Jag förstår om det blir krångligt!

axelinaackie.blogg.se / 31 Juli, 2014 - 13:17 / Allmänt

Kan du förklara hur det fungerar med hur du har dina hästar? Du verkar ha de hos din mamma ibland och din pappa ibland eller? Står de inte på någon ridskola med tanke på att det finns personal som mockar osv. och att ridhuset blir upptaget ibland? Och har för mig att du någon gång fått åka kollektivtrafik till stallet men någon annan gång kan du bara gå ut när som helst till stallet? Du får jättegärna förklara allt hur det funkar kring detta och även med ridhus, hagtider, service osv. om ni nu står på en ridskola. Bor din ena förälder i stan och andra på landet?
 
Svar: 
Mina föräldrar är skillda (eller säger man skiljda?). Mamma bor lite utanför Kungsbacka och där har vi ett litet stall med nuvarande 3 boxar, gräshagar och tillgång till en gräsbana och en galoppbana. Vi håller på att bygga ut stallet här men för nuvarande har jag inte mina ponnysar här förutom om dom är på semester och vill äta gräs lite på sommaren.
Pappa bor en bit utanför Lindome, ca 15 minuter med bil från mamma. Jag bor där varannan vecka från torsdag till söndag.
Han äger en stor anläggning (men det låter mycket roligare att säga ranch) med ridskoleverksamhet på tisdagar,onsdagar och torsdagar under höst/vinter/våren och ridlägerverksamhet under sommaren. 
Det finns 4 stall, ett sommarstall där det bara står hästar på sommaren, ett stall med lektionshästar, ett med lite blandat och så till sist vita stallet där jag och sörran har våra hästar + två andra inackorderingar. 
 
Där har vi en stor paddock och ett litet ridhus kan man säga, haha ;) Eftersom att det är ridskola tis,ons,tors så blir ridhuset upptaget de 3 kvällarna efter ca klockan 6. Men är man bara snabb så hinner man oftast då också.
Hos pappa är det alltid personal som sköter allt med stallet. Mockar, fodrar och tar in & ut från hagarna. För att jag ska hinna med skola och 2-3 hästar så är det ett måste att det jobbet sköts, timmarna på dygnet skulle inte räcka till för att göra en helhjärtad satsning med hästarna, skola till 4 och göra mina läxor. Om jag då skulle lägga en och en halv timme på stalljobb skulle det inte gå ihop. SÅ det är guldvärt att ha det som jag har det, att bara behöva fokusera på själva ridningen och träningen. 
 
Åka buss till stallet gör jag bara när jag verkligen verkligen måste och varken mamma eller pappa kan köra mig. Det är inte speciellt ofta och eftersom att det tar sån fruktansvärd tid med kollektivtraffik är jag glad att jag slipper det! 
Antar att det är när jag är hos pappa som det uppfattas som att jag bara går rakt ut till stallet - vilket jag gör. Så det beror på vem jag bor hos helt ekelt. 
Hos pappa där mina hästar bor så gott som hela tiden har dom varsin sandhage som är stor. Eller inte gigantsik, men dom kan springa i dom och man kan lätt släppa 2 hästar där men mina hästar går själva. På sommaren är dom ute från klockan 9 på morgonen till halv 8 på kvällen och tas in mitt på dagen om det är bajs-varmt. 
På vintern går dom också ut kl 9 men tas in innan lunch, alltså vid 2. 
 
Hoppas att det hela blev lite tydligare för er som inte har förstått, förstår om det blivit rörigt! :)
 


Postat av: Feliz

Var hittar man bra hästar förutom på hästnet. Såna som Bosse och som typ har gått sm,em osv. Om du fattar bad jag menar :))

Svar: Bosse hittade vi på Irland och då hade han inte gjort mer än att hoppa MsVB. Men om man vill hitta en färdig EM ponny kan man åka till em när det är och ser man någon fin, lägg ett bud. Men om man vill köpa en färdig ponny som går de klasserna får man räkna med att betala.
Annars kan man alltid åka utomlands och leta.
None None

2014-07-31 @ 18:11:45
Postat av: Anonym

Varför går dina hästar på sandhage och inte gräs?

Svar: För att dom är tävlingshästar i toppkondition som inte får bli feta as. :)
None None

2014-08-01 @ 09:37:36


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: