Härlig kväll !

axelinaackie.blogg.se / 31 Januari, 2014 - 23:18 / Allmänt
0 kommentarer

Tack Ebba, Tova, Gilda, Alice, Lisa, Moa och Clara för kvällen! Vi hade det verkligen hur mysigt som helst!
Började med att äta tapas som var jätte gott, sedan sjöng vi Singstar och jag vann alla mina dueller. Är man pro så är man ;-) sjöng så många låtar att jag är helt hes nu... 
Avslutade kvällen med en film (som jag inte kollade så mycket på hahahah) och åt chokladfondy med frukt och marsmellows.<3 


Tapas kväll med vännerna <3

axelinaackie.blogg.se / 31 Januari, 2014 - 19:51 / Allmänt
0 kommentarer

ska köpa 2013

axelinaackie.blogg.se / 31 Januari, 2014 - 17:00 / Allmänt
3 kommentarer

Detta är 2 grejer som inte är så dyra som jag ska köpa själv för egna pengar. Imorgon kommer ett blogginlägg på saker jag önskar mig i födelsedagspresent! :)
En Beanie som det står fresh på. Tycker att den var lite töff! 
 
 
En HV-polo borstväska. Sjukt snygg för att bara vara en väska att ha smutsiga små borstar i tycker jag. Tror att den kostade 299:-
 


Mina 3 favvobloggar!

axelinaackie.blogg.se / 31 Januari, 2014 - 10:17 / Allmänt
1 kommentarer

Nu när jag äntligen har lärt mig hur man gör så att länken till bloggen inte syns utan det står "hääär" eller "denna" kan jag göra ett sånt här blogginlägg. Man blir alltid lika spänd att det är ens egen blogg när man läser dessa typen av blogginlägg och blir så besviken när det inte är det - haha! Men var inte ledsna om det inte är eran blogg som är med i detta inlägget! 
(99% av bloggarna jag läser är hästbloggar så det är bara hästbloggar jag kommer tipsa om, så ni vet)
 
Vill börja med att tipsa er om min favoritblogg som jag läser 3-4 gånger om dagen. Det är en blogg som alltid innehåller välskrivna blogginlägg, inte bara "hej är i skolan, sen till stallet, byyyyee" utan mycket text (som jag gillar) och tips och ibland lite roliga "tävlingar"
Tycker verkligen att ni ska klicka er in HÄÄR!
 
Sedan gillar jag såklart DENNA bloggen. Känner hon som skriver och det är kanske den stora anledningen till att jag gillar bloggen? haha, Här kan ni se mycket matbilder (som jag älskar) men inte så mycket långa, djupa tankar precis. Detta är mer typen av blogg som är lite skämtsam men ändå lite allvarlig och mestadels står det om hästar. 
 
3a kommer en blogg som inte alltid har 100 bra uppdatering men jag älskar den ändå. Jätte fina bilder och ibland kommer det långa och djupa inlägg som är väldigt roliga att läsa för att hon som driver bloggen är så öppen. Tror att de flesta redan läser den här bloggen men tycker ändå att ni ska klicka HÄÄR!
 
 
 
 


New York

axelinaackie.blogg.se / 31 Januari, 2014 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

Kommer aldirg glömma när jag var i New york för ett par år sedan, sjukt kul var det!
Vi strosade runt på gatorna och gick in på märkesbutik efter märkesbutik, tror att jag fick med mig någonting från varje affär i princip, fick till och med köpa en extra resväska för att få med allt hem. Stannade till på lite mysiga cafeer då och då när vi blev lite hungriga och sedan shoppade vi lite till.
Bodde på ett hotell med utsikt över hela staden så jag har faktiskt tagit denna bilden från rummet där vi för övrigt hade en jacuzzi...!
 
 
Bara skämta, allt jag skrev ovan var en lögn, jag har varken varit i New york eller tagit bilden, helt klart min humor att ljuga in för alla på min blogg. Snacka om att ha brist på skriv-ideer, hahahahah! 
 
 


New in… <3

axelinaackie.blogg.se / 30 Januari, 2014 - 20:13 / Allmänt
1 kommentarer

Observera att jag har ansträngt mig och tagit bilderna med systemkameran istället för att bara lägga schabraket på köksgolvet och ta bilden med mobilen! ;)
 
 
 
 
 


5 roliga saker

axelinaackie.blogg.se / 30 Januari, 2014 - 19:09 / Allmänt
1 kommentarer

- vet inte om jag sagt detta, men när jag var i Danmark och provade B-ponnyer 2009 så skulle jag egentligen prova 2 ponnyer på det ena stället vi var på. Men jag provade bara en för att dom hittade inte den andra, haha! 

- jag har gått på 2 olika dagis, det ena som hette knyttet hatade jag på grund av att alla skrattade åt mig hela tiden! Uppenbarligen jag tog verkligen illa upp. 

-  Goda kakor slår ALLT enligt mig. Helst cookies av alla olika slag. Tycker till och med att kakor är lika gott som en ben&jerry. 

- när jag var mindre tyckte jag inte alls att det var så kul att rida. Typ första året när jag var 6 och hade min egna ponny. Det var när jag var 7-8 år som jag började tycka att det var kul!

- min dröm har alltid varit att ha huvudrollen i en stor och känd film, hade ju varit hur kul som helst att spela in en film och agera som en annan person än sig själv. Kan inte direkt säga att jag är bra på det men det hade ändå varit riktigt kul!


Mot schabraket (haha)

axelinaackie.blogg.se / 30 Januari, 2014 - 17:54 / Allmänt
0 kommentarer

Nu ska vi åka till Ica maxi och hämta ut mitt nya schabrak som kom igår igentligen! Bild kommer sedan.
Har varit i stallet och bara ridit Bosse eftersom att ridhuset blev upptaget klockan 5 idag. Hann inte rida länge alls och det gick inte sådär jätte bra för att han trängde mot vänsterskänkeln som satan. 
Han ska ridas riktigt ordentligt imorgon medan mamma hjälper mig så att jag får igenom något. :) 
Blir man bättre ju fler ponnyer man har?

axelinaackie.blogg.se / 30 Januari, 2014 - 11:28 / Allmänt
7 kommentarer

Mitt svar på den frågan är både ja och nej. 
För det första beror det väldigt mycket på vad man sitter på - såklart. Har man 4-5 oridna ponnyer som mest springer och drar i tyglarna utvecklas man såklart inte till det bättre när man rider på marken, hur många hästar man än har.
Om man istället har 2 ponnyer som är fina att rida och som ger en något i sin ridning tror iallafall jag att man som ryttare utvecklas mer, iallafall på en del saker. 
Så jag tycker att 3 ponnyer (som jag har) är väldigt lagom att ha. Om man går i skolan och har läxor är det inte mänskligt att hinna med fler än max 4. Givetvis hinner man med fler hästar än 4 på en dag om man rider i 25 minuter och stressar men den metoden tror jag inte funkar så bra om man vill utvecklas. 
 
Det finns både för och nackdelar med att bara ha 1-2 hästar. En stor nackdel är att man inte alls får så många timmar på hästryggen under en vecka vilket i sin tur leder till att man inte får lika mycket träning som de som har 3-4 ponnyer. 
Det passar ju fint att ta mig som exempel. Jag har 3 ponnysar och rider 18-19 ridpass i veckan. Om man jämför den siffran men någon som kanske bara har en ponny som då rider 6 ggr i veckan så blir skillnaden ganska stor. 
 
 
Jag är för att ha fler ponnyer än 1-2. Mestadels för att jag tycker att det blir roligare ju fler jag har men också för att om jag vill bli bra i framtiden krävs det att man lägger ner varenda möjliga sekund på hästryggen.
 
Det är ju väldigt individuellt med hur många hästar man tycker är lagom beroende på vad man är för person och hur intresserad man är. Men jag tycker att 3 ponnyer är helt perfekt, 2 är lite lite och 4 skulle jag kanske hunnit med men det blir så stressigt.
Vad tycker ni? tycker ni att det är bra med 1 ponny? tycker ni som jag? varför/varför inte? Berätta gärna så ska det bli jätte kul att läsa! 
 


Dagens tips!

axelinaackie.blogg.se / 30 Januari, 2014 - 06:59 / Allmänt
0 kommentarer

Jag vill tipsa om denna VS bodymisten. Är helt kär i doften och sprayar på mig den hela tiden, till och med innan jag ska gå och lägga mig! 
Fick den faktiskt av Felicia i julklapp och True escape heter den. Jag vet faktiskt ingen annan som har den än mig och det är ju ett plus att den inte är så vanlig.
Om jag ska beskriva lukten så doftar den en liten smula herrperfum men inte alls "killig" i lukten ändå. Och så luktar den jätte fräscht.

Godnatt!

axelinaackie.blogg.se / 29 Januari, 2014 - 22:46 / Allmänt
1 kommentarer

Kvällen spenderades på det bästa stället på hela jorden, själv tillsammans med ponnyerna ute i paddocken! Alla 3 fick sig ett ordentligt (och faktiskt seriöst) ridpass ute i snön. Är jätte nöjd med alla 3 och alla var pigga och glada!

Imorgon ska jag till tandläkaren halv 8 på morgonen. Alltså HUR kan den människan som bestämde att jag skulle dit halv 8 ha hjärta att göra så mot en liten flicka? :( 
Därför måste jag börja avrunda mitt korta lilla kvällsinlägg nu eftersom att jag bara kommer få 7,5 h sömn inatt! :O
Älsklingspotter


Wihooo

axelinaackie.blogg.se / 29 Januari, 2014 - 18:18 / Allmänt
0 kommentarer

Trodde att jag inte kunde åka till stallet idag men nu visade det sig att det visst gick! Dock kommer vi vara där ganska sent så det får bli att rida i snön ute i paddocken men det lyste ändå upp hela min dag! :-D
Kladdkakebak...

axelinaackie.blogg.se / 29 Januari, 2014 - 17:05 / videor
0 kommentarerFrukost!

axelinaackie.blogg.se / 29 Januari, 2014 - 08:06 / Allmänt
0 kommentarer

Jag har aldrig tyckt om yoghurt över huvudtaget men jag tänkte att jag måste ju ge det en chans. Så denna morgonen åt jag valios päronyoghurt tillsammans med kakao-hallon müslin från paulúns. Det är typ den godaste kombinationen man kan äta skulle jag tro men fortfarande tyckte inte mina smaklökar att det var så gott... Det gick ju och äta såklart men det var inte favoriten.

Det var ett par som undrade vart jag har köpt ramen i föregående inlägg och svaret på det är att jag köpte den på Ullared! 


Nya bilder och ny ram💗

axelinaackie.blogg.se / 28 Januari, 2014 - 22:28 / Allmänt
2 kommentarer

Redo för uteritt!

axelinaackie.blogg.se / 28 Januari, 2014 - 15:30 / Allmänt
0 kommentarer

Snabb update

axelinaackie.blogg.se / 28 Januari, 2014 - 15:14 / Allmänt
1 kommentarer

Har precis käkat 2 varma mackor och ska nu gå ut i thermobyxor och svinga mig upp på Bosse och rida ut en sväng. Sen ska Ambra trimmas och efter det ska jag gå in och steka lite lax, samt göra en SO läxa. Klockan 7 ska jag träna i ridhuset med polo! 
Tssss...

axelinaackie.blogg.se / 28 Januari, 2014 - 06:59 / Allmänt
5 kommentarer

Dagens fråga: vad har dessa bilder gemensamt? HAHA!

Finfina ponnysar!

axelinaackie.blogg.se / 27 Januari, 2014 - 20:56 / Allmänt
0 kommentarer

Måste bara säga att min förkylning har blivit värre under dagen, score på den va? :(
Både Ambra och Bosse var kanon idag! Ambra reds i ridhuset i 40 minuter. Lite lagomt sådär. Hon var jätte fin och det har skett en stor skillnad på henne under bara drygt 1 vecka. 
Bosse hopptränades för Malin som sagt och det gick prima! Han var inte så jätte fin när jag red fram dock men sen när vi började med övningen var han lugn och jätte duktig! 

HeJJJJ

axelinaackie.blogg.se / 27 Januari, 2014 - 15:19 / Allmänt
0 kommentarer

Mår inte så bra idag så jag stannade hemma från skolan och när jag ändå är hemma har jag passat på att göra lite nytta. 
Jag har torkat av lamporna i stallet, bäddat min säng utan att någon sa till mig(wow), hängt lite tvätt och trimmat Polo. Han var jätte fin men blev lite rädd när jag snorade hela tiden. Han är jätte känslig för ljud nämligen. 
Håller på att träna på lite spanskaglosor just nu under en filt men ska snart gå ut och trimma Ambra, Bosse rider jag ikväll då jag ska hoppträna för Malin!
Så typiskt mig att...

axelinaackie.blogg.se / 27 Januari, 2014 - 06:59 / Allmänt
0 kommentarer

...nästan aldrig vara inne på fb, använder mig bara av instagram 

...bara skratta åt mina egna skämt

...äta en enorm frukost bestående av 4 mackor

...längta till frukosten på kvällen när jag går och lägger mig 

...tvätta händerna hela tiden

...flaxa med armarna inne på banan om jag ser ett långt avstånd 

...vakna vakna varje vardagsmorgon med jätte mycket ångest över att behöva gå till skolan

...
Och detta var verkligen typiskt mig, haha! 


Nu ska jag sprida lite hat

axelinaackie.blogg.se / 26 Januari, 2014 - 16:28 / Allmänt
1 kommentarer

- hatar vintern
-hatar kyla
-hatar att frysa
-hatar att jag alltid glömmer handskar när jag rider
-hatar att rida 3 hästar på rad utan varken värme eller mat. 

Så, nu när jag har hatat av mig kan vi börja med det positiva! 
Ambra reds ut runt skolan och var jätte snäll, pigg o glad och traskade på utan att tveka!
Bosse reds i ridhuset - 1 timmes hårdträning. Han var inte så kul i början för att det stog hinder framme och han blir så spänd då. Men det var ändå bra eftersom att det blev lite miljöträning för honom! Fick igenom honom efter en liten stund när han hade galopperat av sig så jag är nöjd.
Polo reds också i ridhuset, när jag satt upp skulle jag egentligen velat bryta ihop eftersom att jag var så kall och hungrig att jag var nära döden. Fick till ett kort pass och han var duktig. Var tvungen att bryta efter ca 20 minuter för att om jag skulle ridit längre skulle jag blivit arg på honom eftersom att jag var på ett fruktansvärt humör. 
Haha, tänk om det var mitt rum på bilden! <3 


<3

axelinaackie.blogg.se / 26 Januari, 2014 - 12:56 / Allmänt
0 kommentarer


fina fashion bilder gör allt!

axelinaackie.blogg.se / 26 Januari, 2014 - 08:18 / Allmänt
0 kommentarer

Vill så gärna att min blogg ska innehålla fina fashionbilder på dagens outfit tagna med systemkameran. Läskande matbilder med det perfekta ljuset och den vita, lysande bakgrundsbilden. Men det blir aldrig av att jag tar fram kameran, tar bilden, laddar över bilden till datorn och sedan publicerar den. Lättare att ta bilden direkt från iPhonen och lägga upp från mobilen. Men det resulterar i en ganska ful blogg eftersom att bilderna blir lite halvslaskiga. Ska försöka bli bättre på den fronten!
 
En blogg som verkligen uppfyller mina kriterier i bra bilder är http://www.nattstad.se/gildablomqvist ! En tjej i min klass (vars bror? är fotograf tror jag?) så det måste ligga i generna att vara bra på att fota.
Tycker iallafall att ni borde gå in och läsa denna bloggen som förutom de fina bilderna är väldigt bra!
 
tyckte denna bilden var lite fashion så den passade bra här! 
 


#Såklockren!

axelinaackie.blogg.se / 25 Januari, 2014 - 21:55 / Allmänt
2 kommentarer

HAHAHA! Tror denna bilden stämmer in på de allra flesta.
Det är kanske lite svårt att se vad som står till höger, det står "my mum is cold" Och med det menar hästen att dens ryttare frös och därför har den 6 täcken på sig.
 


Cookies

axelinaackie.blogg.se / 25 Januari, 2014 - 17:54 / Allmänt
0 kommentarer

Jag kan erkänna att jag har syndat genom att äta 4 kakor. Små, men ändå. Fast jag kompenserar det genom att avstå från potatisen som bjöds till middagen och tog sallad istället så det är ändå lugnt. + att det är lördag för tusan!

Hoppade Ambra idag och det gick kanoners! Hinderna låg mellan 115 och 125 och hon hoppade som tusan. Hoppade henne idag för att verkligen "testa" henne och det kändes jätte bra! Synd bara att ingen filmade... 

Bosse och Polo fick varsinn uteritt, passar på nu när det är helg och vackert väder! Båda var jätte pigga och glada! Imorgon ska Ambra få sig en uteritt hon med!
Så duktig idag!

axelinaackie.blogg.se / 25 Januari, 2014 - 16:20 / Allmänt
0 kommentarer

Tell u more later 
:)
miiiiihhhh!

axelinaackie.blogg.se / 25 Januari, 2014 - 10:30 / Allmänt
4 kommentarer

Snart dimper detta schabraket ner i min brevlåda, ett J van D schabrak (enligt mig ett av de snygagste märkena) med "inbyggd" padd, snyggaste blåa färgen och en sverigeflagga. 
 


Standard bild ;-)

axelinaackie.blogg.se / 25 Januari, 2014 - 09:28 / Allmänt
0 kommentarer

Neeeeeeeeeej

axelinaackie.blogg.se / 25 Januari, 2014 - 08:25 / Allmänt
0 kommentarer

Jag blir aldrig sjuk. Mådde helt bra igår men nu idag när jag vaknade hade jag hur ont i halsen som helst... Har bara haft såhär ont i halsen 1 gång innan. Fml 
Godmorgon förresten. Eller jag vet inte om det var en så god morgon dock. Idag ska 2 powniesar ridas ut och den tredje vet jag inte riktigt.
Man vänjer sig...

axelinaackie.blogg.se / 24 Januari, 2014 - 19:29 / Allmänt
2 kommentarer

I vårat ridhus är vi nästan alltid 7 ekipage eller fler så man vänjer sig efter ett tag, men idag fick jag nog när det var en privatträninig, 11 personer som stod i ridhuset utan häst och 8 som red. När ytterligare 2 till kom in fick jag nog och gick ut så Bosse fick sig ett skritt pass och lite trav i ca 25 min. Orkade inte trängas bland alla andra vilket ändå skulle resultera i en spänd ponny.
Polo broddade jag och red ut en kortis på 25 min, galopperade upp för en snöig backe och han var hur pigg och glad som helst, haha !  
Sedan red jag honom i ridhuset en stund och då var han jätte duktig! 
Ambra trimmades i ridhuset och hon var väldigt ojämn, vissa stunder gick hon jätte fint och vissa stunder gick hon inte lika fint. Det gick bra när jag travade av iallafall.

Nu ska jag duscha, ta på mig myskläder, göra en sallad till mig själv och kolla på ÄLSKADE THE VAMPIRE DIARIES SOM HAR KOMMIT UT IDAG!! NI FATTAR INTE HUR LYCKLIG JAG ÄR!!! Har saknat Damon så mycket❤️❤️❤️

Chacha


Lunch 💚

axelinaackie.blogg.se / 24 Januari, 2014 - 11:37 / Allmänt
2 kommentarer

fredag !!

axelinaackie.blogg.se / 24 Januari, 2014 - 06:55 / Allmänt
0 kommentarer

 

bmi choklad

 

 

Ä L S K A R CHOKLAD
/www.axelinasmatblogg.se


Äter en macka JAOOO

axelinaackie.blogg.se / 23 Januari, 2014 - 20:48 / Allmänt
1 kommentarer

Egentligen ska jag inte äta ljust bröd under dessa 14-salladsdiet dagarna men valet stog mellan choklad, cookies och en macka så med tanke på förutsättningarna gjorde jag rätt val! Har varit sjuuuukt sötsugen hela kvällen och med vetenskapen om att det finns ett helt paket cookies i skafferiet gör inte saken bättre... :( 
Haha, stora bekymmer jag har! 
Ambra har nu trimmats och det gick finfint, efter ridpasset fräschade jag upp henne genom att tvätta igenom den bajsiga svansen och de ganska så gula bakbenen. Olyckligtvis har hon en gul svans i sig så det blev inte så mycket bättre men bajset försvann iallafall! 

Nu blir det glostäning på spanska... -.-
Dagens outfittttttt

axelinaackie.blogg.se / 23 Januari, 2014 - 11:47 / Allmänt
1 kommentarer

Leopard jeans från denim 
Lexington tröja
"Lucky" mössa
Marc Jacobs örhängen 

"Escada, absolutley me" perfum 


Idag blir det ett trimpass på Ambra i ridhuset och tyvärr hinner jag bara med 1 idag så de andra 2 vilar. Kanske sätter dom på bandet i 30 minuter var så att dom får promenera lite iallafall! 
Dagens frukost!

axelinaackie.blogg.se / 23 Januari, 2014 - 07:49 / Allmänt
0 kommentarer

Omelett med skinka och vanilj te, utan socker såklart! ;-)Middag !

axelinaackie.blogg.se / 22 Januari, 2014 - 18:37 / Allmänt
0 kommentarer

Mm, mm, mm!

Ambra vilade idag och Polo & Bosse trimmades i ridhuset. Ridhuset blir upptaget så tidigt så jag hann bara med 2. 
Båda var jätte fina! 


nyttig som få

axelinaackie.blogg.se / 22 Januari, 2014 - 13:00 / Allmänt
3 kommentarer

Som ni kanske märkt har jag varit extremt nyttig de senaste dagarna? Jag menar kvarg isället för yoghurt i smoothien, neger-bruna mackor med avocado, fruktsallad som lunch i skolan, en banan innan stallet, dricker bara vatten, mm.
Detta är för att jag och Clara har börjat med Salladsdieten! Haha det är inte så illa som det låter. Men vi har bestämt att vara jätte nyttiga, inte dricka något med socker i och inte äta så mycket kolhydrater och absolut inte äta kakor och godis. Detta ska vi försöka hålla i 14 dagar. Vill se om jag mår bättre/sämre både psykiskt och fysiskt så jag tycker att detta ska bli jätte roligt!
 
 


Dagens frukost!

axelinaackie.blogg.se / 22 Januari, 2014 - 08:19 / Allmänt
1 kommentarer

Smoothie gjord på kvarg, banan, hallon och mjölk. Alltså inte en smula socker.
2 negermackor, en med avokado, salt och peppar och en med smör.
#nyttigsomfå


Jag stör mig på...

axelinaackie.blogg.se / 22 Januari, 2014 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

Fick en kommentar om att jag skulle skriva ett inlägg om saker jag stör mig på och det gör jag så gärna!

- Tangenterna på min dator, ni förstår nog inte hur mycket jag hatar dom just nu. T,J,N,0 lossnar om jag trycker på dom.
 
- Röklukt. Cigarettlukt alltså. Vet inte vad som händer men jag kan (om jag vill) börja gråta när jag känner den lukten, hahaha. Hatar det verkligen. Sen stör jag mig på folk som tror att det är coolt att de röker, framförallt ungdomar. (när jag skrev ungdomar lät det som att jag var typ 40)
Vill också tillägga att när jag var 5-6 år ÄLSKADE jag cigarettlukt!
 
- Jätte feta barn som går och köper godis. 
 
- människor som har fett hår, det är så äckligt.
 
Lillan som föl
 
Potter när han var 5 år !
 
 


Allt går enligt schemat, nästan...

axelinaackie.blogg.se / 21 Januari, 2014 - 20:33 / Allmänt
0 kommentarer

Idag när jag kom hem från skolan var klockan bara halv 3 så jag åt en banan, bytte om och skyndade mig ut till stallet. Broddade alla skor på Bosse, tog av täcken, satte på skydd, sadlade och tränsade under loppet av 20 minuter. Slå den!
Red sedan iväg ensam med Bosse, red bort mot "skog-skogen" där vägen var täckt av snö så att det både gick  att trava och galoppera! Snön var lite klen på vissa ställen men det var rätt så bra väglag ändå.  
Bosse trippade på med spetsade öron hela tiden och stormade fram med stora kliv när vi galopperade så han uppskattade verkligen lite variation från ridhuset. 
 
Polo trimmades, det stod ju på schemat att han skulle ridas ut men jag skulle inte hunnit brodda honom och rida ut innan det blev mörkt så det får bli till helgen istället. Han var jätte fin (som vanligt skulle jag kunna skriva för att han går alltid väldigt bra nu för tiden!) Ett vanligt ridpass med bara skritt och galopp, samt lite galoppbommar som han hoppade över med bravor. 
 
Sist var Ambra på tur och något jag lade märke till idag var hur trött jag blir när jag rider henne, helt flåsig efter 2 varv galopp typ. Haha!
Det går bättre och bättre med henne, idag var det bästa trim-passet hittills iallafall! Hon blir lite svag i avsaktningarna och istället för att sätta under sig med bakbenen gör hon något slags hoppsasteg men några avsaktningar fick jag till. Hon bytte inte galopp någonting i princip idag heller. :)
Tror jag tar tofs i nacken, det vita diademet och ett hårspänne idag! hahaha kolla han till vänster !
 
 


Mmm....<3

axelinaackie.blogg.se / 21 Januari, 2014 - 19:11 / Allmänt
0 kommentarer


Sitter här, nyduschad och äter granatäpple. 
Berättar om ridpassen senare!


Cozy afternoon

axelinaackie.blogg.se / 21 Januari, 2014 - 15:24 / Allmänt
0 kommentarer


Goodmorning

axelinaackie.blogg.se / 21 Januari, 2014 - 07:39 / Allmänt
0 kommentarer

Idag väntas en helt vanlig tisdag med först skola och sedan åka till stallet. Slutar 2 idag men jag har de jobbigaste ämnerna (matte och no) så den är ingen chill dag ändå tyvärr... 

Dagens nyttiga frukost. Stekt ägg, kaneläpplen och ett stort glas vatten! :D
en skoldag till 4 och 3 ponnyer senare...

axelinaackie.blogg.se / 20 Januari, 2014 - 22:08 / Allmänt
0 kommentarer

...SÅ. nu har jag landat i min säng efter en ganska snabb måndag. Skoldagen rullade på utan några anmärkningar förutom att vi hade hemkunskap för första gången sedan 5an. Riktigt skabbigt men jag överlevde konstigt nog.
 
Alla 3 trimmades idag, precis enligt schemat! 
Efter det att jag jag tog av snokremmen på Bosse har han blivit helt harmonisk i munnen. Jag har alltid vetat att han inte gillar när det sitter åt runt mulen men jag trodde aldrig att det skulle bli SÅ stor skillnad!
JAG HATAR ATT SKRIVA PÅ MIN DATOR FÖR ATT 4 BOKSTÄVER ÄR LÖSA OCH NÄR JAG TRYCKER PÅ DOM SÅ TRILLAR DE AV HELA J*VLA TIDEN, BLIR SÅ FRUKTANSVÄRT ARG!@@@@

Har nu tagit 2 djupa andetag och tror att jag kan fortsätta skriva utan att kasta datorn i glovet.
Ambra var duktig hon också idag. Inte lika fin som Bosse - svårt att komma upp till hans nivå dock... ;-) Jag tränade på att hon skulle koncentrera sig på mig, vara på plats, lyssna för skänkeln, inte bli framtung och inte hänga i handen. Bara jag har koll på mig själv, har låga stilla händer och ser till med skänkeln att hon inte flyter ut rättar hon sig efter mig.
Hon var mycket bättre i galoppen idag än de andra dagarna. Bytte inte galopp någon gång i princip. 
 
Polisen var jätte duktig, red ett ganska kort pass med nästan bara skritt och galopp - våran nya vana. Han är jätte fin i galoppen och inte alls fin i traven. Det som händer i traven är att han gärna travar på lite för fort och om jag då bromsar stör det rytmen och det blir lite hackigt. Men det gör inget eftersom att Florian har sagt att trav bara sliter på hans bakknän och det är ju i galopp man hoppar. 
 


Äppelbåtar med kanel....

axelinaackie.blogg.se / 20 Januari, 2014 - 16:35 / Allmänt
0 kommentarer

.... Åt jag precis som mellanmål innan stallet. Sjukt gott och sjukt nyttigt! Ett tips till dig som vill äta ett snabbt, gott mellanmål men försöker vara hälsosam! 

Schema, vecka 4

axelinaackie.blogg.se / 20 Januari, 2014 - 12:11 / Allmänt
0 kommentarer

Måndag: Slutar sent, alla 3 trimmas
 
Tisdag: Uteritt med Bosse och Polo, Ambra trimmas
 
Onsdag: Ambra vilar, Polo och Bosse trimmas
 
Torsdag: Polo och Bosse vilar, Ambra trimmas
 
Fredag: Ambra och Polo rids ut, Bosse trimmas
 
Lördag: Ambra och Polo trimmas, Bosse rids ut
 
Söndag: Ambra rids ut, Bosse och Polo trimmas
 
Ska verkligen försöka hålla mig till detta schemat, måste planera noga nu när jag har 3 hästar så att alla rids ut 2 gånger i veckan, trimmas 4 ggr och får en vilodag. Ridhuset blir upptaget tidigare vissa dagar och man måste planerna lite utifrån det också. 
charmigt...
 
 


KLOCKRENA

axelinaackie.blogg.se / 20 Januari, 2014 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

Jag tänkte bjuda på några roliga bilder så här på måndag morgon, det kan behövas!
 
 
 
 
 
 
 


Tänk om

axelinaackie.blogg.se / 19 Januari, 2014 - 20:46 / Allmänt
3 kommentarer

Kände mig riktigt omotiverad till det mesta för ett tag sen, och för ett tag sen menade jag för en kvart sen.
Men jag bestämde mig för att skriva ner allt posetivt med mitt liv här i min telefon som jag kan gå in och läsa ibland och skriva till nya saker. 
Allt posetivt som jag skrev ner handlade om hästarna, skolan är bara en liten oväsentlig bit i mitt liv jag måste genomlida några timmar varje dag(och göra mitt bästa när jag är där såklart) innan mitt riktiga liv börjar, alltså när jag kan utvecklas tillsammans med mina ponnyer. 
Om du tycker att ditt liv suger för att det är måndag imorgon och en hel skolvecka väntas, tänk om då och ta fram allt posetivt i ditt liv. Gör som jag och skriv ner det som gör dig glad, din/dina ponnyer eller något annat och tänk på att det finns många som har det 100 gånger sämre än dig. (Om inte alla i din familj är döda och du har brutit benet, då finns det nog inte så många som har det sämre dock... ;-))
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

4 min kvar...

axelinaackie.blogg.se / 19 Januari, 2014 - 18:56 / Allmänt
0 kommentarer

...Tills ponnyakuten, ni missar väl inte det?
 
Duktig som jag är sitter jag och tränar på spanska glosorna såhär på söndagkvällen. Det går väl sådär... ;-)
 


stallet klart

axelinaackie.blogg.se / 19 Januari, 2014 - 16:09 / Allmänt
0 kommentarer

Nu är alla 3 ridna och det gick jättejätte bra med alla, men idag ids jag inte skriva in i detalj som jag gjorde igår... Klockan är ju bara 4 så jag tror att jag ska gå ut igen och tvätta Polo och Ambras svansar, samt putsa alla träns och tvätta alla bett. Inte mina favoritsysslor precis men det behövs verkligen. 
 
 


Hagbilder

axelinaackie.blogg.se / 19 Januari, 2014 - 11:26 / Allmänt
2 kommentarer

Polo och Ambra älskade varann från första ögonkastet, eller polo älskade Ambra iallafall...! ;-) 
Rådjuret som ni ser var jätte nära hästarna, 5 meter ifrån ungefär! 


deep thoughts

axelinaackie.blogg.se / 19 Januari, 2014 - 08:00 / Allmänt
0 kommentarer

Jag åker inte till stallet varje dag, fryser så mycket att jag inte har någon känsel kvar och rider 3 hästar för att jag sedan i mitt framtida liv ska sluta rida eller blir en halvbra ryttare. Min dröm, eller inte dröm. Mitt mål är att bli bäst, oavsett vad som krävs. 
Om det nu är så att jag måste åka utomlands själv i 2 år, rida 10 hästar om dagen och bli utskälld varje dag av stallchäfen så är jag faktiskt beredd att göra det. Det är precis vad jag vill, även om det kommer perioder som känns tunga är det bara att sätta upp ett mål och kämpa mot det.
Allt går, bara man vill, kom ihåg det.
 
Jag är fullt medveten om hur svårt det kommer att bli och hur mycket slit som krävs. Men jag är också medveten om att jag aldrig kommer ge upp.
 
 
 


Dum pownie, hoppning, smärta

axelinaackie.blogg.se / 18 Januari, 2014 - 21:03 / Allmänt
1 kommentarer

 
Sammanfattade vad detta inlägget ska handla om ganska så bra i rubriken. Så tycker ni att det låter intressant borde ni läsa allt. 
 
Idag hoppade jag, det var första gången på över en månad för både Polo och Bosse, dom var lite ringrostiga kan man säga. Ambra fick sig några språng också idag när vi ändå höll på.
 
Ambra: Haha, vad roligt det känns att skriva Ambra! 
Jag började med att rida fram på graman, hon var lugn och fin i traven, bra i handen och eftergiven i halsen. Sen i galoppen lät jag henne galoppera i en lite större galopp och stod upp i lätt sits. Tror att hon gillar det mer än att man sitter ner, då blir hon lite skuttig. 
Hoppade sedan några få språng på en linje med 5 galoppsprång, tränade på att hålla galoppen genom svängen och inte backa innan hindret. Det gick jätte bra, hon hoppade väldigt käckt och var på ett gladerliget humör! Sedan fick hon lindade framben (bra va Clara!) 
 
Bosse: Bosse avskyr när nosgrimman/snokremmen sitter hårt eller klämmer så jag testade att ta av snoken idag. Tänkte att det kunde vara kul att prova. Han kändes jätte harmonisk i munnen så jag tror att han gillade det, han var också väldigt duktig när jag red fram. 
Sen när jag skulle hoppa höll jag mig på max 1m, högre hade jag inte vågat hoppa idag med tanke på hans rosenrasande humör! Han var ganska trasslig med att svänga till höger och var inte framme för skänkeln ett dugg till en början, Sen efter en liten stund skärpte han sig och det gick rätt så fint i slutet faktiskt! Då var han mer framme och glömde bort att han inte ville svänga till höger. 
Hans jag-vill-inte-svänga-till-höger beteende blir värre när han bara rids i ridhuset så jag skulle verkligen vilja rida ut och galoppera rakt fram i snön men det måste komma mer snö och den måste packa sig innan underlaget är tillräckligt bra... 
 
Polo: Nu kommer det roliga! Alltså Polo är den skummaste häst jag träffat, men jag älskar honom ändå. ^^ 
Idag kändes det som att han var 4 år och hade blivit hoppad 2 gånger i sitt liv typ. 
Det började med att han var jätte rädd för de 2 hinderna som stod uppställda när jag red fram men han lugnade ner sig efter ett tag och var ganska fin när jag red fram. 
Sen styrde jag mot räcket jag skulle hoppa fram på (60cm typ) och då smet han förbi en gång. Han kom lixom på att hinderna var ju farliga!
Sen när jag kom nästa gång hoppade han det jätte snällt, som om inget hade hänt. Galopperade över räcket några gånger och det gick prima.
Sedan bytte vi till oxern som vi hade gjort om till ett räcke men ändå ett nytt hinder. 
Kom i en skaplig galopp och tänkte att nu när han är inne i flowet ska han väl inte tramsa (hindret var ca 70cm) Då ska den lilla bögen vika på sidan så att stackars jag med mitt onda ben ramlar av och landar SÅKLART på mitt onda ben. Alltså jag vet inte om jag ska skratta eller gråta... 
Hoppade iallafall upp igen med lite ondare i benet än innan och fortsatte ridpasset. Det gick bara bättre och bättre och i slutet gick det grymt bra. Hoppade inte mer än 110 typ men han hoppade grymt fint ändå, har fortfarande kvar känslan i kroppen från ett jätte bra språng han hoppade. 
Summa summarum är jag jätte nöjd med Polo, iallafall sista hälften...
 
Vet inte om det var någon som orkade läsa allt detta, haha!


GOS -.-

axelinaackie.blogg.se / 18 Januari, 2014 - 16:00 / Allmänt
3 kommentarer

Gosfikor 
Gosuteritter
Gosfilten
Gosplugg (med varm choklad)
Gostäcke
Gossig box
Nätmobbning
 
1. Fika är gott, inte gosigt.
2. uteritter är roliga och oftast kalla, inte gosiga
3. En filt är en filt, ger värme - ger inte gos
4. Never ever in my life att det kan vara gosigt att plugga, hur många koppar varm choklad du nu än har
5. Antagligen är din häst's täcke smutsigt, tror inte att det är så gos faktiskt.
6. En ruta på 3x3 meter fylld med sågspån GOOOS!
7. Nätmobbning är inte bra, men chilla lite med att skriva om det. 
 
 
 


Välkommen....

axelinaackie.blogg.se / 18 Januari, 2014 - 14:33 / Allmänt
2 kommentarer

Ambra! 
Var tvungen att ljuga och säga att ingen hade gissat rätt för att det skulle bli mer spänning. ;-) 
Lovar att ta väl hand om henne Clara :)


Vi har inte köpt henne ifall någon undrar, jag ska bara rida henne eftersom att Clara är för lång helt enkelt! :)


Bosse luras ;)

axelinaackie.blogg.se / 18 Januari, 2014 - 08:00 / Allmänt
6 kommentarer

En tanke slog mig igår när jag satt och trimmade Bosse över några sockerbitshinder. var rent ut sagt hur värdelös han kändes att hoppa. Eller inte värdelös, man har en jätte trygg, väldigt kapabel och helt fantastisk känsla om hinderna är över 120cm men om höjden är lägre än det så känns han som vilken ridskolehäst som helst. 
 
Och om man tänker på det sättet kan man ju fundera över hur många dolda talanger det kanske finns runt om i världen? Någon liten ridskoleponny som är precis som Bosse, ramlar över lite slappt på låga höjder men hoppar fantastiskt om man höjer och det får man kanske inte reda på eftersom att en ridskoleponny hoppar kanske inte över 1m normalt sett.
 
Bosse från EM
 


Ville bara läskas lite😍

axelinaackie.blogg.se / 17 Januari, 2014 - 20:08 / Allmänt
2 kommentarer

Känsligaste ponnyn ever.

axelinaackie.blogg.se / 17 Januari, 2014 - 18:36 / Allmänt
1 kommentarer

Jag hade ridit ett super bra pass med Polo, han hade gått jätte fint verkligen! Följer Florians råd nu och galopperar betydligt större del än vad jag travar. Galopp 80% och trav 20%. I och med att jag har galopperat så mycket har han blivit jätte fin i formen när jag galopperar. Jätte kul verkligen!
Skulle skritta av iallafall så jag släppte stigbyglarna, längde tyglarna och tog upp mobilen. (jag är fullt medveten om att jag får skylla mig själv och jag vet att man inte ska ha mobilen när man rider, speciellt inte på Polo) 
Skulle iallafall visa en ny app jag har laddat ner för Felicia så jag satte på ett ljud på telefonen som Polo blev fullkomligt livrädd för och började snurra runt. Var jätte jätte nära på att ramla av men jag klamrade mig fast och fick hejd på honom.
Jag höll ju fortfarande i telefonen och den var ivägen när jag skulle hålla tyglarna ordentligt så jag släppte mobilen på marken. Då fick han panik och skenade iväg (jag hade fortfarande inga stigbyglar) och även denna gången var jag jätte nära på att ramla av. Men jag lyckades hålla mig fast. 
Men efter allt ståhej gör mitt ben (som äntligen, efter en vecka inte gjorde ont längre) ont igen... Nu är jag halt och det gör ont när jag vrider det. 
Sån jädra otur! 
 
Bosse var också jätte fin att rida idag btw! Han var riktigt snäll, kunde gå ut i alla hörnerna utan att kasta sig eller kolla på något. 
Den lilla bögen...!

axelinaackie.blogg.se / 17 Januari, 2014 - 18:03 / Allmänt
0 kommentarer

Berättar mer sen 
En dag till väntan...

axelinaackie.blogg.se / 17 Januari, 2014 - 14:47 / Allmänt
2 kommentarer

Haha, nu måste ni blivit besvikna. Kunde inte hämta ponnyn idag för att hen höll på att bli skodd nu så vi jäntan hen imorgon istället. Jaja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, right? 
Nu ska jag hem och rida mina egna kusar, Skulle vilja sätta på isbrodd så att jag kan rida ut men får se när det blir av... Man märker hur glad både P och B blir när man rider ut så jag vill försöka fixa så att det går men kanske inte just idag. 
Fredag idag!

axelinaackie.blogg.se / 17 Januari, 2014 - 09:06 / Allmänt
3 kommentarer

Direkt efter skolan ska vi åka och hämta den lilla ponnyn. En del har försökt gissa vilken det är men ingen har gissat rätt. Haha, vem kan det vara tro…? Klicka er in här runt halv 3 så kommer ni få reda på det, älskar nämligen att vara såhär hemlighetsfull!
 
Hoppas ni får en bra (och nyfiken) fredag ^^
look a like? hahahahaha
 


dömutrustningen

axelinaackie.blogg.se / 16 Januari, 2014 - 19:51 / Allmänt
0 kommentarer

Satte ihop en tävlingsoutfit som är mer en drömoutfit. Tänkte att jag var den rikaste människan i världen och fick shoppa vad jag ville. Denna outfiten kostar ca 66.500 kronor, helt sjukt hur dyr ridsporten är! Även om jag tog de finaste grejerna så tycker jag ändå inte att det ska vara SÅ dyrt.
 


Chailatte och gossipgirl

axelinaackie.blogg.se / 16 Januari, 2014 - 18:47 / Allmänt
0 kommentarer


på dåligt humör

axelinaackie.blogg.se / 16 Januari, 2014 - 17:32 / Allmänt
0 kommentarer

Hann inte åka till stallet och rida idag på grund av strul med hämtningen. Efter världens segaste dag i skolan från halv 9 till 4 måste jag åka till stallet för att orka med mig själv typ - haha. Så att bara komma hem efter en lång skoldag och inte åka till stallet resulterar i en depressiv dag utan varken motivation, inspiration, ork eller lust. 
Tror det är därför jag inte kan göra läxorna de dagarna jag inte är i stallet, jag får lixom ingenstans att samla alla de orden jag precis rabblade upp. 
 
Men ska försöka träna på spanskaläxan trots att det kommer vara svårt - i princip omöjligt.
 
Imorgon får ni reda på vilken ponny det är som kommer... 
 


Rast nu

axelinaackie.blogg.se / 16 Januari, 2014 - 11:39 / Allmänt
0 kommentarer

Jag ligger under ett bord i kaféet här på skolan och äter kladdkakan jag bakade igår, den var faktiskt god! 
Haha, jag är helt gömd här under 

Hahahahhahh


Dagens outfit

axelinaackie.blogg.se / 16 Januari, 2014 - 08:38 / Allmänt
0 kommentarer

Var tvungen att skära bort mitt huvud, blev inte särskilt vacker på bilden...

- vit Gant skjorta
-blå gant tröja 
-slitna jeans från ginatricot
- Ralph lauren perfum
-marcjacobs örhängen 
- inget smink, bara fransförlängning ^^
Kaddkaka in my heart

axelinaackie.blogg.se / 15 Januari, 2014 - 20:41 / Allmänt
0 kommentarer

Medan maten var på spisen slängde jag ihop en kladdkaka - housewife.se jao. Följde ett nytt recept med sirap. Har inte smakat på den än men den såg jätte konstig ut när jag tog ut den från ugnen... 
 
Polo var kanonfin idag! Jag galopperade nästan bara (med skrittpauser såklart) 
Han blev springig under en liten period i mitten av passet och istället för att göra tvärhalt och sura fortsatte jag bara att galoppera tills han slutade dra vilket fungerade utmärkt! 
Sörran red Bosse-ponken som sagt och det gick jätte bra för henne också! 
 
DUKTIGA POJKAR!!! (pippi säger ju så till kling och klang)


Dagens ridoutfit

axelinaackie.blogg.se / 15 Januari, 2014 - 17:59 / Allmänt
0 kommentarer

Tänker variera mellan dagens outfit och dagens ridoutfit, så idag kommer dagens ridoutfit på en lite halvdålig ridbild.
- vitt GP-ponny schabrak med mörkblå kant
- dyon träns
- Random sadel som heter devoucoux
- blå samshield shadowmatt
- blåa kingsland brallor
- blå hoodie 
- parlanti chaps, ariatskor

Detta lät väldigt snobbigt... Haha
Mot stallet!

axelinaackie.blogg.se / 15 Januari, 2014 - 16:26 / Allmänt
0 kommentarer

Nu har jag äntligen slutat! Är påväg till stallet nu och jag ska trimma Polo bara. Jag har 5 faktorer till att bara han ska ridas av mig.
1. Antonia ska rida Bosse
2. Det är bra för Bosse att bli riden ordentligt, jag har ju bara kunnat lalla runt under dessa dagarna när jag har haft ont i benet.
3. Jag får ondare och ondare i benet ju mer jag rider vilket resulterar i att det gör ondare på häst 2.
4. Jag vill rida ett ordentligt pass på Polo och slippa stressa.
5. Bosse blir glad när Antonia rider - haha
Good pony, haha kolla frambenen. Kom i full fart mot en kombination och han klarade det (jag vann den klassen btw ;-)

På fredag...

axelinaackie.blogg.se / 15 Januari, 2014 - 12:06 / Allmänt
4 kommentarer

Kommer nya ponnyn som jag ska rida, har ni listat ut vilken det är än...? ;) 
dagens ...

axelinaackie.blogg.se / 15 Januari, 2014 - 07:00 / Allmänt
11 kommentarer

Skulle vilja börja med dagens "..." Alltså ett inlägg som kommer upp varje dag och handlar om samma sak. Typ som ponnysanning har "dagens failbild". JAg vill inte ha dagens failbild men jag kan inte bestämma vilken "dagens" jag vill ha.

Så frågan till er är: Vad vill ni ska vara dagens här på min blogg, vad tycker du skulle vara roligast att läsa om?


- Dagens outfit

- Dagens ridoutfit

- Dagens frukost

- Eller om du kanske har något förslag? :)

 

Skulle blivit jätte glad om ni kommenterade vad ni tycker! :)

 

 Läxor...

axelinaackie.blogg.se / 14 Januari, 2014 - 19:10 / Allmänt
0 kommentarer

Har skrivit en del nu på mitt engelska projekt om Irland, ska skriva lite mer nu innan jag ska städa Antonias rum. Ja du läste rätt, Antonias rum. Får 150:- för det så jag kände att det var värt! 

Måste återgå till arbetet nu!


Fina Bosse!

axelinaackie.blogg.se / 14 Januari, 2014 - 15:45 / Allmänt
0 kommentarer

Det känns som att han vill gottgöra mig efter att han kastade av mig i fredags, han har skött sig exemplariskt de senaste dagarna, både när jag har hanterat, longerat och ridit honom! Jag kan inte rida smärtfritt än, det gör fortfarande ont i mitt ben i galoppen. Men jag fick ändå till ett super pass på Bosse, stog upp i galoppen hela tiden - gjorde mindre ont då. Han var så fin så! :) 
Nu ska jag upp på Polo och sen är det engelska läsa som står på schemat! 
Morgon 💗

axelinaackie.blogg.se / 14 Januari, 2014 - 07:59 / Allmänt
0 kommentarer


En sån kväll...

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2014 - 22:16 / Allmänt
3 kommentarer

När jag bara vill lägga mig under täcket och kolla på LOL och det är precis vad jag ska göra nu ! 
Vi hörs imorgon :) :) (dubbelsmile betyder att jag är extra glad!) 

Burrrrr

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2014 - 17:24 / Allmänt
1 kommentarer

Så kallt idag ju! 
Båda ponnyerna är motionerade och det gick jätte bra!
Men nu sitter jag och Felle uppe i kafeterian och äter varsinn kanelbulle och dricker varm choklad, mm,mm,mm
planen idag

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2014 - 13:41 / Allmänt
0 kommentarer

Idag mår mitt ben lite bättre än igår tror jag, det bilr bättre och bättre för var dag som går. Men det är så stor skillnad när jag bara går och när jag sitter på hästryggen så jag tror att jag ska skritta ut på båda. Men om någon av dom hoppar till eller gör en plötslig rörelse är jag körd - jag kan bara rida i skritt. Haha.
 
Men OM det inte gör ont när jag rider ska jag bygga fram en trim-bana i ridhuset. Slutar nämligen kvart i 2 idag (hemkunskapen blev inställd!!!) så jag kommer nog vara själv i stallet till en början vilket kan vara ganska skönt ibland. Och då menar jag HELT själv, utan Antonia. ;-)
 
 
Bosse går i en stor hage nu förresten, första gången på hur länge som helst. Det var första dagen igår och han var helt överlycklig! 
 
 
 


Insidious 2...😱

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2014 - 12:40 / Allmänt
0 kommentarer

jag är bra på att...

axelinaackie.blogg.se / 13 Januari, 2014 - 11:11 / Allmänt
0 kommentarer

hålla mig fast om en häst stegrar, jag hamnar aldrig i bakvikt. Ni ser på bilden att han inte stegrar alls högt men man ser ändå hur snyggt jag håller runt halsen! haha
 
ta kort på mat så att det ser gott ut.
 
 
Linda ben, tycker personligen att det blir väldigt fint när jag lindar!
 
 
Göra inbakade flätor i hästarnas svansar, haha!
 
 


godnatt...

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2014 - 22:26 / Allmänt
0 kommentarer

Har haft lite att göra nu det sitsa innan jag skulle gå och lägga mig, det blir alltid så på söndagkvällar. Ville bara säga godnatt, fick faktiskt gjort 3 läxor denna kvällen! 
 
Jag har iallafall kommit på EN bra grej med att jag har ont i benet - jag kan inte vara med på gympan imorgon! Fast jag hoppas ju att benet är bra imorgon så att jag kan rida dock.
 


Sena julklappar!

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2014 - 18:48 / Allmänt
0 kommentarer

Pappa kom hem från Thailand igår så idag fick jag och sörran lite fler, försenade julklappar! 
Jag fick:
- en juicy kofta
- vita animo bralls
- 2000:- 
- en dubbeltriss som jag inte vann något på.
Är jätte glad över julklapparna! 
En kvart kvar tills Potter syns på tv, är riktigt peppad haha!

Ajajaj

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2014 - 16:23 / Allmänt
0 kommentarer

Är väldigt glad att båda ponnyerna var friska! Men jag fick några tips som skulle justeras så att de ska hålla så bra som möjligt.
- När jag rider Polo ska jag galoppera 80% mer än vad jag travar. 
- Polo måste skos på ett annat sätt på bakhovarna
- Bosse ska gärna galopperas frammåt och ridas ut en del. En vinter när Antonia hade honom (Antonia är inte så jätte bra när det gäller att rida ut) blev han helt kocko, sen galopperade hon i skogen och vann MsvA några dagar efter.
- Bosse ska sättas igång ordentligt nu, hårdträning i 3 veckor och sedan ska han kollas igen för att se om han ser likadan ut. 

Anledningen till att rubriken är som den är, är för att det gör så ont i benet när jag rider. Skritta går bra men när jag försökte trava gjorde det jätte ont. Så typiskt att det ska göra ont när jag rider men inte ont när jag går längre. 

Glöm inte att ponnyakuten börjar idag, klockan 19.00 ser ni Jennifer och Potter på TV! 

Lilla Mix gubben <3


Veterinärbesök - check!

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2014 - 14:07 / Allmänt
0 kommentarer

Har gjort en vet check med båda ponnyerna idag, båda utan anmärkning! Skönt! 
Lyx Frukost

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2014 - 09:38 / Allmänt
1 kommentarer

Väcker Clara på gräddiga sätt...

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2014 - 08:55 / videor
0 kommentarerGodmorgon !

axelinaackie.blogg.se / 12 Januari, 2014 - 08:33 / Allmänt
0 kommentarer

Idag vaknade vi hyfsat tidigt vilket vag väldigt skönt - slipper sova bort hela förmiddagen!
Nu kollar vi lite på TV men ska snart gå upp och äta frukost, ska antingen göra smoothie eller varm choklad med grädde och minimarsmallows, mm,mm,mm.... 
Bild från igår, hshahaha!
Lördag💗

axelinaackie.blogg.se / 11 Januari, 2014 - 19:34 / Allmänt
3 kommentarer

Clara kom på besök ikväll, nu sitter vi med varsin filt och kollar på Postkodmiljonären - bästa programmet! 

Mot stallet !

axelinaackie.blogg.se / 11 Januari, 2014 - 16:02 / Allmänt
0 kommentarer

Mamma ska pessoa longera dum-Bosse och jag ska försöka rida Polo. Får se hur ont jag har i benet! 

Lite snäll är jag, Bosse ska få ett halvt äpple iallafall, dock den minsta biten. #ondägare
Älskar mina nya fransar !

axelinaackie.blogg.se / 11 Januari, 2014 - 11:37 / Allmänt
2 kommentarer

Jag har precis satt på fransförlängning, har fortfarande lika ont i mitt ben dock... Kanske borde åka till sjukhuset och röntka det iallafall. 
Om du har brutit något någon gång och vet hur det känns får du gärna beskriva det i en liten kommentar! 


Så fint blev det! 


Bög vad ont det gör...

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2014 - 23:07 / Allmänt
0 kommentarer

Något är riktigt fel inne i mitt ben, den saken är klar. 
Får se hur det går att sova inatt, gör sjukt ont nu när jag ligger ner och ska försöka ändra ställning på benet. 

Om något dåligt händer så brukar jag tänka att allt händer av en andledning. Kanske var det meningen att jag skulle få bajsont i mitt ben idag? 
Buhuhu, hoppas att ni har haft en bättre fredagkväll än jag... 
Dumma Bosse !

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2014 - 20:14 / Allmänt
1 kommentarer

Han har sån överkottsenergi nu efter en veckas vila, men inte behövde han vara helt tokig och kasta av mig så att jag har SÅJÄVLAONT att jag inte kan gå på mitt ben. När jag tar ett steg vill jag bara börja gråta typ. Det gör inte ont när jag inte belastar benet iallafall. SnorBosse. 

Polo var väldigt pigg men väldigt fin! Han är snäll iallafall ! 
Mot stallet!

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2014 - 16:53 / Allmänt
0 kommentarer

Båda två ska trimmas i ridhuset, tänkte bygga fram en trim-bana med lite bommar och sockerbitshinder, det blir mycket roligare då och dom blir mer städade sen när det blir riktiga hinder. 

Bild på tröjorna. Det bra med skjortan är att jag kan ha den under min Ralph lauren tröja och under min ganttröja + den jag köpte idag. 
ShopparN

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2014 - 15:43 / Allmänt
0 kommentarer

Var på design only och köpte en Morris-tröja som är kabel stickad i rosa, samt en vit gant-skjorta att ha under. Himlands classy tycker jag allt! 
Hörde du det mamma? Jag gick och köpte 2 dyra tröjor för mina egna pengar utan sörrans hjälp!  Dock hade jag Tova med mig som smakråd men ändå ! 

Visar bild hemma!


💗

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2014 - 14:09 / Allmänt
1 kommentarer

AMEN !👌

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2014 - 13:05 / Allmänt
0 kommentarer

Snacka om att jag är PRO på att sticka! 
Fredag jaoooo

axelinaackie.blogg.se / 10 Januari, 2014 - 08:32 / Allmänt
1 kommentarer

På fredagar har jag spanska, engelska och slöjd, att jag har syslöjd gör inte saken bättre precis... 
Men bara att kämpa sig igenom skoldagen, efter skolan ska jag och några kompisar (tror det bara blir Clara och Tova men vet inte säkert) gå och fika på espressohouse. Mm,mm,mm...
Mums❤️❤️❤️

axelinaackie.blogg.se / 09 Januari, 2014 - 20:19 / Allmänt
0 kommentarer

Duktig Ambris!

axelinaackie.blogg.se / 09 Januari, 2014 - 19:31 / Allmänt
0 kommentarer

Red även Ambra och hon var jätte duktig, lite skakig med huvudet till en början men blev finare och finare! 
Det var träningar för Lennart i ridhuset samtidigt som jag red så jag fick vara med lite i början och rida lite sockerbitsövningar. Ett bra och fungerande tips Lennart gav mig var att inte sitta ner och hålla om så hårt med benen utan jag skulle istället lätta lite från sadeln. Ambra funkade mycket bättre och det blev mer harmoniskt när jag gjorde som han sa! :) 

Nu ska vi in från regnet och göra fruktsallad! Mysfaktorn på hög nivå 


Fina Snowy !

axelinaackie.blogg.se / 09 Januari, 2014 - 17:11 / Allmänt
0 kommentarer

Nu är det ridtime, clara&Jessie, jag&snowy! 


dessa stillbilder...

axelinaackie.blogg.se / 09 Januari, 2014 - 14:36 / Allmänt
6 kommentarer

 
Blir så sur när jag ser folk som lagt ut massor av dessa typen av bilder som ni ser ovan. Skriver sedan något i stil med: "Asså stackars häst, människan som sitter på kan ju inte rida...!" Det är dessa typen av folk som tycker att man helst ska rida i grimma, ett bett är ju tasikgt mot hästen. 
 
Det är STILLBILDER vi ser, inte en film. Bilden ovan är på mig och Potter från en jätte lyckad hoppträning, tro det eller ej. Det han gjorde med huvudet gjorde han innan ETT hinder under ett helt ridpass där jag kanske hoppade 15 hinder. 
 
 
2 till hemska stillbilder, jag och Cleo från en jätte bra hoppträning, en utav våra bästa faktsikt! 
 
Det jag försöker säga är att man aldrig,aldrig,aldrig kan bedömma något utifrån en bild, en bild är tagen från en millisekund av verkligheten. 
 
 
 


Planer för dagen !

axelinaackie.blogg.se / 09 Januari, 2014 - 11:40 / Allmänt
0 kommentarer

Idag efter skolan ska jag med storfisen (Clöra) hem ! Mamma ska åka iväg hela dagen vilket resulterar i att jag inte kommer till mitt egna stall så jag åker och rider i mitt andra hands stall, hahaha!
Får se vilka jag får äran att rida, lika spännande varje gång!
 


onyttigt käk

axelinaackie.blogg.se / 09 Januari, 2014 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
Tyckte att idèn som LinnOlsson skrev på sin blogg var väldigt bra, 3-4 sockerfria dagar i veckan. Då menar jag inte att jag bara ska äta grovt bröd, skita i pastan och dricka vatten de dagarna. Det jag menar är att jag inte ska äta glass, godis, bullar, kakor, dricka saft eller läsk. 
 
Har ni tänkt på att jag skriver ganska mycket om hälsa och vad jag äter, haha tycker att det är jätte kul faktiskt. 
 
Ibland tänker jag att jag ska sluta med socker helt, jag mår så mycket bättre när jag inte har ätit den där godispåsen både psykiskt och fysiskt (kakor kan jag dock äta hur mycket som helst av haha) Men grejen är att jag inte klarar av att sluta äta socker eftersom att jag är beroende typ. 
NU vet jag! Jag behöver bli mutad! Ska höra med mamma hur mycket hon tycker att det är värt att jag slutar med socker, en månad iallafall borde jag väl klara? 
 
 


PLL

axelinaackie.blogg.se / 08 Januari, 2014 - 21:16 / Allmänt
1 kommentarer

är det bara jag som är as rädd när jag kollar på PLL? Haha, skit läskigt ju... Riktiga Skräckfilmer tycker jag inte är ett dugg läskiga men PLL är läskig på ett så verkligt sätt, att det skulle kunna hända en själv typ... 
Godkväll !

axelinaackie.blogg.se / 08 Januari, 2014 - 20:16 / Allmänt
0 kommentarer

Känns som att jag har "godkväll" som rubrik nästan varje dag, så jag vill ju inte bryta mönstret och ha någon annan rubrik, därför har jag "godkväll" som rubrik idag också ! Nu vet ni det, anteckna gärna. 
Eftersom att skolan slutade klockan 4 idag och ridhuset blir upptaget halv 6 på onsdagar hann jag endast rida Bosse-ponken. Polo motionerades på volten av mamma och han var pigg och glad. 
Men innan jag fortsätter att berätta om dagens ridpass ska jag berätta 2 roliga happenings på matten idag. 
1. Alla måste lägga fram sina telefoner under mattelektionerna och medan en i min klass's telefon låg där framme började den ringa. Då kollade våran mattelärare på displayen och sa: MAMI ringer. Hon uttalade det verkligen MAAAMI, inte mammi som det stog. Hahahaha, jag tyckte iallafall att det var lite småkul.
2. Vår mattelärare har ibland lite halvkassa pennor och jag sitter för tillfället längst bak i klassrummet. Då sa hon: (matteläraren alltså) 
- säg till om ni inte riktigt ser vad det står med denna pennan. 
Då var jag den enda i hela klassen (uppenbarligen) som inte såg pennan så jag ropade "TILL" Hahahaha det var kanske ännu roligare än 1an. 
Då fortsätter vi med ridpasset! 
Bosse hade väldigt mycket överskottsenergi givetvis så minsta lilla happening i ridhuset började han kasta vild med huvudet (hans sätt att bocka på haha, kul kamel) men han joggades i ca 45 minuter, lugnt och sansat och jag är väldigt nöjd med passet. :) 

Jag gav även Felle sin julklapp från mig, 2 små Ralph lauren perfumer och kittels (skit goda godisar) 
Fick också presenter av henne, en bodymist från VS, en mascara som hon påstod var skit bra (vilket jag noga ska ta reda på imorgon!) och 2 (ko?) ludd som man sätter på grimman, haha den sista presenten var en skämt sak ;-)) väldigt snällt av Felle faktiskt! 

Photoshoot 2

axelinaackie.blogg.se / 08 Januari, 2014 - 14:31 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
 
 
 


Godmorgon - onsdag

axelinaackie.blogg.se / 08 Januari, 2014 - 07:14 / Allmänt
0 kommentarer

Har knappt någon koll på vad et är för dag, men onsdag borde det vara iallafall, haha !
Sov ovanligt dåligt både inatt och igår natt vilket jag aldrig gör, vet fatiskt inte vad det beror på. Och en dålig natt för mig är när det tar 1 timme att somna och sen vaknar vid 3-4 olika tillfällen under natten, precis som inatt. En till konstig sak är att jag har drömt samma dröm 2 nätter i rad, att jag ska gå och köpa en kabelstickad gant-tröja på design only. Ett mysterium...
 
Siter faktiskt i min (underbart sköna) säng och skriver nu men inser att jag faktiskt måste gå upp. Känner mig inte taggad ett dugg på att gå upp och gå till skolan faktiskt. :( Men en sak jag är mer taggad till är att efter skolan ska jag ju åka till stallet - första gången på över en vecka !
 
 


Hem ~ ljuva hem!

axelinaackie.blogg.se / 07 Januari, 2014 - 20:44 / Allmänt
0 kommentarer

Ååhhh, ni förstår inte min nostalgi över att vara hemma, inte ens att det är skola imorgon kan dra ner på glädjen! (Okej där ljög jag) 
Under resans gång har jag köpt grymmaste presenterna till världens bästa vänner - Clara och Felle. Eller jag vet inte om dom kommer tycka att presenterna är bra, men personligen är jag väldigt nöjd! 

Imorgon kommer bloggen igång som vanligt igen, inte bara små,korta "här och nu" inlägg som det blivit under Spanien-veckan. 
Jag har till och med planerat att ställa klockan extra tidigt imorgon bitti för att blogga ett sånt där mysigt morgoninlägg. VAD SA NI NU VA?? 
// världens mest morgontrötta människa.
HAHAHAHAH

axelinaackie.blogg.se / 07 Januari, 2014 - 11:56 / Allmänt
0 kommentarer

Skickade in denna läckra bilden till @hurriderdu kontot på instagram, väldigt roligt att jag fick svar! :) 


Nu åker vi hem!

axelinaackie.blogg.se / 07 Januari, 2014 - 11:51 / Allmänt
0 kommentarer

Det ska bli så skönt att komma hem, speciellt att åka till stallet! :-D (och sova i sin egna säng) ;-)
God förmiddag!

axelinaackie.blogg.se / 06 Januari, 2014 - 12:59 / Allmänt
0 kommentarer

Idag är det golf och spinning som står på schemat, golf klockan 3 och spinning klockan 5. 
Sista dagen här på fuerteventura, det ska bli så skönt att komma hem och få träffa Polo och Bosse, komma in i rutiner (skämta, gillar inte rutiner) och sätta igång båda pållarna så att dom är i topptrim inför 2014's tävlingssäsong. 
Första tävlingen blir i Kungsbacka om 42 dagar exakt och jag längtar redan nu!
Nu måste jag ta vara på de sista soltimmarna här innan vi åker hem. Vi hörs :)spinning idag igen

axelinaackie.blogg.se / 05 Januari, 2014 - 21:04 / Allmänt
0 kommentarer

Men idag hade vi en annan man som instruerade och han var inte lika entusiastisk och rolig som den förra, men det gick fint ändå och det var ganska så jobbigt (men jobbigare igår)
Har varit och ätit på favoritresturangen precis och nu snart ska vi sätta på en film. 
 
Jag har inte så mycket att skriva om nu när jag är här eftersom att det inte händer så mycket + att internetet suger men det blir bra igen när jag kommer hem. Och vi åker hem i övermorgon!!! WIHOO (lyckodans). Jag har det bra här och så men som ni alla vid det här laget vet så avskyr jag att vara på semester. ^^
 
 


photoshoot

axelinaackie.blogg.se / 05 Januari, 2014 - 10:39 / Allmänt
1 kommentarer

bara 3 bilder pga att det tar ca 2 timmar (bokstavligen) att ladda en bild... -.-
 
Det blev väldigt underhållande bilder med den tröjan eftersom att den är så fluffig, haha kolla magen! ^
 
 
 
 
 
 
 
 


Nu känner jag mig duktig!

axelinaackie.blogg.se / 04 Januari, 2014 - 20:35 / Allmänt
0 kommentarerVar som sagt på spinning idag - 50 minuter full fart med världens mest engagerande människa som gav instruktioner. Riktigt jobbigt men skönt efteråt! Ska på ett likadant pass imorgon. :)
Jag och sörran hade en photoshoot idag vid havet också, får se när jag kan publicera dom, internetet är ju inte det bästa här...! 
Nu ska vi äta på samma ställe som igår, en jätte god italiensk resturang! :)
Godmorgon'

axelinaackie.blogg.se / 04 Januari, 2014 - 11:14 / Allmänt
0 kommentarer

Visste ni att det är 1 timmes tidsskillnad här i Spanien? Nu är klockan strax efter 10 här istället för 11. 
Igår gymmade jag ganska länge, jag var inte så intensiv hela tiden men jag befann mig på gymmet i 1 h och 20 min. Cyklade, sprang och gjorde lite andra övningar. 
Idag klockan 5 ska vi på spinning, det är som cykling fast jobbigare tror jag. Puuhh det kommer jag aldrig orka, hahah!

Jag saknar mina ponnysar :( 
Deg

axelinaackie.blogg.se / 03 Januari, 2014 - 13:50 / Allmänt
0 kommentarer

Efter en rejäl frukost imorse som bestod av ägg, fralla, juice, melon och pannkakor gick vi till poolen och solade. Dock är sola det absolut tråkigaste som finns så jag har nu gått till receptionen så att jag kan interneta lite - smart av mig! 
Jag har fått lite färg faktiskt, har ganska lätt för att bli brun när jag väl solar men eftersom att jag aldrig solar så blir jag aldrig brun haha! Har bränt mig jätte mycket i pannan dock... :( 

Om en stund ska vi gå till gymmet, tänkte springa 20 min på rullbandet och sedan köra lite magövningar.
Denna randen hade jag efter första dagen! 

Det där är såhimla gott ska ni veta !


Puuuhh

axelinaackie.blogg.se / 02 Januari, 2014 - 17:41 / Allmänt
0 kommentarer

Det som jag sa inte var bergsklättring var nog det. En lång bit upp för ett berg och den en lång bit ner för berget innan vi kom till staden. Tog buss hem därifrån iallafall vilket var ett smart val eftersom att vi hade 3 påsar med oss hem. 

Nu har jag varit på hotellrummet en stund efter våran vandring och ska snart gå och spela minigolf på en väldigt vacker bana! 

Här stog vi en bra bit upp på berget och det ni ser är hotellet :) 


Hejhejhej

axelinaackie.blogg.se / 02 Januari, 2014 - 10:52 / Allmänt
0 kommentarer

Godmorgon kära ni! 
Vi gick upp extra tidigt idag för att klockan 10 ska vi gå på bergsklättring... Haha, kanske inte riktigt men det är en jätte brant backe upp för ett berg och på andra sidan bergen finns det tydligen en liten stad med affärer. 
Jag har precis varit och ätit god hotellfrukost och smakade på en munk för första gången i mitt liv! Den var inte så god dock så jag tog bara 2 tuggor...
Nu ska vi gå iallafall, ville bara säga ett snabbt hej! 2013 - 2014

axelinaackie.blogg.se / 01 Januari, 2014 - 21:22 / Allmänt
0 kommentarer

Överallt på bloggar och instagram har alla gjort sammanställningar av 2013, så jag följer strömmen, haha! 

För mig har 2013 varit ett ganska så bra år. Jag har nog inte gjort något som utmärker sig speciellt mycket utan allt har rullat på bra. En av de roliga sakerna som hänt var när jag debuterade 130cm med Polo och vann men det är ju ingen jätte stor grej heller egentligen. 
Inget speciellt dåligt har hänt heller, ett väldigt lamt år som har gått sjukt fort. 

Lite tråkigt att skriva om det förflutna så jag ändrar ämne mitt i allt och skriver lite om det kommande året - 2014 som jag ser väldigt mycket fram imot! 
Det känns verkligen som en nystart med ett nytt år. 
Till exempel startade jag året med att gå på ett stretching pass på 1 timme här i Spanien, samt gymmade jag en stund och sprang 2 km på bandet, cyklade 3 km och gjorde 15 magövningar. #fitinspo eller hur? HAHAHAH. Men jag ska bli lite bättre på att hålla mig i form i år - ett nyårslöfte. ( ca 5 pannkakor med sirap och choklad till frukost och DET GICK PRECIS FÖRBI SERIÖST VÄRLDENS FETASTE MÄNNISKA, HAHAHAH var tvungen att skriva det mitt i denna meningen) 
Vart var vi? Jo, cola till maten också. 

Målen som jag har med ponnyerna har ni ju redan läst så lite onödigt att ta de igen haha. ;) 
Sluddrigt inlägg, hade lika gärna kunnat skriva "är fett taggad inför 2014!" Men nu fick ni lite att läsa! 

Mina och ponnyernas mål 2014

axelinaackie.blogg.se / 01 Januari, 2014 - 16:00 / Allmänt
0 kommentarer

Bosse: 

1. Aldrig bli arg när jag rider hemma

2. Inte försöka trycka av honom på ett hinder så att han inte förstår 

3. Inte dra in extra galoppsprång 

4. felfria rundor i MsvB, det ska kännas enkelt.

5. Hoppa MsvA felfritt 

6. Topp 10 på SM 

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Polo:
1. Komma igång ordentligt, starta några MsvB med bra resultat. 

2. Vara felfria i minst 1 MsvA, men ha några rundor innan SM som känns bra. Måste inte vara bara nollor, huvudsaken är att det känns säkert.

3. Hoppa SM och komma till A-final 

4. Vinna ett Globengehäng.

5. Delta i Globenkval 

6. Etablera oss i MsvA 

7. Inte bli arg på honom när jag rider hemma. 

8. Utveckla honom ett steg till när jag rider på hemma på marken. 

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Äntligen!

axelinaackie.blogg.se / 01 Januari, 2014 - 11:56 / Allmänt
0 kommentarer

I receptionen finns det skaplig connection iallafall, jag ska försöka skriva 2-3 inlägg per dag iallafall. 

Hotellet vi bor på är enormt så det tog typ en dag att lära sig o hitta till rummet. Men nu har vi orienterat oss lite bättre iallafall.
Det är ett riktigt träningshotell vi bor på, man kan göra ALLA sporter ni kan tänka er. 
Klimatet är väldigt behagligt, inte för varmt och inte för kallt. 

Jaja, vi får höras senare, har skrivit ett tidsinställt som kommer ut här sen under dagen, mina mål inför 2014. 

Det gröna ni ser är en jätte fin golfbana och bergen bakom är stoft från vulkanutbrott. 


F*ck wifi

axelinaackie.blogg.se / 01 Januari, 2014 - 11:49 / Allmänt
0 kommentarer

Internetet här på vårt hotell s u g e r verkligen! Så jag är ledsen att behöva säga att det inte kommer bli så mycket bloggning denna veckan... Vi får höras ordentligt när jag kommer hem, alltså om 1 vecka. 
Ha ett gott nytt år iallafall ! Kommer publicera mina mål för nästa år här snart om internetet tillåter det dvs...