Middag, #stabilt

axelinaackie.blogg.se / 30 April, 2014 - 21:23 / Allmänt
0 kommentarerLigger i sängen med datorn framför mig medan Bosse står och luktar vanilj i sin box. Han är nytvättad från topp till tå och grejerna är framlagda så att det bara är att packa in dom imorgonbitti. 
Ska gå och sova snart men får lite sovmorgon imorgon iallafall mot vad jag brukar, ställer klockan på 08.15 :)


Lets play some golf

axelinaackie.blogg.se / 30 April, 2014 - 11:58 / Allmänt
1 kommentarer


Tuneringkepsarna på!


genom tiderna

axelinaackie.blogg.se / 30 April, 2014 - 11:00 / Allmänt
1 kommentarer

Rusty
Rusty var min första ponny. Världens snällaste gotlandsruss som jag hade vinster och placeringar upp till L.C med. Hoppade en L.B på clearround och var felfri men kom ihåg att jag tyckte att det var SJUKT högt!
 
Sharmör
Sharmör ärvde jag av Antonia. Även han var ett gotlandsruss fast av den lite ädlare typen. Han var ganska busig och kunde bocka en hel del och var ganska seg. Hade inga direkta framgångar med honom egentligen. Hoppade lite L.B med placeringar typ. 
 
Rico
RRRICOOROMAAA var ganska rutinerad när jag fick honom. Han var väldigt väldigt snäll och väldigt väldigt gullig. Det jag gillade mest med honom var att han var så snäll att rida ut på. Med honom vann jag MsvB men hade flest framgångar i L.A.
 
Potter
Världens bästa ponny fick jag 2011 och hela det året tävlade han som C-ponny. Ett framgångsrikt år för oss tillsammans då det gick väldigt bra i C-ponny klasserna förutom att han fick lite långt i kombinationerna. Hoppade nästan bara L.A (men det var ju som MsvB höjd för honom) och var för det mesta felfria och blev placerade. Deltog också i GP-Ponnyn, kvalade in till Scandinavium och blev placerad som 5a i finalen. Sista året jag tävlade honom gick han som B-ponny igen (snurrigt jag vet, haha) och då deltog vi i 2 SM.
 
Ralle
Ralle fick jag 2011 på sommaren. Han var rutinerad och hade tävlat det mesta på Irland och var en bra första C-ponny till mig. Det gick jätte bra med honom och vi placerade oss och vann MsvB tills vi gick omkull på 2 tävlingar och jag blev allderles för osäker tillsammans med honom. Det har gått väldigt bra för hans nya ryttare vad jag vet så det är kul! 
 
Cleopatra
Cleo ärvde jag av Antonia, precis som jag gjorde med Rusty, Sharmör och Potter. Hon var snäppet bättre än Ralle egentligen. Hon hade inte haft bättre resultat men var mer kapabel och var finare på marken. Jag lärde mig väldigt mycket på Cleo, jag kunde inte bara åka med och hålla tummarna på att hon skulle hoppa som man kunde på Ralle som var en riktig taxi. Red jag bra så presterade hon bra och vi hade en rolig tid tillsammans jag och Cleo. Hon var väldigt trygg att hoppa och man hade en riktigt bra känsla i luften.
 
Polo
Polisen fick jag som första D-ponny. En perfekt första D-ponny i mina ögon. Han hoppar i alla lägen och förlåter en om man failar. Jag skulle kunna krascha i ett hinder och han hoppar hindret efter som att ingenting har hänt. Han har gett mig väldigt bra självförtroende och gjort att höjderna man tävlar på D-ponny inte känns högt. En sak Polo också har lärt mig är att rida en känslig ponny. Nipprigare individ får man nästen leta efter haha ;-)
 
Bosse
Bosse har jag inte haft så länge och det har tagit ett tag att komma på hur han funkar. Han är ganska svår att rida, både hemma och på banan. Men jag tror att jag kommer lära mig mer på honom än jag kommer lära mig på någon annan. Nu har jag lärt mig honom lite mer och det är ju bra att sörran har ridit honom innan och vet hur han funkar så att hon kan ge mig tips hur jag ska göra inne på banan. 
Det bästa med Bosse är att han skulle aldrig i hela sitt liv stanna inne på banan. Det ger mig en väldigt trygg känsla eftersom att det värsta jag vet är hästar som stannar.
 
 


Busy day

axelinaackie.blogg.se / 30 April, 2014 - 08:49 / Allmänt
0 kommentarer

Idag måste ALLT packas inför helgen vilket betyder att jag kommer ha fullt upp hela dagen. Både mina grejer och Bosses grejer måste packas in i lastbilen och det är en hel del. Men ganska skönt att bara ha en ponny med sig då det inte blir lika mycket utrustning. 
 
Slutar klockan 4 idag också, riktigt segt eftersom att jag har så mycket att göra när jag kommer hem. Men mellan 12.00 och 16.00 ska vi spela golf här i skolan! Vi har en jätte stor golfbana 100m från skolan så vi ska gå dit och spela lite och sedan äta på golfresturangen. Det blir säkert trevligt och eftersom att jag är pro på golf blir det ännu roligare. ^^
Polo MsvA
 


from the weekend

axelinaackie.blogg.se / 29 April, 2014 - 21:32 / Allmänt
1 kommentarer

 
 
 
 
 


Väntar på maten...

axelinaackie.blogg.se / 29 April, 2014 - 19:39 / Allmänt
0 kommentarer

Sitter och väntar på maten på en thairesturang efter att ha ridit D-ponnyerna där hemma och provridit en ponny till ridskolan. 

Bild från idag med Bosse 💕
Tävlingsplanering!

axelinaackie.blogg.se / 29 April, 2014 - 11:59 / Allmänt
2 kommentarer

Nu till helgen, vecka 18 är det meeting i Norge-Drammen med Bosse.
 
Vecka 19 åker jag till Skyrup med Bosse och rider bara en klass, en dag.
 
Vecka 20 är det tomt
21 lika så
 
vecka 22 åker jag till JumpClub för att hoppa childrens - falsterbokvalet med Elenya. Anledningen till att jag inte hoppar i Grevlunda är att det är samma helg som Strömsholm! Denna tävlingen är på lördagen. Vecka 22 hoppar jag även Bosse i Åstorp, endast en klass på söndagen.
 
Vecka 23 är det strömsholm, lag SM! 
 
Vecka 26 - Alejennylund. Har inte bestämt att åka dit men tävlingen ligger nära och det finns MsvA så det känns som en bra tävling. :)
 
Vecka 28 är det falsterbo, förhoppningsvis har jag kvalat med Elenya. ;-)
 
Sedan har jag inte planerat så mycket mer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lunchdejt på rasten ;)

axelinaackie.blogg.se / 29 April, 2014 - 11:22 / Allmänt
0 kommentarerSkoldagen mm

axelinaackie.blogg.se / 29 April, 2014 - 07:06 / videor
0 kommentarer

No comments om dansen, vi vet att den var bra.Sen update

axelinaackie.blogg.se / 28 April, 2014 - 22:07 / Allmänt
0 kommentarer

Men har haft fullt upp. Red Potter, Polo och Bosse och gick i skolan till 4. Har ätit alldeles för mycket mackor idag så det blir inte en ända imorgon, bara så ni vet haha! (8 stycken känns lite väl mycket men när kag har ätit en macka kan jag inte hejda mig)

Ponnysarna skötte sig finfint, imorgon slutar jag tidigt som tur är!
Fina hjärtat <3

axelinaackie.blogg.se / 28 April, 2014 - 11:00 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
 
Bilder från åby som jag inte har sett förren för några dagar sedan. Hon var så fin i den klassen och vi kom 2a i DM:et. 
 


Veckans planering för Shubbi

axelinaackie.blogg.se / 28 April, 2014 - 06:55 / Allmänt
0 kommentarer

Visste ni att jag brukar kalla Bosse för Shubbi? Alltså Shu B dee - Shubbi. Fiffigt va? DÅ fick vi med en "visste du att" i detta inlägget också - gött!
 
Måndag: Jag trimmar honom i paddocken med hjälp av pappa. Då fokuserar jag mest på att han ska lyssna på mig och lyssna för skänkeln. 
 
Tisdag: Lagom uteritt, förhoppningsvis är sörran på bra humör på tisdag så att hon vill rida med mig ut till galoppbackarna.
 
Onsdag: Trimmas i paddocken men denna gången med hjälp av mamma. Då fokuserar jag på att han ska vara avslappnad och fin. 
 
Torre: Lastbilen rullar från gårdsplanen klockan 11 på torsdag fm. Därför tänkte jag att jag trimmar honom när vi kommit fram i Norge efter vet-checken. Ett lite lagmt pass på tävlingsplatsen helt enkelt! 
 
Fredag, Lördag och Söndag hoppar jag Big Tour men jag är osäker på hur bloggningen kommer bli då jag måste stänga av internet men på något sätt kommer det säkert gå att ordna! :)):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):) (glad idag, mycket smilys)
Bosse är min idol, så fin och givmild. Också väldigt systematisk. 


godkväll

axelinaackie.blogg.se / 27 April, 2014 - 21:18 / Allmänt
0 kommentarer

Gick både en powerwalk på 7 km och sedan en skogspromenad med Bosse. Hurtigt jao!
Jag och Bosse hade det väldigt mysigt, Gick bort på en grusväg och när vi kom hem igen betade jag honom på kullen en stund. Planen för hur han ska ridas innan helgens tävlingar kommer ut imorgon. 
 
Ha en fortsatt trevlig söndag och var glad över att bara behöva gå 3 dagar i skolan denna veckan, det är vår ute, inte långt kvar till sommarlov och du är inte döende. 
 
 
 


Bosse, omhoppning MsvB

axelinaackie.blogg.se / 27 April, 2014 - 11:31 / videor
2 kommentarerHejjjj

axelinaackie.blogg.se / 27 April, 2014 - 11:25 / Allmänt
1 kommentarer

Nu på morgonen var det en familj här och provred Potter. Det gick jätte bra och dem vill komma tillbaka igen. Potter skötte sig strålande! Gick upp väldigt tidigt imorse för att hinna med att både klippa och bada honom. Han blev riktigt fin må jag säga! 
Nu är vi påväg till en tävling i Stenungsund. Antonia ska hoppa en klass på sin nya häst. Eller det är inte hennes, vi har den bara på prov. 

När vi kommer hem sedan så ska jag gå en promenad med Bosse och se om Polo är helt frisk efter hovbölden. :)

Gillar stilen Bosse


Dagens resultat

axelinaackie.blogg.se / 26 April, 2014 - 21:08 / Allmänt
2 kommentarer

Lagklassen gick i MsvB (120cm) och var en bedömning A.1.a. Jag hade Bosses utomhusbett som är lite skarpare än hans vanliga vilket medförde att han lyssnade lite för bra och jag hade lite för mycket kontroll i grunden. Höll tillbaka honom onödigt mycket på första linjen och i 2 svängar så det blev inte riktigt ett flow genom hela banan. Men känslan var ändå bra och han kändes både kapabel, försiktig och noggrann. Fick ett förargligt pet på näst sista hindret som var C i 3-kombinationen. Han fick lite trångt och jag satt inte upp ordentligt så jag tar på mig det felet.
 
Sedan i omhoppningen hade jag en starkare galopp från själva början och vi fick ett väldigt bra flyt. En jätte bra runda och jag var felfri! 
Mina lagmedlemmar var grymma och både Fanny, Magda och Beata var nolla i grunden så att jag kunde rida helt utan press. Det slutade med vinst efter en omhoppning mot nääs och vi är vidare till strömsholm!
 


Och en vinst på det ;)

axelinaackie.blogg.se / 26 April, 2014 - 18:34 / Allmänt
0 kommentarerVidare till Strömsholm!

axelinaackie.blogg.se / 26 April, 2014 - 17:48 / Allmänt
0 kommentarerSnart tävlingsdags!

axelinaackie.blogg.se / 26 April, 2014 - 14:22 / Allmänt
5 kommentarer

Jag har ridit ut i skogen på Potter, trimmat Bosse litegrann samt packat och putsat allt. Bosse står badad i boxen och käkar lunch medan jag sitter inne ombytt och klar och väntar på att maten ska bli klar. 
Vi åker om ett tag, hoppar inte förren halv 5. :)

Healthy snacks

axelinaackie.blogg.se / 25 April, 2014 - 20:22 / Allmänt
2 kommentarer

Som fredagsmys blev det helt enkelt äpplebåtar med kanel på. Så gott och samtidigt nyttigt. Vad ger det mig att proppa i mig massa socker som min kropp bara mår dåligt av egentligen? 

Bosse var jätte fin idag! Mamma red lite först och sedan satt jag upp. Han trimmades i kanske 35 min och sedan skrittade vi ut. Får se om jag trimmar honom lite imorgonbitti innan tävlingen så att han får göra sig av med lite energi och finslipa på detaljerna innan start. 

Potter var också jätte fin, som alltid! 
<3 <3 <3


saker du kanske inte visste om Bosse

axelinaackie.blogg.se / 25 April, 2014 - 10:19 / Allmänt
5 kommentarer

Glad på prisutdelningen, minst sagt
 
- Han går själv i hagen och kommer alltid att göra pga skaderisk.
 
- När jag ska leda honom från stallgången till paddocken (som är ca 30 m) stannar han, har sin tjuriga blick och vägrar gå typ 4 gånger, samma sak när jag ska till ridhuset. 
 
- Han har blivit jätte snäll att rida ut på själv. Innan kunde han stanna och inte vilja gå flera gånger men nu gör han så väldigt sällan.
 
- Han har ett utomhusbett och ett inomhusbett. 
 
- Han hatar när det sitter åt runt mulen så han trivs mycket bättre utan snokrem
 
- Han är väldigt känslig för väderomslag. 
 
- På vissa tävlingar har dom ju en ringklocka som startsignal. När Bosse hör den klockan blir han helt galen, typ som när man sätter i 10-kronan i en leksaksbil och den börjar köra. 
 
 
 


Fredag japp

axelinaackie.blogg.se / 25 April, 2014 - 08:16 / Allmänt
0 kommentarer

Vet inte hur jag ska definiera vädret idag men hoppas såklart på sol. 
Sitter i bilen påväg till skolan, visste ni att när jag sover hos pappa (som jag gjort inatt) tar det 20 min med bil till min skola. Ganska långt må jag säga! 

Slutar halv 2 idag och imorgon är det tävling! Pappa ska hjälpa mig med Bosse idag så jag hoppas att han är i form. 
Ha en bra fredag!

Nu ska jag vara kritisk

axelinaackie.blogg.se / 24 April, 2014 - 21:27 / Allmänt
1 kommentarer

Idag när vi fikade på EH (espressohouse, men orkar inte skriva ut hela långa ordet) var det inte alls så gott. Jag tror att hon som jobbade där var ny eller någonting för att vi fick vänta på våra frapinos i säkert 10 minuter och nu överdriver jag inte. Sedan var det alldeles för mycket is i frapinon så den hade samma konsistens som vatten. Sen som pricken över i:et smakade blåbärspajen exakt som den man köper på Max. Visserligen är den från Max rätt så god men betalar man över 80 spänn för en fika förväntar jag mig mer. 
Som sagt tror jag att hon som jobbade var ny för att hon var helt flummig vid betalningen också, hoppas på godare grejer nästa gång helt enkelt!

Precis som alla andra dagar gav jag Bosse en lång rykt. Nu när han är nyrakad glänser han om möjligt mer än innan men eftersom att bruna hästar blir lite grå-aktiga i färgen när dom är klippta så har han inte samma fina chokladbruna färg som innan. Men mycket snyggare är han iallafall! 
Sedan släppte jag honom i en liten gräs-fålla medan jag gick in och åt så att han fick stå och beta en stund. Det uppskattade han nog för att han såg ganska olycklig ut när jag kom och tog in honom igen, haha!
Red honom i skogen på en grusväg som omväxling från paddocken. Att rida ut är en mental avslappning för hästen och efter gårdagens hoppning kan det vara skönt för honom att bara få ta det lite piano idag. 
Ställde höga krav på honom för att vara en skogs-tur. Om det inte gick som jag tänkt mig vände jag och travade om den sträckan det inte gick bra. Det gick förbi en random snubbe med rufsigt hår och fula kläder och frågade:
- "är det dressyr du rider eller"? 
Då fick jag mig ett gott skratt! 

Fick ett stort och fett A på en svenska-inlämning. Svenska är min starka sida så det förtjänade jag faktiskt. 
Fika och plugg

axelinaackie.blogg.se / 24 April, 2014 - 15:49 / Allmänt
0 kommentarer

Satte oss på espressohouse med varsin fika och varsin dator. Skrev en musik-uppgift som nu är klar och jag är påväg hem. Ska ta hand om bästa Bosse samt rida honom. :)
Jag saknar min prinsessa

axelinaackie.blogg.se / 24 April, 2014 - 11:18 / Allmänt
0 kommentarer

 
 
En av våra bättre rundor, en 2a plats i MsvB efter ett väldigt bra meeting i kungsbacka med rosett varje dag!


it is the difficult horses that have the most to give you

axelinaackie.blogg.se / 24 April, 2014 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

Jag tror att det är de hästarna som är lite speciella som faktiskt har detdär lilla extra att ge och som kan gå hela vägen. Med speciell menar jag inte att hästen ska vara speciell för just dig. Alla är ju olika individer och speciella på sitt sätt. Jag menar att de måste ha den där extra egna viljan som måste vara väldigt stark för att den ska vilja vara med och gå det största.  
 
Därför tyckte jag att denna bilden var så himla klockren när jag såg den igår!
 


Ridpassen idag...

axelinaackie.blogg.se / 23 April, 2014 - 21:05 / Allmänt
2 kommentarer

... Gick mycket bra! Det började lite sådär med Bosse när jag hoppade på de låga höjderna. Han var svår och svänga då han sköt in sin innerbog i varje sväng, lyssnade inte för min inner skänkel och blev därför också stark. Men efter en liten stund blev han mycket mer svängbar och jag fick in ett jätte bra flyt. Kände stor skillnad på när jag höll honom i munnen hela vägen fram och när jag la fran handen sista steget. När jag lade fram handen trivdes han mycket bättre och hoppade upp sig bättre och fick en rundare språngkurva. 
Så det känns tiptop inför lördag! Nu gäller det bara att jag trimmar honom riktigt ordentligt imorgon och på fredag. Han måste börja ta min vänsterskänkel mer och bli mer liksidig i varven. Det är inget jag kan lösa själv på 2 dagar men bara han lyssnar för skänkeln som egentligen är grunden i allt så löser sig det mesta! 
 
Potter var också duktig. Han var fakiskt avslappad och fin även i paddocken och var jätte snäll. Hade hans 3-delade bett på honom idag öfr att variera lite mellan den mjuka gummistången. Idag funkade tränsbettet bra men man känner att han trivs mer på gummistången då han blir mycket stabilare i handen. 
 
 


Middag😄

axelinaackie.blogg.se / 23 April, 2014 - 20:01 / Allmänt
0 kommentarerDå var det onsdag igen...

axelinaackie.blogg.se / 23 April, 2014 - 07:53 / Allmänt
1 kommentarer

3 dagar kvar till eliten omgång tre, 7 dagar kvar till Drammen, knappt 50 dagar kvar till sommarlov varav många lovdagar. Det känns ganska så bra faktiskt! 

Skoldagen sträcker sig till klockan 4 idag tyvärr men efter det väntas hoppning tillsammans med Bosse och lite trim på Potter. 
En klassisk middag! :)

axelinaackie.blogg.se / 22 April, 2014 - 20:49 / Allmänt
0 kommentarer

Nayyzzz

axelinaackie.blogg.se / 22 April, 2014 - 18:50 / Allmänt
1 kommentarer

Nu är jag on my way home from the stable. Red Elenya, Potter och Bosse och putsade allas träns och saldegjordar efter ridning. Det är allt ordning på mig! Skulle egentligen hoppat Bosse idag men eftersom att han fick lugnande igår och det kan sitta i idag också så fick han ett lugnt paddock-pass istället. 
Alla 3 var jätte fina, bra för mig att få rida Elenya lite nu eftersom att snart närmar sig kvalet in till Falsterbo med henne...! 

Fick gå till skolsyster idag och prata massor, kolla syn, längd och vikt. Jag var hela 164cm lång och vägde 47kg. Tydligen var jag långt under medel-vikten i förhållande till min längd och ålder så jag skulle gå dit om en månad och då hoppades hon på att jag skulle ätit mer. Haha det kommer jag inte göra, vill inte vara en fetis. 

HAHAHAH så ful ;)


Godmorgon😂😂😂😂

axelinaackie.blogg.se / 22 April, 2014 - 09:43 / Allmänt
0 kommentarer

Nya bralls

axelinaackie.blogg.se / 21 April, 2014 - 18:03 / Allmänt
1 kommentarer
Nyttig och trött

axelinaackie.blogg.se / 21 April, 2014 - 16:25 / Allmänt
1 kommentarer

Älskade Bosse-bus reds ett trim-pass imorse och efter det blev han helt rakad förutom där fram på huvudet. 

Har hjälpt mamma ett tag i trädgården som tog på krafterna så nu är jag allt trött! Har fixat iordning mig lite och ska snart till kungsmässan för att köpa ett par jeans. Mamma är skyldig mig ett par från min födelsedag så jag får passa på och välja de som jag inte har råd med själv. ;) 
Äppelfrukost!

axelinaackie.blogg.se / 21 April, 2014 - 08:58 / Allmänt
1 kommentarer

svar på kommentar :)

axelinaackie.blogg.se / 20 April, 2014 - 20:15 / Allmänt
1 kommentarer

Q:
Hej jag undrar När du har tävlat blir du då ofta besviken på dig själv? Har du vart inne i en period då du red skit? Om du blir riktigt besviken på dig själv vad gör du när du kommer ut från banan? Har du sånna här tonårs grejer typ som att du tar i hästen osv?
 

A: 
Om det inte har gått bra på en tävling och jag vet att det inte är hästens fel, då blir jag riktigt besviken på mig själv. Jag går och ältar det jag gjorde dåligt ända tills jag får gå in på banan nästa gång och förbättra det. Är verkligen inte den som tänker att "det går säkert bättre nästa gång". Blir riktigt riktigt arg på mig själv länge men säger inte så mycket om det, tänker mest för mig själv. 
 
Jag var inne i en period när jag red väldigt dåligt på Potter. I varje start drog jag in massa extra galoppsprång och om jag kom på en distans och såg att jag skulle komma rätt började jag ändå backa. Detta resulterade i att Potter var tvungen att riva såklart eftersom att jag kom så nära. Som tur var kom jag ur det efter ett tag. 
Sedan hade jag ju en period då jag red Ralle väldigt dåligt men det var för att jag var rädd.
 
Jag tycker att det är sjukt oproffsligt att bete sig som 5 år som vissa gör när de kommit ut från banan. SPECIELLT om det går ut över ponnyn! Jag har aldirg gjort något mot min ponny när jag kommit ut från banan även om det gått dåligt, det ända jag gör är att jag straffar mig själv psykiskt. Så jag skulle absolut inte dra den i munnen påväg ut från banan efter en dålig runda, ponnyn skulle ändå inte fatta varför så det finns ingen nytta med att göra det.
Eller det var en gång som jag var riktigt arg/ledsen när jag kommit ut från banan och så kom Antonia fram och sa väldigt opassande saker och då kastade jag spöt i huvudet på henne. Det är nog det värsta haha. 
 
 
 


Middag :)

axelinaackie.blogg.se / 20 April, 2014 - 17:53 / Allmänt
1 kommentarer


Lax, sallad och vattenmelon


Inte för att skryta eller så...

axelinaackie.blogg.se / 20 April, 2014 - 15:52 / Allmänt
0 kommentarer

Men erkänn han är blank? ;-)
Godmorgon soliga söndag!

axelinaackie.blogg.se / 20 April, 2014 - 09:56 / Allmänt
0 kommentarer

Ännu en underbart fin dag, så härligt! Jag är redan påväg till stallet för att rida ut i skogen. Bosse ska få en lugn dag innan vi tränar imorgon igen så att han är i toppform tills helgen.
Potter ska också ridas ut, jag och Felle aka rida tillsammans men får se vart! Kanske blir det en långritt? 


*ganska duktig på att blåsa bubblor jao*


New

axelinaackie.blogg.se / 19 April, 2014 - 21:56 / Allmänt
1 kommentarer

Hade en väldigt trevlig dag på kungsmässan med Felle idag, fick med mig 3 saker hem. Ett par svarta, vanliga denim jeans, en skjorta och en kabelstickad tröja från Gant. Känns bra! 
💗💗

axelinaackie.blogg.se / 19 April, 2014 - 14:28 / Allmänt
0 kommentarer

Mot city!

axelinaackie.blogg.se / 19 April, 2014 - 14:00 / Allmänt
0 kommentarer

Stallet och hästarna klara och dom var jätte duktiga idag också, nu väntar jag på tåget för att åka in till Kungsbacka med Felle. Måste köpa nya jeans och så kommer vi säkerligen fika. ;-)

Lite ATM bilder

wc-final

axelinaackie.blogg.se / 18 April, 2014 - 20:31 / Allmänt
0 kommentarer

Det låter lite som att jag kollar på en toalettfinal, men i detta fallet menade jag worldCup. Segt att Malin rev ett och att hon är enda svensken. Har iallafall konstaterat att det är samma domare som pratar nu på TV från Lyon som det var i Fountainbleau på EM när Bosse hoppade. Så nu vet ni det också, anteckna gärna!
 
Har varit ute och powerwalkat idag också och har inte ätit något socker på hela dagen. #fitinsop typ. ;)
 
 


Duktiga pojkar!

axelinaackie.blogg.se / 18 April, 2014 - 14:40 / Allmänt
0 kommentarer

Nu sitter jag i bilen påväg hem från stallet efter 3 jätte bra ridpass! Alltid kul när det går bra. Red Elenya, Potter och Bosse. 
Nu ska jag hem, äta för att jag är vrålhungrig och sedan ta det lite piano. Ikväll är det hoppning på svt24 mellan 20-22, missa inte! :)
Frukost

axelinaackie.blogg.se / 18 April, 2014 - 09:42 / Allmänt
0 kommentarer

så cozyy

axelinaackie.blogg.se / 17 April, 2014 - 21:12 / Allmänt
1 kommentarer

Nyduschad sittandes i en nybäddad säng, tända ljus på nattduksbordet med datorn i knät tänkte jag nu sätta på ett avsnitt gossipgirl. Men efter att ha sett att Kim Possible kommit ut på swefilmer byts nog gossipgirl ut. ;-)
Ha en mysig torsdagskväll allihop!
 
 
Repost


Ganska seg dag

axelinaackie.blogg.se / 17 April, 2014 - 19:43 / Allmänt
3 kommentarer

I förmiddags åkte jag och mamma till Göteborg för att lämna in min mobil på lagning. Nu sitter jag och skriver på honom med en helt ny skärm utan en endaste skråma. Gjorde lite andra ärenden när vi ändå var i staden så det drog ut på tiden en hel del. (Plus felkörning i en halvtimme...) 
Därför blev det lite jäktigt i stallet eftersom att ridhuset blir upptaget klockan 5 på torsdagar, menmen. 

Jag har precis ätit en delikat middag bestående av det ni ser på bilden. Påskmiddag av något slag kan man säga. 


Nu sitter jag i ett varmt bad och skriver samtidigt som mitt ansikte är insmort med havregryn. Hörde att det skulle vara bra mot finnar haha! :) Bara lite lunch ;)

axelinaackie.blogg.se / 17 April, 2014 - 12:34 / Allmänt
0 kommentarer

Bra start!

axelinaackie.blogg.se / 17 April, 2014 - 10:04 / Allmänt
0 kommentarer

Vaknade halv 9 och gick då upp och powerwalkade 7km i motvind. Tungt men kom hem på 55 min. Ska äta lite frukost nu och sedan återstår det att de vad denna dagen har att erbjuda. Ska till stallet idag iallafall och hoppas också på att kunna lämna in mobilen, hann inte igår nämligen.
 
 
 
 
 


KLADDkakemuffins

axelinaackie.blogg.se / 16 April, 2014 - 22:34 / Allmänt
4 kommentarer

Felle var hemma hos mig en stund och vi bakade (nästna lite för) kladdiga muffins, såg typ 1/4 av en film och byggde ett hinder! Alltså byggde med hammare och spik.
Muffinsarna blev as goda iallafall, kunde nästan dricka dem med sugrör. ;-) 
 
Ponnyerna fick sig varsitt ridpass förutom Polo som hade fått en hovböld... Han tyckte sååå synd om sig själv men han fick såklart bästa omvårdnaden då både veterinär och hovslagare kom. Så nu står han med stort bandage runt hoven och imorgon kommer hovslagaren igen och ska typ skära ut bölden helt. Idag gick det inte att få ut hela för att den satt såpass högt upp. Ryktade honom länge, kammade svansen och oljade hovarna iallafall!
 
 
 
 


3dje ponniiin

axelinaackie.blogg.se / 16 April, 2014 - 15:41 / Allmänt
1 kommentarer

Vaken i hysfad tid!

axelinaackie.blogg.se / 16 April, 2014 - 09:40 / Allmänt
0 kommentarer

Nyduschad med nybäddad säng sitter jag nu i den och bloggar. Har varit nere och hämtat lite fingor och mjölk som jag tänkte njuta av under ett avsnitt gossip-girl innan jag går ner och låter dagen börja. 
 
Hoppas att mamma går med på att åka in till göterbog och laga min mobil idag. Men jag kommer med nöje betala själv eftersom att det var väldigt oansvarigt av mig att tappa den. 
 
mina bästa skötseltips!

axelinaackie.blogg.se / 16 April, 2014 - 08:24 / Allmänt
0 kommentarer

- Om du har fibersand som underlag hemma eller bara har ridit på fibersand, se då till att borsta av benen jätte noga efter du ridit. Annars kan din ponny/häst få små "skrapsår" av sanden.
 
- Putsa tränset varje dag. Om du håller efter tränset och putsar rent det varje dag blir det mycket enklare att rengöra det eftersom att det aldrig hinner bli lika smutisgt. Sedan blir det 100 gånger roligare att ta ner ett rent och mjukt träns från korken än ett smutsigt och stelt.
 
- Om du bara ska borsta av hästen lite snabbt med rotviskan, välj istället ryktborsten. Även om du inte tänkte stå och rykta i 30 min så tycker hästen att det är skönare och den blir blankare av ryktborsten. Det är egentligen lika enkelt att rykta som att borsta. 
 
- Även om det inte är tävling dagen efter är det ändå viktigt att hålla hästen ren och fräsch. Så om svansen och benen är smutsiga - tvätta dom. Allt blir så mycket roligare när sakerna är rena, speciellt hästen. Och visst är det mycket roligare att hämta sin häst i hagen om den är ren? 
 
- När hästen är helt ren brukar jag som sista finish ta en mjuk borste med lite pälsglans på och bara borsta av hästen på halsen och över rumpan. Då får pälsen den där extra len-heten och glansen!
 
 


stallet,stallet,stallet

axelinaackie.blogg.se / 15 April, 2014 - 19:26 / Allmänt
0 kommentarer

Vill först säga att när jag hade skrivit detta inlägget och skulle publicera det stängdes safari ner så allt försvann så detta skriver jag nu för 2a gången. -.-
 
Hela min dag har spenderats där jag trivs som bäst - i stallet. Förutom att jag tappade min telefon som jag behandlar som världens dyrbaraste diamant som jag älskar över allt annat på denn jord så att den fick sprickor över hela skärmen och det ganska dåligt ridpass har det varit en härlig dag!
Utrustningen hänger på sina krokar, nysmorda med två olika balsam och ponnyerna står i sina boxar med skinande pälsar. De har blivit omhändertagna som de guldkornen som dom är genom att jag har ryktat var och en väldigt länge och Polisen fick också sina bakben och sin svans tvättad med gulsåpa. 
 
Nu väntar jag på att middagen ska bli klar, pasta med tomater, basilika och ostar. Utsökt! Sedan ikväll bllir det (tyvärr) sista avsnittet av ryttareliten!
Helt ok bakben Rallisen ;)
 


Spräckt hela jävla skärmen :(

axelinaackie.blogg.se / 15 April, 2014 - 15:44 / Allmänt
0 kommentarer

Drammen v.18

axelinaackie.blogg.se / 15 April, 2014 - 10:27 / Allmänt
0 kommentarer

Nästan alla ponnyryttare ska till balticCup i Suså vecka 18 känns det som, men jag då som är lite mer orginell ska åka till en internationell tävling i Norge den helgen istället. Det var sörrans idè egentligen. Hon ville åka till Norge-tävlingen för att det är tydligen en bättre bana där och bättre tävlingsplats + större tävling eftersom att folk från hela Europa är välkomna. Men jag hade kanske tyckt att det skulle varit roligare att åka till Suså eftersom att jag iallafall känner folk som ska dit. 
Menmen, det är alltid extra roligt att åka iväg till ett annat land och tävla och ju större tävlingarna är desto roligare blir det tycker jag.
Banan är 60 x 120 meter vilket är enormt! Tror att Bosse kommer stortrivas eftersom att han älskar stora arenor. 
 
Det är svårt att säga vilka klasser jag kommer att hoppa eftersom att det beror väldigt mycket på hur det går. Men jag kommer börja med att starta en 120cm och sedan får vi se beroende på om det känns bra eller inte bra. 
 
random ekipage men man ser lite av banan iallafall. 
 


sanningar om mig

axelinaackie.blogg.se / 15 April, 2014 - 07:10 / Allmänt
1 kommentarer

- Mina naglar växer jätte snabbt och mamma klipper mina naglar. Är rädd att klippa mig själv i fingrarna... ^^
 
- Jag blir (tyvärr) aldrig trött på kvällen. Skulle lätt kunna vara vaken till efter 1 varje natt. 
 
- Jag har ridit med boots 1 gång i hela mitt liv och det var här om dagen. 
 
- Wetters är de godaste godisarna on the planet
 
- Jag har åkt buss själv 1 gång i mitt liv
 
akta Cleo, hidret kan bitas !
 


Bad update...

axelinaackie.blogg.se / 14 April, 2014 - 19:54 / Allmänt
0 kommentarer

Sorry men sånt är livet. 
Idag var jag i stallet på förmiddagen och sedan på eftermiddagen åkte jag med till skåne för att kolla på en häst åt sörran. Fullt upp vilket resulterar i dålig uppdatering från min sida. 
Ponnyerna gick finfint idag, förutom att jag red så gjorde jag iordning all utrusting också. tog loss betten från alla 3 tränsen, tvättade dom och putsade tränsen noga. Allt tar sådan tid för mig eftersom att jag är så noggrann, haha!
 
Nu tänkte jag bara ta det lite lungt resten av kvällen, kluta ut några tidsinställa inlägg så att uppdateringen slipper bli som idag, kolla på gossipgirl som jag inte sett på 1000 år och förhoppningsvis köper mamma marabou påväg hem som jag beställde. ;-)
 
Den eftertjatade bilden ;)


Behöver er hjälp !

axelinaackie.blogg.se / 14 April, 2014 - 10:59 / Allmänt
8 kommentarer

Har testat basiron och någon annan typ alcogel som inte fungerade särskilt bra. Eller krämerna funkade de första 2 dagarna typ och sedan inte mer. 
Min hy är verkligen sämst och jag skulle vilja veta om ni vet något bra medel mot finnar? 
Uppskattar varje tips så jag skulle bli jätte glad om du vet någon bra kräm/tvål som verkligen funkar! 
Cozy times

axelinaackie.blogg.se / 13 April, 2014 - 22:52 / Allmänt
0 kommentarer

förvänd galopp

axelinaackie.blogg.se / 13 April, 2014 - 17:15 / Allmänt
0 kommentarer

Att träna på att rida i förvänd galopp är nyttigt för hästen men framförallt väldigt svårt om du har en ponny/häst som har lätt för att byta galopp.
Idag när jag red gjorde jag denna till synes simpla övningen med Bosse. 
De orangea prickarna ska föreställa koner. Konerna ska stå 2 - 2,5 meter innanför spåret och om vi utgår från att man rider i höger varv ska du ska helt enkelt fatta vänster galopp, runda ena konen, rida RAKTfram, runda nästa kon, rida rakt fram, osv. Det svåra är när man kommer till konerna som står på kortsidan då svängen blir väldigt skarp. Bosse som har väldigt lätt för att falla över till den rätta galoppen bytte väldigt lätt i de hörnerna. Men efter en hel del tragglande klarade jag det ett par gånger i båda varven!


Rubrik

axelinaackie.blogg.se / 13 April, 2014 - 16:15 / Allmänt
0 kommentarer

Potter var snäll faktiskt när jag och sörran red ut. Han gick först största delen av turen men fick hoppa av några gånger också för att ingen av hästarna ville gå. Men på grund av blåsten blev hästarna lite zaiko, de blir dem ju alltid vid blåst. 
Polo reds en svängom i skogen, pigg och glad kexchoklad. 
Pappa hjälpte mig med Bosse och det gick jätte bra! Tränade på att han skulle lyssna för skänkeln och förvänd galopp. Ska visa er i ett annat inlägg vilken svår övning man kan göra för att träna på förvänd galopp. 


Godmiddag

axelinaackie.blogg.se / 13 April, 2014 - 11:17 / Allmänt
2 kommentarer

Vaknade för en stund sedan efter sovmorgon till halv 10. Så skönt att slippa vakna till alarmet, typ första morgonen på över 2 veckor. 
Jag har ätit frukost så jag har egentligen ingen anledning till att vara kvar inne förutom att jag är lite lat. Alla 3 ska ridas men jag är inte säker på var än. Sen måste jag putsa allt också, det var 2 dagar sedan sist. 
wiihoooo

axelinaackie.blogg.se / 12 April, 2014 - 21:39 / Allmänt
0 kommentarer

Någon ponnyplutt var glad idag ^^
 


Bosse

axelinaackie.blogg.se / 12 April, 2014 - 11:19 / Allmänt
3 kommentarer

Det krävs full fokus och all kunskap jag har för att åstadkomma ett bra ridpass på Bosse. Så otroligt känslig men kan samtidigt behöva att man säger till honom med skänkeln. Han kan dra i innertygeln men då visar han sin känsliga sida genom att jag måste säga till honom med skänkeln när han gör så och absolut inte ta i tyglarna. 
För att han ska använda sig av sin kropp på ett korrekt sätt och komma igång behöver jag komma upp i ett 350 meters tempo och ligga där ett tag innan jag sedan kan samla ihop honom till en vanlig galopp. 
Förutom allt detta har han vissa dagar som han är lite extra på tårna och tittar till på saker, då krävs det av mig att jag inte blir det minsta irriterad utan att jag bara tar det lugnt och löser problemen frammåt. 
Han är verkligen inte lätt men jag tror att jag lär mig oerhört mycket av att rida en ponny som han för att när jag gör rätt och rider perfekt, då ger han mig som belöning att han är som ett fluffigt moln att sitta på. 
Det som skiljer sig mellan Polo och Bosse är att Bosse är från grunden väldigt välriden så istället för att jag lär honom så lär han mig. 
Polo i jämförelse med Bosse är inte alls lika fin på marken. Men det som är så kul med Polo är att jag hela tiden kan utveckla honom och att han har gjort en väldigt bra utvecklingskurva sedan jag fick honom medan Bosse känns mer fullärd. 

Det gick iallafall bra när Bosse trimmades i paddocken, red i en stor galopp som han trivs i och på en stor oval/rakt spår hela tiden. 
Polo var också fin fast väldigt väldigt pigg. Testade ett nytt bett på honom som kändes väldigt bra till skillnad från gummipessoat. Han var mycket mer ärlig och tog mer stöd kändes det som. 

Babypelham som är 2-delat och gummiklätt. 


Ingen sovmorgon här inte!

axelinaackie.blogg.se / 12 April, 2014 - 08:04 / Allmänt
0 kommentarer

07.30 ringde väckarklockan och då var det bara att gå upp. 
3 små ponnysar ska ridas innan kl 11 för att klockan 11 ska sörran åka på tävling och då följer jag med såklart!

Nu är det bäst att jag pallrar mig ut, Bosse & Polo ska trimmas och Potter ska ridas ut tror jag. :)
Kaneläpplen in my heart

axelinaackie.blogg.se / 11 April, 2014 - 20:48 / Allmänt
0 kommentarer

Som fredagsmys sitter jag nu och tuggar på äppelbåtar toppade med kanel. Så sjukt gott men framförallt nyttigt! 
3 ponnysar är ridna + att jag har fixat iordning Elenya inför tävling och putsat hennes sadel. Antonia är i Sthlm hela dagen så jag åkte på det.. 
Bosse - 40 min skogstur med mycket backar och galopp
Polo - 20 min ridhuset, skritt galopp. 
Potter - 40 min trim och 20 min på bandet, överskottsenergi så att det räcker till 2. Han lyssnade inte riktigt för vänsterskänkeln i början av passet men efter en stund gick det bättre! Gullegubben

Från idag


Praon klar

axelinaackie.blogg.se / 11 April, 2014 - 15:36 / Allmänt
0 kommentarer

Är påväg hem nu och väl hemma väntar 3 hästar i stallet som ska ridas. Sen ska utrustningen putsas och allt ska fixas. 

Hörs senare, typ ikväll.
Detta börjar ju bli en vardag ;)

axelinaackie.blogg.se / 11 April, 2014 - 14:16 / Allmänt
1 kommentarer

Vissa dagar ...

axelinaackie.blogg.se / 10 April, 2014 - 21:29 / Allmänt
2 kommentarer

Var kvar på praon till 4 och var då tvungen att ta mig hem på eget sätt själv. Trött efter en lång dag fick jag först virra bort mig, gå tillbaka till resturangen och be om skjuts till centralen för att jag inte hittade, vänta 10 min på tåget, åka tåg i 20 min och därefter gå 1,6 km. 
Humöret var inte på topp efter allt det så att säga.

Blev skjutsad till pappa runt 6 och väl här hade jag faktiskt ingen lust att ta på mig ridutrustningen och rida själv ute i paddocken tillsammans med mörkret och regnet som började dugga lite smått. Men jag tog en snabb titt på min bakgrundsbild på mobilen :

Och gjorde allt jag skulle ändå. :) 
Polo skrittades i 20 min varav 10 minuter taktade han för att han var så himlans pigg. Sedan fick han sig en skönhetsrykt innan han gick in i boxen igen.
Sedan när jag red Potter började det skymma och jag var själv i paddocken. När jag är själv blir han ibland lite spänd men idag var han extrem. Hur spänd som helst och jag klarade inte av att få honom fin idag. 
Jag straffade mig själv för det genom att göra en jävla massa sysslor som jag egentligen inte heller hade någon lust med. Tog loss stigläderna från sadeln, putsade dom för sig, tog loss stigbyglarna och skrubbade rent dom, putsade sadeln med 2 olika puts, städade undan i sadelkammaren, lindade ihop lindor, putsade rent mina 2 sadelgjordar och diskade rent större delen av Potter. 

Nu fäller jag ihop ögonen för dagen, imorgon är sista dagen innan lovet - #såsjuktsköntLunchpaus

axelinaackie.blogg.se / 10 April, 2014 - 14:02 / Allmänt
0 kommentarer

Har precis ätit en portion indiskt här på resturangen jag praoar på. Vegetarisk då jag inte är så förtjust i kyckling. Det var gott iallafall, även om jag inte kände någon smak eftersom att jag är förkyld. 

Jag är nog inte hemma förren halv 5 idag, lång dag men jag kanske kan sluta tidigare imorgon som kompromiss. Hoppas det för att på en fredag vill man hem i tid änna. 

Om det inte är allt för dåligt väder när jag kommer hem tar jag och Bosse en tur i skogen. Paddocken är troligtvis blöt och ridhuset är upptaget men eftersom att han gick så fint igår förtjänar han en skogspromenad! Polo får allt ta och skrittas idag, sen ska båda ryktas, tränsen ska putsas och allt ska städas undan. 

Hörs sen !
Hahaha, så jagFrulle <3

axelinaackie.blogg.se / 10 April, 2014 - 07:36 / Allmänt
1 kommentarertränings/tävlingsplanering - Bosse

axelinaackie.blogg.se / 10 April, 2014 - 07:00 / Allmänt
0 kommentarer

Nu, idag är det torsdag vecka 15. Det blir ingen tävling för varken mig eller Bosse förren vecka 17. Så under dessa dagarna som det inte är någon närkommande tävling tänker jag inte låta honom vila/ridas ut lite slött för att det inte är någon tävling nära inpå. Jag tänkte lägga upp något slags träningsschema så att han är i så bra form som bara går innan vecka 17. Det är nämligen inte bara en tävling. 3 helger i rad blir det tävling för våran del och därför passar det ju jätte bra att han får några veckor off från tävlingar innan det. 
 
Vecka 17 - Eliten omgång 3
 
Vecka 18 - Drammen (Norge)
 
Vecka 19 - Skyrup 
 
Vecka 20 - ingen tävling
 
Vecka 21 - Flyinge
 

En intensiv tävlingsperiod som ni ser. Men då alla tävlingar är endagars och bara en klass förutm tävligen i Norge är det chillen på dillen. 
 
classy ^^
 
(samma hinder)
 
 
 


riptide

axelinaackie.blogg.se / 09 April, 2014 - 20:28 / Allmänt
0 kommentarer

Lyssna på riptide - såjäklabra
 
Hejhej! Nu har jag gjort alla måsten för dagen vilket känns skönt. Det absolut bästa med att ha prao är definitivt att man slipper alla dessa jävla läxorna. Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag hatar läxor.
Bosse gick riktigt bra idag, tränade honom i en större galopp och när jag sedan samlade ihop honom var han som en klick smör som varit i micron i ca 20sek. Härligt mjuk och krämig!
Sedan fick ju tränset sin dagliga putsning, bettet sin dagliga tvättning och Bosses pläs fick sin dagliga ryktning gånger 2. Nu är han så blank och len att han nästan bländar mig när jag tittar på honom. ;)
 
Jag tycker faktiskt att det är kul att borsta, rykta, tvätta, putsa, städa och fixa i stallet. Jag älskar allt som har med hästar att göra kan man säga! Eftersom att jag har sådan lyx att mockning, fodring och in & ut från hagen sköts av personalen i stallet så har jag tid, kraft och lust kvar att göra alla de små-grejerna som man annars kanske struntar i. Otroligt skönt att stallet är klart när jag kommer till stallet, stalljobb är tungt.
 
 


ATM

axelinaackie.blogg.se / 09 April, 2014 - 15:06 / Allmänt
0 kommentarer

Praoooo

axelinaackie.blogg.se / 09 April, 2014 - 13:58 / Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag och Clara praoat på en lunch resturang inne i Göteborg. Vi har fått mycket att göra men det har ändå varit kul. 
Nu har vi ätit och vi slutar om 30 minuter tror jag. 
På vägen hit när vi stod i kön på Pressbyrån för att Clara skulle fylla på sitt tåg-kort kom det fram en kille och slog mig i facet. Helt zaiko

Bosse ska trimmas sedan och Polo ska skrittas, hade varit bra om jag kunde sätta honom på bandet men igår när han gick där fick han ett panikanfall så jag vet inte om han vågar gå där igen... Han fick inga sår eller liknande som tur var men han blev väldigt rädd. 
Typ så ;)

axelinaackie.blogg.se / 08 April, 2014 - 16:51 / Allmänt
5 kommentarer


På bussen...

axelinaackie.blogg.se / 08 April, 2014 - 10:35 / Allmänt
1 kommentarer

Sitter själv på en buss (första gången jag åker buss själv) i ett försök att ta mig till stallet. Hoppas att jag kommer fram levande! 
Uppdaterar mer under dagen - vi höres! 

HAHA

Hjälp, nu kör bussen:o


toppen pass i nya schabraket!

axelinaackie.blogg.se / 07 April, 2014 - 21:40 / Allmänt
2 kommentarer

Minns ni att jag sa att alla fick varsitt kingsland schabrak med värdet av 700:- när vi vann i lördags? Så himla kul är det med fina priser på tävlingar. Sedan vill jag också inflika att funktionärerna var väldigt trevliga och de hade jätte goda bakelser i cafeet så billdal var en väldigt bra tävling!
 
Hade iallafall det nya schabraket idag när jag trimmade och det var jätte fint och låg superbra! Jag red inte ponnysarna enligt planen som jag skrev förut. Ponnysarna ska vaccineras imorgon så istället för att de reds ett lugnt pass idag får dem ett chill pass imorgon istället. 
Bosse var riktigt fin med tanke på att jag red ute i paddocken och det var mycket action runt omkring. Jag red nästan bara på rakt spår och inte alls mycket på volten. Jätte nöjd med dagens pass iallafall!
Potter var spänd idag, men efter en lång stund trav slappnade han av och blev finfin efter galoppen. Det började skymma när jag red honom och luktade rök för att de eldade en bit bort och han hatar eld-lukt,
 

Underbart !

axelinaackie.blogg.se / 07 April, 2014 - 15:51 / Allmänt
0 kommentarer


Vissa mellanmål är lite bättre än andra ;)


Jobbet slut !

axelinaackie.blogg.se / 07 April, 2014 - 15:17 / Allmänt
0 kommentarer

Sittee hemma i soffan med tvn framför mig och en kopp chai i knät. Trött efter en dag full med stalljobb och promenader på sammanlagt en timme. 
Känner mig på gränsen till förkyld, ont i halsen och huvudvärk. Därför kändes det underbart att svepa något varmt. 
Ponnysarna (numera 3 st) ska få sig lugna pass, Polo och Bosse ska skrittas ut och Potter ska nog trimmas i paddocken. 
Ska slänga ihop en scones-deg och sedan äta dem nygräddade tillsammans med lite björnbärsmarmelad - underbar kombination!
Lång dag i bilen!

axelinaackie.blogg.se / 06 April, 2014 - 22:03 / Allmänt
1 kommentarer

Vi har åkt runt i skåne och stannat till på 3 olika ställen. Såg ett par fina hästar och jag har lärt mig 3 saker.
 
1. Min största fruktan är att hamna på en skruttig gård med trasiga staket och fult stall.
 
2. Jag vill inte vara själv när jag jobbar med hästar, själv i stallet och rida själv alltså.
 
3. Nästan alla hästmänniskor har det jävlig skabbigt inne i deras hus.
 
Dagens lärdomar alltså. 
Får nog börja avrunda här tyvärr, börjar stalljobbet klockan 09.00 imorgon så det blir uppstigning 07.30! :)
 
 


I bilen

axelinaackie.blogg.se / 06 April, 2014 - 17:34 / Allmänt
1 kommentarer

Vi har varit i Skåne hela dagen och kollat på lite hästar till Sörran, min mobil har dött så har inte kunnat uppdatera... 
För att få skriva detta på sörrans telefon var jag tvungen att ge min stora kudde jag hade i bilen till henne så nu vet ni hur mycket jag offrar till bloggen - haha! 

Imorgon är det ingen skola för mig, prao hos Sven Ingvarsson mån,tis,ons och torsdag,fredag på ett café. Så skönt att slippa skolan! 

Grattis Clöra!

axelinaackie.blogg.se / 06 April, 2014 - 09:41 / Allmänt
2 kommentarer

goodnight

axelinaackie.blogg.se / 05 April, 2014 - 21:36 / Allmänt
1 kommentarer

har skypat hela kvällen nu med lite olika personer - älskar att skypa haha.
Imorgon bitti vankas det bagarstuga i mitt hem. Varför får ni reda på då, godnatt och ses imorgon :)
 


tänk om det gick bra jämt...

axelinaackie.blogg.se / 05 April, 2014 - 16:23 / Allmänt
1 kommentarer

Så mycket roligare livet hade blivit då. Det är helt underbart att rulla hem från tävlingen med en blå-gul rosett längst fram i bilen. 
 
Mitt lag briljerade idag kan man lugnt säga. Först var Magda nolla, sedan Beata och sen Fanny. 3 nollor på rad i grundomgången resluterade i att jag inte behövde rida någon grund. 
Sedan i omhoppningen slutade vi på 4 fel då jag fick en bomrullare på sista hindret, men Bosse var riktigt fin idag. Så kapabelt kändes det. 
Vårat lag var bäst idag så vi vann, ett litet plus i kanten var att priserna var jätte fina - alla fick varsitt kingsland schabrak! 
 
BästaBästaBosse
 


Det rullar

axelinaackie.blogg.se / 05 April, 2014 - 13:52 / Allmänt
0 kommentarer

Nu åker vi :)

axelinaackie.blogg.se / 05 April, 2014 - 11:00 / Allmänt
0 kommentarer

Bosse var jätte jätte duktig imorse när han reds, nu är vi påväg och allt är packat. :) 
tävlingsdag!

axelinaackie.blogg.se / 05 April, 2014 - 08:12 / Allmänt
0 kommentarer

Sitter med frukostflingorna bredvid mig samtidigt som jag skriver detta. Idag är det tävling och det ska bli riktigt kul!
Vi åker till stallet om 20 min, ska rida Bosse lite lätt innan vi åker så att han håller sig lugn och fin. Sedan ska allt packas och Bossegubben ska ryktas ordentligt så att hans svarta päls skiner. 
Ca 11 rullar vi till billdal, vi måste vara där i tid eftersom att jag vill såklart se på mina lag-kompisar där alla rider B-ponny. Väldigt najs eftersom att om vi kommer till omhoppning kommer vi att vara snabbast. ^^
 
Uppdaerar er med bilder och resultat under dagen såklart!
 


goodnight my friends!

axelinaackie.blogg.se / 04 April, 2014 - 22:38 / Allmänt
0 kommentarer

It has been such a great day today. The ponies went very good. My mom rode on ShuBdee approximately 20 minutes and after that, I rode him. He was very nice, I think he is going to achieve on the competition tomorrow. 
Potter ( pronaunciate his name Pottah) was fresh and happy - like always! I gave him a little walk in the forest befor I trotted him a bit in the paddock. He was doing great and trotted in a good, relaxed way.
 
Nu orkar jag inte skriva på engelska längre och ni kan säkert hitta minst 20 grammatiska fel i det engelska lilla stycket men eftersom att just grammatiken i engelska aldrig har varit min starka sida kan alla ta det lite piano.
 
Imorgon är det tävling och jag är väldigt laddad! Vissa tävlingar är roligare än andra och jag känner på mig att detta kommer bli en rolig tävling. Allsvenskan omgång 2, L.A+5. ^^
Är så stolt att jag tagit denna bilden - så underbart fin.
 
Godnatt allihop, vi hörs imorgon då det är uppstigning halv 8, punkt, punkt, punkt. -.-
 
 
 
 
 


❤️

axelinaackie.blogg.se / 04 April, 2014 - 19:51 / Allmänt
0 kommentarer

Sådär ja!

axelinaackie.blogg.se / 04 April, 2014 - 19:05 / Allmänt
0 kommentarer

Är påväg hem från stallet, berättar om ridpassen sedan när jag sitter framför datorn. 
Ska stanna till på vägen och köpa choklad och frukt som sedan ska ätas framför let's dance. Mysig kväll må jag säga! 

Godmorgon - fridayy

axelinaackie.blogg.se / 04 April, 2014 - 08:55 / Allmänt
0 kommentarer

Direkt när jag vaknade imorse tänkte jag:
- Åh vad gott det ska bli att gå ner och äta k-special-fruit-hazelnut och mjölk! 
Så jag klädde snabbt på mig kläderna och gick ner. Vad tror ni händer? 
När jag öppnar kylen finns det ingen mjölk! :( Morgonen blev förstörd skulle man kunna säga. 
 
Jag och Clara sitter iallafall i en soffa här i skolan och gör ingenting. Eller jo, hon kollar på catching fire och jag bloggar. Vi ska fördriva tiden på något sätt fram tills klockan 11 då vi sluta för dagen. Då väntas en veckas prao och en veckas lov - underbart!
 
Stallet åker jag till runt 2. Får se om mamma rider Bosse idag igen eller om hon bara hjälper mig. Potter ska ta det  lite lugnt, antingen ett lungt pass i paddocken eller en uteritt. Polo ska bara ryktas som jag gör varje dag. Igår ryktade jag honom så länge att hans päls bländade mig och han blev lika len som en katt. Samt tvättade hans svans med såpa och bleknings-inpackning. Den blev riktigt vit och doftade underbart!
 


Lilleskutt - hoppning

axelinaackie.blogg.se / 03 April, 2014 - 22:45 / Allmänt
3 kommentarer

 


Påväg hem!

axelinaackie.blogg.se / 03 April, 2014 - 19:37 / Allmänt
1 kommentarer

2 ponnysar och en häst trimmad, Potter hoppades lite och jag lägger ut film sen, så fin,pigg och glad som alltid! 
Mamma red Bosse första halvtimmen sedan satt jag upp sista kvarten, han var väldigt fin faktiskt. Mamma rider honom för att han inte har varit så fin på marken det senaste så istället för att jag ska traggla runt och inte komma någon vart är det bättre att någon som rider bättre sitter upp. 
Elenya var finfin, hon är lite seg men i slutet fick jag fram henne bra, hon är väldigt enkel och okomplicerad att rida. :) 
Har även köpt nya skor, minnetonkas. As najs!
Häst nr 2...

axelinaackie.blogg.se / 03 April, 2014 - 17:33 / Allmänt
0 kommentarer

... Kanske blir det children trots allt? :)
i skolan, gör ingenting

axelinaackie.blogg.se / 03 April, 2014 - 13:53 / Allmänt
0 kommentarer

Det är så sjukt onödigt att vi ens är i skolan eftersom att vi inte har något speciellt som måste göras. HAr fått gjort massor av matte och en del engelska idag vilket är väldigt skönt såklart, då slipper jag tänka på skolan under praon och lovet. Även igår satt jag med spanska-baknings-filmen i 2 timmar och redigerade den så att den också är klar.
 
Tänkte träna på lite engelskaglosor nu och efter det är allt helt klart, får se om jag kan prata snällt med läraren och blinka lite med ögonen så att jag o Clara kan sluta 1 timme tidigare. ^^ Tror inte att det kommer gå men värt ett försök.
 
Bosse ska det läggas mycket tid på idag, han är inte i form för tillfället så han behöver en snabb rehabilitering eftersom att det är tävling om 2 dagar. Hörs sen! :)
 


Redan torsdag!

axelinaackie.blogg.se / 03 April, 2014 - 07:20 / Allmänt
0 kommentarer

Denna veckan har gått riktigt snabbt! Hoppas bara att jag överlever dagen, vi är ju med 9orna hela dagen idag... 
Så himla onödigt att jag o Clara ens går till skolan eftersom att vi inte får något gjort och vi behöver inte göra något heller eftersom att vi inte ligger efter i något ämne. Menmen, bara att gå dit och se glad ut. ;-) 
Lunch i solen

axelinaackie.blogg.se / 02 April, 2014 - 11:23 / Allmänt
1 kommentarer

Alltid bra att Hemköp ligger så nära skolan !
Frulle

axelinaackie.blogg.se / 02 April, 2014 - 07:41 / Allmänt
0 kommentarer

Mjölk, flingor, brämhults och hönökaka med gräddost 
Plugg

axelinaackie.blogg.se / 01 April, 2014 - 18:18 / Allmänt
0 kommentarer

Fasen vilken tråkig rubrik, men sånt är livet, allt kan ju inte vara kul. 
Jag har varit i stallet redan och sitter nu hemma med tatorn framför mig och papper över hela köksbordet. Skriver lite planer inför brunchen jag ska ha på söndag för mig o Clara, hon fyller nämligen år då! Kommer bjuda på GRYMMA saker!
Skriver även ett spanska"manus" så att jag vet vad jag ska säga när jag sedan ska filma när jag bakar muffins. Ändå kul läxa men väldigt jobbig eftersom att den tar så lång tid.
 
Orkar inte bara sätta här i köket längre så nu går jag ut på en springrunda, hörs sen!
 


Go vecka

axelinaackie.blogg.se / 01 April, 2014 - 10:11 / Allmänt
0 kommentarer

Halva onsdagen, hela torsdagen och 08.30 - 11.00 på fredag ska jag och Clara ha lektioner med 9orna på våran skola. Varför tänker ni säker då och det ska jag förklara!
Våran klass ska åka på en klassresa till Sälen från onsdag till söndag som jag och min kompanjon C har valt att avstå från pga många anledningar. Till exempel att det är eliten till helgen som jag gärna inte missar, det suger att åka skidor och jg vill ju inte gå miste om 5 dagar som jag kan spendera i stallet! 
Det krävdes lite övertalning till lärarna, dom fattar inte riktigt hur det är att ha flera ponnysar och tävla såpass mycket som jag gör men till slut gick dem med på att vi skulle få stanna hemma. Tror att hon (läraren) kommer ge oss massor av extra uppgifter som straff för att vi inte följer med, hon snackade om det här om dagen. Så jävla onödigt menmen. 

De 3 dagarna som vi är med på 9ornas lektioner kommer antagligen bli väldigt slappa dagar eftersom att det inte ens är våra lektioner eller våran svårighetsnivå. Dock är jag och Clara garanterat klipskare än de flesta i den klassen. ;-) 
Frukost - tisdag

axelinaackie.blogg.se / 01 April, 2014 - 07:57 / Allmänt
0 kommentarer