00.00

axelinaackie.blogg.se / 31 Mars, 2013 - 23:59 /
1 kommentarer

Vilken gangster jag är som bara uppdaterar mitt i natten! Clara är hemma hos mig nu och vi har typ bara kollat på ponnyakuten, scener ur ett tonårsliv och busringt till folk. Fast det var ju kanske inte så smart att skriva det eftersom att då vet alla att det var vi. ^^
Nej usch vilket dåligt inlägg, det är skrivet från mobilen och allt eftersom att jag glömde datorn hos pappa. SCORE!

Hoppade Polo lite idag i paddocken. Första gången jag hoppar ute och det är väldigt bra att jag gör det eftersom att tävlingen är utomhus i Belgien. Han var lite stark till en början, men det gick bättre och bättre så i slutet lyssnade han jätte bra! Ralle trimmade jag i paddocken och han var jätte duktig tills solen började lysa och han började headshaka. Då travade jag av för att jag tyckte lite synd om honom. ;) men jag hann rida ett riktigt ordentligt pass innan och han var super fin. Antonia red Cleo men hon kommer inte kunna jobba som min slav mera för att imorgon åker hon till Västerås och ska praoa... Då får jag klara mig själv helt enkelt!

JUSTE! Goda nyheter! På lördag ska jag tävla på Cymro, Antonias gamla B-ponny som är såld till en familj som står uppstallade på stallet. Dem behövde en till i deras lag så då fick jag hoppa in! :) det är bara L.B så det ska vi nog klara Cymro? ;-) Är inte 100 säker än, för att jag vet inte om jag får vara med i div 1 om jag samtidigt hoppar Eliten. Men enligt dem personerna jag har fråntar så får jag det så troligen blir det så. :)

(Ingen bild för att min telefon är dampar)Världenssötasteponny

axelinaackie.blogg.se / 31 Mars, 2013 - 12:18 /
0 kommentarer

-paddocktrim med flätor ^^)påskafton!

axelinaackie.blogg.se / 30 Mars, 2013 - 18:58 / Allmänt
0 kommentarer

Påskaftonen firas med godis (såklart) och PLL. 
 
Nu har jag suttit och tänkt vad jag ska skriva om i säkert 5 minuter, men kommer inte på något. Är inte på skratthumör och då kan jag inte skriva något roligt heller. :(
 
JO, nu kom jag på det! 5 saker ni inte visste om Ralle:

- Han sover alltid middag (ligger ner) efter han har ätit lunch.
 
- Han har stannat 2 gånger med mig under hela tiden jag har haft honom. 
 
- prasslar man med något i fickan medan man rider så tvärstannar han och vänder på huvudet för att se om det finns något ätbart.
 
- Han har jätte bra resultat i MsvA på Irland, därför borde jag hoppa det snart. Ska bara samla mig lite. ;-)
 
- Han äter på ALLT. Verkligen allt.


Godmorgon

axelinaackie.blogg.se / 30 Mars, 2013 - 12:37 /
0 kommentarer

Skrittar redan av sista ponnyn i skogen som är Ralle. Trimmade honom först lite i paddocken och han var fin som vanligt, sedan travade jag ut en sväng och det gick jätte bra, eller jag vet ju inte än om jag kommer hem vid liv eftersom att jag inte är hemma än.
Polo red jag först lite i ridhuset och sedan i paddocken. Och han var super fin i paddocken! Självklart är han lite svårare nu när jag har vanligt bett och rider utan någon hjälptygel. Därför är jag jätte nöjd med honom eftersom att han gick i form hela passet och hade ett bra stöd i handen. Antonia red Cleo idag.-och jag bara ÄLSKAR sånna här kommentarer...! <3

axelinaackie.blogg.se / 30 Mars, 2013 - 07:53 /
1 kommentarerhärligt med lov!

axelinaackie.blogg.se / 29 Mars, 2013 - 19:09 / Allmänt
3 kommentarer

Innan jag börjar skriva om seriösa saker måste jag berätta att våran lärare kan joddla! 
 
Nu till det seriösa:
Hoppade Cleo idag som ni säkert har sett på filmen under. Och hon är så himla svår att rida. Allt kan vara helt perfekt, men hon kan ändå stanna. Och Det bara lyser tjurighet om henne. Och helt random kan hon tvärstanna mitt i ett hörn och bara stå och stegra. Sen hoppade hon för det mesta idag, det har gått värre. Men hon är så svår för att hon blir så stark och bara rusar och då blir det så svårt att hålla rytmen. Och så spänner hon sig och allt blir bara fel. Måste verkligen träna på att hoppa henne och förstå hur hon funkar.
 
Jag och Antonia red ut sen, hon på Polo och jag på Ralle. Vi red en riktigt lång runda med mycket backar där man kunde galoppera. Det gick jätte bra och hästarna var pigga och glada. Och Ralle har blivit så himla snäll att rida ut på. Allt tackvare min uterittskoach. Polo var så glad att han nästan hoppade fram, sötisen!  
 
Sitter och äter godis från mitt 2a påskägg, haha! Fick ett av gulliga Jennifer! :-)
 
Ikväll blir det let's dance. Kul att det äntligen börjar något bra program som man kan se fram imot varje fredag kväll! 
 
Något mer jag har funderat på är att bli vegetarian. Och jag är allvarlig faktiskt, jag gillar egentligen inte kycklig och skinka och sånt. tycker mest att det känns äckligt att äta det. Eller altså bjuds det så äter jag det, men det ä inte favoritmaten. 
 
 
 
 


Pigg, stark och Okontaktbar, perfekt kombo!

axelinaackie.blogg.se / 29 Mars, 2013 - 18:46 / videor
3 kommentarerrörigt inlägg typ...

axelinaackie.blogg.se / 28 Mars, 2013 - 22:03 / Allmänt
2 kommentarer

Heej! 
Har blivit ganska mycket korta och träkiga inlägg på sistone, så nu ska jag snitsa till detta inlägget riktigt ordentligt. (kommer faila)
 
Måste börja med att klaga på vädret, är så jädra sur över att man inte ens kan rida ett ordentligt pass i paddocken i slutet av mars, nästan april?! Och vägarna inne i skogen är fulla av snö. 
 
Sedan måste jag berätta världens mest creepiga sak. Jag satt och kollade på Pretty Little Liars, och så kollade jag upp i typ 1 sekund för att kolla vad det var på tvn som stog på, så kom det fram ett JÄTTE STORT A ÖVER HELA SKÄRMEN. (bara ni som har sett PLL fattar) Blev väldigt rädd...
 
Ridpassen idag då. Trimmade Ralfis i ridhuset och han var jätte fin. Han har verkligen blivit bättre nu det senaste. 
Sen red jag, Antonia och Linus ut. Antonia red på en väldigt glad Polo och jag red på en väldigt glad Cleo. Mina hästar uppskattar verkligen när jag rider ut ska ni veta. Tänkte rida till en väldigt bra väg som jag kallar för Annie-vägen, någon gång under helgen. Man kan galoppera väldigt mycket. Då får Antonia följa med på en av mina hästar så får jag 2 galopperade i en smäll kan man säga. ;-)
 
Vi har köpt en hund hos pappa, Herman heter han och han är jääätte gullig! En mellan-szchnauser (vetintehurdetstavas) Dock ser det ut som att jag har dödat en elefant med bara händera eftersom att dem är fulla med bitmärken. Han är en hejjare på att bitas!
 
 
 
dat påsar under ögonen...


Ute på tur!

axelinaackie.blogg.se / 28 Mars, 2013 - 18:07 /
0 kommentarerPåsklov!

axelinaackie.blogg.se / 28 Mars, 2013 - 15:26 /
0 kommentarer

Väntar på pappa i vanlig ordning, haha. Tror inte att det finns någon segare människa på denna jord.
Matteprovet jag hade idag kändes väldigt bra, tror att jag hade alla rätt. När jag kommer hem måste jag skynda mig ut för att trimma Ralle, sedan rider jag och Antonia ut på Polo och Cleo.Vilken underbar ponny jag har!

axelinaackie.blogg.se / 27 Mars, 2013 - 17:11 /
0 kommentarer

Skrittar av efter ett Underbart ridpass på långöra, snart kommer min slav (Antonia) in med nästa ponny!Cha chaaa!

axelinaackie.blogg.se / 27 Mars, 2013 - 15:09 /
1 kommentarer

Har slutat nu och sitter i solen och väntar på pappa. Men jag måste bara berätta att min och Claras hopplektion vi hade för våran klass idag gick jätte bra! Och alla var duktiga, killarna hoppade till och med bättre än tjejerna!
Tidigare idag hade vi världens svåraste engelska prov, det var oförberett och handlade om hör och läsförståelse. Känns som att jag hade mer fel än rätt men som tur var tyckte många andra att det var jätte svårt också så jag är inte dålig ensam.
Måste skynda mig lite när jag kommer hem, ska först göra en grej i särö, så jag är nog hemma vid 4. Då ska 2 st trimmas och Ralle ska jag ta ut på en tur.

Har min snygga Animo jacka på mig btw, att jag inte har kommit på idén att ha den i skolan förut!Dukvärd...

axelinaackie.blogg.se / 27 Mars, 2013 - 11:09 /
0 kommentarer

På våran skola så måste man vara dukvärd en gång per termin. Med det menas att man ska hjälpa till i köket i skolan... Ni hör ju själva hur kul det låter. -.- men man slipper 20 min av lektionen iallafall! Men hela rasten försvinner dock...
Idag ska Polo trimmas igen och imorgon ska han få en härlig uteritt! Cleo ska jag ha samma upplägg med som jag hade igår, det funkade prima! Och Ralle ska ridas i paddocken/ut.
Idag ska jag och Clara hålla i idrottslektionen!! Hoppning står på schemat. ;)Svaren från frågestunden!

axelinaackie.blogg.se / 26 Mars, 2013 - 20:47 / videor
0 kommentarerHard work !

axelinaackie.blogg.se / 26 Mars, 2013 - 19:02 /
1 kommentarerSkogsmullen häääär

axelinaackie.blogg.se / 26 Mars, 2013 - 18:28 /
0 kommentarer

Är ute i skogen och rider Ralle nu, red Polo och Cleo innan och Cleo var JÄTTE fin!! Polo fick sig ett ordentligt pass där jag red igenom honom ordentligt. Så imorgon kommer han vara fantastico.
Tänkte klättra lite med Ralle men först skritta en sväng så att han är ordentligt uppvärmd. Svaren på frågestunden kommer IKVÄLL. ;)kommande tävlingar

axelinaackie.blogg.se / 26 Mars, 2013 - 12:05 / Allmänt
2 kommentarer

idag när jag kommer hem ska jag rida Ralle i paddocken om snön har tinat bort någorlunda. Polo ska trimmas i ridhuset och Cleo lika så. Men pappa måste hjälpa mig med om jag inte ska få ett psykbryt på henne. xd
 
Jag längtar väldigt mycket till v 14 då jag ska tävla i ljungby. Ska dock bara åka dit på fredagen och hoppa en L.A och en MsvB med Cleo. Sedan på tisdag vecka 15 rullar Lastbilen med Polo och Bosse i till Belgien (moorsele) Ska hoppa lilla touren som går i L.A, L.A+5 L.A+5. Ska bli as grymt att tävla där. :-D
 
 
potter 2 år. Vilken snygging!


Våffeldagen!

axelinaackie.blogg.se / 25 Mars, 2013 - 20:55 /
0 kommentarerSkidjsslakagakaö

axelinaackie.blogg.se / 25 Mars, 2013 - 19:23 /
0 kommentarer

Åkte till stallet idag trots att det inte var tänkt så. Red Cleo och Ralle och Polosen gick på bandet i 30 min. Cleo började jag med att skritta ut på en liten tur. Hon var pigg och glad. Sedan red jag en stund inne i manegen och då var hon inte fin. Hon var spänd, no more about that. Får höra med min bästa syster om hon vill rida henne ett tag. För att jag har verkligen sämst tålamod när det gäller spända hästar, vet inte hur jag ska göra för att få henne att slappna av och då blir jag bara arg...
Sedan red jag på bästa Ralle. Och snäll som jag var så borstade jag ganska länge på honom! Han gillar egentligen inte att bli borstad, men det är ju tanken som räknas! Lindade hans ben med dem fina kingsland lindorna och red lite dressyr. Han var superfin verkligen! Hann dock inte rida så länge eftersom att mamma kom och jag var tvungen att rappa på lite. Men den stunden jag red Var han iallafall jätte fin!
min vinnarmaskin <3

axelinaackie.blogg.se / 25 Mars, 2013 - 08:03 / Allmänt
0 kommentarerdålig uppdatering jao

axelinaackie.blogg.se / 24 Mars, 2013 - 21:53 / Allmänt
0 kommentarer

Hej !
Nu är frågestunden avslutad och svaren kommer ut imorgon kväll. 
 
Min dag började med att jag såsade hela morgonen och gjorde mig en super god smoothie. Där efter åkte jag till stallet. Och när jag kom dit så fick jag sitta upp på Potter en sväng för att han hade en galen dag. Studsade, bockade, sparkade bakut, stegrade och var rädd för muren som stog framme. score! 
Men jag tycker bara att det är roligt när han är på sådant humör. Hoppade några språng på hinderna som stog framme och det var väldigt roligt. Potter är verkligen underbar. 
Hur som helst, när han hade lugnat ner sig fick Jennifer rida igen och det gick jätte bra! Elle det såg iallafall jätte bra ut. :)
 
Sedan red jag ut på Ralle med Antonia på egen risk. haha, Ralle är nämligen tokig när man rider ut med någon. Ska man rida ut ska man vara själv tycker Ralle. 
Vi red in i skogen där vägen fortfarande är täckt med snö så att man kunde galoppera. Men Ralle tyckte att jag var jätte elak som galopperade så långsamt. Det var ganska halt och jag hade bara broddar fram. 
Sen på vägen hem galopperade vi på min och Antonias bästa väg. Det är en mjuk grusväg som är som gjord för att galoppera på. Och när vi gjorde det så la Ralle världens bock (3 på rad) och fjärtade samtidigt. Och det var Antonias humor ska ni veta, hon gapskrattade i säkert 4-5 timmar efteråt. Okey, där tog jag i. 
Men värst av allt. När vi galopperade på den vägen kom det ut en sur-mule och sa att vi inte fick rida på den vägen, och sånt HATAR jag. Vad är det fucking problemet? Vägen blir inte förstörd om du nu trodde det. -.-
Men som mitt motto lyder: Man får göra vad man vill tills någon säger till!
 
 
Polo var verkligen fin idag, trimmade honom i ridhuset och hade vanligt tränsbett. Det ska jag börja ha nu. Har aldrig riktigt gillat att rida på Pessoa. Han var mjuk och fin och lydde mina hjälper. 
Cleo trimmades också i rdhuset, ett lite längre pass idag och lade även in lite galopp. Hon var väldigt fin för det mesta, men vissa stunder blev hon lite stark i galoppen fast det är ju inte så konstigt efterosm att hon inte har galopperat på typ 2 veckor! 
 
Gud vad långt det blev, säkert massa stavfel också, men skit it!


Frukost smoothie <3

axelinaackie.blogg.se / 24 Mars, 2013 - 11:35 /
0 kommentarer

Gjorde världens godaste smoothie precis! Det du behöver är:
-En halv banan
-1,5 dl hallon
-1 dl mjölk
-0,80 dl youhurt
-florsockergodkväll!

axelinaackie.blogg.se / 23 Mars, 2013 - 19:27 / Allmänt
0 kommentarer

Har varit och köpt lite snacks tills ikväll och ska hjälpa mamma med maten nu, oxfile i vanlig ordning. haha ;-)
vi hörs :)


3a med laget!

axelinaackie.blogg.se / 23 Mars, 2013 - 14:49 /
3 kommentarerBästa Ralle

axelinaackie.blogg.se / 23 Mars, 2013 - 13:18 /
0 kommentarer

Nolla med Ralle, super nöjd med rundan! Nu håller jag tummarna för Kajsa, Lollo och Minna.Polo resultat

axelinaackie.blogg.se / 23 Mars, 2013 - 12:04 /
0 kommentarer

Fick 4 fel för att till hinder nr 3 lyste det in ljusstrimmlor på marken som han kollade på. Då fattade han inte vad som hände när det helt plötsligt kom ett hinder framför honom.
Sen hoppade han och var jätte snäll som ställde upp resten av banan. Nu taggar jag inför lagklassen!Ready for competition!

axelinaackie.blogg.se / 23 Mars, 2013 - 09:10 /
1 kommentarer

Nu är jag påväg till Alingsås med 2 hästar bak i lastbilen varav en av dem har lite fläckar. Kan ni gissa vem det är? Just precis, Ralle. Jag försökte faktiskt gnugga bort dem, men resultatet blev sådär. Men som jag brukar säga: jag rider så fort så ingen hinner se ens vilken färg mina hästar har. ;-)
Polo ville inte gå på lastbilen idag? Och han hade en väldigt tjurig blick, hans normala blick brukar nämligen vara rädd hare/snällt lamm. Men när han hade tjurat en stund gick han på som tur var.fredag kväll

axelinaackie.blogg.se / 22 Mars, 2013 - 21:27 / Allmänt
3 kommentarer

Har ridit alla 4 och fixat iordning all utrustning tills imorgon. 
Började med att trimma Ralle i ridhuset och har var jätte fin! Är typ fortfarande förvånad... ;-) Sedan red jag Cleo och hon var jätte fin hon med, väldigt avslappnad och gjorde grymma skänkelvikningar. 
 
Sen tog jag ut Polo på en tur i skogen. var ute i ca 40 min och red på en väg där man kunde trava mycket. Och han var så glad och busade till det så mycket att han viftade på huvudet 2 gånger! haha, i normala fall rör han inte en fena. Men det roligaste idag var att han blev livrädd när det kom 10 kineser som var ute på promenad. HAHAHAH!
Sist red jag Potter. Han var precis lika underbar som vanligt. Så när allt var i sin ordning, att han bytte galopp korrekt, kunde samla sig så att han nästan galopperade på stället och fattade galopp när man bara tänkte tanken så red jag ut en tur. Antonia tog några bilder när jag galopperade på ängen. ;-)
 
 
Imorgon åker vi strax efter 9 tror jag. Har start nr 28 med Polo så det är lugna puckar. ;)
 
 


Sover middag lite bah!

axelinaackie.blogg.se / 22 Mars, 2013 - 17:03 /
0 kommentarerFRÅGESTUND !

axelinaackie.blogg.se / 22 Mars, 2013 - 11:34 / Allmänt
12 kommentarer

Tänkte ha en frågestund nu, självklart kommer svaren i ett videoinlägg och jag kommer ge seriösa svar. (det blev det inte riktigt förra gången, hehe... 
Så fråga vad du vill så svarar jag på allt! GO
frågestunden avslutas på söndag kväll. :)


Wonderful morning

axelinaackie.blogg.se / 22 Mars, 2013 - 10:31 /
0 kommentarerGodnatt!

axelinaackie.blogg.se / 21 Mars, 2013 - 22:31 /
0 kommentarer

Med musiken dunkandes i lurarna säger jag godnatt!
Det är lät otroligt töntigt, nästan så töntigt att jag suddar ut det, men jag låter det stå kvar. Jag omformulerar mig istället. Godnatt allihop, imorgon är det fredag igen. Herregud vad fort veckorna går alltså. Men det är jag bara glad för. Och imorgon ska jag rida alla 4 (även Pottis) + packa och rengöra all utrustning inför tävlingen på lördag. Ska åka till Alingsås och hoppa en L.A på Polo (haha, standard!) men det är bara för att jag inte vill debutera MsvB inomhus. Så jag väntar tills utomhus säsongen börjar. Och Ralle hoppar jag i eliten. Denna gången är det L.A+5. Hoppas dem bygger svårt.

Och vet ni vad? Om 3 veckor ska jag åka till Belgien och tävla!!! Jag ska ta med mig Polo och hoppa lilla touren, det ska bli sååå kul! :-Dmy ponies

axelinaackie.blogg.se / 21 Mars, 2013 - 19:50 / Allmänt
6 kommentarer

Tycker allt att ni ska kolla på videon eftersom att jag har lagt ner över en timme på den, så var glada. hahahha! ;-)
 


Är med på GP-ponnyns fb sida :)

axelinaackie.blogg.se / 21 Mars, 2013 - 15:16 /
1 kommentarerhola, hello, hej, salut.

axelinaackie.blogg.se / 21 Mars, 2013 - 11:24 / Allmänt
0 kommentarer

Igår hann jag inte skriva något inlägg på kvällen för att jag var tvungen att prioritera en jobbig läxa där man skulle filma (!!!) sig själv... Men nu är den gjord iallafall. 
igår när jag red fick jag plötsligt groteskt ont i fotleden typ. Jag tror att det var för att jag vrickade mig på idrotten igår. Eller så är det något med ledbandet, så nu kan jag verkligen inte gå på foten! Tror att jag måste gå till skolsystern. :( 
 
igår provade jag att ställa Polo på bandet för första gången och han var sååå duktig! Och eftersom att han har så mycket enegri så är det grymt att han kan gå där typ 30 minuter varje dag. + Ridning såklart. 
 
Idag ska jag inte till stallet, men Polo ska gå på bandet och Ralle ska longeras så dem får ändå motion mina små energi-bomber. Cleo vilar dock eftersom att hon bryr sig inte så mycket om hon vilar. 
När jag kommer hem ska jag plugga in mina 42 spanska glosor jag har tills imorgon, kolla på PLL och baka cookies. 
 
Nej nu måste jag gå till skolsystern, brb!


Onsdagsplaner

axelinaackie.blogg.se / 20 Mars, 2013 - 12:01 /
1 kommentarer

Polo ska trimmas idag igen, Ralle ska ridas ut en lite längre tur. Tror det tar ca 40 min. Och Cleo ska jag rida på idag
För första gången på typ 2 veckor! Men bara skritt och trav i 20 min.

Sedan när jag har ridit klart måste jag göra en jätte jobbig läxa som handlar om att spela in en film... Och nu om en minut börjar mitt engelska prov. ROLIG ONSDAG! Not.en klassiker! ;)

axelinaackie.blogg.se / 20 Mars, 2013 - 11:00 / Allmänt
1 kommentarer

- Jag blir aldrig ledsen om någon kallar mig för något elakt. (det där lät lite töntigt) Men det jag menar är att om någon typ skulle trakassera mig så blir jag aldrig ledsen för det. Det är bara för att jag är bra på att kaxa imot. 
Om det inte är Antonia som är elak, jag tar nämligen åt mig allt hon säger, vet inte varför. hahaha..!
 
- När jag tävlar så är jag aldrig nervös förren jag går in på banan, då blir jag jätte nervös och tänker på massa dåliga saker som kan hända, typ att jag går omkull... Men när jag väl har hoppat första hindret så försvinner dem tankarna. Vilken liten geek jag är! 
 
- Om inte jag sover 10 timmar på en natt kan jag typ inte kliva upp på morgonen. Helt sjukt vad morgontrött jag är!
 
- Om jag skrittar av på Polo med helt långa tyglar blir han rädd för dem för att dem gungar så mycket.  så jag brukar oftast leda honom istället för att skritta av. 
 
- Jag tycker att det är jätte roligt att skriva sånna här blogg-inlägg!
 
- Jag saknar mitt ljusa hår och när jag färgar mitt hår är jag nöjd i typ 3 dagar... Jag är en missnöjd liten unge! (Tyckte att det jag just skrev var lite småkul)
 


Halloj!!

axelinaackie.blogg.se / 19 Mars, 2013 - 21:48 / Allmänt
1 kommentarer

Rubriken lät lite väl antusiastisk kanske. Så antusiastisk känner jag mig inte riktigt, men vi kan ju låtsas!
 
Idag var sista dagen Cleo skulle bli longerad, så imorgon får jag rida på henne! Hon var iallafall duktig idag när jag longerade, och så fort jag säger: BRAAAAA, så saktar hon av. Duktig Cleo!
Ralle fick sig ett ordentligt pass i manegen på 50 minuter. Lät honom galoppera av sig lite och red lite markarbete. Det låg lite bommar framme + ett pytte hinder som vi skuttade över. Han var dukitg. Och Ralle hoppar verkligen ALLT man styr på. Okey kanske inte allt, han skulle tex inte hoppa en stenmur som var 2 meter, men han tittar verkligen aldrig på något.
 
Polo testade jag graman på idag. Men jag hade tygeln på vanliga ringen idag för att nu när jag kan rida honom bättre mot vad jag kunde i början så behöver jag inte ha pessoa-bett längre. Och eftersom att det är ett väldigt skarpt bett så tog han inte riktigt stöd i handen på det. Även om han kommer bli lite starkare så kommer han nog ändå bli bättre och bättre på vanligt tränsbett också. 
Men jag hade graman idag som sagt, och han var verkligen jätte fin! Speciellt i galoppen då han hade en rund och fin galopp och kunde samla sig jätte bra. Nu kommer jag aldirg vilja rida utan graman, haha. Jodå. Det som vi måste jobba med är att han inte ska gå ur formen i avsaktningarna från trav till skritt. Då vill han gärna dra fram mig ur sadeln lite. Inte så snällt Polo att du utnyttjar mig för att jag är så liten! ;-)
 
Swedish championchip 2012 (stavas det så? lite pinsamt att stava fel lixom)
 


Äntligen har dem kommit!

axelinaackie.blogg.se / 19 Mars, 2013 - 21:04 /
0 kommentarerSätt på videon, kolla sedan på bilden tills videon är slut

axelinaackie.blogg.se / 19 Mars, 2013 - 08:00 / Allmänt
1 kommentarer

 
 


boooosiii!

axelinaackie.blogg.se / 18 Mars, 2013 - 21:45 / Allmänt
0 kommentarer

Ni kanske läste rubriken som att det stod "busig"? Men så som ni egentligen skulle läsa det var Bosse. Jag red nämligen på Bosse idag! Och han var verkligen hur fin som helst, tänk er Tortillas, fast med lite skönare galopp. Då fattar ni hur fin han var, har en liten film att visa er från när jag red: 
 
 
(tog hatten idag, glömde hjälmen hos mamma)
 
Sitter för övrigt och dricker en stor kopp chai latte och äter en rostad macka, har samt lärt mig 37 oregelbundna verb som ett rinnande vatten. Nu är det bara spanska och matte kvar då... Men matten gör jag nog imorgon. 
 
 


Mitt slöjd-mästerverk!

axelinaackie.blogg.se / 18 Mars, 2013 - 15:59 /
2 kommentarerRidpassen, måndag morgon

axelinaackie.blogg.se / 18 Mars, 2013 - 11:30 /
2 kommentarer

Sitter i bilen påväg till skolan nu, så då tänkte jag att det är ett ypperligt tillfälle att skriva om ridpassen!
Började med att skritta ut på Polo, han fick bara sträcka på benen lite efter 3 intensiva dagar. Han var super snäll och vi var ute i drygt en halvtimme.
Sedan longerade jag Cleo, hon lyssnade jätte bra på rösten och var riktigt avslappnad hela riden!
Sist trimmade jag Ralle på graman i ridhuset. Gjorde mycket serpentiner, skänkelvikningar och tempoväxlingar så att han skulle bli mjuk. Sedan i galoppen övade jag mest på att samla honom, det gick väldigt bra!
Och sedan när jag hade ridit klart och skulle ge honom en morot höll han på att bita av mig fingret... Men jag klarade mig för den här gången iallafall! ;-)
Har laddat min väska med godis, påskmust och ett äpple, förhoppningsvis kommer jag hem levande även idag!Yllefilten på...

axelinaackie.blogg.se / 18 Mars, 2013 - 08:31 /
1 kommentarer

Och rider ut på första ponnyn!Goodnight everybody!

axelinaackie.blogg.se / 17 Mars, 2013 - 22:16 /
1 kommentarer

Känns som om rubriken är helt felstavad, men shit the same, ni fattar säkert vad jag menar!
Är väldigt nöjd med dagen, han kändes super fin och väldigt försiktig och uppmärksam. Dock kunde jag ha haft ett lite bättre tempo i grunden, men den lilla detaljen får jag rätta till tills nästa gång! Jag vann ju ändå! ;-) Och jag är väldigt stolt över mig själv som lyckades ta en bild på Polo när rosetten hänger på honom, han har nämligen fobi för rosetter. Men när den hängde på förbygeln gick det bra! (Men jag fick ta bort den fortare än kvickt)

Imorgon börjar jag skolan 20 i 12 och jag ska rida på morgonen. Ställer alarmet på 07.30 och är ute 08.00. Då är jag förhoppningsvis klar kl 10, så jag har 2 h på mig att rida 2 hästar och longera en. Ralle tänkte jag trimma i ridhuset på graman och Polo ska få sig en lugn uteritt.
Sedan blir det in och duscha, på med slappa kläder (slapp måndag nivet) äta lite lunch och åka iväg till äckel-skolan. Rolig förmiddag och tråkig eftermiddag med andra ord! Godnatt!Polo är bäst!

axelinaackie.blogg.se / 17 Mars, 2013 - 17:25 /
3 kommentarerPolo och jag laddar inför tävling!

axelinaackie.blogg.se / 17 Mars, 2013 - 13:24 /
1 kommentarertävlingsdag!

axelinaackie.blogg.se / 17 Mars, 2013 - 09:33 / Allmänt
0 kommentarer

Tydligen så skulle inte min klass börja före 4, så jag har i princip hela dagen på mig att rida Ralle, longera Cleo, putsa Polos grejer och göra Polo fin. Men jag kan dock inte bada honom för att han är så sjukt frusen av sig. Så fort man tar av honom sina täcken så börjar han skaka, stackarn! Men jag får helt enkelt bara bada benen och svansen. 
 
Ralle ska ridas ut btw, men nu måste jag snabba mig som tusan och gå ut och longera Cleo innan kl 10 för att då är det ridlektioner i ridhuset, BRB!!
 


cha cha bloggääään!

axelinaackie.blogg.se / 16 Mars, 2013 - 20:43 / Allmänt
0 kommentarer

Sitter nu med datorn framför mig och skriver. Har ätit en god sockerfri äppelpaj och imorgon är det tävling. Men jag är inte helt bekymmersfri som det kanske låter. Jag har lite skolarbete som gnager i röven. HAHAHAHAH, herregud vad jag skrattade åt mig själv precis!
 
Idag longerade jag Cleo själv! Det gick jätte bra faktiskt! Hon var lugn och avslappnad hela tiden och jag kände verkligen bandet mellan mig och henne. (longerings-linan altså)
Sedan red jag ett varierat pass på Ralle. Först travade jag honom i ridhuset, sedan red jag ut vilket gick jätte bra! Han gick som tåget och ångade ut lite avgaser från huvudet imellanåt och sade: "tuut tuut" Till sist galopperade jag honom lite i ridhuset. Det lät kanske som att jag red i 7 år, men jag tror att passet tog ca 45 min. 
 
Magneto polo fick sig ett hejdundrandes pass på 1,5 h. Dagen innan tävling och allt, tur att bjässen har så mycket överskottsenergi. Han var helt okey. Mycket fin i galoppen, men det som störde mig var att när jag travade av (vilket jag gjorde i typ 30 min) så tog han inte stöd i tygeln och hackade i handen, men han var ändå låg i formen så han var avslappnad. 
 
imörgon åker vi klöckan 3 tror jög. (läs på brutal göteborgska)
 
 


LCHF Äppelpaj, vad sund jag är!

axelinaackie.blogg.se / 16 Mars, 2013 - 19:46 /
0 kommentarerGodmorgon 10 över 2!

axelinaackie.blogg.se / 16 Mars, 2013 - 14:15 /
0 kommentarer

Det känns som om jag precis har vaknat typ... Det var väldigt kul på eventet igår, är dock bajstrött idag. Men men, idag ska Polo trimmas och Ralle ridas ut. Trimmade Polo igår också och jag fick rida i en timme innan han kolade ner sig lite. Så första halvtimmen gick det dåligt och andra havtimmen gick det bra!
Ralle hoppades igår och han var sååå fin! Hoppade en bana på 6 språng varav 2 räcken var 120 och 2 oxrar var 110.

Måste ta mig samman och gå ut nu, vi hörs ikväll!Event !

axelinaackie.blogg.se / 15 Mars, 2013 - 16:47 /
0 kommentarerMagneto Polo, 115cm

axelinaackie.blogg.se / 15 Mars, 2013 - 10:13 / Allmänt
0 kommentarer

 
Film från november på våran 2a tävling i Borås. L.A+5


Beslutsångest!

axelinaackie.blogg.se / 14 Mars, 2013 - 19:16 /
2 kommentarer

Vet inte vilken av dessa 2 tröjor jag ska ha på mig på Eventet imorgon!
Vilken tycker ni? 1/2?Jag o Clara på espressohouse

axelinaackie.blogg.se / 14 Mars, 2013 - 16:05 / videor
0 kommentarerbetyg

axelinaackie.blogg.se / 14 Mars, 2013 - 15:00 / Allmänt
2 kommentarer

Ämnet betyg ploppade upp i huvudet, så jag tänkte skriva ett inlägg om det. Eller egentligen så såg jag att Tilda hade skrivit lite om det, det var egentligen där ifrån jag fick idèn. xD
 
Jag tycker faktiskt inte att det är så viktigt att ha höga betyg. Eller altså det är väl kul att ha det, men jag skulle aldrig kunna lägga all min lediga tid till att plugga som en idiot för att få alla A. Jag vet redan nu vad jag vill här i livet, jag har lagt upp en plan in i minsta detalj, och i min plan så behöver jag inte veta hur atomer delar sig eller vad som händer om man blandar 2 grundämnen. 
Sedan så tycker jag inte att man ska skita i skolan, det är inte det jag säger. Men jag tycker att man ska lägga ner lagom mycket tid. Mitt liv är inte skolan, mitt liv är hästarna, det är dem jag vill satsa på, det är dem jag vill lägga ner ALL min lediga tid på för att bli bättre och bätte.
Jag kommer aldrig att ha som mål att få A i alla ämnen. För att jag VET att jag aldrig skulle kunna lägga en sådan insats som krävs. 
 
jädrans vilket deep-talk inlägg! Så djup brukar inte jag vara! ;-)
 
momentet när jag trivs som bäst !


Skål!

axelinaackie.blogg.se / 14 Mars, 2013 - 12:27 /
0 kommentarer

Tänkte pigga upp humöret genom att köpa en chai, funkade ganska bra! Vårat tåg in till Gbg går inte förren kvart i 1, så jag o Clara passar på att gå på kungsmässan en stund.ett klassiskt, viste du att inlägg!

axelinaackie.blogg.se / 14 Mars, 2013 - 11:03 / Allmänt
1 kommentarer

- Jag hatar yoghurt, ALL yoghurt smakar bara kladdigt och äckligt. 
 
- Jag blir jätte arg när jag är hungrig. Det är ofta därför det går dåligt när jag rider när jag är hungrig. 
 
- När jag var på Irland och provade ponnysar var det den abslout bästa resan jag har gjort i hela mitt liv.
 
- Jag är otroligt osäker när jag hoppar Ralle sedan vi gick omkull.
 
- Den värsta "skadan" jag har fått är att ha stukat tummen & stukat armen. 
 
- Mitt personnummer är 000222, världens lättatse (och coolaste!
 
nu kommer jag få stryk av Antonia... ;-)
 
 
 


torsdag morgon

axelinaackie.blogg.se / 14 Mars, 2013 - 08:33 / Allmänt
0 kommentarer

Hola, que tal? Estoy muy bien!
 
nä, nu var jag elak. Hej allihop! Idag är det torsdag om någon har missat det. Och jag är i skolan till 18:30. Men eftersom att jag har med mig en liten matsäck så kommer jag förhoppningsvis komma hem vid liv. Ponnysarna vilar idag btw. 
För övrigt så sitter jag och smaskar på halstabletter nu. Inte för att jag har ont i halsen, utan för att det är så otroligt gott med halstabletter!
 
 
Har lagt 2 tidsinställda inlägg som kommer komma upp under dagen, ett som handlar om betyg och ett som handlar om några "visste du att" saker om mig. Dont miss!


ridpassen + veterinär

axelinaackie.blogg.se / 13 Mars, 2013 - 22:36 / Allmänt
0 kommentarer

Idag kom äntligen Florian och kollade igenom Cleos rygg. Hon hade inga stora bekymmer, men fick ändå en behandling som gör att hon blir mer avspänd över ryggen. Så nu ska hon longeras inspänd i 5 dagar och sedan kan jag rida på henne. Och jag SUGER på att longera. Hoppas att någon annan vänlig själ vill göra det, mammaaa? hehe...
 
Red för övrigt Polo och Ralfis idag, Ralfis var jätte lugn! Han har varit så himla städad sedan vi var på galoppbanan. Så det gick väldigt bra att rida honom, hade dock ingen graman men han kändes bra ändå. 
Polo var också duktig, Han var superfin i traven, men jag fick göra mycket halvhalter så att han inte skulle älga iväg. Och i galoppen var han till mesta dels bra, men blev lite sur när jag la på inner skänkel. Summa summarum är jag nöjd med passet. 
 
Godnatt! Imorgon kl 17 kommer jag vara med på "synas" till höger nivet! (bara dem med blogg.se bloggar fattar tror jag)


Mästerkocken!

axelinaackie.blogg.se / 13 Mars, 2013 - 20:57 /
0 kommentarer

Fixar lunch till mig själv som jag ska ha med till skolan imorgon. PROMan får göra vad man vill, tills någon säger till!

axelinaackie.blogg.se / 13 Mars, 2013 - 11:58 / Allmänt
0 kommentarer

Texten som står i rubriken är mitt nya motto. Jävligt bra, så bra att jag var tvungen att dra till med en svordom! För att ni kommer väl ihåg att mitt förra motto var: Man kan aldrig lita på någon. Men det mottot är också bra.
 
Jag har just förhandlat med Clara. Jag hade med mig 2 apelsiner och hon  2 äpplen, och då fick hon en apelsin av mig och jag ska få ett äpple av henne. Gud så intressant! 
Och som sagt så skulle vi på studiebesök imorgon och slutar skolan halv 7, men som kompromiss så börjar vi skolan 11.40 på måndag! :) Då hinner jag rida allihop på måndag morgon. Men jag är fortfarande sur över att man måste vara i skolan hela kvällen PLUS att man måste betala tågbiljetten själv... :d
 
bjussar på några bilder från igår:
hahahah, förlåt att jag förstörde bilden på dig polo! ;-)
 
 
 
 


Trött...

axelinaackie.blogg.se / 13 Mars, 2013 - 07:36 /
0 kommentarer

Sov ganska dåligt inatt, det var bara för att jag drömde att jag skulle till en tävling och jag fick inte försova mig. Så då vaknade jag hela tiden...
Men men, godmorgon iallafall! Idag slutar jag skolan kl 3 och åker till stallet ganska så direkt. Ska försöka hinna med ett trim-pass på alla eftersom att jag bara hinner rida 1 (om ens det?) imorgon EFTERSOM ATT JAG SLUTAR SKOLAN HALV 7 IMORGON! (På kvällen alltså) vi skulle på nåt studiebesök. -.-gokväll readerzz

axelinaackie.blogg.se / 12 Mars, 2013 - 20:48 / Allmänt
11 kommentarer

Har precis redigerat några bilder och laddat över dem till datorn. Samt ätit upp det sista av min ben&jerry. :(  Ni måste bara prova smaken brownie-blondie, så sjuukt god! 
Nu ska jag färga håret och sedan gå och sova, godnight! 
 
 
Eller först måste jag ju svara på denna kommentaren:
vart ligger den affären o hur mycket kosta den :D

SVAR: Affären "anina" ligger i min systers gaderob och jag köpte tröjan för 300 kr. Så det är egentligen ingen riktig affär. lite kul att jag har döpt Antonias garderob! hahaha Jag är stamkund på den affären.
 
bäbis !


skepp och hoj landkrabbor!

axelinaackie.blogg.se / 12 Mars, 2013 - 16:21 / Allmänt
0 kommentarer

Nu är allt färdigt i stallet och klockan är bara halv 5. Vad ska jag göra nu? ;-) Jag får nog beta av lite skolarbete, men det känns bra att jag bara har 4 läxor denna veckan. 
Har ridit ut på alla små djur idag. Och jag och Antonia tog massor av fina bilder med systemkameran! Jag kommer lägga upp några utav mina favoriter ikväll då en del av bilderna blev väldigt bra faktiskt! 
 
Sammanfattar mig kort och säger att det gick bra med alla. Galopperade Ralle litegrann i paddocken när jag kom tillbaka från uteritten för att han hade sådan öerskottsenergi. Och Potter gapskrattade jag åt som vanligt, herregud vilka konster han gjorde altså! hahaha! Och Polo var super snäll. (y)
Imorgon kommer Florian och ska kolla igenom Cleo, om hon är fullt frisk så ska jag tävla henne en L.A i Kungsbacka på söndag, även Polo. :-)
 


Frågor om Elenya

axelinaackie.blogg.se / 12 Mars, 2013 - 10:45 / Allmänt
0 kommentarer

Har fått lite undringar kring Elenya som jag tänkte svara på nu.
 
Hennes riktiga namn är Elenya DS och det är Antonias nya storhäst, 162 cm hög och ser lite ut som en köttbulle. ;-) Hon kommer från Danmark och har tävlat någon enstaka 140. Och hon hatar hundar. 
Vet inte riktigt stammen på henne tyvärr. 
 


New in

axelinaackie.blogg.se / 12 Mars, 2013 - 10:33 /
1 kommentarer

En Juicy Couture tröja, så nu har jag 2! Köpt på Anina (super rea) !!Firar studiedagen

axelinaackie.blogg.se / 12 Mars, 2013 - 10:30 /
1 kommentarerTräning med Polo 11/3

axelinaackie.blogg.se / 11 Mars, 2013 - 21:25 / Allmänt
0 kommentarer

Tränade för Arnold Assarsson för första gången idag. Och jag tycker att han var en väldigt bra tränare! Han sa mycket saker, många små tips som fungerade väldigt bra. Tex att man inte ska trampa ner hälen så mycket, då skjuter man fram hästen och det blir svårare att få stopp. Man ska istället hålla balansen längre fram på foten, då får man en annan tyngdpunkt och det blir lättare att bromsa. och han fick med markarbetet mycket och fokuserade inte bara på hinderna. 
 
Började med att hoppa 2 räcken på en linje. Polo var pigg i början, så jag gjorde mjuka halter efter varje hinder eller la en volt. Övade mycket på sitsen, att jag inte skulle trampa ner hälarna och att inte ta en förhållning precis framför hindret. När dem grejerna fungerade så hoppade jag en liten bana på 4 hinder, inte alls högt. Poängen var bara att få ett flyt och få in rätt antal galoppsprång på linjerna. Och efter att ha gjort det bra 2 gånger så hoppade jag banan 2 gånger till. För att när man har gjort något bra så ska man inte nöja sig, då ska man göra om det minst en gång till lika bra. Så det gjorde jag och det gick jätte bra! Eftersom att jag ändrade min sits så hoppade Polo MYCKET bättre. Mamma sa att han hoppade lika bra som han hoppar med teknikskydden! Och det är inte illa. 


Allt klart

axelinaackie.blogg.se / 11 Mars, 2013 - 19:35 /
0 kommentarer

Alla 4 ponnysarna motionerade, alla träns, förbyglar och skydd putsade. Känns bra!
Skriver mer utförligt om träningen för Arnold ikväll!Goodmorning!

axelinaackie.blogg.se / 11 Mars, 2013 - 07:46 /
1 kommentarer

Visste ni att jag dricker alltid 1-2 glas proviva varje morgon? Det är så otroligt gott så ni anar inte. Gul kiwi-mangostran är min favorit.
Detta är nog bästa måndagen på länge, jag börjar ju kl 9 i skolan, men jag ska till tandläkaren halv 10 vilket innebär att jag inte behöver gå till skolan den första timmen! För att det känns ju lite onödigt att gå till skolan i 20 minuter och sedan åka igen.
Sedan ikväll så ska jag träna för Arnold! (Kanske inte namnet jag skulle döpa mitt barn till precis...) ;-) det är första gången jag tränar för honom så det ska bli spännande! :) återkommer mer om träningen ikväll.
Juste, jag har studiedag imorgon oxå.
Det är inte ofta jag säger det här på en måndag men; mitt liv är väldigt bra just nu! ;-)Påväg hem från galoppbanan !

axelinaackie.blogg.se / 10 Mars, 2013 - 17:23 /
0 kommentarer

Det gick jätte bra med båda, och jag vill bara meddela att Polo är JÄTTE snabb! Lät honom få springa så fort han ville uppför en backe så om det är någon som vill utmana mig i en galopptävling så är jag på. ;)
Ralle skötte sig över förväntan, han bockade endast en gång! Och han uppskattade att få galoppera hur mycket han ville sa han precis. Så skönt att kunna föra en konversation med mina hästar. Hahaha(sitter och småler för mig själv)
Så nu sitter jag i bilen med 2 avrastade ponnysar. När jag kommer hem ska jag trimma Potter i ridhuset. :)Billdal

axelinaackie.blogg.se / 10 Mars, 2013 - 13:52 /
0 kommentarer

Är på Billdal nu och kollar på SM finalerna. Och det var en häst som gick omkull och bröt benet tror jag. :,(
För övrigt så facerapar jag och Clara Barry på hans blogg, instagram och videofy! Haha ;)*Elenya*

axelinaackie.blogg.se / 09 Mars, 2013 - 19:28 /
3 kommentarerVisste du att...

axelinaackie.blogg.se / 09 Mars, 2013 - 16:40 /
1 kommentarer

....jag har inte haft vattenkoppor.

....jag tar alltid 2-3 tuggummin, 1 känns så fjösigt.

....Min dröm har alltid varit att ha en kolsvart häst.

.....mina första 2 ponnysar lever inte längre. :,( (Rusty och Sharmör, dom var till och med släkt)

.....Jag går aldrig på toa i skolan.Det ska va gött o leva, annars kan det kvitta!

axelinaackie.blogg.se / 09 Mars, 2013 - 15:55 /
0 kommentarerSvar om Gp-ponnyn!

axelinaackie.blogg.se / 09 Mars, 2013 - 15:39 /
0 kommentarer

Postat av: Josefine
Vad skulle dina bästa tips vara till dom som kvalar GP ponnyn nästa helg? :)

Svar: mitt tips till alla er som ska försöka kvala till GP-ponnyn är att tro på sig själv och försöka att inte bli nervös! Oftast så är det nervositeten som avgör resultatet. Även om det kan vara svårt att inte bli nervös så tänk bara att det är en helt vanlig L.B, egentligen så är det ju det! Man ska inte ändra på något in i sista sekunden, rid som vanligt och ha kul!
Och en sak till, man ska LE när man hälsar på domaren! ;-)Allt klart i stallet!

axelinaackie.blogg.se / 09 Mars, 2013 - 14:12 /
2 kommentarer

Red ut Ralle och Polo i det vackra vädret, det gick bra med båda. Sedan städade jag hela sadelkammaren och det behövdes kan jag säga! Det såg ut som jag vet inte vad. Men nu är det prydligt och fint igen och jag sitter i lastbilen påväg och hämta Antonias häst!
Om ni vill att jag ska skriva om något speciellt (kan vara vad som helst) så kommentera det Isf! För nu har jag väldigt mycket tid med min telefon!

Juste! Jag fick ett jätte fint pannband, ett flugtäcke och ett par lindor av en tjej i stallet som heter Mathilda! :-DOnödig videoblogg!

axelinaackie.blogg.se / 09 Mars, 2013 - 13:27 / videor
0 kommentarerHERREGUD SÅ HEMSKT!!

axelinaackie.blogg.se / 08 Mars, 2013 - 18:48 / Allmänt
1 kommentarer

hahaha, bara skämta med rubriken, men den fick nog dem flesta att läsa dessa raderna iallafall!
 
Alla ponnysarna har skött sig prima idag. Eller alla kanske jag inte ska säga, båda 2 mena jag! För att jag red bara Ralle och Polo. Cleo blev longerad och Jennifer rider Potter. 
 
Ralle måste vara den som får roligast motion av mina hästar.
Skrittade först fram på en liten skogsväg för att jag tycker att det är så tråkigt att skritta fram vanligt. Sedan red jag i paddocken för första gången i år. Och det gick muy bien! Men jag fick rida lite slalom för att det var isigt på vissa ställen. 
Sedan red jag ut en sväng, travade och galopperade på en grusväg och klättrade upp för en väldigt brant backe. Och när jag skulle klättra upp för backen så visste han inte riktigt hur han skulle göra för att jag har aldrig klättrat med honom. Eller altså små backar jag jag ju ridit upp för, men backen jag red i idag är väldigt brant. 
 
Sedan tog jag ut Polo och trimmade honom i ridhuset. Det gick väldigt väldigt bra. Han var super fin hela passet verkligen om man bortser från att han hoppade över ljus-strimlorna som lyste in... xd Sedan skrittade jag ut en tur. 
 
Nu blir det oxfilè till middag och efter det, godis framför tvn! fredagen slutar bra med andra ord!


Skrittar av Polo i det vackra vädret!

axelinaackie.blogg.se / 08 Mars, 2013 - 16:11 /
1 kommentarerDagens outfit

axelinaackie.blogg.se / 08 Mars, 2013 - 14:20 /
0 kommentarer

Leopard sjal från Ester&elenora
Bomerang dunjacka
Svarta jeans
Vita conversegick tillbaka och läste lite gamla inlägg...

axelinaackie.blogg.se / 08 Mars, 2013 - 10:34 / Allmänt
0 kommentarer

Och kom och tänka på hur kort jag skrev! Men jag var fortfarande lika rolig som jag är nu! hahaha! Men nog om det. 
Idag ska jag rida Ralle i paddocken. Första gången i år! Skönt att ha en större yta att galoppera på eftersom att Ralle inte är den som tar det lungt i första taget. 
Cleo ska också trimmas i paddocken, jag ska bara låta henne galoppera av sig lite för att hon har inte blivit riden på hela veckan. 
Och Polo ska jag trimma i paddocken eller ridhuset, får se var jag känner för. 
bilder från kba!


Fredag!

axelinaackie.blogg.se / 08 Mars, 2013 - 07:09 / Allmänt
0 kommentarer

Tycker att det är så himla roligt när folk varenda fredag skriver hur överlyckliga dem är för att det är fredag. Så jag tänkte att jag kör på samma grej, wihoo!
 


godnatt readerzz

axelinaackie.blogg.se / 07 Mars, 2013 - 21:27 / Allmänt
0 kommentarer

Imorgon är det älsklingsfredag vilket innebär att jag börjar halv 10 och kan bjuda mig själv på värsta lyxfrukosten. Men jag har inte bestämt mig än om jag ska göra en smoothie eller egenpressad apelsin juice... Big problems ;-)
 
Och imorgon ska Polos förra ägare komma och hälsa på! Det ska bli roligt! :-)
 
Detta blev ju ett saftigt inlägg... not. Men det är bättre att avsluta här än att skriva om onödigt stuff. 


tjeeenare mannen!

axelinaackie.blogg.se / 07 Mars, 2013 - 16:05 / Allmänt
0 kommentarer

Eftersom att jag inte fick åka till stallet idag så har jag verkligen ingenting att göra. Eller jo, jag har kollat på svtplay på Bellman-skämt.... VILKET LIV JAG HAR! Och så lyssnar jag på musik på typ högsta volym i min högtalare. Big-fat heter låten, jag vet att ni undrade. 
 
OOOH, JAG SÅG PRECIS 2 RÅDJUR SPRINGA PÅ GRANNENS TOMT! dat överraskning!
   


Ridpassen & negerbollar

axelinaackie.blogg.se / 06 Mars, 2013 - 19:45 / Allmänt
0 kommentarer

Är det fult att säga negerbollar? Det heter ju faktikst i grund och botten det + att det låter skit-töntigt att säga chokladbollar. Jaja, jag och Antonia har precis bakat negerbollar, eller det var hon som gjorde dem men jag fick städa upp när hon spillde. -.- Dem blev iallafall skitfula och var alldeles för smetiga. Men jag har inte smakat på dem än men jag tar för givet att dem smakar utsökt!
 
Red Polo och Ralle idag och Cleo blev longerad. Det är inte ofta Cleo blir longerad så hon var lite arabig i början, men efter en stund lugnade hon ner sig och lunkade på i en behaglig fart. 
Min dröm gick i uppfyllelse idag. Eller nästan. Min dröm är att få Ralle trött, och efter 1 timmes intensivt pass men intervallträningar mellan trav och galopp blev han en smula lugnare än innan. Så i slutet kunde jag galoppera på en volt i en lugn galopp och ha honom innåtställd. (jag var utan graman) 
 
Polo var lite, jag vet inte vad jag ska skriva. Han var väldigt pigg och han har så mycket överskottsenergi. Så jag lät honom dundra på några varv för att göra sig av med lite engergi. Sedan travade jag honom ordentligt. Men vi ska åka till galoppbanan med Polo och Ralle imorgon eller till helgen. Det kommer dom nog uppskatta!
 
Nu sitter jag med plasthandskar på mig med 711 lager handkräm under för att jag har så torra händer!


egen apelsin juice!

axelinaackie.blogg.se / 06 Mars, 2013 - 19:17 / Allmänt
0 kommentarermitt i veckan, jag hatar onsdagar.

axelinaackie.blogg.se / 06 Mars, 2013 - 11:16 / Allmänt
0 kommentarer

Idag så glömde jag att ta med mig en macka till skolan vilket medför att jag håller på att dö av hunger. Eller inte än, för att jag åt just ett äckligt äpple. 
 
Idag ska jag Rida alla i ridhuset. Ralle ska jag rida utan graman och galoppera mycket så att han får göra sig av med lite energi och dem andra ska trimmas som vanligt. 
 
Och snart är det helg, eller man kan ju låtsas iallafall. Och det är ingen tävling till helgen tyvärr, så det är bara träning som gäller. Och snart går det att rida i paddocken också! Det är fortfarande lite blött och isigt men det ska bli skönt att slippa det trånga ridhuset efter en låång vinter...


Första hästen!

axelinaackie.blogg.se / 05 Mars, 2013 - 20:18 /
0 kommentarer

Ponnysarna har skött sig utmärkt idag. Först red jag ut på Ralle Forever alone. Det blev en mycket lyckad uteritt eftersom att alla grusvägar var jätte mjuka när all is har smält. Jag kunde till och med galoppera på ett ställe! Och efter galoppen var han helt dampig och taktade hela vägen hem, men då sa jag till honom: snälla lilla Ralle, försök att ignorera geting-boet du har i huvudet. Då blev han genast mycket lugnare!
Som grädde på moset avslutade jag passet med att galoppera lite i ridhuset.

Sedan red jag bebis-Potter. Jag travade först honom i ridhuset en kort stund och såg till så att han lyssnade för skänkeln, sedan red jag ut med Antonia som red på "sin" (det är inte hennes) nya ponny Isnes. Potter var jätte snäll om han slapp gå först... xd

Sist red jag Polo-ponken. HAHAHA (skrattar högt för mig själv åt Polos nya smeknamn)
Jag och Antonia red ut. Haha, det låter som att jag är är värsta skogsmullen, men jag red faktiskt jätte seriöst igår ska ni veta. Det gick jätte bra att rida honom iallafall, han var pigg och glad och traskade på i en skaplig takt hela vägen!

Har precis gjort 3 sidor matte och lärt mig 34 glosor. GUD SÅ DUKTIG JAG ÄR!

Ni får ingen bild för att min telefon har adhd.Njuter!

axelinaackie.blogg.se / 05 Mars, 2013 - 11:31 /
0 kommentarernötmacka

axelinaackie.blogg.se / 05 Mars, 2013 - 11:16 / Allmänt
0 kommentarer

hej jag äterv en nötmacka. 
hejdå. 
 
hahaha, där var jag lite rolig va? Men jag äter faktiskt en nötmacka och den är hej dundrandes god! och när jag har ätit klart så ska Clara bjuda mig på en glass på adeles. Men vi måste skynda oss nu. Uppdaterar mera sen! 


sommarbilder... <3

axelinaackie.blogg.se / 04 Mars, 2013 - 20:10 / Allmänt
2 kommentarergokväll'

axelinaackie.blogg.se / 03 Mars, 2013 - 20:44 / Allmänt
1 kommentarer

Tjenare tjenare!
Idag är jag så duktig att jag redan ligger nyduschad och klar i min sköna säng. Jag ska se om jag kan vakna lättare om jag går och lägger mig i tid. 
Så nu ska jag bara läsa lite engelska och sedan gå och sova, vi hörs imorgon mina vänner! Nu lät det så där töntigt igen....
 
skissade ihop en tiger förut förresten! Vad tycks? HAHAHAH, ba skoja. Jag ritar lite mer i den här stilen:
 


Resultat

axelinaackie.blogg.se / 03 Mars, 2013 - 15:23 /
0 kommentarer

Hoppade ju en MsvB som sagt. Och på framhoppningen var det en hingst som gnäggade på henne hela tiden vilket gjorde så att hon blev ofokuserad. Och hon tjurade så fort jag vände upp mot hindret så jag kunde inte hoppa fram så mycket.
Väl inne på banan fick jag ha väldigt mycket ben och vara beslutsam. Det gick bra tills hinder nummer 6 som var en kombination. Då bromsade jag lite till B-hindret och hon blev lite tveksam. Hon hoppade det men räckte inte över så hon rev bakbommen. Sedan rev hon hindret som var precis efter (7an) bara för att typ.
Sedan var underlaget katastrof också. Det stod att det var fibersand, men det var bara själva sanden och inga fibrer. Så det var jätte tungt.
Men jag är ändå nöjd då förutsättningarna inte var bra alls. Och hon hoppade ju alla hinder utan att smita förbi som hon kan göra ibland. Så hon var ganska duktig !

Nu ska vi stanna och äta på laxbutiken, yammi!!!!!Cleos "historia"

axelinaackie.blogg.se / 03 Mars, 2013 - 09:56 /
0 kommentarer

Hösten 2010 åkte vi till grannen och provade det långhåriga och smala lilla stoet. Inte till mig, utan till Antonia. Men när jag såg henne första gången såg hon ut som ett 1åring. O-proportionerlig och långhårig var hon.
När Antonia satt upp och hoppade första språnget som var ett kryss tänkte jag; wow! Hon hoppade så fint och bra. Vi köpte henne och kom ihåg hur ful jag tyckte att hon var! Men nu är hon världens vackraste ponny, så det är tur att hon har snyggat till sig på äldre dar!

Jag minns inte så mycket hur hon var att rida hemma när Antonia hade henne. Men det jag minns är hur det gick på dem första tävlingarna. Det började med att hon blev utesluten. Hon stannade och ville bara inte hoppa, och det var till och med nära att vi sålde henne. Men plötsligt en tävling så vände det.
Cleo är en svår ponny, hon är ingen Ralle som trampar om och tar i lite till om det behövs. Hon är väldigt bekväm och tar sina chanser. Hon utnyttjar inte riktigt den enorma kapacitet hon har. Så man måste komma på henne och bli ett team innan det funkar. Och det var antagligen det som hände med Antonia och henne. Så efter den där vändningen så vann hon hela tiden. Iallafall vad jag minns, haha! Hon debuterade MsvA inomhus i ett litet ridhus med dåligt underlag och fick ett nerslag. Men förutom det så vann hon typ alla L.A/MsvB ett tag. Men en dag så rymde hon från hagen. hon var ute och sprang på asfalten och hade troligtvis gått omkull. och plötsligt var det något som inte stod rätt till. Hon travade inte rent så vi gjorde en veterinär-check på henne och hon hade ont i knät. Fick en behandling men blev inte bra, opererades men blev fortfarande inte bra. Hon var tvungen att vila ett helt år innan veterinären hittade det rätta stället hon verkligen hade ont på. I hovleden. Efter att ha blivit behandlad på rätt ställe blev hon äntligen frisk! Efter ett helt år hade Antonia växt ur henne och då fick jag ta över.
Jag minns dem första passen på henne efter ett års vila och jag var så himla rädd för att galoppera! Haha... Men efter det så har allt rullat på och jag har hittat knapparna på henne mer och mer. Hon var väldigt svår för mig i början kan jag medge. Hon var så mycket ponny och var svår att hoppa.
Så inte förren nu, efter ett år känner jag att jag kan ta kommandot över henne.

Fina Cleo!Resultaten igår...

axelinaackie.blogg.se / 03 Mars, 2013 - 09:16 /
0 kommentarer

Nu när jag ändå bara sitter i lastbilen med solen som bländar mig och har allmänt tråkigt så kan Jg ju berätta lite mer utförligt hu det gick igår.

POLO: jag hoppade en L.A med honom. Och när jag tävlar så brukar jag alltid höja upp tygeln så att Jag har det som ett vanligt 2 delat bett, men jag glömde att göra det vilket medförde att han blev lite tillbaka-dragen. Men jag tycker ända att det blev en bra runda så jag är väldigt nöjd! Men det blev ett missförstånd på ett plank där jag tänkte att han skulle ta ett till galoppsprång men han hoppade av väldigt långt ifrån så vi rev det.

RALLE: framhoppningen gick verkligen uselt. Jag fick omtramp hela tiden och det blev bara allmänt flängigt. Så det satt i dem 2 första hindrena på banan. Herregud vad nära jag kom! Men eftersom att Ralle är PRO på omtramp löste han det. Men efter hinder nummer 2 kom jag igång på riktigt och då gick det väldigt bra. Det stämde på distanserna och inga problem i kombinationerna. Så jag var nolla! (Bara så ni vet så är Ralle världens bästa häst)
Men dem i mitt lag fick onödiga skit-pet. Så vi slutade 5a totalt. :)

(Min godispåse jag äter från nu, var tvungen att kompensera med godiset eftersom att jag inte åt något igår)Nu kör vi! :)

axelinaackie.blogg.se / 03 Mars, 2013 - 07:51 /
0 kommentarerGodmorgon...

axelinaackie.blogg.se / 03 Mars, 2013 - 06:26 /
0 kommentarer

Är så trött så ni anar inte. Är det bara jag som hatar mitt alarm på morgonen?? Haha... Nu ska jag gå ut och ge min prinsessa frukost och sedan äta lite frukost själv, vi hörs under dagen!Felfri i grunden!

axelinaackie.blogg.se / 02 Mars, 2013 - 19:11 /
0 kommentarer

Nu måste jag bara hålla tummarna för mina lag-kåmpizar!

Ralle är bäst! <34fel

axelinaackie.blogg.se / 02 Mars, 2013 - 16:55 /
0 kommentarer

Kom lite tokigt på ett hinder när jag tänkte ta ett till men han hoppade av. Jaja, jag är jätte nöjd med rundan!!Påväg...!

axelinaackie.blogg.se / 02 Mars, 2013 - 15:25 /
0 kommentarer

Kan inte lägga upp bilder, men nu är jag iallafall påväg!im alive!

axelinaackie.blogg.se / 01 Mars, 2013 - 21:03 / Allmänt
0 kommentarer

Rubriken lät väldigt töntig. Men lite cool ändå, så jag låter den vara kvar!
Idag red jag Potter, Cleo och Ralle och Anton red på Polo. Vi red ut bara, hon på Polo och jag på Potter. Och Potter var såhääääär glad över att få komma ut! Jag satt och gapskrattade hela vägen över hans glädje-bockar! Sedan red jag i ridhuset på honom och han var stel i början, men i slutet blev han jätte fin !
 
Efter Potter tog jag ut min nyklippta prinsessa. Jag hoppade över lite små-hinder idag och hon var fin. Men ganska stark. Annars toppen. Och jag provade att hoppa 1 språng med teknikskydd idag också. Haha #aldrigmer (lite tufft att skriva hashtags på bloggen va? ;-))
 
Sist tog jag ut Ralle och trimmade honom i ridhuset. Pigg-stark-tokig-galen. Haha, nejdå! Men pigg och stark var han! Men efter att jag hade ridit en stund lugnade han sig. Och när jag skulle byta galopp så bockade han! Men jag måste faktiskt berömma mig själv lite grann, för att i början när jag precis hade fått honom och han bockade så ramlade jag av hela tiden! Men nu sitter jag som sten!   ° <--det där skulle föreställa en sten)
 
Imorgon är det tävling i Kungsbacka. Vi åker halv 4 så jag har all tid i världen på mig att fixa i ordning allt. Och Ralle och jag kommer bli såååå snygga i våran gula lag-outfit! *host* ;-)
jag o Ralle förra året i laget i Kungsbacka!
 


Godmorgon!

axelinaackie.blogg.se / 01 Mars, 2013 - 08:13 /
0 kommentarer

Ännu en vecka som rusade iväg, härligt! Igår kväll rakade jag hela Cleo, alla ben, huvudet och kroppen. Och hon blev såååå fin! Nu ser hon ut som den prinsessa hon verkligen är igen. ;-)
Idag ska jag rida alla 4. Och jag tänkte försöka rida ut på Potter först och sen rida lite i ridhuset. Cleo ska få gå lite små-hinder idag, Ralle och Polo ska trimmas. Men innan det så är det skola i 4 timmar som gäller. Ha en bra fredag!