Ha ha ha ha...

axelinaackie.blogg.se / 31 Oktober, 2014 - 15:59 / Allmänt
0 kommentarer

Ehm jaa, vad är grejen Polo? Ett mindre bra resultat kan man säga, han rev några pinnar helt omotiverat. Ett nedslag var helt och hållet mitt fel men resten är nästan skrattretande. Han kändes lam så imorgon vässar jag sporrarna och rider mer bestämt och beslutsamt. 

Bosses runda var faktiskt bra. Red bra och fick ett bra flyt genom hela banan förutom på ett hinder. Han gjorde bra språng och kändes försiktig. 
Packing

axelinaackie.blogg.se / 31 Oktober, 2014 - 10:59 / Allmänt
0 kommentarer

Mer utvecklande att rida med bra ryttare

axelinaackie.blogg.se / 30 Oktober, 2014 - 17:19 / Allmänt
0 kommentarer

När vi var i Tyskland red vi alltid tillsammans med väldigt duktiga ryttare. Det var Rolf-Göran och hans beridare som red på väldigt fina hästar. Det var så skönt att rida tillsammans med dom för att man skärpte automatiskt till sig. Det var som att man tolereade mindre misstag och jag gjorde verkligen mitt bästa varje steg. Man vill ju inte vara smäst så därför blev det att jag tog det hela på större allvar. 
 
Rider jag däremot tillsammans med en häst som inte går på tygeln och är allmänt jobbig, då nöjer jag mig om den hästen jag sitter på går snällt och fint och håller sig på mattan. Mina krav sänks helt plötsligt. 
Om det sen kommer in en äkta dressyrhäst som gör byten vartannat och piruetter, då skulle nog mina krav höjas igen, jag skulle se på den dressyrhästen och tänka att det hade varit coolt att kunna göra så och sedan sträva efter det. 
 
Varför är det så då? Jag tror att det är för att man jämför sig för mycket med andra. Det är kanske inte så konstigt eftersom att det gör dom allra flesta. Men det är lite lustigt att jag rider bättre om jag rider tillsammans med bra ryttare, iallafall när jag rider på marken. 
One of a kind<3


Frukost, dagen före tävling

axelinaackie.blogg.se / 30 Oktober, 2014 - 09:01 / Allmänt
1 kommentarer

Hej och godmorgon. Idag är det torsdag vilket innebär dagen innan fredag. Och på fredag ska jag tävla vilket ska bli jätte kul! Änglahoppet, stora rundan med båda 2. 

Frukosten idag, mmhh
City

axelinaackie.blogg.se / 29 Oktober, 2014 - 14:37 / Allmänt
1 kommentarer

Vi har varit och köpt 5 jätte fina galgar till mitt rum på Åhléns inne i Göteborg. Vi håller på att bygga om i mitt rum, tagit bort 3 av mina garderober och ska ställa dit en klädhängare. Då måste jag ju ha fina galgar också och idag samlade jag på mig en bra början till min samling. Tror att resten får vara helt vanliga vita och nu är utmaningen att hitta en vit fin klädhängare. 
Ni ska få se bild sen när allt är klart men det kommer ta ett litet tag då allt ska målas, spacklas, torka osv. 

Men här är en bild på galgarna! 


OCH!! Vi såg även Erik och Kian från PH, fräckt ändå 
jag saknar dig

axelinaackie.blogg.se / 28 Oktober, 2014 - 23:26 / Allmänt
2 kommentarer

Igår somnade Elenya in. Hon fick kolik och det var andra gången på mindre än en månad. Efter 3 bukoperationer och ytterligare 3 kolikanfall gick det inte mera. Hon fick smärtstillande men svarade inte upp på det och en fjärde operation skulle inte gått. 
 
Det är så hemskt. Att inte veta vad som häner efter döden eller var hon är nu eller hur hon mår. Jag vet ingenting. Jag vet inte ens om hon mår bra och dessa frågorna kommer jag aldrig att få svar på. Jag saknar henne så mycket och vetskapen om att jag aldrig, någonsin mer kommer att få se henne och att jag inte kan göra någonting ger mig panik. Jag ångrar att jag inte visade henne mer uppskattning än vad jag gjorde när hon var vid liv och visade hur betydelsefull hon var.
 
Det är så hemskt att se hennes träns hänga på kroken, gå förbi hennes tomma box och behöva sudda ut hennes namn på tavlan. 
 
Att hennes sista timmar vid liv skulle vara smärtsamma var det sista jag ville. Och jag kan inte säga "jag är glad att du slipper lida" för det har jag verkligen inte någon aning om. Det enda jag kan göra är att hoppas att du har det bra men ibland räcker det inte till. Det enda jag vet är att jag slipper se henne lida, men tänk om hon fortfarande inte mår bra. För vem fan vet det? Att döden ska vara något fridfullt och positivt är bara någonting vi intalar oss själva för att vi inte vet bättre. 
 
Att vi människor ska bestämma om hästarna får leva eller inte känns så fel, som att någon skulle komma och ta livet av mig när jag kanske skulle velat fortsätta leva mitt liv. Jag vet inte vad Elenya ville.
 
Jag vet inte vad mer jag ska säga, jag har aldrig varit såhär ledsen även om det kanske inte märks hela tiden. 
Elenya, jag vill dig allt det bästa och jag önskar att det inte skulle blivit såhär, jag saknar dig och jag kommer aldirg hitta någon så bra som dig. Vila i frid.
 
 
 
 
 


Små klipp från Tyskland

axelinaackie.blogg.se / 26 Oktober, 2014 - 20:54 / videor
0 kommentarerSnart hemma igen!

axelinaackie.blogg.se / 26 Oktober, 2014 - 15:42 / Allmänt
1 kommentarer

Eller Jaa, 7 h lastbil är kanske inte snart men ändå! 
Dessa dagarna har varit väldigt lärorika och det har varit så himla kul och häftigt att rida tillsammans med så bra ryttare och ingen mindre än Rolf-Göran. 
Visar er lite bilder nu från resan :) 
På båten med snacks

Tävlingen vi var och kollade på i torsdags där jag även träffade Julia så det var väldigt kul! 

Huset vid stallet vi stod på 

Är faschinerad att mitt hår ser så långt ut på denna bilden! 

En kväll med frukt och nutella, mmmhh

Rolfs ridhus

Kosse från en vinkel där han inte ser tjock ut 

Gulliga ponnysar, Bosse och Bullen 

Rolf

Mannen, myten, legenden


:D

axelinaackie.blogg.se / 22 Oktober, 2014 - 10:19 / Allmänt
0 kommentarerBloggningen kommer bli lite dålig nu de närmsta dagarna, men när jag kommer hem kommer ni att få läsa utförliga rapporter om min resa ! :) Puh

axelinaackie.blogg.se / 21 Oktober, 2014 - 21:47 / Allmänt
0 kommentarer

Att en brödbit och en skiva äppelkaka har räckt som energi till att: trimma 2 hästar, rida ut i skogen på en, raka en häst, putsa all utrustning, packa allt i skåpet, bada en häst och städa undan massor. 

Är riktigt trött nu, klockan är 21.47 och jag är påväg hem från stallet. Väl hemma ska jag äta middag och packa ihop alla kläder som jag ska ha med mig. Imorgon klockan 9 rullar lastbilen från stallet och mot Germanyyyy! 

Dock gillar jag verkligen att känna mig som jag gör nu, utmattad. Det känns som att jag har gjort massa nytta och verkligen varit aktiv och det är så skönt! 

Lillan som visar sin akrobatiska sida


Igår var det fullt upp!

axelinaackie.blogg.se / 21 Oktober, 2014 - 07:56 / Allmänt
2 kommentarer

Jag var i stallet tills sent på kvällen så var inte hemma förrän halv 10. Väl hemma låg 2 sidor matte och väntade så snällt på att bra räknade så det var bara att sätta igång! Det gick lätt som en platt så nu ligger jag i fas med tanke på att jag ska vara borta 3 dagar denna veckan. 

Slutar 10 i 3 idag och sedan börjar höstlovet för mig skulle man kunna säga, underbart! 

Ahahahahaha kolla Mats😂


Måndag! :D

axelinaackie.blogg.se / 20 Oktober, 2014 - 09:18 / Allmänt
0 kommentarer

God morgon allihop! Trots att jag inte kom i säng förrän klockan 12 igår och alarmet ringde 07.20 är jag inte det minsta trött eller deppig. Vet in varför? Jag har en massa anledningar men den största är att jag bara går i skolan 2 dagar denna veckan. 
På onsdag morgon rullar snödroppen,(lastbilen) mot Tyskland och stall Bengtsson&Kristoffersson. Där i sitter jag, sörran, Bosse, Bullen och Lillan. Men dom tre sistnämnda sitter inte ner då. Och chauffören mamma såklart. Det ska bli så himla kul iallafall! 

Kommer göra massa skolarbete ikväll och imorgon så att jag slipper tänka på det under resan. Men jag har alltid tid för er bloggisar ändå<3<3 MEN, jag kommer ha lite svårt att ordna tidsinställda inlägg för hela resan vilket är ons, tors, fre, lör, sön, mån, tis. 
Ska försöka ordna några stycken iallafall, ett om dagen är ju bättre än inget! 

Bosse på galoppbanan 


POLO KUNG

axelinaackie.blogg.se / 19 Oktober, 2014 - 18:07 / Allmänt
4 kommentarer

Ååhh, Polo alltså. Han ställer upp för mig och vi är verkligen ett team inne på banan. Han har lite för korta ben för att springa lika fort som den som vann, men felfri genom hela banan som var en MsvB+5 och en andra placering! Grattis också till Emma som vann! 

Detta var ju ett friends kval, nu har vi lite poäng i bagaget tills nästa kval som är om 2 veckor i Borås. :) 

Bosses resultat var ju... Inte något att hänga i julgranen. Men med en vecka hos Rolf-Göran Bengtsson nästa vecka blir det prima. Andra klassen kändes det väldigt bra och han gjorde grymma språng. Jag drog allderles för mycket i tyglarna till 2 av de enklaste räckena på hela banan... Tar på mig det men jag åker ändå hem från tävlingen med en bättre känsla än vad jag hade påväg hit. Tackvare andra klassen.


Tävlingsdax!

axelinaackie.blogg.se / 19 Oktober, 2014 - 09:43 / Allmänt
1 kommentarerDagen, Lörre

axelinaackie.blogg.se / 18 Oktober, 2014 - 20:38 / Allmänt
1 kommentarer

Då var dagens uppgifter klara. Jag har ridit alla mina 3 hästar, Putsat och packat. 
 
Bosse red jag på galoppbanan, första varvet var han lite spänd men det är acceptabelt. Sedan galopperaded jag och tränade på att när jag lade på skänkeln skulle han flyga fram utan att ens fundera. Det gjorde han superbra och när jag red mitt sista och tredje varv var han avspänd och fin när vi rullade på i en stor galopp! 
 
Polo har blivit trimmad i paddocken/ridhuset de senaste tre dagarna så att rida inomhus idag igen var inget alternativ. Jag rider ut i skogen på honom väldigt mycket som jag nämnt innan för att han verkligen trivs med det och är så lycklig i skogen. Är därför exta noga med att se till att han får en skogstur dagen före tävling. Då håller han sig pigg och glad, lite som att dricka en kopp kaffe!
Vi trotsade därför det kalla regnet och begav oss ut med regntäcke och regnjacka. Det gick finfint! Frös inte ett dugg (eftersom att jag hade fetaste dunjackan under ;-)) 
Efter ridturen fick Polo ett bad av mamma fast bara ben, svans och man. Han är väldigt renlig av sig vilket jag tackar gudarna för!
 
Elenya fick hoppa några skutt idag! Första gången sedan i somras när hon bukopererades, hoppade bara 4 språng på 1m (hahah clara fattar du det roliga) och hon var super duktig! Tar det såklart väldigt lugnt nu i början, bättre att hoppa färre språng vid fler tillfällen.
 
Sen putsade jag tränsen, sadeln, magplattan osv och packade in allt i lastbilen. Kommer att ha mitt bruna RG schabrak och mitt beiga Anna Scarpati imorgon och min svarta Animo tror jag. Blir änna nayzz.
Tagga drygt 3 timmar lastbil... Får ladda upp lite avsnitt av one three hill som jag precis börjat kolla på. Eller ja, har sett första avsnittet. ;) Om du har sett det får du gärna dela med dig om vad du tycker, vill ju inte fortsätta följa en serie som suger! 
Ralli winning in Denmark


Effektiv må jag säga!

axelinaackie.blogg.se / 18 Oktober, 2014 - 11:13 / Allmänt
0 kommentarer

Ställde klockan på 07.30 mest för att jag skulle gå upp och fodra Bosse som är här hos mamma. Han ska dock tillbaka idag. (han har stått här sedan träningen bara) Men när jag ändå var uppe mockade jag, fyllde vatten, släppte ut honom med hans ko-kompisar i hagen, gick sedan in, åt frukost, tog på mig ridkläder, gjorde 2 NO-läxor och en halv engelska läxa.
 
Nu ska jag göra den andra halvan av engelskan och sedan gå ut och skritta bort Bosse till galoppbanan där han ska ridas. 
 
Imorgon är det tävling så allt sånt ska fixas också! :)
 
En bild från när jag hoppade Bosse för första gången!
 


Mys

axelinaackie.blogg.se / 17 Oktober, 2014 - 19:51 / Allmänt
0 kommentarer

En ovanligt slapp fredag

axelinaackie.blogg.se / 17 Oktober, 2014 - 17:29 / Allmänt
0 kommentarer

Det gillar jag inte riktigt, att känna sig slapp är ingen bra känsla tycker jag. Men med tanke på att kvällen kommer bli riktigt mysig får det väl funka för den här gången.
Mamma ska iväg ikväll, därför hann jag bara rida Bosse idag. Jag red ett lugnt pass och tyckte att jag inte red speciellt länge, men när jag sitter på hans rygg flyger tiden iväg så det är sällan ett pass blir under 40 minuter. Joggade honom och tränade på att göra massor av övergångar. Han var lite knixig till vänster men det blev bättre i slutet, i höger var han underbar som alltid!
 
Nu är jag inne och ska fixa iordning lite. Städa, tända ljus, laga mat osv för att 19.28 får jag finbesök. Då gäller det att även huset är fint! Självaste Clara kommer och vi ska äta middag, kolla på postkodmiljonären (viktigt), idol och det nya avsnittet av The Vampire Diaries som släpps ikväll. Har köpt både Ben&jerry, godis, en minipåse ostbågar till Clara (för att ostbågar är bajsäckligt) och popcorn. Kommer bli riktigt mysigt tror jag, ska försöka få till en läskande bild på allt, matbilder är något av det bästa som finns ju ! ;-)
 
Nej nu får jag sätta igång! 
Här är vårt schema för kvällen:
19.28
clara kommer och middagen står på bordet. (lövbiff med sås (mycket sås då clara älskar det) samt pasta. 
 
20.00
Idol börjar, vi förflyttar oss till tv-rummet där skålarna står redo med ostbågar, godis och dricka. Popcorn också. BJ tas med från köket (så vi slipper gå tillbaka)
 
21.30 
VAMPIRE DIARIES!!! Datorn står redo men datorn får inte användas under kvällen förutom TVD
 
idolutröstning
borsta tänderna ordentligt, sedan läggdags. 
 
(kvällens challenge: Försöka hålla Clara vaken)


Fredagsfrulle

axelinaackie.blogg.se / 17 Oktober, 2014 - 07:54 / Allmänt
0 kommentarer

Pether Markne träning 16/10-14

axelinaackie.blogg.se / 16 Oktober, 2014 - 20:45 / Allmänt
0 kommentarer

Idag tränade jag för Pether för första gången. En väldigt positiv upplevelse, både att det var bra övningar, väldigt duktiga ryttare jag tränade samtidigt som och framförallt - bra tränare. 
 
Bosse skötte sig ganska bra. Han var tjurig i början och kickade när jag lade på skänkeln vilket drog ner på hans helhetsbetyg av mig. När han tjurar och sparkar ser jag till att det enda fokuset är att han ska gå fram. Jag lägger till skänkeln igen och lyssnar han inte då får han sig en rejäl tillsägelse. Saktar absolut inte av för att han ska "komma ner på jorden" utan frammåt är det enda. En häst som inte går fram för skänkeln kommer inte hoppa högre än kaninhinder.
En bit in på träningen lyssnade han mer på mig och accepterade mina hjälper. Men jag fick fortfarande rida väldigt starkt och ha mycket ben. Jag vet inte om jag red väldigt mycket starkare än vad jag brukar eller något för att jag har sån sjuk träningsvärk i axlar/armar och ben. Haha!
 
Den första övningen var en båge på 3 hinder. Först ett högt kryss, sedan 5 steg fram till en oxer och sen 5 steg till ett till högt kryss.
Den andra övningen var en annan båge. Men denna gången var det först en kombination (oxer, oxer) med ett galoppsprång. Sedan 3 steg lite frammåt till en annan kombination bestående av 2 räcken (2 steg mellan). 
Den övningen kändes mycket bättre för mig och Bosse hoppade säkrare. Det gällde att rida fram direkt i landningen så att man räckte fram på 3 steg och sedan sitta upp i kombinationen. 
 
Över lag måste jag säga att jag är nöjd, Bosse kan ju bli vild när han kommer till ett nytt ställe och ska hoppa men jag hade ändå bra koll på honom måste jag säga. 
Pether sa att jag hade en bra sits och hade bra händer. Det där med händerna har jag jag bara fått höra motsattsen det senaste året så det var kul!
 
Ser redan fram emot nästa träning! :)
Falsterbo HS


Mot träning, kl 11 ;)

axelinaackie.blogg.se / 16 Oktober, 2014 - 11:06 / Allmänt
1 kommentarer

Pottergull

axelinaackie.blogg.se / 16 Oktober, 2014 - 07:57 / Allmänt
2 kommentarer

Det är så roligt att höra att det går så bra för Potter hos hans nya ägare! Vi håller kontakten via instagram, har fått lite bilder och filmer när dom hoppar och det ser verkligen jätte bra ut! 

Världens bästa Potter! 
Fick denna bilden från Minna👆❤️

Och nu, dagen. (Jag låtsades att jag var en reporter på tv men istället för att säga "och nu, vädret" blev det "och nu, dagen) 
10 i 11 hämtar mamma (och Bosse) upp mig från skolan och så åker vi på dirren till träningen. Är tillbaka i skolan halv 2 kanske och då har jag 3 timmar kvar att härda igenom. Varav ett prov i hem och konsumentkunskap. HEJHEJ ÖSREGN

axelinaackie.blogg.se / 15 Oktober, 2014 - 18:36 / Allmänt
0 kommentarer

Idag när jag kom till stallet tog jag ut Elenya och ställde henne på gången för att göra iordning inför ett pass. Men så ser jag när jag ska hämta mina borstar att hennes träns som igår hängde ihopsnurrat och putsat inte gjorde det. Drog då den slutsatsen att sörran redan ridit henne och det hade hon! Men tänk då om jag inte skulle fixat tränset igår, då hade jag ju inte vetat att Elenya redan var riden (eftersom att Antonia var sneaky och inte sa det) så det fanns risk för Elenya att bli tiden två gånger idag. 
Så, dagens lärdom; putsa alltid tränset om du inte vill riskera att din häst blir riden 2 gånger! ;-)

Bytte då ut Elenya till Bosse och sedan Polo. Så alla reds men 2 av mig. :) 
Dom var jätte duktiga mina små ponnysar, imorgon är det ju Pether Markne träning med Bosse! Träningen börjar 11 så jag får vara borta från skolan ett par timmar mitt på dagen, score på den!
Känns bra nu

axelinaackie.blogg.se / 14 Oktober, 2014 - 20:04 / Allmänt
2 kommentarer

Red ordentliga pass på alla 3 idag. Först Bosse som jag red ut på 35 min med skritt och trav på lite grusvägar. Sedan trimmades han ytterligare 15-20 min i paddocken när jag kom hem där jag flyttade honom för skänkeln och såg till att han var läsgjord. Gick jätte bra med både uteritten och paddocks-ritten. ;-) det var kul att känna hur mycket snabbare det gick att få honom fin när han hade varit ute en stund innan. 

Sen reds Polo lite på samma sätt men han fick en lite kortare tur på 15 min trav i skogen och sedan 15 min i paddocken. Även han var väldigt duktig! 

Sen Elenya. Henne reds i ridhuset då det blev mörkt och jag red väldigt intensivt med mycket galopp. Hon måste komma igång ordentligt nu så det var behövligt! Det gick jätte bra också, hon var grym på förvänd galopp!

Nu ska jag äta middag och sedan gå till kojs 


Bästaste ponnyn 💘💘

axelinaackie.blogg.se / 14 Oktober, 2014 - 16:12 / Allmänt
0 kommentarer

Pannkakstisdag!

axelinaackie.blogg.se / 14 Oktober, 2014 - 12:03 / Allmänt
0 kommentarer

Gick upp några minuter tidigare idag för att hinna steka pannkakor. Åt 2 till frukost och har med mig resten som lunch i skolan. Något jag också åt till frukost var hembakat knäckebröd! Sjuuukt gott och eftersom att detta är en matblogg kommer receptet ut här. Väldigt nyttigt också så ni borde verkligen testa! 

Idag är det en regular tuesday med skola till 3, stallet och rida alla och sen hem och göra läxor. 

Denna minen gör Bosse jämt, haha!


Zuperznabb

axelinaackie.blogg.se / 13 Oktober, 2014 - 19:44 / Allmänt
0 kommentarer

Eller ja, påväg hem från stallet 20 i 8 kan ju diskuteras om det var supersnabbt eller inte, men jag har varit väldigt effektiv iallafall! 
Först vill jag berätta att min beställning från mountainhorse kom idag! Det var som julafton att öppna den stora lådan fylld med grejer till mig och hästarna. 

- ett par ridstrumpor 
- en vit piké T-shirt 
- svarta, blanka sporremmar med kronor på. 
- snokrem
- Ett träns till Elenya
- En sadelgjord 
- Stigläder 

Allt detta i väldigt bra kvalitet och mycket fint läder. Har tyvärr inte bild på allt men det får komma efter hand! 
Trimmade alla 3 i ridhuset och mamma var snäll och gjorde iordning hästarna. Det sparar man enormt mycket tid på! Det gick toppen med alla, Elenya reds lite hårdare med mer galopp och Bosse reds lite lugnare då han har gått väldigt mycket de senaste dagarna. 
Sen putsade jag allt, när man har nya grejer vill man hålla det tiptop i typ... En vecka, haha känner ni igen er? ;-) 

Jag har tänkt på att det magiska med att vara i stallet när man är i full rulle är att man inte känner av hunger. Det var först nu när jag satte mig i bilen som jag känner av hur sjukt hungrig jag är! 

Lite av sadelgjorden, den är lite bredare på mitten

Stigläderna 

Tränset 


mellanmål innan stallet

axelinaackie.blogg.se / 13 Oktober, 2014 - 15:42 / Allmänt
0 kommentarer


 
 
Har precis surplat i mig denna goda smoothien som blev riktigt god! Luftig och söt i smaken så jag fick verkligen till det! På första bilden ser ni vad jag hade i, hade dock bara 70% av bananen och i skålen är det hallon som är tinade i 10 sek. :) 
 
 


Den kommande veckan blir...

axelinaackie.blogg.se / 13 Oktober, 2014 - 09:21 / Allmänt
0 kommentarer

..rolig och förhoppningsvis lärorik! 
Först vill jag säga att på engelska lektionerna den här veckan ska vi kolla på film. Hur skönt är inte det lixom? Tror att det är en bra film dessutom då klassen fick rösta fram vilken vi skulle se. 
 
Sedan kommer vi till det huvudsakliga i detta inlägg!
På torsdag ska jag träna för Pether Markne! Det ser jag verkligen fram imot och tror att den kommer bli väldigt nyttigt! Jag vet ju inte än hur han är att träna för men det enda jag har hört är att han är en riktigt bra tränare, utvärdering kommer på torsdag kväll! 
 
Sedan är det ju tävling på söndag i Sydslätten. Åker dit med både Polo och Bosse och hoppar MsvB på Bosse och MsvB+5 på Polo. Polos klass är ett globenkval så det är extra kul, en liten bonus. Tar 3 timmar ner till Sydslätten men eftersom att jag hoppar de sista klasserna behöver vi inte åka allt för tidigt, runt 10-11 någonting. 
 
En bra vecka helt enklet, hoppas eran vecka också blir bra ! :D
 


Frukost!

axelinaackie.blogg.se / 13 Oktober, 2014 - 08:25 / Allmänt
0 kommentarer

Hembakat bröd med gräddost, apelsinjuice och flingor+mjölk 
Vilken mysig dag!

axelinaackie.blogg.se / 12 Oktober, 2014 - 20:17 / Allmänt
0 kommentarer

Idag fick jag finbesök vill jag lova. Självaste Clara kom till mig med sina 2 favorithästar Najje och Nora. 
Nora är bara 5 år så med henne ville hon hoppa på något annat ställe än hemma så hon hoppade i ridhuset medan jag skrittade och travade litegrann på Elenya. Tar det väldigt försiktigt nu i några dagar med henne pga omständigheterna. 
Sedan när vi ridit klart dom så red vi ut tillsammans! Väldigt kul var det, Polo och Najje satt vi på och vi red rundan runt sjön som tar ca 40 min. Vi hoppade över stenmuren 3 gånger, galopperade upp för backarna och gick ner i vattnet. Polo var en väldigt bra coach för najje när det gällde att gå ner i vattnet. Till slut kunde även Najje skritta på ganska djupt vatten utan att vara minsta lilla rädd! (Clara var väldigt stolt) 

Förutom dessa roliga ridpassen blev Bosse badad och klippt. Trots massa lugnande och brems var han aggressiv, haha! Men till slut blev både kropp, huvud, ben och lite på öronen klippt! Nu är han riktigt snygg! 

Angående Tyskland, berättar mer om det i ett separat inlägg imorgon så stay tuned! 

B o s s e . . .

axelinaackie.blogg.se / 12 Oktober, 2014 - 10:56 / Allmänt
3 kommentarer

Idag gick det mindre bra när jag red Bosse, men en positiv sak är att han lyssnade för mina skänkar och jag fick chansen att puckla på honom en del i galoppen när han "var rädd" för hinderna. 
Svetten droppade från honom när vi var klara så jag sköljde av honom överallt och sedan fick han gå in i boxen med lite hö. 
Nu är vi påväg till Bulycke för Antonia ska tävla med Lillan. Sen när vi kommer tillbaka ska Bosse rakas, polo ridas och Elenya ridas. Bosse måste vara fin innan han åker till Tyskland! 

Så ful Bosse<3<3 


Nya hinder!

axelinaackie.blogg.se / 11 Oktober, 2014 - 18:26 / Allmänt
0 kommentarer

Dom är så fina med silverknoppar längst upp!


just a regular weekend

axelinaackie.blogg.se / 11 Oktober, 2014 - 10:55 / Allmänt
1 kommentarer

Gårdagens avsnitt av TVD var så sorgligt, längtar redan till nästa fredag då ett till avsnitt kommer! Det är såsåså bra.
Vaknade vid 9 idag, gick upp, åt frukost och nu sitter jag fortfarande här klockan 11 och har inte kommit längre än till köket. 
Nu är det bara 8 dagar kvar tills jag ska tävla, det var riktigt längesedan nu! Kommer hinna gå en hel månad mellan tävlingarna. På söndag nästa vecka ska jag till sydslätten och hoppa med båda ponnysarna. MB+5 med Polo och MB med Bosse.
Mer om det!
 
Igår red jag ut Polo, klippte klart honom, trimmade Bosse, trimmade Sonja och borstade Elenya. Det gick as bra med allt! Idag ska jag rida mina 3, Elenya, Polo och Bosse. 
ha deeeeeeee
 


Idag är det fredag

axelinaackie.blogg.se / 10 Oktober, 2014 - 08:54 / Allmänt
1 kommentarer

Jag kan inte börja se fram imot fredagen förrän skoldagen är slut som är klockan 2. Har nämligen ett småpissigt schema på fredagar som inkluderar både matte, SO, engelska, svenska och IUP. Det sistnämnda är väldigt chill dock. Då har jag som uppgift att prata engelska bara, låter kanske lite konstigt. 
Nej nu får det vara nog om skolan, hur kul är det att läsa om lixom? Inte kul att skriva om det iallafall (skippar punkten) 
 
Idag står följande på schemat:
- Bosse ska ridas
- Polo ska ridas
- Sonja ska ridas
- Polo ska klippas klart
- Elenya ska jag borsta massor och möjligtvis rida henne lite. Det beror på. 
 
Sedan ikväll är det idol och TVD, det kommer ju ut på fredagar! ååhhh 
ahahahaha


Snabb vecka må jag säga!

axelinaackie.blogg.se / 09 Oktober, 2014 - 21:45 / Allmänt
0 kommentarer

Imorgon är det redan fredag! Snacka om att jag lever för helgen - haha! Även om jag bara är hemma en hel helg utan att tävla är det så underbart ändå. 
Skolveckans längsta dag är avklarad och en stor inlämning gällande NO och Svenska är inlämnad. Nu är det bara engelska läxa tills imorgon som jag redan är ganska bra på. Hemkunskapsprov nästa vecka samt engelska. Så skönt med bara 2 läxor men antagligen kommer det komma massa fler... Men den dagen den sorgen!
 
Idag var jag inte hemma i stallet förrän klockan 5 eftersom att jag slutade så sent. Åt middag direkt och sen gick jag ut och red. Bara Bosse idag då det blev så mörkt. Han trimmades i en hel timme och pappa hjälpte mig. Jag tränade mycket på att han skulle flytta sig för min skänkel och lyssna för skänkeln över huvudtaget. Gör hästen inte det så fungerar inget annat heller. Det gick bra, även om Bosse surade lite i början då han inte tog vänsterskänkeln riktigt.
 
Rakade Polo också. Och nu har jag det konstaterat att jag har sveriges sötaste D-ponny. Han är så vacker i verkligheten när han har klippt huvud och kammad lugg att jag knappt kan sluta kolla på honom haha! Dock klippte jag bara 60% då klippmaskinen blev varm och klockan blev mycket så resten tar jag imorgon! 

Godmorgon torsdag!

axelinaackie.blogg.se / 09 Oktober, 2014 - 08:02 / Allmänt
0 kommentarer

Igår kväll skrev jag på min inlämning så jag hann inte blogga tyvärr, men sånt är livet. 
Nu sitter jag med väldigt komfortabla kläder och äter frukost. Skola till 16.20 idag (wiho) och sedan hänger det på vädret vad jag gör. Antingen rakar jag Polo, fixar lite i stallet osv eller så rider jag ponnysarna. Ridhuset blir upptaget 17.30 nämligen och om det regnar vill jag inte rida i en blöt, regnig paddock... 

Finally done

axelinaackie.blogg.se / 08 Oktober, 2014 - 14:56 / Allmänt
2 kommentarer

Då var både gymnasiemässan och Naturhistoriska museumet avklarat. Lång dag som var helt okej ändå. Kände dock inget vits med gymnasiemässan då jag redan innan bestämt mig vad jag ska gå.
Där hemma väntar två ponnysar som är peppade för lite trimning och en storhäst som vill få lite skötsel. Ryktade henne igår samt borstade som en tok så hon blev jääätte len! eLENya ;-) 
Selfi med min leopard 


some snacks

axelinaackie.blogg.se / 08 Oktober, 2014 - 10:35 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
 
 
 
Detta har jag gjort vid ett par tillfällen och det är väldigt gott samtidigt som det är nyttigt! (beroende på hur mycket socker du strör över) ;-) För ni visste väl att socker inte är bra för kroppen? Inte för tänderna heller! Det försämrar ditt immunförsvar, gör att blodsockernivån blir ojämn och ditt humör blir väldigt dalande. 
Haha skämta, men jag kunde hålla mig serri väldigt länge. 
 
Nu kan jag förklara lite mer ingående hur man gör. 
Först tar du så många äpplen du tror att du kommer äta. När bilderna ovan togs gjorde jag till två personer, vill ju inte att ni ska tro att jag slukar 3 äpplen själv!
Skölj, skala och skär i skapligt tunna skivor, eller som man sa förr; "äppelbåtar". 
Smält en jädra massa smör i en stekpanna och när smöret börjat bubbla lägger du på äpplerna. Stek dom tills de fått en yta och ser lite stekta ut. Men innan du lägger skivorna på en tallrik så häller du massa kanel och rör runt i stekpannan. Ta mer kanel än du tror, smaken försvinner lätt när äpplena är varma. 
 
När skivorna sedan ligger på tallriken kan du strö över socker så blir dom extra goda! Woilah
 
(Nu när jag skrev hur man gör insåg jag att det inte var så nyttigt ändå...) Men det är gott iallafall!


Positiv

axelinaackie.blogg.se / 07 Oktober, 2014 - 19:18 / Allmänt
1 kommentarer

Just precis, nu känner jag mig positiv! Jag har en massa att se fram imot som jag tänkte dela med mig av nu. 

- ponnysarna var super fina idag, gjorde en markarbetsövning med lite upphöjda bommar och studs. Polo var väldigt rapp i benen och Bosse var väldigt lydig! 
- imorgon ska vi till gymnasiemässan inne i Gbg med klassen. Det är väldigt chill, kul med lite omväxling lixom. 
- Just för tillfället har vi bara två läxor som inte känns särskilt betungande över huvudtaget. 
- Elenya lever och är väldigt pigg. Dock bajsar hon väldigt lite... Är fortfarande lite orolig över henne så jag kanske inte skulle tagit med denna punkten på "positiv-listan". 
- Snart är det tävling, om en och en halv vecka ganska precis. Love tävlingar
- Vecka 43 åker jag till självaste RolfGöran Bengtsson med KosseBosse! 
- Snart är det höstlov vilket innebär Änglahoppet! 

Inte ens att det regnar tynger ner mig, fast där ljög jag dock. ;-) regn är aldrig speciellt kul men man ska se det från den ljusa sidan - regnar det idag kanske det inte regnar imorgon! 

Jag, lite diffus till vänster och mina bästa bröder


Elenya <3

axelinaackie.blogg.se / 07 Oktober, 2014 - 12:35 / Allmänt
0 kommentarer

Igår vid 3 kanske så låg Elenya ner i hagen vilket verkligen inte är likt henne. Hon började må sämre frammåt kvällen och låg ner i boxen, rullade sig och skrapade med hoven. Tydliga kolik-tecken med andra ord. Eftersom att hon har en väldigt känslig mage och blivit buköppnad 3 gånger i sitt 10 åriga liv var det såklart extra riskfyllt. Det kom en veterinär som gav henne smärtstillande, snodade i henne vatten, paraffinolja samt fick hon 5 liter dropp. Var kvar tills halv 11 ungefär och då var hon piggare. Pappa har kollat till henne 2 ggr inatt och då har hon också mått ok. Idag så verkar hon fortfarande pigg men då hon hade förstoppningskolik kan det ta ganska lång tid innan man helt säkert han konstatera att hon är bra. 
 
Tycker så synd om Elenya, hon förtjänar inte så många kolikfall :(
 
 


Be strong

axelinaackie.blogg.se / 06 Oktober, 2014 - 21:39 / Allmänt
0 kommentarer

Lunch

axelinaackie.blogg.se / 06 Oktober, 2014 - 11:48 / Allmänt
0 kommentarer

Måndag morgon och lugn vecka

axelinaackie.blogg.se / 06 Oktober, 2014 - 10:41 / Allmänt
1 kommentarer

Den här veckan har vi bara prov i spanska vilket jag anser som en lugn vecka, "bara" ett prov. Men så är det väl att vara en nionde klassare! Haha, jag var inte serri den sista meningen, är inte så töntig irl att jag uttrycker mig så. 
 
Nu den kommande meningen ska jag skriva med förkortningar.
Denna v. ska min klass t gymnasiemässan på ons. Vi ska vara där hela dan' och äta någonstnas inne i gbg. 
Så det är lite skönt att alla onsdagens lektionerna går bort!
 
I övrigt ska jag rida alla hästarna as usual. Men nu till en rolig nyhet som gynnar er läsare något kopiöst! 
På höstlovet, alltså vecka 44 ska jag göra en bloggsatsning. Och med Bloggsatsning menar jag att jag ska uppdatera såsåså bra och skriva såsåså bra inlägg! Kul va? Så var beredda på bra blogging på höstlovet mina vänner! 
 
 


Ber om ursäkt men nu ska jag bättra mig!

axelinaackie.blogg.se / 05 Oktober, 2014 - 20:07 / Allmänt
0 kommentarer

Uppdateringen, jag vet... Men denna helgen har varit så skön för att jag har haft flashbacks till sommarlovet! Ni vet när man kollar på så sjukt mycket serier och program att man lever sig in i programmet (det var lite jobbigt när jag nördade gossipgirl tho). Äter jätte god frukost och det enda måstet på hela dagen är stallet som jag inte ens ser som ett måste. Hur skönt? Bloggen har med andra ord kommit i kläm men nu är jag tillbaka i verkligheten så att säga. Haha vad hemskt det lät, det vill jag inte att det ska göra. För jag älskar mitt liv och har det så bra, det finns dom som har det väldigt mycket värre - tänk på det så var glad för fan.

Nåååå, vad har jag gjort idag då? 
Jag har under hela förmiddagen bara tagit det lugnt, det händer nästan aldrig att jag gör det så det var sjukt skönt. Sedan har hela eftermiddagen och kvällen spenderats i stallet där jag ridit 3 kusar. Sonja, Bosse-duracell-kanin och Polo. 
Antonia åkte nämligen till Maria Gretzer idag på prao och tog med sig alla sina hästar förutom Sonja (Lillan och Bullen då) så jag fick äran att rida Sonja lite. Hon var väldigt snäll och fin, speciellt i slutet! Det är alltid kul att rida hästar man inte rider så ofta, typ sörrans. Dock är det inte kul att rida oridna hästar som man inte känner. Kände mig tvungen att inflika det haha! 

Sedan trimmade jag Bosse... Vart ska jag börja? TUR att tålamodet var på min sida idag, att jag inte blev rosenrasande utan att jag faktiskt löste problemen vi hade så att han var som smör i slutet är ett under. 
Han har så otroligt mycket energi verkligen. Och eftersom att när han trimmas rider jag väldigt ordentliga pass bestående av väldigt mycket galopp får han en bra kondition också. Så idag, efter 20 minuter galopp utan paus, då blev han riktigt fin. Så är det nästan alltid, det krävs väldigt mycket galopp innan han börjar bli så som jag vill ha honom, men när han väl är där finns det inget bättre! 

Sist ut var gullegubben som fick en klassisk uteritt. Jag och Felle skrittade/travade och var ute i 50 min. Polo var lika snäll som vanligt, alltså världens snällaste! Trots en arg ko som kom springandes - hahahaha!
Jag och Sonja :)

Min vän som är famous på tv 

Så söta så


Fina Sonja :)

axelinaackie.blogg.se / 05 Oktober, 2014 - 16:37 / videor
0 kommentarer<3 <3

axelinaackie.blogg.se / 05 Oktober, 2014 - 10:35 / Allmänt
0 kommentarer

 
Hur tänkte sörran här?
 
 
 


tar det lite lugnt bara

axelinaackie.blogg.se / 04 Oktober, 2014 - 20:20 / Allmänt
0 kommentarer

andra inlägget för dagen, starkt känner jag! Haha! Men på helgerna vill jag bara ta det lugnt och inte göra så mycket annat än att vara i stallet och kolla på film. Skolan stressar mig så sjukt mycket så jag vill verkligen ta vara på de få lediga dagarna som är. Till exempel så drömde jag att jag var as stressad för att jag kom sent till skolan, det var typ 3 min tills jag började och jag var fortfarande hemma och plockade ett äpple i trädet, hahah! Fast det är inte så kul egentligen, att skolan orsakar att jag drömmer mardrömmar.
 
Ponnysarna är rida idag as usual, Polo i skogen och Bosse fick ett lite lugnare pass med 20 min skritt i skogen och sen travades han i paddocken i kanske 15 min. Gick jätte bra med båda två :)
 
Nu ska jag kolla ikapp några avsnitt PH och äta naturgodis. Kom ihåg på den tiden jag ansåg naturgodis som nyttigt - hahaha så kul
Vampire var såsåsåsåssåsåsåsåså bra, om ni inte har sett det, K O L L A


Det bästa med helg

axelinaackie.blogg.se / 04 Oktober, 2014 - 10:57 / Allmänt
0 kommentarerOMFG

axelinaackie.blogg.se / 03 Oktober, 2014 - 23:02 / Allmänt
0 kommentarer

Asså den obeskrivliga lyckan, love this!!!! 
Hösten är väl ändå fin :')

axelinaackie.blogg.se / 03 Oktober, 2014 - 17:15 / Allmänt
0 kommentarer
Nu är jag ute med Polo, Bosse trimmades innan i en timme och det gick riktigt bra! Pappa hjälpte mig och jag gjorde övningen som kallas "klockan". Fokuset låg på att jag skulle styra honom med skänkarna och inte så mycket med handen. 


Bosse badad efter ett svettigt pass i sitt älsklingstäcke😏


Gullegubben

axelinaackie.blogg.se / 03 Oktober, 2014 - 11:50 / Allmänt
0 kommentarer

Så smart om man inte kommer på en rubrik så lägger man bara ut en bild i början av inlägget och skriver lite om biden som rubrik! Fattar ni? Det är dagens tips till er. Gömmer mig lite bakom trädet bara. 
 
Idag ska jag försöka , nej jag SKA göra spanska-skiten, engelskatexten och skriva på min argumenterande text. Då slipper jag ha ångest på söndag kväll! Så smart azzåååå
Förutom det så ska jag rida Pologull och Bossegubben. Bosse ska trimmas och Polo ska antagligen ridas ut men om jag inte känner mig sugen på det får det bli ett trimpass på honom också. Sen ska jag putsa alla träns som alltid, städa lite så att det blir fint. Sen ikväll är det ju idol! Looking forward alltså :):):):)):):):)):):):):):)


FredagsFrukost

axelinaackie.blogg.se / 03 Oktober, 2014 - 08:23 / Allmänt
0 kommentarer

Smörstekta äpplen med kanel och socker, 2 mackor (egentligen 4) och ett glas juice ;)

Äntligen är fredagen här! Slutar skolan kl 2 och sedan är det heelg! Wonderful afternoon

axelinaackie.blogg.se / 02 Oktober, 2014 - 21:07 / Allmänt
0 kommentarer

Att trimma Bosse på våran 6 hektar stora äng med bara T-shirt i solnedgången, det var härligt! Sedan att han var fantastisk att rida gjorde inte det hela sämre precis. 
Skrittade fram i 15 minuter så att han skulle vänja sig vid underlaget och omgivningen. Sen travade jag i 12-13 min, tog en liten skrittpaus och sen galopperade jag 10 min med en skrittpaus mitt i. Som sagt, riktigt fin!

Sedan skrittade jag och Polo bort till galoppbanan och galopperade där. Det gick mycket bättre än igår då han var lugnare och inte så stark. Stjärna till Polo också 🌟 
Spolade av båda två och sen fick dom sitt kvällshö. 
Imorgon ska dom till pappa igen och då är det fredag!!! Som jag längtat !! 


Bromance


Dagen rullar på sakta men säkert

axelinaackie.blogg.se / 02 Oktober, 2014 - 11:30 / Allmänt
0 kommentarer

Nu sitter jag i skolan och har rast. Jag försöker tänka positiva tankar trots att jag egentligen inte är så positiv for the moment. 
Men de sakerna som är bra är att ponnysarna mår bra och är glada i sina gräshagar, imorgon är det den bästa dagen på hela veckan, det är bara 4 timmar och 45 minuter kvar på den här långa skoldagen, det regnar inte för tillfället, idag ska jag galoppträna på galoppbanan igen, snart är det helg, om 2 veckor ska jag tävla, snart är det höstlov, hösten är mysig enligt många, jag har en god macka i väskan. 
 
Ojoj vad mycket positivt jag kunde komma på! Är lite förvånad.
 
Imorgon ska hästarna hem igen till deras ordinarie stall som är hos pappa. Så jag passar på dessa 2 dagarna och rider på galoppbanan. 
Det är viktigt att Bosse framförallt har bra kondition så här ska det intervalltränas. Håller tummarna att regnet stannar i molnen :) (ehh okej, uttryck dig lite mer konstigt ackie)
 
yää


Torsdag

axelinaackie.blogg.se / 02 Oktober, 2014 - 07:56 / Allmänt
0 kommentarer

Idag är det min längsta dag i skolan, går ända till 20 över 4...
Men förhoppningsvis överlever jag denna dagen också, det är målet iallafall! 

Frukost bestående av äppeljuice, hembakat bröd med ost, youhurt med kiwi, granola och valnötter 
So cozy

axelinaackie.blogg.se / 01 Oktober, 2014 - 18:46 / Allmänt
0 kommentarer

  
sitter med tända doftljus i hela rummet på min vita lilla pläd. När jag skrev ordet pläd kom jag och tänka på wowjocke. Hahah sjukt roligt klipp, en riktig klassiken.
Över till något helt annat nu.
 
Har gått runt hela dagen och klagat på att Clara inte var i skolan och att jag är dukvakt denna veckan. (dukvakt=man torkar borden i matsalen, vaktar maten så ingen tar för mycket och dukar fram)
Har tyckt lite synd om mig själv och tyckte livet var trist. När jag sedan fick reda på en grej som var 100 gånger värre än de lyxproblemen jag hade fick jag mig en tankeställare. Man ska för fasen inte klaga. Vem bryr sig om man är dukvakt, om juicen var slut imorse, om det regnade eller om dagen varit allämt dålig? Det kan alltid vara värre så var tacksam och glad för det du har. Skriv en lista på minst 5 saker du är tacksam över i livet. Det kan vara en så simpel sak som "jag är tacksam över att jag är frisk". För vet ni, det är något man verkligen ska uppskatta. 
 
 
Över till något helt annat igen.
Har precis ätit middag och ponnysarna står motionerade i stallet. Galopperade massor på galoppbanan idag med båda 2 och dom var så glada! Polo var lite för glad dock då han tog galoppen på fullaste allvar och sprang lite för fort, tsss


Godmornin'

axelinaackie.blogg.se / 01 Oktober, 2014 - 09:23 / Allmänt
2 kommentarer

Hej allihop, nu är det onsdag morgon och jag känner mig förhållandevis pigg. Gick och la mig en timme tidigare än vad jag brukar göra vilket resulterade i att jag vaknade lite piggare! 
Igår efter det att båda ponnysarna var hoppade fick dom komma hit till stallet hos mamma. Dem (haha tänkte ni på att jag skrev dem?) ska få vara på semester här och äta gräs, konditionsträna på galoppbanan samt rida på våran enorma äng. tror dom kommer uppskatta det faktiskt. 
Just nu går dom i varsin gräshage och äter sig tjocka och glada. När jag kommer hem från skolan är planen att båda ska skrittas bort till galoppbanan och väl där ska jag rida 3 varv. Ett varv är 1,5 km så 3 varv blir perfekt. Mycket galopp är planen :)