"Åh, min ponny är så tjock!"

axelinaackie.blogg.se / 27 Juni, 2013 - 14:46 / Allmänt

Seriöst nu.
Det känns som att alla (kanske inte exakt ALLA, men alldeles för många) klagar på att sin ponny är tjock, när den i själva verket är i perfekt hull. Mina ponnysar är perfekta i hull, men åt det lite rundare hållet. Får höra nästan varje dag att mina hästar är tjocka, jag blir absolut inte ledsen, bara fruktansvärt irriterad!
Jag skakar bara på huvudet och suckar när folk går omkring och klagar på att sina ponnysar är tjocka, när dom i egentligen är lagom.
Alla är byggda på olika sätt, jag har 3 ponnysar som är helt olika och därför perfekta att ta i ett exempel: Cleo är en ädel ponny, hon ska inte vara allt för rund om magen. Ralle är en grov ponny, älskar mat och är född för att gå och gnaga av gräs från marken. Han är perfekt i hull efter hans kroppsbyggnad. 
Polo är lagom byggd, därför är han också lagom tjock. Han är väldigt lagom den där Polo! ;-) 
 
Nu menar jag inte att man ska ha en smällfet ponny, men det är skillnad på smällfet och lite rund om magen. Jag skulle skämmas om jag hade en smal ponny och gick runt och klagade på att den var tjock. 
 
 


Postat av: Anonym

Bra skrivet Axelina!! :)

2013-06-27 @ 14:49:48
Postat av: Alva

Jag tycker precis som du! Förra sommaren/hösten hade jag en
d-ponny på tillridning. Hon var renrasigt fullblod och alltså väldigt bred över ryggen, inte för att hon va tjock utan för att hon hade väldigt brett skellet. Hon fick därför gå på kraftigt bete och i slutet av sommaren var hon väldigt fin i hull. Ändå kom folk fram till mig på träning/tävling och sa att hon var tjock, jag blev såklart precis som du, väldigt irriterad och då fick jag höra det hela hösten istället. Folk undrade varför jag blev så sur när de "bara gav mig ett litet tips". Den ponnyn var perfekt i hull men tydligen kunde bara jag se det...? Så jag håller helt klart med dig till 100%

2013-06-27 @ 16:39:16
Postat av: Evelinn Bladström

Vad hade du valt för hästgren? Klicka på länken för att komma till inlägget:
http://evelinnbladstrom.blogg.se/2013/june/debatt-hastgren.html#comment

2013-06-27 @ 21:30:37
URL: http://evelinnbladstrom.blogg.se
Postat av: Tilda

Håller med i det du säger, fast jag kan klaga på Shellan ibland för att hon väldigt lätt blir tjock, och älskar mat. Och när Shelly är tjock, och då är hon verkligen tjock, så då kan jag ofta säga att Shelly är tjock. Och det är inte bra för henne att vara tjock, för då.orkar hon inte göra någonting. Men jag håller med om det du säger! Folk som säger att ens häst är tjock fast den är jättesmal! Och folk som säger att ens häst är tjock fast den inte är det, HAHA.

2013-06-27 @ 21:50:41
URL: http://tildazblogg.blogg.se
Postat av: Sarah

Helt rätt! Min häst är ganska lik Cleo och även om min häst går tävlingar nu får hon ändå gå ut på bete. Hon går på fullt bete men går in över natten för att jag inte vill att hon ska bli så trött. Men folk säger också till mig att min häst är tjock, men dom tänker aldrig på att det kanske finns en anledning till att jag vill att hon ska vara något rundare. Min häst tappar väldigt mycket hull över hösten/vintern och därför vill jag att hon ska tjocka på sig lite nu så att hon har lite att ta på i höst så att hon inte faller ur lika mycket.

2013-06-28 @ 12:23:16
URL: http://sarahfolkesson.blogg.se
Postat av: Ewa

Tur vi slog till på den där lagom Polo :)

2013-06-28 @ 12:55:44
Postat av: Hanna

Jag håller helt med dig för att dom ska ju vara lagom hellre lite rund om magen men bara för det så är dom inte tjocka. Det är värre om en ponny är för smal tycker jag för då ser den ju ovårdad ut. Helt rätt i det du säger! :)

2013-06-28 @ 13:41:42
URL: http://hannawesterlind.horseworld.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: