Att hålla rent utrustningen

axelinaackie.blogg.se / 22 Juli, 2014 - 13:20 / Allmänt

Det tycker jag är en väldigt viktig del i vardagens sysslor. Så fort jag har minsta lilla tid över i stallet ägnar jag den tiden åt att putsa, tvätta och rengöra. Varesig jag har lust eller inte gör jag det så ofta jag kan, i snitt 5 gånger i veckan. Betten ser jag till att dom är rena varje dag, det tar inte många sekunder extra att gå till närmsta vattenkopp och tvätta av det. Jag känner mig så elak mot hästen om jag stoppar in ett smutsigt bett i dess mun med gårdagens slem och hörester på, det låter ju inge vidare trevligt. 
 
Sadelgjorden ser jag också till att hålla ren så gott det går, Ser till så att det inte är massa små hårstrån på den innan jag använder den och putsar av den när det behövs. 
Salden smörjer jag in när det är tävlingsdax. Den behöver inte samma dagliga rengöring som ett träns behöver men lädret måste ändå hållas mjukt och fint. 
 
Kan passa på att tipsa er om lite bra puts medel! 
När jag rengör tränsen till vardags använder jag mig av curium soap. En flytande spray som gör lädret rent och gör att det bevarar fukten. När jag vill ha extra glans tar jag lite curium balsam på utsidan av nackstycket, nosgrimman och sidostyckerna. Curium balsam är ett fett som gör lädret jätte mjukt och jätte glansigt!
Båda produkterna kommer från Veredus. 
 
Till sadeln är akene krämen den absolut bästa. Den är specialicerad för butetsadlar men funkar utmärkt på andra sadlar också. Lädret absorberar snabbt upp krämen och ger sadeln glans utan att bli minsta lilla hal och en fin, jämn färg. En burk kostar 299:- men värt priset!
 
 
 
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: