Framhoppningar i Sverige VS utomlands

axelinaackie.blogg.se / 18 December, 2013 - 07:00 / Allmänt

Detta berättade jag inte så mycket om när jag var i Danmark, men framridnings-upplägget där är sjukt!
I ett normalstort ridhus (typ 20 gånger 60 meter) var vi alltid mellan 20-25 stycken, räknade vid 4 tillfällen och vid ett av de tillfällerna var det 30 stycken där inne. 
Alla rider i samma varv och man får absolut inte byta varv, med andra ord kan man bara värma upp hästen åt ena varvet (om man inte har en master-pony som Bosse som kan förvänd galopp d.v.s) 
Och man måste skritta på spåret, så alla skrittar på spåret helt enkelt! En väldigt bra regel tycker jag.
Som pricken över i'et är 90% danskar inne på framhoppningen och dom gör lite som dom vill samt höjs eller sänks hinderna 5 ggr i minuten. 
 
Så klaga för guds skull inte på att det är för trångt och att man inte kan hoppa fram på en framhoppning i Sverige!
 
Bosse blir helt saiko när det är mycket hästar och under stressiga situationer går han inte att svänga till höger. Tänk er då hur det gick på lördagen när alla skulle rida i höger varv. 
Så fort jag svängde upp mot ett hinder kastade han sig åt ett annat håll och vid ett tillfälle sprang han ut från ridhuset. 
Så innan jag skulle in på banan lyckades jag hoppa 2 språng och då travade jag genom svängen, fattade galopp på rakt spår, galopperade 2 galoppsprång och hoppade över hindret. Slutade 2a i den klassen så det var nog ett vinnande koncept trots allt. ;-)
Polo klarade sig lite bättre i röran och brydde sig inte så jätte mycket faktiskt! Men att vara 20 stycken på en framhoppning är inte ett system jag rekomenderar... 
 
 
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: