommentarerblogglek, inlägg 2

axelinaackie.blogg.se / 04 December, 2012 - 09:00 / Allmänt
0 kommentarer

3. När & varför jag började rida
Jag började rida när jag var 6 år. Det var väldigt naturligt att jag började rida eftersom att pappa, mamma och Antonia red + att jag fick en ponny. ;-)
4. Det här behöver jag träna mer på
Om någon slår mig, typ i skolan eller nåt, så måste jag bli bättre på att reagera snabbare och slå tillbaka direkt. Jag brukar bara säga typ: du ska få igen. Men istället ska jag slå tillbaks direkt. Det handlade kanske inte så mycket om hästar, men ändå!
 
Om vi ska säga något innom ridningen som jag behöver träna mer på så är det att reagera snabbare där också faktiskt, tex om jag känner om hästen ska smita på sidan, så måste jag bara där direkt och säga till. 


blogglek, inlägg 1

axelinaackie.blogg.se / 03 December, 2012 - 18:22 / Allmänt
0 kommentarer

1. Presentation av dig och hästen/hästarna
 
Magneto polo:
även kallad Polo är en vallack, född 2003 altså 9 år. En maxad D-ponny och en riktig hejare på att smutsa ner sin svans. ;-) Han har hoppat dem högsta klasserna, samt SM med tidigare ryttare och jag har endast haft honom i 2,5 månader. Jag har Tävlat L.A med honom än så länge. :)
Harry Potter: 
Potter är också en vallack, vit tyvärr och en riktig smutsgris. Han är en maxad B-ponny som våran familj har ägt i 5 år. Han är född 2002, 10 år. Både jag och Antonia har hoppat SM på honom, men dock så kommer han och vattengravar inte så bra överrens. xd
Emerald Pride:
Ralle fick jag i augusti 2011 då han kom i en lastbil hem till oss och hade åkt ända från Irland. Ralle är född 1999, så han är 13 år. På Irland hade han tävlat dublin horseshow, vilket motsvarar som SM här i sverige. Och han har hoppat många Msva, en väldigt rutinerad ponny! :) 
Jag och Ralle har hoppat upp till MsvB än så länge, men vårat mål nästa år är att hoppa någon MsvA. 
Cleopatra: 
Cleo är ett sto som på papperet är född 2000, men vi är rätt så säkra på att hon är yngre, ca 9. Cleo är ganska lurig när man hoppar, för att om man inte har ben så kan hon smita på sidan, eller om hon inte har lus att tävla så går hon till utgången.. xd Men vad jag vet så är det ganska vanligt hos ston. Bommar på marken är det läskigaste Cleo vet, men hinder hoppar hon gladerligen! 
Antonia har tävlat MsvA på Cleo, och jag har än så länge hoppat MsvB :)
Och här kommer en liten presentation om mig själv: 
Jag är född 2000, 12 år. Men eftersom att jag är så överintelligent så har jag hoppat över en klass och går i 7an. Okey, det där med att jag var överintelligent var skämt åsido, men att jag har hoppat över en klass är sant. 
Jag bor i kungsbacka & lindome, eller hällesåker kanske man säger? xd Jag har 4 hästar, varav 3 av dem är vita TYVÄRR. xdxd

2. En bild på favorit hästen


follow the ström ! ;-)

axelinaackie.blogg.se / 03 December, 2012 - 17:51 / Allmänt
0 kommentarer

Tänkte köra en sånhär på bloggen, lite som en julkalender, jag svarar på 2 frågor varje dag så att det slippet ta 89 dagar!
 
 
1. Presentation av dig och hästen/hästarna
2. En bild på favorit hästen
3. När & varför jag började rida
4. Det här behöver jag träna mer på
5. Det här är jag bra på
6. Favoritbilder jag tagit
7. Alla hästar i stallet
8. En sak som aldrig får hända!
9. Min största rädsla inom ridsporten
10. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
11. 10 saker du inte visste om mig
12. En person som inspirerar dig
13. Min favoritgren
14. Min högsta dröm
15. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
16. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
17. En bild som gör dig lycklig
18. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
19. En bild jag aldrig publicerat förut
20. Din åsikt om hjälptyglar
21. Något jag vill göra
22. Någon jag vill träffa
23. Någon jag vill träffa igen
24. Hoppning eller dressyr?
25. Mitt motto
26. Någon jag träffar vardagligen
27. Hur mina vänner beskriver mig
28. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
29. En outfit du aldrig skulle ha
30. Någon jag skulle riskera livet för
31. Mitt mål med ridning
32. Din favoritoutfit
33. Din första favorit häst
34. 5 saker du gillar och ogillar hos din häst
35. Ditt favoritmärke
36. 10 saker ni inte visste om min häst
37. Hur länge har du ridit ? Vilken var första hästen du red ?
38. Vad tycker du är viktigt när man köper häst ?
39. Första gången du tävla ? Hur gick det ?
40. Din drömhäst
41. Padock vs. Uteritt ? Varför ?
42. En film när du rider
43. Vad är det viktigaste du har med dig på tävling ?
44. Hur viktigt är det med märkessaker ?
45. Har du några andra djur ? Berätta om dom
46. Hur är din häst att rida ?
47. 10 bra bloggar du läser
48. Senaste hästsak du köpt
49. Vad du vill ha inom hästväg
50. Visa din hästs schema inför denna/nästa vecka.
51. 5 saker du måste bli bättre på inom ridning
52. Ridturens outfit
53. Det här äter hästen/hästarna
54. Det här har jag med mig på tävling
55. En perfekt dag i stallet
56. Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja...
57. En häst jag saknar
58. Veterinär, hovslagare, massör osv..
59. Idol inom ridning
60. Favorit färg/tecken på hästar
61. En tävling du aldrig glömmer
62. Gamla bilder på din häst
63. Vad du och din häst blivit bättre på sen du börja rida hästen
64. Dina idoler inom ridsport
65. Varför du började blogga
66. Vad hästen äter
67. Hästar du ridit mycket.
68. En bild på din häst riktigt smutsig.
69. Min önskelista
70. Något du slarvar med inom ridning
71. Min favorithögtid
72. Mina favoritsaker
73. Bilder på hästarna som bebisar.
74. Mina framtidsdrömmar
75. Den fulaste hästsak du sett.
76. Den fulaste ryttarsak du sett.
77. Hur länge är du i stallet? Hur många gånger per dag eller vecka.
78. Vilken mobil har du?
79. En sak du aldrig skulle glömma på tävling
80. En sak du alltid glömmer på tävling
81. Vilka sidor kollar du på varje dag på Internet?
82. Din dröm kamera
83. Stilrent vs. färgglatt
84. En ryttare du skulle vilja rida likadant som
85. Berätta om din ridklubb
86. Din åsikt om pessoa bett
87. Hur många prisrosetter och plaketter har du?
88. Har du något annat intresse än hästar?
89. Ditt mål med din hästNEEEEEEEJ!

axelinaackie.blogg.se / 03 December, 2012 - 08:10 /
0 kommentarer

Hatar snöRalle <3

axelinaackie.blogg.se / 02 December, 2012 - 12:17 /
2 kommentarer

Ralle var så himla fin idag! Han var nog bäst idag om man gämför med alla andra dagar.
Jag red jätte fort, Ralle var med på noterna och jag hade verkligen en vinnartid. Jag svängde upp mot sista hindret som var en kombination, jag kom lite nära på A, så jag trodde att han skulle gå på 2 galoppsprång. Men han gick på 1 och eftersom att B var en ganska bred oxer så räckte han inte över, fick bommarna mellan frambenen och vi gick omkull.
Men som tur var så skadade sig inte Ralle den här gången vilket känns otroligt bra, jag har inte haft möjlighet att kolla till honom än, men Antonia sa att han iallafall inte var tjock i något ben och han var inte halt.
Jag däremot fick en rejäl smäll. Allt kändes som en mardröm. Precis när jag hade ramlat av så blödde jag jätte jätte mycket näsblod och hade väldigt ont i näsan. Så jag fick gå ut från banan och vila en stund på läktaren, sen så gick jag och tvättade av mig och då blev allt helt grått och jag hörde alla röster som om dom var jätte långt borta. Men det läskigaste var att jag såg ingenting. Allt bara svartna.
Sen kom min syn tillbaka igen och det kom en läkare, jag hade lite ont i huvudet och mitt öga fick sig också en smäll. :(
Men det viktigaste är att Ralle mår bra, jag ska försöka gå till stallet och kolla till honom sen, men jag kan tyvärr inte hoppa Potter, även om jag skulle nog orkat det efter att jag nu har vilat i 2 timmar, men jag vet ändå hur det kommer att gå, han kommer att riva 1 eller 2 hinder och då kommer jag bara bli besviken.
Och om allt detta inte hade hänt hade jag vunnit.
Stackars Ralle ! <3 <3

MYSIG BILDBara för att läska dig Clara !

axelinaackie.blogg.se / 01 December, 2012 - 22:18 /
0 kommentarerInternet!

axelinaackie.blogg.se / 01 December, 2012 - 15:10 /
3 kommentarer

Jag har internet nu !
Igår vann jag på Ralle ! Fick ett jätte fint täcke där det stod baltic cup finale, hihi! Han var så fin igår!
Idag blev jag 5a placerad med Ralle, och lika bra idag! Han är världens bästa ponny att rida snabbt på!
Det var en tjej som kom fram till Ralle och tog en bild på honom för att hon hade provat honom på Irland! :-)

Igår var Potter helt galen och Opåverkbar. Han bara drog, så när jag skulle rida mot andra hindret i omhoppningen så drog han iväg och hoppade ett annat hinder... Cp häst
Och Idag hade han problem i kombinationerna, så han rev. Det var även en lagklass idag, jag var med i ett lag där det var en svensk (jag) en norsk och 2 danskar. Vårat lag kom iallafall 3a och jag fick en jätte fin medalj! :-)

Inga roppen resultat från Potters sida, men Ralle är bäst! :-D