dagens hoppträning

axelinaackie.blogg.se / 30 September, 2014 - 21:27 / Allmänt
4 kommentarer

Finally, 2 timmar senare är den klar. tar 100 år att ladda upp!
 


Grymma ponnysar!

axelinaackie.blogg.se / 30 September, 2014 - 19:45 / Allmänt
0 kommentarer

Har varit och hoppat båda 2 nu. Dom var super fina och det gick toppen verkligen! Berättar mer sen, ska redigera filmerna nu :D
 


Frukost

axelinaackie.blogg.se / 30 September, 2014 - 07:42 / Allmänt
1 kommentarer

Full dag...!

axelinaackie.blogg.se / 29 September, 2014 - 19:51 / Allmänt
0 kommentarer

Skola, stallet och läxorna tar all min tid idag så vi hörs imorhon helt enkelt! Alla 3 är ridna och klockan är nu 8. Har prov imorgon som jag måste plugga till också samt middag. 
Vecka 40

axelinaackie.blogg.se / 29 September, 2014 - 09:01 / Allmänt
0 kommentarer

Oj vad tiden går fort! Känns som att SM som var V.32 var typ förra helgen..! Men jag ser det positivt, faktum är att jag ser allt positivt! 
Det positiva är att det blir snabbt sommar. Haha jag lever verkligen för sommarlovet ;) 
Men det jag skulle komma till är att den här veckan händer 2 roliga saker. 
Den första är att sponsorkläderna från Martha Ridewear kommer antingen idag eller imorgon. Det ska bli jätte roligt verkligen! Kommer göra en photoshoot med kläderna någon dag och visa er! :D 
 
Den andra roliga saken är att jag förmodligen ska hoppa hos Sven Ingvarsson i det fina ridhuset på tisdag. En bra tävlingsträning, ska se om Antonia kan vara med och filma eller hur det blir. 
 
Sen händer det alltid något oplanerat som är kul. 
Duktig BosseKosse

axelinaackie.blogg.se / 28 September, 2014 - 18:07 / Allmänt
0 kommentarer

Idag började ridpasset med att duracellkaninen kom fram. Han var springig, stark och vek av i svängarna. Då tänkte jag att "såhär kommer det vara resten av ridpasset". Jag har aldrig riktigt fått till honom när han har varit så hetsig, som han blir på tävling. 
Men jag red jätte mycket med benen och verkligen beslöt mig för att jag skulle få ordning på honom och till slut fick jag verkligen det! Jag kopplade greppet (den meningen var till pappa) och det gick riktigt bra och jag hade bra ordning på honom i slutet utifrån förutsättningarna! 
Hoppade inte alls stort utan mer lydnad. Men jag måste börja rida mer med benen på honom, det är där det sitter. 
Bästa sättet...

axelinaackie.blogg.se / 28 September, 2014 - 08:44 / Allmänt
0 kommentarer

...att starta en vacker, höstig söndag som denna är just precis såhär <3 
Är ute med Polo nu, det är han glad för då han har blivit trimmad hela 3dagar denna veckan! Det är mycket tycket Polo. ;-) 
Sedan ska jag hoppa Bosse lite och sen åker vi till Helsingborg där Antonia ska tävla som sagt. 


myslördag !

axelinaackie.blogg.se / 27 September, 2014 - 19:47 / Allmänt
0 kommentarer

Är inne nu, nyduschad och fräsch. Alla ponnysar och hästar ridna och det gick underbart! Allt är putsat, undanstädat och fint i min sadelkammare.
Sitter i soffan nu och kollar på hoppnig samtidigt som det luktar nybakad äppelkaka i hela huset, mm, mm, mm! 
Imorgonbitti blir det uppstigning kl 8 för att jag ska hoppa Bosse innan jag åker med Antonia till Helsingborg som ska tävla med Sonja och bullen. 
 


 


2/3 klara

axelinaackie.blogg.se / 27 September, 2014 - 14:21 / Allmänt
2 kommentarer

Elenya är trimmad samt Bosse är riden. Bosse fick en lugn tur in the forest och Elenya fick ett mindre lugnt pass i paddocken. Galopperade 15 min (med pauser såklart) och hon var jätte duktig! Nu lite snacks som jag hade i sadelkammaren och sen är det Polo på tur! 

Bättre ju sämre de andra är

axelinaackie.blogg.se / 27 September, 2014 - 10:00 / Allmänt
3 kommentarer

En grej jag tänkt på mycket och verkligen försökt komma över men inte riktigt lyckats är det jag ska beskriva nu. 
Tänk er om man har läst upp något muntligt för klassen på engelska. När man är färdig går man tillbaka till sin plats och känner att: -detta kändes riktigt bra, vilket flow jag fick och jag stakade mig inte alls så mycket som jag brukar! 
Sen kommer klassens stjärna på engelska och gör ett fläckfritt framförande av sin engelska text. Direkt ändras ens åsikt om det man själv läst upp och plötsligt var det kanske inte så bra ändå. Varför är det så? Ens eget framförande har ju inte ändrats så varför kan man inte vara lika nöjd som man var innan klassens stjärna läste upp sin text? Varför måste man jämföra sig med alla andra hela tiden och inte bara vara nöjd med sin egen prestation? Den ändras ju inte! 
 
Ett till exempel är när jag och Polo hoppade MsvAn i Ljungby. Resultatet vi fick var 8 fel vilket är ett fullt godkänt resultat utifrån våra förutsättningar. När det sen var en stor del av startlistan som fick mer än 8 fel blev jag plötsligt mer nöjd med rundan än vad jag var precis när vi gick i mål. 
Men min runda ändrades ju fortfarande inte? Och jag slår vad om att jag hade blivit 100 gånger nöjdare om jag skulle vunnit på det resultatet. 
 
Detta problemet har jag ibland på framhoppningar också. Om det kommer in någon som rider jätte bra sjunker min självkänsla och det känns som att jag rider 2 snäpp sämre än vad jag i själva verket gör. Men om jag däremot rider fram med lite mer "yviga ryttare" känner jag mig lite bättre. 
 
Detta grundar sig i hur bra självkänsla man har tror jag. Om man inte har det klart för sig och vet vilken nivå man ligger på blir det svårt att veta vad man ska tro om sig själv. 
Så för att undvika detta problemet tror jag att det är viktigt att man redogör för sig själv vad man kan och vad man är bra på. Samt att man tränar på att inte jämföra sig med andra. 
Och kom ihåg, din egna förmåga och dina kunskaper kommer aldrig att ändras, oavsett om du rider fram med Rolf-Göran eller någon som sitter på en häst för andra gången i sitt liv. :) 
Hello friday

axelinaackie.blogg.se / 26 September, 2014 - 19:52 / Allmänt
0 kommentarer

Nu är det kväll, hästarna ridna och allt klart i stallet. Nu väntas idol och ska skriva lite blogginlägg. Visste ni att jag skriver ganska mycket tidsinställda men istället för att välja en tid jag ska publicera dom på så sparar jag dom bara som utkast. Om bloggen då stått tom ett tag och jag känner att "vad i hela friden ska jag skriva om?" Är det bara att gå in på utkast och publicera något. Tjäckt! 

Alla 3 reds idag, Bosse och Elenya i ridhuset och Polo på lite grusvägar. När jag red Elenya var vi 6 stycken som delade på en yta som var 20 x 35 meter. Ridhuset var nämligen avdelat så på den resterande ytan var det ytterligare 3 stycken. Haha, men det är bra att träna på att rida när det är mycket folk, då är man van om man kommer till en rörig framhoppning. 
Det gick iallafall super bra med alla hästarna - wonderful 
6 stycken jag...

axelinaackie.blogg.se / 26 September, 2014 - 09:02 / Allmänt
3 kommentarer

Jag hatar tråkiga mystory bilder/filmer, men om det är roliga storys så är det kul. Så mitt tips är att inte lägga ut tråkiga mystorys, för det gillar ingen. 
 
Jag älskar toast, choklad, ben&jerry och pasta om vi pratar i matväg
 
Jag gillar att ställa klockan på 07.14 säger vi, och sedan ställer jag om den till typ 07.17 och somnar om 3 minuter. Så gör jag alltid när jag är riktigt trött, haha!
 
Jag hatar rök-lukt, alltså cigarett-rök-lukt. Typ den vidrigaste lukten som finns.
 
Jag gillar också att skriva sånna här "listor", har ni tänkt på att jag gör det väldigt ofta? Säg till om det blir tråkigt att läsa. ;-)
 
Jag hatar vintern, finns inte något positivt med den över huvudtaget. Eller jo en sak, det är kul att galoppera i snön.
 
Sen älskar jag Bosse, Polisen och Elenyado såklart <3<3<3<3<3<3


Torsdagens ridpass!

axelinaackie.blogg.se / 25 September, 2014 - 21:18 / Allmänt
0 kommentarer

Idag var jag riktigt effektiv. Slutade ju skolan 20 över 4 men var inte hemma förren halv 5 då jag åkte med Clara till Svensk ridsport och hon har alltid sådan beslutsångest när hon ska köpa något. haha! Tar ju lite tid då men till slut kom hon fram till vad hon ville ha! ;-)
 
Åt en snabb macka innan vi for iväg till stallet. Har kommit in i det stimmet när jag äter mycket mackor igen... Eller inte så många som jag åt när det var som värst, äter bara 5 om dagen ungefär och dom är rätt små. tsss
 
Väl i stallet var klockan ganska mycket så jag var väldigt effektiv. Började med att rida en skogstur på Polo. Han var väldigt pigg och glad över att få komma ut efter 2 dagars trimmning. Polo är för go han.
Sen KosseBosse. Trimmade honom väldigt... konsekvent skulle man kunna säga. Jag var inte så försiktig som jag kan vara ibland när jag rider. Blir lätt att jag bara sitter där och tänker "gud vad fin han är, nu får jag inte förstöra någonting". Men idag hade jag inställningen "vad har jag att förlora?"
Så i galoppen började jag med att ha honom ganska samlad och göra små krumelurer, galoppombyten, små volter etc. Allt för att han skulle följa mina hjälper och lyssna på mig. Sedan gjorde jag jätte mycket tempoväxlingar och ökade 3 steg, samlade 3 steg osv osv. I början var han lite seg när jag skulle samla men ju mer jag gjorde det desto bättre gick det och i slutet lade jag bara om benen så samlade han sig från den stora galoppen. 
Efter alla tempoväxlingarna galopperade jag honom i en större galopp, då var han riktigt duktig - även till vänster! Så jag är väldigt nöjd med ponken idag. 
Då det regnade i förmiddags/i natt var det lite lerigt i paddocken så jag fick skölja av honom jätte noga efteråt, han gillar att bli avspolad men inte att gå in i spolspiltan... 
 
Mamma longerade Elenya och hon var pigg och glad! 
 
glad idag
 


Just nu ❤️

axelinaackie.blogg.se / 25 September, 2014 - 18:14 / Allmänt
0 kommentarer

Ute och rider Polo, så skönt att bara vara själv han, jag och äpplet utan massa jobbiga människor 
Inomhus vs utomhus

axelinaackie.blogg.se / 25 September, 2014 - 07:46 / Allmänt
0 kommentarer

Bosse blir verkligen som två olika ponnysar beroende på om vi tävlar inomhus eller på en stor utebana. Så är det för många irländska ponnysar men framförallt han. 
Det som händer är att när han blir såpass galen som han blir inne på banan så går han gärna inte ut till väggarna utan vänder in lite från väggen. Är man då utomhus på en stor bana gör inte det så mycket då man inte märket av det lika mycket som inomhus. 
När han då viker bort från väggen blir anridningen inte så som jag tänkt till hindret och han får det 10 gånger svårare att klara hindret.  
Sen är det inte bara det som är problemet inne, han trivs inte i ridhus helt enkelt. 

Har därför beslutat att inomhus säsongen ska mer bli som träning för oss och vi ska inte hoppa högre än la/MsvB troligtvis. Bara försöka få bra rundor med flyt och träna på problemet vi har så att vi är redo när utomhussäsongen börjar! 
Nu - träna inför SO prov

axelinaackie.blogg.se / 24 September, 2014 - 18:13 / Allmänt
0 kommentarer

Alla hästarna är ridna, jag trimmade Elenya och Polo medan mamma trimmade Bosse. Dom gick finfint allihop! 
Nu är jag hos Clara och vi ska träna inför ett so prov som är på fredag, bäst att sätta igång... 


Mohammed 


Mina morgonrutiner

axelinaackie.blogg.se / 24 September, 2014 - 13:21 / Allmänt
2 kommentarer

4/5 gånger går jag upp klockan 10 över 7 ungefär. Då har jag en timme och 5 min på mig innan jag åker till skolan. Morgonens lilla challange är att komma upp ur sängen men när jag väl har klarat det dilemmat rullar morgonen för det mesta på väldigt bra. 
Förhoppningsvis är jag påklädd och har på mig de smycken jag tänker ha just den dagen (oftast bara klocka och örhängen) runt 20 över 7.
Då går jag ner till badrummet och sköljer av ansiktet lite och sen fixar håret. Använder inte smink i skolan när jag har mina ögonfransar.
Håret tar allt från 1 min till 10 min att fixa beroende på om jag har tofs eller utsläppt. Då mitt hår är lockigt i dess naturliga skede tar det ett tag att platta hela. (Kan inte ha det utsläppt utan att platta det om jag inte vill se ut som ett får) 
 
Sen vid halv 8 ungefär är det time för min favoritdel på morgonen - frukosten! Vad jag äter till frukost vet ni nog vid det här laget då jag visar bilder på det så gott som varje dag. Om man räknar med att både göra frukosten, lägga upp det snyggt, äta den och sedan städa undan tar det ca 35 min.
Sen blir det lite bråttom oftast för att då ska jag packa matlåda, ibland gympa-kläder, gå på toa (tar ju en stund) (hahah, min humor) (gillar att skriva i parangteser) (stavas det så btw?) 
 
Sen är klockan plötsligt kvart över 8 och jag åker mot skolan, oftast blir det 20 över 8 men målet är iallafall att komma iväg kvart över.
 
Hur ser era morgonrutiner ut? Brukar ni gå upp i tid eller prioriterar ni att sova de där extra minutrarna? Blir det stressigt för er på morgonen eller kan ni ta det lugnt? Brukar ni äta en lång och god frukost?
 


Bloppis, säljes

axelinaackie.blogg.se / 23 September, 2014 - 22:32 / Allmänt
0 kommentarer

i första rutan till vänster ser ni ett marinblått John witaker schabrak i storlek full. (Men passar C och D-ponny också) fint skick, 200kr 
 

i andra rutan längst upp är det 3 olika täcken. Ett ulltäcke från RG som är riktigt fint, ganska tjock ull och passar perfekt att ha som tävlingstäcke. Passar allt från en biffig B-ponny till liten D-ponny. 500kr
 

Sedan kommer ett stalltäcke från Kingsland, också blått där det står "KL" över hela. Mjukt och skönt i tyget och passar på C - liten D. 400kr
 

Sen är det ett något tjockare täcke, även detta från kingsland. Samma storlek på setta, passar C- liten Dponny. 400kr
 
Sen längst ner i rutan till vänster är det 2 stycken luvor från eskadron. Mkt fina, en brun och en blå. De passar på allt från B-ponnyer med stora öron till D-ponnyer med normala öron. 200kr styck
 

I sista rutan är det ännu ett blått KL täcke och 3 olika swarovski pannband. KL täcket är samma storlek som de andra, alltså passar det på C/liten Dponny. 400kr för täcket
Alla swarovski pannbanden är äkta och storlek full. De har tappat någon enstaka sten vardera men inget som syns på håll. Det första är silver, det andra är silver/röd/blå och det tredje är guld/silver. 150kr styck.
 
Om någonting känns intressant, hör då av er till antingen: 
stallbidegard@gmail.com 
 
eller Cajsa Soberon: 0739782576
 


Fullspäckade dagar

axelinaackie.blogg.se / 23 September, 2014 - 20:26 / Allmänt
1 kommentarer

Det dåliga med min vardag är att jag inte har en endaste liten minut över till någonting annat än skolan, stallet, läxor, bloggen och middag. 
Till exempel hinner jag aldrig kolla på PH längre, har missat säkert 4 avsnitt vilket är lite sugigt. Men å andra sidan, vem i hela friden bryr sig om PH när man har 3 stycken fantastiska hästar och en underbar fritid? 

Nu är jag påväg från stallet och idag trimmades alla 3 i ridhuset. Även Polo då vädret var tråkigt. 
Alla var riktigt duktiga, Polo var mjuk och travade på lugnt och fint i en låg form, Bosse var loss och bra i handen när vi rullade på i en stadig galopp i lätt sits och Elenya var kvick och alert, samt lyssnade bra för skänkeln. 

Nu när jag kommer hem är det middag, läxor och blogga lite som står på schemat. Mitt mål är att komma i säng klockan 10. 
Bullen och Elenya älskar varann 

Anledningen att hästarna gick så bra idag ^ ;)


El colegio

axelinaackie.blogg.se / 23 September, 2014 - 16:12 / Allmänt
1 kommentarer

- Jag förstår och har lätt för mig i skolan. Blir ofta frustrerad då jag fattar väldigt snabbt men när lärarna förklarar samma sak 711 gånger till. Så är det inte i alla ämnen såklart, men framförallt i Spanska, matte och Svenska. 
 
- Dock tycker jag att skolan är så tråkig så jag har inte så bra betyg som jag skulle kunnat ha. 
 
- Jag har bytt skola en gång och det var till 6an. På min förra skola började vi med engelska i 3an men på skolan jag går i nu började dom med det i 1an. Det är förklaringen till varför alla i min klass är så bra på det. För att på min förra skola framstod jag som mycket bättre i engelska än vad jag gör nu. 
 
- Jag åker bil till skolan varje dag och det så skönt då buss är krångligt, trångt och den går förbi mitt hus 40 min innan vi börjar...
 
- Vi är 30 stycken i klassen och har en rätt bra sammanhållning tycker jag. Alla är snela kussar. 
 
- Min skola ligger 10 min från hemköp, 15 min från kungsmässan och 3 min från en golfresturang (gå-avstånd på allt) så det är väldigt skönt om jag någon gång inte har med mig tillräckligt mycket mat så att jag överlever en hel dag. 
 
 
 
 


En dag närmare helg!

axelinaackie.blogg.se / 23 September, 2014 - 11:22 / Allmänt
1 kommentarer

Hejhej!
Igår blev det inte mycket till uppdatering då jag hade så mycket huvudvärk så jag gick och la mig redan vid 21.30. 
Men jag hann med en hel del ändå, jag red ut en cozy tur i skogen som tog ca 45 min på Bosse. Red klassiska rundan runt sjön som är väldigt go, sörran red med också fast på Bullen. 
Bosse var väldigt duktig, hade det blåa bettet som han går väldigt bra på. Mjuk och fin utan att hänga i tygeln. Red vara i skritt och trav eftersom att han skulle gå ett lugnare pass efter 3 dagars tävling. 
 
Elenya trimmades ordentligt först lite i paddocken och sedan en längre stund i ridhuset. Antonia hjälpte mig lite i slutet och då gick det väldigt bra! Tränade på tempoväxlingar och övergångar så att hon skulle bli kvick.
 
Polo fick en välförtjänt vilodag då han har hoppat rätt stora klasser under föregående helg. Idag är det back to work men hans normala veckoschema skiljer sig lite från Bosse och Elenyas. Rider i skogen väldigt mycket på honom då han trivs med det! Så en vanlig vecka består ungefär av 5 skogsturer, och två trimpass. 
 
 


Redo för en skogstur

axelinaackie.blogg.se / 22 September, 2014 - 17:04 / Allmänt
1 kommentarer

Fina Polo från MsvA´n

axelinaackie.blogg.se / 22 September, 2014 - 12:10 / Allmänt
0 kommentarer

 
Jag har ju glömt att utvärdera tävlingsresultatet från Bosses l.a klass från igår. Finns kanske inte så mycket att säga förutom att han var lugnare än de andra dagarna, kändes bra men rev 2an då jag inte fick ut honom i svängen. Men annars hoppade han fint. 


Frukostbild var längesedan!

axelinaackie.blogg.se / 22 September, 2014 - 08:25 / Allmänt
0 kommentarer

Min krigare <3

axelinaackie.blogg.se / 21 September, 2014 - 15:23 / Allmänt
0 kommentarer

Idag startade jag och Polo swedish Masters finalen som var en maxad svår MsvA bana. Vår tredje 130 någonsin men vår första på 1,5 år så det var väldigt kul! 
Han var så fin och snäll men vi fick 4 fel var så 8 totalt. En bomrullare då jag klantade till det på en linje och sedan ett pet i kombinationen som lika väl hade kunnat vara ogjort. 
Är väldigt nöjd över Polisen, en sån kämpe! 
Morning

axelinaackie.blogg.se / 21 September, 2014 - 08:56 / Allmänt
2 kommentarer

Kom med till finalen i swedish Masters  dit de 20 bästa gick. 130cm med Polisen, håll i hatten! Nej skoja, känns faktiskt bara roligt och är riktigt peppad inför detta ! Han hoppade super igår och har ju hoppat MsvA förr. 

Bosse går en la som är snart. Bara en lugn runda ska jag göra. 

Jahaaaa...

axelinaackie.blogg.se / 20 September, 2014 - 22:10 / Allmänt
0 kommentarer

Vart ska man börja? 
Bosse var fin på framhoppningen tills jag skulle ta ett sista räcke. Kom allderles för stort så han fick bommen mellan frambenen och snubblade till ordentligt. Både jag och han blev lite omtumlade efter det så känslan när vi red in på banan var inte bra alls. Hoppade hinder 1,2,3,4,5 men sen gick det inte mera, både han och jag var för osäkra så jag utgick. Fan att detta skulle hända just oss. 
Imorgon hoppar jag L.A på morgonen med Bosse. Bara få en bra runda med flow. 

Polo kändes toppen, hoppade super på framhoppningen och gjorde finfina språng inne på banan. Vi har ju inte hoppat så många klasser högre än 120cm och idag när det var 125 hoppade han bara ännu bättre. :) dock klantade jag till det så i svängen till en kombination tjafsade han i munnen - kunde inte komma fram på ett bra sätt så vi rev ett där. Sedan rullade bakbommen på hinder nr 9 också. 8 fel totalt men en bra känsla! 

Trimmat

axelinaackie.blogg.se / 20 September, 2014 - 12:05 / Allmänt
0 kommentarer

Nu har jag ätit frukost, varit ute och gått en lång morgonpromenad med båda 2 så att dom fick beta lite i gläntan som finns här och så har jag trimmat Bosse. Han var riktigt fin, lyssnade bra också vilket är viktigt inför dagens klass. 

Nu sitter jag på läktaren med Wikman och kollar på C-ponnyerna, snart hoppar Magda! :)
Bästa bröder är dom 👆


Det var längesedan, HEJ!

axelinaackie.blogg.se / 20 September, 2014 - 08:59 / Allmänt
1 kommentarer

Nu befinner jag mig i Ljungby och har redan hoppat kval 1 i swedish Masters som gick igår. 
Det var MsvB så 120cm. Båda 2 fick ett ner i grunden så slutade på 4 fel med båda. Men det var två väldigt bra rundor, speciellt med Polo! 
Bosse var lite för övertaggad och kom in på banan som en duracellkanin. Förståeligt då han inte tävlat på ett tag, eller det var 2 veckor sen men ändå, haha! Ibland är han bara lite för tokig för sitt eget bästa. 
Ska ta ut och trimma honom lite nu på förmiddagen vilket jag nästan alltid gör på meetings. 

Men nu frukost i lastbilen och sen ska dom få komma ut och gå! 
Bosses nya bett

axelinaackie.blogg.se / 19 September, 2014 - 10:26 / Allmänt
3 kommentarer

Testade ju ett Poponcini bett på Bosse här om dagen. 
Bosse är extremt känslig i munnen och hatar när det rör sig. Han fungerar inge vidare på något annat än gummibett så jag tänkte att detta skulle bli perfa. 
Han trivdes väldigt bra med det i munnen och tuggade på det. Lyssnade fint men blev samtidigt inte överkänslig. MEN det var lite för kort... Jag kan ha det nån gång i mellanåt men om jag har det varje dag tror jag han kommer tycka att det klämmer. Det var inte jätte kort, han kan ju ha det men lagomt hade det varit om det var lite lite längre. 
Så synd verkligen! 
Men ett toppenbett om du har en häst som är väldigt känslig och gillar raka bett! :)
Utrustning - Ljungby

axelinaackie.blogg.se / 18 September, 2014 - 20:01 / Allmänt
1 kommentarer

Älskar att sitta och planera hur jag ska matcha med schabraken och kavajen tillsammans med en fin luva och min bruna utrustning inför tävlingar. 
 
Jag har 9 tävlingsschabrak, 7 olika luvor och 3 olika kavajer så jag har en del att välja på. Hej jag skryter typ, haha skämt  
Har iallafall en svart animo, en klarblå animo och en svart Manfredi med ljusblå krage. 

Har tävlingsscabrak i alla regnbågens färger skulle man kunna säga, allt från ett äppelgrönt, ett helrosa och sen några blåa i olika nyanser och 3 bruna. 
 
Tänkte iallafall matcha på följande sätt. 
På fredag ska jag vara blå på Polo och grön på Bosse. Polo ska ha det klarblåa RG schabraket, ingen luva eftersom att han inte kan ha en luva och så ska jag ha min svarta animo. 
Bosse ska ha det äppelgröna RG schabraket med grå kant med matchande luva, fast luvan är inte grön med grå kant, den är tvärt om. Till det ska jag vara lite neutral och ha svart kavaj. Blir så snyggt då båda 2 passar väldigt bra i de färgerna.
 
 
 


Sadelkammaren

axelinaackie.blogg.se / 18 September, 2014 - 15:07 / Allmänt
1 kommentarer

Godmorgon, från skolan

axelinaackie.blogg.se / 18 September, 2014 - 09:14 / Allmänt
0 kommentarer

Idag ska jag vara riktigt aktiv i skolan och få gjort massa har jag bestämt. Klockan är 5 över 9 i skrivande stund så jag har varit i skolan i 35 min och har redan skrivit jätte mycket på min svenska uppsatts. Bloggen ingår i skolarbetet så man kan säga att jag gör en läxa nu! Haha nej gud så hemskt att jag precis klassade bloggen som en läxa. 
 
Idag ska 3 ridas, allt ska putsas, båda ponnysarna ska badas, foder ska packas, utrustning ska packas, mina kläder ska packas, mat ska handlas osv. Much to do före en tävling. Ska verkligen kämpa mig igenom denna dagen, har väldigt ont i huvudet och har fortfarande kvar lite förkylning i kroppen. 
 
Såhär mycket kämpar jag när jag borstar. Bild från i somras, hahaah! DOck var Bosse väldigt smutsig på denna bilden, så smutsig är han nästan aldrig, ville bara få sagt det, tssss!
 


Im sorry mah friendos

axelinaackie.blogg.se / 17 September, 2014 - 19:44 / Allmänt
0 kommentarer

Uppdateringen idag, jag vet... Men har så fullspäckade dagar så ibland hinns inte allt med helt enkelt! 
Men nu är jag online igen ;) 
Alla 3 reds idag, precis som igår, i förrgår och alla andra veckans dagar. Först ut var Bosse och han trimmades. Det gick sisådär till en början då han inte riktigt tog bettet, men med mycket ben och större tempo ordnade det lilla dilemmat sig så i slutet kändes han super! 
Polo backtränades och det tyckte han var lite jobbigt, helt svettig när vi skrittade hem! Red en runda med nästan bara uppför, först skritt upp för en lång stenbacke och sedan galopp uppför väldigt långa grusbackar. Han var jätte duktig iallafall! 
Elenyado skrittade jag ut, hon fick en lugn dag mitt i hennes konditionsträning så att hon fick återhämta sig ordentligt. Gick finfint! 

Nu idol, middag och 4 läxor. 

Från idag, vattnet var helt spegelblankt, så vackert!


En lite godare frukost

axelinaackie.blogg.se / 17 September, 2014 - 07:54 / Allmänt
1 kommentarer

Kanelbullar

axelinaackie.blogg.se / 16 September, 2014 - 23:31 / Allmänt
0 kommentarer

Idag bestämde jag mig för att bara klassiska kanelbullar och shetans vad goda dom blev! Önskar jag kunde ge er alla varsin så att ni fick smaka. (skämta, så snäll är jag verkligen inte!)
Hemliga ingrediensen jag hade i var en ruta vit choklad i varje bulle - mmhh
 
 
 
 
 
 


Ännu en dag avklarad!

axelinaackie.blogg.se / 16 September, 2014 - 15:27 / Allmänt
0 kommentarer

Eller ännu en skoldag avklarad rättare sagt! 
Nu mot stallet för att göra lite markarbete med Polo, trimma Bosse och Elenya vill jag rida ut på men får se hur det blir med det. Hon vill nämligen inte gå från gårdsplanen själv utan vill ha någon före sig så det är bara om jag hittar någon att rida med! :) annars får det bli trim i paddocken för henne också. 
Bosse ska trimmas på sitt nya bett, ett Poponcini! Tror han kommer att gilla det, mjukt-böjbart gummi och lite hävstång på ringarna då han kan bli lite stark inne på banan. Ska bli spännande att prova. :) 
Betyg

axelinaackie.blogg.se / 16 September, 2014 - 09:02 / Allmänt
0 kommentarer

 
Instämmer verkligen med bilden, nu för tiden handlar allt bara om att få bra betyg vilket såklart är jätte tråkigt och fel!
Man vill vara så trevlig som möjligt mot lärarna, prestera så bra på proven som möjligt även om det innebär att man sitter kvällen innan och gör korvstoppning så att man kommer ihåg det dagen efter men inte så mycket längre. 
Jag tycker att det borde vara så att man ska kunna bete sig hur man vill, men om man presterar bra på proven så ska man få A, oavsett! Och med bete sig hur man vill menar jag inte att man ska vara en stökig, allmänt jobbig människa som stör på lektionerna, men man ska inte behöva tänka på att vara trevlig och definitivt inte en ögontjänare. 
När resultaten kommer ut klickar man direkt in på ämnesmatrisen och ser vilket betyg man fick på provet och bryr sig inte så mycket om själva responsen man får. Blir besviken om man inte får den bokstaven man anser att man förtjänat även om det står att det var bra i responsen. 
 
Sedan tycker jag att man blir allderles för mycket jämförd med de andra i klassen. Har två väldigt bra exempel från mina egna betyg. I spanska har jag B. Visst är jag bra på spanska, skulle jag säga något annat skulle jag ljuga, men jag är inte SÅ bra. Vi är bara 9 stycken i vår spanska grupp vilket innebär mindre "konkurrens" (uppfatta mig rätt) 
I engenska däremot har jag D. Jag tycker att jag är rätt bra på engelska med, men det dåliga är att nästan hela min klass är jätte bra på egnelska vilket helt enkelt måste vara en bidragande faktor till mitt låga betyg. Jag menar, om min lärare sitter och rättar texter från ett prov säger vi. Så läser hen (haha, anonymt att skriva hen) en bra text och känner att "amen detta var bra, detta känns som ett B!" Om hen sedan tar upp nästa text ur högen som är riktigt bra, ett stakrt A så måste ju den första texten som fick B kännas mycket sämre.
Förstår ni hur jag tänker?


Istället för dagens frukost

axelinaackie.blogg.se / 16 September, 2014 - 08:13 / Allmänt
0 kommentarer

Blir det dagens outfit. Men det låter lite töntigt att skriva "dagens outfit" så jag säger istället dagens look. (Kändes tufft att skriva det) 
En tisha från marcoPolo, "kappa" från Zara och Jeans, samt små skor. Kan ju inte gå till skolan utan skor! 
Btw, är inte så emo irl som det ser ut med håret, det faller fram Gullegull

axelinaackie.blogg.se / 15 September, 2014 - 20:12 / Allmänt
0 kommentarer

Bosse tog jag lite skutt på idag, bara lågt men ändå bra övningar så att han fick komma igång lixom. Hoppade V-bommar så att han skulle hoppa rakt, han gjorde riktigt bra språng och kändes super! Han rakades ju igår så hamns svarta, blanka, höst-päls fick träda fram och glänsa i solen. 
Polo fick den motion han gillar allra mest, en tur i skogen! Han var pigg och glad. :) Men bäst av allt, jag kunde raka hans bakben !!! Eller i stora drag iallafall,  är lite chockad. 
Antonia trimmade Elenyado och det gick jätte bra! 

Nu idol, grillat kött och försöka bli av med förkylningen, inte kul att snora omkring. 
Tävling till helgen!

axelinaackie.blogg.se / 15 September, 2014 - 16:06 / Allmänt
0 kommentarer

Yes, som rubriken lyder. På fredag morgon åker jag, Polo och Bosse till Ljungby och hoppar Swedish Masters! Det är som ett inofficiellt SM inklusive globen-kval på lördagen. Första globenkvalet för mig som jag nu ska delta i, ska bli jätte kul!
Klasserna som "SM" (swedish masters) går i är MsvB på fredag, MsvB+5 på lördag och MsvA på söndag = final.
 
Reglerna är som så att man bara får hoppa en ponny i finalen och det är dem 20 bästa från kvalen som går vidare. I finalen nollställs alla fel. 
Jag har alltid gillat ljungby som tävlingsplats, fina permanenta boxar, bra arena då den är stor och numera ett bra underlag. (och väldigt goda kladdkakor i kafeet) ;-)
 
 


Frukost en solig måndag !

axelinaackie.blogg.se / 15 September, 2014 - 08:23 / Allmänt
0 kommentarer

Äntligen, ny header!

axelinaackie.blogg.se / 15 September, 2014 - 07:48 / Allmänt
0 kommentarer

Har verkligen trivts med min gamla header men kände att det var dags att byta upp sig lite, har ju varken kvar Cleo, Ralle eller Potter! 
Den nya ser likadan ut som den gamla förutom att bilderna är utbytta, jag tycker att den blev jätte fin verkligen och stooort tack till Tilda Edin som både gjorde den och satte in den ! :D 

Men den stora frågan, VAd tycker NI? :) 
Sadelkammaren

axelinaackie.blogg.se / 14 September, 2014 - 18:08 / Allmänt
1 kommentarer

Bosse trimmad

axelinaackie.blogg.se / 14 September, 2014 - 12:19 / Allmänt
0 kommentarer

Och han var hur fin som helst! 
Nu är det Polos tur, en skogsslinga runt sjön :) 
Frukost

axelinaackie.blogg.se / 13 September, 2014 - 09:46 / Allmänt
5 kommentarer

saturday morning

axelinaackie.blogg.se / 13 September, 2014 - 09:32 / Allmänt
0 kommentarer

Hej hopp allihop! 
Måsate berätta för er att jag åt frozen yoghurt på rasten igår vilket inte ingick i min nyttighetsplan, men jag tänkte att det var ju ändå fredag så jag festade till det lite! Sen på kvällen var jag riktigt duktig, tog lite vindruvor och vattenmelon istället för de nybakta kladdmuffinsarna som fanns hemma. Det ni är vad jag kallar självdiciplin! 
 
Men börjar tröttna lite på att vara hälsosam, dock har jag fakiskt känt att jag orkar mera, men det är kanske mer för att jag har haft med mig så stadig lunch till skolan. Äter ju inte skolmaten för att den är disgusting så jag har med mig riktiga måltider i en liten matlåda. 
 
Det var allt om mat.
 
Nu över till hästarna. 
Igår trimmades alla 3 i paddocken igen. Bosse dressyrtränades faktiskt, har ju glömt att berätta det! Tränade för en som heter Ingrid som är en äkta dressyrare, tror Bosse kände av dressyrvibbarna för han blev en riktig dressyrponny! Så duktig var han :):)
Polo var helt okej, han var jätte bra i traven och lyssnade bra för skänkeln men i galoppen blev han lite för på. 
Elenya var jätte duktig, red mellan två bommar och red på allt mellan 4 till 7 galoppsprång. Hon var lite seg som alltid men jag fick ändå fram henne så jag är jätte nöjd! 
 
 


Q och A

axelinaackie.blogg.se / 12 September, 2014 - 21:21 / Allmänt
1 kommentarer

Q:
Har det någongång blivit så hära för dig? 

Du köper en ponny du kämpar med den ett år och tar dig framåt men inte högre än LB (men hästen kan hoppa högre) pch det kommer en annan häst som du har testat och du litar på men du kan ej ha två hästar du du ej orkar. ( jag vet att du orkar men inte jag just nu) och du känner att du sviker och ger upp om du köper den andra! Vad skulle du ha gjort??💛
 
A: 
Har inte varit med om detta själv men jag kan iallafall säga vad jag tycker att du ska göra, även vad jag skulle gjort om jag var i din situation.
Först måste du fråga dig själv: rider jag för att det endast är roligt och det spelar inte så stor roll vad jag tävlar för klasser eller rider jag för att jag tycker att det är kul (såklart) vill utvecklas, bli bättre och tävla större i framtiden?
 
Om svaret blir det sistnämnda tycker jag att du ska ta chansen att köpa den andra hästen som du litar på. 
Men känn absolut inte att du sviker eller ger upp din nuvarande häst, ni kanske helt enkelt inte var perfect match och då är det onödigt att fortsätta kämpa om man känner att man bara står och trampar på samma ställe. 
SÅ ta chansen och testa den andra ponnyn, litar ni på varann tror jag det kommer bli jätte bra och stort lycka till! :D
Ponnyn jag litade mest på i hela världen


Finally friday

axelinaackie.blogg.se / 12 September, 2014 - 08:06 / Allmänt
1 kommentarer

Denna veckan har faktiskt gått relativt snabbt, gårdagen med skola till 20 över 4 var lite seg bara... Men nu är den äntligen här den efterlängtade fredagen, bara en vecka kvar tills vi åker till Ljungby och hoppar swedish Masters! Så otroligt kul ska det bli verkligen! 

Har just ätit frukost och har också släppt Polo och Elenya i varsin gräshage, tar upp dom sen när jag kommer hem från skolan runt 3. 

Slutar kl 2 men ska köpa lite grejer till sadelkammaren innan vi åker hem så idag hoppas jag kunna fixa klart allt! :D


Ha en underbar fredag alla ni! 
Vill som sista finish avsluta detta inlägget med att berätta att jag inte ätit kakor/godis/druckit saft osv på hela veckan :) #litestolt 


Sneakpeak

axelinaackie.blogg.se / 11 September, 2014 - 21:27 / Allmänt
1 kommentarer

Jag har inte fixat klart allt än, men 2 små smakprov får ni här. Har kvar lite grejer som att fixa sittbänken, lindorna ska ordnas i en fin liten korg, lite puts och så ska investeras osv. 

För er som inte riktigt fattar så är denna sadelkammaren här hos pappa. Antonia och jag har våra hästar i det så kallade "vita stallet" där det finns 2 sadelkammare och 10 boxar (men vi använder ju bara 6 av dom) 
Innan har jag och Antonia delat sadelkammare och den sadelkammaren jag flyttat till nu har varit ganska ful och blivit använd av inackorderingar. Men nu när dom har bytt sadelkammare blev denna över och vi bestämde oss för att renovera den helt enkelt. Det sög att dela med världens mest o-ordningsamma person ska ni veta så detta blir prima när jag kan hålla ordning! 

Frukost - torsdag

axelinaackie.blogg.se / 11 September, 2014 - 07:42 / Allmänt
1 kommentarer

2 ägg, 2 fiberrost med ost och ett glas vatten. 
Hate homework

axelinaackie.blogg.se / 10 September, 2014 - 18:41 / Allmänt
1 kommentarer

Varför alla dessa jäkla läxor som tar sjukt mycket tid, är otroligt jobbiga och inför prov är allt så rörigt att man inte vet var filerna ligger som man ska träna på? Suck... 
Nu väntas iallafall matte, en biologi inlämning, ett biologi prov och Spanska glosor. Tagga eller inte 

Stallet är finito nu, alla 3 reds. Elenya och Bosse trimmades i paddocken och Polo fick motioneras på grusvägarna idag. Allt gick jätte bra så det är änna kul! Min nya sadelkammare är nästan helt klar nu också, men mer om det!! 

Sömnig

Lite om Elenya

axelinaackie.blogg.se / 10 September, 2014 - 11:36 / Allmänt
0 kommentarer

Elenya är ju väldigt ny för mig och jag har inte skrivit så mycket om henne förutom att jag nu fått henne och att hon har gjort en bukoperation, därför har hon vilat i 3 månader. 
Så här kommer lite grejer som kanske kan vara intressant för er att få veta! :)
 
Hon är 10 år och är importerad från Tyskland av oss men kommer ursprungligen från Belgien. 
Hon har hoppat lite 140, Bl.a vann sörran morgondagens vinnare med henne inne i Scandinavium i vintras! 
Mina mål och tanken med att jag fick Elenya är dels att om Antonia skulle haft kvar henne hade hon haft 5 hästar vilket skulle vara lite mycket. Också att hon är en bra häst för mig att rida, väldigt väldigt enkel att rida på hinder och okomplicerad helt enkelt. En perfekt första storhäst för mig! 
Vårat mål detta året är att kvala till 130cm. 
 
Hon är väldigt sur och grinig mot andra hästar, men mot människor är hon jätte snäll. Hon gillar inte hundar och kan sparka mot dom men älskar att stå på gången och bli borstad. Hon gillar inte socker och man kan inte pussa henen på mulen. ;-)
 
 
 
 


Todays

axelinaackie.blogg.se / 10 September, 2014 - 07:38 / Allmänt
0 kommentarer

3 hästar trimmade!

axelinaackie.blogg.se / 09 September, 2014 - 19:29 / Allmänt
0 kommentarer

Först Bosse. Han har ju fått lite fix med ryggen, lite osteopat-aktigt. (Kan man säga så?) han kändes lite stel i ryggen vilket är förståeligt men efter lite uppmjukning gick det bättre! Han ville inte riktigt gå fram i början vilket störde mig lite, sen kunde jag trava i en låg form så att han fick stretcha ut ryggen framförallt. 
Sen Polisen. Han var super duktig, är stolt över honom idag! Började ridpasset med att flytta honom för skänkeln, gjorde mycket skänkelvikningar lite kortare sträckor och ett försök på lite öppnor och slutor. Sen galopperade vi lite över bommar och när jag travade av var han stadig i munnen och gick i en låg form. 
Sist men även störst Elenya. Red ett lite hårdare pass på henne och galopperade lite grann. Red mycket tempoväxlingar i traven och hade henne framme. I galoppen stod jag mest upp och lät henne rulla på i en stark galopp. 

Ska göra ett litet program för henne där jag sucessivt ökar galoppinslagen så att det blir lagom. Fokuset är att få upp hennes kondition eftersom att den har försvunnit under den 3 månaders långa vilan. 

Nöjd med dagen, nu middag, magövningar, Idol och läxor. :) 

Mot stalleeeett!

axelinaackie.blogg.se / 09 September, 2014 - 15:40 / Allmänt
0 kommentarer

Äntligen är skolan klar, nu är jag i bilen påväg till stallet och väl där ska alla 3 trimmas i ridhuset, looking forward! 
Foto: Emma Andersson


En typisk dag i mitt liv

axelinaackie.blogg.se / 09 September, 2014 - 09:17 / Allmänt
0 kommentarer

Jag börjar med att gå upp kring kl 7. Beror lite på hur mycket jag vill sova, vad jag har tänkt mig för frukost och hur mycket jag orkar fixa mig. 
Går upp, fixar håret och promenerar sedan till köket. Spenderar oftast ca 30 min till frukosten, då räknar jag med att både fixa och att äta den. Love frukost verkligen, haha! 
 
Halv 9 börjar min skola största delen av veckan så kvart över 8 rullar bilen hemifrån. Är i skolan till kl 3 lite beroende på vad det är för dag såklart men någonstans där. 
När skolan slutat åker jag oftast med Claras skjuts hem så släpper dom av mig hemma. Så skönt att slippa åka kollektiv trafik då det tar så fruktansvärt lång tid. 
 
När jag kommer hem igen äter jag något mellanmål, går på toa, byter om och sen kring 4 eller snarare strax efter beräknas jag vara i stallet. Då jag och Antonia har 3 hästar var tar det iallafall 3 timmar innan vi är klara med stallet. De bästa 3 timmarna på dagen iallafall! 
Mellan halv 8 och 8 brukar vi komma hem igen. Då kollas det på idol fram tills 9, äter lite middag och sedan gör en och annan läxa. 
Ni hör kanske att det inte blir mycket så kallad dötid över till annat, men jag gillar inte att känna att man inte har något att göra så det gör inte så mycket för mig ! 
Regnet det bara öser ner...

axelinaackie.blogg.se / 08 September, 2014 - 22:31 / Allmänt
0 kommentarer

2 ridpass, massa borstning på alla 3 hästarna och 30 min magövningar fick bli dagens träning. 
Elenya rider jag lite längre nu mer mer trav. Snart, mycket snart kan jag börja galoppera men tar det lugnt då hon inte har någon kondition. 
Polo reds lugnt efter 2 dagars tävling. Glada var dom allihop mina små guldkorn. 
Ska uppdatera bra imorgon, känner det på mig bara och kanske lite annat än matbilder... ;) 

Hahahahah skämt 


Snacks innan stallet

axelinaackie.blogg.se / 08 September, 2014 - 15:32 / Allmänt
0 kommentarer


Banan, hallon och chai 


Frulle

axelinaackie.blogg.se / 08 September, 2014 - 09:39 / Allmänt
1 kommentarer

Då var denna helgen över...

axelinaackie.blogg.se / 07 September, 2014 - 21:15 / Allmänt
0 kommentarer

En tävlingshelg som har varit bra, inga placeringar men idag gjorde vi en bra runda och det är alltid nyttigt att tävla. Man får fler språng i kroppen och mer rutin. 
Kvällen har varit lugn, kollade på VM, åt en supergod middag bestående av oxfilé och potatisgratäng, tog en lång dusch och så var vi hos Barry för att Antonia hjälpte honom lite att hoppa. 
Nu ligger jag i min nybäddade säng i mitt nystädad rum (det är alltid städat men ändå) och kollar på "spårlöst" som går på 7an. 

Nästa tävling som är för mig är Ljungby. Det är inte nu till helgen men nästa så om 2 veckor ungefär. Det är en tävling jag sett fram imot jätte mycket, Swedish Masters som är ett inofficiellt SM. Mer om det ! 

Hörs imorgon med frukostbild såklart, haha stay tuned ;) 


Gulle<3<3 foto: Tilda Edin 


VM !

axelinaackie.blogg.se / 07 September, 2014 - 15:14 / Allmänt
1 kommentarer


Kom igen nu Rolf ! 


4 fel idag

axelinaackie.blogg.se / 07 September, 2014 - 12:53 / Allmänt
0 kommentarer

Är MYCKET mer nöjd med dagens runda, hade en bättre grundgalopp och fick ett bättre flyt genom banan. 
Kom i botten på en oxer som var hinder nr 4, så jag rev frambommen. Men annars en klart godkänd runda och han hoppade mycket bättre idag jämfört med igår. :) 
Frukost

axelinaackie.blogg.se / 07 September, 2014 - 08:43 / Allmänt
0 kommentarer

God evening, saturday

axelinaackie.blogg.se / 06 September, 2014 - 20:49 / Allmänt
0 kommentarer

Tävlade ju idag vilket ni redan vet, ska även hoppa en klass imorgon och även då blir det 120cm med bästa Polisen. 
Det jag ska fokusera på imorgon är att starta i en större galopp, ha honom framme, kvick och allert samt hitta ett flow. Idag blev det lite snigel över det hela. Tur att jag har en så snäll pownie då :) 
 
När jag hade tävlat klart för dagen fick Polo vara här hos mamma och äta gräs, han var väldigt lycklig! Åkte sen och red Elenyado (kallar alltid Elenya för det hahah). Travar ju henne lite nu för tiden och det gick toppen idag. SKrittade först ut i 20 min och sen red jag i paddocken i 10 min. Tar det väldigt lugnt såhär i början. 
Borstade även på gullegubben och promenerade lite med honom! :)
 
Vill inflika att jag inte har ätit något onyttigt på hela 4 dagar och då menar jag verkligen ingenting! Är så stolt ska ni veta!
 
Nu sitter jag i köket och kollar på Jappeloup-filmen medan potatisgratängen är inne i ugnen. Imorgon är min klass ca halv 12. :)
 


Så snäll Polo!

axelinaackie.blogg.se / 06 September, 2014 - 13:27 / Allmänt
0 kommentarer

Jag fick inte riktigt fram honom för skänkeln så han kändes lite seg, men han var snäll och vi var felfria, eller Polo var felfri rättare sagt! 
Skiljde 2 hundradelar från placering men det gör inte så mycket, förtjänade det inte den här gången helt enkelt! ;) 
Idag är det tävling!

axelinaackie.blogg.se / 06 September, 2014 - 09:44 / Allmänt
0 kommentarerPolo ska hoppa i Kungsbacka, en Msv idag och en imorgon. Ska bara göra bra rundor så att det känns bra. Ska bli jätte kul!


Från idag :)

axelinaackie.blogg.se / 05 September, 2014 - 21:21 / Allmänt
0 kommentarer

5

axelinaackie.blogg.se / 05 September, 2014 - 07:52 / Allmänt
0 kommentarer

• jag är väldigt känslig för blod och sånt vilket jag blivit på senare dagar. Var inte alls sån förr men nu kan jag knappt läsa en text om blod utan att bli äcklad, så konstigt!

• Är väldigt noggrann med att tvätta mina händer, tvättar dom alltid 2 gånger direkt när jag kommit hem från skolan. 

• Jag har väldigt dålig hy och trots att jag tar hand om den (tvättar och smörjer osv) med bra produkter från Apoteket blir den aldrig bättre... 

• Min garderob är fylld med mycket kläder som helst. Har till exempel 9 par jeans och typ 6 lådor med tröjor. 

• Jag är beroende av socker 
Duktig Polisen!

axelinaackie.blogg.se / 04 September, 2014 - 22:38 / Allmänt
0 kommentarer

Fick lite tid över så jag bestämde mig för att raka Polo. Gjorde det senast för ungefär 3 veckor sedan men det hade växt ut ganska mycket och eftersom att han ska tävla i helgen är det viktigt att han ser bra ut. Till min stora förvåning var han mycket snällare än vanligt! Han är alltid snäll på kroppen och huvudet, men idag kunde jag klippa halva bakbenen och 75% av frambenen samt lite i öronen! Han blev väldigt snygg när han var färdig! 
 
Red Polo och Elenya, Bosse ska ta det lugnt några dagar till så han fick bara bli ryktad idag. Bara för att han inte rids får han inte tappa glansen!
Travar lite på Elenya nu! Ska öka sucessivt för var dag som går, hon känns väldigt positiv och glad! Polo reds ut och han var snäll och glad som alltid, har väldigt glada hästar har jag tänkt på. Dom är nästan aldrig sura eller lägger öronen bakåt, Polo vet nog inte ens vad ordet sur betyder!
 
 


Martha ridewear

axelinaackie.blogg.se / 04 September, 2014 - 12:00 / Allmänt
0 kommentarer


För ett par veckor sedan kom jag och Antonia i kontakt med märket Marta Ridewear. Det var ett trevligt bemötande vilket slutade med att vi ska sammarbeta och snart, mycket snart kommer ett paket på posten med deras väldigt snygga kläder! Så himla roligt och självklart ska jag visa er bilder när kläderna har kommit. Det är ridkläder men litefinare än vanligt så man kan även ha kläderna till vardags. Jackorna framförallt är väldigt fina så det kommer bli jätte kul verkligen!
 
 


Frukost

axelinaackie.blogg.se / 04 September, 2014 - 07:39 / Allmänt
0 kommentarer

Pannkakor toppade med äpple och kanel, 2 grova mackor och ett glas proviva, SÅ gott! 
Grevagården, pics

axelinaackie.blogg.se / 03 September, 2014 - 22:46 / Allmänt
1 kommentarer

Fotograf: Moa Johansson
 
 
 
 


Så nayz

axelinaackie.blogg.se / 03 September, 2014 - 08:28 / Allmänt
0 kommentarer

Gjorde en jätte god frukost, omelett med skivad kiwi, ett glas vatten och en liten surdegsbröd-bit med gräddost. 

Är nu redo för en skoldag som sträcker sig fram till kl 3 och sedan stallet. :)


Kaniiiin

axelinaackie.blogg.se / 02 September, 2014 - 20:38 / Allmänt
1 kommentarer

Nu får det ta mig fan vara nog alltså. Äter onyttiga grejer med mängder av socker i varje dag och jag hatar det (fast älskar det samtidigt) 
Så nu blir det en förändring. 

Haha klyschigt med bild på nyttiga middagen kände jag ;) 

I stallet idag trimmade jag Polo och borstade honom noga. Hans päls har vuxit jätte mycket trots att jag rakade honom för typ 2 veckor sedan... 
Bosse ska ju chilla några dagar så han fick bara lite skötsel och massa äpplen. 

Elenya blev både rakad och badad av mig idag. Hon var huuur snäll som helst att klippa verkligen, kroppen och benen och hon rörde inte en fena. Duschade henne sedan så att hon blev riktigt fräsch, min fina orangutang. 

Tssss, tufs

hello my friends

axelinaackie.blogg.se / 02 September, 2014 - 11:33 / Allmänt
2 kommentarer

Idag är det tisdag och mammas födelsedag så grattis till mammsen! Började därför dagen med färska frallor och tårta, väldigt gott.
Gick också ut imorse och ryktade lite på Bosse men hann inte så länge som jag ville då jag försov mig 30 min... ;) Han ska nämligen till en kiropraktor idag och få typ massage av något slag vilket han troligen kommer uppskatta! Är man king ska man behandlas som en också, nyplockade äpplen från trädet fick han till frukost som bonus. Vissa är irriterade på mig för att jag är så pluttinuttig med Bosse, förstår dom dock haha! 
 
Igår fick alla hästarna skogspromenader men idag är det back to work igen. Dock inte för Bosses del då han ska ta det lugnt ett par dagar efter "behandlingen". 
En bild från igår, Elenya har troligtvis jordens största öron 
 


Redo för en Walk

axelinaackie.blogg.se / 01 September, 2014 - 17:12 / Allmänt
0 kommentarer

Morgon mys <3

axelinaackie.blogg.se / 01 September, 2014 - 09:11 / Allmänt
0 kommentarer

Gick ut till Bosse i hagen innan jag åkte till skolan, lilla älsklingen stog och njöt i solen utan sitt täcke! 
Skola nu till kl 3 och sedan blir det skogspromenader för alla 3. En härligt solig måndag!