FY FAN

axelinaackie.blogg.se / 22 Juni, 2014 - 22:54 / Allmänt

Bästa, finaste Elenya fick kolik i förmiddgas. Ringde på distriktsveterinär som sade att vi skulle åka in med henne till Slöinge. 
Väl på djursjukhuset konstaterades det att hon var tvungen att buköppnas. Självklart gjorde vi det trots den enorma risken att hon kanske inte skulle klara det. En så stor operation på en häst är givetvis väldigt riskabel, speciellt när detta är tredje gången hon buköppnas. Eller det är inte operationen som är riskabel egentligen. Det svåra är första dygnen efter operationen. 
 
MEN, det jag ville komma till var att vi fick komma in till operationsrummet under operationen vilket man i vanliga fall  absolut inte får. Vi fick även se iiii Elenyas mage  när den var uppskuren. Vi fick se alla hennes inälvor, hela magen. HELT sinnessjukt. Det låter kanske inte så konstigt men det kan ni skriva upp att det var. Att se sånt här på film typ är inte så jätte konstigt men att se sin egna hästs mage på insidan var sjukt och äckligt.
Jag som är så känslig för sådant kollade bara i typ 2 sekunder innan jag blev helt likblek i ansiktet och helt snurrig. Var tvungen att sätta mig ner där inne och frös hela vägen hem. Klarar inte ens av att se blod så det var kanske inte så konstigt att jag tyckte att detta var äckligt.
 
 
Men nu håller jag alla tummar och tår som går för att den bästa storhästen i världen överlever. <3
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: