Duktig älskling!

axelinaackie.blogg.se / 31 Maj, 2014 - 14:42 / Allmänt
3 kommentarer

Bytte bett till MsvB till det gamla hederliga gummipessoat. Han kändes mycket mycket mycket mycket bättre på det! Gick in på banan med en bra känsla, han hoppade super men fick ett pet vilket var mitt fel! La honom alldeles för nära på A i kombinationen så han inte kunde klara det. 
4 fel slutade vi på så jag är super nöjd! Mest över att han kändes som vanligt igen, har saknat gamle trogna Polisen! 

Polisen

axelinaackie.blogg.se / 31 Maj, 2014 - 08:07 / Allmänt
10 kommentarer

Åker och trösthoppar Polisen i Åstorp idag, han får gå 110cm och 120cm. 

Allt är packat, broddhålen är förberedda, han är badad och datorn är laddad med 3 avsnitt gossipgirl. 
Here we go :)
Tröstäter en yoghurt, typ ;)

axelinaackie.blogg.se / 30 Maj, 2014 - 16:25 / Allmänt
0 kommentarer

"Everything happens for a reason"

axelinaackie.blogg.se / 30 Maj, 2014 - 12:01 / Allmänt
4 kommentarer

Jag vet att man ska tänka så, men just nu ser jag inte anledningen och då blir det väldigt svårt. 
Usch.
Igår när vi var ute och red trampade hon på en sten tror vi för att hon började halta till några steg. Trodde det gick över men bevisligen inte. Hon har fått en blödning/blåmärke/böld i hoven helt enkelt av stenen. 
Jag menar, hur stora är oddsen att det ska hända dagen innan tävlingen jag sett fram imot sedan förra året? 

Synd att mänskligheten är ounsam men jag är glad att jag har mina ponnyer. 

Nayz azz

axelinaackie.blogg.se / 30 Maj, 2014 - 08:58 / Allmänt
1 kommentarer

Godmorgon alla! Idag är det fredag och om 5 och en halv timme rullar lastbilen mot jumpclub. Innan dess ska jag ha hunnit med följande: 
Ridit Bosse och Polo, putsa Elenyas utrustning, packa in allting så som foder, täcke, utrustning mm. Bada Elenya, duscha mig själv, packa ihop mina egna grejer och äta något. 

Eftersom att jag är jordens långsammaste måste jag sätta igång nu och hålla ett snabbt tempo hela dagen. Men vi hörs ju med live update :):):):)
Jag och Elenya från igår :)

axelinaackie.blogg.se / 29 Maj, 2014 - 19:41 / Allmänt
2 kommentarer

 


hejhej torsdag

axelinaackie.blogg.se / 29 Maj, 2014 - 18:12 / Allmänt
1 kommentarer

Jag får ursäkta mig för dålig uppdatering men det finns inte så mycket att skriva om för tillfället. Det jag har gjort idag är att ha ridit Bosse, Polo och Coolman, putsat lite grejer, låtit Bosse och Potter gå på gräs i 2 timmar, kollat lite på gossipgirl och ätit mackor. 
En helt vanlig dag i stallet skulle man kunna säga. Alla ridpass gick iallafall toppen! 
 
Nu väntar jag på att middagen ska bli klar. Efter maten ska jag bara softa, kolla på serier och softa igen. Så skönt att vara ledig!
 
Vi åker mot jumpclub imorgon vid 3. Även om jag inte startar förrän på lördag är det bättre för Elenya att få åka dagen innan och vila upp sig en natt. Det tar trots allt 5 timmar att köra!
 
 Clara och Ninjo, så söta så!


Elenya på gräsbanan del 2

axelinaackie.blogg.se / 29 Maj, 2014 - 18:01 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
 
 
 
 


Elenya på gräsbanan

axelinaackie.blogg.se / 28 Maj, 2014 - 22:50 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
 
 
Det gick superbra att hoppa! Ska bara lära mig att ta befälet över henne lite bättre mellan hinderna, Men sprången blev bra oxh jag kom rätt på alla hinder. :) Kanske kommer film också 


4 klara

axelinaackie.blogg.se / 28 Maj, 2014 - 16:44 / Allmänt
0 kommentarer

Och nu mot gräsbanan med Elenya!

Från idag, själv med Potter i skogen <3


Godmorgon lediga onsdag!

axelinaackie.blogg.se / 28 Maj, 2014 - 11:03 / Allmänt
1 kommentarer

Studiedag idag. Dagens planer är att försöka hinna med att rida alla 6. Potter, Polo, Bosse, Elenya, Wilmer och Coolman. 
Med Elenya ska vi åka till en stor gräsbana som finns i närheten och hoppa litegrann. Bra träning inför helgens tävling som också går på gräs. Åker dit runt kl 1 och innan dess vill jag helst ha ridit 2 små kusar. 

Fullt upp idag med andra ord, hörs sen :)
love kakor

axelinaackie.blogg.se / 27 Maj, 2014 - 22:06 / Allmänt
0 kommentarer

Medan filmen "a walk to remember" rullar på datorn sitter jag nyduschad framför den och känner en svag doft av nybakade drömmar strömma till min snok. (haha) 
Har bakat enorma drömmar precis, lite för stora kanske men goda blir dom säkert! Några minuter kvar i ugnen bara och sedan kan jag avnjuta en framför filmen jag ska börja kolla på. 
Som sagt skulle jag ju fira att jag är ledig imorgon och party blev det. Drömmar och film, kan det bli bättre? ;-)


Brände precis tungan, inte lika cozy längre... 
 


Håller med barack Obama...!

axelinaackie.blogg.se / 27 Maj, 2014 - 20:15 / Allmänt
1 kommentarer

Hahahahah så kul. 


Godkväll, ledig imorgon och resten av veckan vilket ska firas! Har inte bestämt hur än men nått hittar jag på, jag är ju ganska påhittig när det gäller mat. (För jag ska givetvis fira med mat) 
Sitter in the X5:a påväg hem från stallet. Hade kunder på Pottis och red Elenya samt Wilmer. Sörran trimmade Bosse liksom igår också. Allt gick toppen och jag kände stor skillnad på Wilmer trots att jag bara ridit honom 3 dagar. Inte alls stark och springig. (Det är en ponny som går i verksamheten fast kommer direkt från Irland så han är ganska oriden) 

Måste också säga att både tränset och chapsen är sålda - så gött med extra cash och bli av med grejer som inte används! 

Clara blev arg när jag tog hennes telefon. Hon höll på att ta död på mig som ni ser men överlevde med nöd och näppe. Hahaha


Falsterbokval till helgen…

axelinaackie.blogg.se / 27 Maj, 2014 - 11:33 / Allmänt
2 kommentarer

Bosse visar sina tricks ;)
 
På lördag åker vi till Jumpclub jag och Elenya. Vi ska hoppa childrens competition som är ett kval in till falsterbo. Måste komma topp 6 för att komma vidare och kvalet går i 2 rundor. Först en 120cm med stilbedömning och sedan en 120cm som är bed; A.1.a. Mitt mål är bara att vara dubbelt felfri så får jag se vad det räcker till helt enkelt! Är lite nervös eftersom att Elenya är ganska stor att rida för mig som bara ridit pownie. Men hon är väldigt enkel att reglera så jag hoppas på det bästa och ska rida så bra som möjligt!
 
Kommer inte hem från jumpclub förrän ca 10 på kvällen då det ligger i stockholm men jag ska komma i säng så fort som möjligt eftersom att jag ska åka och tävla på söndag också fast då med Bosse. På något sätt måste jag trimma honom på lördag också, vet bara inte när jag hinner med det. Kanske innan jag åker om jag går upp as tidigt. Viktigt att rida dagen innan tävling tycker jag, speciellt på Bosse som behöver det. 
Ska iallafall hoppa MsvB & MsvA i Åstorp. Det ska bli jätte kul och MsvA'n är ett falsterbokval. Har väl inte som mål att komma med till falsterbo med Bosse i år. Mitt mål i Msva'n är att få till en bra runda och om jag får 8 fel eller mindre är jag nöjd! 
Då vet ni helgens roliga planer, ska lägga mycket fokus på Elenya och Bosse denna veckan!
 
 
 
 


Sista dagen...

axelinaackie.blogg.se / 27 Maj, 2014 - 10:35 / Allmänt
0 kommentarer

...sista dagen i skolan denna veckan. Har studiedag imorgon och torsdag,fredag är alla lediga pga kristihimmelfärd. Det ska bli så himla gött och det är nu man ska njuta som mest eftersom att när sommarlovet väl börjar är det typ slut. 
Har inget vanligt skolarbete kvar heller vilket är as gött! 

Tårtan Embla i min klass bakade till våran spanskagrupp, jätte god och helt otroligt vacker! 


New things… <3

axelinaackie.blogg.se / 26 Maj, 2014 - 22:22 / Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag handlat 3 saker. 
Ett par sporremmar, ett par skor och 3 marcjacobs snoddar från raglady. Hade 3 stycken som jag fick av Nilsson men jag tappade klumpigt nog bort 2 och det tredje kom bort på ett annat sätt. Köpte blåa denna gången som var jätte fina! 
 
 
 
 
 
 
 


Godmorgon...!

axelinaackie.blogg.se / 26 Maj, 2014 - 07:54 / Allmänt
6 kommentarer

...näst sida måndagsmorgonen innan skolan slutar - så härligt! 
Flyinge Future cup

axelinaackie.blogg.se / 25 Maj, 2014 - 22:50 / Allmänt
0 kommentarer

Kom fram till tävlingsplatsen på fredag eftermiddag där det var typ 35 grader och helt vindstilla. Tänk er då hur äckligt kvavt och varmt det var inne i de svarta tältstallen! Fans dock inte så mycket att göra åt det så det var bara att se glad ut. ;-)
 
Hoppade Polo först en L.A på fredagen. Fick 4 fel i grunden och 0 fel i omhoppningen (var bedömningen "totalfel") Det var våran första tävling på länge så jag är rätt nöjd ändå. 
Bosse fick även han gå en L.A som uppvärmningsklass. Han var jätte pigg och fick inte riktigt hejd på honom, kom lite fort mot en oxer som han rev i grunden. Fick 4 fel i grunden och 0 i omhoppningen med honom också. Den klassen var inte så viktig utan mer till för att han skulle rasta av sig. 
Hoppade därefter en MsvB med Bosse och han var jätte lugn och fin! Hoppade riktigt fina språng och klarade alla 15 språng felfritt och vi vann den klassen! Blev därmed kvalade till både MsvA och SM. Inte för att jag bryr mig att jag kvalade till SM nu när det är så patetiska regler...
 
Kom inte till hotellet förrän kvart över 10. Hade köpt med massa choklad till rummet som för övrigt var väldigt fint! Bjöd in Clara till mitt rum (vi bodde dörr mot dörr) och så kollade vi på filmen Kalle och chokladfabriken medan vi åt massa choklad - haha! Hade en trevlig kväll och en lika trevlig frukost på lördagsmorgonen då hotellfrukosten bjöd på mycket gott!
 
Hoppade en L.A med Polo igen i lördags. Rev första hindret och felfritt resten. Red en lugn runda eftersom att jag hade rivit. Nöjd men väldigt typiskt att riva första... 
Bosse fick hoppa ridsportponnycup. Han hoppade lika bra som dagen innan men jag red inte lika bra vilket resulterade i att 2 bommar föll. Båda var mitt fel för att jag bromsade allderles för mycket. 
men är så glad över att Bosse hoppade så fint, utan teknikskydden och utan öronproppar! :)
 
 


6 yo from ireland

axelinaackie.blogg.se / 25 Maj, 2014 - 07:22 / Allmänt
4 kommentarer

Låt mig presentera Coolman, 6 år från Irland. Fattar inte riktigt att man faktiskt ska hoppa över hinderna när de kommer framför fötterna men han var mycket duktig när jag travade av igår så det blir säkert en häst av den kusen också! Jag ska rida honom så ofta jag kan och hinner men först och främst prioriterar jag ju Bosse, Polo och Elenya! 
Jag har inte gummisnodd även om det ser ut så. #viktiginformation
Den var precis lika god som den ser ut

axelinaackie.blogg.se / 24 Maj, 2014 - 20:03 / Allmänt
1 kommentarer

Pistage glass alltså. Dröm 

Hemma om 20 min. Då väntar 3 ponnysar på att bli ridna. Undra när jag blir klar ikväll haha! Men jag älskar ju att rida och jag älskar hästar och jag älskar mat (läs socker) 


Glad och besviken...

axelinaackie.blogg.se / 24 Maj, 2014 - 16:32 / Allmänt
7 kommentarer

Bosse hoppade så fint idag! Red åt helvette på 2 räcken (drog in 2 språng för mycket) så det fanns ingen chans att han kunde klara det. Glad för att han hoppade fina språng och besviken på mig själv. 
Får glädja mig åt vinsten igår och åt att träningen vi gjort under dessa veckorna faktiskt gett resultat. 
Jag älskar Bosse mer än alla andra❤️❤️❤️❤️❤️ 
Taggade ponnysar

axelinaackie.blogg.se / 24 Maj, 2014 - 11:20 / Allmänt
1 kommentarer

Laddar inför ridsportponnycup! Polo rev första hindret... Segt som tusan men annars felfri! 
Betar Bosse nu med Clara och Ralla, snart börjar 120n!
Hotellfrukost!

axelinaackie.blogg.se / 24 Maj, 2014 - 08:19 / Allmänt
0 kommentarer

Hårt slit lönar sig till slut!

axelinaackie.blogg.se / 23 Maj, 2014 - 22:40 / Allmänt
1 kommentarer

Nu åker vi! :)

axelinaackie.blogg.se / 23 Maj, 2014 - 11:38 / Allmänt
0 kommentarer

Glada ponnysar bak i lastbilen, mot flyinge! 

Halv 12...

axelinaackie.blogg.se / 22 Maj, 2014 - 23:24 / Allmänt
1 kommentarer

...ligger jag nu i sängen. Kom hem halv 5. Fyra hästar ridna, en badad, 8 skydd är rengjorda och 4 träns är putsade. 

Har precis duschat och ska sova, har en del att stå i imorgon också och allt måste bli klart innan kl 11 då vi åker. Potter ska ridas, Poli ska badas och allt ska packas. Puh!

Gott blåmärke jag har -,-


ATM

axelinaackie.blogg.se / 22 Maj, 2014 - 18:43 / Allmänt
5 kommentarer


Är ute och rider fluffis nu, trimmade Bosse innan och han var perfekt! 

Nu är vi påväg till sjön, ska bli kul att gå ner långt nu när det är så varmt ute! :) 
Väl hemma igen ska 2 till kusar ridas, det gäller att ligga i! Om jag räknar med idag har jag ridit 14 ridpass denna veckan. #såhurtig ;)


De 2 senaste inlämningarna jaooo

axelinaackie.blogg.se / 22 Maj, 2014 - 11:51 / Allmänt
1 kommentarer

Stolt som FAN
 
 


busy today

axelinaackie.blogg.se / 21 Maj, 2014 - 21:33 / Allmänt
0 kommentarer

Slänger in ett kort litet kvällsinlägg idag bara. Har väldigt mycket att göra innan jag kan gå och lägga mig som tar ganska mycket tid. Har nämligen en ganska stor engelska-redovisning imorgon där jag ska prata med ett flow i 3 min inför klassen. Wish me luck typ.
Sen måste jag packa allt som ska med till pappa imorgon samt att som ska med till tävlingen. + äta middag på det!
 
Jag red 3 hästisar idag. Polo, Elenya och Potter. Sörran min trimmade Bosse. Alla var jätte fina så det var änna skoj det. Släppte Polo och Bosse i varsin gräshage sedan där dom fick gå och beta i 1,5 h. Dom var nästan gladare när dom fick komma in än när vi släppte ut dom - haha!
 


schema

axelinaackie.blogg.se / 21 Maj, 2014 - 09:30 / Allmänt
1 kommentarer

Bosse igår: Hoppades
Polo igår: Red ut runt sjön
 
Bosse idag: Trim i paddocken
Polo idag: hoppas en studs-övning
 
Bosse imorgon: Rida ut en stund
Polo imorgon: trimma fast i skogen
 
Bosse övermorgon: tävla
Polo övermorgon: tävla
 
Bosse Över-övermorgon(haha): tävla
Polo Över-övermorgon: tävla
Bossegubben i Falsterbo
 


Underbar frukost!

axelinaackie.blogg.se / 21 Maj, 2014 - 07:40 / Allmänt
0 kommentarer

1/2 banan
1,5 dl yoghurt
2 dl hallon 
Mixa det och häll i en skål

Toppa med valfri frukt, jag tog kiwi, päron och druvor. SÅ gott!
Sweety from today😘

axelinaackie.blogg.se / 20 Maj, 2014 - 19:23 / Allmänt
0 kommentarer3 ridna och det gick toppen! Bosse var riktigt fin när jag hoppade. :)


hallåhallå

axelinaackie.blogg.se / 20 Maj, 2014 - 13:39 / Allmänt
1 kommentarer

Sitter i ett skåp i skolan nu och bloggar. Jätte trångt och mysigt, haha! 
Slutar klockan 2 idag igen oh det har jag inget imot. Finns inte så mycket att göra i skolan nu innan lovet så jag har extra mycket tid till bloggen.
 
Väl hemma ska Polo ridas ut standardrundan som är runt sjön. Är väldigt serri när jag rider ut så det blir typ som ett trimpass fast i skogen.
Bosse ska jag göra en liten hoppövning med och kanske avsluta/börja passet med samma skrittrunda som igår. Potter ska ridas han med och jag tänkte trimma honom i paddocken. 
 
Då vet ni dagens plääään, det måste kännas bra
 
 
 


Potters utseende

axelinaackie.blogg.se / 20 Maj, 2014 - 09:14 / Allmänt
1 kommentarer

Han är precis som Polo att han blir helt prickig på halsen under vår och sommarhalvåret
 
En riktig smutsgris är vad han är. Rullar sig hela tiden och är väldigt svår att hålla ren, därför skiftar han ofta i brunt... 
 
Han har en perfekt man. Med perfekt menar jag att den inte är så tjock som Polos till exempel. Därför går den väldigt lätt att knoppa. 
 
När han har nyklippta ben så har han en rosa strumpa på ena bakbenet och när han är rakad på huvudet har han en ljusrosa bläs. Så gulligt! 
 
 


4 hästar ridna!

axelinaackie.blogg.se / 19 Maj, 2014 - 20:30 / Allmänt
0 kommentarer

Fick det underbara beskedet att sista lektionen på 2 h blev inställd så vi fick sluta klockan två istället för fyra. Hade därför lite extra tid i stallet och passade på att rida Elenya, Bosse, Polo och Potter. 
Elenya och Potter trimmades, Bosse red jag ut och Polo hoppades. Alla var jätte fina så det var änna skojj! 
Red ut i skogen med Matilda och vi testade en ny väg. En mysig stig som var en runda som tog ca 25 min så det blev perfekt! 

Nu måste jag verkligen äta, har inte ätit något vettigt på hela dagen (förutom 2 portioner yoghurt på yoghurtbar och en glass på det) haha ni får kalla mig tjock 
Köpte lindor av en i stallet också, ljusrosa eskadron! :)


Tävlingar till helgen!

axelinaackie.blogg.se / 19 Maj, 2014 - 12:31 / Allmänt
1 kommentarer

På fredag och lördag ska jag, Poli och Bossi tävla i flyinge. Vi åker på
Fredag morgon och sedan hem på lördag eftermiddag och sover på hotell över natten. 
Jag ska hoppa följande klasser:
Fredag, Bosse: L.A och MsvB 
Fredag, Polo: L.A
Lördag, Bosse: MsvB(ridsportponnycup)
Lördag, Polo: L.A eller ridsportponnycup. 

Sen på söndag ska jag och Elenya åka och hoppa en 110cm klass i Varberg på deras fina gräsbana. Bara för att ha hoppat en klass innan children! 
Mycket tävlingar på gång nu vilket är så kul! 
Fina E


Yoghurt bar på rasten❤️❤️

axelinaackie.blogg.se / 19 Maj, 2014 - 11:17 / Allmänt
0 kommentarer

Polos utseende

axelinaackie.blogg.se / 19 Maj, 2014 - 06:59 / Allmänt
0 kommentarer

-På våren/sommaren blir han jätte prickig på hela halsen och ser nästan ut som lilla gubben. Sen på hösten/vintern försvinner nästan alla bruna små prickar.
 
-Han har lockig svans i sig själv.
 
-Han har världens tjockaste man,svans och pannluggs-växt. Speciellt manen, den är kolosal!
 
-Svansen är inte vit, inte ens när den är helt ren. Han har ganska många bruna hårstån i svansen så hur mycket jag än tvättar den skiftar den ändå i gult... 
 
-Det rosa fältet han har på mulen ser ut som en sverigekarta!
 
 


new riding-jacket

axelinaackie.blogg.se / 18 Maj, 2014 - 19:48 / Allmänt
6 kommentarer

Köpte mig en Manfredi kavaj igår (för mina egna pengar så sluta waina) 
Jag tycker att animo kavajerna känns så tråkiga och ute nu. Animo ser ut som en tröja typ och alla har ju dom så slog därför till på en annan modell som jag verkligen älskar! Lite mer "kavajig" i modellen och så fin när jag har på mig den då den är smalare runt midjan och den blåa kragen gör pricken över i:et. Synd bara att man måste ha en klumpig väst över men nästa år när jag tävlar utomlands behövs ju inte det!
Vad tycker NI? :D
 
 
 
 
 
 
 fina ponnysar och hästar!

axelinaackie.blogg.se / 18 Maj, 2014 - 19:11 / Allmänt
0 kommentarer

Idag bytte jag och sörran hästar så jag trimmade Elenya medan hon trimmade Bosse. Anledningen till detta är att det är bra om Antonia rider Bosse en eller ett par gånger i veckan och jag ska ju tävla Elenya om 13 dagar! Så nu blir det stenhård träning för mig och henne! 
Ska åka till jumpclub och hoppa kvalet till childrens competition och finalen går i Falsterbo. Hade varit rena drömmen att lyckas kvala dit. 
Åter till ridpassen. Elenya var riktigt duktig när jag red. Kände att jag hade bättre koll på henne än vad jag brukar och hon var mer ihop och blev inte lång. Det är ganska svårt för lilla mig att rida henne då hon är ganska seg och en ganska stor häst att rida. Men jag måste nog säga att detta var vårat bästa markarbetspass någonsin! 
Bosse var duktig han med sa sörran. :)
 
Sen red jag och sörran (mycket om sörran i detta inlägget) vi red iallafall ut i skogen med Polo och Lillan. Jag är riktigt seriös när jag rider ut nu för tiden så det blev ett väldigt bra pass! Jag rider ut så mycket som möljigt på Polo för att det är bra för honom att ridas på hårda underlag och han älskar att vara i skogen! Vi travade upp för alla backar ända från sjön så båda 2 var ganska anfådda när vi var klara! 
 
Antingen ikväll eller imorgon kommer det ut bilder på min nya kavaj jag köpte idag. Så himla fin är den!!
Mysiga Bossi! <3
 


Min humor

axelinaackie.blogg.se / 18 Maj, 2014 - 17:44 / Allmänt
0 kommentarer

Det var en gång 2 stycken creme-fresh som skulle gå över en väg. Den ena blev dessvärre påkörd och smutsade ner sig. Då sa den andra creme-freshen:
"kom creme-ofresh så går vi. 
Snart åker vi till strösholm och lag SM-final btw!!!

 
 


Ute på hajk!

axelinaackie.blogg.se / 18 Maj, 2014 - 15:47 / Allmänt
0 kommentarer

For sale

axelinaackie.blogg.se / 18 Maj, 2014 - 10:36 / Allmänt
0 kommentarer

Säljer 4 saker just nu och om du är intresserad av något så maila mig: axelinafenixnova@gmail.com
 

1. Dyon working collection. Välskött, helt och fräscht. Mycket bra kvalitet och väldigt praktiskt med snabbspännerna både på käkremmen och sidostyckerna. storlek COB. Jag köpte det för 1200:- men säljer det för 370kr! Köparen står för frakt om det skulle behövas.

 
2. Parlanti chaps som är använda ganska precis ett år. Snygga och sköna! På isidan är chapsen 38 cm långa och på utsidan är dem 42 cm (eftersom att det går upp lite där själva parlantimärket sitter) och om jag mäter mitt över chapset där det är som bredast är det 30cm breda.
 
Dessa kostade ca 1200-1300 när jag köpte dem men säljer dem för 350:- Köparen står för frakt. 
 
 
3. Sprenger bow balance stigbyglar. Mycketmycket bra skick Absolut bästa stigbyglarna som finns! Supersköna att rida i och man tappar aldirg stigbygeln. Formar sig efter foten och väldigt säkra. Säljer detta paret för att jag har 2 par så det ena paret ligger bara och skräpar. Nypriset på dessa var ca 1500 och mitt pris är 500kr. Köparen står för frakt.
 4. Hade också tänkt att sälja min svarta animo kavaj strl 38. Ska köpa en ny men jag har lite köpt någon ny än och vill helst inte sälja iväg den förren jag har en anna svart kavaj. Men om du är intresserad så säljer jag den ju! Köpte den för ca 4000 och säljer den för 1500:-
(dålig bild)
 
Som sagt, maila mig om du är intresserad av något!
 
 
 


Shu B dee in Norwayyy

axelinaackie.blogg.se / 18 Maj, 2014 - 07:40 / Allmänt
2 kommentarer

Har ju inte visat er någon film från tn´ävlingen i Norge så här är en film från första dagen då det var 120cm. Fick ett pet men annars nöjd!
  


Första gången på gräs...

axelinaackie.blogg.se / 17 Maj, 2014 - 21:57 / Allmänt
0 kommentarer

Det är alltid härligt att se hur lyckliga ponnysarna blir när de får gå ut på gräs för första gången på säsongen! Idag var dem inte så jätte roade av att springa så att jag kunde ta fräcka actionbilder, gräset lockade mer än att skutta omkring om jag säger så... ;-)
(jag får ursäkta Polisens svans. Men jag lovar att tvätta den innan vi åker på tävling haha ;-))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Laxbutikennnn

axelinaackie.blogg.se / 17 Maj, 2014 - 17:00 / Allmänt
0 kommentarerDe har ju byggt om en del på laxbutiken i Falkenberg och förbättrat glassen enormt! 40 olika glassmaker och 40 olika tillbehör! Supergott verkligen. 
(Antonia har tävlat hela dagen så därför har vi varit på laxis och ätit) 

Nu har vi 1 timme kvar tills vi är hemma. Då ska Bosse trimmas lite! Polo reds imorse och det gick kanoners :)


En riktig lördagsfrukost

axelinaackie.blogg.se / 17 Maj, 2014 - 08:54 / Allmänt
1 kommentarer

Jordgubbar, digestive och brieost, mm, mm, mm! 
Gymnasium

axelinaackie.blogg.se / 17 Maj, 2014 - 07:49 / Allmänt
3 kommentarer

Q:
kan inte du skriva om gymnasiumet du ska gå? vilken linje och sånt. Varför också! skulle varit intressant. kommer du komma in tror du
 

A: 
Jo visst kan jag det!
Jag kommer att söka till hallands ridgymnasium som ligger inte alls långt bort från där jag bor. Är inte 100 på hur det funkar med ämnerna och så men jag har för mig att jag ska läsa till något ämne för att det ska bli högskoleförberedande. 
Jag ska gå den så kallade "elitsatsningen" eller NIU som det egentligen heter. Den enda skillnaden är att man rider en extra träning i veckan och ska ha tävlat lite högre för att komma in. Tror jag iallafall. 
Anledningen att jag vill gå där är till största delen att det inte är så höga krav, så om jag är lika flitig som jag är nu i skolan kommer jag få muy bien betyg. Ett C på Nova där jag går nu motsvarar ett B på det gymnasiet ungefär. 
(Det enda posetiva med Nova är att vi elever blivit så härdade av alla stenhårda krav och tusenmiljoner läxor så gymnasiet kommer kännas mycket enklare)
 
Sedan kommer det bli mycket roligare att göra skolarbetet eftersom att det mesta handlar om hästar och man kan ha ridkläder hela dagen. Drömmen ju ;-)
Tror absolut att jag kommer in. Jag har skapliga betyg nu och det är mot förmodan som jag sänker mig i alla ämnen. ;)
 


Fredagskvällar med TVD ❤️

axelinaackie.blogg.se / 16 Maj, 2014 - 21:00 / Allmänt
1 kommentarer
Grönt är skönt!

axelinaackie.blogg.se / 16 Maj, 2014 - 16:41 / Allmänt
0 kommentarerRed ut Bosse en lugn tur. Det var hans vilodag idag så vi skrittade och travade bara! Han var jätte snäll och det gick finfint tills jag ramlade av. HAHAHAH det var faktiskt inte Bosses fel. Det låg en jätte lång slang hela vägen ner för våran backe och precis när vi red förbi slangen började någon dra i slangen så det lät högt och slangen började röra sig. Både Bosse och Sonja flydde för livet och avramlingen gick så snabbt att jag inte ens hann tänka. Bosse sprang inte längre än till närmsta gräsställe iallafall, lika bra att jag trillade av tyckte han eftersom att han fick äta. ;)

Svingade mig sedan upp på Poloponken och tog några skutt på honom! Hoppade väldigt lite då det var längesen sist och jag ville bara att han skulle komma igång. Han kändes väldigt posetiv och hoppade med ett glatt humör. Lite stark men mest för att han var glad! 

Sitter i bilen nu och är påväg till ögonfrans-tjejen. Ska bli skönt när det är klart! :)

#nomakeup #allnatural #detärdärförbildenärsvartvit #blink


godmorgon hörrnii

axelinaackie.blogg.se / 16 Maj, 2014 - 07:41 / Allmänt
1 kommentarer

Idag är det en extra speciell dag eftersom att jag ska göra mina fransar ikväll. Det är sjukt segt men ändå skönt när det väl är gjort eftersom att det blir så fint! 
Jag och sörran ska vara där klockan fem så jag hinner med både Bosse och Polo innan. Bosse har gått hårt hela veckan så idag ska han ridas ut och Polo ska hoppas lite. Så det blir kul!
 
Men först av allt måste jag kämpa mig igenom en hel skoldag - s.e.g.t.
 
 


Kvällen innan fredag

axelinaackie.blogg.se / 15 Maj, 2014 - 22:29 / Allmänt
0 kommentarer

Bosse var fin idag tyckte sörran. Det var ju hon som red som sagt!
Själv fick jag testa på att rida Sonja som är en häst sörran har på prov. Hon var jätte skön att rida, väldigt stor men väldigt fin! 
Sen red jag ju grannens ponny också och sist Polo-gubben. Han ska hoppas imorgon och det ska bli väldigt roligt! 

Godnatt, måste verkligen sova nu :)
Amen! 


Friluftsdag

axelinaackie.blogg.se / 15 Maj, 2014 - 15:25 / Allmänt
1 kommentarer

Har varit på tingbergsvallen hela eftermiddagen och gjort alla möjliga friidrottsgrenar. Helt slut nu men bara att ladda om, åka till älskade stallet och rida ponnysarna. Sörran ska trimma Bosse och jag ska rida Potter, Polo och grannens Pownie. Så det blir kul! 


Gullegubben


Ackies frukostbricka ab

axelinaackie.blogg.se / 15 Maj, 2014 - 07:39 / Allmänt
0 kommentarer

Dagens middag!

axelinaackie.blogg.se / 14 Maj, 2014 - 21:00 / Allmänt
0 kommentarer

Bakade pizza idag, inte bara till mig själv denna gången utan till både mamma och sörran med! 
Får hoppas att den smakar  ;) 
3 random facts

axelinaackie.blogg.se / 14 Maj, 2014 - 12:03 / Allmänt
0 kommentarer

- jag verkligen avskyr de klassiska mystory bilderna på snapchat. Det jobbiga är inte om någon lägger upp 1 bild på mystory. Det jobbiga blir när vissa spammar som tokar och tar typ 10 bilder och filmer på klassrummet i skolan och lägger upp på mystory. Det värsta är filmer på en jädra massa höljudda barn. Så plis, sluta spamma mystory. 

- vi har bara 2 ynka prov kvar innan sommarlovet varav ett är imorgon - så otroligt skönt! 

- 9 dagar kvar tills flyinge 

Jag har tagit bilden - ja. Så fancy azz


Onsdag mitt i veckan...

axelinaackie.blogg.se / 14 Maj, 2014 - 08:50 / Allmänt
2 kommentarer

Gå in på www.interviewme.blogg.se så kan ni läsa en intervju om mig där! En kul grej bara om ni inte har något bättre för er. ;)
Ska ändra lite i mitt schema för Bosse så istället för att han ska få en lugn dag i skogen idag ska han trimmas. Mest för att jag vill se om han känns annorlunda efter igår och om det blivit bättre/samma. 
Polo ska trimmas också fast i skogen. Bara för att rida ut måste man inte vara oseriös, eller hur? 
Potter-bebis ska också ridas men får se hur beroende på hur mycket tid jag har kvar. :) 
Kul i balder.


Peter Erikssons utlåtande om Bosse var...

axelinaackie.blogg.se / 13 Maj, 2014 - 22:22 / Allmänt
0 kommentarer

...Han tyckte att han var en väldigt fin ponny, väldigt känslig men tyckte om honom och berömde honom mycket. Efter det att Peter hade ridit ett tag fick jag sitta upp och skillnaderna som jag lade märke till var att han lyssnade bättre för skänkeln först och främst men också att han lyssnade mer på mig över lag och hittade inte på egna hyss. Så istället för att röra sig frammåt när jag la på innerskänkeln flyttade han sig åt sidan. 
Sedan brukar han vara väldigt tittig. Aldrig på hinder men om det hänger en jacka på ridhusporten till exempel kollar han jätte mycket på den. Men idag kunde jag rida förbi vad som helst utan konstigheter. 
 
Han ska komma igen och kanske lite mer regelbundet och hjälpa både mig och Antonia. Det gick bra för sörran också btw, han red både Lillan och min childrenhäst Elenya och i slutet hoppade Sörran och E 150cm. Personligen hoppade jag ingenting, endast markarbete! :)
 
 
 
 


Schema för Bosse v. 20

axelinaackie.blogg.se / 13 Maj, 2014 - 10:56 / Allmänt
0 kommentarer

Måndag(igår) - Trimning i ridhuset medan mamma hjälpte mig. Han var spänd i början men i slutet släppte det och då gick det fint!
 
Tisdag - Peter Eriksson kommer och rider honom. Det ska verkligen bli kul att se och bra för Bosse!
 
Onsdag - Rida ut ett lugnt pass
 
Torsdag - Antonia rider Bosse
 
Fredag - Pappa hjälper mig. Trim i paddocken och kanske lite hinder 
 
Lördag - Trim i paddocken medan Mamma hjälper mig. Han ska vara avslappnad och chill
 
Söndag - Pappa hjälper mig igen. Lite markarbete och se till att han hoppar rakt och går att svänga (haha)
 


 
 


Till salu!

axelinaackie.blogg.se / 12 Maj, 2014 - 17:43 / Allmänt
2 kommentarer

1. Brunt dyon träns (det med platt nosgrimma) strl cob. Pedantskött. 1200kr i nypris, mitt pris är 400 + frakt

2. Parlanti chaps, passar mig men skickar exakta mått om det behövs. 450kr + frakt
 
Maila vid intresse: axelinafenixnova@gmail.com Oj så duktig jag är!

axelinaackie.blogg.se / 12 Maj, 2014 - 16:06 / Allmänt
1 kommentarer

Snyggaste pizzan på hemkunskapen, synd bara att allt är så skabbigt så att jag inte vill äta den. Men vacker blev den iallafall! 

Måndag och ny vecka!

axelinaackie.blogg.se / 12 Maj, 2014 - 12:01 / Allmänt
2 kommentarer

Hej alla, nu ska jag uppdatera mer, lovar. Var lite off under helgen men nu är jag back on track!
Har inte så mycket att säga om denna veckan faktiskt, en helt vanlig skolvecka och en vanlig träningsvecka på hästfronten. Ingen tävling till helgen men istället för att se det som en tråkig och negativ sak så jag se det posetivt och tänka att jag får en extra helg på mig att träna. Vill tt ponnyerna ska vara i toppform till Flyinge som inträffar om 10 dagar. Polo och Bosse ska med och jag hoppar fredag och lördag. 

Jo en speciell sak händer denna veckan! Imorgon eller på onsdag kommer Peter Eriksson och rider Bosse. Ska bli riktigt roligt och lärorikt att se det :)


 
 


Idag, söndag

axelinaackie.blogg.se / 11 Maj, 2014 - 15:01 / Allmänt
1 kommentarer

Sovmorgon till 9, frukost och sedan ut i stallet.
Polo trimmades lite i ridhuset idag pga vädret. Testade pullarnosgrimma på honom för att de flesta hästar blir så otroligt söta i det - även Polo haha. ;-) Han var i vilket fall superfin, speciellt i galoppen! 
När jag skulle rida Bosse började solen titta fram så han och jag tog en tur i skogen med bara skritt. Ville att han skulle få ett lugnt pass idag utan krav så att han är redo för den kommande hårda träningsveckan. Lade märke till att han verkligen trivs i skogen för att han var helt lugn och bara lunkade på i ett avslappnat mood. 
 
Sitter ombytt och klar nu och ska snart åka iväg och äta på resturang (Ester<3<3<3). Väntar bara på att sörran ska komma hem som har varit och tävlat. :)
2011. Okej att vi satt 2 på Bosse men såhär i efterhand tycker jag lite synd om Potter när vi red 2 på honom... ;)
 


Redo för ett trimpass!

axelinaackie.blogg.se / 11 Maj, 2014 - 11:57 / Allmänt
0 kommentarer

1 Pownie kvar

axelinaackie.blogg.se / 10 Maj, 2014 - 13:33 / Allmänt
0 kommentarer

Har ridit 2 nu och har Bosse kvar. Pappa ska hjälpa mig med honom och när jag är klar i stallet med allt ska jag duscha och sedan dra till Liseberg! Ska bli jätte kul verkligen :)
Ingen tävling imorgon...

axelinaackie.blogg.se / 09 Maj, 2014 - 20:45 / Allmänt
2 kommentarer

Jag väljer att inte göra min start i Skyrup imorgon. Man ska aldrig åka på en tävling "bara för att tävla". Jag tycker att det är viktigt att också ha någonting där och göra. Om ponnyn inte går dit ryttaren vill och hoppar skevt över hinderna känns det inte optimalt att åka 6h tur och retur för att starta en klass där det är mest sannolikt att jag kommer riva. Ett bra beslut hoppas jag så nu blir det stenhård träning istället. Mycket teknikträning och kontrollövningar så att jag har kontroll på honom i svängarna och på tempot. 
Sen måste jag få honom att hoppa rakt över hinderna och inte vara så sne. 

Vi siktar in oss på flyinge future cup om 14 dagar istället. Tar också med mig Polisen dit så det blir roligt! :D
Letsdance och bakverk

axelinaackie.blogg.se / 09 Maj, 2014 - 20:06 / Allmänt
0 kommentarerCloseup, breakfast

axelinaackie.blogg.se / 09 Maj, 2014 - 07:53 / Allmänt
0 kommentarer

hello friday

axelinaackie.blogg.se / 09 Maj, 2014 - 07:48 / Allmänt
0 kommentarer

Är lite stel i axlarna och ryggen + att jag blödde näsblod en gång imorse. Kan inte vänta tills efter skolan när jag får hoppa upp på Bosses rygg igen!
Tur att jag slutar tidigt idag, halv 2. Väl hemma ska Potter, Polo och Bosse ridas. Sen ska jag putsa och packa det mesta inför tävlingen imorgon. Åker och hoppar ridsportponnycup klassen i Skyrup! :)
 
Bosse har ju vunnit ett rött äcke förut så jag tänker, varför kan han inte göra det igen? ;-)
 
 
Ha en fin dag !
 
 


hatar mig själv.

axelinaackie.blogg.se / 08 Maj, 2014 - 20:15 / Allmänt
6 kommentarer

Och tycker fruktansvärt synd om min ponny. 
Hoppade några språng idag på Bosse, det gick bra fram tills dess att han skevade i svängen till kombinationen vilket gjorde att vi tappade tempot, kom jätte nära på A så han strikade det. Jag trodde att han givetvis skulle stanna på B eftersom att det gick som det gick på A-hindret. Snäll, eller rättare sagt dum som han är hoppade han B stillastående och i luften flög jag av. Landade på näsan och började blöda massa näsblod. Förövrigt mår jag bra förutom ont i näsan. 
Men det som jag är så ledsen över är hur Bosse kommer göra när kan hoppar en kombination nästa gång och hur han mår. Har så dåligt samvete över honom. :( Kunde ju inte hoppa upp direkt och hoppa något mer språng eftersom att det hade börjat regna mycket, jag var sandig från topp till tå och helt blodig i ansiktet. 
Travade lite inne i ridhuset när jag hade tvättat av allt blod och näsan slutat blöda och så red jag Polo ute i skogen. Gick bra det iallafall. 
Det visar vilken modig ponny han är och att han hoppar i alla lägen, men ibland saknar han självbevarelsedriften...
Sämsta dagen, sämsta ridpasset och sämsta jag
 
 
Vet du en fet house-låt med bra drop så skriv vad den heter plz. :)


Hej bloggiseeeen

axelinaackie.blogg.se / 08 Maj, 2014 - 13:52 / Allmänt
2 kommentarer

Nu sitter jag och väntar på att den så jävulskt långa och tråkiga musiklektionen ska börja. Slutar efter det (alltså kl bög-fyra) förlåt för mitt ovårdade språk men ni förstår nog inte hur mycket jag avskyr både musiken och läraren. 
Väl hemma ska de nya små-sakerna som inhandlades på Ullared igår användas. Mamma var nämligen på Ullared och köpte små-tjafs som kan behövas. Nya ridstrumpor, grimmor, sporrar, pälsglans, stigläder och en jacka. Det är alltid kul att rida när man har lite nya grejer! 
Bosse ska jag ta några språng på inför helgens tävling, Polo ska ridas och Potter får jag se om jag rider, har en del läxor att ta tag i... 


Det är jag det, haha ;)


Frukostttt!

axelinaackie.blogg.se / 08 Maj, 2014 - 07:47 / Allmänt
1 kommentarer

Min klasskamrat Embla tipsade mig om det ni ser på första bilden. En klick turkisk yoghurt toppat med lite cashewnötter, valnötter, müsli och honung! Det blev såå gott så det var inte sista gången jag åt det iallafall! Sedan 2 rostade mackor med ost och ett glas proviva. :)

Snabb dag...!

axelinaackie.blogg.se / 07 Maj, 2014 - 18:46 / Allmänt
0 kommentarer

Den här dagen har bara rusat iväg! Skola till 4 och sen snabbt till stallet för att visa Potter. 
Samtidigt red jag Bosse och han var jätte fin verkligen! Var tvungen att rida större delen av ridpasset ute i regnet då ridhuset blev upptaget men det verkar som att han trivs i regn. Ingen headshaking och jättejätte duktig! 
Sen putsade jag all utrustning eftersom att det hade regnat på lädret. Sadeln fick sig en ordentlig rengöring, tog till och med av stigläderna + stigbyglarna och diskade rent dom. 

Nu blir det hemmagjorda hamburgare till middag samtidigt som jag måste få gjort en hel del läxor... -.-
6 hästar senare...

axelinaackie.blogg.se / 06 Maj, 2014 - 21:01 / Allmänt
4 kommentarer

Då var 6 ponnyer ridna. Provridit 2 stycken till ridskolan varav en ganska skaplig! Mina egna 3 (Bosse,Polo,Potter) och grannens ponny. 
Det gick jätte bra, när jag travade av Bosse var det som att allt släppte och han var helt underbar! Ni kanske fattar att jag inte orkar skriva om alla men alla skötte sig iallafall. :)
havregryn for the win

axelinaackie.blogg.se / 06 Maj, 2014 - 19:38 / Allmänt
0 kommentarer

När jag frågade er om någon visste något bra medel mot finnar fick jag väldigt många bra tips men en grej var jag bara tvungen att testa med en gång eftersom att det lät så himla konsigt, haha!
Jag tar en näve havregryn, blandar det med vatten i handen och mosar runt lite så att det blir en fin gröt. Sedan lägger jag lite på hakan och lite i pannan, låter det sitta i kanske 15 min och sedan tar jag bort det. 
 
Hör och häpnad så funkar det faktikst och blir lite bättre! Jag tror att jag har en såpass känslig hy så att alla starka medel från apoteket bara irriterar och hjälper inte. 
 
Så testa havregryn, haha! ;)
 


Drammen del 3

axelinaackie.blogg.se / 06 Maj, 2014 - 11:19 / Allmänt
1 kommentarer

Söndag. 
Pizzan var lika god som den ser ut

Som tur var gick min klass på stora banan i söndags. Hoppade grand prixen som var en ganska hög 130cm och även min första tillsammans med Bosse. Klassen vaf först på morgonen så den började kl 9.Även om framhoppningen var i höger varv i söndags gick det ganska bra! Han brukar ju bli helt zaiko på framhoppningar och speciellt i höger varv. I Danmark när framhoppningen var i höger varv lyckades jag kommer över 2 hinder... Men som sagt skötte han sig hyfsat!
 
Han blev väldigt taggad inne på banan dock och sprang lite för mycket vilket gjorde att vi rev i kombinationerna och fick ett tramp i vattnet. På något sätt är jag helt okej nöjd med rundan även om resultatet inte var så bra. Men jag måste få honom mycket lugnare inna på banan så att han inte bara springer. Galoppen är bra och tempot är bra men han måste coola ner lite. 
Och om jag inte skulle fått trampet i vattengraven skulle jag kommit sista placerad. ^^

Vi åkte hem efter det att sörran hade hoppat och resan hem gick ganska fort. 5 timmar tog det tror jag inklusive stopp på laxbutiken. Glassen där var ännu godare än vanligt eftersom att dom hade fått in massor av goda tillbehör!
 


De vita kusarnas dag

axelinaackie.blogg.se / 05 Maj, 2014 - 22:57 / Allmänt
0 kommentarer

Red Polo och Potter innan stallmötet som var klockan 6. 2 hästar på 1,5 h är inte dåligt! Båda 2 gick jätte fint och mötet gick också fint. Skulle egentligen velat skriva ett "haha" nu men det ser så B ut att skriva det mitt i texten. Höjdpunkten var ju fruktsalladen och vaniljvispen som jag käkade 3 portioner av utan problem! (Nu skulle jag också velat skriva ett "haha")

Sängen kallar, måste sova så att jag orkar upp imorgon (vilket jag ändå inte kommer) GoDnAtT!

Hatar sånna tjejer med dålig självkänsla som hela tiden måste bli bekräftade. 


Drammen, 2

axelinaackie.blogg.se / 05 Maj, 2014 - 12:12 / Allmänt
1 kommentarerI lördags började min klass mitt på dagen runt klockan 1 så jag startade dagen med att gå upp och fodra, mocka, ge frukost och gå ut och gå med Bosse. 
Det fanns 2 banor där, en jätte stor och jätte fin som min klass gick på både i fredags och söndags och så finns det en pytteliten kanin-hoppnings-bana typ. Min klass gick tyvärr på kanin-banan i lördags vilket resulterade i att han skyggade för staketet (vilket han alltid gör på små banor) och jag kunde inte ta mig fram till hinderna på ett vettigt sätt utan att han skevade till vägen... Det var inte så att han kastade sig från hinderna men när han blir så stissig och inte kan gå ut vid staketet blir det så svårt att få till en jämn runda. Det slutade med att jag utgick helt enkelt. Jag var så fruktansvärt besviken på mig själv efter den rundan att jag skulle gjort vad som helst för att bara spola tillbaka tiden och göra om den. När det går mindre bra för mig och det är jag som gjort fel och inte hästen blir jag så fruktansvärt besviken på mig själv och det är den värsta känslan som finns. 
Sedan gick jag med honom på kvällen en lång stund och betade honom en ännu längre stund. Vill ju att han ska må så bra som möjligt när han är på en tävling och ska prestera. 
Åkte iväg och åt på en indisk resturang på kvällen och sedan gick jag till sängs. 

Den 3dje och sista delen kommer imorgon! 
Simning

axelinaackie.blogg.se / 05 Maj, 2014 - 11:35 / Allmänt
0 kommentarer

God förmiddag! 
Efter en jätte god glass till lunch sitter jag nu och väntar på att alla andra i min klass ska simma. Själv skippar jag det eftersom att jag inte är så bra på det så att säga... Haha jag kan faktiskt simma men inte göra så mycket konster som skolan kräver att man ska kunna. ;-) jag sa till läraren att jag vägrar vara med och att jag offrar mitt betyg så han hade inte så mycket att säga imot. 

Sen har vi hemkunskapsprov och sedan slutar vi. :) 
Nu sitter jag här igen...

axelinaackie.blogg.se / 04 Maj, 2014 - 21:23 / Allmänt
0 kommentarer

... i mitt rosa rum med min rosa skjorta och min rosa kabelstickade tröja framlagda nedanför sängen, på mitt rosa täcke i min rosa morgonrock lutandes mot mina rosa kuddar. Back to reality skulle man kunna säga.
Att vara på en 3-dagars-tävling är verkligen roligt oavsett resultat, och enligt mitt tycke är det extra roligt att vara i ett annat land och tävla.
Efter en tävlingshelg som denna får jag ett wakeupcall att det verkligen är just precis dethär som jag vill hålla på med och att jag vill göra allt för att verkligen utvecklas.
Går det inte bra är det absolut inte så att jag tappar motivationen, lägger mig under täcket och låter hästen vila några dagar. Jag tar det istället som ett bevis på att jag inte är tillräckligt bra och att jag måste träna ännu mer helt enklet.
 
Som det ser ut nu vill jag ha fler hästar i stallet. Under våren/sommaren/hösten skulle jag lätt kunna ha 4 stycken för att jag vill utvecklas och vill få fler ridtimmar. Ska bara bli av med min älskade lilla B-ponny som fortfarande är kvar i stallet, vi har en familj som är intresserade men vi får se...!
 
Ett stadigt tag i manen - som alltid!


Drammen, 1

axelinaackie.blogg.se / 04 Maj, 2014 - 15:25 / Allmänt
1 kommentarer


Vi kom fram till tävlingsplatsen klockan halv 6. Gick en promenad med hästarna i ca 20 min och sen var det bara att gå bort till besiktningen. Besiktiga och lämna in passen. 
Sedan gick vi och letade upp boxarna, ställde in hästarna, gav dom mat och vatten, samt fixade iordning utanför boxarna med boxgardinen, sadelskåpet mm. Trimmade Bosse senare under kvällen på framhoppningsbanan. Dom vattnade banan bredvid med vattenspridare vilket orsakade att Bosse var lite spänd när jag trimmade men det gick ändå fint! Fixade sedan iordning honom inför natten, gav kvällshö och promenerade bort till lastbilen för att äta lite middag. Det var 1 km mellan lastbilen och stallet och en halv km mellan stallet och banan. Så sjukt segt att allt låg så långt ifrån varann! Men man fick bra med motion iallafall...! 

Min klass på fredagen började kl 10 ungefär så det blev en ganska tidig morgon. Hoppade på stora banan där Bosse trivs jätte bra och han hoppade mycket fint i den 120cm-klassen. Fick ett pet på A i kombinationen så 4fel men annars en prima runda! Blev bara 2 utanför placering eftersom att jag hade såpass snabb tid, Bosse har en väldigt tidsvinnande galopp, även när det inte går på tid haha! 
Sen fick han gå in och chilla lite i boxen medan vi kollade på lite klasser och så åt jag en av världens godaste bullar som dom sålde i resturangen. Till och med dom hemmagjorda negerbollarna smakade gudomligt! Gick ut en promenad med honom på kvällen och betade honom lite innan det blev grillat som middag och trassel (filmen alltså) innan läggdags. 

Berättar del 2 imorgon. ;) 
Underbart !

axelinaackie.blogg.se / 01 Maj, 2014 - 13:55 / Allmänt
1 kommentarer

Here we gooo

axelinaackie.blogg.se / 01 Maj, 2014 - 11:35 / Allmänt
0 kommentarer

Godmorgon! :D

axelinaackie.blogg.se / 01 Maj, 2014 - 09:48 / Allmänt
0 kommentarer

Är påväg till Bosse nu, ska rykta honom och packa in allt i skåpet innan våran resa börjar mot Norge. Bloggen kommer vara lite off då jag inte kommer ha något internet! 
Men vi hörs sen, måste ju visa bild på min glass jag kommer äta på laxbutiken ^^
Min lilla nallebjörn