MÅL i år

axelinaackie.blogg.se / 30 Juni, 2013 - 22:02 / Allmänt
4 kommentarer

- Mitt mål med Polo är att kvala till inomhus SM, alltså en nolla i 130cm. 
 
- Samma mål med Cleo, kvala till inomhus SM, en nolla i 120cm. 
 
- Få tillbaka självförtroendet på Ralle, hoppa MsvB stadigt. 
 
- Ni vet väl att jag ska få Bosse i slutet av detta året? :) Ser verkligen fram imot det, precis som när jag såg fram imot att ta över Potter och ha lika kul med honom som Antonia hade, men eftersom att Potter fick sin skada på kotan blev det inte som jag tänkt mig... Fick en mardröm att Bosse dog innan jag skulle få honom... Det blir aldrig som man tänkt sig.
Mitt mål med Bosse i år beror lite på NÄR jag får honom, antagligen kommer jag inte hinna tävla så många tävlingar, därför är mitt mål att kvala till 120, alltså 3 nollor i 110cm.
 
Detta känns som rimliga mål, det är väldigt viktigt att inte sätta upp för höga mål, då blir man bara besviken om man misslyckas. 
Shu B dee, Europeans 2012
 


Antonia försöker göra EN armhävning..

axelinaackie.blogg.se / 30 Juni, 2013 - 20:57 / videor
1 kommentarer

Höj ljudet!!!!



Sista klassen - resultat

axelinaackie.blogg.se / 30 Juni, 2013 - 16:46 / Allmänt
2 kommentarer

Hoppade en MsvB på Polo idag igen. Standard - ett ner! Hahahaha, men denna gången kan man säga att Polo var felfri med jag hade 4 fel, för att jag la honom helt galet på första hindret så att han gick av alldeles för tidigt och kunde inte nå över på bakbommen. Han är så snäll, en vanlig häst skulle nog stannat i det läget, men min tappra krigare hoppar i alla lägen! Resten av banan var klockren, han kändes super bra! Han är så fin min Polo! <3



Resultat msvB

axelinaackie.blogg.se / 29 Juni, 2013 - 20:29 / Allmänt
3 kommentarer

Cleo var brötig på framhoppningen as usual. På banan var hon verkligen såå snäll! Underlaget var helt åt helvette eftersom att det hade regnat i stort sett hela dagen, men Cleo kämpade på ändå trots det tunga underlaget och den dåliga ryttaren! Hon smet förbi på A i 3-kombinationen för att jag inte ramade in henne. Sedan kom jag verkligen helt mitt i mellan på 2 hinder, inte så likt mig... Hon var snäll som hoppade men rev dom. 12 fel. Cleo var snäll iallafall...! Nu ska jag hem och träna, Antonia ska rida henne lite också så att det blir ordning på djuret! ;-)

På Polo blev det en standard runda, han kändes verkligen jätte bra, lite seg p.g.a underlagen. rev 6an för att jag kom lite nära på en oxer och glömde att hålla om benen, så 4 fel. Jaja, sånt händer, är väldigt nöjd med rundan - som vanligt! Men nu när jag har kvalat till MsvA (som jag gjorde igår) så vill jag bara ha många trygga rundor i MsvB, då gör det inte så mycket om han har ett pet, självklart är det roligare att vara nolla, men det är jag när jag har lärt mig hur jag ska göra när jag kommer nära och jag vill att han ska hoppa upp sig bättre. Måste också träna på att ha mer tryck i galoppen innan jag startar en högre klass. :)



Tja!

axelinaackie.blogg.se / 29 Juni, 2013 - 12:16 / Allmänt
0 kommentarer

Måste bara säga att Gud vad kul att väldigt många delar med sina åsikter på "åh, min ponny är så tjock" inlägget! Blir så glad! :-D
Nu är jag påväg till Ale igen med Polo och Cleo där bak. Jag hoppas verkligen att det inte kommer regna!
Förlåt för att det bara är så korta inlägg, men bättre det än ingen uppdatering alls! Hinner tyvärr inte skriva längre inlägg nu när det är tävling!
Lovar att uppdatera er med resultaten så fort jag hoppat och har täckning på iPhonen, täckningen är = 0 på Ale!



Godnatt!

axelinaackie.blogg.se / 28 Juni, 2013 - 22:18 / Allmänt
1 kommentarer

Ponnysarna står i boxen nu med flätade svansar och täcken. All utrustning är fixad tills imorgon då jag hoppar ridsport klassen med båda.
Men innan det ska jag hoppa L.A på Cymro. Jag ska rida väldigt bestämt. Han ska INTE få stanna. Men det bästa med imorgon är att min lift till tävlingsplatsen åker 06.15... Shiiiit alltså, jag kommer vara helt död imorgon bitti! Åker med "cymrosarna" på morgonen, åker sedan hem med dom och åker igen med mina ponnysar. Hej och hå typ! Nej nu måste jag verkligen sova så att jag iallafall orkar öppna ögonen imorgon bitti!



0a!!

axelinaackie.blogg.se / 28 Juni, 2013 - 18:51 / Allmänt
2 kommentarer

Bästa Polo var nolla och 4a i MsvBn! Jätte nöjd!

Cleos runda är Jag nöjd med, trots felen. men jag red väldigt slött i en snäv sväng och hon gjorde en Cleo-smitarförbiare. Sedan blev hon lite stressad och rev det sedan med bakbenen. Det var det lättaste hindret på banan, så det var inte direkt så att hon smet förbi för att hon tyckte att det var för högt eller svårt. Men om man bortser från det hindret är jag mycket nöjd!
Det känns bra inför morgondagens huvudklass!



Resultat Cymro L.A

axelinaackie.blogg.se / 28 Juni, 2013 - 12:22 / Allmänt
0 kommentarer

Sur på mig själv. Detta var faktiskt mitt fel idag, det är ingen bortförklaring, bara sanning. Fick ett stopp på 6an för att jag red så jävla mesigt. Usch för mig, imorgon ska jag rida 1000 gånger bättre och 1000 gånger mer bestämt.
Nu laddar jag om till MsvBn med dom andra pållarna.



O M G

axelinaackie.blogg.se / 28 Juni, 2013 - 09:02 / Allmänt
2 kommentarer

Min fucking väckarklocka ringde inte imorse, så halv 9 vaknade jag och jag skulle vara på stallet lite längre bort 20 i 9. FATTAR NI VILKEN PANIK JAG FICK?! Jag fick klä på mig och ruscha bort till stallet jag skulle till, på 10 minuter. Första gången jag försov mig. Fyfan.
Men nu är vi påväg iallafall!



Kvällsmat <3

axelinaackie.blogg.se / 27 Juni, 2013 - 21:04 / Allmänt
0 kommentarer

Mixade ihop en väldigt god smoothie, nytt recept! Mmmm... Allt är packat och klart nu, är väldigt taggad inför morgondagen!



Lista...

axelinaackie.blogg.se / 27 Juni, 2013 - 18:48 / Allmänt
0 kommentarer

-Cleo riden, en lång uteritt
-Polo riden, väldigt fin i ridhuset
-Cymro riden, också fin
-Ralle har gått en promenad
-All utrustning putsad
-Täcken och schabrak är packade

Återstående:
-bada Cleo och Polo
-Packa in allt i lastbilen
-Packa foder



"Åh, min ponny är så tjock!"

axelinaackie.blogg.se / 27 Juni, 2013 - 14:46 / Allmänt
7 kommentarer

Seriöst nu.
Det känns som att alla (kanske inte exakt ALLA, men alldeles för många) klagar på att sin ponny är tjock, när den i själva verket är i perfekt hull. Mina ponnysar är perfekta i hull, men åt det lite rundare hållet. Får höra nästan varje dag att mina hästar är tjocka, jag blir absolut inte ledsen, bara fruktansvärt irriterad!
Jag skakar bara på huvudet och suckar när folk går omkring och klagar på att sina ponnysar är tjocka, när dom i egentligen är lagom.
Alla är byggda på olika sätt, jag har 3 ponnysar som är helt olika och därför perfekta att ta i ett exempel: Cleo är en ädel ponny, hon ska inte vara allt för rund om magen. Ralle är en grov ponny, älskar mat och är född för att gå och gnaga av gräs från marken. Han är perfekt i hull efter hans kroppsbyggnad. 
Polo är lagom byggd, därför är han också lagom tjock. Han är väldigt lagom den där Polo! ;-) 
 
Nu menar jag inte att man ska ha en smällfet ponny, men det är skillnad på smällfet och lite rund om magen. Jag skulle skämmas om jag hade en smal ponny och gick runt och klagade på att den var tjock. 
 
 


klädkollage

axelinaackie.blogg.se / 27 Juni, 2013 - 10:38 / Allmänt
1 kommentarer

Eller ah, ett kollage vet jag inte om det är, det ser mer ut som 2 bilder bredvid varann. 
Jag tycker att dessa 2 plaggen är så fina! Baggy jeans har jag alltid velat ha, men har aldrig hittat några i min storlek och dessa stickade tröjorna är väldigt fina!
 


Godmorgon!

axelinaackie.blogg.se / 27 Juni, 2013 - 09:22 / Allmänt
3 kommentarer

Idag vaknade jag 10 i 9 helt av mig själv och det är stora framsteg! Klev upp och tog en lång dusch med mina grymma hårprodukter. 
Är riktigt taggad inför helgens tävlingar. Jag skulle inte hoppa dom klasserna som jag skrev, det har blitt lite ändringar.
 
Imorgon ska jag hoppa L.A på Cymro, MsvB på Cleo och MsvB på Polo
Lördag: L.A på Cymro, MsvB på Cleo och msvB på Polo. 
söndag: Har Cleo gått helt åzum hela helgen hoppar jag msvA, men om hon inte har gått åzum hoppar jag inte alls. Polo hoppar en MsvB. 
 
Där har vi det rikitga schemat.
Jag har gjort lite tidsinställa som kommer upp under dagen, blandat med att jag bloggar "live". Så uppdateringen kommer förhoppningsvis vara på topp!
 
 
 


min blogg är inte mysig

axelinaackie.blogg.se / 26 Juni, 2013 - 21:51 / Allmänt
5 kommentarer

Jag skulle vilja ha en mysig blogg, med massa vackra bilder på inredning och fikabilder från espresso house, det är mycket trevligare att läsa. 
Ett exempel: Har varit och fikat på espressohouse med vännerna, det ösregnade på vägen hem så jag gjorde iordning en varm choklad med vispgrädde och marsmallows på toppen när jag kom hem, satte  på ett varmt bad och nu har jag krupit upp i sängen med marabou och en mysig film med regnet smattrande mot rutan. <3
 
Och lite mer i den här stilen skriver jag: Fikade på espressohouse, det regnade på vägen hem så nu ligger jag i sängen och luktar blöt hund och fryser. Äter marabou men känner mig fet när jag gör det, men filmen jag kollar på är bra iallafall! 
 
Eller felet är inte att jag skriver omysigt, felet är att jag inte har ett mysigt liv! DÄR HAR VI DET! Dit jag vill komma är, att jag tycker att det är mycket mysigare att läsa en blogg som är mysig att klicka sig in på, har en fin design, bra kvalitet på bilderna och skriver mysigt och med bra svenska. Ska försöka göra min lilla blogg lite mer mysig. Det blev väldigt många "mysigt" i detta inlägget, gillar inte ordet egentligen, det låter töntigt. 
S W A G. 
 


vilken glidare jag är

axelinaackie.blogg.se / 26 Juni, 2013 - 17:06 / Allmänt
0 kommentarer

Allt är klart i stallet, putsade av lite träns som inte mådde så bra efter dagens ridpass i regnet. Är hos mamma nu och vi har precis rensat upp lite i stallet här. Vi ska faktiskt bygga om till ett riktigt fint stall! Tror att det mest kommer vara Antonias hästar som står här pga att hon ska gå i skolan här osv. Orkar inte förklara, men det kommer iallafall bli väldigt fint! Berättar mer om det i ett inlägg. 
 
Snart ska vi åka iväg, mamma lämnar av mig och Antonia medan hon är på gymmet. Vi ska handla och Antonia skulle köpa lite kläder tror jag. Ikväll blir det tacos, men jag tänkte köpa mig en scones från espressohouse medan vi är på kungsmässan, typ godaste smörgåsen som finns! <3
 
 


Bästa låten right now...

axelinaackie.blogg.se / 26 Juni, 2013 - 15:51 / Allmänt
0 kommentarer



Inget blir som man tänkt sig!

axelinaackie.blogg.se / 26 Juni, 2013 - 12:20 / Allmänt
1 kommentarer

Cymro var jätte fin när jag red efter det att jag hade hämtat sporrarna. Övade mycket på tempoväxlingar i galoppen, att jag skulle kunna galoppera i en hög galopp och att han sedan skulle vara lätt att ta tillbaka igen. Det var han riktigt duktig på! När jag var klar med Cymro satte regnet fart på riktigt och eftersom att det var lektioner i ridhuset var jag tvungen att trimma Cleo i ösregn. Det blev ingen uteritt då ingen ville rida ut med mig i regnet... :( Red i paddocken som sagt och vet ni vad? Cleo var jätte fin!! Det händer i princip inte att Cleo är fin i paddocken, men idag var hon det! Red inte så länge eftersom att det regnade så mycket.
Polo hade en väldigt dålig dag idag, han var spänd och lyssnade inte alls på mig. Så istället för att försöka få igenom något i ösregnet som jag ändå inte skulle fått igenom så plockade jag av honom utrustningen och ställde honom på bandet i 40 minuter. Hann bara rida i 10 minuter, men har han en dålig dag är det ingen idé att fortsätta, då blir det bara värre. Så jag gjorde ett bra beslut! ;-)
Den här lilla ekorren såg jag när jag var påväg till Cymro, erkänn cool!



Uppe med hönan!

axelinaackie.blogg.se / 26 Juni, 2013 - 08:42 / Allmänt
0 kommentarer

Går en liten morgonpromenad nu för att jag är påväg till Cymro. Han står på ett stall lite längre bort. Jag kände mig riktigt peppad tills det började regna... -.- Så här går jag i regnet!
Idag ska Cleo ridas ut och Polo hoppas litegrann.
Nu måste jag avsluta för att min telefon blir jätte blöt, vi hörs under dagen!



Goodnight readers!

axelinaackie.blogg.se / 25 Juni, 2013 - 21:29 / Allmänt
0 kommentarer

Är inne nu efter att ha vart ute och sprungit en kvällstur, putsat lite träns och gjort mina dagliga styrketräningar. 10 armhävningar och 2 min planka varje kväll.
Ska ta en snabb dusch nu och sedan gå och lägga mig i sängen framför en bra film, har ni något tips på en riktigt bra film får ni gärna kommentera det! :) Min hälsosamma stil går bra nu!



Nu blir det fezzt! ;-)

axelinaackie.blogg.se / 25 Juni, 2013 - 19:14 / Allmänt
1 kommentarer



Fina Polo!

axelinaackie.blogg.se / 25 Juni, 2013 - 15:40 / Allmänt
0 kommentarer

Jag vet inte vad som har hänt, men helt plötsligt har han börjat bli åzum när jag rider på marken! Jag har ridit med graman under en tid och nu har jag tagit bort den. Jag tror att han har lärt sig av gramanen typ, och nu när jag har tagit bort den så funkar allt som jag har tränat på. Självklart är han inte helt perfekt, det han blivit bättre på är:
- inte vara stressad
-inte lika rädd längre, nu blir han tex inte rädd för sina tyglar. ;)
- Jag kan rida honom på tygeln perfekt i alla gångarter.
- Han kan samla sig väldigt bra i galoppen
- inte lika stark på vänstertygeln
- Han har en as biffig hals, men det har han haft hela tiden. ;)

Det vi måste öva på mer är:
- Övergångar, han drar gärna fram huvudet och ligger på lite.
- Han är fortfarande lite stark i vänstertygeln, men har blivit mycket bättre!






Ett vanligt "morgon" (förmiddags) inlägg

axelinaackie.blogg.se / 25 Juni, 2013 - 12:01 / Allmänt
2 kommentarer

 
Börjar inlägget med en stor kram till Potter! ^^ Ser ni hur det LYSER tjurighet i ögonen på honom? Bara för att jag tvingade honom att gå först från gårdsplanen...
Godmorgon! Som vanligt ställde jag klockan på 8.00, men "råkade" somna om i 1,5 h vilket resulterade i att jag missade Ranchen... Mixade ihop en super god smoothie till frukost som bestod av en banan, hallon, yoghurt, mjölk och vanlijsocker. Mmm... 
Idag ska Cleo hoppas, inte bara småhinder utan lite högre. Polo ska trimmas och Ralle ska promeneras. Åker till stallet lite senare och innan dess ska jag ta mig ut på en powerwalk - 7km. Om jag orkar dvs... 
 
Idag fyller Pappa år också, GRattis till han!!! Så idag blir det tårta, jag och Antonia har fixat den bästa presenten..... ;-)
 
 


Den kommande tävlingen... !

axelinaackie.blogg.se / 25 Juni, 2013 - 08:24 / Allmänt
1 kommentarer

Ewa 
Hoppat Bingo eller Mange? :) trivs dom? ;)

svar: Nej jag har inte hoppat dom, jag hoppar bara dom dumma hästarna och dom tillhör inte den gruppen! ;-) Dom stormtrivs och sköter sig galant! :D


På fredag, lördag och söndag är det tävling i Ale-jennylund. Huvudklassen jag ska hoppa är Ridsport ponnycup. Men här kommer lite planer över vilka klasser jag ska hoppa: 

Fredag: Cymro L.A, Polo MsvB (tror jag?) Bra koll ackie!

Lördag: Cymro L.A, Polo MsvB (ridsport), Cleo MsvB (ridsport)

Söndag: Polo MsvB, Cleo: Om jag har kommit topp 3 i ridsportklassen som är på lördagen så ska jag debutera MsvA. Men antagligen kommer jag inte att komma topp 3, så därför kommer jag hoppa en MsvB. Och mamma, även om du inte vet att jag ska göra så, så kan du ändå inte säga något eftersom att pappa äger mest av Cleo. ^^) 

 


Bra bloggtips!

axelinaackie.blogg.se / 24 Juni, 2013 - 17:58 / Allmänt
2 kommentarer

Skit i vardagen - Skriv bara litegrann om din vardag, typ om det har hänt något speciellt. Det är inte kul att läsa om ni hade en svenska eller mattelektion som sista lektion i skolan, eller om du har läst en dålig bok. Nobody cares. 
 
Bilder - Ett inlägg utan bilder, är som ett stall utan hästar. Ibland om jag klickar mig in på en blogg för första gången så kollar jag mest på bilderna te.x. Så försök att ha en bild i varje inlägg. Då blir man mer sugen på att läsa och fastnar lättare för bloggen. Sedan tycker inte jag att han ska ha 711 likadana bilder från ett ridpass. Max 4 bilder i ett inlägg. 
 
Skriv intressant och bjud på dig själv - Skriv saker som du själv skulle vilja läsa om, nåt lite pinsamt som har hänt eller om du brukar göra nån konstig sak så berätta det! Bjud på dig själv, skriv inläggen med ett leende på läpparna och låt kerativiteten sprudla och sist men inte minst, skriv med massa humor!
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 


min stalldag :)

axelinaackie.blogg.se / 24 Juni, 2013 - 17:37 / Allmänt
0 kommentarer

 
Buenas tardes senoritos y senoras. Och DÄR tog mitt ordförråd i spanska slut. Men jag har faktiskt B i spanska, så klaga inte! 
Idag red jag först ut på Polo, en ganska normal skogstur, först på lite stigar och terräng och sedan på en lite bredare sandväg. Hoppade över mitt egendesignade hinder också som ni sett på filmen. ;-)
Gick sedan en powerwalk med Cleo i 50 minuter, Anton gick också, fast med Bosse. Sedan fick Ralle 2 promenader på 15 minuter styck. Alltås har jag powerwalkat i 1 timme och 20 minuter idag. Och inget onyttigt på hela dagen har slunkit ner, riktigt bra gjort av mig!
 
 
Kollar på MatTina på TV nu, guuud vad gott det ser ut det hon lagar... Men jag får nöja mig med tacos ikväll. ;)
 


Hoppar över egendesignat hinder ;)

axelinaackie.blogg.se / 24 Juni, 2013 - 14:23 / videor
0 kommentarer



MEN GODMORGON!

axelinaackie.blogg.se / 24 Juni, 2013 - 08:23 / Allmänt
0 kommentarer

Idag ställde jag klockan på 8, utan att snooza. Det var väldigt väldigt väldigt väldigt svårt att vakna, but i did it! I'm proud of myself.
Idag kommer det bli en väldigt slapp dag, nästan lite för slapp. Både Cleo och Polo ska ridas ut, men idag känner jag verkligen inte för att rida ut själv, så Cleo ska jag rida ut på med Spotty och Polo ska jag rida ut på med Elenya. Sedan ska Ralle ut och gå 15 minuter gånger 2. DET RIMMADE!!!
Nu ska jag avsluta detta morgoninlägg som blev ganska dåligt eftersom att jag skrev det från iPhonen med något tragiskt.
På onsdag har det gått 2 VECKOR på mitt sommarlov... :(
SM-2012



Då var allt finish!

axelinaackie.blogg.se / 23 Juni, 2013 - 18:05 / Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag bara druckit vatten, och jag hatar vatten. Men när jag tänkte på hur nyttigt det var och höll för näsan när jag drack gick det bra. ;-) Var ute och gick i 1 timme sammanlagt, 30 min med Bosse och 30 min med Ralle, så nu känner jag mig hurtig till 1000.

Polo var så fin idag, red honom utan graman från hela början och han var avslappnad och jätte fin hela tiden! Dock hade han svårt för att byta galopp till det ena varvet och var lite starn i vänstertygeln, annars var han fantastiskt fin!
Cleo var as pigg, men fin ändå. Hon hade en väldigt bra galopp idag vilket var positivt, det negativa var att hon vek in huvudet, men tog inte riktigt stöd i munnen i traven.

Nu är jag påväg till Donken, det var nyttig och hälsosam jag skulle vara va? Men idag hoppar jag MC-flurryn. ;-)



The planes får todaj

axelinaackie.blogg.se / 23 Juni, 2013 - 10:10 / Allmänt
2 kommentarer

Cleo - trimmas
Polo - trimmas
Random ponny pappa köpt till ridlägret - hoppas
Bosse - ut och gå 30 min
Ralle - ut och gå 15 minuter 2 gånger.

Det är bara att sätta igång!
Idag drack jag vatten till frukost btw. Amagad!



VISSTE DU ATT...?

axelinaackie.blogg.se / 23 Juni, 2013 - 09:13 / Allmänt
0 kommentarer

- jag lyssnar alltid på hög musik när jag rider ut, jag sätter telefonen framme i sadeln och sätter på spotifylistan. Mest för att vara höljudd så att älgarna inte vill komma, sedan sjunger jag gärna med, och om älgarna hör min röst tror jag inte att dom vill komma nära... ;-)

- Jag har dåligt samvete över att jag är så sjukt onyttig. Men jag kan tyvärr inte sluta äta godis m.m. Hahaha, där lät jag som en rökare som inte kan sluta... Okej, så illa är det inte.
Fast jo. Men jag ska sluta, från och med NU ska jag bli sundare, och nu menar jag det verkligen! Ska bara äta upp mitt godis som jag har kvar från igår, SEN ska jag sluta!

- Älskar att hitta nya bra låtar, det ger mig positiv energi. Synd bara att jag lyssnar sönder dom...

- Jeanskjol och vita tights är riktigt ruskigt gräsligt fult.

- Jag gillar att städa och jag vill ha ordning omkring mig.

- Jag har nu hoppat 120cm 9 gånger med mig själv, utan häst. ~stolt~

- Jag älskar bilden nedan, det ser så mysigt ut!



OMG!!

axelinaackie.blogg.se / 22 Juni, 2013 - 19:49 / Allmänt
0 kommentarer

Bert på TV, världens bästa film! ;-D



Powerwalk med Bossiii!

axelinaackie.blogg.se / 22 Juni, 2013 - 15:36 / Allmänt
0 kommentarer



Dagens skämt

axelinaackie.blogg.se / 22 Juni, 2013 - 15:18 / Allmänt
0 kommentarer

Lite roliga svengelska översättningar:
 

- Känn dig blåst.
- Feel you blown.

- Kom hit ögonaböj!
- Come here eyesbent!

- Nä, du! Den gubben gick inte!
- No you! That man didn't walk!

- Det ger jag sjutton i!
- I give seventeen in that!

- Varför lämnar du din väska här vind för våg?
- How come you leave your bag here wind by wave?

 

Typ så låter det när Clara ska översätta något på engelska, hahahahahah! Okey, så kul var det inte.



~ Man väljer sina ord ~

axelinaackie.blogg.se / 22 Juni, 2013 - 11:00 / Allmänt
1 kommentarer

Det jag menar med rubriken är, att man kan verkligen få saker och ting att låta bra. Jag gillar inte när folk använder sig av alternativ 2. Kolla bara på exemplen nedan:
-Jag ramlade av på tävlingen idag för att min ponny stannade. 
-Det slutade med att jag stod på fötter inne på banan.
 
-Min ponny rev ett hinder
-En liten bom föll för att det blev ett missförstånd.
 
-Det gick åt helvette när jag red, men det gick okej i slutet
-Lite pigg och stark i början, men det gick bra i slutet. 
 
Sedan ett annat lite kul exempel som jag stör mig på är: 
 - Jobbade min häst i backen idag och byggde muskler, jag verkligen kände hur hen jobbade med bakbenen och byggde muskler! 
 
Eh, okej? Fine om man klättrar med sin häst, det är ju bara bra för den, men hur kan man KÄNNA att hästen bygger muskler för att den går upp för en backe? 
Is there anybody who can give me an answer on that? 
(C i engelska jao) skrytarN no 1! 
Fast jag frågade dock pappa hur jag skulle skriva, hahahaha! 
 
Att bortförklara sig och få det att låta bra, gör ingen annan än dig själv gla'. 
JAG KOM PÅ RIMMET HELT SJÄLV!
 
 


NEEEEEJ!

axelinaackie.blogg.se / 22 Juni, 2013 - 09:41 / Allmänt
0 kommentarer

Jag ställde mitt lilla alarm på klockan 8 för att jag tänkte kliva upp och vara ute i stallet 9, men på nåt jädra vänster somnade jag om i 1,5 h! :( Nu är det skärpning, ska från och med imorgon kliva upp 8 varje dag, annars sover man ju bort hela dagen!
Men nu måste jag skynda mig, mitt mål är att vara ute klockan 10, alltså om 20 min, och jag ligger fortfarande i sängen... Good luck!



Nu blev livet genast mycket bättre!

axelinaackie.blogg.se / 21 Juni, 2013 - 18:36 / Allmänt
2 kommentarer

Trimmade precis en fantastiskt fin Polo, detta passet fick 9,8 poäng, då fattar ni hur fin han var! Om jag ska vara petig så drog han fram huvudet lite i avsaktningarna, det var det som gjorde att han inte fick en 10a, men i övrigt gjorde han allt jag bad honom om perfekt!

Nu blir det tårtkalas, det är ju trots allt midsommar afton!

/Matälskaren



Omotiverad dag

axelinaackie.blogg.se / 21 Juni, 2013 - 16:51 / Allmänt
0 kommentarer

Detta har varit en dyster och tråkig dag, ingen har varit i stallet på eftermiddagen och Cleo förstörde den extra mycket. Hahaha, skoja bara, min lilla plutt! Ska rida Polo ikväll, efter vi har ätit middag.
Städade lite i sadelkammaren förut, jag städar typ varje dag där känns det som, men det är bara roligt eftersom att det blir så fint när jag är klar. Denna gången rensade jag bland alla extra delar till träns m.m. Putsade av allt och sorterade det, rätt saker på rätt krok. Tog in alla ponnysar och nu står jag här inne och bloggar.

Ingen motivation till någonting idag, speciellt inte till bloggen, men några motbilder kommer säkert i vanlig ordning! ;-)



Cleo, bara lägg av

axelinaackie.blogg.se / 21 Juni, 2013 - 13:56 / Allmänt
0 kommentarer

CP häst. CP ryttare också för den delen, idag var nog jag mest CP. Skrittade först ut i 30 minuter som en liten framskrittning, sedan reds hon i manegen. Det började bra, tills hon hörde ett litet ljud, då spände hon sig och sprang iväg. Min reflex blir att jag gör en tvärnit, då spänner hon sig mer och allt blir bara kaos. Jag släppte stigbyglarna och tyglarna och skrittade jätte länge och var skitsur, Jag kände mig som en liten unge som inte fått godis på en lördag.
Sedan samlade jag mig och red lite till, då gick det bra. Men jag är missnöjd, jag hatar när det går dåligt och det är mitt fel. Det är skillnaden mellan 2 dåliga pass, tex det idag är jag väldigt missnöjd över eftersom att jag red så dåligt och blev arg på Cleo. Men det passet igår på Polo red jag ändå okej, och blev inte arg på honom.

Detta inlägget blev konstigt, men skit samma.



DAGENS SKÄMT

axelinaackie.blogg.se / 20 Juni, 2013 - 22:47 / Allmänt
1 kommentarer

 

Idag var jag på bolaget och köpte mig en kasse självförtroende, när jag kom ut från glasbanken så ser jag en snut som står och skriver ut parkeringsböter.

Jag går lugnt fram till honom och ber snällt och schysst att hans ska riva boten, jag var bara inne några minuter men han fortsatte att skriva. Bönade lite och bad att han skulle via empati, ingen reaktion från snuten, tog till ett betydligt hårdare språk och frågade om han f—n inte hade nåt bättre att göra.

Nu blev hans min klart surare och han daskade parkeringsboten på framrutan och fortsatte sedan att skriva ytterligare en bot. Då rev jag till ordentligt och frågade va f—n han höll på med och kallade honom snutjävel.

Röd i ansiktet lappade han bot nummer två på rutan och satte igång att skriva ännu en lapp. Vad jag sa de närmaste fem minuterna går inte att upprepa men det renderade i en hel telefonkatalog smackad på framrutan.

Då tyckte jag att det var nog och knallade bort till min egen bil och leende tänkte ”Lite kul ska man väl få ha en lördag”

 


Jag har det bra...!

axelinaackie.blogg.se / 20 Juni, 2013 - 22:23 / Allmänt
2 kommentarer



Så duktiga!

axelinaackie.blogg.se / 20 Juni, 2013 - 19:13 / videor
0 kommentarer

Jennifer och Potter - 90cm



Det gäller att vara i form. (random rubrik)

axelinaackie.blogg.se / 20 Juni, 2013 - 17:00 / Allmänt
1 kommentarer

Running away does'nt help you with your problems, unless you're fat. Then yeah, Run.
Det är många som säger att sin häst har en dålig kondition för att felen ofta kommer i slutet av banan då energin håller på att ta slut, men har tanken någonsin slagit er att det kan vara NI som har dålig kondition och inte orkar? Faktum är, att har man dålig kondition betyder det att lungkapaciteten inte är så hög, då får cellerna i kroppen inte tillräckligt med syre och oorkar inte arbeta lika fort. Då kan cellerna inte transprotera lika mycket syre till hjärnan som då i sin tur inte orkar tänka lika bra. Och orkar man inte tänka kan man inte komma rätt på hinderna och orkar inte fighta ända in i mål. Hängde ni med där? Det gjorde inte jag, men jag har faktiskt C i biologi så klaga inte. ;-)
Det jag försöker säga är, att både du och hästen måste vara i form till en tävling. 
 
Så ut och spring, tänk att varje steg du tar, är ett steg närmare en seger, då du står där med den blågula rosetten i pannbandet. Ät nyttigt och lev ett sundare liv!
 
/ Axelina, hon som aldirg är ute och springer och oftast river sista hindret, äter godis helst varje dag och föredrar donken. YOLO på den va? 
 
ahahahha, asså gud, här skulle jag försöka peppa er till att bli värsta hälsosamma männiksan... ojojoj. 
 
 
Här är jag när jag var ute med båten förra söndagen, det var så mysigt!
 
Skrev detta inlägget igårkväll klockan halv 12, jag var trött, okej? ;-)
 


2 klara!

axelinaackie.blogg.se / 20 Juni, 2013 - 14:53 / Allmänt
1 kommentarer

Jag red Polo och Cleo i paddocken för ovanlighetens skull. Jag brukar oftast rida i ridhuset eller rida ut.
Vet inte riktigt vad jag ska säga om Polos pass, det gick inte dåligt, jag tror bara att det var ett sådant ridpass som tar oss framåt. Tog av gramanen efter halva passet och han funkade bättre utan. Det är otroligt svårt att använda sig utav en graman på ett korrekt sätt har jag fått lära mig idag utav min kunskapsPappa. Det blir ofta så att hästen går och drar i gramantygeln, utan att man märker det så mycket. Han var iallafall fin när jag hade tagit bort gramanen. Jag ser det bara positivt att han går bättre utan, för att om man har ridit sin ponny på graman och det går åt helvette när man tar av den så har man misslyckats, eller inte kan behärska hjälptygeln.

Cleo var ganska fin faktiskt. Hon brukar vara as spänd i paddocken, men hon var bara lite spänd idag. Avslutade med lite markarbete, upphöjda bommar som låg på lite linjer och jag övade på att hon skulle vara lugn och få in rätt antal galoppsprång, det gick fint trots att hon var lite stark.
Ralle är siste man. Ska rida ut på honom.

Ralle använder sig också utav maroccanoli produkterna, hahaha!



Dagens morgon-tips!

axelinaackie.blogg.se / 20 Juni, 2013 - 08:30 / Allmänt
0 kommentarer

Har ni märkt hur otroligt lent och friskt håret känns när man har varit hos frisören? Så känns det för mig hela tiden när jag började använda moroccanoil produkterna! Schampot, balsamet och oljan är det jag använder mig utav. Det ger håret en glans, luktar asgott och gör det jätte lent samtidigt som oljan är grym för slita toppar. 
Väldigt dyrt dock, men du lever bara en gång, så passa på för fasen! 
 
Texten jag nyss skrev lät som att en försäljare hade skrivit den, typ en sån reklam som går på tv, haha!
 
 


nu snackar vi!

axelinaackie.blogg.se / 19 Juni, 2013 - 22:16 / Allmänt
0 kommentarer

Har precis duschat och krupit ner i sängen med en skål vindruvor och det nya avsnittet av PLL framför mig, bättre kan det nästan inte bli! 
Imorgon har jag lagt 2 inlägg på tidsinställt, ett lite längre och ett "dagens tips" missa inte det! 
 


Min OS framtid är räddad. ;-)

axelinaackie.blogg.se / 19 Juni, 2013 - 16:38 / Allmänt
2 kommentarer

På bilderna är det Lillan, 5 år efter Hiphop.

Frida hade stuckit sig på något i hagen idag, så hon hade ett sår och var svullen i ena frambenet och kunde tyvärr inte hoppa idag.



Skriver detta med ett leende på läpparna...

axelinaackie.blogg.se / 19 Juni, 2013 - 13:58 / Allmänt
1 kommentarer

Efter att ha läst era snälla kommentarer kan jag inte vara annat än glad!

Jag sitter i bilen på väg till Skåne - igen! Jag älskar Skåne, så det är nemasproblemas för mig! Men denna gången ska jag till Båstad och Helsingborg. I Båstad ska vi kolla på Frida och Lillan, våra 2 storhästar. Det är Richard som rider dom nu. Men det är jag som ska hoppa OS på dom, eller iallafall på Frida.
Sen i Helsingborg ska Antonia prova lite storhästar.
Lite fakta om FRIDA: hon är riktigt stor, hög och lång. Väldigt bra tävlingshäst har Richard sagt. Hon hoppar väldigt bra. hennes far är SaintAmor och hennes mor är Crossline. Crossline är en storhäst som mamma hade när hon red förr i riden, hon var en riktigt riktigt bra häst men fick tyvärr en skada så att hon fick bli ett avelssto.

Lite fakta om LILLAN: Lillan är lite mindre, men fortfarande väldigt stor. Hon är lite piggare och lite mer alert än Frida. Och hon hoppar väldigt bra. Hennes far är Hiphop och hennes mor är Crossline, så Frida och Lillan är syskon.

Kommer kanske filma lite och lägga upp här sen på de små djuren! :)



Vart vill jag komma med min ridning?

axelinaackie.blogg.se / 19 Juni, 2013 - 09:12 / Allmänt
2 kommentarer



Hmm... Bra fråga! Jag har såklart en dröm, precis som alla andra hästtjejer att bli lika bra som Rolfgöran, Malin, Marcus, Ludger m.m. (Kände mig cool när jag bara skev förnamnen eftersom att det såg ut som att jag var BFF med allihopa)
Men man måste ju tänka lite realistiskt också. Det ligger OTROLIGT mycket slit bakom att bli så duktig. Och det finns väldigt många ryttare som rider väldigt bra, men ändå inte har nått enda fram. Jag vet inte vad det beror på, kanske att alla inte har den ambitionen att lägga sin själ i att bli så duktig som möjligt och självklart handlar det om pengar. Hästsporten är en väldigt dyr sport. Att man köper hästbussar för 5 mille som man kan ställa in så på millimetern att sina morgonägg ligger mitt i kastrullen när man kokar dom, utskjut på båda sidor, pop up m.m. Och att man i princip kan KÖPA sig en biljett till EM. På ponny. Det är då det är så fint med storhästar, man måste kunna rida lite grann för att lyckas där.
Åter till ämnet. Jag har bestämt mig redan nu att jag ska bli lika bra som mina bästa vänner som jag nämnde ovan. Annars vet jag inte vad jag ska göra av mitt liv, har verkligen inga framtidsplaner om jag inte ska ägna mitt liv till att rida.
Min dröm är att kunna ha en gård i Skåne, ha 3 stycken topphästar, gärna kolsvarta alla 3. Sedan 3 lovande hästar som var lite yngre. Och så ska Clara ha ett hus bredvid mitt hus, men vi ska dela stall.

Nu till den lite mer kortsiktiga biten.
Mina drömmar är att när jag tagit över Bosse ska vi bli ett dreamteam. Hoppa EM 2015 & 2016 och hoppa NM nästa år.

Jag behöver inte köpa min biljett till EM, jag FÅR den...
bara för att jag skriver så kommer det säkert gå asdåligt för mig med Bossi. Haha, nejdå!



Wow!

axelinaackie.blogg.se / 18 Juni, 2013 - 20:22 / Allmänt
2 kommentarer

Blev lite förvirrad när statistiken hade höjts med 7-milakliv! Blev länkad av ponnysanning angående J&P i ponnyakuten. Lite kul! Stanna gärna kvar och läs min blogg alla ni nya människor. Jag är rolig, jag lovar! ;-) Och jag kanske avslöjar något mer om ponnyakuten, vem vet?



Sneakpeak!

axelinaackie.blogg.se / 18 Juni, 2013 - 19:55 / Allmänt
0 kommentarer

Nu är Potter och Jennifer hämtade från Tobbes fina gård i Skåne. När man är där känns det som att man varit där 1000 gånger innan eftersom att man har sett allt på TV. Lite kul.
Jennifer och Potter har utvecklats jätte mycket!



I bilen...

axelinaackie.blogg.se / 18 Juni, 2013 - 10:30 / Allmänt
0 kommentarer

Påväg till Skåne! Kör upp för hallandsåsen nu med Fabian i knäet, så det är inte jätte långt kvar!



Åh vad smart jag är !

axelinaackie.blogg.se / 17 Juni, 2013 - 18:36 / Allmänt
2 kommentarer

Idag fick jag nog. Jag var så trött på att Ralle alltid hugger när han står på gången och surar. Så jag tog en sprayflaska, fyllde den med vatten och sprayade på honom så fort han bet eller surade. Det låter kanske lite elakt, men lite vatten har ju ingen dött av! Han slutade bannemig med sina dumheter. Då var ett problem löst!
Det blev efter lite uppfostring, en liten uteritt. Skritt och trav till människosjön. Han skötte sig väldigt bra.

Ni hade rätt, Jennifer och Potter är på Ponnyakuten, men vilket problem de har får ni se i januari på Barnkanalen! Imorgon ska jag följa med till Skåne och hämta dom, det ska bli så kul att se hur mycket dom har utvecklats under dessa 12 dagarna! Och självklart ska det bli kul att träffa världens bästa ponny!

AHAHAHA, Polo försökte få igång Ralle lite i hagen, fick lite roliga bilder!



Vi har det bra!

axelinaackie.blogg.se / 17 Juni, 2013 - 16:06 / Allmänt
1 kommentarer

// Cleo, Polo och Ralle



Duktig Cleo!

axelinaackie.blogg.se / 17 Juni, 2013 - 12:31 / Allmänt
0 kommentarer

Trimmade Cleo precis och i slutet tog jag några skutt på ett litet hinder. Och hon kändes så fräsch! Sög mot hindret och var helt lugn efteråt. Visst var hon väldigt pigg och hoppade väldigt högt över hindret, men hon kändes ändå så fin!
Polo red jag ut en ganska lång tur på. Red både Nora-vägen och runt skolan. Var väl ute i 1 h och 15 min. Polo var väldigt pigg och väldigt glad, haha!
Bara Ralle kvar nu, får se vad jag hittar på med honom, men antagligen rider jag ut, skogsmullen som jag är! ;-)



3 saker samtidigt...

axelinaackie.blogg.se / 16 Juni, 2013 - 19:03 / Allmänt
0 kommentarer

Skrittar Ralle på långa tyglar barbacka, spotify på högsta volym och bloggar. Känns tryggt.... Haha, tur att Ralle är snäll!
Min dag har varit regnig, grå och kall, men mina ponnysar lyste upp min dag eftersom att:
- Ralle och Polo hade jätte kul tillsammans i hagen
- Cleo var helt åzum när jag red henne, verkligen grymt fin!
- Polo var också jättejätte fin när jag red, det blev ett trimpass eftersom att jag inte ville gå en promenad med honom i ösregn.
- Bakade mumsigt hästgodis som Ralle framförallt gillade.
- jag fick ett väldigt bra besked om Bosse, att jag kanske får ta över honom tidigare än väntat...... :D men Antonia ska såklart hoppa Falsterbo och eventuellt EM med honom.
Yep, det var min dag kort och gott, när jag har skrittat klart Ralle ska jag gå in och ta en varm dusch, sätta på en film och gå och sova relativt tidigt. Kliva upp tidigt imorgon bitti och rida.

Ha en jätte bra kväll allihop! <3
Det där sista var inte riktigt min stil att skriva, men det lät ändå förjävla trevligt!



Eget hästgodis!

axelinaackie.blogg.se / 16 Juni, 2013 - 17:08 / Allmänt
4 kommentarer

Gjorde eget hästgodis förut, det blev väldigt lyckat och hästarna älskade det! Ingredienserna var:
1 dl sirap
1dl mjöl
4 dl havregryn
2 äpplen



1a gången...

axelinaackie.blogg.se / 16 Juni, 2013 - 11:59 / Allmänt
1 kommentarer

Släppte Ralle och Polo i samma hage idag för första gången! Dom hälsade först på varann, sprang lite grann och sedan började dom klia varandra. Kärlek vid första ögonkastet? Haha!



söndag och sedan 5 dagar på sommarlovet har passerat....

axelinaackie.blogg.se / 16 Juni, 2013 - 11:29 / Allmänt
0 kommentarer

Jag har suttit inne och kollat live på hela grand prixen i Hagen som Antonia hoppar. Jätte bra att ma kan kolla live ju!
Men nu måste jag nästan ta mig i kragen och gå ut. Överväger om jag ska gå en lång promenad med Polo eller om jag ska skritta. Får se hur lat jag är, men det kommer ju kännas mer hurtigt om jag går... Cleo ska trimmas i ridhuset eftersom att hon är väldigt dampig i paddocken. Kanske bygger upp ett litet hinder och skuttar över det några gånger. Vädligt lågt, men det är bra att hon kommer igång och hoppar ofta men lite och lågt. Annars gör hon hinderna till en sån stor grej när man väl hoppar och blir helt till sig.
Ralle vet jag inte vad jag ska göra med, jag har ingen bra plan...
 
 
 


Nu känner jag mig riktigt djup...

axelinaackie.blogg.se / 15 Juni, 2013 - 22:18 / Allmänt
2 kommentarer

Är riktigt deppig över dagens resultat med Ralle.
Jag ska berätta verkligen hur jag känner nu.
Det började med att jag och Ralle åkte till Ljungby år 2012. Hoppade hela meetinget fre-sön. En L.A på fredagen då jag fick ett nedslag. Ralle kunde riva ibland på den tiden, han var en försiktig ponny, men nåt nedslag kom då och då. På lördagen hoppade vi MsvB och blev placerade. Hoppade därefter en MsvB på söndagen. Jag kände mig trygg på Ralle, han var min lilla tävlingsmaskin som alltid ställde upp. På första hindret i den klassen kom vi LITE,LITE långt på en OxEr. men inget speciellt. Ingen vet riktigt vad som hände, men våran teori är att senan tog stryk i uppsprånget så att han inte ville landa, han sprattlade till i luften och vi gick omkull. Jag klarade mig bra, men det gjorde inte Ralle. Han hade så ont i vänster ben, haltade ut från banan. Jag skulle försöka ta på kylgele innan vi skulle åka hem, men det gick inte ens att ta på benet. Det visade sig att han hade fått en skada på senan och han var borta i ett halvår. När han väl var igång igen var det som att något hade hänt med honom, han rev ALDRIG. Never. Vi tävlade ett gäng tävlingar hösten 2012 och vi vann/placerade i nästan varenda start.
På tävlingen i Danmark i slutet av 2012 vann vi första dagen, 5a andra och sedan sista dagen kom vi mot en oXeR, gick av alldeles för långt och gick omkull. Självklart blev jag rädd och osäker, 2 omkullridningar på samma häst lixom.
Efter det har Ralle blivit väldigt försiktig, det blir en osäker känsla på oxrar och han känns inte längre som min trygga tävlingsmaskin. Jag vill verkligen att han ska bli som vanligt igen, som han var innan allt detta hände. Jag tror att jag är rädd, rädd för att vi ska gå omkull igen, eller att han ska gå av för långt så att vi kraschar. Om jag ska försöka tänka mig att Ralle hoppar över en oxer, bara tänka mig det i huvudet, så är den enda bilden som kommer upp i huvudet videon från när vi gick omkull i ljungby. jag KAN verkligen inte ens TÄNKA att Ralle hoppar över en oxer, för att i varje tanke kraschar vi. Det är en obehaglig känsla. Men jag vill verkligen att det ska funka igen.. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men det känns bara så tråkigt alltihop.


~ Hårt arbete kan aldrig skada, om man låter någon annan utföra det. ~

Lite kul citat för att lätta upp stämningen lite!



Inte dumt med en egen kiosk...

axelinaackie.blogg.se / 15 Juni, 2013 - 20:07 / Allmänt
0 kommentarer

... Lördagsgodis😍😍



Ett ner - standard!

axelinaackie.blogg.se / 15 Juni, 2013 - 18:11 / Allmänt
0 kommentarer

Haha, Polo kändes så fin som alltid, men fick ett pet på 3an som var en oxer. Han rev bakbommen för att han landade lite för snabbt då han trodde att det var ett räcke. Annars kändes han jätte fin! Red väldigt sakta eftersom att jag rev såpass tidigt i banan, hade jag inte rivit skulle jag inte tagit ut vägarna så mycket och blivit 2a tror jag. Men är väldigt nöjd och det som är så bra med Polo är att det värsta som kan hända på en tävling är att jag får ett nedslag. Jag har nog aldrig haft ett sämre resultat än 4 fel med honom, så det känns väldigt stabilt!! ;-)



Ralle

axelinaackie.blogg.se / 15 Juni, 2013 - 16:08 / Allmänt
0 kommentarer

Tänker inte bortförklara mig och skylla på massa andra saker, för att jag hatar att läsa när folk gör det. Vissa kan till och med få en avramling att låta bra. -.-

Ralle stannade för att jag kom nån decimeter för långt på en oxer och lade fram handen. Riktigt fult av honom och jag trillade av, punkt.



Cleo redo för en uteritt!

axelinaackie.blogg.se / 15 Juni, 2013 - 10:56 / Allmänt
0 kommentarer

Dat långa öron...!



But if close your eyes...

axelinaackie.blogg.se / 14 Juni, 2013 - 23:06 / Allmänt
2 kommentarer

Does it almost feels like... Sen kan jag tyvärr inte mer av den låten!
Imorgon börjar min klass 14.30, så vi åker inte förren 13.30. Skönt tänkte Axelina. Axelina är ett ganska konstigt namn, det känns konstigt att skriva det också. Ackie låter bättre.
Spolspiltan är nymålad, så jag kunde inte bada Ralle förrens imorgon. Men det är bara bra eftersom att han är världens gris på natten.
Saker ni inte visste om Ralle:

- Man måste ha en väldigt snabb (där lät jag som ett 8 årigt barn) galopp på Ralle när man hoppar.

- rider man ut stannar han överallt för att smaka på ALLT. Och då menar jag ALLT. Ett löv på marken, gräs, alla träd, grenar, buskar m.m.

- han har sulor på framfötterna.

- Han bits som in i helv*tte. Går man förbi honom när han står på gången hugger han vilt. Men han har aldrig bitit mig, och det tror jag inte att han kommer att göra heller eftersom att han älskar mig. ;-) Han har verkligen koll vart han har sina tänder.

Har putsat allt jätte noga nu och packat in allt. Så imorgon bitti är det ända jag ska göra att bada Ralle och rida Cleo som ska få en uteritt. Chill!

Kolla vad jag fick på snapchat........ ;) Ser ni vart Potter är?



Jag vet inte längre...

axelinaackie.blogg.se / 14 Juni, 2013 - 17:40 / Allmänt
2 kommentarer

Bloggen känns väldigt tråkig nu för tiden, det står typ samma saker hela tiden, dom är 6 rader korta och det står: har ridit alla 3 och det gick bra.
Kul att läsa? Nej. Så jag har bestämt mig för att lägga ner bloggen. Kommer inte att skriva nått mer blogginlägg för att jag tycker inte att det är kul längre.


Bara skoja! Självklart ska jag fortsätta blogga, men jag ska blogga bättre. Så som det är nu suger. Men det är bara det att min dator är död, laddaren är hos mamma och jag är hos pappa.
Ska bättra mig, lovar!

På tal om något annat så är det tävling imorgon, en L.A med Ralfis och en MsvB med Polis. Polisen är badad och nästan allt är putsat, men jag får fixa resten när jag kommer hem för att för tillfället är jag och handlar massa saker inför ridlägerna som börjar på söndag.



Gud så duktig jag är! ;-)

axelinaackie.blogg.se / 13 Juni, 2013 - 21:11 / Allmänt
0 kommentarer

Alla ridna och alla var jätte fina, rengjort alla skydd, putsat alla träns, tvättat alla bett, tvättat några schabrak i tvättmaskinen, putsat alla magplattor och sitter nu i mitt hemliga träd och bloggar. Det som är bra med mitt hemliga träd är att jag inte syns från nått håll.
Hahahaha, lite kul att jag sitter i ett träd och bloggar!



Ralle, hur lyckas du...?

axelinaackie.blogg.se / 13 Juni, 2013 - 16:03 / Allmänt
0 kommentarer

Han stog och grävde i hagen när jag kom, och eftersom att det ösregnade så var gruset helt blött och skvätte upp på HELA huvudet så att han var helt lerig... Men efter att ha tagit in alla ponnysarna och badat Ralles huvud är han som ny, kolla innan och efter bilderna!



godmorgon denna soliga torsdag!

axelinaackie.blogg.se / 13 Juni, 2013 - 10:39 / Allmänt
0 kommentarer

NOT. 
Det känns verkligen inte som sommarlov när regnet bara öser ner och det är jätte kallt. :( Alla måste tyvärr ridas i ridhuset idag. Ska ta några språng på Ralle bara för att känna av lite innan tävlingen. Men nu sa pappa att det inte är säkert att jag får hoppa Ralle till helgen för att tävlingen tar inte imot fler efteranmälningar. Men jag hoppas att det löser sig!
 
Dagens tips: Lägg in juliakaka i ugnen och låt det bli varmt och få en hård yta, JÄTTE GOTT!
 
Vi har fått våra betyg nu, jag är ganska nöjd faktiskt. Jag fick 3 B (varav ett B var i Historia!! hahaha, fråga mig inte hur jag lyckades få B i det) , 6 C och resten D. Meritvärdet var 215, så det är mycket bättre än förra året! 
Har också höjt mig så att jag har C i Engelska. Det är jag väldigt glad över eftersom att det betyget jag hade förra året i engelska var inte ok. 
 
 
 


Nu känner jag mig i form!

axelinaackie.blogg.se / 12 Juni, 2013 - 22:44 / Allmänt
0 kommentarer

Jag hoppar varje dag, och det ger verkligen resultat! (Hoppar med mig själv altså, utan häst)
Jag har totalt hoppat 120cm 7 gånger nu, och jag blir bara lite glad när jag klarar det, inte lixom världens lyckovrål som det var de första 3 gångerna. Det känns väldigt enkelt att hoppa 120, provade på 125 idag men jag behöver nog träna lite till... ;-)
Typ careface på den va.

När jag kom hem från skolavslutningen tog jag och Polo en tur i skogen under de gråa molnen. Red en ny väg som jag aldrig ridit förut, man red genom skogen en ganska lång bit med mycket terräng innan man kom ut på den "stora" vägen där man kan trava och galoppera. Och fatta hur rädd jag var när jag red igenom skogen på den lilla stigen. Är sjukt rädd att möta på en älg eller typ en läskig man i skogen. Men inte nog med det, jag hörde något i skogen som lät ganska mycket, och det värsta var att Polo som alltid brukar skritta på med huvudet rakt fram och gå ganska fort, saktade ner tempot en smula och kollade åt det hållet ljudet kom ifrån. Jag fick en hjärtattack och dog. Som tur var kunde Polo HLR, så han fick liv i mig igen.
Han var jätte snäll resten av rundan och allt gick bra. :)



Ha-ha...

axelinaackie.blogg.se / 12 Juni, 2013 - 17:16 / Allmänt
0 kommentarer

Kommer nästan alltid lite sent till skolan, bara nån minut sådär, och då kan jag ju inte bryta traditionen - kom även sent till avslutningen. Gangster ;-)
Sitter i bilen med en glass i handen påväg hem, första minutrarna på sommarlovet måste ju firas på bästa sätt. Några i klassen skulle till Liseberg och dom frågade om jag ville följa med, men då sa jag att jag hade ju en häst kvar att rida! - mitt motto: Hästarna går alltid i första hand. Tur att jag har mina hästar så att jag har en bortförklaring till att jag inte kan följa med på saker! ;-)



crappolopi

axelinaackie.blogg.se / 12 Juni, 2013 - 13:33 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
Tycker att det är så svårt att komma på en bra början på mina blogginlägg. Men sedär, nu har jag ju en början!
Har precis kommit in efter att ha trimmat Cleo i paddocken, Skrittat ur Ralle i 55 minuter och sedan galopperat honom lite i paddocken, Ralle har fått sulor, släppt Ralle i gräshagen, tvättat alla bett så att dom skiner samt rengjort dom. 
Cleo var väldigt fin vissa stunder och spänd som en fiolsträng andra stunder. En ganska bra beskrivning på det ridpasset.
Ralle var duktig, förutom att när jag red förbi en hage så var det en häst som gnäggade väldigt mycket till Ralle, då blev han lite konstig och låtsades att han hade ADHD eller någon annan sjukdom där man har koncentrationsproblem. Men när jag hade kommit en bit ifrån hästen så gick sjukdomen ur honom. 
 
Nu sitter jag och väntar på att min smörgås ska bli klar i ugnen, sedan ska jag fixa iordning mig, byta om och sen är det skolavslutning klockan 3! Wihoo!
 
 
 
 
 


Skolavslutning!

axelinaackie.blogg.se / 12 Juni, 2013 - 10:06 / Allmänt
0 kommentarer

Idag klockan 3 har våran skola avslutning. Fråga mig inte varför vi har avslutning en sån random tid...
Stog igår kväll och provade outfiten jag tänkte ha på mig. Det var en klänning och en jeansjacka. Men jag upptäckte hur jädra ful jag är i klänning, herregud ! Så min lilla plan i klädval förstördes kan man säga. Valde istället att ha på mig mina nya blommiga DR-denim byxor jag köpte igår (väldigt snygga) och en tröja jag inte riktigt kan beskriva. ;-)
Jag kommer antagligen vara den enda på hela skolan som har byxor, menmen!

Ska ut och rida alla innan jag åker, Polo ska ridas ut, Ralle ska ridas ut en halvtimme typ och sedan galoppera i paddocken och Cleo ska trimmas.
Men nu måste jag sätta igång, vi hörs!!



Lyxlunch till ponnysarna!

axelinaackie.blogg.se / 11 Juni, 2013 - 21:30 / Allmänt
0 kommentarer

Men Ralle fick det ännu lyxigare och fick gå i en gräshage.
Polo trimmades imorse - gick jättebra! Sedan fick han gå en powerwalk på bandet på kvällen. Plockade gräs till han och Cleo som lyxlunch!



jag mår bäst, när alla andra mår dåligt.

axelinaackie.blogg.se / 11 Juni, 2013 - 15:00 / Allmänt
2 kommentarer

Typ skrämmande rubrik. haha!
 
Men jag har tänkt på en sak. 
Jag bloggar bättre om jag går in på någon annans blogg innan och läser: Jag har ingen motivation och lust att blogga. Då tänker jag att då kan allt jag göra det bättre, jag får ännu mer motivation och bloggar ännu bättre. 
Eller om jag är på en tävling och det inte har gått så bra för ekipagen innan, då blir jag ännu mer taggad och då går det faktiskt oftast bättre för mig. 
Jag tror att det är så för att jag klarar verkligen inte av att ha press på mig - jag är inte bäst när det gäller. 
Ett till exempel är om jag och en kompis hoppar (med oss själva utan häst) och kompisen river hindret, då klarar jag alltid det. Och jag har mycket svårare för att klara det om kompisen har klarat det. Då får jag press på mig, vilket jag tydligen inte kan ha för att lyckas. 
 
 
Harry Potter, GP-ponnyn 2012
 


Ridpassen

axelinaackie.blogg.se / 10 Juni, 2013 - 22:52 / Allmänt
0 kommentarer

Detta är mitt 2322 inlägg på min blogg! Det är ändå väldigt mycket, snart har jag haft min blogg i hela 3 år! Det känns verkligen inte så. Tiden går fort när man har roligt!
 
Började med att rida ut på Cleo på de släta grusvägarna. Cleo är verkligen ingen terränghäst till skillnad från min gamla trogtjänare Polo! Skrittade och travade henne och det gick bra, det kan ju inte gå så speciellt dåligt när man rider ut direkt!
Sedan trimmades Ralle i paddocken men liten stund. Han var superfin men väldigt på i galoppen. Fast det är intre så konstigt då han har vilat i 2 veckor nu. Snacka om att han är en ponny som vilar sig i form, han kändes lika fin som han gjorde innan han vrickade sig och då var han i topptrim! 
 
Sist var det Polo som trimmades, red först i ridhuset och sedan i paddocken. Han var väldigt fin i ridhuset, bara det att han biter tag i vänstertygeln, men de stunder han lossar är han väldigt fin! Sedan när jag gick ut i paddocken gick det mindre bra, jag hade inte koll på honom i galoppen (där lät det som att han drog iväg och att jag inte fick stopp typ) men så var det inte. Det jag menar är att han blev stark, speciellt i vänster tygel. Det gick inte dåligt, men det kunde gått bättre!
 
Imorgon stiger jag upp och trimmar Polo på morgonen, jag ska vara riktigt ambitiös och ordentlig då. Rider honom på morgonen och sedan ska jag iväg, bloggningen kommer ganska tunn imorgon, har skrivit ett tidsinställt som kommer publiceras klockan 15.00, sedan ska jag nog försöka fixa nått fler iallafall. 
 


Ralle käkar Magnum ;-)

axelinaackie.blogg.se / 10 Juni, 2013 - 18:33 / videor
1 kommentarer



Finfin lunch!

axelinaackie.blogg.se / 10 Juni, 2013 - 13:51 /
0 kommentarer



Snartsnartsnart...

axelinaackie.blogg.se / 10 Juni, 2013 - 10:14 /
1 kommentarer

Snart, på onsdag kan jag äntligen skriva Sommarlov som rubrik. Känns fett nice. (Detdär lät lite töntigt)
Den kommande veckan kommer vara chill eftersom att idag ska vi bara göra nåt chill i skolan + äta tårta, imorgon är jag ledig och på onsdag är det avslutning. Det är egentligen nu som man ska njuta extra mycket eftersom att nu har man hela sommarlovet framför sig.
På lördag är det tävling igen med Polo och (Ralle) men det är inte 100 att Ralle följer med. Det låter som att jag tävlar väldigt mycket på Polo, men sanningen är att varje gång jag tävlar hoppar jag alltid bara EN klass, och jag hoppar nästan aldrig hemma. Så egentligen hoppar jag inte så mycket på min lilla bäbis! ;-)
Ska hoppa en MsvB med Polo och en L.A med Ralle. :)



Chaaa!

axelinaackie.blogg.se / 09 Juni, 2013 - 21:47 /
0 kommentarer

Jag är hos Clara nu för att vi har bakat en tårta vi ska ha med till skolan imorgon.
Bild på mig (vampyren till vänster) och Ralla, min favorithäst av Claras hästar! Ralle och Ralla är släkt, därav smeknamnen!



Bilder...

axelinaackie.blogg.se / 09 Juni, 2013 - 16:56 /
5 kommentarer

Tack Claras privata fotograf (hahaha) Elin Säre för de fina bilderna! :-D



Hurtigt !

axelinaackie.blogg.se / 09 Juni, 2013 - 11:23 /
0 kommentarer

Klockan halv 11 hade jag redan ridit alla 3. Jag ska åka med Antonia som ska tävla och då är det skönare att ha ridit alla innan + att det inte är så varmt på morgonen!
Trimmade först Polo i paddocken 40 min. Ett ordentligt pass med mycket galoppjobb. Han var verkligen superfin, jag vet inte vad det är med honom?! ;-)
Sedan trimmade jag Cleo i typ en halvtimme. Hon var jättejätte fin hon med, gjorde väldigt mycket övergångar från galopp till skritt för att hon har en tendens att bli väldigt stark. Allt gick bra förutom när jag skulle skritta av. Fråga mig inte hur det ens KAN gå dåligt när man skrittar av, men det gjorde det iallafall för att först blev hon jätte rädd för något så att hon skuttade iväg, sedan låtsades hon att det var en hund som bet henne i benen så att hon gjorde ett hopp framåt. Då bromsade jag henne ordentligt och då stegrade hon. Sen kunde jag skritta ett helt varv och det gick bra. ;-)
Ralle travade jag längs 4kantspåret i paddocken utan krav, bara att han skulle gå fram för skänkeln. Det gick fint!



Resultat från gårdagen

axelinaackie.blogg.se / 09 Juni, 2013 - 07:48 / Allmänt
0 kommentarer

Hoppade Cymro ett L.A derby med bank, pulvermangrav (som han var väldigt tveksam till) uthopp, små terräng hinder och vattengrav. 16 hinder totalt med en väldigt lång bansträckning. Det var sammanlagt 11 b-ponnysar i klassen, 6 blev uteslutna, altså mer än hälften! Fast banan var inte SÅ svår, det var bara det att de flesta ville inte hoppa ner i pulvermangraven. 
 
Cymro kändes jätte fin iallafall, hoppade bara fram 4 språng eftersom att det var en så lång bana. Väl inne på banan var han verkligen jätte duktig, hoppade alla hinder utan tvekan förutom pulvermangraven, men med lite övertalning hoppade han den snällt med. Vi gick i mål med noll fel, och som den enda nollan vann vi! 
 
Ett jätte fint täcke fick man också ! :)


Den satt fint! Duktig Cymro!

axelinaackie.blogg.se / 08 Juni, 2013 - 16:20 /
0 kommentarer



Godmorgon!

axelinaackie.blogg.se / 08 Juni, 2013 - 09:52 /
0 kommentarer

Idag vaknade jag med så gott som ingen feber alls! Väldigt ont i huvudet, annars mår jag prima!
Startar dagen med en god frukost innan jag åker iväg på tävling. :)



Godnatt säger jag kvart över 10, haha!

axelinaackie.blogg.se / 07 Juni, 2013 - 21:16 /
0 kommentarer

Efter att ha stoppat i mig hostmedecin, nässpray, Alvedon och halstabletter går jag nu och lägger mig och hoppas på att vakna frisk imorgon!

Men vi får ju inte glömma jordgubbarna!



sjuk... :(

axelinaackie.blogg.se / 07 Juni, 2013 - 18:07 / Allmänt
3 kommentarer

Ont i halsen, hostar, ont i huvudet, fryser, tät i näsan och stel i hela kroppen. Låter det inte härligt?! -.-
Red ändå Cymro och Polo imorse. Cymro trimmades och han var jätte fin och Polo reds ut en långrunda, skritt och trav. Cleo och Ralle orkade jag inte rida. Men det går ingen nöd på dom hoppas jag inte. ;-) Ralle går bara och längtar tills han är 100 bra i sitt ben och kan få vara ute i en stor gräshage tillsammans med Potter!
 
Potter har åkt iväg idag, men vart han har åkt kan jag inte säga men han kommer tillbaka om 12 dagar. Nu blev ni lite nyfikna va ? ;-) Jag berättar tids nog. 
 

Köpte hem jordgubbar också, det är nog det enda jag är sugen på just nu, hoppas verkligen att jag mår lite bättre imorgon när jag ska tävla Cymro!
 
hahahahah, hittade en bild på Cymro när han bara var 5 år, gud så ful! Raka motsatsen till vad han är idag!
Här var han finare !
 
 
 


tjeeeenare mannen!

axelinaackie.blogg.se / 06 Juni, 2013 - 17:39 / Allmänt
2 kommentarer

Idag har det varit en mycket bättre dag än igår eftersom att jag har varit i stallet från kl 9 till halv 4. Började med att trimma Polo ett morgonpass. Han var jätte fin, finare än igår till och med! Red inne idag igen, feg som jag är. 
;-) Jobbade mycket med galoppen, och den fick jag till jätte bra!
Sedan var det "tävlings"dax. (Klubbtävling). Hoppade Dolly som sagt och vi vann! 70cm - STOLT! ;-) Dolly var jätte duktig. :) Därefter var det Cleoleoleos tur, red henne som vanligt och hon var väldigt fin! Galopperade hela 5 varv idag, det går sakta men säkert frammåt. Det gick jätte bra förutom att hon var mongostörd när jag skulle skritta av...
Sist red jag Potter, han fick ett hårt pass. Han var helt blöt på HELA kroppen när jag var klar och väldigt trött. Då fick han en lång skönhetsdusch med exlusivt skimmelschampo.
 
 
Ikväll ska det grillas kyckling och till det hemmagjord potatissallad med sötpotatis och färsk sallad. Till efterrätt kommer det serveras kladdig kladdkaka med exlusiv after eight på toppen, tillbehör till den smarriga kladdkakan är fluffig vaniljvisp och skivad kiwi. Haha, där fick jag till det!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAH, så jävla ful.
 
 
 


Duktig Dolly !!

axelinaackie.blogg.se / 06 Juni, 2013 - 16:02 /
1 kommentarer



Gårdagens shopping!

axelinaackie.blogg.se / 06 Juni, 2013 - 10:30 /
0 kommentarer

Bara lite småtjafs. 2 blommor man kan sätta i håret, det är till skolavslutningen. Den mörkrosa passade perfekt till klänningen jag ska ha!
Sedan en fondation och en ögonbrynspensel. :)



godmorgon denna soliga torsdag!

axelinaackie.blogg.se / 06 Juni, 2013 - 08:46 / Allmänt
0 kommentarer

Vaknade och kände mig inte så bra, ont i halsen och stel i hela kroppen typ. Tror jag är förkyld typ. Men efter en kopp chailatte är min hals lite bättre typ. 
Typ.
 
Idag ska jag vara med på en klupptävling här hemma. Men jag ska inte vara med på vilken häst som helst, utan den jag ska hoppa är Dolly! Hon är en ny ponny som är köpt till ridlägerverksamheten. Hon är en C-ponny och 10 år. Bara lite allmän fakta. ;-) 
 
Men jag ska försöka rida någon/några utav mina egna innan jag ska "tävla" henne. Idag ska Ralle vila, det ingår i hans igångsättning. 
Så idag är det bara Cleo, Polo (potter) och Dolly då som ska ridas. 
 
Men nu måste jag åka till stallet, kan passa på att svara på en fråga om det också. 
Mina ponnysar står hos pappa just nu då vi bara har 4 boxplatser + en b-ponny box hos mamma. :)


Ajajaj!

axelinaackie.blogg.se / 05 Juni, 2013 - 22:31 /
3 kommentarer

Jag har plötsligt fått väldigt ont i halsen. Men mår bra annars, så jag tror att jag håller på att bli förkyld. Careface -.-

Mamma kom inte hem från jobbet förren klockan 7, så det blev en sen stallkväll. Och jag har haft världens tråkigaste dag. Clara sov över hos mig men hon åkte hem ganska tidigt, efter det gick jag till kungsmässan, sedan klippte jag mig och sedan gick jag hem. Då var jag så deprimerad att jag la mig och sov i typ 1,5 h. Jag hatar verkligen att inte ha varit i stallet på en hel dag. Fyfan.

Jag började med att hoppa Cymro lite, han var jätte fin och det gick jätte bra. Hoppade en bana på typ 1m.
Sedan trimmade jag Polo, det gick faktisk väldigt bra! Hade små sporrar på mig och var inte rädd för att förstöra något om ni fattar hur jag menar. Jag ar inte så försiktig. Red i ridhuset vilket bidrog en stor del till att han var så fin!
:-)
Sedan var det Ralles tur. Han reds också i ridhuset. Bara 20 min eftersom att han ska sättas igång lugnt. Skritt och trav, det gick bra och han var jätte fin!
Sist och minst red jag Potter i paddocken, han var mycket fin han med, skulle skutta över en sockerbit som är 40cm, och han klämde i som att det vore 140, då började jag gapskratta, HAHAHA!

Kom hem från stallet nu, klockan halv 11, men jag är ganska duktig ändå som red 4 hästar på 3 timmar! Cleo fick vila idag. <3



På K

axelinaackie.blogg.se / 05 Juni, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

Är på kungsmässan nu och äter frukost/lunch, kalla det vad ni vill. Vanilgfrapinon och sconsen är det godaste som finns! Klockan 2 ska jag gå och klippa mig, och det suger, mitt hår blir alltid så kort och fult när jag har klippt mig. Kommer visa er innan och efter bilder sen!
Efter det åker jag till stallet och rider Cymro, Potter, Ralle, Cleo och Polo!



Yep, thats me on the picture...

axelinaackie.blogg.se / 04 Juni, 2013 - 17:09 /
2 kommentarer

Bara lite snabbupdate. Cleo reds i paddocken, rider henne endast på 4kant spåret då hon inte får ridas på böjt spår än. Hon var väldigt fin idag.
Ralle ska inte heller ridas på böjt spår under igångsättningen, så han red jag ut på i 30 minuter. En väldigt seriös uteritt. Mest skritt och lite trav.
Polo travade jag 10 min i paddocken och sedan skrittade jag till ängen, galopperade upp för den och sedan skrittade jag hem. Det gick fint. Eller egentligen är jag påväg till ängen nu, men jag förmodar att det kommer gå bra! ;-)
Snart ska jag tillbaka till skolan på vernissage. Usch vad tråkigt!!



Jun. 04, 2013

axelinaackie.blogg.se / 04 Juni, 2013 - 14:28 /
0 kommentarer



😏

axelinaackie.blogg.se / 04 Juni, 2013 - 11:29 /
0 kommentarer



Visst är Herman söt?

axelinaackie.blogg.se / 03 Juni, 2013 - 18:34 / Allmänt
0 kommentarer

HAHAHAH, jag är så stolt över mig själv som lyckades få så fula bilder på en sån söt hund!
 


Ibland blir man positivt överraskad!

axelinaackie.blogg.se / 03 Juni, 2013 - 15:53 /
0 kommentarer

Florian tyckte att Ralle blivit mycket bättre sedan sist, så nu ska han fortsätta äta sitt pulver några dagar till och sättas igång försiktigt. Jag ska skritta och trava ut i skogen (men inte på den vägen han vrickade sig på ;-)) varannan dag, och varannan dag ska han vila.
Sedan när jag gjort så i en vecka är han fit for fight igen. :-D
Så snart är alla ponnysar igång igen :)



Jag tycker....

axelinaackie.blogg.se / 03 Juni, 2013 - 11:12 / Allmänt
0 kommentarer

....inte att det är fint med eyeliner
usch. Detta var kanske en extrem bild, men har sett många som har typ svart runt hela ögonen det ger bara ett läskigt intryck.
 
.....Att det är sjukt äckligt när folk biter på naglarna
usch.
 
.....Att det är synd när en person har jätte fina kläder, men matchar det med ett par jätte fula strumpor som förstör hela outfiten. Svarta eller vita strumpor ska man ha.
usch. 
 
.....Att folk är töntiga som börjar gråta när det inte gått bra på en tävling. Okey om man ramlar av och får jätte ont, men det är inte okey att gråta annars. Personligen börjar jag aldrig gråta om det gått dåligt, inte i offentligheten iallafall. 
usch. 


photo shoot!

axelinaackie.blogg.se / 03 Juni, 2013 - 06:45 / Allmänt
0 kommentarer

denna var inte så fin, jag ser ut som en gammelfarfar. 
denna var lite tuffare. 
på denna bilden ser mina ögonbryn väldigt fina ut, men jag lovar, så ser dem inte ut irl.
no comments.
 


Film från i lördags!

axelinaackie.blogg.se / 02 Juni, 2013 - 21:02 / Allmänt
0 kommentarer

 


Jobbar med en grym redigering från tävlingen...

axelinaackie.blogg.se / 02 Juni, 2013 - 20:20 /
0 kommentarer



resturang

axelinaackie.blogg.se / 02 Juni, 2013 - 19:52 / Allmänt
2 kommentarer

Sitter i bilen och bloggar från datorn, det är grymt att ha wifi inbyggt i våran limo! 
 
Har precis varit på en väldigt fin resturang i särö. Väldigt god mat! Hade min nya blus på mig som jag kan visa er bild på idag eller imorgon.
Ralle hade vrickat både hovleden och kotan när jag var ute och red, så han ska till Florian imorgon och sedan vila ytterligare en vecka. :( Altså kommer jag missa mitt derby som jag skulle vinna! Jag får vinna med Cymro istället. ;-)
Väldigt segt med Ralle, men det posetiva är att jag äntligen kan galoppera på Cleo igen! Bara typ 2 varv längs 4kantspåret men ändå, det går ju frammåt! Och en till posetiv sak är att när jag ska sätta igång Ralle är det inte en så lång igångsättning. Så när han väl är frisk är det bara att kötta ;-) Kanske inte, men jag behöver iallafall inte vara lika långsam med att sätta igång honom som jag måste vara med Cleo. 
 
Detta var allt på den gamla goda tiden!
 
 


Polos nya ryttare ;-)

axelinaackie.blogg.se / 02 Juni, 2013 - 14:44 /
0 kommentarer

Alwin ville rida idag, så han fick skritta ut på Polo medan jag gick med honom. Det gick jätte bra och Polo var dundersnäll samtidigt som jag fick lite motion! ;-)
Nu ska jag rida Cymro, ni vet väl att jag ska hoppa derby på honom i helgen? :)



bajs

axelinaackie.blogg.se / 02 Juni, 2013 - 12:36 / Allmänt
0 kommentarer

När jag skulle rida Cleo högg dom ner träd bakom paddocken igen? Vilket förstörde hela mitt ridpass. Jag hann bara skritta i tio minuter i paddocken, skritta ut i 10 minuter och sedan trava typ 4 varv i ridhuset (för att sedan skulle det vara lektioner där inne)
 
Ska snart gå ut och gå en lång promenad med Polo, går rundan som är 5km, då får jag mig lite motion också! Bara det inte börjar regna...


Resultat Rspc MsvB (120cm)

axelinaackie.blogg.se / 01 Juni, 2013 - 18:12 /
1 kommentarer

Hahahaha, måste bara berätta om framhoppningen...
Det blev lite stressigt när jag skulle rida fram, det hade ösregnat en stor del av dagen därav var gräsbanan jätte blöt och jätte tung att hoppa på. Det var 17 utesluta i min klass, så ni förstår ju själva...
På framhoppningen var lilla hindret en liten grind. Jag galopperade mot den lite slappt och precis innan han skulle hoppa av kom han på att den såg läskig ut, så han smet på sidan på en grind som var 30cm hög och jag ramlade av PÅ FÖTTER! Tur det eftersom att banan var en stor lerpöl.
Väl inne på banan kändes han jättejätte fin med tanke på förutsättningarna. Han klarade alla hinder, 2 kombination, 3 kombination, vattengrav. Men sedan när vi kom på SISTA hindret kom jag lite lite nära på en överparallell oxer som väldigt många hade rivit, även jag. Men jag är så nöjd över Polo, alla skulle haft en ponny som han! <3



Next stop - Åstorp !

axelinaackie.blogg.se / 01 Juni, 2013 - 12:39 /
2 kommentarer



Grattis bästa syrran!!!

axelinaackie.blogg.se / 01 Juni, 2013 - 09:29 /
0 kommentarer

Hahahaha, bara skoja. Jag skulle likaväl kunnat skriva "sämsta systern" eftersom att hon är min enda!
Nu blir det tårta på morgonen, trimma Cleo och Potter därefter, sen putsa Polos utrustning och sist men inte minst åka iväg på tävling. :-)