äntligen sitter jag vid min älskade mac !

axelinaackie.blogg.se / 30 April, 2013 - 21:07 / Allmänt
0 kommentarer

sitter i min bekväma säng och käkar mandelbiskvier med så hög musik i lurarna så att om mamma ropar kommer jag inte höra ett smack! 
Pållarna skötte sig utmärkt idag, Ralle reds ut i 1,5 h. Härligt men väldigt blåsigt dock. Polo konditionstränades, mycket intervaller. Det gick jätte bra. Borstade på min fina prinsessa och matade henne med godis. Tycker synd om dig Cleo! :(
 
Medan alla andra går ut på fest såhär på valborgsafton sitter jag i mjukisbyxor med en boll på huvudet och har inte duschat på 3 veckor och 2 dagar. Glömde de bruna hello kitty strumporna också! Skämta bara med duschningen. Men det kanske ni fattade. ;-) Valborg är överskattat.
Ska bara ha en mysig valborgskväll med mig själv, kolla klart på de sista avsnitten av Pretty little liars och kolla runt lite på nätet. Och kolla på biggerst loser såklart!
 


Pärla själv istället för att betala 9000:-

axelinaackie.blogg.se / 30 April, 2013 - 17:18 /
6 kommentarer

Har pärlat min hjälm själv, köpte swarovski stenar för 300 kr då man fick 500 stycken. Jag är jätte nöjd faktiskt, istället för att betala 9000:- för en hjälm som redan har strass kan man betala 300 och sätta på själv! Självklart blir det inte exakt lika snyggt som de äkta, men jag är väldigt nöjd.
Dem glittrar jätte mycket i solen! :)STOLT

axelinaackie.blogg.se / 30 April, 2013 - 11:50 /
0 kommentarer

Jag, Gilda & Clara var asgrymma på orienteringen, typ snabbast av alla! Min skoldag är redan slut, och nu väntar 2 veckor av prao/ledighet. För att imorgon är jag ledig, torsdag, fredag, mån, tis och onsdag har jag prao sedan är jag ledig tors och fre nästa vecka. NAJS!

Snart kommer pappa, ska rida ut på båda idag. Men jag känner inte för att rida själv så jag ska höra med Antonia om hon vill följa med!

Snart kommer ett inspirations inlägg upp och idéen har jag och Antonia kommit på helt själva. :)Ny vecka - nystart!

axelinaackie.blogg.se / 29 April, 2013 - 21:04 /
3 kommentarer

Bloggningen har varit lite dålig på sistone. Eller lite tråkig rättare sagt. Men det ska vi rätta till! Från och med nu ska jag verkligen lägga tid på inlägg och klura ut idéer på vad jag ska skriva om.

Är väldigt ledsen för tillfället. Cleo är halt. Jag har känt att hon travat lite annorlunda i början av passen, men efter en stund när hon är uppvärmd har hon känts jätte fin verkligen. Och hoppningen har gått så himla bra nu det senaste, så att hon skulle ha ont någonstans trodde jag faktiskt inte.
Hon är verkligen jätte halt, till och med i skritt. Och när dem är så halta brukar det oftast vara en bättre prognos än när hältan smyger sig fram. Jag ber till Gud att det bara är en hovböld.
:(

Dem andra 2 gick jätte fint idag. 2 trim-pass i ridhuset. Inget speciellt att säga om det direkt, båda var toppen!

Imorgon ska vi orientera i en okänd skog. Jag SUGER på att orientera. Vet inte ens vad som är upp och vad som är ner på en karta, men det går säkert bra! -.-

Var tvungen att snurra upp luvan lite på Ralle vilket inte blev så jätte fint, men den var sjukt snygg på Cleo, verkligen!
Mamma envisades med att vara med på bilden, haha!Då var helvettet klart för idag!

axelinaackie.blogg.se / 29 April, 2013 - 16:07 /
0 kommentarer

Sitter i bilen påväg hem nu, när jag kommer hem ska jag äta lite glass, ta på mig min nya tröja och mina nya chaps och trimma alla 3 ordentligt i ridhuset.
Sedan när jag kommer hem kan jag känna mig fri då jag bara har 2 läxor (som ska vara inne om 2 veckor) wihooo!Kvällen är räddad!!

axelinaackie.blogg.se / 28 April, 2013 - 20:03 /
0 kommentarerShopping!

axelinaackie.blogg.se / 28 April, 2013 - 18:51 /
0 kommentarer

-parlanti chaps
-dyon tyglar
-gratis mat (haha)
-en lång luva som sträcker sig hela vägen på nosryggen. Har letat efter en sådan väldigt länge och jag tycker att dem är sååååå snygga! Ska visa er en bättre bild när den sitter på Cleo någon dag.
-kingsland tröja
-lindor (ingen bild)
-schabrak + luvaWiiihh

axelinaackie.blogg.se / 28 April, 2013 - 16:51 /
0 kommentarer

Köpte dessa Parlantichapsen vilket var väldigt behövligt! Mina gamla var både jätte fula och trasiga.
Köpte även en kingsland tröja i fredags, gjorde ett riktigt kap då ordinarie pris var 1400:- och jag köpte den för 700:-! 50% altså :)
Funderar på att köpa ett par vita ridbyxor. Såg ett par jätte snygga förut med strass på bakfickorna. Eller om dem sitter bra kan jag ju köpa ett par blåa och ett par vita! SMART!Dagens första köp!

axelinaackie.blogg.se / 27 April, 2013 - 20:25 /
0 kommentarer

Hahaha, jag och Felicia köpte dessa lindorna, starka färger är temat!Ridpassen m.m..

axelinaackie.blogg.se / 27 April, 2013 - 17:47 /
1 kommentarer

Hoppade Polo och Cleo idag och båda var fantastiska!
Känner mig så trygg på Polo som jag vet hoppar i alla lägen, kom rätt nästan hela tiden på alla oxrar. ;-) Och jag har lärt mig lite mer nu hur jag ska rida honom, det tar ju ett tag att hitta knapparna på en ponny, det brukar ta ca ett halvår och det är ungefär så länge jag har haft honom nu.

Cleo var också grym idag, ramade inte in henne ordentligt ibörjan men sen blev det ordning på mig och jag red bättre. Hoppade en bana på ca 120cm och det kändes himla bra och hon känns så trygg att hoppa dem höjderna på. :)

Red Potter också och han var jätte fin som alltid, hoppade över kulverten med honom och det var väldigt roligt eftersom att det inte finns något roligare än att hoppa Potter!
Ralle fick sig en skogstur efter det att jag hade klippt honom. Det blev lite fail på huvudet... Ber till Gud att det har hunnit fixa till sig innan nästa helg då det är tävling..!
Han var snäll i skogen och allt gick bra!

Fick en biljett av Felicia ikväll till ghs så snart ska jag åka in dit!
Får se om det blir någon shopping idag!Heeej mitt vinterland!

axelinaackie.blogg.se / 27 April, 2013 - 12:43 /
0 kommentarerJag dööör så snyggt!

axelinaackie.blogg.se / 26 April, 2013 - 23:38 /
0 kommentarer

Varsågoda Cleo, Polo och Ralle! ;)Påväg in till ghs!

axelinaackie.blogg.se / 26 April, 2013 - 17:49 /
1 kommentarer

Är på ett riktigt shopping humör, tänkte förut att jag skulle unna alla mina hästar något fint, men med närmare eftertanke kom jag på att det ända dem blir glada för är godis... ;-) så på den fronten är vi ganska lika!

Red bara Ralle som sagt, hoppade honom idag. Och det är nånting som låser sig. Har varit rädd för att hoppa oxrar ända sedan jag gick omkull, eller när jag gick omkull första gången var det inte så farligt, men efter 2a gången har jag börjat bli osäker när jag styr mot en oxer. Så fort jag galopperar mot en oxer får jag flashbacks från när jag gick omkull. Det är verkligen hemskt, och så fort jag ser att jag inte ligger perfekt drar jag i tyglarna i panik. Och det är klart att när jag drar i tyglarna så stannar Ralle. Han stannade 1 gång och då ramlade jag av, slog mig inte men jag blev bara så arg på mig själv för att jag red så himla dåligt. Tycker så synd om Ralle. Hoppade upp och hoppade en bana vilket gick jätte bra. Men jag fattar bara inte vad mitt problem är eftersom att jag kommer alltid alltid rätt på räcken och dem kan jag hoppa hur höga som helst, men så fort det blir en oxer ser jag inget avstånd och allt blir bara pannkaka.
Skönt att jag kunde avsluta bra iallafall, Fina, fina Ralle <3Men chaaa!

axelinaackie.blogg.se / 26 April, 2013 - 11:54 /
0 kommentarer

Slutar halv 2 idag och sedan åker jag snabbt hem för att kl 2 kommer Michaela med ponnyn som jag ska rida! Rider den och sedan hoppar jag Ralle. Dem andra 2 vilar idag. Eller Polo går på bandet och Cleo vilar. Hon får ryck om man ställer henne på bandet... ;-)
Kl 5 åker vi in till Scandi och kollar på showerna och går på mässan! :)Mår sådär...

axelinaackie.blogg.se / 25 April, 2013 - 09:31 /
1 kommentarer

Kände mig väldigt hängig idag, så var hemma från skolan. Men det positiva är att jag inte missar något viktigt skolämne idag eftersom att vi bara skulle gå på en bio. Istället får jag plugga ordentligt på spanska provet och räkna lite matte.
Morgonen började bra ändå, gjorde mig en festlig frukost, Amarican panncakes! Sedan gick jag ut och trimmade mitt fina lilla sto Cleo. Hon var underbar som vanligt. :) trimmade henne i 30 minuter och sedan skrittade jag ut i 10.men tjenna!

axelinaackie.blogg.se / 24 April, 2013 - 19:45 / Allmänt
0 kommentarer

Har inte ätit något onyttigt på hela veckan och det är redan onsdag! Får se om jag kan säga samma sak på söndag... Det är ju vääldigt lätt att det slinker ner något gott i väskan att ta med sig till läktaren i Scandinavium. 
;-) Shiit vad töntigt det där lät, men jag kommer inte på nåt coolare sätt att formulera mig på. 
 
Ridpassen idag: 
Ralle var först ut. Red honom i 45 minuter eftersom att han bara sprang i början. Galopperade 2 tredjedelar av passet nästan. Så efter en stund coolade han ner. Men var inte riktigt nöjd med galoppen då jag är väldigt petig. Men i traven var han fin! Blev ett bra pass till slut ändå. Inget wow, men ändå okej!
 
Polo var andre man. Han var fin! Speciellt i galoppen faktiskt vilket jag är glad över. Det brukar vara så att han är bra i traven och inte lika bra i galoppen, men idag var det nästan tvärt om. Tycker att galoppen är viktigast eftersom att det är den gångarten man använder sig av mest. 
 
Cleo var sist ut. Och vid det här laget var jag väldigt hungrig och trött, och när jag blir hungrig blir jag väldigt sur. Så istället för att utmana ödet så red jag henne lite chill barbacka. Skrittade nästan bara, men travade lite också och hon var väldigt väldigt fin som vanligt. :) Så kul att hon har börjat bli så fin nu, kom ihåg för nästan exakt ett år sedan då jag precis hade fått henne av Antonia och hon hade vilat i 1 år. Jag fick vara den som satte igång henne och jag var jätte rädd för att galoppera i paddocken! hahaha. Och var helt överlycklig när jag hoppade en bana på 95 cm. Goda tider, goda tider! Och så var jag SKITSTOLT när hon gick på tygeln i galopp på pessoabett dessutom. Haha, jag hade inte så höga krav kan man säga! 
 
Lite bilder från lite mindre än 1 år sen:

vet att jag är pro som hoppar över en skottkärra!
 


Den nya lilla lastbilen!

axelinaackie.blogg.se / 24 April, 2013 - 07:53 /
1 kommentarer

Skulle egentligen visat er bild på den för typ en vecka sen, men eftersom att blogg.se appen har varit ur funktion har inte det gått!Godnatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

axelinaackie.blogg.se / 23 April, 2013 - 22:13 / Allmänt
1 kommentarer

Överderv lite med utropstecknerna. Det var kul.
 
Jag och Clara har suttit och läst 15 sidor och svarat på 40 frågor flera, fera gånger, så nu hoppas jag att allt sitter! i 2,5 timmar satt vi och läste ur den satans SO boken. och mycket frukt gick åt, hahahaha!
Kommer säkert gå dåligt på provet imorgon ändå eftersom att på nåt jädra vänster ställs bara frågor som man inte har tränat på. 
 
är sjukt taggad inför GBG HS. Att strosa runt bland alla affärer och veta att jag kan köpa vad jag vill eftersom att jag är en grym sparare när det gäller pengar! Så om du är en tjuv och vill råna någon, välj mig! ;-)
 
 


EFFEKTIV

axelinaackie.blogg.se / 23 April, 2013 - 19:12 / Allmänt
0 kommentarer

Hej! Red alla 3 på 2 timmar idag! Allt flöt på jätte bra, Polo var snäll när jag red ut, var ute i 30 minuter då min lilla väg är väldigt effektiv! Cleo och Ralle var jätte fina i ridhuset, dem trimmades i 35 min vardera.
 
Har precis tagit en dusch och snart kommer Clara. Vi ska plugga inför ett SO-prov imorgon och äta frukt. 
 
Kort inlägg, men att skriva längre har jag tyvärr inte tid med idag! 
true story!
 


Scandinavium för sjutton gubbar!

axelinaackie.blogg.se / 23 April, 2013 - 19:00 / Allmänt
0 kommentarer

Den kommande helgen kommer jag spendera på en läktare och i en trång mässa. Ska vara i Scandinavium tors, fre och sön. Har inte bestämt att jag ska köpa något mer än ett par nya parlanti-chaps. Sedan hittar jag garanterat nåt tjafs som jag inte behöver! ;-)
Cleo tycker att det känns säkrast att vara en bit över...! ;-) (hindret är 110cm)
 


schema och planering

axelinaackie.blogg.se / 23 April, 2013 - 11:35 / Allmänt
1 kommentarer

Idag ska Ralle ridas ordentligt i paddocken. 40 minuters hårdträning. Samma med Cleo. Och idag ska jag inte vara klar när hon känns bra, utan jag ska fortsätta att rida. En tränare sa till mig: När det gått bra ska man inte sakta av och klappa hästen, utan man ska göra om det lika bra igen. 
 
Polo ska jag rida ut min standard väg. Rider ut där nästan varje dag fast på olika hästar. Travar först en bit, skrittar ner för en backe, travar en bit till, skrittar ner för en lång backe, travar på en raksträcka, vänder och galopperar tillbaka. Stabilt!
 
schemat för denna veckan: 
  
                   mån                tis         ons      tor            fre          lör                     sön
 
RALLE:     markarbete       trim      uteritt   småhinder     trim      uteritt                 konditionsträning
 
CLEO:      uteritt               trim       trim     klättra           trim        uteritt                hoppa 
 
POLO:      trim                uteritt     trim     småhinder     uteritt    konditionsträna    trim
 
 


Fridens Liljor!

axelinaackie.blogg.se / 22 April, 2013 - 22:20 / Allmänt
0 kommentarer

 
Tänkte skriva med fet stil idag. Känns lite fett sådär!
Idag har det varit en bra dag. Eller mesta dels bra iallafall. För att när jag precis hade slutat skolan fick mitt blodsocker en dipp, så jag blev jätte trött och helt hängig. Blir så ibland när jag inte ätit på länge. Då käkade jag ett äpple och 2 mackor + en frisk uteritt så mådde jag genast bättre! 
Den friska uteritten stog Cleo för. Red ut själv på henne för första gången idag! Och hon var jätte snäll, gnäggade 2 gånger i början men det var allt. Och i den långa galoppbacken kunde jag ha helt slaka tyglar utan att hon sprang iväg. Inte riktigt vad jag är van vid... ;-)
 
Sedan red jag ett skojpass på Ralle. Skuttade över lite sockerbitar och tränade på att jag skulle komma rätt hela tiden och inte låta honom göra sina Ralle-omtramp. Det gick mycket bra, och kul hade vi iallafall! ;-) Och Ralle hoppar väldigt speciellt. I landningen sträcker han ut halsen jätte mycket så att man måste jägga fram handen, spelar ingen roll hur högt hindret är. Och tycker att det är väldigt kul när folk kommenterar att Ralle inte är någon dressyrponny och att han inte går i form. Kan svära på att min icke-dressyr ponny lyssnar och är exakt lika uppmärksam på ryttaren även om han inte viker in huvudet. (smajl)
 
Siste man var Polo. han var mycket duktig idag! Inga anfall då han låtsas att han får en kniv i ryggen. Utan han var lugn och fin hela passet! Var väldigt liksidig i båda varven. Dock blev han lite studsig när jag hoppade över sockerbitarna, men annars var han finemang!
 
 
Juste, fick en fråga om vad jag använder för sadel på Potter, och svaret på det är en pessoa. :)
 
 


you stole my heart

axelinaackie.blogg.se / 22 April, 2013 - 11:21 / Allmänt
3 kommentarer

 
 
 
världens finaste ponny
 
Hade just ett oförberett, skriftligt spanska prov. Och jag måste bara säga hur grym jag är på spanska!  Skämta. Men det kändes iallfall as bra! Min lärare ska vara stolt. Alla mina lärare ska vara stolta över att ha en så bra elev! Haha, självgod var det!
Idag ska jag se om Antonia vill trimma Polo. Tänkte låta henne sköta trimmningen och jag sköter uteritterna och hoppningen då vi är ett himla team i skogen ska ni veta! ;-) 
Cleo ska jag rida ut på, rider i skog-skogen och galopperar upp för backarna. Ralle-Balle ska jag faktiskt markarbeta. Altså, beta honom på marken. Skoja, ska rida över bommar och kavaletti. 
 


nu har jag allt skött om mig själv!

axelinaackie.blogg.se / 21 April, 2013 - 22:03 / Allmänt
0 kommentarer

 
Jag har:
-nopprat mina ögonbryn,
-färgat håret,
-bytt sängkläder,
-duschat
-smörjt in mig med body lotion
-Lagt fram kläder tills imorgon.
känns stabilt!

För övrigt har jag  ridit 6 hästar idag, mina egna 3 och så provade jag ytterligare 3 till ridskolan idag igen. Vi köpte en av dem, en jätte söt liten ponny som ser ut som en indian häst!
 
Jag har ju inte berättat hur det gick när jag red polo! Det blev en ganska händelserik uteritt. Red ut själv, och plötsligt såg jag något orange springa över vägen. Tror att det var en räv, men jag såg inte rikitgt. Sedan när jag var påväg hem mötte jag en ensam hund som var ute och sprang. Och den följde efter mig hela vägen hem! och det var typ 1,5 km. Men det roligaste var att den var jätte klumpig! Den sprang i full fart i alla nedförsbackar så att den nästan ramlade, och så skulle den försöka hoppa över alla diken som var fyllda med vatten, men den klunsade i varenda gång! Då blev Polo lite misstänksam... ;-)
 
För övrigt känns det som att det kommer att bli en lugnare vecka än förra. Har "bara" Spanska prov, SO prov och engelska läxa. 
 
kanske kommer jag få uppleva den fantastiska känslan igen... <3


Hoppningen - Cleo och Ralle

axelinaackie.blogg.se / 21 April, 2013 - 14:03 / Allmänt
0 kommentarer

Började med Ralle. Han kändes inte riktigt på hugget idag, sög inte mot hindret och var ointresserad. Och när jag hoppade oxrarna sträckte han inte på sig och rev med magen typ. Då blir jag osäker eftersom att jag aldrig har gillat att hoppa oxrar Sedan jag krachade. Och blir jag osäker smittar det av sig på honom. Han stannade aldrig, men det kändes inte så bra helt enkelt så jag hoppade några oxrar som var lite lägre, sedan avslutade jag. 
Sedan känner jag att jag nog inte ska hoppa MsvA på honom. Om det inte känns helt 100 så är det ingen idé att styra in i en sådan klass. Då är det roligare att hoppa MsvB och vara med och vinna och bli placerad. Sedan tror jag att Ralle kan hoppa MsvA, men då måste allt stämma. Man kan inte styra in i en 120cm klass och få omtramp. Jag vet att han är en super bra 110 ponny, det har han ju visat. Men jag måste lära mig att rida lite bättre innan jag hoppar MsvA på honom. 
 
Cleo därimot kändes riktigt på hugget idag! Hoppade fram litegrann och då var hon lite dampig, tjurigt sto. Sedan hoppade jag en bana och hon känns så himla trygg att hoppa stora hinder på! Hoppade en bana där 2 hinder var 120, 1 hinder var 115 och 2 var 110. (Gick och mätte exakt, hahaha) och även om inte allt stämde hela tiden så kändes hon riktigt bra! 
pappa sa:
-den goda nyheten är att jag ser att Cleo kommer att kunna hoppa 120, den dåliga är att du måste lära dig att rida henne först. 
Och det stämmer ! 


sorry mc flurry!

axelinaackie.blogg.se / 21 April, 2013 - 10:01 / Allmänt
0 kommentarer

skulle bloggat igår men blogg.se appen var helt fucked up. 
Idag ska jag äntligen hoppa! Börjar med Ralle och sedan Cleo. Ralle har faktiskt inte hoppat på 4 veckor! Men han är ingen häst man hopptränar på egentligen, han är lite mer åt tävlingsmaskin hållet. 
 
red 7 hästar igår! Mina 2 egna + 5 som jag provade till ridskolan. 
 
Nu måste jag gå ut och sätta igång!


Hästarna klara för dagen!

axelinaackie.blogg.se / 20 April, 2013 - 10:01 /
0 kommentarer

Red 2 underbara pass idag. Började med att trimma Cleo i morgonsolen. Hon var avslappnad och fin, hade en stabil galopp men var lite tjafsig med huvudet ibland. Så det blev ett väl godkänt ridpass!
Sedan tryckte jag på turbo-knappen. Så på 7 minuter hade jag ställt in Cleo och fixat iordning Ralle. Red ut en mycket lyckad tur i skog-skogen. Så härligt väder när solen lyser medan den friska morgonvinden blåser.
Blev en väldigt effektiv tur. Travade/galopperade nästan hela tiden förutom när jag skrittade fram och i nedförsbackar. Det blev ett mycket väl godkänt pass!

Förutom att jag ska prova ponnysar till ridskolan idag ska vi även köpa en ny lastbil! Eller den stora som vi har ska vara kvar, men vi ska byta ut den lilla B-kortsbilen till en ny. Kommer lägga ut en bild sen! :)Uppe med hönan jaoo

axelinaackie.blogg.se / 20 April, 2013 - 07:38 /
0 kommentarer

Nu måste jag rappa på lite. Cleo ska trimmas och Ralle ska galopperas i skogen. Ska vara klar halv 10. Då åker vi söderut och ska kolla på lite hästar till ridskolan då jag ska vara pilot.
Antonia rider Polisen! ;-) vi hörs, har väldigt bråttom!
Memories...Haj chapparall

axelinaackie.blogg.se / 19 April, 2013 - 22:39 /
0 kommentarer

Började min stalldag med att rida ut en Skogstur på Polo. Travade och galopperade mycket och han var pigg och glad. Red till hästsjön som jag kallar det och han var inte så förtjust att gå ner i sjön... Han är ingen sjöhäst med andra ord!
Sedan hårdtrimmade jag Ralfis i manegen. Han var verkligen underbar i vänster varav. Lite motsträvig till höger, men helt okej i det varvet också. Galopperade mycket så att han skulle få göra sig av med lite energi, så det var i slutet det gick som bäst. Blev ingen hoppning idag då paddocken fortfarande var blöt. Men vi har byggt fram en riktig bana så det blir på söndag jag hoppa istället!
Sedan gick jag in och åt middag, lövbiff med rättika-gratäng, mycket gott!
Siste man var Cleo. Började med att rida i manegen, men kom på att jag inte kan vara där inne och fega. (vill helst inte rida henne i paddocken då hon bara blir spänd som en gitarrsträng och stark som ett tåglok) Men idag red jag iallafall i paddocken och det gick inte alls bra till en början, men i mitten och i slutet gick det bra. Kände att jag verkligen fick igenom henne då hon inte alls var spänd i slutet.

Håller på att ladda upp Antonias svar del 2 & 3, men det går i snigelfart...saker jag stör mig på hos bloggare.

axelinaackie.blogg.se / 19 April, 2013 - 15:00 / Allmänt
1 kommentarer

- När man inte berättar hur det verkligen gick när man te.x red. Vissa (många) skriver typ: Han var väldigt stark och pigg. Då kan man nästan alltid räkna med att det gick åt helvette. Inte alltid, men ofta.
 
- Dålig svenska. Jag kan inte påstå att jag alltid skriver korrekt. Men när folk skriver på tok för mycket förkortningar och gör givna stavfel. Det är väldigt jobbigt. 
 
- Inlägg utan bilder. Fine, klart man kan publicera inlägg utan någon bild, men i längden blir det väldigt tråkigt. 
 -en bild säger mer än 1000 ord-
 
Men något jag GILLAR är mysiga bloggar. När det står lixom mysiga grejer. 
 

HAHAHA


LyxlirarN!

axelinaackie.blogg.se / 19 April, 2013 - 14:19 /
0 kommentareraxelotta tipsar!

axelinaackie.blogg.se / 19 April, 2013 - 11:10 / Allmänt
0 kommentarer

Jag har ridit i mååånga stigbyglar, allt från vanliga med gubbiband till free jump. Och dom jag gillar allra bäst och även dem ända jag gillar är Sprenger bow balance. Det som är vitsen med dom är att de är böjbara så att dom formar sig efter foten när man trampar ner. Jag har sprenger stigbyglar på båda mina sadlar och jag rekomenderar dem skarpt. (det där med skarpt lät lite töntigt, men kommer inte på nåt bättre ord) 
 
Innan jag köpte sprenger tappade jag mina stigbyglar väldigt ofta, men nu tappar jag dem nästan aldrig. Man får ett väldigt bra stöd på foten Och när jag är van vid att rida i dem så känns det jätte kostigt och stelt att rida i några vanliga. 
 
 
 


Gomorrn fredag!

axelinaackie.blogg.se / 19 April, 2013 - 08:24 /
0 kommentarer

Detta har varit en sjukt jobbig vecka. För att veckan jag var i Belgien missade jag massor! Ar suttit på raster, sena kvällar, innan skolan och på vissa onödiga lektioner och jobbat ikapp det jag missat. Skönt att det mesta är gjort, men jag har en del kvar. Nu innan skolan ska jag rita klart min bild, skriva loggbok till den, plugga lite SO och skriva klart en Musikuppgift. Och det är bara en droppe i havet mot vad jag har gjort redan!
Men nu är det äntligen fredag och om några timmar är skiten överstökad!

När jag kommer hem ska vi bygga upp en liten bana i paddocken om den är torr. Då ska jag hoppa den när alla hinder ligger på 120cm. Och om det går som tåget ska jag kanske hoppa MsvA på Ralle i skogsslotten om 3 veckor! Ralle har ju hoppat den höjden förr, det är mer mig själv jag tvivlar på... ;-) haha, nejdå!

Gjorde mig en god frukost imorse, banan Och chokladsmootie och en rostad macka till det. :)
(Har skrivit 2 tidsinställda som kommer ut under dagen!)Im alive!

axelinaackie.blogg.se / 18 April, 2013 - 20:57 / Allmänt
3 kommentarer

Har överleft hela denna dystra torsdagen med regn. Tycker att jag ska få en tapperhetsmedalj för att jag inte drunknade i allt vatten:
 
Slutade 3 som sagt men Antonia slutade tidigare än vanligt idag så jag var hemma redan halv 4! Då traskade jag ut och red ut en tur på Cleo. Det gick bra, finns inte så mycket att säga förutom att hon blev rädd för en polack en gång. Lite roligt faktiskt. 
 
Sedan ställde jag in Cleo och tog ut Ralle på 5 minuter! Behöver ni lite snabbhets tips så läser ni nedan:
-Borsta inte så mycket
-Strunta i skydden om hästen inte behöver det
-Prata inte med någon när du ska skynda dig.
 
Ralle trimmade jag i 20 min i ridhuset och sedan red jag ut en tur. I ridhuset var han fin i vänster varv, men lite stel till höger. Men det blev bättre i slutet. Sedan när jag red ut gick det till såhär: (förbered er på något kul, men jag var inte så glad när jag red hem ska ni veta.)
Jag skrittade glatt till min fantastiska galoppväg som jag hittat helt själv. Både jag och Ralle var på bra humör då vi båda älskar att galoppera på grusvägar. Vi red ner till vägens slut och galopperade upp. Allt flöt på och Ralle var jätte glad. Sedan vände jag och skulle göra samma procedur igen. Skrittade glatt ner, vände och galopperade upp. Men när jag var halvvägs hörde jag en äcklig röst långt bort i fjärran. Jag var tvungen att bromsa min glada häst och kolla bakåt. Då står där en bitter, skabbig tant och ropade något efter mig. Men eftersom att det blåste så mycket hörde jag inte riktigt vad tanten sa. Men jag tror att hon sa något i stil med: Du får INTE rida på den här vägen!
Jag svarade "okej" och red hem. Men jag ångrade mig sååå mycket att jag inte sa såhär: 
-Får jag fråga frun om det är du som äger vägen? Sedan skulle jag sagt:
-Och om det är hovspåren du gnäller på så försvinner dem när det regnar. Och regn har vi gott om här i Väst-Sverige, inte sant? 
 
Var VÄLDIGT sur när jag skrittade hem.
 
btw, Polo gick på bandet i 25 minuter idag. Han traskade på friskt! Imorgon ska jag börja rida på honom. Sedan var jag ute och sprang idag också! Hurtigt värre!
 
 


torsdag + regn, kan det bli sämre? -.-

axelinaackie.blogg.se / 18 April, 2013 - 11:06 / Allmänt
1 kommentarer

Det enda bra med torsdagar är att det är fredag dagen efter. Men nu ska jag inte rabbla upp massa dåliga saker. Vi kör dem bra istället.
Slutar klockan 3 och då om det har slutat regna går jag till Kungsmässan, skulle behöva köpa lite grejer. Men om regnet håller i sig stannar jag i skolan och gör lite läxor. Antonia slutar kl 4 så jag måste vänta på henne innan jag kan åka hem. 
Är för hoppningsvis hemma halv 5 och då ska jag antagligen trimma båda i ridhuset eftersom att vädret inte tillåter något annat. Sedan kl 7 kommer Michaela Gerloff (jag vet inte hur det stavas) hit med en ponny som jag ska hopa. Jag mena hoppa. orkade inte ändra.
 
Nej nu måste jag hämta min lunch jag har med mig, en apelsin, en banan och en baguette. Mums! 
 
Jag har ju inte berättat om ridpassen igår! Kör dem lite snabbt nu.
Polo gick på bandet i 40 minuter. Ralle reds ut i 40 minuter. Det gick prima. Cleo trimmades i ridhuset i 30 minuter och hon var hur fin som helst. Synd att jag inte kunde filmat henne igår! Potter var också jätte fin. Kickade mot skänkeln i början men sedan lyssnade han jätte bra! :)


Finish with the school

axelinaackie.blogg.se / 17 April, 2013 - 14:55 /
1 kommentarer

Skönt att bara ha Spanska att göra ikväll. För att matten och engelskan har jag ju redan gjort i skolan! ;-)
Idag ska jag rida ut på Ralle, trimma Cleo i ridhuset och sedan trimma Potter i paddocken. Mamma kommer kl 6 och hjälper mig med honom så jag har 3 timmar från och med nu att rida 2 + äta någonting så att jag blir lite gladare. ;)

På gympan idag skulle man ha en ögonbindel på sig och köra blindboll. Jag var PRO. Sedan skulle vi köra en stafett där jag hade ögonbindel på mig medan Moa höll mig i handen och sprang. Det var väldigt läskigt så jag tycket väldigt synd om alla blinda personer.känner mig väldigt duktig!

axelinaackie.blogg.se / 17 April, 2013 - 11:01 / Allmänt
0 kommentarer

Har suttit och räknat 5 (!!!) sidor matte medan alla andra i min klass har kollat på film. Pluggis no 1. Haha, inte riktigt min stil men för att jag skulle slippa sitta med matten hemma passeade jag på att göra den i skolan. Det är faktiskt ett tips att försöka göra läxorna i skolan när du får tid. Det känns så himla skönt när det är gjort och man slipper göra det hemma. 
 
Nej nu kan jag inte sitta här och blogga, måste hämta min baguette och min apelsin och plugga lite engelska glosor. Utnyttja tiden i skolan, för att det är väl ingen som gillar läxor? ;-)
 
Allt slit för dessa sekundrarna, men det är det värt! <3


Mina fina ponnysar!

axelinaackie.blogg.se / 16 April, 2013 - 21:16 /
0 kommentarer

Trimmade både Cleo och Ralle. Cleo började jag med att rida lite i paddocken, men då var hon så spänd att det kändes som att hon hade en kniv i ryggen. Då gick jag in till ridhuset och där släppte allt. Hon var verkligen fantastisk!
Ralle red jag av en slump utan graman i paddocken och han gick på tygeln hela passet utan graman! I'm so proud of my 14 year old Irish pony!
Okey, låter lite töntigt att dagens happening var att Ralle gick på tygeln, men eftersom att jag var utan graman så är jag väldigt nöjd.
Har gjort följande idag:
-matte
-No prov (och pluggat in allt på en rast)
-30 engelska glosor
-Uppdaterat bloggen med 5 inlägg!Visste du att....

axelinaackie.blogg.se / 16 April, 2013 - 14:36 /
1 kommentarer


- om Cleo har stallbandage över natten tar hon alltid av sig dom på nåt jädra vänster. Vet inte hur hon lyckas? Haha!

- I Tyskland är det jätte oförskämt att använda tandpetare. Om man har fått matrester i tänderna måste man gå till toaletten. BRA ATT VETA! ;-)

- jag är nästan aldrig sjuk. (Bara för att jag skrev så kommer jag säkert bli sjuk) haha, nejdå!

- Rider väldigt ofta utan skydd/lindor när jag rider hemma. Vet inte riktigt varför, ren lathet tror jag.

- När jag var pytteliten andades jag konstigt, så mamma gick med mig till doktorn och dem konstaterade att jag hade för liten näsa men att den skulle växa till sig! Hahahhaha, väldigt roligt!

- En sak jag är väldigt bra på är att sitta i balans när hästarna stegrar. Tack för den lärdomen Potter!

- Jag suger på att byta galopp. Tror att det är för att min ponny Sharmör gjorde allt sånt av sig själv, det var bara att åka med. Och efter det har jag inte lärt mig det ordentligt.

- Jag är verkligen JÄTTE rädd för att möta en älg när jag är ute och rider i skogen. Det är därför jag oftast håller mig till dem vägarna där det inte finns någon risk att stöta på en älg.

- Polo äter sitt hö innan han äter sin krafft.

- Ralle är VÄRLDENS mest ouppfostrade häst på maken. Han bits, står inte still, sparkar, nafsar. Allt man kan komma på. Tur att han är så grym på tävlingsbanan! ;)transportskydd eller inte?

axelinaackie.blogg.se / 16 April, 2013 - 11:46 / Allmänt
0 kommentarer

Känner att jag sa imot mig själv lite grann. Skrev ju för ett tag sen att vi aldrig använder transportskydd på våra hästar. Faktum är att det förekommer mer skador med transportskydd än utan. Dem sitter ofta dåligt och kasar ner. Eller det vet egentligen inte jag eftersom att jag aldrig ens har ägt ett par transportskydd. ;-) 
 
Men ni såg kanske på bilderna jag lade ut innan jag skulle åka till Beligen att Polo hade 4 lindade ben. Och saken är den att när vi åker långa resor (när vi åker under flera dagar, om man åker i 5 timmar te.x räknas det inte som en lång resa) då lindar vi alltid hästarnas ben. Tycker att lindor är mycket bättre än transportskydd. Känns som att det är bekvämare för hästen och säkrare på något vis. 
 
Summa summarum - jätte långa resor - lindade ben. Korta resor - fria ben.
 


ÅH vad jag är pepp för att gå till skolan. -.-

axelinaackie.blogg.se / 16 April, 2013 - 07:30 / Allmänt
0 kommentarer

Godmorgon! Ska göra mitt yttersta för att få detta inlägget att låta posetivt. 
 
Har 2 spanska kapitel, 2 engelska läxor, ett förhör i NO och matte att jobba ikapp. Men det gör jag lätt på en timme. Bara jag är fokuserad är jag väldigt clever. 
 
Schemat för mina 3 djur denna veckan är:
Polo ska få gå på bandet i 2-3 dagar. Eftersom att han har rest så långt + tävlat i 3 dagar så får han chilla på livet några dar. Men Emerald Pride och Cleopatra ska ridas som vanligt. Spacade till det lite där genom att skriva hela deras namn. KOLT. 
 
Jag hatar när folk gör grova stavfel. Vah barra tvunngen at sega dett. 
 
Nej nu måste jag resa på arslet, annas kommer jag inge vart här i livet! 
 
Måste avsluta med att säga att mitt finger som Antonia hyvlade gör jätte ont. Det bultar lika hårt som mitt hjärta gör när jag ser en spindel. Nej nu var jag negativ igen! DET KUNDE VART VÄRRE!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Antonias svar del 1

axelinaackie.blogg.se / 16 April, 2013 - 06:53 / videor
0 kommentarerJag har det bra ;-)

axelinaackie.blogg.se / 15 April, 2013 - 16:35 /
0 kommentarerLaxbutiken!

axelinaackie.blogg.se / 15 April, 2013 - 16:04 /
0 kommentarer

Nu ska vi stanna på laxbutiken, mysbyxor på, äckligt hår och luktar inge vidare. Ni kan kalla mig Stinky!Chacha bitcheees!

axelinaackie.blogg.se / 15 April, 2013 - 14:43 /
0 kommentarer

Nu är jag hemkommen till Sverige igen. Back to reality tyvärr. Men jag tänkte sammanfatta min roliga tävlingsvecka, så ta på läs-glasögonen!
Vi började med att åka på tisdagen, åkte till ett stall i Tyskland där vi övernattade. Trimmade honom på onsdags morgonen i nån random paddock i Tyskland innan vi åkte ytterligare några timmar till Holland. Övernattade i Holland på ett fint stall och åkte sedan tidigt på torsdagen vidare till Belgien.
När vi kom fram till tävlingsplatsen red jag honom där. Han stortrivdes och var väldigt lugn och snäll.
På fredagen var det tävlingsdags. Han lyssnade inte riktigt för skänkeln, men det blev en ok runda. Har ju skrivit resultatet tidigare.
På lördagen var han väldigt stark och lade in ett extra galoppsprång hela tiden för att jag försökte trycka av honom. Red verkligen uselt. Men det var ju första tävlingen ute så det förklarar varför han var så stark. Var till och med tvungen att lägga en volt för att han blev så stark. Men Det är ju en stor omställning från att ha hoppat runt i små ridhus till att komma ut till en stor internationell utebana.
Söndagsresultat (115cm) - red mycket bättre denna rundan. Tryckte inte av honom och hade pessoabettet så att jag kunde bromsa. ;-) Var nolla och han kändes super fin! Skönt att avsluta med en bra runda.

Igår kväll började våran hemfärd. Somnade kl 1 (på natten) och Åkte till stället i Tyskland och var framme där kl halv 4 (på natten) då var det bara att vakna och fixa allt med Polo för att sedan gå och lägga sig. Sedan gick jag upp kl 8 igen för att då skulle vi lasta och fortsätta våran resa hem.
Och när jag stod och skulle hyvla ost så kallade Antonia mig för elaka saker, då slog jag till henne med osthyveln och sen skulle hon ta osthyveln ifrån mig men då på nåt jädra vänster hyvlade den av en bit av mitt skinn + min nagel. Och när jag såg mitt blod svimmade jag? Kändes precis som när jag gick omkull i Danmark. Min syn försvann, jag blev helt blek och kallsvettades. Fick en huvudverk och alla röster hördes jätte långt bort. Creepy.
Men nu har vi bara 2 timmar kvar tills vi är hemma.
Imorgon blir det skola igen - är tillbaka till helvetet. :(
Kände att detta inlägget avslutades lite depressivt. Måste hitta på något roligt... Nu har jag det!
På tävlingen var det JÄTTE många som hade samma pappa som Cleo. Så nåt bra borde det ju finnas i henne iallafall!
Och så måste jag berätta att igår var det så varmt och skönt i Belgien att hästarna kunde vara utan täcken, det var 20 grader och sol!

(Bildbomb)Dagens resultat

axelinaackie.blogg.se / 12 April, 2013 - 20:41 / Allmänt
1 kommentarer

Måste fatta mig ganska kort nu.
nollade i grunden men han var inte riktigt framme för skänkeln, men min snälla ponny hoppar i alla lägen. Sedan i omhoppningen tänkte jag att han skulle hoppa av men han tog ett till så att vi "krachade" eller inte kraschade, det var mer en grov rivning. Sedan lade jag en volt och fortsatte på dem sista 2 hinderna och dem hoppade han som att inget hade hänt. Tur att jag har en sån modig och bussig ponny! <3 Imorgon ska jag se till att ridA bättre så uppdaterar jag med resultat imorgon! :)


WIFI!!!

axelinaackie.blogg.se / 11 April, 2013 - 18:37 /
0 kommentarer

Vi cyklade längs en rad med massa hus och helt plötsligt dök det upp ett fritt Wifi! Dat lycka!
Vi åkte klockan 6 imorse från Holland och åkte 6 timmar tills vi kom fram till tävlingsplatsen här i Belgien. Har trimmat Polo och besiktigat. Han var jätte fin när jag red, han trodde nog att vi hade åkt till en dressyrtävling! ;-) Vi står i riktiga boxar (alltså inga mobila boxar) och Polo är jätte lugn och stormtrivs! Så skönt att åka med en häst som är så lugn och snäll hela tiden. Inte något jag är van vid precis... ;-)
Imorgon är det tävlingsdags och jag är jätte taggad. Kommer troligtvis kunna uppdatera med resultaten imorgon om vi går till detta huset igen dvs. ;)Men chaaaaa!

axelinaackie.blogg.se / 10 April, 2013 - 18:16 /
0 kommentarer

Vi har nu kommit så långt att vi befinner oss i Holland. Vi är på ett fint ställe och hästarna står i finfina boxar. Sitter och dricker varm choklad och vädret är väldigt bra här! eller det är ganska molnigt men rätt varmt. Imorgon kl 6 tuffar vi vidare till Moorsele. Får förhoppningsvis tillfälle att blogga nån mer gång! ;-)Detta kanske blir det sista inlägget....

axelinaackie.blogg.se / 09 April, 2013 - 13:52 /
0 kommentarer

När man är utomlands är internetet sviiiin dyrt att använda. Ingen summa jag vill eller har råd att betala iallafall. Så jag kommer inte kunna blogga förren på måndag Om 6 dagar då vi kommer hem. Men om man stannar på typ mcdonalds och det finns WiFi kan jag ju blogga. Men bara så alla vet så kommer bloggen stå still i några dagar, men när jag är hemma igen berättar jag ALLT!On my way to Belgium!

axelinaackie.blogg.se / 09 April, 2013 - 13:46 /
1 kommentarerInnan/efter

axelinaackie.blogg.se / 08 April, 2013 - 22:02 /
0 kommentarerHolaaaaaa

axelinaackie.blogg.se / 08 April, 2013 - 15:39 /
1 kommentarer

Termino en cinco minutas.
Hej på er! Måste inleda detta inlägg med att säga att shiiit vad många frågor Antonia har fått på sin frågestund hon startade själv! Haha, hoppas jag kan filma svaren ikväll! :-D
Antonia red Cleo idag, ska höra med henne hur det gick sen. När jag slutat ska jag direkt till stallet och trimma min nyklippta Polis (Polo) och Ralle ska konditionstränas! Vi hörs senare och ska försöka fixa innan och efter bilder på polisen (Polo)Poloooo

axelinaackie.blogg.se / 07 April, 2013 - 17:10 / videor
3 kommentarer

Jag har världens största tröja på mig, därför ser jag väldigt tjock och pösig ut... ;-)
Och STÄNG AV LJUDET om ni inte orkar lyssna på: låga händer,låga händer,låga händer.
Men Polo var duktig iallafall!Frågestund med Antonia!

axelinaackie.blogg.se / 07 April, 2013 - 12:51 /
30 kommentarer

Tjabaaa, Anton hääär!
Tycker vi ska skoja till det och ha en liten frågestund med mig!
Fråga vaaad ni vill! Jag svarar i ett videoinlägg 😏 ;oSchabraket jag vann igår...

axelinaackie.blogg.se / 07 April, 2013 - 11:32 /
2 kommentarer

Är mycket skrikigare grönt irl. Nu blir det hoppning, FILM KOMMER!!!Köp-sugen!

axelinaackie.blogg.se / 07 April, 2013 - 11:01 / Allmänt
0 kommentarer

Jag har kollat runt lite på olika träns. Och det jag fastnade mest för var detta equipe pullartränset. Skulle vilja köpa ett sådant till Polo för att jag tror att det skulle funka på honom eftersom att hon som ägde honom innan hade en pullarnosgrimma på honom. Och sedan är det ju vääääldigt snyggt! Utseendet är ju viktigast, eller hur? ;-) Men om jag köper tränset ska jag byta ut pannbandet. Det som sitter på är inte så snyggt direkt.
 
Bilden blev jätte liten, men klicka på länken så kan ni se bilden större!
 
 http://equipe.se/produkter?page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=114&category_id=16Vad tycker ni om det tränset? :)
 
Sedan MÅSTE jag köpa ett par nya chaps, men det ska jag göra på gbg hs och jag hoppas att dessa parlanti chapsen finns i min storlek.
Dessa fast svarta.


Morgonlyx!

axelinaackie.blogg.se / 07 April, 2013 - 09:22 /
0 kommentarer

Har precis ätit 1 rad Marabou nu på morgonen. Och choklad på morgonen är det bästa som finns!
Var tvungen att sova ut idag eftersom att jag har gått upp halv 8 dem senaste dagarna, det är inte okey på ett lov! Men nu när jag verkligen hade möjligheten att sova länge sov jag bara till kl 9...
Som sagt ska Polisen (det ser ut som att det står Polisen, alltså sånna som jagar tjuvar, men det jag menar är Polos namn fast lixom poli-sen. Lägg betoning på O-et.
Han ska hoppas idag och sedan klippas. Självklart får ni innan och efter bilder på det!
Cleosen ska jag rida ut på, det var längesen sist! Och Ralle ska hårdtrimmas in the paddock.
Nej nu måste jag starta dagen, vi hörs!

Jennifer och Potter!Kvällshäng!

axelinaackie.blogg.se / 06 April, 2013 - 23:10 /
0 kommentarer

Booossiiiii, min blivande EM-ponny! Tror faktiskt att det kommer gå bra om jag får Bosse, han är min typ. Lite åt köttar-hållet och det gillar jag.

Fasen vad epic det hade varit nu om jag failade totalt med honom! Haha, nejdå' ;-)Tjenis!

axelinaackie.blogg.se / 06 April, 2013 - 19:03 /
1 kommentarer

Red ut på Ralle när jag kom hem och Polo red jag imorse. Båda var pigga och glada! Ralle fick galoppera mycket vilket han uppskattade! Polo travade jag i ridhuset först och sen red jag ut en tur.
Imorgon ska jag hoppa på Polo, även klippa hela honom, huvud och ben. Man måste ju vara fin om man ska åka hela vägen till Belgien och tävla!
Tävlingen idag gick väldigt bra! Alla var felfria i mitt lag och vi kom 3a. EN sekund från att komma 2a. Sedan hoppade jag en individuell klass efteråt. En L.B+5. Cymro kändes jätte jätte fin och vi slutade på en 2a plats! :) Har även varit så duktig idag att jag tatt in alla våra hästar, mockat åt grispotter, putsat massa träns och fyllt vatten.
Nu väntar jag på att thaimaten ska komma hem och senare ikväll blir det lördagsmys framför fångarna på fortet (tror att det är idag?) och Marabou... <3

Känslan är min lillebror (6 år) har Sylvia Vrethammar som bakgrunds bild på sin iPad...Bra dag!

axelinaackie.blogg.se / 06 April, 2013 - 13:57 /
2 kommentarer

Berättar mer ikväll :)Godnatt!

axelinaackie.blogg.se / 05 April, 2013 - 23:05 /
1 kommentarer

Ligger nyduschad i min säng och tävlingskläderna ligger redo nedanför. (Försökte få det att låta lite mysigt) lyckades jag? xd
Laddar om nu inför tävlingen imorgon med Cymro! Kommer för första gången i mitt liv åka till en tävling utan någon av mina föräldrar med mig, exiting!

Är super nöjd med dagen, Cleo kunde inte skött sig bättre och hon kändes fantastico. Det blir ett stort nerhopp imorgon, från 110 cm till 80 cm. ;-))
Men visste ni att jag har faktiskt tävlat Cymro en gång innan! När Antonia hade honom fick jag tävla honom en gång, en L.B och en L.B+5. Jag red fel väg och hoppade fel hinder så att jag blev utesluten, SCORE!!! Men så ska vi inte göra imorgon. ;)

Kliver upp halv 8 imorgon och rider Polo innan vi åker. Åker kl 9 så om jag äter frukost på en halvtimme så har jag en timme på mig att rida. Men jag ska rida ut en slinga som tar 45 min. :-D Ralle rids när vi kommer tillbaka och Cleo vilar/skrittas ut.4a i MsvB!

axelinaackie.blogg.se / 05 April, 2013 - 16:33 /
2 kommentarerChacha

axelinaackie.blogg.se / 05 April, 2013 - 13:48 /
0 kommentarer

Sitter i kafeterian nu och väntar på att MsvB'n ska börja. Det är typ 60 D-ponnyer så det kommer nog ta ett tag. Cleo var jätte fin i L.A'n. Dampade i vanlig ordning på framhoppningen men inne på banan vet hon vad som gäller. Jag tycker själv att jag red väldigt fort, men bevisligen red 5 andra fortare. ;-) losade 2 sekunder på första svängen som jag tog ut lite, annars var det en superrunda och jag var nolla.
Men när vi stod och gjorde i ordning henne så fastnade hon på nåt jädra vänster så att hennes nosgrimma gick sönder... Så jag hoppade utan och det gick ju bra! ;-)
(Om du ser detta Clara, ring mig)DUKTIG CLEO!

axelinaackie.blogg.se / 05 April, 2013 - 12:48 /
0 kommentarerMot Ljungby!

axelinaackie.blogg.se / 05 April, 2013 - 08:27 /
0 kommentarerStartnummer

axelinaackie.blogg.se / 04 April, 2013 - 21:32 /
1 kommentarer

Start nummer 48 i L.A n som är en A.0a och start nummer 13 i MsvB n som är en A.0.A.0 känns stabilt!Nästa station - middag!

axelinaackie.blogg.se / 04 April, 2013 - 18:58 /
0 kommentarer

Började dagen med att rida ut på Polo. Galopperade mycket och det var allmänt chill. Polo var pigg och glad som vanligt. :)
Sedan trimmade jag Cleo. Började med att rida lite i paddocken, men hon var helt saiko. Så då gick jag in i ridhuset istället och där var hon underbar! Avslutade passet med att skritta ut en sväng.
3dje mannen var Potter. (Det var Potter som var på bilden) jag skrittade ut en runda på 1 timme med Felicia. Det gick jätte bra och potter var jätte snäll förutom att jag ramlade av en gång, haha! Jag skrittade på långa tyglar och så brakade det till så att han blev rädd, tvärvände och jag trillade av. SMIDIGT! Men jag slog mig inte så mycket som tur var och det var tur att han är så snäll och stod kvar.
Siste man var Ralle. Konditionstränade honom med mycket intervaller, det gick super!

Cleo är kliniskt ren och hennes utrustning också. Imorgon rullar lastbilen till Ljungby där jag hoppar en L.A och en MsvB. :-D
Dat bild! HAHAHAHAH!En rubrik.

axelinaackie.blogg.se / 04 April, 2013 - 14:11 /
2 kommentarer

Sitter på min 3dje ponny nu och har 2 kvar. Har även badat Cleo så att hon är ren och fin tills imorgon. Uppdaterar ikväll, har fullt upp i stallet hela dagen!

Kan ni se vilken ponny jag rider?? ;)Tjo!

axelinaackie.blogg.se / 03 April, 2013 - 15:00 /
3 kommentarer

Har ridit alla 4 nu, Cymro, Polo, Ralle och Cleo.
Började med att hoppa Cymro, vi plockade fram lite titthinder och han kollade inte på något. Övade lite omhoppnings-svängar och det gjorde han galant! Super fin var han !
Sedan trimmade jag Polo 30 min i paddocken och sen travade jag ut i 20 min. Och han var jätte jätte fin ! Lång och låg i formen och hängde inte alls i tygeln, Duktig Polo! (y) och sen när jag travade ut så såg jag och Polo en polisbil och 2 poliser. Dem hade fartkontroll mitt i skogen och sa till mig att jag körde alldeles för fort så jag fick böta 2000 spänn. Hahaha, bara skoja. Men det var faktiskt 2 poliser och en polisbil där, men jag vet inte vad dem gjorde.

Sedan red jag ut en lååång tur på Ralle. Felicia gick med, fattar inte hur hon orkade. ;-) Men Ralle var pigg och glad hela turen! Så skönt när solen lyser och det är varmt.
Sist hoppade jag på Cleo. Och hon kändes så himla bra! Hon var lite pigg, men man kände verkligen hur hon VILLE över varje hinder. Det kan man inte säga att hon ville sist jag hoppade... Hoppade ett räcke och en oxer som var 115 och hon flög över. Hon kändes faktiskt som ett flygplan.

Jag har klippt manen ALLDELES själv!Morgonpigg var det !

axelinaackie.blogg.se / 03 April, 2013 - 09:27 /
2 kommentarer

Cymro redo!finish!

axelinaackie.blogg.se / 02 April, 2013 - 18:58 / Allmänt
0 kommentarer

Idag när jag hade mycket tid på mig var jag väldigt långsam. Borstade på alla ganska länge och red rejäla pass. 
Började med att rida Ralle, han hade sin mask på sig för att han tixar så mycket med huvudet annars. Det fungerade jätte bra, han var still med huvudet hela tiden och det gick jätte bra att rida. Trimmade honom först 30 minuter i paddocken och sedan travade jag ut i 20 min. Han var super fin i paddocken och jätte snäll i skogen! 
 
Sedan hade jag samma upplägg med Cleo, trimmade henne först och sedan red jag ut en sväng med Mathilda. Och hon var så fantastiskt underbart fin! Hon gjorde allt jag bad om. Helt underbar! Älskar när hon har sina bra dagar, synd att dem inte kommer lite oftare... ;-) Sen när jag skrittade ut var hon super snäll. 
 
Sist och störst red jag Polo ponken. Lät honom gå på bandet i 30 minuter innan jag red. Och han var väldigt stark idag. Och stretig med huvudet. Men jag är ändå helt okej nöjd med passet för att jag blev InTe arg på honom. Lät honom ta sin tid och i slutet var han ganska bra. Red väldigt länge, så imorgon ska jag bara trimma i 30 min i paddocken och sedan rida ut. Då blir han glad! ;-)
 
 
 
 
 


Headshaking-Ralle har nu fått på sig sin mask!

axelinaackie.blogg.se / 02 April, 2013 - 13:17 /
2 kommentarer👌😍

axelinaackie.blogg.se / 02 April, 2013 - 10:44 /
1 kommentarerStackars Olle!

axelinaackie.blogg.se / 02 April, 2013 - 09:46 /
0 kommentarer

Inatt, eller det var nog snarare imorse så fick Olle (min hund) ett epilepsi anfall. Han började med att spy en gång, sedan började han skälla jätte mycket för att han var rädd och han sprang runt runt i hela huset. Sedan låg han och krampade och svettades och det kom fradga ur hans mun. (Jag såg det aldrig, det var mamma som berättade det) jag är ju 7sovarN nivet! Men nu mår han bra igen och jag tror att man kan ge honom någon medicin så att han slipper uppleva det igen.

Clara sov över hos mig inatt igen och nu sitter vi och kollar på tv. Snart ska vi gå ner och lyxa till morgonen med chailatte och jätte gott bröd!

Jennifer & Potter !nu får jag skärpa mig.

axelinaackie.blogg.se / 01 April, 2013 - 22:27 / Allmänt
0 kommentarer

Kännar att mina inlägg har varit väldigt tråkiga och uppdateringen har varit sugig det senaste. Men imorgon gör vi en nystart och jag kommer att uppdatera oftare och med bättre inlägg.
 
Idag red jag Cymro, Cleo och Ralle. Jag och mamma red ut på Ralle och Polo (mamma red på polo) Och det gick väldigt bra, hästarna var väldigt pigga och glada.
 
Hoppade Cymro idag i paddocken. För er som inte vet vem Cymro är så kommer det en liten fakta text till er:
 
Kenwoods Cymro, 11 (?) år. Antonias förra B-ponny. Vi sålde honom till familjen som äger honom nu (som för övrigt står uppstallade på vårat stall) sommaren 2010. Antonia vann NM i stilhoppning och ungponny SM på honom. Världens sötaste ponny.
Sådär ja. Nu hoppas jag att ni fattar lite mer vad jag skriver om. Det gick iallafall jätte bra att hoppa, han var väldigt enkel att reglera fram till hindret. Det är typ den viktigaste egenskapen en häst kan ha. ;-) Och han är väldigt väldigt fin att rida på marken. Jag har ju ridit honom många gånger förut, men det har kanske inte ni som läser min blogg så då måste jag ju dela med mig av känslan till er! 
Hoppade några språng på 105 - 110 och det gjorde den lilla ponnyn galant! 
 
Cleo var lite tjock i sina framben. Tror att det beror på höet, hon brukar vara väldgt känslig för sitt käk. Eller hon var inte jätte tjock, bara lite fyllig. Så jag red ett lättare pass i paddocken. Hon var jätte fin, mjuk och avspänd.
Det är Cymro när Antonia rider på bilderna:
            
 
 
Det var allt för idag, imorgon ska jag blogga bättre!
 
 
 


Cleo och Cymro klara...

axelinaackie.blogg.se / 01 April, 2013 - 13:02 /
0 kommentarer

Utvärderar mera när jag kommer hem, jag hoppade nämligen på Cymro!

Nu ska jag och mamma rida ut, brb, ttyl, C yaa