Ralle, Potter och Cleo - ridpassen

axelinaackie.blogg.se / 05 September, 2012 - 22:12 / Allmänt

Jag red alla 3 ponnysarna idag. Ralle och Cleo fick hoppa lite och Potter fick gå en powerwalk i 50 min. Först red jag Cleo. Och det hela började med att hon rullade sig PRECIS innan jag tog in henne = en lerig Cleo. Så jag fick borsta ett litet tag kan man säga! ;) 
 
sedan när jag väl red fram kändes hon jätte fin! Jag hade bomull i öronen idag vilken hon trivs jätte bra med. Hon är väldigt känslig för ljud. Så att ha något i öronen som dämpar hjälpte väldigt mycket idag! Jag hoppade en liten bana på 3 hinder, en oxer och 2 räcken. De första sprången var väldigt låga och Cleo har en tendens att hoppa en halv meter över alla hinder hur små eller stora dem än är... ;) Men idag så gjorde hon ingen big deal av det, bara skuttade över väldigt avslappnat och fint. Och så fortsatte hela ridpasset mer eller mindre. När jag travade av hade jag en större trav än vnligt. Tydligen jobbar hon på bättre med kanbenen då än i kortare trav. 
 
Med Ralle gjorde jag samma sak. Och när jag red fram på honom lyssnade han jätte bra på mina skänklar, även på förhållningarna. Travade igång honom ganska länge, sedan lyssnade han lika fint i galoppen. Och när jag hoppade första "svängen" på banan så fick jag ett Ralle-omtramp på 2a hindret, scoore!! xd Men sedan när det blev lite högre så gick det jätte bra. Han känns så säker att hoppa på eftersom att han ALDRIG stannar! Och det är nog det viktigaste hos en häst. kapaciteten och att den inte stannar. (y)
 
Och det finns väl inte så mycket att berätta om när jag red på Potter. Han var snäll och jag red barbacka. Det var nog det! :)
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: