Missa inget i morgon!

axelinaackie.blogg.se / 31 Januari, 2013 - 21:34 / Allmänt
1 kommentarer

Jag har nu suttit och skrivit 3 tidsinställda inlägg tills imorgon som jag tror att ni kommer att gilla! 
Och jag tänkte att det kan vara roligt för er att läsa om lite andra saker än bara om när folk skriver: ÄNTINGEN FREDAG! typ... 
 
goodnight, sleep tight! 
 
 
 
 
 


Vår-kläder

axelinaackie.blogg.se / 31 Januari, 2013 - 20:53 / Allmänt
0 kommentarer

Eftersom att alla andra skriver om vilka kläder dem ska ha på sig till våren redan i januari, så gör jag också det ! 
 
Jag har alltid varit ganska tråkig i mitt klädval. Eller rättare sagt så har jag haft samma stil sedan 4an typ. Och det är inget jag kommer att ändra på eftersom att jag trivs i den stilen. 
 
Och TIGHTA jeans är number 1. Inte för att vara negativ, men halv-pösiga jeans är inte snyggt. Sedan så gillar jag lite indian style. haha, nej men jag gillar typ ponchos, frans tröjor och bruna kläder tycker jag är väldigt syggt. 
Sammanfattning: Till våren kommer jag ha på mig tighta jeans, en blus eller något lite mer "indianigt" haha. Och converse såklart! Det är ju ett måste! Jag har 8 par converse...
2 par vita, ett par blåa, ett par militär-gröna, ett par röda, ett par bruna i skinn, ett par bruna i tyg och ett par svarta. SamlarN
Dessa var sjuuuuukt snygga....!
Här har vi ju lite mer indian-inriktide kläder! HAHAHAH!!


Jag får väl be om ursäkt!

axelinaackie.blogg.se / 31 Januari, 2013 - 20:04 / Allmänt
3 kommentarer

Så jag börjar detta inlägget med en kul sak. 
Har ni tänkt på att när man skrattar åt skämt på internet, så blåser bara ut mer luft genom näsan.
Det stog den på en teenager-post sak, och den är den bästa hittills! 
 
-En till kul sak är att jag får vara med i Billdals Elit-lag om jag vill.
-Ännu en kul sak är att det är fredag imorgon.
-Och ÄNNU en kul sak är att jag kan mina glosor tills imorgon. 
 
Och där tog roligheterna slut. 
 
Jag har inte ridit idag eftersom att jag var på grönt kort kursen hela kvällen. Och det var sådär kul. Altså, jag kan redan allt och då känns det så waist of time att vara där. Eller jag kan ju inte allt innom dressyren såklart, men eftersom att jag aldrig kommer att tävla det så behöver jag inte kunna regelrna. 
 
Och har ni lagt märke till att jag inte har gjort en ända smile i detta inlägget? Det är bara för att Antonia tycker att det ser så töntigt ut. Och eftersom att Antonia är så jädrans cool så häller det att lyssna på henne!! (blink blink)
 
Wendyy!<3
 
 
 
 


dag 13, en hiss/diss (blogglek)

axelinaackie.blogg.se / 31 Januari, 2013 - 14:07 / Allmänt
0 kommentarer

Hmm... Altså det finns ju tusen bra/dåliga saker, men jag ska välja ut någonting nu som jag tycker är riktigt dåligt och någonting jag tycker är riktigt bra.
 
Dissen går till dem äkta onepiece'n. För att för det första så är dem snordyra. Min kostade 1800 kr. För det andra kan man lika gärna köpa en "fejk" på ullared för 200 spänn. Och för det tredje så har man dem ändå bara hemma. Eller vissa har ju dem i skolan ibland. Men det där med onepiece har dött ut lite nu tycker jag. 
Jag köpte ju en "luddig" onepiece, den är extra varm. Och jag ångrar verkligen att jag köpte den för att den är FÖR varm. Jag kan nästan aldrig ha på mig den för att man svettas igäl när man har på sig den. 
Så det var ett av mina sämsta köp. 
 
Hissen går till Kingsland dunjackorna. Jag har haft min i ganska exakt 2 år snart och den är som ny. Om man bortser från att det är väldigt smutsig då. Men kvaliten är verkligen grym och jackan är väldigt varm, men framförallt snygg. Det som är bra med den är att den inte sitter åt där nere, för att jag hatar att rida i jackor som gör det. 


Thursday breakfast

axelinaackie.blogg.se / 31 Januari, 2013 - 07:41 /
0 kommentarerFritid

axelinaackie.blogg.se / 30 Januari, 2013 - 20:27 / Allmänt
1 kommentarer

Antonia hade en uppgift i skolan där hon skulle skriva om vad som är fritid. Om det var efter skolan eller bara när man inte hade någonting att göra. 
 
Och jag tycker att fritid är när man inte har några måsten. Just precis NU har jag fritid. Hästarna är klara, läxorna är gjorda och nu har jag 2 timmars tid till att göra vad jag vill. Det är fritid för mig iallafall! :-)
 
Idag red jag bara 2, men alla fick röra på sig ändå. Potter blev longerad och han lekte inte nudda golv tror jag. För att han var mer i luften än på marken. Och Polo gick jag en powerwalk med i ridhuset i 25 minuter och efter det borstade jag på honom lite. Eller jag gick inte bara med honom, jag sprang också! haha, fast det var bara några varv, sedan tog min kondition slut. 
 
Och dem ponnysarna jag red idag var Cleo och Ralle. 
Vi börjar med Ralle, för att det var han som jag red först. I början så var han väldigt lam. Men ju mer jag galopperade, desto piggare blev han. Så jag gjorde mycket tempoväxlingar i galopp, även om han inte går i form så ska han ändå kunna gå som dem andra ponnysarna. Dvs, byta galopp, samlad galopp, små volter, ökad galopp m.m. Och det jag övade extra mycket på idag var galoppombyten och samlad galopp. 
Och om ni vill läsa om något roligt så ska ni läsa det här: När jag skulle byta galopp så bytte han bara med fram, så då gjorde jag om det och var mycket mer bestämd i bytet, då gjorde han ett korrekt byte, men lade världens fjärt. Då började jag skratta och var tvungen att sakta av. (Det är lätt att roa mig) 
När jag hade samlat mig lite så fattade jag galopp igen, fast i andra varvet. Då skulle jag försöka byta galopp igen och då bytte han bara med fram. Så jag försökte igen. Då bytta han korrekt men lade världens fjärt IGEN! HAHAHAHAH, detta var nog världens roligaste ridpass!
 
Över till seriösa Cleo: 
Hon var väldigt duktig idag, även hon fick sig ett pass på 40 minuter och det gick väldigt bra hela tiden förutom att hon blev lite rädd för vissa saker ibland. Men över lag var hon jätte fin!  Sen i slutet så gick jag över lite bommar. Och i början var hon lite CP, men när hon hade gått över dem några gånger så lungade hon ner sig igen. 
 
Ungefär såhär lät Ralle idag! (kolla videon)
 


Över 1000 likes...

axelinaackie.blogg.se / 30 Januari, 2013 - 13:32 /
0 kommentarer

Om denna bilden fick över 1000 likes, då är det INTE illa... HAHAHA, omg... Min födelsedag om 23 dagar btwOnsdag - mitt på veckan

axelinaackie.blogg.se / 30 Januari, 2013 - 07:12 / Allmänt
0 kommentarer

Idag är det en helt vanlig dag. Inget, verkligen inget speciellt händer idag. Eller man vet ju aldrig. Det kan ju inträffa exakt vad som helst egentligen. Jag kanske dör? Då är det definitivt ingen vanlig dag! 
 
Men om vi utgår från att jag inte dör idag, så kan jag berätta mina planer. 
Jag går i skuuulan till 3 idag och håller tummarna på att vi inte ska göra något jobbigt på idrotten som suger ut all min energi. Den måste jag ju spara till hästarna, right? ;-)
Och det kommer nog bli lite stressigt i stallet idag eftersom att jag bara kommer att ha 2 timmar på mig att rida innan lektionerna börjar. Men på 2 timmar borde jag iallafall hinna med 3 hästar. Så då tänkte jag att jag rider Ralle, Polo och Cleo medan pappa kanske kan longera Potter. SMART Ackie! (klapp på axeln)
 
jaja, adios bitchees!


Känner mig lite duktig faktiskt!

axelinaackie.blogg.se / 29 Januari, 2013 - 21:07 / Allmänt
4 kommentarer

Alla ponnysarna ridna, glosorna sitter, nyduschad och klockan är bara 9. 
Därför firar jag med ett avsnitt av Pretty little liars + kolla lite bloggar, så kommentera gärna din blogg så kikar jag in och kanske lämnar en liten kommentar! :-)
 
Godnatt allesammans! <3
Precis utkommen från banan och förvånad över mina höga stilpoäng. SM 2012 - minnen!


Effektiv dag

axelinaackie.blogg.se / 29 Januari, 2013 - 19:48 / Allmänt
0 kommentarer

Tjena tjena mittbena!
I detta inlägget ska jag variera texen (altså, fet stil, kursiv och vanlig) Så att det blir roligare att läsa! Fattar ni?

Okey, Jag började dagen med att gå i skolan till halv 3. Sedan hämtade pappa mig och Antonia och vi var hemma ca 3. Och då åt jag ett litet mellanmål, och jag ska säga er att nötter är väldigt mättande! Ni såg ju på bilden ungefär hur mycket jag åt, och jag höll mig mätt ett bra tag! 
Kvart över tre gick jag ut, gjorde i ordning första ponnyn som var Potter och satt upp på honom halv 4.
 
 
Han fick sig ett ordentligt pass på 45 minuter, jag galopperade mycket i samlad galopp, gjorde lite olika övningar så som "piruetter" (Kanske inte riktigt, men nästan!) Ställde honom utåt, samlade honom jätte mycket, längde stegen lite. Ja, mycket variation. Och jag övade väldigt mycket på att han skulle vara på yttertygeln. Jag skulle altså rida med ytter tygel och inner skänkel. Han lyssnade sådär på det i början, men sedan i slutet så lönade sig allt slit jag hade lagt ner i början, för att då var han underbar!
 
Eftersom att jag satt upp på Potter halv 4 och red i 45 minuter, när var jag då klar?.............tänketid........... Har du kommit på det?...... Jus precis, kvart över 4 var jag klar
Då tog jag in honom lite snabbt och tog ut nästa. Allt detta skedde på 10 minuter. Så 5 i halv 5 satte jag upp på nästa ponny som var Polo. Han fick sig ett pass på 35 minuter och som vanligt började jag med att galoppera honom lite fritt och i ett högre tempo. När jag hade gjort det så "började jag om från början" Och red honom i form. Och han var väldigt duktig idag förutom att han blev lite studsig för att han tyckte att det var så jobbigt när jag krävde lite av honom i galoppen. Men efter en stund slutade han med sina små hopp och gick väldigt fint! Sen när jag travade av var han väldigt avslappnad och lydig, + i kanten där Polo!
 
Har du tröttnat på att läsa? Om du har det så kommer det tyvärr mer text... 
 
Jag var klar med Polo prick klockan 5 och då tog jag in honom, på med alla 3 täcken och tog ut nästa ponny. Det var Cleo och henne red jag bara barbacka på eftersom att hon fick sig ett riktigt ordentligt pass igår. 10 över 5 svingade jag mig upp på henne och powerwalkade henne i 20 minuter. Det gick finemang och hon var så snäll så! 
Halv 6 tog jag in henne och hämtade ut den sista för dagen. Rulle. Nej, jag mena Ralle. Jag var inne i manegen med honom 5 över halv 6, så jag hade 25 minuter på mig att rida honom innan ridskolan började. Oh, juste! Jag red barbacka på Ralle också! hoho. Men Ralle tycker bara att det är kul med lite omväxling. Tror jag? Jag har för mig att han sa det när vi hade deep-talk i gårkväll. Det gick finemang med honom också. Han var dundersnäll och jag galopperade till och med. :-D
 
Congratulations to that person who red all this text, here u have a big star!
 


Nyttigt och gott mellanmål

axelinaackie.blogg.se / 29 Januari, 2013 - 15:07 /
1 kommentarer

Jordnötter och oboy (sockerfri)Nyttiga jag!

axelinaackie.blogg.se / 29 Januari, 2013 - 14:09 /
0 kommentarer

Jag har hittat på en ny regel till mig själv. Och det är, för varje onyttig sak jag äter (kakor, godis m.m Altså tex vitt bröd räknas inte som onyttigt) så ska jag lägga 10 kr någonstans.
Men på lördagar och fredagar är det okej att äta nån liten onyttighet. Så jag börjar idag, och än så länge har jag inte ätit någonting onyttigt! Haha, det har visserligen bara gått 1 dag, men ändå!svar på kommentar :-)

axelinaackie.blogg.se / 29 Januari, 2013 - 09:35 / Allmänt
0 kommentarer

Kajsa

Hej! Jag har lite frågor till dig, hade varit jätte kul om du hade kunnat svara i ett inlägg! 
Vad får dina ponnysar för kraft? Havre,mineraler,betor osv och gärna hur Mke dem får, tycker det hade varit väldigt intressant. 
Och vad dina hästar går på för bett :)

Hej Kajsa!

Sjävklart kan jag svara i ett inlägg! Mina ponnysar äter faktiskt inget tillskott/vitaminer/miniraler. Det har dem aldrig gjort och kommer aldrig att göra. :) Och vet ni vad? Dem har hållt sig friska och krya hela tiden! Haha, aja, det enda krafft-fodret dem äter är krafft grund. 

Polo får 1,5 kg om dagen och resterande ponnysar får 1 kg om dagen. Men det finns faktiskt vissa undantag då dem får betfor, det är när vi reser (ser ni att ordet reser heter samma sak baklänges?) haha, coolt! Iallafall, det är när vi reser långa resor med ponnysarna (över 6 timmar dvs) som dem får betfor. För att när man åker långt så dricker dem gärna inte och då är det bra att ge dem betfor med mycket vatten i. 

Betten då. På Polo har jag ett Pessoa bett, egentligen gillar jag inte att rida på pessoabett. Men Polo är den enda ponnyn jag har haft som funkar bra på det. Och väldigt många är imot just pessoa-bett (även jag själv) men har man en ponny som funkar bra på det så ser jag ingen andledning till att rida med någonting annat. Ralle har jag ett vanligt 3-delat bett på. Han skulle nog funka bra på vad som helst, han är inte så kinkig av sig. ;-) 

På Cleo varierar jag bett mellan ett mjukt gummi-pelham och ett vanligt 3-delat tränsbett. Om jag bara rider på det 3-delade varje dag så blir hon väldigt stark. Då är det bra att rida på ett lite skarpare bett (men ändå ett snällt bett) ca 1 gång i veckan. Även på Potter har jag ett mjukt gummi-pelham. Och det är verkligen ett bett som jag rekomenderar! Man kan ju tro att det är ett väldigt skarpt bett, men i själva verket så är det väldigt snällt och hästarna älskar det! :-)

 

 Dagens ridpass

axelinaackie.blogg.se / 28 Januari, 2013 - 21:53 / Allmänt
0 kommentarer

Jag slutar skolan väldigt sent på måndagar, och för att det inte skulle bli så sent så red jag bara 2 idag (Polo och Cleo) så longerade pappa Ralle. 
 
Cleo: Jag hoppade på henne idag och hon kändes inte alls som vanligt, hon hoppade med sänkt rygg och rev 2 gånger (och Cleo river ALDRIG i vanliga fall.) Hennes språng kändes annorlunda mot hur dem brukar kännas, inte ett så bra pass summa summarum. 
Jag hade Antonias sadel på henne idag när jag hoppade, och den sadeln är special-gjord för Gul som var väldigt smal över ryggen. Men Cleo är tvärt om. Hon är väldigt rund över ryggen så troligen var det att hon inte gillade sadeln. Jag ska hoppa henne igen på fredag med min vanliga sadel och se om hon känns bätte. :)
 
Polo: Jag började som vanligt med att värma upp honom utan att kräva någonting. Sedan efter en stund kunde jag rida honom lite mer på tygeln. Och han är otroligt olika i sina varv, han är 100 gånger bättre i höger varv. Så i höger varv fick han en 9-poängare idag men i vänster varv får han bara 6 poäng. Men han var duktig idag lilla (eller jag mena stora) Polo. 
 
Nu blir det PLL och sedan en skön natt-sömn! (kan man säga så?)


Update kommer snart...

axelinaackie.blogg.se / 28 Januari, 2013 - 21:14 /
0 kommentarer

Ska bara pränta in 32 glosor i huvudet. Men jag är väldigt bra på att lära mig glosor som tur är! Brb.dag 12, i min skolväska (blogglek)

axelinaackie.blogg.se / 28 Januari, 2013 - 10:17 / Allmänt
0 kommentarer

- Ett rosa paraply
- En jätte stor baguette
- En engelska bok
- En NO bok
- Pengar (54 kr om man ska vara exakt)
- Busskort
- Nycklar
- Handsprit
 
 


Ingen motivation till veckan

axelinaackie.blogg.se / 28 Januari, 2013 - 08:50 /
1 kommentarer

Jag vaknade med en sån där känsla att jag skulle gjort vad som helst för att få ligga kvar i sängen hela dagen, bara dra täcket över huvudet och vakna upp när det blivit vår. Typ gå i ide.
Och idag kommer inte Clara att vara i skolan heller, för att hon har feber. Så den enda jag har att vara med är mina byxor... HAHAHA, fattade ni skämtet?

Jag tänkte precis tanken att jag skulle berätta för er vilka ämnen jag har på måndagar, men med senare eftertanke kom jag på att ingen vill veta för att när man hör mitt schema på måndagar och torsdagar blir man bara deprimerad.

Och nu fick jag reda på ännu en dålig sak. Jag har gått runt och trott att sportlovet var nästa vecka, men nu fick jag reda på att det är om 2 veckor! ;(

Ingen bra dag idag....@ tullen ;-)

axelinaackie.blogg.se / 27 Januari, 2013 - 21:00 /
1 kommentarerAlla klara :)

axelinaackie.blogg.se / 27 Januari, 2013 - 16:27 /
0 kommentarer

I vanlig ordning så sov jag till 11 imorse... Och jag hatar att gå upp så sent. Men men, det var bara att skynda sig ut så att jag skulle bli klar någon gång. Antonia red på Cleo btw, så jag red endast 3 stycken idag, lyx! ;-) haha, nejdå! Alla gick finfint, motionerade Ralle i trav och galopp i 40 minuter. Han var ganska städad faktiskt, och det märks att han har fått mycket bättre kondition, för att för bara några veckor sedan så blev han genomsvett efter 20 minuter. Men nu orkar han mycket mer. :)
Potter var väldigt fin idag, han var som en liten låda, så kompakt var han. :-D
Och Polo var också fin idag, i början så travade jag bara lite halvklätt så att han skulle komma igång, och sedan efter att tag så red jag honom mer i form och krävde lite mer av honom. Och han var super fin!! :-)

Jädrans vad smart!Ralle tror att han är en hund...

axelinaackie.blogg.se / 27 Januari, 2013 - 13:59 / videor
4 kommentarerMys-lördag!

axelinaackie.blogg.se / 26 Januari, 2013 - 20:46 /
1 kommentarer

Godis och pretty little liars i en onepiece, kan det bli bättre?.

axelinaackie.blogg.se / 26 Januari, 2013 - 20:07 /
1 kommentarerhalli hallååå

axelinaackie.blogg.se / 26 Januari, 2013 - 19:28 / Allmänt
1 kommentarer

Jag har inte uppdaterat så bra idag, det kanske ni har märkt..? ;-) Och juste ! Ni har väl lagt märke till min nya header, jag tycker att den blev jätte bra och tack snälla Elin (www.slowmontionphoto.blogg.se) som har gjort den! ;-) Vad tycker ni?

ååh, jag orkar inte skriva mera, inte ens om dagens ridpass. Buhuhu.
 
Nu ska jag åka och köpa godis och sedan kolla på Pretty little liars. Have a nice friday allihop! Jag uppdaterar mer sen! Kanske om dagens ridpass M.M
 
 
 


Some things you doesnt know...

axelinaackie.blogg.se / 26 Januari, 2013 - 10:38 /
0 kommentarer

- jag har nästan aldrig skydd/lindor på Ralle och Potter när jag rider hemma. Bara när jag hoppar typ ;)

- Cleo frustar ovanligt mycket när man rider.

- När jag var 4-5 år så var min favorit mat musslor och när jag väl fick äta det så åt jag 1 hel vuxen portion själv! Och nej, jag var inget normalt barn... ;-) jag brukade även äta kokta ägg hela, jag stoppade in hela i munnen (förutom gulan) vadå glupsk?

- jag har ridit på ridskola i 2 terminer! Det visste ni inte va? Visserligen red jag på ridskolan vi har här hemma och red på min egna ponny, men ändå! ;-) Och jag kom ihåg en gång när vi hade teori och jag fattade INGENTING. Jag förstod inte ett smack om vad Ridläraren pratade om och jag tyckte att det var väldigt pinsamt.

-jag stör mig så in i bänken när folk har fel sittben... ;)surprise!

axelinaackie.blogg.se / 25 Januari, 2013 - 22:08 / Allmänt
2 kommentarer

Snart (typ imorgon eller något) så kommer det komma ut en överraskning här! Haha, nu ska jag inte vara sådär tråkig och inte avslöja vad det är som jag brukar. Så jag säger det nu. En ny header! Jag kommer att ha kvar min design för att den är jag väldigt nöjd med. Det är bara själva bilden där uppe som ska bytas ut. 
 
Jaha ja,  Idag har jag sett på LOL. Haha, standard! Men jag älskar låtarna som är med i filmen! Och det som är så konstigt är att man kan se just den filmen 1000 gånger utan att man tröttnar. I vanliga fall brukar jag inte kunna se en film mer än 1 gång. 
 
Alla ridpass idag gick super bra! Det är så skönt när man kommer in och har ridit 4 riktigt bra pass. Man kan ju undra om jag tycker att det är jobbigt ibland att ha 4 ponnysar. Men det tycker jag faktiskt inte.
Jag ser varje ridpass som en erfarenhet. Rider jag en ny häst så ser jag det också som en erfarenhet. Man lär sig otroligt mycket mer ju fler hästar man rider. T.ex om man jämför mig med en som kanske bara har 1 häst/ponny och räknar hur många gånger mer i veckan jag rider så rider personen med 1 ponny ca 6 gånger i veckan, medan jag rider 2 om dagen mån-tor och alla 4 fre-sön. Totalt rider jag 20 ridpass i veckan. 14 mer tillfällen i sadeln per vecka om man jämför med personen som bara har 1 ponny. 
Min dröm är ju att bli lika bra som Rolf-Göran Bengtsson, så då gäller det att ligga i! ;-)
 
 
winners
 


Kvällstrim!

axelinaackie.blogg.se / 25 Januari, 2013 - 19:24 /
0 kommentarerdag 11, mina syskor (blogglek)

axelinaackie.blogg.se / 25 Januari, 2013 - 12:00 / Allmänt
3 kommentarer

Jag har en storasyster som heter Antonia och är 16 år. Nästa år ska jag få hennes EM-ponny Shu B dee! Här nedan ser ni lite bilder på honom!
Sedan har jag en Halvlillebror som heter Alwin och han är 6 år. 
Gud så bra, här hittade jag ju en bild på både Bosse & Alwin! Eller juste, Antonia var det ju också... ;-)
Europeans 2012


denna fredagen satt fint hörrni!

axelinaackie.blogg.se / 25 Januari, 2013 - 07:15 / Allmänt
0 kommentarer

Detta är mitt 1880 inlägg, respekt på den! ;-)
Jag ska berätta för er här och nu, fredgen den 25 januari hur mina fredagar ser ut!
 
Jag börjar med att bli väckt och vakna med tanken att jag kan sova en halvtimme till om jag vill. Sedan går jag upp, äter en lite godare frukost än vanligt och har en lite mysigare morgon än vanligt. Tar bussen som stannar precis utanför min dörr och åker till skolan som börjar halv 10. Och det bästa med den bussen är att det aldrig är någon mer än Clara, Moa och Ebba på den! Altså är vi bara 4 personer och har bussen för oss själva!
Väl i skolan börjar dagen med bild, hur chill lixom? Sedan när vi har ritat klart så har vi rast i 1 timme och så avslutar vi skoldagen med lite spanska med min lärare som tycker att jag är så himla duktig! 
Sen till stallet, är där och vett att jag har all tid i världen på mig att rida. Kommer in, äter någon festlig fredagsmiddag (om jag är hos mamma, men om jag är hos pappa så blir middagen inte så festlig eftersom att han inte har några speciella skills i att laga mat) 
Och sist men inte minst, fredags-mys. :)
 
Friday in my heart! 
Se så duktig jag är, Spanska och allt!
 klockren.....!
 
Juste, glömde att berätta att detta inlägget är tidsinställt, jag sover ju nu förstår ni väl, det är ju fredag! ;-)
 


I need your help!

axelinaackie.blogg.se / 24 Januari, 2013 - 20:05 / Allmänt
5 kommentarer

Om det är någon av er som är duktig på att göra headers, eller bara vet ett bra program man kan göra dem i, så hade jag varit väldigt tacksam om ni kunde tipsa om det! För att den headern som jag har nu är ganska ful. Det ser så B ut att bara ha massa rutor, jag vill ha lite mer så att bilderna flyter i ihop med varran typ. 
 
Så om du är muy bien på att göra headers eller bara vet något bra program så skulle jag vara otroligt tacksam om du berättade det! :-D
 

Nu är den första grönt-kort "lektionen" klar iallafall. Det var faktiskt ganska kul! Förutom att jag kunde allt...


hittade lite gamla bilder...

axelinaackie.blogg.se / 24 Januari, 2013 - 16:30 / Allmänt
0 kommentarer

Jag gick in på min gamla bilddagbok av någon konstig andledning igår och hittade 2 jätte gamla bilder! haha, här kommer dem....
pro eller vaddå? haha, jag och Korven på våran första tävling!
sharmör  ;-)

 

 
 


Festligt!

axelinaackie.blogg.se / 24 Januari, 2013 - 15:57 /
1 kommentarerdag 10, det här hade jag på mig idag (blogglek)

axelinaackie.blogg.se / 24 Januari, 2013 - 11:59 / Allmänt
1 kommentarer

Det är mina skolkläder då, svarta jeans från Ginatricot, vita strumpor och en rosa och vit-randig Gant tröja! :) Sedan har jag min jacka på mig för att det är så satans kallt på våran skola!
 
(tröjan på bilden är det jag har på mig) ;-)
 


Grönt kort kurs...

axelinaackie.blogg.se / 24 Januari, 2013 - 10:26 /
2 kommentarer

Egentligen så behöver jag inte ta grönt kort förren nästa år, men det ska annornas en kurs hemma och då är det lika bra att jag är med på den.
Så idag efter skolan ska jag gå på första lektionen vilket innebär att jag inte hinner rida. Men det är ganska lugnt eftersom att alla hästar utom Potter behöver en vilodag idag. Så jag har 1 litet problem... Vad ska jag göra med Potter? ;) haha, jaja han får vila om jag inte kan rida efter kursen och ridskolan? Om det inte blir för sent dvs. :)dag 09, en speciell händelse i mitt liv (blogglek)

axelinaackie.blogg.se / 23 Januari, 2013 - 20:05 / Allmänt
0 kommentarer

Jag kommer på otroligt många händelser i mitt liv när jag tänker tillbaka. Det häder ju saker hela tiden lixom. :)
Men om vi ska ta en dålig händelse och en bra hädelse så börjar vi med den dåliga. 
 
Någonting jag aldrig kommer att glömma är mina 2 omkullridningar på Ralle, men värst var nog den senaste i Danmark. Jag kommer ihåg hur jag hoppade näst sista hindret och hade en så himla bra runda på gång, hur jag vände upp lite för snävt mot kombinationen och kom för nära på A-hindret, jag hann tänka tanken att: Det här är omöjligt att han ska klara B. Sedan är allt svart tills jag sitter på marken och pappa sitter bredvid. 
Efter ett ganska långt tag kände jag hur min syn började försvinna. Alla röster hördes längre och längre bort och jag blev väldigt yr. Allt flimmrade i svart och grått i en väldigt lång stund och när synen äntligen kom tillbaka kändes det ungefär som när man vaknar upp och är frisk efter att ha haft influensa ungefär. Usch, rid aldrig omkull, bara ett tips! ;)
 
Och en bra händelse i mitt liv då!
Eller en speciell händelse var det ju!
Okey, en speciell händelse i mitt liv som jag inte har berättat om förut, var den dagen när jag provred Kelly. Kelly Brown som hon egentligen hette var Isabelle Karlssons B-ponny som jag skulle få rida. Hon var rankad som belgiens bästa B-ponny och jag var så himla glad att just jag fick rida henne! 
Jag var bara 10 år då och hade inte en enda märkes-sak typ. (jag är beroende av märkessaker, inte bra, jag vet) Och ni skulle sett min min när jag fick med Ett rosa anna-scarpati kit, ett john witaker träns, MASSA kingsland täcken, ett strass-pannband och ett kit med jätte fina lindor. När jag hade ridit klart på henne var jag så glad, livet kändes som om jag flög på ett rosa moln och allt var bara allmänt bra. 
Men vi tar dagen från början. 
Jag och pappa åkte en kväll till munkedal och skulle provrida Kelly. Isabelle hade innan provridningen sagt att hon var en jätte tjock och långhårig B-ponny, så mina förväntningar var inte höga. Men när vi kom fram och jag såg henne så tyckte jag att hon var jätte jätte fin! Och hennes språng gav den bästa känslan jag någonsin känt! (om man bortser från springhill-tuppence, en B-ponny jag provade på Irland)
Hon följde med mig hem och allt rullade på jätte bra. Men bara några veckor innnan vi skulle göra våran första tävling tillsammans kändes hon konstig ett ridpass. 
Jag bad mamma kolla på henne och mycket riktigt, hon var halt. Skadan hon hade, hade inte kommit under den korta tiden jag hade henne, utan den hade funnits där en längre tid men hade börjat synas när man red på henne. Sorgligt men sant var jag tvungen att lämna tillbaka den fina lilla ponnyn jag fick låna. Men som tröst fick jag det rosa Anna-scarpati kitet! ;)
åååh, saknar kelly! 
bild på Ralle i schabraket
 
 
 
 


Vardagslyx !

axelinaackie.blogg.se / 23 Januari, 2013 - 19:24 /
0 kommentarerHemma från skolan...

axelinaackie.blogg.se / 23 Januari, 2013 - 15:37 /
0 kommentarer

Vi hade världens jobbigaste styrke-övningar på gympan idag, så är helt slut i benen!
Ska alldeles strax åka till stallet och rida 1, men 2 om jag hinner. Vem vet jag inte riktigt än, men det får ni läsa i dagens ridpass-inlägg!
Eller jag tror att Polo är prio 1 förresten, han måste ju prova sin nya förbygel! :-DRidpasset på Ralle igår :)

axelinaackie.blogg.se / 23 Januari, 2013 - 12:04 / Allmänt
0 kommentarer

Jag satte på broddar runt om och red ut på riktigt! Och på riktigt menar jag att jag inte bara skrittade och att jag red en lite längre tur. Jag var borta i ca 45 minuter och när jag kom tillbaka så galopperade jag lite i ridhuset eftersom att jag inte galopperade någonting i skogen. 
Och Ralle var jätte snäll! Han bockade bara 4 gånger varav 1 var en "riktig" bock och resten var bara små. ;-)
Men han är lite konstig Ralle, för att när man rider bort från stallet så är han snäll som ett lamm, men sedan när man vänder förvandlas han till en kanonkula! Trots att jag är först. Någon gång ska jag samla mod till mig och låta honom galoppera. Men det är bara det att jag är rädd för att han ska göra världens bock i galopp och att jag ska flyga som en vante och han springer hem. haha, the typical Ralle & Ackie... Eller så blir han bara lugnare av att han får springa på lite. 
 
Och till alla på stallet som ser det här, Vägen efter bommen är jätte bra! Man kan trava/galoppera hela vägen (om man har broddar) För att hela vägen har ett lagom lager med snö så det blir inte för hårt! :)
 
Lite kort om dem andra 3, det gick bra med alla. Inget wow pass, men bra gick det. :)
wiihaaa! (Antonia och Cleo som hoppar sin första vattengrav och hon hoppar så snett att hon hoppar lixom ut från den) ;-)
 
 


"Checka citat" ;-)

axelinaackie.blogg.se / 23 Januari, 2013 - 09:26 /
2 kommentarerPolo kommer bli såååå fin!

axelinaackie.blogg.se / 22 Januari, 2013 - 19:30 /
1 kommentarerinte på något blogghumör....

axelinaackie.blogg.se / 22 Januari, 2013 - 19:26 / Allmänt
0 kommentarer

Sätter på LOL och hoppas att livet duger bättre imorgon. :)

 


det verkar som om denna punkten är lite oklar...

axelinaackie.blogg.se / 22 Januari, 2013 - 11:06 / Allmänt
1 kommentarer

Ska du sälja Potter?!?! Och i så fall varför?

Nu svarar jag på denna frågen en gång för alla. Jag ska inte sälja Potter, bara låna ut honom. Varför? Jo, för att om man ska hinna lyckas på ponnyåren som inte varar så länge så måste man gå vidare och inte skutta runt på en B-ponny i en meter. Jag vill satsa på mina större ponnyer och på B-ponny finns det inte några stora tävlingar så som NM & EM. Nu menar jag inte att det är självklart att jag kommer att hoppa det, men ni fattar säkert. Vem som ska få äran att låna världens bästa ponny är oklart, men jag vet iallafall vem jag vill ska ha honom... :)

simply the best <3


Inte för att göra er avundsjuka...

axelinaackie.blogg.se / 22 Januari, 2013 - 09:36 /
0 kommentarer

Men jag har studiedag idag! :-D Så skönt att bara vakna och veta att man kan ligga kvar i sängen hur länge som helst och har hela dagen på sig att rida.
Nu ska jag kliva upp och gå ner och äta en fralla och ett stort glas proviva till frukost.
Sedan ska jag gå ut och rida hela dagen och ha ridhuset för mig själv.

Ha det så bra i skolan idag förresten! ;-)dag 08 - ett ögonblick

axelinaackie.blogg.se / 22 Januari, 2013 - 08:00 / Allmänt
0 kommentarer

Ett ögonblick som jag aldrig kommer att glömma är när jag galopperade mot sista hindret i Grevagårds-derbyt och hörde hur Ralle andades tyngre och tyngre efter den 22 hinder - långa banan. Hur jag slutade rida och Ralle galopperade på och hoppade över hela kombinationen, gick i mål som den ända nollan och vann
 
Prisutdelning, grevagårdsderbyt 2011


ridpassen - måndag

axelinaackie.blogg.se / 21 Januari, 2013 - 23:17 / Allmänt
0 kommentarer

Jag skriver lite kort bara idag. 
 
Ralle satte jag bara på grimma och grimskaft, lade på ett fleece täcke och red lite grann barbacka! Jag hoppade ju igår och tänkte att han kunde få det lite lungt idag. Och jag behöver väl inte berätta hur det gick igår? Han var fantastisk som vanligt! (skryt lagom Ackie) 
Eftersom att Ralle är så pass gammal, så försöker jag bara varje dag få honom att tycka att livet är roligt med variation. Försöka rida ut mycket även om det inte går mer än att skritta nu på vintern, rida barbacka, Rida i snön i paddocken, hoppning eller vad som helst. 
Eller altså han är kanske inte gammal, men om man jämför med mina andra hästar så är han gammal! ;-) (14 år) 
 
Kände att jag spårade ur lite där, jag skulle ju berätta om dagens ridpass! Det gick mycket bra, jag travade mest och det gjorde han tryggt och snällt! :)
 
Cleo: I förrgår när jag red gick det katastrof, igår gick det dåligt och idag gick det sådär. Det går framåt, right? ;-) Eller det ända problemet idag var att hon var väldigt stark. Annars gick det hyfsat. Och i slutet när jag travade av (ca 5 minuder av det 45 min långa ridpasset) var hon fantastico!
 
Potter var super fin idag som vanligt, eller lite bättre än vanligt tror jag nog! muy bien!
Harry Potter es mejor! (denna parantesen är för er som läser tyska eller franska. Det jag skrev där innan betyder Harry Potter är bäst) ;.)
 
Mange: Polo var nååågot spänd idag, men han var väldigt fin i skritten och stund-vis i traven också. Inget fantastico pass och jag red inte så länge. Men imorgon ska pappa hjälpa mig och då får vi hoppas att det går bättre! :)
 
Det blev inte så lätte kort som jag ville... ;)


Mina mål med mina ponnysar 2013

axelinaackie.blogg.se / 21 Januari, 2013 - 22:01 / Allmänt
1 kommentarer

Magneto Polo:
Etablera oss i MsvB. Dvs vara felfria och ta pris.
- Hoppa en felfri 130 cm hoppning.
- (Kvala till inomhus SM)
Och sedan ett lite mer generellt mål är att få honom lugn och avslappnad när jag rider hemma, att han utvecklas på marken och till slut blir som Potter på marken. (och det är svårt.) ;-)
 
Cleopatra: 
- Också etablera oss i MsvB, få till bra noll-rundor. 
- Hoppa en (eller flera) felfria MsvA dvs kvala till SM
Jag måste också kunna ta komandot över henne och hon ska lyda, respektera och lita på mig. Och jag måste få henne att slappna av och få bort det där med att hon t.ex stannar på lilla hindret på framhoppningen. 
 
Emerald Pride: 
- Kvala till SM (en felfri runda i MsvA)
- (kvala till NM)
om jag ska kunna nå målen med Ralle så handlar det om att jag måste ha ett tempo när jag hoppar på honom. Det är sjukt hur mycket det avgör på Ralle då han verkligen trivs i ett högre tempo. 
 
Harry Potter: 
-Hitta en ny gullig liten ryttare som tar hand om honom på bästa sätt och kan åka ut på några små-tävlingar. :)


Studiedag imorgon!

axelinaackie.blogg.se / 21 Januari, 2013 - 18:23 /
1 kommentarer

WIIHOOO!!
Imorgon ska jag vara i stallet hela dagen och hoppas på soligt väder. Alla ska ridas och jag kommer att frysa ihjäl, men det skriver jag inte för att det låter ju inte så trevligt!
Jag har till och med köpt lite fikar-käk tills imorgon!


Mer uppdatering med lite längre text kommer lite senare än vanligt, men det kommer, promise!

En right now bild:dag 07-min bästa vän

axelinaackie.blogg.se / 21 Januari, 2013 - 10:45 / Allmänt
0 kommentarer

Jag har många olika vänner, men min allra bästa vän är Clara. Vi har kännt varandra sedan små-ettan. i 7,5 år ungefär. :)
Vi lärde känna varann i skolan, det var en dag när jag inte hade någon att vara med så gick Clara efter mig hela dagen och sa: Ackie, Ackie hela tiden! HAHAHAHAHAH!
Det som är bra är att vi har samma intresse och tävlar på samma nivå. Och i skolan så blir lärarna arga på oss för att vi är med varann för mycket. Är det fel på lärarna eller oss? xd
 


lite önskemål från er

axelinaackie.blogg.se / 21 Januari, 2013 - 10:39 / Allmänt
1 kommentarer

Jag har fått 2 kommentarer som undrar hur stora mina ponnysar är och så ville ni veta lite fakta om dem, så här kommer det: 
 
Polo: Polo är en maxad D-ponny som jag bara har haft i ca 3 månader. Han har tidigare hoppat SM, men jag har bara gjort 2 tävlingar tillsammans med honom. Han är världens snällase ponny! Han är född 2003 btw. 
 
Potter: Potter har vi ägt i 5 och ett halvt år. Jag fick honom av Antonia. Potter har hoppat ca 7 SM och han är en maxad B-ponny. Han är född 2002.
 
Cleo: Cleo är en Maxad C-ponny som är född 2003. Hon har jag haft sedan i våras och vi har hoppat MsvB. Men Antonia har tävlat MsvA på henne. :)
 
Ralle: Ralle fick jag på sommarlovet 2011. Han kom då från Irland och är en väldigt rutinerad tävlingsponny. Han har hoppat många MsvA och Dublin horseshow på Irland (som motsvarar SM här i Sverige) 
Men på våren 2012 så gick vi omkull och Ralle skadade sig och blev borta från tävlingsbanan i över ett halv-år. Men nu är han back on track igen och vi har vunnit / blivit placerade i stort sett varje start vi gjorde 2012. :) (Vi har hoppat upp till MsvB tillsammans)
 


 
 
Emerlad Pride, the one and only !
 
 
 
 


godnatt!

axelinaackie.blogg.se / 20 Januari, 2013 - 21:10 / Allmänt
0 kommentarer

Avundsjuka är det värsta som finns, kom ihåg det. 
 


svar på en fråga m.m

axelinaackie.blogg.se / 20 Januari, 2013 - 16:18 / Allmänt
4 kommentarer

Anonym
Jag undrar hur gammal och hur lång du är?
 
hej, jag är 12 år, men jag fyller 13 om 33 dagar. :) Och jag är 156 cm lång. 
 
Hejsan allihop, tänkte bara berätta att jag sitter i min säng nu med massa täcken och kuddar + tända ljus och ska nu köra igång ett par avsnitt av Pretty little liars. Jag är på avsnitt 6, säsong 2. Och jag tycker att alla avsnitt är as läskiga! Är jag en tönt eller är dem det? ;-)
 
 
 
 


:)

axelinaackie.blogg.se / 20 Januari, 2013 - 15:47 /
0 kommentarerStackars Polo!

axelinaackie.blogg.se / 20 Januari, 2013 - 12:45 /
0 kommentarer

När jag kom så gnäggade han åt mig för att jag skulle komma, och när jag väl kom fram till honom så såg jag att han stig och skakade jätte mycket! :( trots att han hade jätte varma täcken på sig.
Men nu står han och äter hö och har 5 täcken på sig, och ändå fryser han! :,(uppe med tuppen! NOT

axelinaackie.blogg.se / 20 Januari, 2013 - 11:45 / Allmänt
2 kommentarer

Eftersom att jag gick och la mig halv 2 igår så gick jag upp kl 11. Inte bra. 
Igentligen har jag inte tid att skriva detta inlägget, för att vi ska nämligen åka till stallet typ nu, men jag fattar mig kort. 
Idag ska Polo pessoa-longeras, Ralle ska hoppa lite grann, bara någon gymnastik-hoppning. Cleo vet jag inte riktigt vad jag ska göra med, inte hoppa studs iallafall. ;-)
Och Potter ska en annan liten tjej rida.... Nu blev ni lite nyfikna va? :) Men jag ska nog rida en liten stund på honom först eftersom att han vilade igår och är säkert lite pigg idag. 
 
bilder från igår
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Dagens super-tips!

axelinaackie.blogg.se / 20 Januari, 2013 - 09:46 / Allmänt
1 kommentarer

Om du har en ponny/häst som är lös i magen, då ska du ge den 1 liter proviva blåbär! En som vi känner provade det på sin häst och den blev bättre direkt!
Proviva är ju bra för människor, varför skulle det då inte vara bra för hästar? 
 


HAHAHAHA!

axelinaackie.blogg.se / 19 Januari, 2013 - 19:52 / Allmänt
4 kommentarer

sidan på facebook "hästar finns inte" har gjort världens bästa låt om det nu också! HAHA, snacka om att denna sidan är den roligaste som någonsinn skapats! 
 
 


jag ramlar av Cleo !

axelinaackie.blogg.se / 19 Januari, 2013 - 17:38 / Allmänt
2 kommentarer

 


fix

axelinaackie.blogg.se / 19 Januari, 2013 - 16:45 / Allmänt
3 kommentarer

Jag är på ett sådant fix-humör. Jag är sugen på att fixa saker så att det blir snyggt! 
Så jag har hittills städad mitt rum. Eller mitt rum är alltid städat, men jag har damsugit och bäddat rent sängen. Det blev riktigt fint! Och jag försökte att ta bilder med system-kameran så att jag kunde visa er, men det gick inte för att bilderna blir så nära. Så man får ingen helhetsbild. 
 
Jag tänkte snart gå ut till lastbilen och rensa ut sadelskåpet. Jag har inte packat ur det sen Danmark. he-he... Eller det mesta har jag ju tagit ut, men det är en del små-tjafs kvar.
Ikväll blir det tacos och sedan Ben&jerry till dessert. Jag kommer säkert komma på något åskitsinlägg ikväll. Det är nämligen bara på kvällarna som jag kommer på bra inlägg, visste ni det? :)
 
                                            Ridpassen idag
Jag har ju redan berättat hur det gick med Cleo... Antonia red Polo btw, det gick jätte bra!
Ralle var mycket duktig idag! Jag travade väldigt mycket och galopperade korta stunder, saktade av och försökte att få honom lugn, sedan fatta galopp igen. Han var väldigt duktig i galoppen för att han höll ett jämt tempo utan att bli så "hetsig" som han kan bli ibland. 
 
När jag var klar med Ralle så red jag lite grann på Nikoline. Det är Jennifers envisa ponny! ;-) 
Hon lyssnar inte i övergångarna från trav till galopp då hon fullständigt stänger av sig. Jag fick kämpa så att jag blev helt genomsvett, och till slut kunde hon galoppera någorlunda. 
Sedan när jag travade av henne var hon riktigt fin! Då hade hon nog accepterat lite mer att det var jag som bestämde och hon travade lika fint som Potter gör när man travar av! (nästan) ;-)
 
Jennifer & Nikoline. :)
 
 
 


Tidigt i stallet!

axelinaackie.blogg.se / 19 Januari, 2013 - 11:29 /
3 kommentarer

Jag sitter inne nu med en kladdkaka i ugnen och har precis ridit Cleo. Det gick katastrof. Så vi pratar inte mer om det.
Om en halvtimme är ridhuset ledigt igen och då ska jag ut i kylan och rida Ralle medan Antonia rider Polo. Det är 10- grader här! :O

Godmorgon förresten!Now we talking....

axelinaackie.blogg.se / 18 Januari, 2013 - 22:26 /
0 kommentarerPizza time!

axelinaackie.blogg.se / 18 Januari, 2013 - 20:11 /
0 kommentarer

Är hos Tova nu och snart ska vi äta hemmagjord pizza, benn&jerry och sedan frukt och godis doppat i choklad fondy! Yammiiii!Väntar på maten... :)

axelinaackie.blogg.se / 18 Januari, 2013 - 14:10 /
0 kommentarer

Nu har jag slutat skolan och vi svängde förbi thai corner för att äta. :) För att det ska gå lite fortare idag så ska Antonia rida Potter och jag rider Cleo, hoppar Polo och rider Ralle.
Antonia är väldigt bra att ha, för att hon kan trimma mina hästar på beställning helt gratis och så är hon så grym på att rida! (Bara för att jag skrev så kommer hon säkert börja att ta betalt) ;-)FRAJDAJ!

axelinaackie.blogg.se / 18 Januari, 2013 - 11:58 / Allmänt
0 kommentarer

Istället för att ni ska slippa läsa rubriken "fredag" 711 gånger så skriver jag frajdaj istället! Snällt va? ;-)
Idag ska alla ridas, och jag kommer att ha lite bråttom eftersom att jag ska vara hos Tova klockan halv7. Vi ska äta benn&jerry och åka skridskor på henens altan...! hahaha! Clara, Ebba, Cajsa, Gilda, Tova & jag är det som ska vara där. :)
 
Tror att Antonia skulle hoppa en serie och då kan ju jag hänga på. I allafall med Polo. Jag gillar att hoppa serier för att det är en väldigt bra gymnastik hoppning för hästarna och dem får jobba med rätt muskler. (Som sagt så vet jag inget om muskler och det låter bara töntigt när folk skriver så, men jag låter det stå kvar) (och nu gör jag lite paranteser för att släta över det jag just skrev om musklerna.) SMART!
 
Ha en bra fredag allihop! :-D
 
bra vi matchade, skrik-blå och skrik-rosa! -.-
 


Fredags-frukost 😍

axelinaackie.blogg.se / 18 Januari, 2013 - 07:55 /
0 kommentarerdagens ridpass m.m!

axelinaackie.blogg.se / 17 Januari, 2013 - 19:49 / Allmänt
1 kommentarer

Som sagt red jag bara Potter idag. Eller jag kanske inte har sagt det? ;-) jaja, dem andra 3 hade iallafall vilodag. Och i början var han väldigt stel och lyssnade inte alls för skänkeln, men efter att ha gjort lite lösgörande arbete och tempoväxlingar blev han succesivt bättre och bättre. 
I galoppen var han väldigt fin idag, jag kunde sitta stadigt utan att han gjorde små bockar som han gärna gör för att slippa undan. Och jag kunde samla och länga galoppen mjukt och fint. 
 
Sammanfattsvis började passet sådär och slutade väldigt bra! :)
 
Nu har jag precis ätit tacos, tagit en lång dusch och ligger redan i min säng. haha, klockan är lixom kvart i 8... Men jag tänkte att jag lägger mig till rätta tidigt för att då hinner jag se 2 avsnitt av Pretty little liars! Jag har saknat det väääldigt mycket eftersom att det var typ 1 månad sedan jag såg det sist! 
 
Och imorgon är det fredag, veckan har gått riktigt fort och i helgen ska jag bara ta det lugnt och rida såklart. :) Kanske hoppa lite grann? Någon lydnadsövning eller gymnastik-hoppning hade passat fint! 
 
Jag plastik-opererade mina ögon så att dem blev större, vad tycks? ;-)


Inte använda spö, rätt eller fel?

axelinaackie.blogg.se / 17 Januari, 2013 - 12:14 / Allmänt
1 kommentarer

Jag tänkte skriva om hur jag ser på saken om att man inte får säga till hästen med spöt när man har fått sitt 2a stopp. Men jag tycker snarare att det borde vara tvärt om.
När hästen stannar första gången så tycker jag inte att man ska säga till den. Om den stannar utan andledning det vill säga. Lixom 1 stopp är väldigt lätt att få. Då tycker jag istället att man ska lugna hästen så att den känner sig trygg när man ska försöka hoppa hindret igen, än att man ska säga till den med spöet. 
Men om den sedan stannar 1 gång till så tycker jag att man ska få säga till den (om ponnyn/hästen inte har en bra andledning till att stanna som sagt)
Och med att säga till ponnyn/hästen menar jag inte att slå den med 5 hårda rapp med spöt, utan EN gång. Sedan räcker det. 
Men då istället så får man en tillsägelse och jag har till och med sett ryttare som har fått gult kort. Jag vet visserligen inte vad gult kort innebär, haha, men ändå!) 
 
 
Hur ser ni på den saken? Tycker ni att regeln är bra/dålig? 
 


svar :)

axelinaackie.blogg.se / 17 Januari, 2013 - 09:32 / Allmänt
3 kommentarer

Sanna
Hej! Jag gillar din blogg! Jag skulle vilja veta vad du gör när du inte är i stallet om du har några andra intressen än hästar??
 

Hej ! :)
I och med att 4 ponnysar tar otroligt mycket tid och jag är i stallet 6 dagar i veckan så hinner jag inte med någon annan sport. Och även om jag skulle haft tid så hade jag ändå inte velat hålla på med någonting annat eftersom att jag hellre satsar 100% på ridningen än 50% på ridningen och 50% på någonting annat.
Och ibland tänker jag på hur otroligt meningslöst mitt liv hade varit om jag inte skulle haft mina ponnysar! Så jag är väldigt glad över att jag har möjligheten att ha egna ponnysar och kunna åka på massor av tävlingar. Hästsporten handlar tyvärr nästan bara om pengar. Självklart finns det undantag, men hästsporten är ändå väldigt väldigt dyr. Och har man inte stöttande folk runt omkring sig som kan hjälpa till med kostnader osv så är det mycket svårare att kunna lyckas. TYVÄRR.  
Och den dagen som jag inte är i stallet brukar jag göra läxor. :)
 
Jätte kul att ni kommenterar! :-D
 
 
 


dag 05, min favoritårstid (blogglek)

axelinaackie.blogg.se / 17 Januari, 2013 - 09:11 / Allmänt
5 kommentarer

Min favoritårstid är helt klart sommar! Jag längtar efter sommaren varje dag och har ångest hela vintern och hösten. 
Jag älskar att vakna på morgonen coh kolla ut genom fönstret och mötas av solsken och 4 ponnysar som går i gräshagen utanför fönstret. Man ligger kvar en stund i sängen, sedan går man upp. Kan vara lite slapp hela dagen och sedan på kvällen så rider man ut i skogen under den svala kvällssolen och tar en riktig galopp. 
Man kommer hem och det luktar grillat.... 
 
åååh, nu blev saknaden efter sommaren större än innan!
 
Vilken är eran favorit årstid? :)
 


godnatt

axelinaackie.blogg.se / 16 Januari, 2013 - 21:02 / Allmänt
2 kommentarer

                              OBS, läs först den vänstra spalten och sedan den högra
Jag ska göra en liten undersökning idag.                   tidigare och se om det blir någon skillnad.
Eftersom att jag varje morgon är så sjukt                   I vanliga fall går jag och lägger mig halv 11,
trött att jag skulle kunna offra livet för att                   men nu ska jag gå och lägga mig kvart
få sova några timmar längre så ska jag                     över 9. 1 timme och 15 minuter tidigare. 
idag prova att gå och lägga mig lite                           Imorgon skriver jag resultatet! ;-)
 
                          Det tog väldigt lång tid att få texten att stå i spalter. Så var glad. xD
 
 
 
 


? (bra rubrik-ett frågetecken)

axelinaackie.blogg.se / 16 Januari, 2013 - 18:36 / Allmänt
3 kommentarer

Jag vet ju att ni uppskattar åsiktsinläggen jag skriver mer än te.x dagens ridpass eller hur min dag har sett ut osv. Eller jag vet inte om ni gör det, men det gör iallafall jag om jag går in på någons blogg.
Men grejen är att om jag ska skriva ett åsiktisinlägg så måste jag hitta på något helt eget ämne att skriva om, för att om jag tex hittar ett jätte bra ämne på en blogg, så skulle jag aldrig kunna skriva om samma sak, för ni vet ju vad jag tycker om folk som härmas. ;) och då kan jag ju inte härmas själv.

Det hade varit väldigt uppskattande om ni kunde kommentera något ämne som ni vill att jag ska skriva om, så lovar jag att göra det !

tex vad jag tycker om bla bla bla, något om mina hästar eller vad som helst! :) Som sagt hade jag blivit jätte glad om ni kommnetarade någon bra sak att skriva om!


Jag hittade massor av fula bilder på mig på denna datorn (jag har Antonias dator) Men de flesta bilderna var så fula att ingen hade velat prata med mig mer om jag hade visat er dem! så ni fick istället en bild på Cleo!

 

 

 

 

 Shiiit vad kallt....!

axelinaackie.blogg.se / 16 Januari, 2013 - 18:03 /
0 kommentarer

Idag måste det ha varit kallare än vanligt, jäklar vad jag frös! Men jag fick 3 hästar motionerade. Antonia red Cleo och jag red Ralle och Polo. Potter vilade idag, men imorgon rider jag Potter och övriga 3 vilar. Jag kommer ju hem halv 5 imorgon och då har jag bara 1 timme på mig att rida innan ridskolan.
Ridpassen idag då. Polo var bra idag, inte jätte bra men bra. Han hade en väldigt rund och stabil galopp, men han var lite ojämn i handen.
Ralle fick galoppera ganska mycket som vanligt. ;-) Han var också bra. Så bra som Ralle kan bli iallafall. ;))
Det gick mycket bra när Anton red Cleo. Tror jag, hon har inte sagt något annat iallafall!

Jaaa! Nu är klockan 6, och ni vet vad det innebär, Bolibompa! Nu måste jag springa och sätta på tvn! (Haha, det var ett skämt, det gäller ju att vara tydlig så att alla förstår!)

Swedish championship 201204 - det här har jag ätit idag (blogglek)

axelinaackie.blogg.se / 16 Januari, 2013 - 12:03 /
0 kommentarer

Idag har jag ätit:
- 2 och en halv frallor
- ett glas äppeljuice
- 1 klyfta på en clementin, sedan slängde jag resten för att den var äcklig... ;(

(Jag är så himla bra på att facerapa!)Haj

axelinaackie.blogg.se / 16 Januari, 2013 - 10:17 /
0 kommentarer

Igår bloggade jag ingenting som ni säkert märkte, men ack så mycket läxor jag fick gjort! 3 sidor matte och 9 sidor SO. Det du!
Men nu är jag tillbaka igen.
Idag ska vi se på Twilight i skolan. Erkänn jag har en chillig skola! Jag har till och med med mig lite tilltugg till filmen, så det kommer bli riktigt festligt!

Men jag återkommer med min blogglek osv, brb!haj, hello, how are u?

axelinaackie.blogg.se / 14 Januari, 2013 - 21:20 / Allmänt
0 kommentarer

Har ni hört den låten som går så? som rubriken altså. Om inte, ni borde lyssna!
 
Jag hade tänkt att bara berätta lite kort om mina ridpass idag. Så att eran läs-förmåga inte slits ut på grund av mitt meningslösa inlägg. Snällt va? ;-)
Jag red bara Ralle och Potter idag, dem 2 ponnysarna som jag har haft längst. Mina gamla trogtjänare! Antonia red Cleo och det gick muy bien (nu fattar ni att min spanska-lärare tycker att jag är duktig va? se så mycket spanska jag blandar in!)
Men ahh, Cleo var iallafall super fin när Klanton red henne! Polo gick jätte fint på Pessoa-longeringen, Ralle fick galoppera ganska mycket och det gick bra, jag ramlade inte av iallafall. Och det är ju huvudsaken. Och Potter var sådär underbart fin som bara Potter kan vara. :)
 
Och det viktigaste av allt som jag skulle vilja att alla antecknar. Jag har inte ätit någonting onyttigt idag! INTE NÅGONTING! Typ första gången i världshistorien. Jag ska försöka att hålla mig såhär nyttig ända fram till fredag då jag ska festa till det med Benn&Jerry och på lördag ska jag festa till det med en marabou. Men ingenting mer. 
 
 
 


hoppningen igår (POlo & POtter)

axelinaackie.blogg.se / 14 Januari, 2013 - 20:46 / Allmänt
0 kommentarer

Polo: Jag började med att bara hoppa fram på 2 stycken separata hinder. Man hoppade först räcket och sedan runt och tillbaka på oxern. Först och främst så måste jag berätta att han tyckte att dem blåa planken som vi hade ställt fram var jätte läskiga! Men han hoppade dem ändå eftersom att han är så snäll. ;-) Efter en stund höjde vi så att räcket var 110 och oxern var 120 (men lite bredare än vanligt) Och då skulle jag hoppa på en båge från ett sockerbits-hinder till oxern. Men då blev distansen helt fel och det blev typ 4,5 galoppsprång. Men han bara hoppade av jätte långt ifrån och flög som en skata (observera att han flög som en skata, inte som en fågel) TUR att jag har en så fantastisk ponny! :)
 
Harry bocker: ERKÄNN att jag har kommit på ett bra smeknamn till Potter. BOCKER!! för det var just exakt vad han var igår. Jag började med att hoppa 2 sockerbitshider på en volt, men det gick sådär... xd Han studsade mest och gjorde alla möjliga hopp han kunde komma på. Sedan hoppade jag en kombination, och jag har kommit på att han hoppar MYCKET bättre om jag ger honom mera eftergift. Och när jag väl gjorde det så hoppade han riktigt bra. 
Och i slutet byggde vi om så att jag bara hoppade en oxer. Och då höjde vi till 125 cm och Potter bara flög över! :) (eller hindret var egentligen ojämt, 120 på ena sidan och 125 på andra.) haha... 
 


dag 03, mina favoritsaker (blogglek)

axelinaackie.blogg.se / 14 Januari, 2013 - 16:47 / Allmänt
0 kommentarer

Först på listan står mina röda Animo ridbyxor! Jag älskar dem !
Och sedan så gillar jag mina veredus skydd, mitt rosa anna scarpati kit, min ljusblåa animo kavaj, polo, Potter, Cleo och Ralle (dem räknas som saker) ;-)
 
Och vet ni vad?! Min telefon har  stängts av (jag kan inte skicka sms, jag kan inte ringa och jag kan inte vara inne på internet bara för att det inte gick att betala räkningen för att dem hade skickat fel siffror på räkningen. Men nu är den iaf betald men jag kommer inte kunna andvända min telefon på 24 timmar!!!!! :'( 
Så det kommer bara bli dator-uppdatering dem kommande 24 timmarna. 
 
 
 
 
 


spanish

axelinaackie.blogg.se / 14 Januari, 2013 - 10:48 / Allmänt
1 kommentarer

Hejhej!
Jag har precis pratat om mitt betyg med min spanska lärare och hon sa typ 4 gånger att jag var jätte,jätte duktig! haha, nu är jag gla'! (observera att jag skrev gla' och inte glad)
 
Idag slutar jag ju sent, men det är ingen ridskola idag så att jag har hela kvällen på mig att rida. Så jag tänkte att jag rider alla utom Polo som ska få bli pessoa-longerad. Det där med pessoa longering är väldigt bra tycker jag. Dem brukar jobba väldigt bra med ryggen & bakbenen med den (där lät jag väldigt smart på hur man bygger muskler, men det är jag inte) 
Och Polo stormtrivs med den på sig! Och han har ju varit så fin på marken nu det senaste, då kan han få lite omväxling. ;-) 
 
lyssnar för övrigt på den bästa låten för tillfället, passenger - let her go. :)
 
det ser ut som att cleo är jätte svettig, men det var hon inte. :)
saknar sommaren... <3 :'(
 
 


tyvärr...

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2013 - 21:47 / Allmänt
1 kommentarer

Jag bloggar mera imorgon med BRA och läsvärda inlägg, men för tillfället har jag lite skolarbete som hänger över mig som måste gå före bloggen... 
 


Hoppningen idag...

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2013 - 16:42 /
3 kommentarer

Utvärderingen av hopp-passen med Potter och Polo kommer lite senare ikväll för att jag sitter i bilen nu påväg till Gbg och ska äta på en resturang. :) Men jag kan ju säga att idag slog jag höjdrekord med Potter och hoppade 125 cm.
Jag har hoppat 130 cm men det var ju på en D-ponny. Bjuder på lite bilder på en galen Potter... ;-)Bästa Polo efter ett grymt hopp-pass!

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2013 - 11:35 /
0 kommentarerInnan & efter klippning !

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2013 - 10:32 /
1 kommentarer

Erkänn stor förändring bara genom att raka honom!?Syndayy

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2013 - 10:07 /
0 kommentarer

Hej! Jag har precis ätit lite frukost och måste snarast ut och rida. Idag byter dem roller, hoppning på Polo & Potter och bara ett lite lättare pass på Ralle och Cleo eftersom att dem hoppade igår.
Nej, nu måste jag ta mig samman, utverdering av hopp-passen kommer senare. :)dag 02, en personlig favoritbild (blogglek)

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2013 - 10:07 / Allmänt
0 kommentarer

Hmm, jag tar bilder hela tiden så jag har typ 93652963975614529 bilder, så vänta ett tag så ska jag bara kolla igenom dem...... ;-)
 
helt klart en utav mina favoritbilder, potter är så fräsig! Jag har väldigt många favoritbilder, men jag visar er några till:
klockren!
denna bilden gillar jag också. Detta var en utav min & Ralles bästa rundor, så även om vi kom 2a så var det som en seger. ;)


Första sprången på en månad...

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2013 - 21:39 / Allmänt
1 kommentarer

Som sagt hoppade jag Ralle och Cleo idag, så jag kommer att berätta nu hur det gick.
 
Ralle: Jag tränade på att hoppa en kombination idag för att det var ju en kombination som jag hoppade sist jag hoppade när jag gick omkull. 
Jag började med att hoppa fram på små sockerbits-hinder, och shiit vad pigg han var! Det märks att han tycker att det är roligt att hoppa! :)  Han fick galoppera av sig lite innan jag började hoppa lite högre men uttröttnings-metoden funkade sådär.. ;-)
Jag började med att hoppa räcke - räcke kombination, och det viktigaste var att sätta upp ett högt tempo genom svängen. Jag skulle ha en bra galopp genom svängen så att det bara var att hålla ett jämt stöd i tygeln dem sista galoppsprången innan hindret. Och Ralle trivs mycket bättre i ett högt tempo och hoppar mycket mer kapabla språng om han får komma i ett bra tempo. När jag hade hoppat räcke - räcke kombination några gånger så höjde vi och gjorde B-hindret till en oxer. 
Och det gick jätte bra. :) Han hoppade riktigt fina språng och bjöd mot hindret väldigt bra! Så sammanfattsvis var han superfin idag min lilla stjärna!
 
Cleo: Cleo blir ofta stressad när man tränar på att hoppa kombinationer, och hon gör det ju bra på tävling så det är ingen vits att traggla me det då. Så istället byggde vi om, så att det blev 2 separata hinder istället, ett räcke och en oxer. Och det gick över förväntan med henne! Visst, hon sprang litegrann efter hindrerna, men inte alls något att haka upp sig på. Hon var lugn och fin innan hindrerna och väntade på mina signaler. Jag hoppade tillslut en oxer som var 110cm och ganska bred. Vanligtvis gillar jag inte att hoppa breda hinder, men på Cleo så känns det väldigt tryggt att rida mot ett stort hinder. :)
 


dag 01, presentation av mig själv + en bild (blogglek)

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2013 - 21:03 / Allmänt
0 kommentarer

Jag heter Axelina (nähää?) och kallas av nästan alla för Ackie. Jag är 12 år för tillfället men fyller 13 den 22 februari, altså född 2000. Jag är överinterligent (skämt) så jag har hoppat över en klass, så jag går i 7an. 
Jag har 4 egna ponnysar, en B, 2 C och en D-ponny. Jag har tävlat SM på min B-ponny och MsvB på mina andra ponnysar. 
Annars ser mitt liv ut som vilken persons som helst. Om man bortser från att jag har världens bästa humor då. ;-)
 
Några bilder på mig jaoooo!
(det där jaooo lät lite töntigt, men jag låter det stå kvar ändå) 
 
 
hatar att lägga ut bilder på mig själv, men vad gör man inte! ;-)


Kvällstur barbacka!

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2013 - 19:34 /
0 kommentarer

HAHAHA, kolla mina brallor och hjälmen!!Visste du att...

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2013 - 15:32 /
1 kommentarer

-jag har bara äldre kompisar förutom Felicia Adolfsson & Julia Hallberg. :)

- När vi kollar på film i skolan och någon spyr på filmen kollar alla på mig för att se hur jag reagerar bara för att jag tycker att det är så äckligt... ;) okey, alla kanske inte kollar, men många!

- Det har hänt några gånger att jag får panik för att jag inte hittarmin telefon när jag i själva verket håller den i handen... xd

- Jag tycker att det är väldigt kul att skriva sånna här visste du att inlägg. Och även kul att läsa på andras bloggar.

- Jag funkar bäst tillsammans med ponnysar som typ drar mot hindret. Eller inte drar, men har ett rejält sug. Annars blir jag osäker och börjar backa."Mysig blogg"

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2013 - 13:23 /
0 kommentarer

Jag har tänkt på 1 sak, och det är att vissa bloggar är skrivna på ett lite annorlunda sett, lite mysigare på något vis. Och sånna bloggar gillar jag skarpt. Men det får inte gå över till en mitt-liv-är-perfekt-blogg. Det är svårt att inte trilla över på den sidan, men ett exempel på en blogg som lyckas väldigt bra med den balansgången är Linn Olsson. Hon skriver på ett "mysigt" (haha, det låter jätte töntigt) sätt men hennes liv är ändå mänskligt. Och med det menar jag att det uppstår problem ibland, vilket det inte gör i en mitt-liv-är-perfekt-blogg.
Det händer att jag skriver ett sådant "mysigt" inlägg någon gång, men det händer inte ofta. Och jag tycker att dem inläggen som jag skriver på det viset blir bättre. Men man måste fortfarande blanda in lite humor, men inte för mycket. En svår balansgång helt enkelt för att få till dem där perfekta inläggen.


Snäll kissehalloj alla gräshoppor!

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2013 - 08:04 / Allmänt
1 kommentarer

mata mig. med gräshoppor eller bajs. HAHAHA, jag kommer aldrig tycka att det citatet är tråkigt..! ;-)
 
 
Nu sitter jag och äter frukost och kom på den ypperliga iden att hoppa 2 pållar idag och 2 pållar imorgon. Så nu ska jag gå ut och hinna rida 2 stycken innan halv 11 för att då börjar träningar i ridhuset. Hurtig jag är! Det är ponnysarna och börjar på P som ska ridas nu på morgonen. Så tänk nu efter lite vilka jag ska rida, för att jag kommer inte skriva ut hela namnen!
Sen lite senare under dagen ska jag åka till KRK för att kolla på när mina blivande OS hästar hoppar en clear round. :)
 
Utverdering av hopp-passen och trimmnings-passen kommer i 2 separata inlägg. 
 
GUD vad tråkigt inlägg! Jag måste festa till det lite på något sett men jag vet inte hur.... JO, nu kom jag på det!
Några roliga bilder sitter ju aldrig fel!
börjar med en porträtt bild på mig
 
 
 
 
 


Ridpassen = åzum (varning för långt inlägg)

axelinaackie.blogg.se / 11 Januari, 2013 - 22:29 / Allmänt
0 kommentarer

Det gick kanoners med alla horses idag! Jag red alla utom Potter. Antonia red honom istället. Och varför Antonia rider just Potter är för att han behöver jag lixom inte träna på att rida. Jag känner ju han utan och innan och då kan lika väl Antonia motionera honom ibland när jag inte hinner. :) Och jag har kommit på ett nytt namn åt honom, BOCKER! (nästan som Potter) Det är bara för att han gör typ små bocksprång 24/7. Jag ska se om jag kan få med det på film imorgon och visa er! Och något mer jag ska visa er imorgon är före & efter bilder på Polo från före och efter klippningen! 
 
Lite om ridpassen nu då: 
Ralle: Jag red i 55 minuter, för att han ska förbättra sin kondition. För att en teori jag har är att han har väldigt dålig kondition eftersom att det alltid går bäst första dagen på ett meeting, och sämst sista dagen. Danmark till exempel. Jag vann första dagen och gick omkull sista. ;-) Nej men seriöst, han har riktigt dålig kondition. Så jag måste bygga upp den innan tävlings-säsonen. 
En bra träning för honom (när all snö har smält och det har blivit lite plus-gradigt) är att rida bort till Annie-backarna och galoppera uppför där. Det som är bra med ätt rida där är att det är uppför hela vägen och då han han inte bocka av mig lika lätt. ;-) Och sen så är det ju mera styrketräning när det är uppför! 
Tillbaka till dagens ridpass dåee... 
Jag gjorde den övningen som jag berättade om i förra inlägget, jag jag klarade faktiskt att rida på 3 galoppsprång! Och Ralle tyckte att det var hej-dundrandes roligt att hoppa över bommar! Det var ju över en månad sedan sist så jag förstår om han blev glad! ;-)
Sedan när jag travade av slappnade han av i hela kroppen och sänkte nacken. Jag kan väl inte säga att han gick på tygeln direkt, men han blev väldigt avslappnad och hade inte huvudet i taket iallafall! :)
 
Polo: Jag är så glad över att han bara blir bätte och bättre för var dag som går! Han var avslappnad i stort sätt hela ridpasset i både trav och galopp. Han är väldigt mycket häst att rida min maffiga D-ponny. Så jag måste ha energi för att rida honom annars går det pannkaka. 
Jag gjorde samma övning med Polo, och han sköttde den också väldigt bra. :) Och något som Polo faktiskt har blivit ganska duktig på är att samla galoppen. Han är ju såklart inte i klass med Potters samlingar, men man är ändå väldigt duktig! 
 
Cleo: Det har ju gått dåligt dem 2 senaste gångerna jag har ridit henne, men idag gick det kanon igen! Hon var väldigt avslappnad och hängde inte alls i handen som hon har en tendens att göra ibland. Jag hoppade till och med en liten sockerbit och han var jätte (ganska) lungn! Bra för att vara Cleo iallafall.
 
Juste, hade mina nya ridbyxor idag (jag bytte aldrig till dem blåa för att jag ångrade mig och ville ha kvar mina röda) Dem var iallafall jätte sköna och jätte snygga! 
Och minns ni att jag hade ett par mörkblå Animo ridbyxor som jag lämnade in på reklamering? Idag fick jag svaret att jag fick pengarna tillbaka och dem behöll ridbyxorna. Så jag fick välja något nytt för 1700! Jag köpte en vit, luddig mountain horse tröja för 500 :- Den hade jag på mig idag och det är en tröja jag kan rekomendera stort! För att den var väldigt VARM, skön och mysig!så jag har 1200 kronor kvar att handla för. :)
 
puuh, långt inlägg! En extra gultstjärna till alla som läste igenom det'!
Morgonen på GP-Ponny finalen. ÅÅÅH, jag saknar det så hiiiimla mycket!
 
 
 


blogglek.... inte som vanligt

axelinaackie.blogg.se / 11 Januari, 2013 - 11:00 / Allmänt
0 kommentarer

Jag har valt att byta blogglek, jag kände att den förra hade så himla många frågor och att jag svarade lite tråkigt och inte så utförligt på varje fråga. 
 
Så jag ska nu börja med en ny blogglek, en med 20 frågor och jag svarar utförligt och bra på 1 fråga om dagen.
 
Jag sätter igång imorgon! :)


Fredag !

axelinaackie.blogg.se / 11 Januari, 2013 - 10:04 / Allmänt
0 kommentarer

ÅÅÅH, älskar fredagar! Jag börjar alltid halv 10 på fredagar och nu sitter vi och kollar på film. :) Sedan har jag bild, sen spanska och sedan slutar jag. :)
Men idag SKA jag rida alla eftersom att det inte är någon ridskola så jag kan rida alla i ridhuset. Jag kanske lägger fram några bommar för att göra det hela lite roligare. :)
Jag vet faktiskt en riktigt bra övning som jag ska göra idag och kan tipsa er om!
Man tar 2 bommar och lägger dem så att det är 7 meter imellan dem. Ha dem gärna lite upphöjda, typ liggande sockerbitar. Sedan kan var veriera sig lite på 1, 2 och 3 galoppsprång. Och det spelar ingen roll vilken kategori du har. Det funkar med samma avstånd på alla. Det är väldigt bra för lydnaden och det är ju väldigt viktigt att man kan reglera hästen frammåt och bakåt. 
Så den övningen ska jag göra på alla idag. Och imorgon ska jag hoppa på alla för första gången på 1 månad! 
 
Nu börjar bilden, tjOO!
 


Julklappar av pappa!

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2013 - 20:48 / Allmänt
2 kommentarer

Godis. :)
En juicy dress!!!! :-)
1200 kronor (jag fick 12 hundra kronor för att jag är 12 år. hahaha!) 
Ett iPhone skal :)
Röda animo gripping system ridbyxor, men jag ska byta dem till mellan-blå. :)
Animo ridstrumpor. :)
Super-sköna handskar och varma strumpor. :)
 
Sedan fick jag 2 stycken lotter och jag vann 200 kronor på en av dem! :-D
 


RidpassET...

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2013 - 19:38 /
0 kommentarer

Eftersom paddock helvetet (jag var tvungen att dra till med ett svärord för att jag är riktigt arg)
Paddocken var iallafall frusen idag, så jag hann bara rida 1 häst. Och jag kan berätta för er hur snabb jag var!
Jag kom hem 20 i 5, då bytte jag om, gick ut och släppte Ralle i paddocken, fick bråka en stund med Polos boxdörr för att den hade hakat fast sig typ, gjorde i ordning honom lite fort och satt upp 5 i 5! Så jag hann rida honom i 35 minuter iallafall. Och han var riktigt fin! I början var han lite stark och pigg i galoppen, men han blev bara bättre och bättre och till slut var han fantastico, till och med i galoppen! :-)
Men det var bara Cleo som vilade helt, Ralle gick som sagt i paddocken en stund och jag gick en liten promenad med Potter, först till baksidan och sedan lite i paddocken. Men han tyckte att det var lite för roligt så han blev väldigt vild, och eftersom att det var andra ponnysar där inne så ville jag inte riskera att tappa honom så jag fick gå ut igen... ;-) Sen körde jag några lydnads-övningar i stallgången med honom. :)HAHAHAHHAAH

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2013 - 12:00 / Allmänt
0 kommentarer

 


planering... :)

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2013 - 11:57 / Allmänt
3 kommentarer

Börjar inlägget med en väldigt fin idolbild jag fick för ett tag sen! :)
Hejhopp!
Jag skriver denna texten så att det står i mitten, jag tycker att det är mycket snyggare! 
Idag ska jag rida alla 4. Det känns riktigt bra att ha bestämt det, för att jag hatar när hästarna vilar. Eller 1 vilodag i veckan tycker jag är lagomt. Och eftersom att jag inte hinner rida alla 4 i ridhuset innan lektionerna börjar så ska jag rida 3 i paddocken. Jag tänkte galopptärna eftersom att alla ponnysarna är lite okoncentrerade i paddocken så är det ingen ide att trimma dem. 
Galoppträning på alla utom Potter. 
Och vet ni vad? Idag ska jag öppna mina julklappar som jag får av pappa!! Så att dem kommer jag lägga ut bilder på ikväll! :)


blogglek, inlägg 31

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2013 - 09:00 / Allmänt
0 kommentarer

81. Vilka sidor kollar du på varje dag på Internet?
-bloggar
-instagram
-här
-facebook
82. Din dröm kamera
- Jag är inte alls så insatt i kameror, så jag tycker att jag har min dröm kamera, Canon (och så några siffror och bokstäver) Men jag tror att det är den nyaste och den tar åzum bilder! 
 
 
TRALLALLA!


blogglek, inlägg 30

axelinaackie.blogg.se / 09 Januari, 2013 - 20:55 / Allmänt
1 kommentarer

79. En sak du aldrig skulle glömma på tävling
-Hästen ;-) Den hade varit lite svår att glömma! Men om vi ska ta en pryl så skulle jag aldrig glömma Sadeln. Det hade också varit jobbigt att glömma sadeln eftersom att det är lite knepigt att låna! 

80. En sak du alltid glömmer på tävling
-Jag har slutat med att glömma saker på tävling. Eftersom att jag åker på tävlingar såpass ofta så repeteras ju all packning varje gång. Så jag kommer nog alltid ihåg allt! :)
 
fina fina Polo! <3
 
 
 
 


hellu!! (påhittig rubrik)

axelinaackie.blogg.se / 09 Januari, 2013 - 20:31 / Allmänt
1 kommentarer

Idag lyckades jag rida 3 hästar på 1 och en halv timme. Den gör ni inte om! Det gick bra med alla, jag red på graman på allihop faktikst, men just idag orkar jag inte berätta in i detalj som jag brukar göra. Slapp jag låter när jag skriver att jag inte orkar... haha, det gör jag faktiskt, men jag känner bara inte för det. ;-)
 
Jag kan ta upp en annan kul sak.
Det är att jag har min första tävling inplanerad nu! Det blir i Vetlanda vecka 7. Jag har inte riktigt bestämt klasser än, för att jag har inte övertalat mamma till 100% att vi ska åka, men jag tror iallafall att hon går med på det. Det är skönt att ha lastbilen man kan bo i så slipper man bo på hotell, visst det är jätte skänt att bo på hotell och så, men mycket smidigare (och billigare) med lastbilen! :)
 
Resten av kvällen är jag helt fri! Eller nej, jag har några spanska-glosor att öva på, men jag har väldigt lätt för språk, så det tar nog inte så lång tid att lära mig dem! Sedan kanske jag skulle kunna kolla på en film? Det var fasligt längesedan jag kollade på Pretty little liars och jag börjar längta lite efter det nu. Så det blir kvällens aktivitet! ;-) 
 
 
 
Ni har väl inte glömt mina pannband och min förbygel
som jag har beställt, dem kommer under denna månaden! :-D
 


dagen ;-)

axelinaackie.blogg.se / 09 Januari, 2013 - 11:59 / Allmänt
0 kommentarer

Hej hej, halloj dagboken (observera att Bert säger så i bert-filmerna, bästa filmerna ever)
 
Idag efter skolan ska jag och Clara ta en promenad till Kungsmässan och köpa kul-glass, det var länge sedan. ;-) Jag kanske lägger ut en läskande bild sen, det blir väl bra... ? xD
Sen ska mamma hämta mig där och vi åker till stallet. Jag har inte riktigt bestämt vilka jag ska rida, men jag har iallafall en plan att jag släpper Ralle i paddocken en stund medan jag rider en annan, då får han bocka av sig lite så att han slipper göra det när jag sitter på. ;-)
 
jag sitter för tillfället och irriterar clara med en päls-svans. Hon tycker att jag är jätte jobbig, bra va ! Nu gormade hon åt mig och gick iväg... 
 
byyeee!
ingen bra bild, men sånt är livet !


New in my closet

axelinaackie.blogg.se / 08 Januari, 2013 - 19:09 / Allmänt
1 kommentarer

Mamma hade köpt en ny tröja till mig på rean! Trevligt med presenter såhär på tisdag-kvällen!
 


Jag hoppar Claras ponny Ambra !

axelinaackie.blogg.se / 08 Januari, 2013 - 17:56 / videor
1 kommentarer

Sista språnget är 115. :-) och kom ihåg att hon är känd för att gå med högt huvud. ;) Men visst är hon fin!Mina blivande OS-hästar ;-)

axelinaackie.blogg.se / 08 Januari, 2013 - 12:00 / Allmänt
0 kommentarer

Här ser ni mina blivande OS hästar på film! Dem är bara 4 & 5 år och på filmerna hoppar dem sin första clear round. Men Chick flick (första filmen) är våran häst och Cross Road (andra filmen) är min morbrors häst. Dem är syskon och har samma mamma. visst är dem duktiga! ;-)
 
 
 
 
 
 


blogglek, inlägg 29

axelinaackie.blogg.se / 08 Januari, 2013 - 11:42 / Allmänt
2 kommentarer

77. Hur länge är du i stallet? Hur många gånger per dag eller vecka.
- På helgerna brukar jag vara i stallet hela dagen. Typ från kl 10 på morgonen till 6 på kvällen. 8 timmar altså. ;) Men när det är skola så skynar jag mig vädigt mycket, så då är jag där 2-2,5 timmar. 

78. Vilken mobil har du?
-Min bebbi iPhone 4S <3 (min bästa vän) ;-)
 
Pricken och jag, SM prisutdelning. :)


Emerald Pride Änglahoppet

axelinaackie.blogg.se / 08 Januari, 2013 - 08:45 / Allmänt
3 kommentarer

 


Dagens look

axelinaackie.blogg.se / 08 Januari, 2013 - 07:04 /
0 kommentarer

Stickad grå tröja
Dödskalle halsduk
Slitna jeans
Håret i en bulle
;)guten abend

axelinaackie.blogg.se / 07 Januari, 2013 - 21:42 / Allmänt
0 kommentarer

jag skrev rubriken på tyska så att alla mina tyska läsare skulle förstå mig! Ni förstår, jag har ju sisådär 1000 läsare från Tyskland också... skämt
 
Nä, men varför jag gjorde detta inlägget var för att berätta för er om vad som kommer att publiceras här imorgon.
- Filmer på mina blivande OS-Hästar
 
- En film från när jag kom 2a i Änglahopps-finalen med bästa Ralle och den vill ni inte missa. Eller rättare sagt så får ni inte missa den. För att jag har nämligen lagt ner väldigt mycket tid på att klippa ihop allt osv.. ;-)
 
- Sen kommer jag säkert att hitta på något annat kul att skriva om också, för att imorgon åker jag inte till stallet för att mamma jobbar, så jag ska följa med Clara hem och rida på någon av hennes vilda kameler! Clara är nämligen kamel-ryttare! ;-)
 


Ridpassen

axelinaackie.blogg.se / 07 Januari, 2013 - 20:45 / Allmänt
0 kommentarer

Patra: (nu blev ni lite snurriga va? jag menar såklart Cleo) Cleo var katastrof idag kort och gott. Jag tycker inte att vi pratar mer om det ridpasset, för att dåliga saker förtränger och glömmer jag. 
 
Emerald: (Nu blev ni lite snurriga va? jag menar såklart Ralle) Ralle var bra idag! Jag red fram med graman och en lång ridpisk. Observera att jag skrev ridpisk och inte spö. Och han var skit fin med gramanen (i trav) Och visste ni att Ralle gör perfekta skänkelvikningar! Så fort man bara trycker lite grann med skänkeln flyttar han sig åt sidan. Sedan tog jag av gramanen i galoppen för att om jag har den när jag galopperar så känner kan sig fastspänd och skuter mig ur sadeln. SMART HÄST! Han var dunderpigg när jag galopperade, så jag håll igång ganska länge och efter ett tag lugnade han sig en smula. Sedan travade jag av och sen var jag färdig! Jag red i 45 minuter. 
 
Harry: (Nu blev ni lite snurriga va? jag menar såklart Potter) Potter red Antonia på idag, det gick mycket bra!
 
Magneto: (Nu blev ni lite snurriga va? Jag menar såklart Polo) Mamma pessoalongerade honom idag + Klippte benen och badade svansen på honom! Så nu ser han ut som en tävlings-ponny igen och longeringen gick jätte bra. :)
 
Nu ska jag äta en sen middag, vi hörs imorgon! :)
 
 
 
 
 
° °
 .
 _
 
söt gubbe jag gjorde där över! ^^)


visste du att.....

axelinaackie.blogg.se / 07 Januari, 2013 - 15:00 / Allmänt
2 kommentarer

- Vi har aldrig transportskydd på våra hästar (förutom när bosse åkte till Frankrike)
Faktum är att det förekommer fler skador på grund av transportskydden, än vad ser sker på hästar som åker utan. Och jag ska säga er att ingen av våra hästar har någonsinn blivit skadade i transporten/lastbilen. Och vi har ändå rest väldigt mycket med våra hästar under 5 års tid. Transportskydd är tjafs med andra ord. ;-)
 
- I April ska jag kanske åka till Beligien och tävla... :)
 
 
-Jag är en riktig kvällsmänniska. Jag kan var uppe hur länge som helst på kvällen, men är desvärre inte lika duktig på att kliva upp på morgonen... ;-)
 
 
 
Det var längesen jag skrev: /Axelina Så jag gör det nu!
/Axelina


Cleopatra - 6/1-2013

axelinaackie.blogg.se / 07 Januari, 2013 - 11:00 / Allmänt
5 kommentarer

töfft att skriva datumet sådär!
 
 
 
 
 
 
HAHAHA!

 


blogglek, inlägg 28

axelinaackie.blogg.se / 07 Januari, 2013 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

(jag hoppade över 3 stycken för att jag hade redan svarat på liknande frågor innan)
 
75. Den fulaste hästsak du sett.
hahah, vojlockar är så sjukt fula!

76. Den fulaste ryttarsak du sett.
fy tusan så grotesk hjälm! Detta är kanske inte den absolut fulaste ryttarsak jag har sett, men en utav dom. (förlåt pappa, jag menar dem*) 


Nu fattar ni nog varför jag inte kan ta Ralle på allvar.... ;-)

axelinaackie.blogg.se / 06 Januari, 2013 - 20:18 / Allmänt
5 kommentarer

tycker ni att det är roligt att se sånna här bilder (lixom att jag tar bilderna med system-kameran så att det blir många bilder + bra kvalitet) Jag menar, det är ju rätt mycket jobb och det tar typ 700 år att ladda upp dem på bloggen, därför undrar jag om ni uppskattar det??? :-)

Njut nu av Ralles show! Imorgon lägger jag upp lite bilder seriösa bilder från ridpasset med Cleo, det blev en och annan fin där också kan jag lova! ;-)
 
 
 
 
 
världens sötaste!
 


Mata mig. Med gräshoppor eller bajs

axelinaackie.blogg.se / 06 Januari, 2013 - 17:35 /
0 kommentarer

HAHAHA! Rubriken slår allt!

Nej men nu ska vi vara seriösa.
Jag äter väldigt mycket onyttiga saker, typ tar med mig en lussebulle till skolan, går till kungsmässan och fikar på espresso house och sen när jag kommer hem så trycker jag i mig lite kakor. Tur att jag inte blir tjock. ;-) Självklart ser min dag inte alltid ut såhär, men när man skriver gäller det att överdriva lite. Haha - kul där Ackie!
Och jag hade tänkt att sluta med alla onyttigheter. Inte för att typ banta om ni tror det, utan mer för att jag vill vara lite mer nyttig!
Men för att jag ska kunna sluta med allt tjafs så måste jag ersätta det med något annat. Något nyttigt då såklart. Och jag hade värsta bra idén att jag kunde ta med mig nötter till skolan så jag blir lite mätt iallafall och slipper äta massa onyttiga saker, men vi får inte ha nötter i våran skola. Så då tänkte jag att jag kunde äta frukt, men det blir man inte mätt på...

Äh, jag bakar en kladdkaka när jag kommer hem istället! Hahahaha - skämtGrymma bilder!

axelinaackie.blogg.se / 06 Januari, 2013 - 14:35 /
0 kommentarer

Jag har klickat jätte många grymma bilder idag! Här kommer ett smakprov men resten kommer ikväll! :)

Min häst gör grymmast bakutare btw... ;-)blogglek, inlägg 26 & 27

axelinaackie.blogg.se / 06 Januari, 2013 - 12:00 / Allmänt
0 kommentarer

68. En bild på din häst riktigt smutsig.
tar bara Potter-gris! ;-)

69. Min önskelista
Det var ju passade eftersom att jag fyller år om bara 48 dagar (typ) så detta är min önskelista för min födelsedag
- En väska (det är en speciell från CC
- Betalning av min telefonräkning
- Vita Animo gripping system ridbyxor
- Nya chaps
- Pengar är ju aldrig fel heller. ;)

70. Något du slarvar med inom ridning
- Kratsa hovarna, jag kratsar nästan aldrig hovarna! Riktigt dålig, jag vet. Så jag måste bli bättre på det! 

71. Min favorithögtid
- Räknas födelsedagar? Isf så är det min födelsedag! För att alla mina födelsedagar brukar bli perfekta!! :-D
 


tjabba tjena hallå

axelinaackie.blogg.se / 06 Januari, 2013 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

God morgon! Idag ska Mamma och Antonia åka till Kalmar och kolla på en häst så jag är själv i stallet hela dagen. Jag tänkte skritta ut en sväng på Polo och sen rida i paddocken. Potter måste jag rida i ridhuset några dagar till, herregud så galen har var i förrgår altså... Och Cleo ska jag rida ut en sväng på också, jag kanske hittar någon i stallet som jag kan skritta ut med. Ralle ska jag nog hitta på något roligt med. Visste ni att jag inte kan ta Ralle seriöst? Jag vet inte varför, men han är så rolig!! xd
 
 
                                            Jag kör 2 fun-facts såhär på morgonen!
 
- Visste ni att jag alltid sover med ett gosedjur? ahahahah !! Hos pappa har jag en isbjörn som heter Isis och hos    mamma har jag en kanin som heter Kaninis, påhittiga namn, inte sant? xD
 
- Cleo har specialskor på fram-hovarna som heter roll-over. Ni hör ju på namnet vad som är grejen. Hon rullar över bättre på foten och det förminskar skador på mitt sköra lilla sto. ;-)
tänkte att en sovande kamel passade in på detta morgon-inlägget!
 
 
Nu i slutet av detta inlägget kan jag avslöja att det var tidsinställt, BUSIG JAG ÄR! Men om jag hade skrivit detta på morgonen så hade det inte varit någon posetiv text, mitt morgonhumör är inte det bästa. Eller det beror på hur jag vaknar. Om jag känner mig äcklig när jag vaknar så blir jag på dålig humör, men om jag känner mig fräsch så är jag på bra humör! XD
 


Imorgon...

axelinaackie.blogg.se / 05 Januari, 2013 - 23:24 /
3 kommentarer

Imorgon är det sista dagen på jullovet. Sorgligt men sant. Jag ska sköta skolan lika bra som jag har gjort alla andra 15 terminer! Haha.. Men för att kunna sköta skolan bra, 4 hästar och bloggen gäller det att planera dagarna bra. Eller rättare sagt veckorna bra. Jag gillar att ha ordning och reda, tex i stallet så tycker jag inte om när folk hjälper mig, utan jag vill göra allt själv helst.

Imorgon kommer jag att ta med systemkameran till stallet och ta jätte mycket bilder! Tänkte släppa Ralle i paddocken och då kan det bli en och annan rolig bild kan jag lova! :) Men dem bilderna kommer upp imorgon kväll eftersom att jag måste hem och ladda över bilderna till datorn.

Godnatt allihop, ingen bild bara för att blogg.se appen suger och det funkar typ inte att ladda upp bilder då..Mamma Mia och godis <3

axelinaackie.blogg.se / 05 Januari, 2013 - 21:47 /
0 kommentarerDagens middag xd

axelinaackie.blogg.se / 05 Januari, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

Köttgryta med potatis!
vi byter ut dagens ridpass mot dagens middag! skämt, det gäller att vara tydlig för dem lite trögare personerna.
När vi ändå pratar om mat kan jag ju berätta att mamma ska köpa chips och godis, men nu låter jag bara som värsta tjockisen, så vi avbryter detta inlägget!Dagens skogspass!

axelinaackie.blogg.se / 05 Januari, 2013 - 17:33 /
0 kommentarer

Idag red jag i skogen igen, värsta skogsvandraren ju! Vi började med att mamma ledde Cleo och jag red på Polo ändå till hästsjön. Vi var borta i 50 minuter så dem fick sig en rejäl promenad i backarna!
När vi kom tillbaka så travade jag Polo lite i paddocken och han var jätte fin! Och det är så skönt att man kan rida ute i paddocken och skogen för att man märker hur pigga och glada hästarna blir! :-)
Sedan red Jag på Ralle. Jag började med att trava i kanske 30 minuter i paddocken och jag var såhäääääär nära på att tugga grus! För att den lille grisen gjorde några fula bocksprång.. Men jag satt kvar!
När jag hade ridit klart i paddocken så skrittade jag och Felle ut och då var Ralle jätte snäll ! Duktig hezt.
Sist red jag den minsta grisen. (potter för er som inte har räknat ut det) även på detta ridpasset var jag nära på att ramla av... Även denna grisen lade världens bock, utan förvarning! Fegt Potter! Men annars var han fin som alltid! ;-)

Jag klippte Polo idag också, ni får före och efter bilder imorgon!Klipper min långhåriga Björn!

axelinaackie.blogg.se / 05 Januari, 2013 - 15:05 /
0 kommentarerDagens ridpass

axelinaackie.blogg.se / 04 Januari, 2013 - 17:29 /
2 kommentarer

Polo var riktigt fin idag! Jag började med att skritta ut en lång tur med Felicia som red på Spotty i ungefär 40 minuter. Polo var jätte snäll trots den långa vintervilan. När jag kom tillbaka till stallet gick jag in i ridhuset och travade honom i 10 minuter. Han var riktigt mjuk och fin i hela kroppen och var väldigt bra i handen. Jag hade gummi-pessoat och det är det bästa bettet för tillfället när jag rider på backen. Men när jag hoppar så ska jag sätta upp tygeln så att det blir som ett vanligt 2 delat då han är mycket mer uppmärksam när jag hoppar.
Åter till ridpasset. Jag red mycket volter för att han skulle mjuka upp sig lite. Det gick verkligen bra idag och det glädjer mig att han är så himla snäll att rida ut på! Även om Potter som Antonia red på hade världens bock-anfall så höll Polo sig helt lugn. :-)
Potter var så CP-störd idag att Antonia fick vända och rida hem.. xd När hon kom hem så trimmade hon honom 20 min i ridhuset, han var lite bockig sa hon men annars gick det bra!

Det blev ett väldigt bra ridpass på Ralle också! Men med honom så började jag med att trava i ridhuset i 15 minuter. Han var riktigt fin! Gick till och med på tygeln i skritt *applåder* Det är inte illa för Ralle det! ;-) I traven lyssnade han väldigt bra för skänkeln, flyttade sig bra och gjorde bra tempoväxlingar. Sedan travade jag ut i 25 minuter. En riktigt bra trav-väg red jag på och det gick väldigt bra, han bockade inte en ända gång! ;) så set gick väldigt bra om man bortser från att han tvärstannade utan förvarning mitt på vägen... ;)
Cleo red jag bara i ridhuset idag. Hon var riktigt riktigt fin! Jag red henne i en ganska låg form och mycket lösgörande arbete. Jag övade mycket på skänkelvikningar och just det momentet gick väl sådär.. Men jag fick till det några gånger då hon flyttade sig riktigt bra!

Felicia är hemma hos mig nu och jag har precis städat mitt rum lite as usual. Jag har det alltid jätte städat i mitt rum, bara så ni vet!
Men nu ska vi kolla på film, vi hörs!Shopping i Egypten!

axelinaackie.blogg.se / 04 Januari, 2013 - 11:52 /
0 kommentarer

*En parfym (jag kommer sno lite av Antonia när hon inte ser)

*En stor tröja jag ska ha som sov-tröja, erkänn cool. HAHAHA!

* 2 par converse, 1 par låga och 1 par höga. (Endast dem höga på bilden)ÄNTLIGEN HEMMA!

axelinaackie.blogg.se / 04 Januari, 2013 - 07:33 /
0 kommentarer

Eller ah, jag kom ju hem igårkväll men då var jag så upptagen av att äta så jag hann lixom inte blogga. Och vet ni? Jag har blivit värsta negern! (Var det elakt att skriva så?)
Jag gör om det hela.
Vet ni? Jag har blivit värsta brun! *stolt*

Över till dagen.
Jag gick och la mig halv 1 igår och vaknade kl 7. Typiskt mig, men jag kunde faktiskt inte hjälpa det eftersom att det var stormen som väckte mig. Och om vi får strömavbrott eller om det är strömavbrott i stallet DÖR JAG. Men vi får hoppas att det inte har blivit det. (Det är nämligen rätt så normalt med strömavbrott i stallet...)
Är så himla peppad att rida idag! Det var nästan 2 veckor sedan jag satt i sadeln = hyper pigga hästar. Men det går säkert bra.. *host* Det blir mest trav eftersom att dem måste komma igång ordentligt, så jag hade planerat 40 min travjobb på varje ponny. Och jag ska rida alla idag. Och 40 minuter gånger 4 är 160 minuter, och 160 minuter är 3 timmar! Det betyder altså att jag ska rida i 3 timmar idag! (Där visade jag er mina matteskills) xd

Nu ska jag kliva upp ur sängen och gå ner och äta frukost, vi hörs!blogglek, inlägg 25

axelinaackie.blogg.se / 03 Januari, 2013 - 09:30 / Allmänt
0 kommentarer

65. Varför du började blogga
- Haha, andledningen till att jag började blogga var att Alex (Antonias komips) (HAHAHAH, bara alex som fattar det där som stod innom förra parangtesen) 
iallafall, andledningen till att jag började blogga var för att Alex hade en blogg, det var lixom från henne som jag fick idèn. Och visste ni att jag, Barry och Antonia har haft en blogg innan jag gjorde en egen blogg? Den hette: www.henrikponnyakutenbarryochantoniaochaxelina.blogg.se Men den bloggen har vi tagit bort nu, men jag kan lova er att det var sveriges roligaste blogg! ;-) Och observera att vi hade 4 besökare om dagen. REKORD! xd

66. Hästar du ridit mycket.
-Konstig fråga, mina egna såklart!
 
ååh, saknar MIx!


Olle gör partytrix!

axelinaackie.blogg.se / 02 Januari, 2013 - 11:16 / videor
0 kommentarer

Ni måste ha ljud på. :)Well hello (pictures)

axelinaackie.blogg.se / 02 Januari, 2013 - 10:34 /
3 kommentarerblogglek 2/1-2013

axelinaackie.blogg.se / 02 Januari, 2013 - 10:02 / Allmänt
2 kommentarer

62. Gamla bilder på din häst
Mamma rider Ralle precis hemkommen från Irland. Visst var han mörk!
Ralle på Irland med sin förra ryttare!
Cleo för 1,5 år sedan överhoppar sig lite i MsvA... ;-)
photopolo med förra ryttaren, kanske inte så jätte gammal bild, men det var den enda jag hittade utan logga på. :)
Potter 2008 när Antonia hade honom. :)

63. Vad du och din häst blivit bättre på sen du börja rida hästen
 
Potter: Jag kan rida honom bättre på marken än vad jag kunde när jag fick honom. 
 
Cleo: Allt har blitt bättre förutom att gå över bommar. Tex att när jag hoppar så har jag mer kontroll. 
 
Polo: Hoppa banor, han är väldigt enkel att hoppa och jag har kommit på honom fort i hoppningen. :)
 
Ralle: Kötta mer och rida snabba omhoppningar. Samt ha ett högre tempo som han trivs i på banan. :)


blogglek

axelinaackie.blogg.se / 01 Januari, 2013 - 14:38 / Allmänt
0 kommentarer

60. Favorit färg/tecken på hästar
- Jag har alltid velat ha en helsvart häst, så himla skönt att slippa alla dessa skimlar jag har samlat på mig... xd Men som tur är så är Polo ganska renlig av sig iallafall. Men Ralle och Potter ska vi inte ens tala om. Jag kan säga att vita är dem inte iallafall. Förutom på tävling, då gör jag alltid mitt yttersta för att hålla dem vita och fina. 
Nu känder jag att jag kom helt av frågan, men som sagt, jag skulle vilja ha en kolsvart häst. :) Sen så tycker jag att gula hästar är coola också. :)
 
61. En tävling du aldrig glömmer
GP-Ponnyn, helt klart. Det var den absolut roligaste tävlingen jag har gjort och jag önskar verkligen att jag fick göra om det! ALLT var grymt med den tävlingen, tänk dig att rida inför 10 000 människor, en fullsatt arena i Scandenavium! Fett coolt. 
 
bilden är från när vi fick känna på banan + framhoppnings-banan några dagar innan själva tävlingen. :)