Lindor VS skydd

axelinaackie.blogg.se / 14 Juni, 2014 - 11:40 / Allmänt

Alltid när jag rider hemma har jag lindor. Jag tycker att det känns både bekvämare för hästen, ser proffsigare ut och mycket finare. Tycker även att lindor skyddar bättre när man rider ut och dem täcker större yta än senskydden. 
Sedan tror jag att om hästen skulle råka sparka sig på senan skyddar inte lindorna så värst bra i jämförelse mot skydden. Jag har aldrig padd under när jag lindar då det blir så klumpigt, men har man tjocka fleecelindor känns det inte så nödvändigt.
 
Har och andra sidan alltid skydd när jag tävlar eller ska hoppa lite större hemma. Har det för att om dom river på tävling och har lindor på sig känner dom knappt det och rättar sig inte lika bra. Detta kan då leda till att ma får två nedslag istället för ett. 
Sen är senskydd mycket säkrare än lindor i hoppningen. Om vi ska ta som exempel när jag och Ralle gick omkull i Ljungby så var det väldigt tur att jag hade just skydd. Han fick sig en rejäl smäll på senan och om jag inte skulle haft benskydd på honom hade det kunnat gå mycket värre än vad det redan gick. 
 
Så lägg hellre 30 sekunder extra på att linda eller ta på skydd på din hästs ben, du kommer tacka dig själv när oturen väl är framme. 
 
2 härliga prisutdelningsbilder !
 


Postat av: Sarah

Vann du en sadel på strömsholm?
Kan inte du lägga upp bilder och info om den isåfall? :)

Svar: Japp det gjorde jag! Jovisst kan jag göra det. :D
None None

2014-06-15 @ 00:53:19
URL: http://sarahfolkesson.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: